Ik ben Frans Van Nuffel
Ik ben een man en woon in Nieuwstraat 19 (2235 Westmeerbeek) en mijn beroep is Technisch Tekenaar.
Ik ben geboren op 04/04/1948 en ben nu dus 76 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Sport-Reizen-Postzegels-Lekker eten.
Ik ben Frans Van Nuffel
Ik ben een man en woon in Nieuwstraat 19 (2235 Westmeerbeek) en mijn beroep is Technisch Tekenaar.
Ik ben geboren op 04/04/1948 en ben nu dus 76 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Sport-Reizen-Postzegels-Lekker eten.
Nadat Graaf Ansfried in 994 Bisschop van Utrecht werd, gaf hij een deel van de goederen die hij in de Kempen bezat aan het Kapittel van de Domkerk van Utrecht. De schenkingsakte, die bewaard is gebleven, vermeldt volgende dorpen:OdloBolo,(=Olen) Myerbeke(= Westmeerbeek) Honbeke en Burente. Alhoewel Westmeerbeek volgens archeologische vondsten reeds tijdens de Franken en de Merovingers zou bestaan hebben, is dit tot nog toe het eerste officiële papieren document waarin melding gemaakt wordt van het dorp. Het Frankische driehoekige plein is thans niet meer direct waarneembaar, maar op oude kaarten is het zeer duidelijk terug te vinden. Het strekte zich uit vanuit de Netestraat om op het Hoogzand in een punt te eindigen (een pleintje waarop zich thans het beeldje van manneke pis bevindt).
Wegens de te grote afstand met Utrecht werden de Kapittelgronden aan verscheidene families uitgeleend. Deze leenmannen werden zo Leenheer of kortweg "Heer" der Heerlijkheid genoemd. Westmeerbeek was zo onder Utrecht een "Heerlijckheid". De Westmeerbeekse Heerlijkheid omvatte toen Westmeereek, Houtvenne, Hoog Heultje en een deel van Hulshout tot aan het Dijkseinde. Heultje-Rixendonck met het laathof op de Stippelberg werd slechts in 1764 van Westmeerbeek gescheiden. Het werd door dame Josina Martina Van Cauwegom gratis aan de markgraaf van Merode te Westerlo afgestaan "als geen inkomsten gevende". De laatste Heer van Westmeerbeek was Jean-Jacques Beeckmans de West-Meerbeeck(ARA oud gemeentearchief Westmeerbeek bundel 19)
Westmeerbeek bezat reeds voor 1600 een water- en een windmolen. In 1946, tijdens een hevige storm, waaide de houten standaardwindmolen omver. De molen werd volledig verbrijzeld. De molenaar, die zich op dat ogenblik nog boven in de molen bevond, bleef echter ongedeerd.
In 1864 werd er een treinverbinding Leuven-Aarschot-Herentals-Turnhout aangelegd. Het spoor voorzag op dit traject 4 stations: Aarschot, Westmeerbeek, Morkhoven en Herentals.Dit spoor deed meer dan een eeuw dienst als personen-en goederenvervoer. Door de aansluiting met een tramlijn Mechelen-Geel, was Westmeerbeek tot na WO II een centraal ontsluitingspunt voor de Kempen. De tramlijn werd tijdens WOII door de Duitsers opgebroken. De treinsporen verdwenen in 1988. Enkele jaren later kreeg de spoorwegbedding een andere bestemming. Door asfaltering werd het een toeristisch fiets- en wandelpad, "De