Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur,
en natuurlijk fietsen.
Fotograferen, fotobewerking.
Op internet surfen en bloggen.
Maar ook een gezamelijke hobby
van mij en mijn echtgenoot is dat we
graag varen over verschillende wateren.
In het Spaanse San Bartolome zijn honderden ruiters met hun paard door vuur gelopen. Het is een traditie ter ere van de beschermheilige San Anton. De rook moet de dieren sterker maken en doorheen het nieuwe jaar beschermen.
In delen van Australië is het tegenwoordig niet ongewoon stemmen te horen terwijl er geen mens in de buurt is. Die stemmen blijken afkomstig van wilde kaketoes die woorden en zinnen hebben geleerd van ontsnapte soortgenoten die als huisdier werden gehouden.
De westelijke gebieden van de deelstaat New South Wales kampen met droogte, waardoor veel vogels voedsel zoeken in de buurt van Sydney. De dieren hangen rond in de tuinen van buitenwijken, waar ze er duchtig op los tetteren en veel menselijke bewoners vreemd doen opkijken.
Mooie jongen Natuurbeschermers krijgen meer en meer meldigen van inwoners die plots 'hello there!', 'hello darling!' en 'what's happening?' vanuit de bomen horen komen. "We hebben al oproepen gehad van mensen die dachten dat iemand iets in hun drinken had gedaan," zegt Martyn Robinson. "Ze staan in hun achtertuin naar een zwerm vogels te kijken terwijl de dieren dingen zeggen als: 'Wie is hier een mooie jongen?'."
Intelligent Robinson, die verbonden is aan het Australian Museum in Sydney, zegt dat de gebruikelijke oorzaak ligt bij een ontsnapt papegaaiachtig huisdier dat zich aansluit bij een wilde zwerm. Kaketoes zijn intelligente en sociale dieren, die vaak woorden hebben geleerd van hun voormalig baasje. De vogels leren die woorden en zinnen dan door aan de jonge dieren in de zwerm. Het is onwaarschijnlijk dat de oudere dieren ze ook leren, zegt Robinson aan Australische media.
Vieze woordjes Erg is het allemaal niet, maar Robinson hoopt toch dat er geen vogel ontsnapt die vieze woordjes kent. "Dat soort dingen willen we toch niet in onze achtertuinen," klinkt het.
Het Chinese centrum ter bescherming en onderzoek van panda's beschikt over een ware kleutertuin voor jonge panda's. Al meer dan tien dieren zijn er opgegroeid. Aan schattige beelden geen gebrek.
De dierentuin van het Canadese Toronto heeft een koppel mannelijke pinguïns uit elkaar gehaald. De twee Afrikaanse pinguïns, Buddy en Pedro, deelden samen een verblijf sinds ze dit voorjaar in de dierentuin arriveerden. In de media werden de twee sindsdien afgeschilderd als een homo-koppel. Kranten hadden het zelfs over 'Brokeback Iceberg', naar analogie met de film 'Brokeback Mountain' over twee cowboys die op elkaar verliefd zijn.
Volgens Tom Mason, vogeldeskundigde van de dierentuin, hebben de media het echter niet bij het rechte eind. "Het feit dat Buddy en Pedro bij elkaar zijn, duidt eerder op een sociale dan op een seksuele band. Dat ze nu uit elkaar worden gehaald, heeft met het fokprogramma van de dierentuin te maken", aldus Mason.
De dierentuin wil de twee nu met vrouwtjespinguïns laten paren. De 21-jarige Buddy heeft eerder tien jaar lang een vrouwelijke partner gehad en voor kuikens gezorgd. Bij Pedro (10) ontbreekt die ervaring vooralsnog.
Een kunstmatig eiland lijkt eerder iets voor de overdreven luxe van Dubai, maar een Britse dierenbeschermer wil vier eilanden laten aanleggen voor orang-oetans in Indonesië. Het zou de verblijfplaats moeten worden van zieke of gewonde orang-oetans, die nu in kooien herstellen.
Vier eilanden met gras, struiken en bomen. Dr. Ian Singleton wil hier zieke en gewonde orang-oetans - dieren die niet meer in hun natuurlijke habitat kunnen overleven - introduceren. Op die manier zouden ze aan hun kleine kooien ontsnappen om toch weer in de natuur te leven.
Geen moeilijke constructies voor de apeneilanden. Met graafwerken zou gewoon een stukje land afgebakend worden met grachten. Rond dat 'eiland' moet vervolgens water komen. De orang-oetans zullen dat water in principe nooit proberen over te steken, want de dieren kunnen niet zwemmen. Om te vermijden dat ze verdrinken wil Singleton toch ook een elektrische omheining voorzien.
Het lastigste onderdeel van de taak is het vinden van een propere stroom die de eilanden van water moet voorzien. Op Sumatra is er echter veel vervuiling. De voorbije tien jaar hebben Singleton en zijn team meer dan 150 orang-oetans in het wild kunnen vrijlaten. Er verblijven momenteel nog wel 50 apen in de ziekenboeg. Enkele orang-oetans zullen voorrang krijgen om naar de eilanden te verhuizen. Zo ook een tweeling met twee blinde ouders.
Bevolking inlichten Singleton is al sinds 2001 actief op Sumatra. Naast het verzorgen van de zieke orang-oetans probeert hij de bevolking ook in te lichten over de gevaren die de dieren lopen. Er leven naar schatting nog 6.000 orang-oetans in Sumatra, waar de apen het slachtoffer worden van ontbossing en conflicten met mensen. "Deze orang-oetans zijn vluchtelingen uit bossen die niet meer bestaan", zegt Singleton in The Guardian.
"We hebben dieren zoals Leuser, die blind werd na een schot met een luchtkarabijn. We kunnen toch niet verlangen dat hij 45 jaar in een kleine, roestige kooi leeft?" Singleton beseft echter dat zijn inspanningen voor niets zullen zijn als de bevolking zich niet bewust wordt van het probleem. "We moeten de mensen bereiken die bomen omhakken en die orang-oetans neerschieten omdat ze in de buurt komen."
"Veel mensen uit de middenklasse, zelfs politieagenten, stelen orang-oetans en houden ze als statussymbool. Mensen die de wet moeten bewaken zijn diegene die orang-oetans in kooien houden."
Singleton staat op het punt een groot stuk grond vast te krijgen, waar hij de eilanden zou kunnen laten maken. Maar door het Indonesische systeem loopt zijn plan vertraging op. "Het ene ogenblik zegt de regering hier dat ze de bossen willen beschermen, het andere delen ze een vergunning uit om bomen te kappen."
Dierenpark Planckendael viert de geboorte van het veulentje Mégane, dat na een dracht van 12 maanden van haar mama Baudette ter wereld kwam. Mégane is een Poitou-ezeltje en ziet nu nog pikzwart met kleine krulletjes. Die zullen later uitgroeien tot een heus hippiekapsel.
De ouders van merrie Mégane lijken wel voddebalen aan de flanken van hun lijf te dragen. Vogels maken dankbaar gebruik van deze stukken vacht als nestmateriaal.
Mégane is het eerste jong van mama Baudette. Papa Fanfaron verwekte al een hele reeks veulens, onder meer alle zes Poitou-ezels van Planckendael.
Poitou-ezels zijn één van de grootste, zwaarste en oudste ezelsrassen. Ze hebben nóg langere oren dan de 'gewone' huisezel. Tot wel 34 cm lang, kunnen de Poitou-ezelsoren worden. Het Franse ras is bedreigd en stond zelfs op het punt om uit te sterven.
Als de huidige klimaatverandering zich verder zet, sterft tegen 2100 een op tien dier- en plantsoorten uit. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Exeter in Groot-Brittannië. De onderzoekers legden vroegere wetenschappelijke voorspellingen over de gevolgen van de klimaatverandering voor plant- en diersoorten naast de bekende Rode Lijst van de Internationale Unie voor Natuurbescherming (IUCN), de lijst van soorten die achteruitgaan en met uitsterven bedreigd zijn. Het is voor het eerst dat zoveel klimaatstudies worden getoetst aan de realiteit van plant- en diersoorten. Het onderzoek werd zopas gepubliceerd in de vakpublicatie Proceedings of the National Academy of Sciences
De studie toont dat "de impact van de klimaatverandering overal gevoeld wordt, en bij alle dier- en plantgroepen", zegt onderzoeker Robert Wilson. "Van vogels tot wormen tot zeezoogdieren, van hooggebergte tot jungles en oceanen: wetenschappers blijken het bij het rechte eind gehad te hebben dat klimaatwijziging een echte bedreiging is voor de soorten."
Als er niets verandert, sterft een op tien dier- en plantsoorten uit tegen 2100. "Onze studie zou mensen wakker moeten schudden", zegt Ilya Maclean, hoofdauteur van de studie. "De vele soorten die nu al achteruitgaan, kunnen uitsterven als de huidige gang van zaken aanhoudt. We moeten ophouden om onzekerheden als excuus in te roepen om niet in actie te schieten. Ons onderzoek toont dat de schadelijke effecten van klimaatwijziging nu al plaatsvinden, en zelfs sterker zijn dan voorspeld."
Al jaren is de ijsbeer het symbool van de klimaatverandering. Als de temperatuur blijft stijgen en het ijs in de poolgebied verder smelt, zal de ijsbeer deze eeuw nog uitsterven. Ook jagers en stropers vormen een ernstige bedreiging voor de ijsbeer.
De lijst met bedreigde dieren is eindeloos. Sommige soorten worden dankzij beschermingsmaatregelen gered, maar andere dieren verdwijnen voorgoed van onze aardbol. Momenteel is de tijger de meest bedreigde diersoort ter wereld. Het dier staat bovenaan in een nieuwe lijst van WWF. Volgens de meeste recente studies zouden er niet meer dan 3.200 tijgers in het wild overblijven.
De grootste bedreigingen voor de tijger zijn ontbossing en jacht. Lichaamsdelen van de tijger worden gebruikt in de Chinese geneeskunde. Ook de vacht van een tijger wordt aan hoge prijzen verkocht. Daarnaast is ook de klimaatverandering een belangrijke factor in het verdwijnen van de tijger.
Vroeger waren olielekken de grootste bedreigingen voor de Magellaanse pinguïn. Tegenwoordig heeft het dier het steeds moeilijker om voedsel te vinden, aangezien veel vis verdwijnt in de warmere oceanen. Maar de Magellaanse pinguïn is niet het enige slachtoffer van de klimaatverandering : liefst twaalf van de zeventien pinguïnsoorten zijn bedreigd
Maar het is niet alleen de klimaatwijziging die ervoor zorgt dat een groot aantal dieren met uitsterven wordt bedreigd. Ook de mens doet een flinke duit in het zakje. Zo zijn er van de madagaskarschildpad door de illegale handel nog slechts een vierhonderdtal exemplaren over. De Californische bruinvis dreigt dan weer uit te sterven doordat hij vaak verdrinkt in visnetten. De populaire blauwvintonijn is het slachtoffer van overbevissing en in Rwanda en Oeganda heeft de oorlog het voor de berggorilla's niet echt gemakkelijk gemaakt. Op de Rode Lijst van de IUCN staat ook de Javaanse neushoorn al genoteerd als een "kritiek bedreigde" diersoort. In het wild bestaan er maar twee populaties meer. Dat maakt dat hun aantal zeker niet hoger ligt dan 60 exemplaren. Neushoorns zijn net als tijgers populair in de Chinese geneeskunde.
Ook een vijfde van de plantensoorten in de wereld wordt bedreigd met uitsterven. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse nationale botanische tuin in Kew en het Natuurhistorisch Museum in Londen. De onderzoekers bekeken vierduizend plantensoorten, waarvan 22 procent bedreigd bleek. Daarmee zijn de planten net zo bedreigd als de zoogdieren. Het tropisch regenwoud is het meest bedreigde ecosysteem. Daar komen dan ook de meeste bedreigde planten voor.
Drie neusapen zijn sinds dinsdag in Apeldoorn te zien. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat dat in een westerse dierentuin het geval is. De dieren stierven doorgaans in Europese en Amerikaanse dierenparken door gebrekkige kennis over het voedsel.
Categorie:BERICHTEN DIEREN & FOTO'S Tags:chimpansee Do Do, tijgertje Aorn,
22-07-2011
Brussel stopt met sterilisatie van duiven
Brussel stopt met sterilisatie van duiven
Belga
De stad Brussel stopt met de sterilisatie van duiven. Brussels schepen voor Hygiëne Christian Ceux vindt dat er onduidelijkheid is over de wettelijkheid van het sterilisatieprogramma. Er zijn ook vragen over het transport van de duiven naar het sterilisatiecentrum, vlak bij de Franse hoofdstad Parijs.
Daarom verlengt de stad Brussel haar contract met het Franse bedrijf niet. Brussel zoekt nu naar een andere aanpak van het duivenprobleem.
Inwoners van Tielt-Winge kunnen van de gemeente geld krijgen als er een zwaluwnest aan hun huis hangt. Tot 50 euro per nest, voor maximaal zeven nesten.
De gemeente Tielt-Winge hoopt zo de boerenzwaluw mee in de stand te houden. Volgens het biodiversiteitsplan van de provincie is de boerenzwaluw een bedreigde soort. Ook de gemeente Bekkevoort geeft geld voor zwaluwnesten.
In Zuid-Afrika is het van eind mei tot augustus feest voor de witte haaien, die zich te goed doen aan zeehondenpuppy's rond Seal Island False Bay. Tijdens hun aanval springen de dieren vaak helemaal uit het water.
Fotograaf Andy Rouse trok drie weken naar Alaska om grizzlyberen te zien vissen. Hij fotografeerde prachtige taferelen, onder andere van een zes maanden oud kleintje dat probeerde een zalm te pakken te krijgen.
In Pulle bij Zandhoven heeft een brand in een stal het leven gekost aan een vijftigtal eenden. Het is een kippenstal, waar momenteel enkel eenden zaten. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar de schade is groot. Waarschijnlijk werd de brand veroorzaakt door een defect in het verwarmingssysteem. Enkele jaren geleden was er al eens een brand in dezelfde stal.
bron; deredaktie.be
Categorie:BERICHTEN DIEREN & FOTO'S Tags:Eenden,
Lieve Bezoeker Om het openen van het gastenboek voor iedereen gemakkelijk te houden worden te grote Plaatjes en of Buttons verwijderd.