Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    23-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Middleton bevallen van zoon

    Kate Middleton bevallen van zoon
     
    Prins Charles liet in een reactie aan de Britse zender BBC al weten heel trots en blij te zijn, nu hij voor de eerste keer grootvader is geworden. ‘Dit is een enorm speciaal moment voor William en Catherine.’

    Ik wens eerst het koninglijk paar veel succes met hun eerste kindje en ook voor de hele familie proficiat met de baby dat hij met veel liefde en genegenheid mag opgroeien



    Kate Middleton, de vrouw van de Britse kroonprins William, is maandagmiddag bevallen van een zoon. Dat meldt Kensington Palace maandagavond in een persbericht. Het jongetje weegt 3,8 kilo. Zowel de mama als het zoontje stellen het goed.

    De jongen, derde in lijn voor de troonsopvolging na zijn grootvader prins Charles en vader prins William, is geboren om 16.24 uur in Londen (17.24 uur in België) en weegt 3,8 kilo. Traditiegetrouw zal de komende minuten voor Buckingham Palace in Londen een mededeling over de geboorte uitgehangen worden.

    Naam?

    De naam van het kind is nog niet bekendgemaakt. De 31-jarige hertogin van Cambridge werd maandagochtend in het Saint Mary-ziekenhuis in de Londense binnenstad binnengebracht. De baby kwam in de private Lindo-vleugel ter wereld. Ook William, de zoon van Charles en Diana, kwam daar in juni 1982 ter wereld.

    De eerste foto’s van het kind worden verwacht wanneer de jonge familie het ziekenhuis verlaat. Voor het nieuws over de geboorte publiek werd gemaakt, moesten eerst onder anderen de Britse koningin, overgrootmoeder Elizabeth II en de Britse premier David Cameron op de hoogte gebracht worden. Volgens het paleis wisten William en Kate tot de geboorte zelf niet of het een jongen of een meisje zou worden.

    Kate zal morgen het ziekenhuis al verlaten. Dan wordt vermoedelijk ook de naam van jongen bekendgemaakt.

    'De koningin, de graaf van Edinburgh, de prins van Wales, de gravin van Cornwall, prins Harry en de leden van beide families zijn op de hoogte gebracht en zijn in de wolken met het nieuws', aldus het persbericht.

    23-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warmste dag 2013 met 33,7°, eerste onweders in Ardennen

    Warmste dag 2013 met 33,7°, eerste onweders in Ardennen

    Zalig weertje... Zwembadje, drankje, boekje, ... Man man man... Wat een fantastisch begin van de vakantie

     Niet janken nu,jullie hebben de zomer waarop jullie riepen,nu hopen dat de winter even streng is,bv -30graden 4 weken,zou fair zijn vind ik



    Om 15 uur had het kwik in de Kempen de 33 graden al overschreden. Daardoor is dit nu al officieel de warmste dag van het jaar. In Kleine-Brogel steeg de temperatuur tot 33,7 graden, afgerond 34 graden. Gisteren werd het net geen 33 graden in de Kempen. Enkel aan de kust is het dankzij een lichte zeebries iets frisser (tot 28 graden). In de Ardennen is het ook heet en zijn de eerste onweders al opgedoken. Ook vanavond is er nog kans op onweer (dat vanuit Frankrijk over de grens aan het trekken is), in het binnenland neemt dat risico plaatselijk eveneens toe. De hitte houdt ook gevaren voor de gezondheid in. Zo werd onder meer in de omgeving van Antwerpen de ozondrempel al overschreden.
    Vannacht koelt het slechts heel langzaam af. In het centrum liggen de minima rond de 20 graden, zodat het lastig inslapen wordt. Na die zwoele nacht zullen er morgen stapelwolken ontstaan, waaruit opnieuw onweerachtige buien kunnen vallen. Het wordt mogelijk zelfs nog warmer dan vandaag met maxima rond de 34 graden in de Kempen.

    Al 30 graden op middaguur
    Vanmorgen was de hitte al snel van de partij. Rond het middaguur werd de kaap van de 30 graden al gehaald. Om 14u klom het kwik boven de 32 graden in de Kempen en het Antwerpse. Rond Gent was het toen al 31 graden. Daar kwam een uur later nog een graad bij met dus 33,7 graden in Kleine-Brogel. In Ukkel was het toen al 31,9 graden, tegen 30,7 maximaal gisteren. Na 15 uur dreven er meer hoge stapelwolken het land binnen, waardoor het kwik voor in de Kempen iets terugzakte. Het bleef echter uiterst zwoel

    22-07-2013 om 22:22 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stroom spotgoedkoop door mooi weer

    Stroom spotgoedkoop door mooi weer



    Door het mooie weer was de elektriciteit de voorbije weekends spotgoedkoop. Dat zegt Alex Polfliet, voorzitter van PV-Vlaanderen, de sectororganisatie van de zonne-energie.

    Dit weekend werd op de groothandelsmarkt Belpex stroom erg goedkoop verhandeld. Waar normaal 40 à 50 euro wordt betaald per megawattuur, was dat zondagmiddag om 14 uur maar 16,84 euro. ‘De voorbije zaterdag- en zondagmiddagen kenmerken zich door zeer lage prijzen’, aldus Polfliet. Ook tijdens de week liggen de prijzen ‘s middags lager dan

    Mooi weer

    Het aanbod aan elektriciteit overtreft de vraag. Dat heeft veel te maken met het mooie weer, dat zorgt voor veel groene stroom afkomstig van zonnepanelen. In combinatie met een laag verbruik in de weekends, zorgt dat voor heel lage prijzen. Eind juni was de stroomprijs zelfs negatief. Toen werd geld betaald - bijvoorbeeld 3 cent per MWh op 23 juni - om elektriciteit af te nemen. Voor uitbaters van bijvoorbeeld een kerncentrale is dat immers een goedkopere oplossing dan de centrales uit te schakelen.

    Overigens is extreme hitte eerder een handicap voor zonnepanelen. Hun productie ligt hoger bij koude temperaturen en zonnig weer. Dat de prijzen eind juni nog goedkoper waren dan vandaag, heeft wellicht ook te maken met iets hoger verbruik door airco- en koelinstallaties.

    Eindverbruiker

    De kans dat de elektriciteitsverbruiker daar op korte termijn iets van gaat merken op zijn eindafrekening is erg klein. Dat komt omdat de elektriciteitsrekening niet enkel de energie zelf omvat maar ook bestaat uit netvergoedingen. Die maakt ondertussen meer dan 50 procent van de jaarrekening uit.

    'Vooral industriële bedrijven profiteren van de lage prijzen, dankzij groene stroom', aldus Polfliet. Omdat particulieren langetermijncontracten aangaan met hun leverancier, is dat niet onmiddellijk te zien op de factuur van een doorsnee gezin. 'Maar op termijn zullen ook gezinnen dat voordeel voelen', aldus PV-Vlaanderen.

    22-07-2013 om 17:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen blijven voor de kinderen: er is geen slechtere keuze

    Samen blijven voor de kinderen: er is geen slechtere keuze



    Familiale conflicten zijn de grootste bron van ergernis bij kinderen. Tot die conclusie komen onderzoekers van de universiteit van York, die bijna 7.000 kinderen tussen 10 en 15 jaar ondervroegen in opdracht van de Britse Children's Society.

    Voortdurend ruziemakende ouders die samenblijven voor de kinderen maken hun kinderen een pak ongelukkiger dan ouders die gewoon uit elkaar gaan, want het geluk van een kind wordt veel meer beïnvloed door gezinsspanningen dan door het met slechts één ouder te moeten samenleven.

    Kinderen uit gelukkige gezinnen zijn gemiddeld 20% gelukkiger dan kinderen uit gezinnen waar de ouders veel ruzie maken, ongeacht of dat kind met één ouder, een stiefouder of met zijn natuurlijke ouders samenwoont.

    Ruziemakende ouders hebben een veel grotere impact op het geluk van hun nageslacht dan bijvoorbeeld het feit dat het kind samenwoont met slechts één van beide ouders. Kinderen uit éénoudergezinnen waren gemiddeld amper 2% minder gelukkig dan kinderen in gezinnen waar beide ouders aanwezig zijn.

    Volgens de studie zijn kinderen onmiddellijk na een scheiding erg onder de voet van de gebeurtenissen, maar hervinden ze  naarmate de tijd verstrijkt hun geluk. Zo'n herstelperiode duurt meestal een jaar. En dan zijn kinderen van gescheiden ouders gewoon weer even gelukkig als daarvoor

    22-07-2013 om 12:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoekers zaten tijdje vast in Plopsaland-attractie

    Bezoekers zaten tijdje vast in Plopsaland-attractie

    Bezoekers zaten tijdje vast in Plopsaland-attractie

    In het attractiepark Plopsaland in De Panne kwamen zondagnamiddag een 20-tal bezoekers gedurende 20 minuten vast te zitten in de ROXflyer. De parkdirectie bevestigt het incident. Niemand raakte gewond.

    Zowat 20 bezoekers beleefden zondagnamiddag een akelig avontuur in de ROXflyer, een reusachtige zweefmolen die de inzittenden naar een hoogte van bijna 70 meter hoog brengt. De machine kwam tot stilstand en de passagiers moesten manueel uit de attractie gehaald worden.

    Slachtoffers getrakteerd

    "Eens terug op de begane grond hebben we de slachtoffers op een ijsje of drankje getrakteerd", zo werd gemeld. In Plopsaland kon je de voorbije dagen trouwens niet echt over de koppen lopen.

    "Extreme weersomstandigheden zoals nu zijn niet ideaal voor pretparken. Met dergelijke temparaturen verkiezen de mensen het strand". Toch was de opkomst in Plopsaland de eerste weken van de zomervakantie positief. "Wij zijn erg tevreden", klinkt het. "We hebben amper regendagen gehad en dat is voor ons het belangrijkste"

    22-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    21-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Directrice dwong kinderen fatale lunch te eten"

    Schoolhoofd alsnog verplichten identieke maaltijd te verorberen !!



    De directrice van een school in het Indiase dorp Gandamal zou tegenstribbelende kinderen hebben gedwongen een maaltijd te eten die vermoedelijk landbouwgif bevatte. De vrouw sloeg waarschuwingen van een schoolkok en protesten van kinderen in de wind. Dit berichtten Indiase media.

    Zeker 25 kinderen uit het dorp overleden eerder deze week na het eten van de gratis lunch op de school. De zaak leidde in India tot een landelijke discussie over de slechte kwaliteit van schoolmaaltijden. Uit onderzoek van de overheid blijkt dat vermoedelijk pesticiden in de kookolie zaten.

    Onderzoekers vellen volgens overheidsbronnen een vernietigend oordeel over het schoolhoofd. Kinderen die klaagden dat het eten er vreemd uitzag, moesten de maaltijd toch opeten. Ook een protesterende schoolkok werd genegeerd.

    Het schoolhoofd zou hebben volgehouden dat het eten prima was, omdat de olie was gekocht in de winkel van haar man.

    Toen de scholieren en een kok vervolgens ziek werden, sloeg het schoolhoofd op de vlucht. Daardoor zou veel tijd verloren zijn gegaan voordat de kinderen naar het ziekenhuis werden gebracht. De politie zoekt nog naar de directrice en haar echtgenoot.

    21-07-2013 om 23:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PS-kamerlid en burgemeester Patrick Moriau overleden

    PS-kamerlid en burgemeester Patrick Moriau overleden

    PS-kamerlid en burgemeester Patrick Moriau overleden

    Patrick Moriau, PS-kamerlid en gewezen burgemeester van Chapelle-lez-Herlaimont, is overleden aan de gevolgen van kanker. Dat melden diverse Waalse politici zaterdagmiddag op Twitter. De PS-fractie in de Kamer bevestigt het nieuws.

    Moriau, geboren in 1951, volgde een opleiding journalistiek. In de jaren tachtig werkte hij bij de provincie Henegouwen en later ging hij aan de slag bij de Franstalige socialisten, onder meer bij Waals minister van Economie Philippe Busquin. Moriau leidde sinds 1994 de PS-federatie van Charleroi en van 1995 tot 2012 was hij burgemeester.

    Hij moest normaal bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 de PS-lijst trekken, maar haakte af toen in de zomer longkanker bij hem werd vastgesteld.

    21-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    20-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Coninck is gezeur over werklozen beu

    De Coninck is gezeur over werklozen beu

    Wou een opleiding volgen via de vdab. Mijn testen waren in orde, erna moest ik op gesprek. Die vrouw, die dus werkt voor de vdab, heeft mij gekleineerd tot en met. Ik kon het zogezegd niet aan en het zou mij nooit lukken om de opleiding te voltooien volgens haar, ze is mij vervolgens recht in mijn gezicht beginnen uitlachen. Mijn 3 talen zijn perfect, kan met de pc werken,... Na mij kwam een meisje dat amper Nederlands kon en toch mocht zij beginnen. Laatste keer dat ik moeite doe voor de vdab

    Als ge uw personeel betaald zoals het moet is er geen werkloosheid.Helaas perst en melkt de Staat ons uit als een dweil.



    Volgens dienstenchequebedrijven en de VDAB zijn er in ons land onvoldoende goede werkkrachten te vinden. Minister van Werk Monica De Coninck (sp.a) vindt dat klinkklare nonsens. Dat zegt ze vandaag in de krant De Morgen.

    De VDAB heeft 40.000 vacatures in knelpuntberoepen, maar niemand wil ze, klaagt de arbeidsmarktbemiddelaar. De Coninck wordt er witheet van. "Ik kan me niet voorstellen dat wanneer je inspanningen levert, je die jobs niet ingevuld krijgt", haalt ze fors uit in de krant. Goede arbeidskrachten, die zijn er volgens de minister echt wel genoeg. Het is een kwestie van activering, zeker bij de meest kwetsbare groepen die om begeleiding en opleiding vragen. Investeer daarin en de vacatures raken wel ingevuld, aldus De Coninck.

    Subsidies en opleiding
    De regering keurde gisteren een voorstel goed om subsidies uit te keren aan dienstenchequebedrijven die willen investeren in uitkeringsgerechtigde werkzoekenden en leefloners. Krijgen die kwetsbare groepen binnen de drie maanden na hun aanwerving een opleiding van hun werkgever, dan krijgt die laatste 150 of 300 euro naargelang het aantal uren opleiding. De Coninck zal er jaarlijks 7 miljoen euro voor uittrekken, met als doel het aandeel leefloners en uitkeringsgerechtigden in de dienstenchequesector op te krikken tot 60 procent.

    "Onhaalbaar"
    Maar desondanks houdt de dienstenchequesector vol dat ze die werkwillige laagopgeleiden voor een job als huishoudhulp gewoonweg niet vindt. "We steunen de ambitie van de minister", zegt Arnaud Le Grelle van beroepsfederatie Federgon. "Maar in de praktijk? Compleet onhaalbaar." Volgens hem voldoen potentiële werknemers niet aan de vereisten of stellen ze onmogelijke voorwaarden om te beginnen werken.

    20-07-2013 om 22:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaak Priscilla niet naar assisen

    Zaak Priscilla niet naar assisen

    Zaak Priscilla niet naar assisen

    Er komt zo goed als zeker geen assisenproces over de dood van Priscilla Sergeant (14), exact een jaar geleden. Verdachte Johan D.V. (42), die na een procedurefout vrijkwam, is moeten vluchten uit de sociale woonwijk in Huizingen waar alles zich heeft afgespeeld.

    Het is vandaag dag op dag een jaar geleden dat een voorbijganger het stoffelijke overschot van Priscilla in een veld in Dworp vond. Het meisje was een dag eerder als vermist opgegeven door haar moeder. De wetsdokter was formeel. Ze was hier gedumpt, maar stierf elders.

    Een jaar later is Josian R., de moeder van Priscilla, nog altijd in behandeling bij een psychiater. Het huis waar ze woonde toen haar dochter verdween, heeft intussen nieuwe huurders.

    De drie verdachten, die nog achter de lijkwagen met de kist van Priscilla hebben gelopen, werden in augustus opgepakt. Ze komen, net als het slachtoffer, uit ontwrichte gezinnen.

    Schrik van de buurt

    De verdachte buurman Johan D.V., een 42-jarige mindervalide, stelde zijn flat wel vaker open voor de jongeren uit de buurt. Zo was ook de 17-jarige A. in het appartement de dag van de feiten. Hij was de schrik van de buurt en woonde een paar huizen van Priscilla vandaan. De 13-jarige J., die er ook bij was, was eerder een meelopertje. Johan D.V. is sinds de feiten als een dief in de nacht verhuist naar Wallonië.

    Onmenselijke behandeling

    Het Brusselse parket bevestigt dat het onderzoek in een eindfase zit. Johan D.V. zal zich wellicht volgend jaar voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor ‘onmenselijke behandeling’, verzwaard met het feit dat er iemand overleden is en hij zijn machtspositie als volwassene niet heeft gebruikt om de pesterijen te stoppen. De minderjarigen, die in een gesloten instelling zitten, komen voor de jeugdrechtbank.

    20-07-2013 om 14:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw aangehouden wegens onmenselijke behandeling zoontje

    Vrouw aangehouden wegens onmenselijke behandeling zoontje

    Waar gaan we naartoe ? In welke wereld leven wij ? Dagelijks lees je berichten over mishandeling van volkomen onschuldige kdn, dan nog door eigen ouders. Anderzijds zijn er mensen die er alles voor over hebben om een kindje te krjgen en het kost hun hopen geld. Een kindje is zo'n mooi geschenk, die enkel liefde geeft, wie daar aan raakt verdient het niet om ouder te zijn en nog vrij rond te lopen.

    Sluit zulke mensen gewoon levenslang op. Zij horen niet thuis in onze maatschappij



    Een vrouw uit Moeskroen is aangehouden omdat ze haar twee jaar oude zoontje op een onmenselijke manier behandeld zou hebben. Het kind verkeerde in levensgevaar toen het werd opgenomen in het ziekenhuis.

    De feiten kwamen aan het licht toen het zoontje in kritieke toestand opgenomen werd in het academische ziekenhuis Saint-Luc in Brussel. De jongen verkeerde in levensgevaar, zegt Jean-Bernard Cambier, substituut van de procureur des konings in Doornik. Er werden een ernstig schedelletsel, blauwe plekken over zijn hele lichaam, brandwonden, beten, necrose van de penis en onomkeerbare neurologische letsels bij hem vastgesteld.

    De 26-jarige moeder werd opgesloten in de gevangenis van Bergen, maar ze ontkent iets met de mishandeling te maken te hebben. Ze geeft enkel toe dat ze de jongen heeft geslagen, maar ze wijst vooral naar haar partner, die overigens niet de vader is van het kind. De man zal vanavond ondervraagd worden door de onderzoeksrechter.

    20-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    19-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenten zelf niet vies van dronken rijden

    Agenten zelf niet vies van dronken rijden

    Ben zeker niet pro-politie, veel van deze mannen doen aan machtsmisbruik! . Ik zeg niet allemaal, maar de meeste toch, ik vind mensen in zulke positie moeten een voorbeeld geven aan de maatschappij!

    Zo een ondankbaar werk ik zou ook beginnen drinken.



    Alcohol en een gebrek aan opleiding liggen aan de basis van het hoge aantal ongevallen met politiewagens. Dat blijkt uit een rapport van het Comité P waarover Gazet van Antwerpen vandaag bericht.

    Bijna een vierde (145) van alle opgelegde tuchtstraffen in 2009 had te maken met alcohol. In 79 van de gevallen zaten agenten dronken achter het stuur van hun eigen wagen of die van hun werk. Het hoge aantal ongevallen met dienstwagens is daarnaast ook te wijten aan een gebrek aan opleiding. Vooral jonge inspecteurs missen de vereiste geoefendheid om op een veilige manier rond te rijden met sirene, besluit het Comité P.

    De voorzitter van de politievakbond VSOA, Vincent Gilles, pleit voor een betere opleiding. Ook opleidingsdirecteur Marc Dillen steunt dat voorstel. Joëlle Milquet, minister van Binnenlandse Zaken, heeft alvast extra rijopleidingen beloofd.

    19-07-2013 om 22:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo biedt maandag pro forma ontslag regering aan

    Di Rupo biedt maandag pro forma ontslag regering aan

    Di Rupo
    Ik hoop dat ik je dwaze kop
    nooit meer zie

    Eerste minister Elio Di Rupo en (nu nog) kroonprins Filip.

    Eerste minister Elio Di Rupo zal koning Filip maandag het ontslag van zijn regering aanbieden, zoals de traditie dat wil bij een troonswisseling. Dat werd vernomen uit regeringsbron. De nieuwe koning zal het ontslag even traditiegetrouw weigeren.

    Di Rupo gaat maandag voor de eerste keer op audiëntie bij de nieuwe koning. Daarbij zal hij pro forma het ontslag van zijn regeringsploeg aanbieden. Het gaat om een symbolische daad, uit eerbied voor de monarchie. Ook in 1993, bij het aantreden van koning Albert, werd het ontslag van de regering aangeboden en geweigerd.

    ‘We respecteren zeer nauwgezet de traditie, trachten hetzelfde te handelen als bij de vorige troonswissels’, legde vicepremier Didier Reynders uit.

    19-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    18-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstel-De Padt over slimme camera's goedgekeurd

    Voorstel-De Padt over slimme camera's goedgekeurd

    Veel mensen slaan alles dooreen als ze de privacy inroepen. Wie niets verkeerd doet, moet niet bang zijn van camera's.

    Voorstel-De Padt over slimme camera's goedgekeurd

    De Senaatscommissie Binnenlandse Zaken keurde zopas een wetsvoorstel van Guido De Padt (Open Vld) goed, waardoor de politie slimme ANPR-camera's mag gebruiken op haar combi's. Iedereen was voor. De plenaire Senaat stemt dit voorstel vandaag nog.

    'Slimme' ANPR-camera's kunnen nummerplaten lezen en ze worden gekoppeld aan allerlei databanken (gestolen auto's, onverzekerde voertuigen….). Ze worden gebruikt om snelheidsduivels, mensen die onverzekerd rijden en gestolen wagens op te sporen en die techniek kent grote successen. Zo wordt het aantal ongevallen tot een derde herleid. Zo'n kwart van de Vlaamse gemeenten gebruikt ze momenteel. De federale politie gebruikt ze niet, maar de douane over het hele grondgebied.

    Vast of mobiel

    ANPR-camera's kunnen als vaste camera's worden opgesteld, maar ook als mobiele op combi's om snelheidsduivels te vatten. Dit laatste was wettelijk gezien problematisch.

    Het voorstel van Guido De Padt maakt dit nu wettelijk mogelijk. Normaal gezien mogen mobiele camera's (vanuit helikopters of op combi's) alleen maar ingezet worden bij "grote volkstoelopen" zoals betogingen. Door het voorstel-De Padt zal dit nu ook voor ANPR-camera's mogelijk zijn buiten die grote volkstoelopen.

    De politie zal maar één keer aan de privacycommissie moeten melden dat ze ANPR-camera's gebruikt, maar ze zal wel om de drie maanden verslag moeten uitbrengen aan die privacycommissie. Om de camera's te koppelen aan allerlei databanken moeten nog aanpassingen gebeuren, maar minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) heeft hiervoor een ontwerp aangekondigd.

    De ANPR-camera's kregen nog maar pas de Big Brother-award van de Liga voor Mensenrechten omdat ze "het recht op privacy flagrant schenden".

    18-07-2013 om 22:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Belgisch koningshuis mist professionaliteit"

    Weet Filip zelf al dat hij koning wordt,en weet hij wat het woord koning betekend?Het beste voor België is als niemand weet dat er een troonswisseling aanstaande is,zijn leeftijd is hoger dan zijn IQ

    Belgisch koningshuis mist professionaliteit, maar ze krijgen wel onze centen ook al spreken ze onze taal niet eens .



    In schril contrast met de Nederlandse troonswisseling zal België zondag afscheid nemen van een oude koning en een nieuwe vorst begroeten. "Ach, wij hebben ook geen hermelijnen mantel of een troon... en Filip zal gewoon zijn legeruniform aantrekken. Wat dat betreft lijkt het bijna het tegenovergestelde", verzucht de Belgische royaltykenner Kathy Pauwels.



    Zij keek met verbazing en verwondering naar de feestelijkheden rond de Nederlandse troonswisseling. De plaatjes van Willem-Alexander met zijn lange robe en de in stralend blauw geklede Máxima staan ook veel Belgen op het netvlies. "Daar is zo professioneel aan gewerkt. Hier zijn er alleen maar diplomaten aan het hof", vervolgt Pauwels. Al heeft de Rijksvoorlichtingsdienst in Nederland soms wel alles "heel erg georkestreerd", in België zou het wel iets professioneler mogen, meent Pauwels. Dat zou wonderen kunnen doen voor het imago van de Belgische royals. "Jullie Willem-Alexander is ook niet altijd de populairste geweest en kijk nu eens."



    Verkiezingen
    Dat de Belgen niet in groten getale naar Brussel trekken om de nieuwe koning toe te juichen, lijkt eerder feit dan verwachting. Natuurlijk is de zomervakantie daarbij een spelbreker en is de economische crisis een reden om vooral een sober feestje te houden. Maar het koningshuis leeft ook niet echt in België, stelt Pauwels. De politieke situatie in België is hier schuldig aan. In 2014 staat de moeder der verkiezingen te wachten, waarbij alle ogen gericht zijn op het resultaat van de N-VA. Niet bepaald de meest koningsgezinde partij.



    EQ
    Veel Vlamingen vinden sowieso dat het koningshuis eigenlijk meer een Franstalige instelling is door onder meer het gebrekkige Nederlands van veel royals. Eigenlijk is koning Albert de enige Belg. Wangedrag en onhandig handelen van de royals hebben de populariteit ook geen goed gedaan. Er zijn ook te veel vraagtekens over de leden van de koninklijke familie. "Naar de mensen toe gaan, durven ze bijna niet", aldus Pauwels. "De Nederlandse gezelligheid staat tegenover de Belgische gereserveerdheid." Volgens Pauwels laten de Belgische royals te veel hun intellect zien en niet hun emotionele kant. "Dat EQ missen we een beetje bij Filip."

    18-07-2013 om 16:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ryanair wil capaciteit afbouwen indien Waalse regering vliegtuigtaks invoert

    Ryanair wil capaciteit afbouwen indien Waalse regering vliegtuigtaks invoert

    En als we nu eens het onderontwikkelde West Vlaanderen helpen door de luchthaven van Wevelgem uit te bouwen en Ryanair aan te trekken. Maar onze Vlaamse politiekers gaan de Waalse geen stokken in de wielen willen steken. Allen dus naar Eindhoven en Maastricht !

    Dat ze maar oppassen in charleroi, maarja de luchthavengebouwen zijn toch betaald met centen van de vlaamse werkers. Als charleroi ryanair zou kwijtzijn zalt meer dan een groot gat in de begroting zijn van de walen



    Vanaf volgend jaar wordt vliegen vanaf Waalse luchthavens duurder. De Waalse regering is immers van plan om een belasting te heffen op vliegtuigtickets om de begroting op orde te krijgen. Ryanair heeft er alvast mee gedreigd zijn capaciteit met 17 procent af te bouwen op de luchthaven van Charleroi indien de vliegtuigtaks er komt.

    Passagiers die bijvoorbeeld via Charleroi of Luik vliegen, zullen een extra belasting betalen. Op elk ticket wordt een taks van 3 euro geheven.

    Afgelopen nacht hebben de Waalse regering en de Franse Gemeenschap een aantal maatregelen naar voor geschoven die 300 miljoen euro zouden moeten opleveren. Naast de taks op vliegtuigtickets, zal de belasting op nieuwe gsm-masten en windmolens vervroegd in werking treden. Ook fraude bij registratierechten wordt strenger aangepakt.

    "Zwaar ontgoocheld"
    Jean-Jacques Cloquet, topman van de luchthaven van Charleroi (BSCA), betreurt de invoering van de taks. "Ik ben zwaar ontgoocheld", zei hij . "In tijden van crisis is deze beslissing in de eerste plaats slecht nieuws voor de de consument: de taks wordt rechtstreeks door hem betaald", aldus de topman. Maar hij vreest ook economische gevolgen. "Deze maatregel riskeert sommige luchtvaartmaatschappijen te doen verhuizen naar andere luchthavens in de buurt. Dat zou onze ontwikkeling in gevaar brengen". Ook dreigen er jobs te verdwijnen, waarschuwde hij.

    Cloquet verwijst ook naar een studie die in 2011 door het Nederlandse ministerie van Transport werd besteld. Uit die studie blijkt het negatief effect van een taks op vliegtickets. "Verschillende landen, zoals Denemarken en Nederland, hebben de taks intussen teruggeschroefd. Ierland heeft deze taks recent nog verminderd".

    Ryanair
    Ryanair zou gedwongen zijn het verkeer op de luchthaven van Brussels South Charleroi met 17 procent te verminderen, wat zou resulteren in een miljoen minder passagiers en duizend banen die verloren gaan, zo laat de Ierse lagekostenmaatschappij weten in een mededeling. Ryanair heeft de Waalse regering om een dringend onderhoud gevraagd.

    18-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    17-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom laat pensioen goed voor je is

    Waarom laat pensioen goed voor je is

    Het beste bewijs van geestelijke gezondheid is om zo vlug mogelijk met vervroegd pensioen te gaan. Dit bewijst dat je inziet dat de regering dit in de nabije toekomst onmogelijk zal maken,dus grijp snel je kans nu het nog kan!

    "onderzoek" en door wie is het gesponsord? ik kan al raden wie, gewoon domme rooie propaganda om u langer te laten uitmelken door de corrupte regering



    Door je pensioen uit te stellen loop je minder kans op dementie, dat heeft een recente Franse studie aangetoond.

    Het grootste onderzoek ooit naar de invloed van een lange carrière op je hersenfuncties toonde aan dat wie op zijn 65ste op pensioen gaat 15 procent minder kans loopt dan wie op zijn 60ste stopt met werken. De resultaten ondersteunen voorgaande onderzoeken die suggereerden dat constante intellectuele stimulatie en mentale inspanningen de cognitieve achteruitgang door Alzheimer en gelijkaardige ziekten kan voorkomen. Professionele activiteit is dus erg belangrijk wat intellectuele stimulatie en mentaal engagement betreft.

    Auteur Carole Dufoil en haar team aan het 'Institut National de la Santé et de la Recherché Médicale' (INSERM) bestudeerden de gezondheid en verzekeringsgegevens van meer dan 429.000 zelfstandigen. Analyse toonde aan dat het risico op de diagnose van dementie afneemt met elk jaar dat je langer werkt. "Onze data leveren sterk bewijs dat de kans op dementie sterk afneemt als je later op pensioen gaat."

    Stijgende problematiek
    Ongeveer 35 miljoen mensen kampen wereldwijd met dementie, Alzheimer is het meest voorkomende type. Zeker in het Westen wordt dit probleem steeds acuter aangezien de babyboomgeneratie bijna de pensioengerechtigde leeftijd nadert. Nu heel wat landen deze minimum leeftijdsgrens van het pensioen optrekken, stijgt de bezorgdheid over de invloed hiervan op de gezondheidszorg van ouderen. Het is dus erg positief nieuws nu blijkt dat deze voornamelijk economische beslissing ook voordelig zou zijn voor de gezondheid van senioren. Professor Dufouil: "Deze resultaten benadrukken de nood dat de overheid stappen onderneemt om senioren te helpen zich nog steeds sociaal en cognitief te engageren."

    17-07-2013 om 22:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V wil niet ‘betalen’ voor kabinetschef van Filip

    CD&V wil niet ‘betalen’ voor kabinetschef van Filip
     
    Ik heb een vermoeden dat een klein parteitje waar coruptie hoog in het vaandel staat(vld) hiervan wil profiteren

    Postjes en macht ... daar klampt de CD&v zich aan vast. En daarvoor nemen ze gezwind een 180° bocht, verraden ze hun kiezers, vrijen ze zich de Franstaligen op. Hoe lang gaan sommige Vlamingen dat nog slikken. 
     

    Frans Van Daele, die bekendstaat als CD&V’er, zou de nieuwe kabinetschef van Filip worden. En daarom zouden de christendemocraten minder andere topbenoemingen mogen binnenrijven.

    In het pokerspel van de politieke benoemingen, die Di Rupo nog deze week zou willen afronden, wordt nu ook de benoeming van de kabinetschef van de nieuwe koning betrokken. Als het Frans Van Daele wordt, die een CD&V-stempel heeft, hebben de christendemocraten volgens de andere partijen meteen recht op een benoeming minder.

    Leterme en van Rompuy

    Als kabinetschef van koning Philippe wordt baron Frans Van Daele (65) genoemd. Toen er nog geen sprake was van een troonsafstand, zou het hof hem gevraagd hebben ‘of hij dit zou willen doen als hem dit ooit gevraagd zou worden’. Daarop zou voormalig topdiplomaat Van Daele ‘ja’ geantwoord hebben, en vanuit de politieke wereld kwam er toen geen verzet.

    Van Daele staat bekend als CD&V’er. Hij was onder meer kabinetschef bij Yves Leterme toen die minister van Buitenlandse Zaken was, en bij Herman Van Rompuy. En dus willen de PS en andere partijen Van Daele ‘op de rekening van CD&V zetten’, zodat die partij minder en zij meer van de andere benoemingen kunnen opeisen. CD&V is echter niet geneigd ‘te betalen’ voor die functie, temeer omdat er geen tegenkandidaat blijkt te zijn voor de functie van kabinetschef van Filip.

    17-07-2013 om 18:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits parlement onderzoekt belastingaangifte prins Charles

    Brits parlement onderzoekt belastingaangifte prins Charles

    De Britse kroonprins Charles.

    In Groot-Brittannië buigt een parlementscommissie zich over de belastingen die kroonprins Charles betaalt op zijn bezittingen. Of liever, niet betaalt. Charles kan namelijk beroep doen op een -omstreden- uitzonderingsregel die hem vrijstelt van het betalen van belastingen op eigendommen. De prins kiest vrijwillig of hij al dan niet belastingen betaalt.

    De commissie gaat meer bepaald de boekhouding van het hertogdom Cornwall van dichterbij bekijken, een gebied van 532 vierkante kilometer, hoofdzakelijk in het zuidwesten van Engeland, dat privébezit is van de kroonprins en dat hem het grootste deel van zijn inkomen oplevert. Het bestaat onder meer uit landerijen, residentiële en commerciële gebouwen. De bekende Oval cricket ground in Londen maakt er ook deel van uit.

    De prins, ook wel de hertog van Cornwall genoemd, en zijn vrouw Camilla hadden vorig jaar een inkomen van 20,2 miljoen Britse pond (23,35 miljoen euro). Daarvan is 19 miljoen pond afkomstig van het hertogdom.

    Volgens het hertogdom betaalde de prins in 2012 de hoogst mogelijke belasting, namelijk 4,4 miljoen pond (5,1 miljoen euro).

    De parlementscommissie moet nu onderzoeken of de uitzonderingsregel voor de prins nog overeenstemt met de realiteit.

    17-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    16-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse transportsector hekelt Belgische kilometerheffing

    Nederlandse transportsector hekelt Belgische kilometerheffing

    Nederlandse transportsector hekelt Belgische kilometerheffing

    België gebruikt de vrachtwagen als melkkoe door de kilometerheffing in te voeren, vindt de Nederlandse transportsector. Ondernemersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO zeggen dat dinsdag in een reactie op het bericht dat België vanaf 1 januari 2016 de maatregel invoert voor vrachtwagens.

    De maatregel moet de Belgische schatkist 1 miljard euro per jaar opbrengen, meldde De Morgen op basis van regeringsbronnen. TLN en EVO berekenden eerder dat de kilometerheffing de Nederlandse vervoerders jaarlijks 36 miljoen euro extra zou kosten. België is voor de Nederlandse transportsector een belangrijk afzetland en doorvoerland.

    "Voor alle weggebruikers"

    TLN-woordvoerder Wijnand van Zanten zegt dat de sector in principe voorstander is van een kilometerheffing. "Maar dan op voorwaarde dat alle weggebruikers betalen, want dan werkt zo'n maatregel mobiliteitbevorderend. Als enkel vrachtwagens moeten betalen, zien wij er geen doel meer in behalve dan geld ophalen." Volgens hem is in Nederland om die reden uiteindelijk geen zo'n heffing ingevoerd.

    Gevraagd of de Nederlandse transporteurs België zullen mijden door de heffing, zegt Van Zanten dat België voor de Nederlanders erg belangrijk is en dus "heel moeilijk te mijden". "We zijn tot elkaar veroordeeld, en dat bedoel ik positief. We doen zaken met elkaar en de havens zijn met elkaar verbonden." De sector vraagt zich wel af in hoeverre de extra kosten doorgerekend zullen kunnen worden in de hele keten.

    16-07-2013 om 22:18 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransen woest om nieuwe postzegel

    Fransen woest om nieuwe postzegel

    President François Hollande en de bewuste afbeelding van Marianne

    Frankrijk krijgt een nieuwe postzegel van het type ‘Marianne’. Nadat één van de twee ontwerpers had gezegd dat de Oekraïense oprichtster van de feministische protestbeweging Femen mee model had gestaan, barstte - in het bijzonder op Twitter - een storm van protest los.

    ‘Marianne’ heeft reeds meerdere gedaantewisselingen ondergaan op postzegels, als een symbool van de waarden die de Franse Revolutie uitdroeg. Ze draagt daarom ook telkens een Frygische muts.

    Zondagavond stelde president François Hollande op het Elysée een nieuwe Marianne-postzegel voor, die hij een ‘illustratie’ van de jeugd noemde en die is voor hem een ‘prioriteit’ van zijn mandaat. Marianne is nu een figuur tussen een stripheld en manga in, met allesbehalve de traditionele Frygische muts.

    Eveneens zondag twitterde één van de twee ontwerpers, Olivier Ciappa, dat de Oekraïense Inna Sjevtsjenko hem, naast anderen, had geïnspireerd. Sjevtsjenko stond mee aan de wieg van de Femen die furore maakten door halfbloot op straat te gaan protesteren. Voor Ciappa zou Marianne in 1789 stellig een Femen zijn geweest. In juni is twee keer een fototentoonstelling van Ciappa over het homohuwelijk kort en klein geslagen.

    Prompt leidde de nieuwe postzegel tot kritiek vanuit conservatieve kringen. De christendemocratiche partij riep op de nieuwe postzegel te boycotten. De schemerige organisatie Printemps français, gekant tegen het homohuwelijk, gewaagde van een ‘regerings-Marianne’.

    Tegenover het Franse persbureau AFP reageerde Sjevtsjenko ‘verrast’ want met Marianne ‘heeft Frankrijk altijd de rol van vrouwen als (voor)vechters erkend, het is een symbool voor de hele wereld’. Op het beroemde schilderij van Eugène Delacroix staat Marianne overigens ook met blote borsten onder de Frygische muts op de barricade.

    16-07-2013 om 16:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!