Mijn naam is Eduard B(EdjeB) Ik ben geboren op 01-12-1939. Al 49 jaar ben ik getrouwd met Anny mijn kameraad en toeverlaat. We hebben 2 kinderen Edwin en Raymond en 5 kleinkinderen.
Mijn hobby's zijn Fietsen, computer en ik fotografeer alles in de natuur vooral jonge dieren en de prachtige natuur, die foto's bewerk ik dan ook zodat de foto's nog beter overkomen.
We wonen in Aalten in de Achterhoek omringt door heel mooi natuurschoon waar het heerlijk vertoeven is. Ook probeer ik U enige anekdotes - voorzien van een foto of plaatje - te vertellen. Ik heb al veel goede tips binnen gekregen om mij Blog mooier en beter voor elkaar te krijgen.
Hier zijn dan eindelijk een paar foto's van het bloemen corso. Met dank aan http://blog.seniorennet.be/johan1958/ Ga ook eens daar kijken. Een prachtige Blog.
September 2005 gemaakt. Nog 2 foto's van steen marters uit het Aaltense goor.
Gedicht Onze vader is niet meer Hij is op een middag gegaan De zon die op hem scheen De lucht was rein Hij hield op met bestaan
Onze vader is niet meer Hij liet ons opeens alleen Hij die ons het leven gaf Gaat nu zomaar heen
Onze vader is niet meer Wie zijn wij om te willen Dat hij altijd bij ons blijft Doch niet zijn pijn kan stillen
Onze vader is niet meer Nu voelt hij niet de pijn De zon die schijnt De lucht is rein Maar wij kinderen zullen zonder vader zijn
En mocht er toch een hemel zijn Naïef als een kind willen wij dan beleven Dat als onze tijd komt, Papa, wacht dan bij de poort op ons En omarm mij dan heel even
200 gr Hollandse garnalen 12 verse Noordzee schol filets 800 gr verse dunne witte asperges 1 glas droge witte wijn 1 klein bekertje slagroom 1 el vers gesnipperde dille Vers geperst citroensap Vers gemalen zwarte peper Zeezout 60 gr roomboter Bloem
BERIJDINGSWIJZE
Asperges wassen, uiteinden eraf en schillen. snijden Verse scholfilets wassen, droogdeppen met keukenpapier, peper, zout en citroensap erop. Roomboter verhitten in een pan, schol filets door bloem halen en kort krokant aanbraden. Ovenschaal nemen, licht invetten met boter en de gebakken schol erin leggen. Verdeel daar bovenop de asperges. Maak nu snel saus. Witte wijn mengen met de room, garnalen erdoor mengen, verse dille erdoor, even proeven en desnoods iets hoger op smaak brengen met een snufje zout en peper. Verdeel saus gelijkmatig over vis en asperges. Zet in een voorverwarmde heteluchtoven op 190 graden en bak snel in ongeveer 10 minuten gaar. Simpel kan zo lekker zijn!
Serveertips
Eet met warm zuurdesembrood, ciabatta of vers liefde en passie brood van AH want die saus is heerlijk.
Heerlijk April weer. Van morgen wezen fietsen drijfnat April april. ach een drogen broek aan en het is weer oke. Eigewijs als ik ben van middag maar weer eens proberen U raad het al. WEER als een verzopen kat thuis gekomen. Geluk gehad die van van morgen was al weer droog April april Het doet wat het wil.
Recept uit 1778 voor ulevellen “Neemt witte zuiker, kookt die met het aftrekzel van klapper-roosen, en geraspte citroen-schil, al roerende tot dat hij stijf begint te worden, doet hem dan op papier in kleine brokjes, en laat ze droogen.”
Advies: Voor de klapperroosen en de citroenschil kan ook een andere smaakextract worden genomen. Neem zo weinig mogelijk water om het indikken niet te lang te laten duren. Kijk wel uit met het dikke suikerwater. Dat is ontzettende heet.
Goeden morgen Bloggers.We zijn er weer. Gelukkig we hebben de kamer klaar. Met dank aan onze buurman, Arie Die ons heeft geholpen. Een goede buur is beter dan een verre vriend!!!! En voor de carneval vierders Veel lol en leut.
Hopelijk hebben jullie ook zo een mooie Valentijnsdag gehad?
Hebben jullie ook zo een fijne Valentijnsdag gehad ? Het was heerlijk storm achtig Wat ons dichter bij de kachel deed vertoeven. Knus bij elkaar genieten geblazen. Groetjes van uw blog maatje Ed.
Vandaag komt mijn kammeraaad en met een technische blik in mijn PC, Hop en Hop Klaar was het weer. Gelukkig maar zonder PC, voelen wij ons zóóóó alleen. Maar het was prachtig mooi weer Dus de fiets gepakt en naar buiten. Vanavond schriijf ik jullie weer.
40 dagen na Kerstmis(op 2 februari) vieren we Maria Lichtmis. En dat doen we met....Pannenkoeken. Waarom eten we dan Pannekoeken op die die dag? Een oude spreuk zecht: "Er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt haar pannetje warm". Pannekoeken eten met Maria Lichtmis is een traditie in heel Europa. Hiermee wordt de koms van het voorjaar gevierd De ronde vorm van de pannekoeken verwijst naar de zon, die vanaf nu weer harder gaat schijnen. Volgens de traditie zal iedereen die met Maria Lichtmis pannekoeken eet, een voorspoedig jaar hebben.
Recept voor 8 bananenpannekoeken.
250 gr bloem, 1 zakje Vanillesuiker
1 of 2 eieren, 500 ml melk
2 rijpe bananen, Boter om mee te bakken.
Doe de eieren,melk,bananen en suiker in een kom en mix het goed door elkaar. Doe de bloem erbij en mix het tot de klontjes er uit zijn. Verhit de boter in de pan en bak de pannekoeken aan bijde kanten lekker bruin. smullen maar.
Laten wij allen bidden voor Nikki haar broer GUIDO Die op 03-07-2013 Is overleden. Hier bij een kaarsje Tot steun en kracht voor haar en haar Familie Dat hij moge rusten in vrede.
Blijf even stil staan bij mijn broers, Wim en Ben die aan de ziekte KANKER zijn over leden.
Viltig Kruiskruit schijnt
voor mensen niet giftig te zijn. Maar voor dieren (Paarden) zeer giftig.
Een pas geboren veulen.
De tijd is weer aangekomen dat je zulke mooie taferelen kunt zien.
Je blijft met lege handen achter Je zou zo graag nog willen zorgen De tijd van waken en van wachten Is voorbij en elke morgen Brengt nu een lege dag vol pijn Er rest alleen herinnering Aan in-gelukkig samen zijn
In de leegte staat zijn naam geschreven Komt alle goeds naar boven drijven Het aller diepste van zijn leven Zal altijd in ons midden blijven: Een dierbaar mens die in zijn eenvoud Zo vol betekenis kon zijn Gaf aan ons leven rijke inhoud.