Saint-Omer is een stad in het noorden van Frankrijk (departement Pas-de- Calais), op de grens tussen Frans-Vlaanderen en Artesië (Artois), gelegen aan de rivier de Aa en het Canal de Neufossé. De stad heeft een oppervlakte van 16,59 km² en telt 15.000 inwoners. Saint-Omer (Sint-Omaars) is een regionaal verzorgings- en cultuurcentrum (met scholen, markt, musea) met enige industrie (o.a. textiel, voedingswaren, glas, machines).
Met het graafschap Artesië kwam de stad in 932 in het bezit van de graven van Vlaanderen, en in de 12de en 13de eeuw bloeide er de lakenindustrie.
Sint-Omaars ging door het verdrag van Pont-à-Vendin op 25 februari 1212 voor Vlaanderen verloren en werd één van de hoofdplaatsen van het nieuw opgerichte graafschap Artesië.
In 1384 kwam Sint-Omaars onder de hertogen van Bourgondië, maar bij de Vrede van Nijmegen (1678) werd de stad aan Frankrijk afgestaan.
De Maltese archipel, bestaande uit de eilanden Malta, Gozo en Comino, is een veelzijdige bestemming voor een vliegvakantie.
Voor duikers is Malta een waar paradijs, want bij het eiland bevinden zich de beste duiklocaties van de Middellandse Zee.
Ook voor natuurliefhebbers heeft een vliegvakantie naar Malta het een en het ander te bieden. Bijvoorbeeld de grillige kustlijn met een natuurlijke brug, genaamd 'Azur Window', en de inlandse zee van Gozo.
Malta biedt veel historische bezienswaardigheden uit diverse tijdperken. De Arabische, Italiaanse en Engelse invloeden zijn nog sterk terug te vinden.
De baai van Mellieha met het populaire zandstrand.
De jaarlijkse festa van Mellieha wordt officieel gevierd ter ere van Maria, maar in de praktijk herdenkt en viert men de overwinning van de Maltezen op de Ottomanen in 1565.
Van deze overwinning wordt vaak beweerd dat ze de redding van het christendom in Europa betekende.
DE WANDELBOULEVARD VERBINDT MARMARIS MET ICMELER ... een prachtige wandeling langs de zee.
Als je deze richting volgt, belandt je tenslotte in Içmeler.
In het 1ste deel wandel je in de zon, onbeschermd, met aan de rechter zijde de achterkant van vele hotels.
Daarna volgt een lange zone waar de hotels verder van het strand gelegen zijn en hun gasten slechts langs kleine poortjes toegang krijgen tot het strand dat hier heel wat dieper ligt. De hotelgasten liggen dan ook op aangelegde terrasjes ... soms palend aan het strand.
Ook het therapeutisch dolfijnen zwembad ligt langs dit gedeelte.
Even verderop ontdek je, verscholen tussen bomen, een ijspiste. Zelden heb ik er een schaatser of schaatsers gezien ... zuivere energie verspilling.
Als je Içmeler nadert dan dagen de 1ste terrasjes op en kun je zonodig je dorst lessen en je honger stillen. Deze terrasjes zijn aftands, maar geven wel een mooi uitzicht op de baai.