In de maand oktober zijn we met een kleine groep onder leiding van Luc Depauw Umbrië culinair gaan bezoeken.
Umbrië het land van Fransiscus van Assisi of de groene kant van Italië ,Umbrië heeft geen toegang naar de zee en heeft een uitzicht met zacht glooiende heuvels begroeid met wijn- en olijfgaarden en vele akkers met tarwe ,suikerbieten enz... Het heeft een zacht klimaat met droge zomers en koude winters. Umbrië grenst ten westen aan Toscane , in het oosten aan Marche en de Apennijnen en het zuiden Lazio. Het bestaat vooral uit heuvelstadjes zoals Assisi ,Spoleto ,Orvieto en de hoofstad Perugia.
Het is meer een culinaire reis,we gaan verschillende kleine bedrijven bezoeken zoals een kaas-,vlees-en wijnbedrijf (Tribuzi) en Pasta Julia en ook een plaatselijke kaasboer die ambachtelijk te werk gaat met de bereiding van de pecorinokaas en de ricottakaas. Truffels gaan we zoeken in Pettino,de porcetta gereedmaken met een kookles in onze verblijfplaats het hotel Guesia Village Hotel & SPA.