We gaan nu het dorp Tanganan bezoeken , een bijna 1000 jaar oud dorpje dat grootgrondbezitters huisvest en hun velden laat bewerken door uitgestotenen die buiten de dorpsmuren moeten leven.
Na de avend-diner hebben we een Legongodansvoorstelling.
De volgende ochtend na het ontbijt vertrekken we per speedboot vanuit Padangbai naar de westkust van Lombok. We waren nu over de Wallace-lijn ,een denkbeeldige scheidingslijn tussen Azië en Oceanië.
Bij onze aankomst maken we een korte wandeling doorheen een authentiek visserdorpje,met hun typische zeilbootjes of jukung.
Na onze aankomst in Bali zijn we het museum van Le Mayeurs gaan bezoeken een Belgische kunstschilder die zich daar vestigde in 1932 en huwde met een befaamde legong-danseres Ni Polak.
Na de lunch brengen we een bezoek aan het Bali Bird Park .
Na het bezoek aan de batik-kunst gaan we ket grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld bezoeken ,de Borobudur . Een terrassentempel met nissen en stoepa's en honderden reliëfs die het leven en de reïncarnaties weergeven van Boeddha.
We verlaten Sulawesi om naar Centraal Java te vliegen en er de dag nadien het openluchtmuseum van de hindoe-Javaanse bouwwerken te gaan bewonderen : de Prambanan.
Het tempelcomplex is gewijd aan de Trimurti,het bestaat uit meer dan 200 grote en kleine gebouwen,het werd gebouw in de 9e eeuw v.Chr.
Na de lunch gaan we kijken naar het lederen schaduwpoppenspel en daarna naar het paleis van de sultan.
De vierde dag zijn we met de groep met een binnenvlucht naar Sulawesi gevlogen.
We hebben een ganse dag gereden om aan te komen in Rantepao ,cultureel en economisch centrum van het Toraja-land.
Nu gaan we drie dagen dit gebied doorkruisen om kennis te maken met de Toraja's.
We gaan hun rijstvelden verkennen en ook kennis maken met hun dodencultuur, de overledenen worden begraven in de rotswanden en de houten Tau Tau-poppen kijken neer op de omliggende rijstvelden.Ook de architectuur van hun gebouwen is zeer bizonder.
De begrafenisrituelen duren drie dagen ,gedurende deze drie dagen zijn alle maaltijden inbegrepen voor alle genodigden.
Na ongeveer 16 uur vliegen met tussenstop in Qatar zijn we aangekomen in Denpasar om de dag daarna Bali te bezoeken.
Wij bezoeken de Tana-Lot tempel om daarna met de VW-jeeps doorheen Bali te rijden en in het vulkaangebied een wandeling te maken langs de rijstterassen en kennis te maken met het hindoeïstische en boeddhistische van de balinees.
Vandaag zijn we Kaap de Goede Hoop gaan verkennen en hebben op deze plaats afscheid genomen van onze gids Elmarie. We hebben daarna een laatste bezoek gebracht aan Kaapstad.
We rijden vandaag naar het Kaapse Schiereiland waar we het natuurschoon bewonderen en daarna de Houtbaai waar we de boot nemen om naar het Duikereiland te varen en er de Kaapse pelsrobben bewonderen. Na onze zeereis trekken we naar Boulders waar we de ezelpinguins bewonderen.
Na ons wijnbezoek zijn we verder naar Kaapstad gereden. Het eerste wat we bezoeken is de Tafelberg. Het is het gepast moment ,geen wind en de Tafelberg is uitzonderlijk goed zichtbaar. En daarna naarhet centrum van Kaapstad.
Voor we verder rijden naar Kaapstad stappen we met plezier aan het historisch wijnhuis van Groot Constantia. Op dat terrein wordt sinds 1684 wijn geproduceerd met onder andere Syrah en Merlot.
Nu brengen we een bezoek aan de wijnboerderij "Vrede en Lust". Deze wijnboerderij ligt in de omgeving van Simonsberg ten zuidoosten van Kaapstad. De eerste eigenaar Jacques de Savoye arriveerde met de Hugenoten in 1688. Sindsdien is dit steeds in de familie gebleven. Na de wijnproef en de lunch zijn we verder getrokken om de bloemenpracht van de streek te bewonderen.
We hebben eerst kennis gemaakt met Stellenboschen en zijn dan het Taal Monument gaan bezoeken. Het Afrikaans Taalmonument is gebouwd op granieten rotsformaties en opgedragen aan de Afrikaanse Taal , het werd opgericht op, 10 oktober 1975.
__________________________________________________________________ --------------------------------------------------------------------------------------------------- op weg naar Stellenbosch
Swellendam is de 3º oudste stad van Zuid-Afrika en genoemd naar de gouverneur Hendrik Swellengrebel en zijn vrouw Helene geboren ten Damme. Drostdy werd als magistraatswoning gebouwd; Hier enkele beelden van deze woning en de verblijven en werkhuizen van de slaven.
Vandaag gaan we richting de Kleine Karoo naar Oudtshoorn waar we het CP Nel -Museum (struisvogelmuseum)bezoeken, waar de historische kant van het leven in Zuid-Afrika wordt weergegeven. Daarna reizen we verder door de Kleine Karoo naar Barydale -Ladismith - Heidelberg en Swellendam.