Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    21-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minnares koning Albert verbreekt de stilte op VIER

    Minnares koning Albert verbreekt de stilte op VIER

    Als Albert privé is, dan zijn mijn centen ook privé. Wij hebben het recht te weten wat met onze centen gebeurt. Zo niet, koningshuis afschaffen.

    Delphine had moeten erkend worden. Maar deze vuile was buiten hangen is er ook dik over. Niets voor een dame met standing.



    VIER pakt volgende week dinsdag uit met 'Onze dochter heet Delphine', een tweedelige reeks waarin Sybille de Selys Longchamps na meer dan 40 jaar het grote stilzwijgen verbreekt. Bijna twintig jaar lang had ze een relatie met de pas afgetreden koning Albert II. De moeder van Alberts buitenechtelijke dochter gaat geen enkele vraag uit de weg. 'Onze dochter heet Delphine' is, net als 'Komen Eten' met bekende voetballersvrouwen, één van de blikvangers van de najaarsprogrammatie die VIER vandaag voorstelde.

    Delphine Boël, die onlangs een rechtszaak is begonnen tegen Albert, in de hoop om eindelijk erkend te worden als zijn dochter. Voor het eerst praat Sybille de Selys Longchamps openlijk over haar relatie met Albert: de eerste ontmoeting met prins Albert, de bevalling in 'aanwezigheid' van Albert, de openlijke confrontatie met Paola.

    De tweedelige reeks 'Onze Dochter heet Delphine', wordt uitgezonden op VIER, op dinsdag 3 september en op dinsdag 10 september.

    De rechtbank
    Onder de noemer 'echt want bij ons gebeurd' presenteert Vier vanaf maandag 2 september ook een nieuwe reeks van 'De Rechtbank'. Het programma toont de werking van justitie op het niveau van de burger. De makers verbreden ook de blik op de werking van justitie. Voor het eerst ziet de kijker hoe de probatiecommissie in Hasselt werkt en besluit de reeks in drie afleveringen met de registratie van een assisenzaak in Antwerpen.

    VIER zendt dit najaar met 'Ik wil ook een lief' een reportagereeks uit over jonge Vlamingen die op zoek zijn naar een relatie, maar door hun fysieke of geestelijke beperking het erg moeilijk hebben met
    het zetten van de eerste stappen. Vanaf 17 september.

    21-08-2013 om 22:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Onervaren fietsers moeten opletten bij elektrische fiets’

    ‘Onervaren fietsers moeten opletten bij elektrische fiets’



    ‘Mensen met wat minder conditie en kracht die weinig of niet fietsen en al een dagje ouder zijn, halen het meeste profijt uit de extra power van de elektrische fiets, maar lopen hierbij tegelijk het grootste risico op een ongeval.’ Dat laat Bas de Geus, onderzoeker op de dienst Menselijke Fysiologie van de VUB, optekenen in het gezondheidsmagazine Bodytalk dat woensdag verschijnt.

    Volgens de Geus zijn deze onervaren fietsers doorgaans niet de meest behendige terwijl elektrische fietsen zwaarder en logger zijn dan andere. ‘Bovendien gaat een topsnelheid van 25 km per uur hard, zeker voor wie deze snelheid niet gewend is.’ Hij vermoedt bovendien dat mensen vaak onbewust sneller fietsen dan ze in feite willen en raadt daarom aan de elektromotor van de fiets bij aankoop op een bepaalde topsnelheid te laten afstellen.

    Er zijn echter geen bewijzen beschikbaar dat de elektrische fietsen meer en bij zwaardere ongevallen betrokken zouden zijn dan andere fietsen. Volgens het onderzoekscentrum Veiligheid Nederland zijn er weinig verschillen. Wel zou als gevolg van het feit dat de elektrische fiets zwaarder weegt er zich bij deze fietsen meer ongevallen voordoen bij het op- en afstappen.

    De Nederlandse Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) wijst in Bodytalk op de risico’s van het snelheidsverschil tussen elektrische en gewone fietsen bij inhaalbewegingen. Ook is de kans op een dodelijke afloop van een fietsongeval groter bij ouderen. Bij 75-plussers zou het risico zelfs 25 keer groter zijn voor 30’ers en 40’ers. Bejaarden hebben brozere botten en minder elastisch weefsel om de impact van een val op te vangen.

    21-08-2013 om 18:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisschool moet zelf schrijf- en knutselgerei aankopen voor leerlingen

    Basisschool moet zelf schrijf- en knutselgerei aankopen voor leerlingen

    Basisschool moet zelf schrijf- en knutselgerei aankopen voor leerlingen

    Ouders wiens kind naar de lagere school gaat, moeten zich niet verplicht voelen om tegen september allerlei schoolspullen aan te schaffen. Basisscholen moeten immers zelf het nodige materiaal voorzien voor hun leerlingen, ook voor het maken van huiswerk thuis.

    Winkelrekken gevuld met blinkende stiften, slijpers en meetlatten, het is duidelijk: nog even en het nieuwe schooljaar begint. Maar kinderen die naar de basisschool gaan, hoeven geen eigen schoolgerief mee te brengen. Het decreet basisonderwijs eist dat lagere scholen alle kosten die noodzakelijk zijn om de eindtermen te bereiken of om ontwikkelingsdoelen na te streven, voor eigen rekening nemen.

    Basisscholen moeten dus zelf voldoende benodigdheden zoals schrijfgerei, knutselmateriaal, handboeken, rekenmachines en blokfluiten ter beschikking stellen. Een school met 100 leerlingen moet daarom geen 100 passers aankopen, maar moet wel zorgen dat er voldoende passers zijn om een klas die de passer nodig heeft op dat ogenblik te kunnen voorzien. Bovendien zijn basisscholen ook wettelijk verplicht om materiaal aan de leerling mee naar huis te geven wanneer dat materiaal nodig is om huiswerk te maken. Ouders moeten zelf enkel zorgen voor mappen, kaftpapier, een boekentas, een pennenzak, en zwem- en turnkledij.

    Voor het secundair onderwijs geldt de regeling niet. Middelbare scholen mogen ouders dus wel vragen om bepaald schoolmateriaal aan te kopen. Natuurlijk blijven ouders van kinderen die naar de basisschool gaan ook vrij om eigen spullen aan te kopen als ze dat willen.

    De volledige lijst van materialen die basisscholen moeten voorzien, is terug te vinden op de website de website van de Vlaamse overheid.

    21-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    20-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blankenberge wil plaatsverbod voor amokmakers

    Blankenberge wil plaatsverbod voor amokmakers

    Dit is geen probleem van Blankenberge alleen, dit zie je overal. Alleen een grondige mentaliteitsverandering van iedereen helpt hier, dit zowel voor de jongeren, de ouders als de horeca uitbaters. Vroeger gingen we van 20h00 tot 01h00 op stap en werd er nog geslapen tijdens de nacht, tegenwoordig beginnen ze dan pas en komen ze 's morgens thuis.


    Blankenberge wil de toenemende overlast in de buurt van het casino aanpakken met een plaatsverbod voor overlastbezorgers. Dat zegt burgemeester Patrick De Clerck na een onderhoud met de lokale politie. Er komt ook een reeks andere maatregelen om de nachtelijke overlast in te perken, zoals een glasverbod.

    Sinds enkele weken kampt de badstad Blankenberge met zware overlast en zelfs enkele vechtpartijen in de uitgaansbuurt. "Sinds begin deze zomer volgen we alles op de voet op en brengen we alle problemen in kaart. Tot voor kort waren er weinig problemen, maar sinds twee weken loopt het de spuigaten uit", aldus de burgemeester.

    Daarom worden op korte termijn enkele ingrijpende maatregelen genomen, met een plaatsverbod als belangrijkste middel om de overlast tegen te gaan. "We kennen de mensen die zorgen voor de terugkerende overlast", aldus de burgemeester. De politie onderzoekt wat juridisch mogelijk is. "Het voorstel laat ik in het eerstvolgende schepencollege bekrachtigen".

    Er komt vanaf maandag ook een glasverbod naast de bestaande maatregelen, zoals het uurschema voor luide muziek, alcoholverbod op openbare plaatsen en de nachtelijke patrouilles.


    20-08-2013 om 22:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Koning Filip wil halfzus Delphine de hand reiken"

    Opdoeken die bende profiteurs. Het tijdperk der koningen bestaat niet meer. En wat is de volgende stap? Een schadevergoeding vragen met terugwerkende kracht als ze erkent wordt voor de dotaties waar ze dan vroeger recht op had? Zie het al gebeuren. Dat gaat miljoenen kosten aan vadertje staat en wij meer belastingen betalen. En de meesten hier vinden dit een goed idee. man man

    Eerst zien en dan geloven zei de blinde



    Koning Filip (53) bereidt volgens Dag Allemaal in het grootste geheim een charmeoffensief voor: Delphine Boël (45) ten overstaan van het hele land als z'n halfzus de hand reiken.

    Dag Allemaal beweert "uit bijzonder goede bron" te hebben vernomen dat koning Filip de band met zijn halfzus Delphine wil normaliseren.

    "Filip wil zijn prille koningschap niet laten ondermijnen door een probleem dat hij van zijn vader heeft geërfd", vertelt een insider aan het hof. "Hij heeft een vertrouwensman de opdracht gegeven om in het grootste geheim de erkenning van Delphine Boël als zijn halfzus voor te bereiden". Aan het hof zouden slechts heel weinig mensen op de hoogte zijn van het plan



    Boel tijdens haar expositie 'Happy Sadness' vorige maand samen met partner O'Hare in het Franse Grimaud.

     

    20-08-2013 om 17:21 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E17 deels afgesloten na ongeval met vier vrachtwagens

    E17 deels afgesloten na ongeval met vier vrachtwagens

    Hoewel een oplossing niet evident is zal de overheid toch de gepaste maatregelen moeten nemen om de economische schade te beperken. Kijk maar eens: sinds 1 augustus is er elke werkdag op een of meer plaatsen serieuze hinder geweest. De overheid zal ook naar zichzelf moeten kijken en verbeteringen aanbrengen aan ondermaatse signalisatie, minder snelheidsbeperkingen die er voor zorgen dat er te grote verschillen komen in snelheid.

    Het zal nog veel beter worden met de supertrucks, dan kunnen we gewoon beter te voet gaan want anders zullen we constant in de file staan gedurende de ganse dag



    Op de E17 in de richting van Antwerpen is ter hoogte van Zwijndrecht een zwaar ongeval gebeurd. Vier vrachtwagens reden er op elkaar in. Drie van de vier rijstroken zijn versperd en ook de oprit Zwijndrecht is afgesloten.

    Het ongeluk gebeurde rond rond 16u20. Twee vrachtwagenchauffeurs zaten een tijdlang gekneld in hun cabine en moesten door de brandweer bevrijd worden. Het takelen is nog volop aan de gang en er staat intussen al een lange file, met zowat een uur wachttijd.

    Het Vlaams Verkeerscentrum raadt chauffeurs die vanuit Gent naar Antwerpen moeten aan om via de N16 te rijden. Naar Hasselt ga je best over Brussel

    20-08-2013 om 01:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    19-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benen van dronken man afgerukt in station Oostende

    Benen van dronken man afgerukt in station Oostende

    Sorry,verkeerd van deze man,maar nog altijd een mens hé,wie zonder zonde is werpe de 1st steen

     

    Een 29-jarige man is afgelopen nacht met zijn benen onder een trein in het station van Oostende terechtgekomen. Dat melden spoorwegnetbeheerder Infrabel en de politie van Oostende. De man uit Namen werd aangereden toen hij in dronken toestand met zijn benen over de perronrand zat. Het slachtoffer raakte bij het ongeval beide benen kwijt tot net onder de knie.

    Het ongeval deed zich voor rond 01.00 uur. De voorlaatste trein vanuit Eupen was even daarvoor aangekomen op perron 3. Toen die trein wegreed richting rangeerstation werden de benen van de man geraakt. Hij zat op dat moment met een fles sterke drank en roltabak op de rand van het perron. De man had absoluut niet verwacht dat de trein uit het station zou wegrijden. "Daar zitten blijft wel gewoon vragen om problemen", stelt Infrabelwoordvoerder Thomas Baeken. "Je mag daar helemaal niet zitten, omdat je dan eigenlijk in de ruimte voorzien voor de trein komt."

    19-08-2013 om 21:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orka sleurt boot met twaalf vissers naar dieperik

    Orka sleurt boot met twaalf vissers naar dieperik

    Prachtige reactie van die orka. Ik hoop van harte dat elke visser die op orka's, potvissen, walvissen, dolfijnen en dergelijke jaagt het met zijn leven bekoopt



    Een geharpoeneerde orka heeft voor de kust van het Indonesische eiland Lembata een boot met twaalf traditionele vissers aan boord naar de dieperik gesleurd. Vier van hen konden naar de kust zwemmen, de andere acht zijn nog vermist. Dat melden de autoriteiten van Lembata.

    Lokale vissers slaagden er met de steun van de kustwacht niet in de vermisten te vinden.

    Traditioneel jagen de vissers van Lembata op potvissen, maar de voorbije jaren zijn die zeldzaam geworden. Orka's laten ze meestal met rust omdat die moeilijk te vangen en zeer agressief zijn. De orka's worden pas een doelwit nadat ze gegeten hebben, omdat ze dan kwetsbaarder zijn.

    Op het eiland Lembata zijn er twee traditionele gemeenschappen van walvisjagers. Samen vangen ze per jaar een dozijn potvissen.

    19-08-2013 om 18:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slak groeit in knie van kleuter

    Slak groeit in knie van kleuter

    Weer typisch dat een dokter maar met een half oog kijkt naar een patient hoe is het toch mogelijk steeds opnieuw fouten maken - oké niet erg dit keer maar hij had het wel moeten zien



    Een onschuldige val tijdens de vakantie had nare gevolgen voor een Amerikaans jongetje. Een slakkenei was in de open wonde van zijn knie terechtgekomen en groeide er naar verloop van tijd uit tot een volwaardige zeeslak.



    Paul Franklin viel tijdens een wandeling nabij het strand op een rotsblok en verwondde zijn knie. Toen de knie begon op te zwellen bracht mama Rachael haar vierjarige zoontje naar de spoed. Daar stelde de arts gewoon vast dat de wonde ontstoken was.
     


    Maar een antibioticakuur bracht weinig beterschap. De knie kreeg zelfs een zwarte kleur. De moeder liet tegen het doktersadvies in, al het vocht uit de wonde lopen. Tot haar ontzetting kroop er ook een zwarte slak uit. "Hij bewoog", schreeuwde Rachael. "Er zat een klein diertje in de knie van mijn zoon!

    Volgens de vader van het jongetje moet zijn zoon recht op een nest gevallen zijn waardoor er een eitje in de wonde is terechtgekomen. De knie van Paul is ondertussen helemaal genezen en de slak noemde hij 'Turbo'.

    19-08-2013 om 01:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    18-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8-stappenplan bij waterschade smartphone

    8-stappenplan bij waterschade smartphone



    Een gemorste koffie, een regenbui of een onoplettendheid op het toilet. Voor je het weet, gaat je gsm van het werk kopje onder met de nodige waterschade tot gevolg.

    Natuurlijk heb je geen zin om die smartphone, die je nog maar pas hebt gekregen van je werkgever, met hangende pootjes terug te brengen naar de IT-afdeling. Daarom, enkele simpele tips die je misschien een hoop ellende kunnen besparen ...

    Help, water in je smartphone. Wat nu?!

    1. Schakel je telefoon meteen uit.
    2. Verwijder de batterij en je simkaart.
    3. Droog je gsm voorzichtig met een handdoek of keukenpapier.
    4. Gebruik eventueel een stofzuiger (geen haardroger!) om het water uit de binnenste delen van je toestel te krijgen. Ook je gsm in een kom rijst plaatsen kan helpen, maar dit wordt niet door iedereen aangeraden.
    5. Plaats je telefoon plat op absorberend materiaal, zoals handdoeken of keukenpapier.
    6. Zet je toestel niet onmiddellijk terug aan en steek vooral je oplader niet in.
    7. Wacht minstens 24 uur voor je test of je smartphone opnieuw werkt. Check eerst of alles wel droog is.
    8. Vertoont je gsm nog steeds geen teken van leven, dan stap je best naar een officiële verkoper of hersteldienst. Verzwijgen dat je toestel nat is geworden, heeft geen zin aangezien vocht vrij gemakkelijk aan te tonen valt. Je kan het best worden geholpen als je volkomen eerlijk bent over wat er gebeurd is.

    18-08-2013 om 22:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever raakt Syrië-strijders in hun portemonnee

    De Wever raakt Syrië-strijders in hun portemonnee

    Op vraag van Bart De Wever controleert de politie op tal van adressen of er geen jongeren naar Syrië zijn vertrokken.

    Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) draait zoals gewaarschuwd de geldkraan dicht voor inwoners van zijn stad die in Syrië vechten. Ook hun familie wordt in hun portemonnee getroffen. Zo heeft het Antwerpse OCMW het leefloon geschorst van een echtgenote van een berucht Syrië-strijder.

     

    De Wever kondigde al in juni aan dat de geldkraan dicht zou gaan voor wie dacht in Syrië te moeten gaan vechten. En nu zijn de eerste voorbeelden in de praktijk er. Zo heeft het Antwerpse OCMW beslist om het leefloon van de echtgenote van een Syrië-strijder te schorsen. Dat bedroeg zo’n 1.000 euro per maand.

    De vrouw woont met haar drie kinderen in een sociale woning op het Antwerpse Kiel. Haar man Saïd M’nari, een berucht lid van Sharia4Belgium, vertrok in mei naar Syrië. Zijn stempelgeld werd kort daarna geschorst, wat trouwens nog niet bij alle Syrië-strijders uit België het geval is. Zo stellen de politiediensten nog steeds vast dat zo’n twintig Sharia4Belgium-strijders regelmatig het strijdtoneel in Syrië verlaten om net over de Turkse grens hun stempelgeld af te halen

    18-08-2013 om 15:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse politie bekijkt nieuwe info over dood prinses Diana

    Britse politie bekijkt nieuwe info over dood prinses Diana

    Vermoord, door de royal "draco" familie, ze heeft enkel als broedmachine voor die familie gediend...



    De Britse politie neemt nieuwe informatie onder de loep over de dood van prinses Diana en Dodi al Fayed in 1997. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. De politie zou de info pas onlangs ontvangen hebben, maar laat niets los over de herkomst van de informatie.



    De politie in Londen onderzoekt de nieuwe gegevens en bekijkt de relevantie en geloofwaardigheid ervan. Scotland Yard laat weten dat het niet een nieuw onderzoek is naar het overlijden van het stel. Diana kwam met haar vriend om het leven door een auto-ongeluk in Parijs.

    Scotland Yard voegde toe dat het onderzoek niet valt onder Operation Paget, een onderzoek van de politie naar de theorie dat Diana en Dodi werden vermoord. Deze theorie werd gesteund door Dodi's vader, Mohamed al Fayed, de toenmalige eigenaar van het beroemde warenhuis Harrods. In 2006 luidde de conclusie van dit rapport dat het stel niet was vermoord.

    In 2008 werd geconcludeerd dat het paar was omgekomen door grove nalatigheid van de chauffeur, die eveneens om het leven kwam. Al Fayeds lijfwacht Trevor Rees-Jones was de enige die het ongeluk in een tunnel bij de Pont de l'Alma overleefde.

    Toeval of niet, binnen een dikke maand, op 25 september, komt de biopic 'Diana' in de bioscoopzalen. Bekijk de trailer hieronder.

    18-08-2013 om 01:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    17-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS roepen burgers op om Egypte te verlaten

    VS roepen burgers op om Egypte te verlaten

    Je kan het geweld misschien niet doen stoppen maar wat je wel kan doen is de geldkraan van 1,5 miljard dat de Egyptische leger krijgt dichtdraaien . Zo maak je een deel uit van de oplossing en niet van het probleem.

    NU zal alles stoppen omdat obama het vraag. Eigenlijk heeft de arme man niks te zeggen. Hij zit constant onder druk door multinationals en wapenindustrie etc... Dus alles zit dwars



    De Verenigde Staten hebben hun burgers opgeroepen Egypte te verlaten. Ook de Skandinavische touroperators Star Tour, Ving, Apollo en Spies beginnen hun klanten terug te halen. Meerdere honderden Denen, Noren en Zweden zouden ten laatste maandag weer thuis moeten zijn. De geplande reizen worden minstens tot begin oktober uitgesteld. Wie nog moet vertrekken naar het land krijgt de raad zijn reis te annuleren. Eerder vandaag riep de Amerikaanse president Barack Obama tijdens een ingelaste toespraak vanop zijn vakantieadres op Martha's Vineyard op tot vreedzaam protest en een einde aan het geweld in Egypte.



    Volgens Obama moet de geweldscyclus per direct worden doorbroken. "We veroordelen het gewelddadige optreden van de regeringstroepen en de politie. We veroordelen ook de gewelddadigheden van burgers, zoals het in brand steken van kerken. Geweld is nooit een manier om politieke meningsverschillen te beslechten."



    Militaire oefening
    In zijn toespraak verklaarde de president ook dat de tweejaarlijkse militaire oefening in Egypte wordt afgelast vanwege de onrust van de afgelopen maanden. "Onze traditionele samenwerking kan niet gewoon doorgaan als er burgers worden gedood op straat", aldus de president. De geplande gezamenlijke militaire oefeningen van volgende maand zullen alvast worden geannuleerd.

    De oefening 'Bright Star', waaraan duizenden militairen van de VS, Egypte, Pakistan, Koeweit en Duitsland deelnemen, wordt al sinds 1981 om de twee jaar georganiseerd. Ook in 2011 werd Bright Star al geannuleerd omwille van de Arabische Lente.

    Banden met Egypte
    Obama zei voorts dat de relatie met Egypte zal worden herbekeken, maar ging niet specifiek in op de financiële hulp aan het land. Die bedraagt zowat 1,3 miljard dollar per jaar. Hij is voorlopig niet van plan de banden met Egypte, "die decennialang teruggaan" door te knippen. Hij merkte op dat miljoenen Egyptenaren achter de afzetting van president Mursi stonden, maar dat de interimregering een gevaarlijk pad is ingeslagen, met geweld dat al aan honderden mensen het leven heeft gekost

    17-08-2013 om 23:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ster August Schellenberg overleden

    Ster August Schellenberg overleden
    'Free Willy'

    Heerlijke acteur! Echt een verlies! RIP



    Randolph uit 'Free Willy' is overleden. De met de orkafilms van de jaren negentig bekend geworden August Schellenberg is gisteren op 77-jarige leeftijd gestorven. Dat bevestigde zijn manager vandaag. Schellenberg stierf in familiekring in zijn huis in Dallas. De Canadese acteur leed al jaren aan kanker.



    Schellenberg is de zoon van een Mohawk-indiaanse en een Zwitser. Hij speelde steeds weer indianenrollen, in 1983 bijvoorbeeld aan de zijde van Lino Ventura in 'Le Ruffian' of in zijn laatste rol als de legendarische Sitting Bull in 'Bury My Heart At Wounded Knee'.

    Hij verwierf echter wereldfaam voor zijn vertolking van de vriendelijke en hartelijke Randolph Johnson in de drie 'Free Willy'-films. Hij speelde er de goedhartige medewerker van een oceanium, die de jongen Jesse helpt bij de bevrijding van de orka Willy.

    Bekijk hieronder een fragment uit 'Free Willy II'.

    17-08-2013 om 15:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen enkele Belg mag nog naar Egypte vertrekken

    Geen enkele Belg magnog naar Egypte vertrekken

    Gaat Van Rompuy, de grote leider van de EU nu persoonlijk de miljarden gaan terughalen die hij heeft geschonken? Wat nu met die Arabische Lente waar al de progressieve wereldverbeteraars zo vol van waren? Of gaat het hier over enkelingen?

    Zonder de Westerse valuta zullen ze het snel voelen, armoede troef.

    Buitenlandse Zaken raadt door de onrust af om nog naar Egypte te reizen. Ook de toeristische gebieden aan de Rode Zee horen daar nu dus bij. Touroperators Thomas Cook en Jetair beslisten om alle reizen naar Egypte tot en met zaterdag 31 augustus op te schorten.



    Er zullen vanuit ons land geen vluchten met toeristen meer naar Egypte vertrekken. Touroperators sturen alleen nog lege toestellen om de 3.000 landgenoten die nog ter plaatse zijn op te halen. Zij zullen wel gewoon op de voorziene datum terugkeren. Wie toch vroeger wil terugkeren, kan terecht bij de reisleiding.



    "Hoewel de veiligheidssituatie in de toeristische zones aan de Rode Zee en aan de Golf van Akaba momenteel stabiel is, wordt toeristen daar aangeraden strikt de veiligheidsvoorschriften van hun hotel en reisagent na te leven", klinkt het in een communiqué van Buitenlandse Zaken. Ook andere westerse landen, zoals Duitsland en de VS, verscherpten vandaag hun reisadvies.



    Thomas Cook België vliegt tot eind augustus niet meer naar de Rode Zee en Taba, vlak bij de grensovergang met Israël. Klanten zullen hierover persoonlijk verwittigd worden en krijgen hun reissom terugbetaald. Hetzelfde geldt voor de reizigers van Jetair, VIP Selection en Sunjets.be, ook zij zullen gecontacteerd worden en kunnen hun reisplannen omboeken.



    Tientallen doden
    In Egypte zelf zijn deze middag bij botsingen tussen demonstranten en de politie al minstens 80 mensen om het leven gekomen. Tienduizenden medestanders van de afgezette president Mohamed Mursi gingen na het vrijdaggebed in heel het land de straat op en en schreeuwden hun woede uit over het bloedvergieten



    Het conflict tussen islamisten en tegenstanders van Mursi was woensdag geëscaleerd toen de veiligheidstroepen twee centrale protestkampen van de Moslimbroeders in Caïro gewelddadig hadden ontruimd. Het optreden van de politie en aansluitende aanvallen van islamisten hebben tot nog toe aan ruim 600 mensen het leven gekost. De islamisten eisen de herinstallatie van Mursi. Die wordt sinds zijn afzetting door het leger op 3 juli op een geheime plaats vastgehouden



    20.000 mensen op Ramsesplein
    Op het Ramsesplein in Caïro kwamen circa 20.000 mensen samen. Het leger sloot andere pleinen en straten in de hoofdstad af, daar werden immers vele slachtoffers van het bloedbad van woensdag ten grave gedragen. Volgens ooggetuigen waren bij de gewelddadige rellen niet enkel demonstrerende islamisten en leden van de oproerpolitie betrokken, maar ook bewoners: zij bekogelden demonstranten met stenen en vielen hen aan met messen.



    Volgens nieuwssite Al-Ahram zijn zeven mensen in de kogelregen omgekomen toen de politie en islamisten een gevecht om het Esbekiya-politiebureau in Caïro leverden. Tien mensen stierven toen de politie in de provincie Kafr al-Sheikh islamisten stopte die probeerden het gouverneursgebouw en een politiebureau te bestormen. Tientallen aanvallers en politieagenten raakten volgens Binenlandse Zaken gewond



    Overzicht
    Vier demonstranten werden in de stad Ismailiya door de politie doodgeschoten. De politie telde vijf doden en vijftien gewonden in de stad Damietta, waar aanhangers van Mursi eveneens een politiebureau aanvielen. Een agent werd in New Caïro aan een wegversperring doodgeschoten. Een jongeman stierf bij een schotenwisseling tussen demonstranten en politie naast een moskee in Al-Arish op het Sinai-schiereiland.



    In de oasestad Fajum werden na straatgevechten tussen demonstranten en politie vijf lijken en twintig gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Vanaf de 15 mei-brug in de hoofdstad schoten demonstrerende islamisten naar de huizen van waaruit ze met stenen werden bekogeld.



    Verdere escalatie?
    Experten vrezen dat de situatie verder kan escaleren, want de politie heeft het bevel gekregen om met scherp te schieten op plunderaars en saboteurs. In grote delen van het land geldt de noodtoestand.



    Ook de arrestatiegolf van hoge leden van de Moslimbroederschap gaat voort. De politie pakte voor het begin van de protesten vrijdag vier bestuursleden op, aldus de nieuwssite youm7.















    17-08-2013 om 01:22 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    16-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse ziekenhuizen sturen bloed voor verboden Downtest naar België

    Nederlandse ziekenhuizen sturen bloed voor verboden Downtest naar België

    Dit moet toch kunnen, Europa is toch één, of niet?



    Zeker vier ziekenhuizen in Nederland prikken bloed bij zwangere vrouwen en sturen dat op naar België om genetische afwijkingen bij baby's te achterhalen. Vorig jaar floot de Nederlandse minister van Volksgezondheid Edith Schippers twee ziekenhuizen terug die bloed voor deze prenatale NIPT-test opstuurden.

    De NIPT-test is een nieuwe bloedtest waarmee tijdens de zwangerschap onder meer het syndroom van Down kan worden opgespoord. Voordien kon dat alleen door een vruchtwaterpunctie.

    Vruchtwaterpunctie
    Uit een inventarisatie van het tv-programma Nieuwsuur blijkt dat bij onze noorderburen ongeveer 70 vrouwen per week de test via buitenlandse klinieken laten uitvoeren. Ze willen een vruchtwaterpunctie voorkomen, omdat daarbij een klein risico is op een miskraam.

    Vergunning
    Volgens Schippers is een aparte vergunning nodig voor de nieuwe techniek. "Dan kan de vergoedingssystematiek worden geregeld. Zolang de test in Nederland niet is toegestaan, kan van vergoeding uiteraard geen sprake zijn", aldus de minister.

    "Ik heb alle begrip voor de dilemma's waar vrouwen in deze situatie voor staan. Ik ben doordrongen van de urgentie en probeer waar mogelijk behulpzaam te zijn om een snelle maar zorgvuldige procedure te bevorderen. Daarbij hoop ik dat de Gezondheidsraad snel met een gedegen oordeel komt", besluit Schippers.

    16-08-2013 om 22:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoffelijk overschot Friso aangekomen in Lage Vuursche voor begrafenis

    Stoffelijk overschot Friso aangekomen in Lage Vuursche voor begrafenis



    Het stoffelijk overschot van de Nederlandse prins Friso is vanmorgen aangekomen in Lage Vuursche. De lijkwagen waarin de kist zichtbaar was, verliet even voor 9 uur Paleis Huis ten Bosch in Den Haag en was iets voor 10 uur in Lage Vuursche. Daar is vanmiddag in de Stulpkerk naast kasteel Drakensteyn de uitvaartdienst en aansluitend de begrafenis op het kerkhof.



    In het dorpje is nauwelijks publiek op de been. In de straten staan wel veel politiemensen en ook de pers is aanwezig. Er is een afzetting bij de Stulpkerk, verder is de ingang van kasteel Drakensteyn aan de Slotlaan eveneens afgesloten. Het koor is rond half 12 de kerk in gegaan om te repeteren voor de uitvaartbijeenkomst




    De uitvaart heeft een strikt besloten karakter. Voor de dienst in de kerk en de aansluitende begrafenis zijn alleen familie en vrienden uitgenodigd.

    Bij de ingang van de kerk zijn rouwkransen en boeketten bloemen neergelegd. De begraafplaats wordt aan het zicht onttrokken door hekken en coniferen.



    Het Nederlandse kabinet komt vrijdag voor het eerst sinds 12 juli weer gezamenlijk bijeen. De eerste ministerraad na het reces van de bewindslieden heeft door de uitvaart van prins Friso een versoberd karakter. Zo geeft premier Mark Rutte anders dan normaal na afloop van de raad geen persconferentie.  

    De prins overleed maandag op 44-jarige leeftijd aan complicaties ten gevolge van de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech, Oostenrijk.

    16-08-2013 om 17:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders tanken over de grens door recordprijzen

    Nederlanders tanken over de grens door recordprijzen

    Grensbewoners zijn het best af, zij tanken in België en winkelen in eigen land. Belgen tanken hier en gaan in Nederland winkelen. Een daguitstap naar Nederland met inkopen brengt momenteel ook geld op.

    Ze vinden steeds wel een "uitleg" waarom de prijzen stijgen. We worden gewoon gestroopt. Daaraan zie je hoe "leeg" de job van de gucht is, europees commisaris voor handel! Aan de prijzen van de energie is te zien hoe goed hij zich van zijn taak kwijt. Maar ja, voor een armoe loon van 18300euro per maand kan je toch niet teveel resultaten verwachten zeker?



    De prijzen van benzine en diesel stijgen in Nederland de laatste weken gestaag en komen dicht in de buurt van de recordhoogtes van vorig jaar. "Als het zo doorgaat kunnen we daar binnen een paar weken op zitten", zegt Paul van Selms, directeur van consumentencollectief UnitedConsumers.

    De adviesprijs voor een liter euro 95 bedraagt momenteel 1,828 euro, slechts 7 cent onder het record van 1,90 euro afgelopen oktober. Voor diesel moet inmiddels al 1,478 euro worden neergeteld, minder dan een dubbeltje onder de hoogste stand van 1,56 euro vorig jaar.

    Van Selms schrijft de stijgende brandstofprijzen vooral toe aan de olieprijs die structureel ver boven de 100 dollar blijft. "Dat is geen normale situatie. Hoe langer de prijs van ruwe olie zo hoog blijft, des te harder deze doorklinkt in de prijs aan de pomp." Dat autobrandstoffen steeds duurder worden is volgens hem opmerkelijk, omdat de vraag in Nederland al tijden daalt.

    Tanken in België
    De prijs van Brent-olie uit de Noordzee is inmiddels gestegen tot boven de 110 dollar. Dat komt volgens marktkenners door de onrusten in Egypte, een belangrijke doorvoerhaven van olie. Ook vrezen oliehandelaren dat het Egyptische geweld overslaat naar andere delen van het Midden-Oosten.

    Volgens de directeur van UnitedConsumers gooien steeds meer automobilisten hun tank over de grens vol, in Duitsland of België. "Dat levert veel geld op. Vooral de accijns op benzine is in Nederland torenhoog, wij staan daarmee bovenaan in Europa", weet Van Selms.

    Maar daardoor komen wel steeds meer pomphouders in de grensstreek in de problemen. "Ze zien niet alleen de brandstofverkoop dalen, maar ook omzet in de rookwaren is gehalveerd. De accijns op rookwaren in Nederland is ook veel hoger vergeleken met het buitenland".

    16-08-2013 om 12:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopschoppers mogen straf in België uitzitten

    Kopschoppers mogen straf in België uitzitten

    Kopschoppers mogen straf in België uitzitten

    De officier van justitie van het arrondissementsparket Oost Brabant heeft woensdag een jeugddetentie van 24 maanden geëist, waarvan 6 maanden voorwaardelijk tegen een minderjarige verdachte voor poging tot doodslag in vereniging. Hij mag net als de andere verdachten bij een veroordeling zijn straf in België uitzitten.


    De destijds 17-jarige verdachte (Brent L.) wordt ervan verdacht op 4 januari 2013 een 22-jarige man ernstig te hebben mishandeld op de Vestdijk in Eindhoven. Deze verdachte wordt gezien als degene die het meeste geweld heeft gebruikt tegen het slachtoffer.

    Een 17-jarige medeverdachte (Tom K.) hoorde 12 maanden jeugddetentie, waarvan 8 maanden voorwaardelijk tegen zich eisen voor het medeplegen van poging tot doodslag in vereniging. Tegen een 19-jarige verdachte (Brett S.) heeft de officier van justitie een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk geëist voor openlijke geweldpleging. Ook een behandeling voor zijn agressieprobleem is in de eis opgenomen. Deze verdachte wordt niet gezien als medepleger van de poging tot doodslag, maar wel als deelnemer aan openlijk geweld.

    De destijds 15-jarige verdachte (Stef B.) moet, als het aan de officier van justitie ligt, een werkstraf van 70 uren uitvoeren voor openlijke geweldpleging met aftrek van het voorarrest. De verdachte heeft zelf geen actief geweld gebruikt, maar staat dicht bij het slachtoffer ten tijde van de mishandeling en distantieert zich niet. Hierdoor heeft hij bijgedragen aan versterking van het groepsgevoel en aan een sfeer van ontremming. Dit is volgens het Openbaar Ministerie strafbaar.

    Geen strafvermindering na (social) media-aandacht

    De officier van justitie heeft in de hoogte van de eisen geen rekening gehouden met de grote (social) media-aandacht na het tonen van de beelden van het geweldsmisdrijf. "In deze zaak gaat het om een ernstig incident, extreem zinloos geweld gepleegd in een uitgaansgebied door een groep personen, met veel maatschappelijke beroering tot gevolg.De politie en het Openbaar Ministerie is er veel aan gelegen dit soort, de rechtsorde schokkende feiten, snel op te lossen."

    "Ruim 2 weken na het incident zijn de beelden getoond bij het opsporingsprogramma Bureau Brabant, waarna er vervolgens op internet en in de media veel aandacht voor het ernstig incident is ontstaan. Die aandacht is het directe gevolg van de impact van het buitenproportionele geweld dat door verdachten is gebruikt. De verdachten hadden, gezien de ernst van de geweldpleging, kunnen weten dat veel in het werk zou worden gesteld om tot een oplossing van de zaak te komen. Desondanks hebben zij de keuze gemaakt zich niet te melden bij de politie en daarmee een uitzending van de beelden noodzakelijk gemaakt om tot een oplossing van de zaak te komen."

    Terugkeergarantie

    In het kader van de overleveringsprocedure is door de Belgische autoriteiten gevraagd om een zogenaamde terugkeergarantie, welke garantie wij ook dienen te geven. Dit houdt in dat verdachte bij oplegging van een onherroepelijke en onvoorwaardelijke vrijheidsstraf zijn straf zal mogen ondergaan in België. Ook alternatieve straffen (voorwaardelijke straffen, werkstraffen), kunnen sinds juni van dit jaar aan België worden overgedragen.

    16-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    15-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "School is te duur"

    Je maakt een schooljaar zo duur als je zelf wilt; Oké, schoolboeken kosten geld, maar zullen ze beter studeren als ze schoolgerief hebben met merken op? Het is een kwestie van hoe je je kinderen opvoedt. Als je je kind de duurste artikelen meegeeft moet je ook nadien niet komen klagen;

     

     Een kind in het laatste jaar algemeen secundair onderwijs kost de ouders vier keer zoveel als een kind in het eerste leerjaar, gemiddeld 1.300 euro. Dat zegt de Gezinsbond in het VTM NIEUWS. Voor veel kinderen loopt dit bedrag nog op wanneer er leermoeilijkheden zijn. De Gezinsbond vindt dat die leermoeilijkheden zoveel mogelijk op school zelf moeten opgelost worden, zodat ouders minder een beroep moeten doen op een logopedist of een kinesist om beter te leren lezen of schrijven.

    Wanneer een externe therapeut nodig is, komt die best ook in de school zelf langs, zo wordt die hulp ook toegankelijker voor kinderen van wie de ouders niet in de mogelijkheid zijn om telkens naar een therapeut te rijden. Ook moet er werk gemaakt worden van de terugbetaling van die externe kosten, die een schooljaar voor veel kinderen zo duur maken.

    Voor een kind in het eerste leerjaar betaal je als ouder 397 euro per jaar. In het secundair gaat dat bedrag naar omhoog. Een student in het eerste jaar ASO kost 1.017 euro, in het laatste jaar al 1.278 euro. Bovendien zijn er nog een pak kosten die erbij komen, van turngerief tot busabonnement, tot zelfs 'stoelgeld' voor de refter. Een belangrijke kost is die voor logopedie, voor kinesitherapie, of voor psychotherapeuten als kinderen zich niet goed voelen op school.

    De Gezinsbond vindt dat scholen de verantwoordelijkheid dragen voor de totaalkost van het onderwijsproces, en meer zelf moeten instaan voor remediëring van lichte leerproblemen, zodat ouders niet voor alles extra hoeven te betalen. Want september is sowieso al een dure maand.

    15-08-2013 om 22:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!