Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    16-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse ziekenhuizen sturen bloed voor verboden Downtest naar België

    Nederlandse ziekenhuizen sturen bloed voor verboden Downtest naar België

    Dit moet toch kunnen, Europa is toch één, of niet?



    Zeker vier ziekenhuizen in Nederland prikken bloed bij zwangere vrouwen en sturen dat op naar België om genetische afwijkingen bij baby's te achterhalen. Vorig jaar floot de Nederlandse minister van Volksgezondheid Edith Schippers twee ziekenhuizen terug die bloed voor deze prenatale NIPT-test opstuurden.

    De NIPT-test is een nieuwe bloedtest waarmee tijdens de zwangerschap onder meer het syndroom van Down kan worden opgespoord. Voordien kon dat alleen door een vruchtwaterpunctie.

    Vruchtwaterpunctie
    Uit een inventarisatie van het tv-programma Nieuwsuur blijkt dat bij onze noorderburen ongeveer 70 vrouwen per week de test via buitenlandse klinieken laten uitvoeren. Ze willen een vruchtwaterpunctie voorkomen, omdat daarbij een klein risico is op een miskraam.

    Vergunning
    Volgens Schippers is een aparte vergunning nodig voor de nieuwe techniek. "Dan kan de vergoedingssystematiek worden geregeld. Zolang de test in Nederland niet is toegestaan, kan van vergoeding uiteraard geen sprake zijn", aldus de minister.

    "Ik heb alle begrip voor de dilemma's waar vrouwen in deze situatie voor staan. Ik ben doordrongen van de urgentie en probeer waar mogelijk behulpzaam te zijn om een snelle maar zorgvuldige procedure te bevorderen. Daarbij hoop ik dat de Gezondheidsraad snel met een gedegen oordeel komt", besluit Schippers.

    16-08-2013 om 22:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoffelijk overschot Friso aangekomen in Lage Vuursche voor begrafenis

    Stoffelijk overschot Friso aangekomen in Lage Vuursche voor begrafenis



    Het stoffelijk overschot van de Nederlandse prins Friso is vanmorgen aangekomen in Lage Vuursche. De lijkwagen waarin de kist zichtbaar was, verliet even voor 9 uur Paleis Huis ten Bosch in Den Haag en was iets voor 10 uur in Lage Vuursche. Daar is vanmiddag in de Stulpkerk naast kasteel Drakensteyn de uitvaartdienst en aansluitend de begrafenis op het kerkhof.



    In het dorpje is nauwelijks publiek op de been. In de straten staan wel veel politiemensen en ook de pers is aanwezig. Er is een afzetting bij de Stulpkerk, verder is de ingang van kasteel Drakensteyn aan de Slotlaan eveneens afgesloten. Het koor is rond half 12 de kerk in gegaan om te repeteren voor de uitvaartbijeenkomst




    De uitvaart heeft een strikt besloten karakter. Voor de dienst in de kerk en de aansluitende begrafenis zijn alleen familie en vrienden uitgenodigd.

    Bij de ingang van de kerk zijn rouwkransen en boeketten bloemen neergelegd. De begraafplaats wordt aan het zicht onttrokken door hekken en coniferen.



    Het Nederlandse kabinet komt vrijdag voor het eerst sinds 12 juli weer gezamenlijk bijeen. De eerste ministerraad na het reces van de bewindslieden heeft door de uitvaart van prins Friso een versoberd karakter. Zo geeft premier Mark Rutte anders dan normaal na afloop van de raad geen persconferentie.  

    De prins overleed maandag op 44-jarige leeftijd aan complicaties ten gevolge van de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech, Oostenrijk.

    16-08-2013 om 17:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders tanken over de grens door recordprijzen

    Nederlanders tanken over de grens door recordprijzen

    Grensbewoners zijn het best af, zij tanken in België en winkelen in eigen land. Belgen tanken hier en gaan in Nederland winkelen. Een daguitstap naar Nederland met inkopen brengt momenteel ook geld op.

    Ze vinden steeds wel een "uitleg" waarom de prijzen stijgen. We worden gewoon gestroopt. Daaraan zie je hoe "leeg" de job van de gucht is, europees commisaris voor handel! Aan de prijzen van de energie is te zien hoe goed hij zich van zijn taak kwijt. Maar ja, voor een armoe loon van 18300euro per maand kan je toch niet teveel resultaten verwachten zeker?



    De prijzen van benzine en diesel stijgen in Nederland de laatste weken gestaag en komen dicht in de buurt van de recordhoogtes van vorig jaar. "Als het zo doorgaat kunnen we daar binnen een paar weken op zitten", zegt Paul van Selms, directeur van consumentencollectief UnitedConsumers.

    De adviesprijs voor een liter euro 95 bedraagt momenteel 1,828 euro, slechts 7 cent onder het record van 1,90 euro afgelopen oktober. Voor diesel moet inmiddels al 1,478 euro worden neergeteld, minder dan een dubbeltje onder de hoogste stand van 1,56 euro vorig jaar.

    Van Selms schrijft de stijgende brandstofprijzen vooral toe aan de olieprijs die structureel ver boven de 100 dollar blijft. "Dat is geen normale situatie. Hoe langer de prijs van ruwe olie zo hoog blijft, des te harder deze doorklinkt in de prijs aan de pomp." Dat autobrandstoffen steeds duurder worden is volgens hem opmerkelijk, omdat de vraag in Nederland al tijden daalt.

    Tanken in België
    De prijs van Brent-olie uit de Noordzee is inmiddels gestegen tot boven de 110 dollar. Dat komt volgens marktkenners door de onrusten in Egypte, een belangrijke doorvoerhaven van olie. Ook vrezen oliehandelaren dat het Egyptische geweld overslaat naar andere delen van het Midden-Oosten.

    Volgens de directeur van UnitedConsumers gooien steeds meer automobilisten hun tank over de grens vol, in Duitsland of België. "Dat levert veel geld op. Vooral de accijns op benzine is in Nederland torenhoog, wij staan daarmee bovenaan in Europa", weet Van Selms.

    Maar daardoor komen wel steeds meer pomphouders in de grensstreek in de problemen. "Ze zien niet alleen de brandstofverkoop dalen, maar ook omzet in de rookwaren is gehalveerd. De accijns op rookwaren in Nederland is ook veel hoger vergeleken met het buitenland".

    16-08-2013 om 12:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopschoppers mogen straf in België uitzitten

    Kopschoppers mogen straf in België uitzitten

    Kopschoppers mogen straf in België uitzitten

    De officier van justitie van het arrondissementsparket Oost Brabant heeft woensdag een jeugddetentie van 24 maanden geëist, waarvan 6 maanden voorwaardelijk tegen een minderjarige verdachte voor poging tot doodslag in vereniging. Hij mag net als de andere verdachten bij een veroordeling zijn straf in België uitzitten.


    De destijds 17-jarige verdachte (Brent L.) wordt ervan verdacht op 4 januari 2013 een 22-jarige man ernstig te hebben mishandeld op de Vestdijk in Eindhoven. Deze verdachte wordt gezien als degene die het meeste geweld heeft gebruikt tegen het slachtoffer.

    Een 17-jarige medeverdachte (Tom K.) hoorde 12 maanden jeugddetentie, waarvan 8 maanden voorwaardelijk tegen zich eisen voor het medeplegen van poging tot doodslag in vereniging. Tegen een 19-jarige verdachte (Brett S.) heeft de officier van justitie een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk geëist voor openlijke geweldpleging. Ook een behandeling voor zijn agressieprobleem is in de eis opgenomen. Deze verdachte wordt niet gezien als medepleger van de poging tot doodslag, maar wel als deelnemer aan openlijk geweld.

    De destijds 15-jarige verdachte (Stef B.) moet, als het aan de officier van justitie ligt, een werkstraf van 70 uren uitvoeren voor openlijke geweldpleging met aftrek van het voorarrest. De verdachte heeft zelf geen actief geweld gebruikt, maar staat dicht bij het slachtoffer ten tijde van de mishandeling en distantieert zich niet. Hierdoor heeft hij bijgedragen aan versterking van het groepsgevoel en aan een sfeer van ontremming. Dit is volgens het Openbaar Ministerie strafbaar.

    Geen strafvermindering na (social) media-aandacht

    De officier van justitie heeft in de hoogte van de eisen geen rekening gehouden met de grote (social) media-aandacht na het tonen van de beelden van het geweldsmisdrijf. "In deze zaak gaat het om een ernstig incident, extreem zinloos geweld gepleegd in een uitgaansgebied door een groep personen, met veel maatschappelijke beroering tot gevolg.De politie en het Openbaar Ministerie is er veel aan gelegen dit soort, de rechtsorde schokkende feiten, snel op te lossen."

    "Ruim 2 weken na het incident zijn de beelden getoond bij het opsporingsprogramma Bureau Brabant, waarna er vervolgens op internet en in de media veel aandacht voor het ernstig incident is ontstaan. Die aandacht is het directe gevolg van de impact van het buitenproportionele geweld dat door verdachten is gebruikt. De verdachten hadden, gezien de ernst van de geweldpleging, kunnen weten dat veel in het werk zou worden gesteld om tot een oplossing van de zaak te komen. Desondanks hebben zij de keuze gemaakt zich niet te melden bij de politie en daarmee een uitzending van de beelden noodzakelijk gemaakt om tot een oplossing van de zaak te komen."

    Terugkeergarantie

    In het kader van de overleveringsprocedure is door de Belgische autoriteiten gevraagd om een zogenaamde terugkeergarantie, welke garantie wij ook dienen te geven. Dit houdt in dat verdachte bij oplegging van een onherroepelijke en onvoorwaardelijke vrijheidsstraf zijn straf zal mogen ondergaan in België. Ook alternatieve straffen (voorwaardelijke straffen, werkstraffen), kunnen sinds juni van dit jaar aan België worden overgedragen.

    16-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    15-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "School is te duur"

    Je maakt een schooljaar zo duur als je zelf wilt; Oké, schoolboeken kosten geld, maar zullen ze beter studeren als ze schoolgerief hebben met merken op? Het is een kwestie van hoe je je kinderen opvoedt. Als je je kind de duurste artikelen meegeeft moet je ook nadien niet komen klagen;

     

     Een kind in het laatste jaar algemeen secundair onderwijs kost de ouders vier keer zoveel als een kind in het eerste leerjaar, gemiddeld 1.300 euro. Dat zegt de Gezinsbond in het VTM NIEUWS. Voor veel kinderen loopt dit bedrag nog op wanneer er leermoeilijkheden zijn. De Gezinsbond vindt dat die leermoeilijkheden zoveel mogelijk op school zelf moeten opgelost worden, zodat ouders minder een beroep moeten doen op een logopedist of een kinesist om beter te leren lezen of schrijven.

    Wanneer een externe therapeut nodig is, komt die best ook in de school zelf langs, zo wordt die hulp ook toegankelijker voor kinderen van wie de ouders niet in de mogelijkheid zijn om telkens naar een therapeut te rijden. Ook moet er werk gemaakt worden van de terugbetaling van die externe kosten, die een schooljaar voor veel kinderen zo duur maken.

    Voor een kind in het eerste leerjaar betaal je als ouder 397 euro per jaar. In het secundair gaat dat bedrag naar omhoog. Een student in het eerste jaar ASO kost 1.017 euro, in het laatste jaar al 1.278 euro. Bovendien zijn er nog een pak kosten die erbij komen, van turngerief tot busabonnement, tot zelfs 'stoelgeld' voor de refter. Een belangrijke kost is die voor logopedie, voor kinesitherapie, of voor psychotherapeuten als kinderen zich niet goed voelen op school.

    De Gezinsbond vindt dat scholen de verantwoordelijkheid dragen voor de totaalkost van het onderwijsproces, en meer zelf moeten instaan voor remediëring van lichte leerproblemen, zodat ouders niet voor alles extra hoeven te betalen. Want september is sowieso al een dure maand.

    15-08-2013 om 22:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-fotomodel naar assisenhof voor foltering van kinderen

    Ex-fotomodel naar assisenhof voor foltering van kinderen

    Daniela M.

    De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft de 35-jarige Daniela M. naar het Antwerpse hof van assisen verwezen voor het folteren van de dochters van haar vriend. Ze zou de meisjes van 2,5 en 5 jaar met ontstopper hebben overgoten, waardoor ze voor het leven verminkt zijn. De Braziliaanse ontkent in alle toonaarden, ook al wijzen de kinderen met een beschuldigende vinger in haar richting.

    De vader van de slachtoffers had Daniela M., een voormalig fotomodel, tijdens een zakenreis in Brazilië leren kennen. In het voorjaar van 2011 verhuisde ze naar België. Op 20 november van datzelfde jaar wilde hij samen met haar en zijn dochters naar een kinderboerderij rijden, maar ze maakten eerst nog een tussenstop aan zijn flat in Kontich. Hij moest er nog iets ophalen en liet Daniela M. met de kinderen alleen in de wagen. Toen hij terugkwam, zaten de meisjes op de achterbank met natte kleren te huilen van de pijn.

    Derdegraadsbrandwonden

    In het ziekenhuis bleek dat ze tweede- en derdegraadsbrandwonden hadden opgelopen die volgens een deskundige met een bijtend ontstoppingsmiddel veroorzaakt werden. De meisjes vertelden dat de nieuwe vriendin van hun vader hen met iets overgoten had. Daniela M. ontkende en zei dat er iemand naast de wagen gestopt was die het goedje over de kinderen had gegooid.

    De kamer van inbeschuldigingstelling zag echter voldoende aanwijzingen van schuld om haar naar het assisenhof te verwijzen. Daniela M. zit sinds de feiten in de cel en blijft dat ook in afwachting van haar proces. Dat zou in januari 2014 van start kunnen gaan.

    15-08-2013 om 17:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hetere en frequentere hittegolven onvermijdelijk'

    'Hetere en frequentere hittegolven onvermijdelijk'
     


    Welke inspanningen we ook doen om broeikasgassen terug te dringen, hetere en frequentere hittegolven zullen in de komende dertig jaar onvermijdelijk zijn. Zeker in tropische regio’s. Dat stelt een studie die donderdag verscheen in het vakblad Environmental Research Letters.

    Uitzonderlijke hittegolven zoals die Europa troffen in 2003 of de VS in 2012 zouden tegen 2020 een dubbel zo groot gebied op aarde treffen, aldus de studie. Het gaat dan om zo’n tien procent van het aardoppervlak. Tegen 2040 zou dat verder oplopen tot twintig procent. Nog extremere hittegolven, die vandaag zo goed als niet voorkomen, zouden op dat moment zo’n drie procent van de aarde teisteren.

    ‘Minder broeikasgassen geen effect’

    Op korte termijn lijkt een en ander onvermijdelijk. 'Tot 2040 zal de frequentie van extreme hittegolven toenemen, ongeacht de uitstoot van broeikasgassen in de atmosfeer', aldus onderzoeker Dim Coumou van het Potsdam Instituut voor klimaatonderzoek. Inspanningen om de uitstoot te beperken, zouden pas in de tweede helft van de eeuw effect krijgen.

    Uitzonderlijke hittegolven worden de norm

    Schieten de inspanningen tekort, dan verwachten de onderzoekers een stabilisatie op het niveau van 2040. Concreet zouden uitzonderlijke hittegolven aan het eind van de 21ste eeuw zowat de norm worden in tropische gebieden. Het zou dan gaan om zowat de helft van de zomers in Zuid-Amerika en West-Afrika en twintig procent in West-Europa.

    15-08-2013 om 12:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeester wil Belgisch-Nederlandse grens dichtgooien

    Burgemeester wil Belgisch-Nederlandse grens dichtgooien



    Huub Broers, burgemeester van de faciliteitengemeente Voeren, wil de Belgisch-Nederlandse grens dichtgooien als er extra coffeeshops bij de grens komen. ‘Ik kan alle auto’s die vanuit Maastricht komen aan controles onderwerpen’, verklaart hij aan verschillende media.

    De Raad van State in Nederland besliste woensdag nog dat Maastricht drie coffeeshops mag verplaatsen naar de rand van de stad, iets waartegen Voeren bezwaar had aangetekend. Maastricht wil de coffeeshops verplaatsen naar de randen van de stad om zo een eind te maken aan de overlast van drugstoeristen in het centrum. Volgens Broers wordt de hinder daarmee enkel verplaatst naar zijn gemeente.

    Hij dreigt er nu mee de grens dicht te gooien of autobestuurders massaal aan een controle te onderwerpen. De reactie van Broers beroept zich op de Europese wet die controles toelaat indien er risicovolle activiteiten vermoed worden. Voeren en andere Belgische grensgemeentes voeren al jaren strijd over de coffeeshops bij de grens.

    15-08-2013 om 07:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    14-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2.500 euro dwangsom per woonwagen die blijft

    2.500 euro dwangsom per woonwagen die blijft
     
    Werken doen ze niet! Ze rijden allemaal met dikke wagens waar wij kunnen van dromen! Wie stelt zich dan geen vragen!

    Burgemeester Jos Emmerechts kreeg eerder een njet op zijn vraag om te vertrekken.

    Burgemeester Jos Emmerechts (CD&V) van Meise heeft gisteren een advocaat aangesteld om de woonwagenbewoners via een kortgeding te kunnen wegsturen.

    De groep zigeuners die afgelopen weekend aan de Nieuwelaan op een weide van Baron Van Gysel neerstreek, weigert te vertrekken. ‘De deurwaarder zal dinsdag (vandaag, nvdr.) het vonnis laten betekenen’, zegt burgemeester Jos Emmerechts. ‘Ze moeten een dwangsom van 2.500 euro per woonwagen betalen als ze niet vertrekken. Ze hebben 24 uur de tijd na de betekening. Die gebeurt dinsdag in de loop van de dag.'

    'Het gaat deels om dezelfde families die eerder op de carpoolparking stonden. Daarvoor maakte ik een burgemeestersbesluit, maar blijkbaar zijn ze hier de omgeving komen verkennen, en staan ze nu op een ander perceel, dit keer op privé-grond. Ze hebben geen toestemming gevraagd aan de eigenaar of landbouwer die het perceel gebruikt. Ze openden gewoon de omheining en zetten hun 35 caravans erop. Ik ben met de politie zaterdag naar de woonwagenbewoners gestapt met het burgemeestersbesluit dat ze binnen de 24 uur het perceel moesten verlaten, maar ze antwoordden me dat ze zeker tien dagen blijven. De landbouwer die het perceel huurt, kan er ondertussen niet met zijn koeien op.

    ‘Ze vertellen me dat er een ziek familielid is dat in het ziekenhuis ligt’, vervolgt de burgemeester. ‘De vrederechter hielp niet, nu doen we het via een kortgeding’, aldus de burgemeester. Eerder stonden de woonwagenbewoners ook al in Weerde en op een perceel langs de A12 in Strombeek. Nu blijven ze dus rondhangen in de buurt en streken ze al twee keer neer in Meise.

    14-08-2013 om 22:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronald Janssen is werk in gevangenis kwijt na uitkomen van vluchtplan

    Ronald Janssen is werk in gevangenis kwijt na uitkomen van vluchtplan

    Het Belgische gerecht kennende,zullen ze hem binnenkort aanstellen als "portier"



    Ronald Janssen is zijn werk kwijt in de gevangenis van Hasselt. De directie plaatste hem op non-actief na een melding dat de drievoudige moordenaar uit Loksbergen een plan had om uit de gevangenis te ontsnappen. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen op basis van 'goed ingelichte bronnen'.

    Ronald Janssen zou van plan zijn geweest om tijdens het werk in een doos te kruipen die door een vrachtwagen zou worden opgehaald. Vervolgens zou hij zich met een mesje uit de doos bevrijden en uit de vrachtwagen springen. Een medegevangene zou er via zijn contacten in de buitenwereld voor zorgen dat op de route een vluchtauto klaarstond.

    Noch de gevangenisdirectie, noch het bestuur der strafinrichtingen in Brussel willen het ontsnappingsplan bevestigen. Het staat wel vast dat Janssen niet meer in het werkhuis werkt. "Het is een standaardprocedure dat de situatie van gedetineerden met een bepaald profiel door bepaalde omstandigheden herbekeken wordt en dan verandert. Dat kan zijn dat ze hun werk verliezen of overgeplaatst worden naar een andere gevangenis", is het enige commentaar van Laurent Sempot, woordvoerder van het bestuur der strafinrichtingen. Sempot benadrukte dat de beveiliging in onder meer werkhuizen sinds enkele incidenten fors opgedreven werd

    14-08-2013 om 13:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Friso wordt vrijdag in besloten kring begraven

    Prins Friso wordt vrijdag in besloten kring begraven

    Rust zacht lieve Prins met veel Kracht, Licht en Liefde.



    Prins Friso wordt vrijdagmiddag in besloten kring begraven in Lage Vuursche, gemeente Baarn. Dat gaat gebeuren in de Stulpkerk. De kerk ligt pal naast kasteel Drakensteyn, waar Beatrix zal komen te wonen. Daarna wordt prins Friso begraven op de daarbij gelegen begraafplaats.

    Dat Beatrix vlakbij de kerk in Lage Vuursche komt te wonen, lijkt de reden van de keuze van een begrafenis in dezelfde plaats te zijn. "Zijn moeder wil hem dichtbij zich hebben, dat kan bijna niet anders", aldus deskundige Cees van Raak aan RTL Boulevard.

    Halfstok
    Minister-president Mark Rutte heeft besloten dat de vlaggen op gebouwen van de rijksoverheid, provincies en gemeenten vrijdag halfstok gaan, aldus de RVD. In de zogeheten vlaginstructie wordt ook Caribisch Nederland gevraagd om de vlag halfstok te hangen, net als de diplomatieke posten in het buitenland.

    Prins Friso overleed maandag op 44-jarige leeftijd aan de gevolgen van het ski-ongeluk dat hij in februari 2012 had in het Oostenrijkse Lech. Sinds dat ongeluk lag hij in coma.

    De begrafenis van prins Friso in Lage Vuursche vormt volgens deskundige Cees van Raak "een breuk met een eeuwenoude uitvaarttraditie in het Huis van Oranje-Nassau". Van Raak, kenner van de begrafenisgebruiken van het Huis van Oranje-Nassau, zegt dat de besloten begrafenisplechtigheid in Lage Vuursche voor hem als een donderslag bij heldere hemel komt.

    "Leden van het Huis van Oranje-Nassau worden al eeuwenlang gebalsemd en vinden boven de grond hun laatste rustplaats, om de eeuwigheidswaarde van hun koninklijke afkomst aan te geven", aldus Van Raak. "Nu wordt er voor het eerst een Oranje in de aarde begraven."

    14-08-2013 om 00:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beveren naar Raad van State tegen GRUP Havengebied

    Beveren naar Raad van State tegen GRUP Havengebied



    Het gemeentebestuur van Beveren heeft een verzoekschrift bij de Raad van State ingediend om de vernietiging te vragen van elementen van het GRUP (Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan) Afbakening Zeehavengebied Antwerpen. "Beveren wil de beslissing om Ouden Doel en Rapenburg te schrappen teruggedraaid zien", zegt burgemeester Marc Van de Vijver.

    De gehuchten Rapenburg en Ouden Doel en landbouwgronden in Doelpolder Midden en het gebied Muggenhoek - Nieuw-Arenberg zijn bedreigd door de komst van het Saeftinghedok. "De beslissing om Ouden Doel te schrappen druist in tegen de bepalingen van de plan-MER waarin het behoud van Ouden Doel was voorzien. Er is in het GRUP onvoldoende gemotiveerd waarom er van de plan-MER wordt afgeweken. Dat de kosten voor het behoud van beide woonkorrels te hoog zouden oplopen, wordt in het GRUP als feit opgenomen, maar is niet onderbouwd of beargumenteerd", zegt het gemeentebestuur.

    Nooddecreet
    De omvorming van Doelpolder Noord tot natuurgebied is volgens het gemeentebestuur in strijd is met het Nooddecreet. "Beveren blijft zich ook verzetten tegen de automatische omvorming tot natuurgebied van de landbouwzones Muggenhoek en Nieuw-Arenbergpolder in 2028. Het college stelt dat deze bestemmingswijziging niet automatisch kan gebeuren. Zij mag pas opgestart worden als na een objectieve studie zou blijken dat de natuurdoelstellingen niet gehaald werden, en nadat hiervoor een nieuw openbaar onderzoek is gebeurd", zegt burgemeester Van de Vijve

    14-08-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA start campagne met 'Café bij Bracke en vrienden'

    N-VA start campagne met 'Café bij Bracke en vrienden'

    Federale belastingregering ? In Vlaanderen is zowat alles afgeschaft o.a. de werkbonus en de pensioenen voor de Vlaamse ambtenaren worden federaal dan nog betaald, en dan nog zijn de Vlaamse belastingen torenhoog (onroerende voorheffing, verkeersbelasting,...) en is dus helemaal niet verminderd, integendeel ! Maar ja, populisme doet het nog steeds bij mensen die in slogans geloven.

    Goed zo van de NVA,de mensen hebben het recht te weten hoe de traditionele partijen dit land en zeker Vlaanderen kapot maken,de VRT zwijgt als dood over zoiets!!!!!!!!



    De N-VA gaat in september de boer op met een roadshow getiteld 'Café bij Bracke en vrienden'. Kopstuk Siegfried Bracke (foto) trekt daarmee langs 16 gemeenten voor een voorstelling van 'de stand van het land'. De vrienden uit de titel zijn dan lokale partijkopstukken.



    De grootste oppositiepartij wil met de show aantonen wat allemaal verkeerd loopt in het land, en beantwoordt vragen zoals 'Waarom noemen we Di Rupo I een Franstalige belastingregering?', 'Hoe hoog is de Belgische staatsschuld?', 'Hoe zit dat met die transfers tussen Vlaanderen en Wallonië?', 'Hoe doet de Vlaamse regering het inmiddels?' en 'Waarom zijn alle politici republikein "behalve in België"?' Bracke en co tonen naast cijfers en grafieken ook filmpjes waarin economen aan het woord worden gelaten, weet De Tijd.

    Antwoord
    "We zijn tegen de muur aan het lopen", zegt Bracke aan De Tijd. "We krijgen te weinig terug voor het geld dat in de overheid wordt gepompt, we zijn onvoldoende voorbereid op de vergrijzing en de jeugdwerkloosheid neemt dramatische proporties aan." De partij ziet de show als "een antwoord op de goednieuwsshow van de regering-Di Rupo". Volgens Bracke hebben de Vlamingen zich immers "laten rollen bij de splitsing van het gerechtelijk arrondissement BHV", en "hangt het akkoord over arbeiders en bedienden met haken en ogen aan elkaar".

    Oplossingen
    De partij wil met de sociaal-economische focus af van het etiket een 'one-issuepartij' te zijn: "Ik krijg heus geen stijve bij onafhankelijkheid", verwoordt Bracke het. "Onze hoofdbedoeling is de welvaart te behouden en te vergroten." Oplossingen biedt Bracke nog niet. "Dat is voor een volgende ronde. Eerst willen we aantonen wat er verkeerd loopt", zegt hij.

    13-08-2013 om 22:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘98 euro om hondje nacht op te vangen’

    ‘98 euro om hondje nacht op te vangen’

    Ik moet steeds lachen met verenigingen zonder winstgevend doel, zoals hospitalen en alle andere vormen ervan, zalig zijn zij die arm zijn van g........

    De familie Motheu is blij dat hun hondje Tobias terug thuis is. Met de rekening van het Blauwe Kruis was het gezin minder tevreden.

    Bruggeling Alain Motheu is niet te spreken over de diensten van het Blauwe Kruis Brugge. Het dierenopvangcentrum vroeg 98 euro voor de opvang van zijn hondje voor één nacht. De viervoeter was afgelopen zondag verloren gelopen.

    Verschillende diensten (stedelijke diensten, ombudsman Stad Brugge, Gaia en Ministerie Dierenwelzijn) kregen maandagvoormiddag een telefoontje van Bruggeling Alain Motheu. De man is niet te spreken over het Blauwe Kruis en wil hun werkwijze aanvechten. Hij wil zelfs gerechtelijke stappen ondernemen en een advocaat onder de arm nemen om een zaak aan te spannen tegen het Blauwe Kruis Brugge.

    Weggelopen

    ‘Zondag was mijn hondje Tobias rond 17 uur weggelopen. Ik heb zelf de buurt afgezocht. Tijdens mijn zoektocht kreeg ik te horen dat mijn hondje was meegenomen door het Blauwe Kruis, wellicht nadat iemand het hondje had opgemerkt. Eenmaal thuis wou ik contact opnemen met het Blauwe Kruis, maar het dierenopvangcentrum is op zondag gesloten.'

    Op de website van het Blauwe Kruis Brugge kreeg Alain de raad om contact op te nemen met de Brugse politie. 'Daar vroeg ik het telefoonnummer van de permanentie van het Blauwe Kruis. De inspecteur weigerde het nummer te geven en heeft ook geweigerd om de permanentie te contacteren. Het Blauwe Kruis Brugge kon de hond eigenlijk snel terugbezorgen, want mijn viervoeter heeft een chip waarop het adres vermeld staat.'

    98 euro

    Maandag kreeg de man telefoon van het Blauwe Kruis. 'Ik moest 98 euro meebrengen: 65 euro administratieve onkosten en 33 euro verzorgingskosten. Maandagnamiddag mocht ik mijn hondje ophalen. Toen ik dreigde om mijn verhaal in de pers te brengen, moest ik nog maar 33 euro betalen. Het ging om 20 euro administratieve kosten en 13 euro voor verzorging, voeding en water. Het bedrag van 98 euro was voor mij bijzonder veel, zeker als je het vergelijkt met het Blauwe Kruis Oostende waar je slechts 15 euro moet betalen als je hond daar opgevangen wordt’, meent Alain Motheu.

    'Kost ons ook geld'

    Volgens Johan Schoutteet, voorzitter van het Blauwe Kruis Brugge, is het normaal dat er geld gevraagd wordt. ‘Onze mensen hebben de hond op zondag moeten ophalen en dat kost ook ons geld. Verder wordt alles, van zorg en voeding tot water, nauwkeurig bijgehouden waarbij de vrijwilligers telkens een code moeten ingeven. Het bedrag is dan ook bij elke hond anders, afhankelijk van de verzorging’, vertelt Schoutteet die erop wijst dat de man gelukkig moet zijn dat hij zijn hondje terug heeft.

    13-08-2013 om 18:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postbode uit Overijse houdt honderden brieven achter

    Postbode uit Overijse houdt honderden brieven achter

    Moest nog meterstanden gaan noteren en de stormschade gaan opnemen van de laatste storm. Had geen tijd meer voor zijn aanvankelijke job en dus brieven maar weggemoffeld.



    In Overijse is een postbode op staande voet ontslagen omdat hij honderden brieven achterhield. De postbode vertikte het niet enkel om de brieven te bezorgen, hij opende en las de post ook nog eens. De politie vond de brieven toevallig tijdens een huiszoeking, schrijft de VRT.

    Het gaat om ongeveer 500 brieven, van kerstkaartjes tot brieven die kinderen op kamp schreven en naar hun ouders stuurden. Bpost heeft alle brieven die nog in de envelop zaten intussen verstuurd, met uiteraard excuses bij.

    "Iedereen krijgt de brieven terug die ontdekt zijn in de woning van de postbode", aldus woordvoerder Fred Lens. "Wij verontschuldigen ons dat dit is kunnen gebeuren met iemand van ons personeel. Bpost heeft ook klacht ingediend tegen de man."

    Mensen die zich benadeeld voelen, kunnen nog altijd een klacht indienen bij de politie. Bpost bestempelt dit voorval als zeer zeldzaam.

    13-08-2013 om 15:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walen verkiezen Franse kust

    Walen verkiezen Franse kust

    Laat ze daar maar gaan! Het is blijkbaar moeilijk voor hen om te zien dat er hier in Vlaanderen effectief gewerkt wordt aan economie en welvaart! Tegen het belastinggeld zeggen ze niet neen zeker?



    De Walen bezoeken steeds minder vaak de Belgische kust. Ze opteren voor hun vakantie liever voor de Franse kust, zo schrijft De Standaard.

    De Walen vinden de prijzen van hotels en restaurants aan de Belgische kust te hoog en kiezen om die reden voor de Franse kust. Ook de drukte, de lelijke hoogbouw en de behandeling door de Vlamingen zijn voor hen redenen naar Frankrijk te gaan.

    In 2005 was 26,5 procent van de toeristen aan de Belgische kust Franstalige Belgen; in 2012 was dat gedaald naar 20,9 procent. Aan de Noord-Franse Opaalkust komen jaar na jaar meer Walen. Van alle buitenlandse toeristen komt 70 procent uit België, schrijft de krant op basis van cijfers van het Franse tijdschrift Marianne.

    13-08-2013 om 00:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    12-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Friso (44) overleden

    Prins Friso (44) overleden

    Onze oprechte deelneming aan de Nederlandse Koninklijke familie. . Heel veel sterkte. Rust zacht, lieve prins.

    Innige deelneming aan de ganse Koninklijke Familie van Nederland.



    De Nederlandse prins Friso is vanochtend op 44-jarige leeftijd overleden in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Dat heeft de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst vanmiddag bekendgemaakt. Friso overleed aan complicaties die optraden na de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech, Oostenrijk.



    Na behandeling op de intensive care van het Landeskrankenhaus in Innsbruck werd Friso begin maart 2012 overgebracht naar het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Sinds november 2012 vertoonde Prins Friso tekenen van zeer gering bewustzijn ('minimal consciousness'), een toestand waarin zich sindsdien geen veranderingen hebben voorgedaan. Begin juli werd hij overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch. Daar is hij deze voormiddag overleden.

    Geen lid meer van Koninklijk Huis
    Friso was de tweede zoon van prinses Beatrix en prins Claus en de jongere broer van koning Willem-Alexander. Sinds zijn huwelijk op 24 april 2004 met Mabel Wisse Smit was hij geen lid meer van het Koninklijk Huis. De prins werd sindsdien officieel aangeduid als 'Zijne Koninklijke Hoogheid prins Friso van Oranje-Nassau', met 'prins van Oranje-Nassau' als persoonlijke titel.

    Na een skiongeval op 17 februari 2012 in Oostenrijk verkeerde de prins een tijdlang in coma. Dit coma ging over in een toestand van minimaal bewustzijn.

    "Niet homoseksueel"
    Jarenlang werd over Johan Friso beweerd dat hij homoseksueel was, en in Eindhoven werd een maandelijks homofeest naar hem genoemd (Friso-feest). Op 14 februari 2001 liet hij de Rijksvoorlichtingsdienst verklaren dat hij "niet homoseksueel, maar heteroseksueel is".

    Op 7 juli 2002 meldde de Rijksvoorlichtingsdienst dat Mabel Wisse Smit "tot de nauwe vriendenkring van de prins" behoorde. Een jaar later, op 30 juni 2003 verloofden ze zich met elkaar.

    Verhouding met topcrimineel
    Mabel Wisse Smit raakte in het najaar van 2003 ernstig in opspraak nadat werd onthuld dat ze een verhouding had gehad met de in 1991 doodgeschoten topcrimineel Klaas Bruinsma. Als gevolg hiervan verzocht Johan Friso premier Balkenende per brief van 9 oktober 2003 de Toestemmingswet niet aan de Staten-Generaal voor te leggen.

    "We zijn naïef geweest"
    Johan Friso verklaarde dat zijn aanstaande vrouw en hij naïef waren geweest toen zij hadden besloten niet alle informatie over de relatie tussen Wisse Smit en Bruinsma te openbaren aan de premier en het staatshoofd.

    Op 10 oktober 2003 gaf premier Balkenende een persconferentie. Hij deelde mee dat de regering geen Toestemmingswet aan de Staten-Generaal zou voorleggen. Johan Friso moest van de premier de consequenties aanvaarden. Hierdoor zou Johan Friso zijn eventuele rechten op de troon verliezen op het moment dat zijn huwelijk met Wisse Smit zou worden voltrokken. De brief van Johan Friso werd ook vrijgegeven.

    Op 19 april 2004 gaf het paar een televisie-interview, waarbij het herhaalde naïef te zijn geweest.

    Onder lawine bedolven
    Tijdens een vakantie in het Oostenrijkse Lech raakte Johan Friso op 17 februari 2012 samen met een vriend onder een lawine bedolven. Zijn vriend wist zich uit de sneeuw te bevrijden, mede doordat hij een lawine-airbag droeg. Na vijfentwintig minuten werd Johan Friso in kritieke toestand onder de sneeuw vandaan gehaald.

    Hij werd ter plekke vijftig minuten gereanimeerd en vervolgens naar de afdeling intensieve zorgen van het Landeskrankenhaus in Innsbruck gebracht. Johan Friso bevond zich ten tijde van het ongeval in het zogenaamde vrije skigebied, buiten de piste. Het lawinegevaar was die dag 4 op een schaal van 5.

    Ernstig hersenletsel
    Hij werd gedurende de eerste dagen na het ongeval bij een lage temperatuur in kunstmatig coma gehouden. De artsen hoopten hiermee de schade aan de hersenen te kunnen beperken. Ondanks deze poging bleek later uit MRI-onderzoek dat Johan Friso ernstig hersenletsel had  overgehouden aan het zuurstofgebrek. Hij bevond zich daarna in comateuze toestand.

    In de zomer werd de prins naar Paleis Huis ten Bosch gebracht, aangezien verdere behandeling in het ziekenhuis "niet nodig was".

    Prins Friso en Mabel Wisse Smit hebben twee dochters, Zaria en Luana.

    12-08-2013 om 22:21 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "De Wever moet naar Shanghai"

    De Wever moet naar Shanghai

    Jan van der Borght, de vertegenwoordiger van de haven in Shanghai, wil Bart De Wever naar de Chinese havenstad halen. De officiële aanleiding is de viering van dertig jaar ‘verzustering’ in 2014. Maar de redenen van de Antwerpenaar zijn puur economisch.

    “We moeten onze stad dringend gaan verkopen in China. Na dertig jaar nietsdoen zijn we de trein hopeloos aan het missen”, is de niet mis te verstane boodschap van Jan van der Borght.

    In 1984 sloot de stad Antwerpen een vriendschapsverdrag met Shanghai. Een jaar later deed het Havenbedrijf dat. Toenmalig burgemeester Bob Cools werd met alle egards ontvangen door de burgemeester van de toen al boomende havenstad. “Dat was een treffen op het allerhoogste niveau”, zegt Jan van der Borght. “Vergelijk het maar met de functie van minister-president. Zelfs prins Filip geraakt nu niet meer aan zo’n ontmoeting.”

    En toen werd het stil. Terwijl de provincie de economische banden met China verder aanhaalde, lieten stad en haven het afweten. “Met name Rotterdam is toen in dat gat gesprongen”, zegt Jan van der Borght. “De burgemeester van Rotterdam gaat elk jaar golfen met de burgemeester van Shanghai. En ook Hamburg doet hier gouden zaken. Zij hebben natuurlijk een budget waar wij alleen maar van kunnen dromen. Maar dat wil niet zeggen dat we bij de pakken moeten blijven zitten.”

    12-08-2013 om 14:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inkomsten uit accijnzen op brandstof met 67 miljoen gedaald

    Inkomsten uit accijnzen op brandstof met 67 miljoen gedaald

    Dikke leugenaars, niemand die de waarheid durft zeggen. Ze duwen de auto de afgrond in en dan verschieten ze ervan dat niemand nog met de auto wil rijden. Eigen schuld dikke bult. En het zal er niet op verbeteren met EDR aan de macht.

    Allé, ze hebben weer een excuus om de accijnzen te verhogen...



    De inkomsten uit accijnzen op benzine en diesel zijn in het eerste halfjaar van 2013 gedaald met meer dan 67 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat bericht De Zondag op basis van cijfers van de FOD Financiën. Verklaringen zijn de verminderde economische activiteit, de financiële onzekerheid van particulieren en het lagere energieverbruik van nieuwe auto's.

    De Belgische staatskas ontving in het eerste halfjaar van 2013 2,1 miljard euro accijnzen op brandstof. Diesel is daarbij goed voor 1,6 miljard euro. In dezelfde periode vorig jaar lag dat bedrag voor benzine 15,1 miljoen hoger en voor diesel 52,2 miljoen.

    "Er zijn enkele invloeden die moeilijk meetbaar zijn, maar wel een verklaring voor de minderopbrengst zouden kunnen geven", zegt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën in De Zondag. "Een vermindering van de economische activiteit ten opzichte van vorig jaar bijvoorbeeld. Er is ook sprake van een rationeler energieverbruik: auto's worden energiezuiniger door onder meer fiscale stimulansen. Dan is er nog de financiële onzekerheid die voor minder particuliere consumptie zorgt."

    Nederlanders
    De Zondag wijst erop dat er anderzijds wel meer Nederlanders in België komen tanken. Door een recente verhoging van de btw en de brandstofaccijnzen steken Nederlanders steeds vaker de grens over voor brandstof.

    12-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    11-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekort aan agenten op luchthaven, maar Franstaligen niet welkom

    Tekort aan agenten op luchthaven, maar Franstaligen niet welkom

    Alles verloopt in het Nederlands. ‘Dus Franstalige agenten kunnen hier niets komen doen.’

    Op de luchthaven van Zaventem worden bijna dagelijks Franstalige politieagenten weer naar huis gestuurd. ‘Alles gebeurt hier in het Nederlands. Als je daar geen woord van begrijpt, kan je hier niks komen zoeken’, klinkt het bij de vakbonden.

    Op de luchthaven van Zaventem loopt er dezer dagen geen agent te veel rond. Een gevolg van de vakantie, waardoor veel agenten afwezig zijn, maar ook van de terreurdreiging en de extra controles, waardoor het alle hens aan dek is.

    Toch worden er haast elke dag Franstalige politieagenten, die door de federale politie naar de luchthaven worden gesommeerd, weer naar huis gestuurd. ‘Ze kunnen daar elke agent gebruiken, maar dan moet die wel Nederlands spreken en begrijpen’, zegt NSPV-voorzitter Gert Cockx. ‘Behalve dat de luchthaven in Vlaanderen ligt, heeft dat ook in de praktijk geen enkele zin. Alles gebeurt op de luchthaven in het Nederlands, ook de radiocommunicatie. De processen-verbaal moeten in het Nederlands worden opgesteld. Een Franstalige agent kan desnoods nog wel patrouilleren op de luchthaven, maar als hij dan iets tegenkomt, moet hij er telkens een Nederlandstalige collega bij roepen. Laat staan dat hij via de dienstradio alarm kan slaan.’

    Improvisatie

    Ook N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts trok gisteren aan de alarmbel. ‘Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) weet al langer dat de luchthavenpolitie compleet onderbezet is. Dat we nu tijdens een terreurdreiging op deze wijze moeten improviseren om aan voldoende agenten te geraken, is te gek voor woorden.’

    11-08-2013 om 22:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!