De boodschap is duidelijk in deze reclameaffiche. Het gaat goed vooruit met een Hurricane fiets en de kokette dame geniet duidelijk van het ritje. Het fietsenmerk wordt hier gelinkt aan het snelle gevechtsvliegtuig met dezelfde naam.
Ook tijdens de jaren zestig heersten er heel wat rages. Zo was er een periode van sleutelhangers verzamelen die je kreeg bij de meest uiteenlopende bekende merkproducten. Natuurlijk moesten deze gratis gadgets onze ouders verleiden om te kopen. Snel had ik er al een doos van vol en dubbele exemplaren werden geruild met de vrienden.
Is een van de sterkste iconen van de Belgische reclamegeschiedenis. De 19 jarige Paula Bollaert stonds in 1925 model voor het sigarettenmerk maar zelf rookte ze nooit. De firma Vander Elst liet vanaf 1951 emailborden maken met haar afbeelding. Je zag ze overal hangen op de gevel van kruideniers en krantenwinkels. Zo prijkte ze in de nationale driekleur ook al op elk pakje Belga sigaretten. Haar afbeelding werd verschillende keren gerestyled en aangepast aan de heersende mode.
Reclame voor een verdwenen aperitiefdrank die gemaakt werd door Martini & Rossi. Het bittere drankje, gemaakt op basis van sinaasappels, was vergelijkbaar met de smaak van Campari.
Het emailbord, had vroeger naast de affiche, een belangrijke plaats in de grafische reclamevormgeving. Deze minder bekende Coca Cola reclame van de jaren '60, zag je wel eens hangen op de gevel bij de plaatselijke kruidenier.
Een glaasje van het Engelse aperitiefdrankje met het hertje als logo. De schuimwijn, gemaakt van peren, was vooral populair in de jaren '60 en '70 bij de dames. Stiekem mochten de kinderen, waarbij ik toen ook nog behoorde, al wel eens proeven...
Spaghetti kwam pas later op de markt maar macaroni was al verkrijgbaar in de jaren '50. Later was er ook macaroni express die nog sneller gekookt kon worden. De dagelijks keuken werd steeds veelzijdiger en gevarieerder dan ooit.