Jacques lanceerde een chocoladereep met het klassieke anijsdrankje uit Frankrijk. Pernod blijft een geliefd aperitief en de chocoladeversie bleef bestaan tot in de 1960s maar het succes nam af en zou later verdwijnen uit het assortiment.
Een melkchocoladereep gevuld met met een créme van drie smaken, zag er in de jaren '70 zo uit. Het uitgebreide aanbod van Jacques chocolade had (en heeft nog steeds) voor ieders smaak en goesting wel wat in huis.
Ook bij deze chocoladerepen, kon je zoals gebruikelijk in die tijd, prentjes verzamelen. Het album "Zoologie" van Kwatta mocht dan niet ontbreken om de 200 verschillende prenten van bekende en ook minder bekende dieren in te plakken.
De Antwerpse koekjesfabrikant De Beukelaer maakte behalve koekjes ook nog chocolade. Zoals gebruikelijk in die tijd, kon men chromo's sparen en in bijhorende albums verzamelen. Bij deze chocoladerepen, die in het begin van de jaren 1950 werden verkocht, zaten de prentjes van het album Assepoester.
Gevulde chocoladerepen waren (en zijn ook nu nog) zeer in trek. Een reep met advocaatvulling is ideaal voor bij de koffie of gewoon als tussendoortje. Ik ben alvast een liefhebber.
Deze chocoladespecialiteit van Cote d'Or maakt deel uit van onze Belgische geschiedenis. Dessert 58 werd immers speciaal gemaakt voor de Expo wereldtentoonstelling in 1958. Deze smaak werd een van de succesvolste en je vind hem vandaag nog steeds in de winkelrekken.
Een oudere chocoladereep die dateert uit het begin van de 1950s. Het meisje op de wikkel straalt van levensvreugde en de liefhebbers konden alvast rekenen op "een uitmuntende specialiteit".
In de jaren '60 was ook de chocolade van Victoria zeer in trek. Tussen de wikkels zaten toen chromo's van beroemdheden uit de sport, cinema en tv die konden verzameld worden in de "Vedettenparade" albums.