Tweede berichtje (korte anders ben ik ze misschien kwijt)
Wat we eers gedaan hebben is naar het waterdorop in Huang. Heel knap om te zien, er waren verschillende 'gladde' en vochtige steegjes, ook vele kanaaltjes. Mooi om te zien. De lunch die we kregen was maar een tegenvaller. Met 10 aan tafel, kregen we maar eten voor 6 man. en we kregen niks meer bij. Wat dan weer een voltreffer was, is Shangai by night. Daar kan Londen nog een puntje aan zuigen. Knap. niet te geloven. Alle building op de Bund boulevard zijn op vrijdag en zaterdag volledig verlicht, ofwel met lichtreklame ofwel met laserlichten. Knap. Het hotel Mercury was er eentje van luxueuze kwaliteit. We sliepen op de 7 verdieping van de 28. In het midden kon je zo naar het restaurant kijken, op de eerste verdieping. Heel chic en het buffet kon natuurlijk niet op.
We zitten ondertussen wel in het tweede hotel. Maar ik zal beginnen bij het begin. Momenteel zitten weeral rond middernacht. We worden nog echte nachtraven. We zijn op tijd vertrokken in Brussel dus rond 13 u 30. We zijn over Nederland, Denemarken, Zweden, richting Rusland en dan over Mongolie naar Peking gevlogen. Het was een heel rustige vlucht met sterke afgeremde landing. (blijjkbaar de gewoonte, want na 3 vluchten kennen we het ondertussen al). In Peking hebben we 3 uur moeten wachten op de volgende vlucht naar Shangai. De eerste rochels vliegen hier in het rond. Een Chinees juffertje kwam naast mij zitten, en die heeft er voor gezorgd dat de tijd goed voorbij ging. Zij kon 'vrij' goed engels praten. A propos, Els, uw taalcomputertje is juist hoor. Dat meisje verstond het allemaal. De organisatie (van de douane) in Shangai trok op niks, er was hier geen organisatie.
We zijn klaar om te vertrekken.Alles gepakt, nog eens alles bekeken. Dag kindjes, tot over een 15-tal dagen. Zander vindt het niet zo erg, neem gewoon de telefoon,bonneke. Oke ventje doen we, ook al kost het naar het schijnt 4 euro per minuut. Hopelijk kan ik langs deze blog mijn verhaal doen, en hoop ik zeker van het thuisfront wat te horen. En toch ga wil ik graag die andere cultuur leren kennen. Alhoewel, eetcultuur ? Dochterlief heeft me de les gespeld wat kan,en absoluut niet kan. Boeren a volonté na het eten. Bord niet leeg eten (hm das geen probleem denk ik). Glas lager houder dan de gastheer, en dan in één teug leeg drinken. Stokjes mogen ook niet recht in de rijst staan. Beentjes moet je uitspugen. Amaai we zullen wel zien. We zullen ook achteraf moetn opletten dat we deze mentaliteit terug opnemen. Voke heeft de laatste maanden niets anders gedaan dan het leven in China te volgen, op TV en met zijn neus in de bib. Vandaag heeft dochterlief nog 5 boeken over China meegebracht. Ik denk we zullen wel zien. Awel, we vertrekken morgen, en hopelijk hebben we nadien mooie verhalen.
En zoonlief, je zal foto's te zien krijgen,waar ik groter ben dan de mééste Chineeskes
Spijtig dat ik mijn eigen laptopke niet kan meenemen.
Vandaag zien we eindelijk de kans om de koffers te pakken. Wat nemen we mee ????? En het mag niet teveel gewicht zijn !! Het wordt weer tassen en vertassen. Alles netjes verdeeld over 2 koffers voor het geval dat we er wéér één kwijt geraken. Het wordt nu aftellen tot donderdag, brrrrrrrr.
Het begint zo stilaan spannend te worden. Nog 3 dagen werken, en dan nog koffers maken en donderdag zijn we weg. Het wordt nu al een wikken en wegen van wat nemen we mee. En vooral wat nemen we niet mee.
Hier zijn we weer. We gaan hopelijk een mooie reis maken naar China. Gisteren hebben we kennis gemaakt met de mensen die meereizen. We zullen met een 30-tal zijn.(wel veel). Volgens we kunnen zien hebben, zal het weer niet zo bijster goed zijn. (zo rond de 17 graden).
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!