Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    01-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Blokkendoos hoopt op rustige start van schooljaar

    De Blokkendoos hoopt op rustige start van schooljaar

    Wel een goede oplossing voor die malcontente ouders zou zijn, dat zij het plaatsje van hun kinderen zouden afstaan aan kinderen die geen schooltje gevonden hebben dit jaar. In nood zingt men altijd een toontje lager.



    Het schoolteam van de Blokkendoos op het Antwerpse Kiel vraagt in een open brief om een rustige start van het schooljaar. De school kwam eind juni in een storm terecht na klachten over seksueel misbruik. "Gun de kinderen een gewone start van het schooljaar" luidt het in de brief, die mee ondertekend is door de directie en de ouderraad.

    De aantijgingen zorgden aan het einde van schooljaar voor explosieve taferelen aan de schoolpoort. Het ging zo ver dat de school voortijdig met vakantie moest. Het gerecht onderzoekt de klachten en in afwachting van de uitkomst kregen de twee betrokken leerkrachten een taak binnen de administratie van het stedelijk onderwijs. Om het vertrouwen tussen school en ouders te herstellen, is een herstelplan uitgewerkt. Vrijdag is er een startdag gepland met ouders en kinderen. Via een callcenter heeft de school de ouders uitgenodigd. De Blokkendoos zal overigens samen met school De Pinguïn voortaan Creatopia heten, een naamsverandering die al voor de heisa was gepland.

    Het schoolteam vraagt iedereen om zowel de startdag vrijdag als de eerste schooldag in alle rust te laten verlopen. "Bezorg onze leerlingen niet opnieuw indrukken die ze niet begrijpen en kunnen plaatsen. Een kind is broos en kwetsbaar. Breek het niet", luidt het in de brief. De voorbije opschudding zorgde voorlopig niet voor een leegloop van de school. Vijftien leerlingen zouden de school verlaten, maar bij de meeste is dat om redenen die niets met de klachten te maken hebben. Het schoolteam en de directie zijn ongewijzigd en volgens Antwerps onderwijsschepen Claude Marinower (Open Vld) "dubbel gemotiveerd".

    01-09-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    31-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische maffiabende achter nieuw schandaal met paardenvlees

    Belgische maffiabende achter nieuw schandaal met paardenvlees



    Een "Belgische maffiabende" ligt aan de basis van een nieuw schandaal met paardenvlees in Frankrijk. Dat zeggen Franse landbouworganisaties. Minstens 3.000 sport- en zadelpaarden zouden op frauduleuze wijze geslacht zijn, met gezondheidspapieren die vervalst werden in ons land.

    Het gerechtelijk onderzoek dat bij de parketten van Marseille en Charleville-Mézières geopend werd, bevindt zich nog in een beginfase. De Franse ministeries van Volksgezondheid en Landbouw volgen het met argusogen op. Een Frans landbouwerssyndicaat en de federatie van paardenfokkers zeggen over sterke aanwijzingen te beschikken dat "een Belgische maffiabende" achter het schandaal zit.

    31-08-2013 om 20:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse prins Bernhard heeft lymfklierkanker

    Nederlandse prins Bernhard heeft lymfklierkanker



    De tweede zoon van de Nederlandse prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, prins Bernhard, heeft lymfklierkanker. "Deze zeldzame vorm van lymfklierkanker (non-Hodgkin lymfoom) wordt nog nader onderzocht en zal voorlopig het dagelijks functioneren van de prins belemmeren", zo maakte de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekend.

    De 43-jarige prins kampt al langer met gezondheidsproblemen. Hij krijgt volgens de RVD al enige jaren behandeling voor de ziekte van Crohn, een chronische darmontsteking.

    Prins Bernhard is sinds de troonswisseling op 30 april geen lid meer van het Koninklijk Huis. Hij is getrouwd met prinses Annette en samen hebben ze drie kinderen.

    31-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse vastgoedcrisis laat zich voelen in onze grensstreken

    Nederlandse vastgoedcrisis laat zich voelen in onze grensstreken

    Nederlandse vastgoedcrisis laat zich voelen in onze grensstreken

    De gevolgen van de vastgoedcrisis in Nederland sijpelen door in de grensstreek in België. Uit cijfers van de Notarisfederatie blijkt dat het voorbije anderhalf jaar de woningprijzen er gemiddeld met 6,2 pct zijn gedaald terwijl die in de rest van Vlaanderen met bijna 9 pct (8,9 pct) stegen. Dat heeft Kanaal Z vrijdag bericht.

    "Nederland wordt geteisterd door een zeer zware vastgoedcrisis. Prijzen dalen tot 28 procent, in die mate dat Nederlanders momenteel bij verkoop van hun woning niet meer in staat zijn om hun hypotheek terug te betalen", aldus Luc Machon, al meer dan 20 jaar vastgoedmakelaar in de Limburgse grensstreek. De Nederlanders blijven weg in de grensstreek en dus zakt de vraag en bijgevolg ook de prijzen van vastgoed.

    Ook de prijzen van appartementen in de grensstreek daalden met 8,2 procent, terwijl dat in heel Vlaanderen -2,6 pct bedroeg. Hier speelt het Nederlander-effect dus minder. "Wellicht omdat Nederlanders in deze streek meer kozen voor woningen en minder voor appartementsbouw", aldus Machon

    31-08-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBC toont gruwelijke gevolgen van brandbom in Syrië

    BBC toont gruwelijke gevolgen van brandbom in Syrië

    Afschuwelijk en schandalig dat de wereld toekijkt zonder reactie ... al kost dat ons miljarden aan belastinggeld gewoon binnenvallen en de regime van Assad bestraffen.



    Terwijl VN-inspecteurs in Damascus bewijzen proberen te vergaren van de gifgasaanval van vorige week, gaat het geweld in de rest van Syrië onverminderd verder. Een cameraploeg van de BBC stuitte deze week op een aanval met een brandbom op een speelplaats. Meer dan tien kinderen kwamen om. Zij die het overleefden zagen er volgens de BBC-journalisten uit als "wandelende doden".

    De brandbom landde op een speelterrein van een school in het noorden van Syrië. De slachtoffers, onder wie veel kinderen, hadden napalm-achtige wonden over hun hele lichaam. Volgens de BBC-verslaggevers kwamen meer dan tien scholieren om.

    De rector van de school beschreef aan de BBC wat er gebeurde. "Dit was verschrikkelijk. We hebben beelden op tv gezien, we hebben verhalen gehoord, maar zoiets hebben we nog nooit gezien. Het ergste in het leven is om iemand voor je neus te zien sterven terwijl je niks kan doen. Er waren doden, mensen die in de brand stonden. Mensen renden weg. Maar waarheen? Het is nergens veilig. Dat is het lot van het Syrische volk."

    Napalm
    Ooggetuigen vertelden hoe een gevechtsvliegtuig een voorwerp liet vallen. Daarop volgde een doffe explosie, brand en rook. De Britse journalisten denken dat de bom napalm of termiet bevatte, stoffen die extreem kunnen branden. De slachtoffers hadden geen bloederige wonden van scherven, maar enkel gruwelijke brandwonden.

    Een Brits-Syrische dokter die in het plaatselijke ziekenhuis werkte, zei na afloop: "Het voelt alsof we er niet toe doen. Al deze kinderen, al deze mensen, die worden vermoord. We doen er niet toe. De wereld heeft ons in de steek gelaten en het zijn onschuldige burgers die de prijs moeten betalen."

    De
    schokkende beelden van de BBC-ploeg tonen de slachtoffers van de aanval. Verslaggever Ian Pannell beschrijft de gewonden als "the walking dead", wandelende doden.

    30-08-2013 om 23:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTM-weerman geeft Frank Deboosere lik op stuk

    VTM-weerman geeft Frank Deboosere lik op stuk



    Het was zonnig, het was droog, het was warm én er was een hittegolf. Maar was de zomer van 2013 een topzomer of niet? ‘De zomer verdient geen plekje in de geschiedenisboeken’, meent Frank Deboosere. Zijn collega bij VTM is het daar niet mee eens. ‘Blijkbaar tellen de cijfertjes meer dan de beleving’, reageert Frank Duboccage op Twitter.

    De afgelopen zomer stelde op geen enkel vlak teleur. Het was warmer dan gemiddeld, de zon scheen uitbundig en er viel niet al te veel regen. Maar de hitlijsten haalt de zomer van 2013 nét niet.

    Met nog één dag weerkundige zomer te gaan, maakt weerman Frank Deboosere de balans op van de afgelopen maanden juni, juli en augustus. Een ding is duidelijk: er valt weinig aan te merken op deze zomer. Alleen zal hij geen plekje in de geschiedenisboeken veroveren. ‘Het was warm, vrij droog en zonnig. Maar records zijn er niet gesneuveld’, zegt Deboosere. ‘Gemiddeld was het in Ukkel 18,2 graden Celsius, en daarmee vallen we net buiten de top tien van warmste zomers ooit.’

    Frank Duboccage, weerman bij VTM, vraagt zich op Twitter dan weer luidop af wanneer het wél een topzomer is. ‘Blijkbaar is de beleving minder belangrijk dan de cijfertjes’, reageert hij.

    30-08-2013 om 18:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bord verbiedt man eigen oprit op te rijden

    Bord verbiedt man eigen oprit op te rijden

    bord verbiedt man eigen oprit op te rijden

    Neerpeltenaar Henri Franken mag sinds kort niet meer met zijn auto tot aan zijn oprit van zijn huis rijden. De smalle weg naast zijn woning werd na het vervangen van twee verkeersborden plots verboden terrein voor auto’s.


    “Zonder enige verwittiging zag ik vrijdag een bordje dat alleen toegang geeft aan bromfietsers en fietsers. Hetzelfde gebeurde aan de kant van de Kaulillerweg, dus langs die kant mag ik ook niet inrijden. Mijn oprit is echter alleen maar toegankelijk via deze weg. Dus de politie zou mij kunnen beboeten telkens ik mijn garage wil inrijden.”

    Franken ziet de humor wel in van de situatie. “Het zal wel een vergissing zijn. Ik ga mijn oprit toch niet verleggen.”

    Vergissing

    Burgemeester Raf Drieskens (CD&V) fronst de wenkbrauwen en laat het natrekken. “Er is inderdaad een vergissing gebeurd met het plaatsen van het onderbord. De bedoeling is dat dit zo snel mogelijk wordt rechtgezet, en dat personenwagens weer doorgang krijgen”, luidt het.


    30-08-2013 om 01:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    29-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winkelrekken voor armen

    Griekenland krijgt "winkelrekken voor armen"

    Leve Europa, NOT! Het is één grote mislukking. Door Europa en de eenmaking van de munt, ging zogezegd de econome en de mensen welvarend zijn, werd ons wijsgemaakt. Het enige wat er van gekomen is, is dat we constant moeten besparen, alles wordt duurder en strenger en de "gewone" mensen worden armer en armer. Van mijn part mag dat Europees circus verdwijnen.



    Een recente beslissing van de Griekse regering die supermarkten zou toelaten voedingswaren aan te bieden waarvan de vervaldatum is verstreken, heeft tot woede onder de Grieken geleid. Het gaat echter niet om vervallen voeding, maar om producten die nog eetbaar zijn maar waarvan de 'best before'-datum is verstreken. Die belanden in supermarktrekken die voor de armste klanten zijn bestemd.

    De nieuwe reglementering is op 22 augustus in het Griekse staatsblad verschenen. Griekse media meldden aanvankelijk dat supermarkten vervallen voeding aan dumpingprijzen zouden verkopen, waardoor handelaars hun dalende verkoop zouden kunnen compenseren. De Griekse economie zit al zes jaar in een recessie.

    De maatregel werd echter genomen in overleg met gezondheids- en veiligheidsinstanties van de Europese Commissie en is in regel met de Europese reglementering.

    'Best before'
    De belangrijkste vernieuwing is dat supermarkten verplicht worden de prijs te laten zakken voor producten waarvan de 'best before'-datum is verstreken. Bovendien moeten die voedingswaren in daartoe voorziene rekken worden aangeboden. Restaurants en bars mogen die producten niet verwerken of doorverkopen. Inbreuken op het nieuwe reglement worden afgestarft met boetes tussen 1.000 en 5.000 euro.

    Een consumentenorganisatie omschrijft het nieuwe reglement als "het in leven roepen van supermarktrekken voor de armen".

    29-08-2013 om 21:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2.690 klachten over roken in de horeca

    2.690 klachten over roken in de horeca

    Ik kom nogal eens in cafés waar gerookt wordt en ik zal zeker geen klacht neerleggen. Ik ben die staatsrepressie beu.



    De federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid heeft al 2.690 klachten gekregen over horecazaken waar het rookverbod niet wordt nageleefd. Sinds 1 juli 2011 kunnen mensen bij Volksgezondheid terecht wanneer ze merken dat het rookverbod wordt geschonden. "Zeventig procent van de klachten blijkt ook gegrond te zijn", zegt directeur Paul Van Den Meersche van de FOD Volksgezondheid.

    Sinds de invoering van het algemeen rookverbod op 1 juli 2011 liepen op het algemeen nummer van de FOD Volksgezondheid al 2.690 klachten binnen. "Het is belangrijk om te benadrukken dat het niet om een kliklijn gaat. Het is in geen geval onze bedoeling om een heksenjacht te beginnen", stelt Van Den Meersche.

    Tendensen
    De directeur bemerkt enkele tendensen. "Het aantal klachten loopt op tijdens de wintermaanden. Als het goed weer is, roken de mensen toch buiten." Maar er zijn ook duidelijke taalverschillen. "Dat er meer Nederlandstalige klachten binnenlopen, komt grotendeels omdat het rookverbod meer en ook negatiever in de Vlaamse pers komt. De Franstalige media benadrukken het gezondheidsaspect, de Vlaamse brengen vooral het economische verhaal."

    Aantal
    Het aantal klachten per jaar blijft wel stabiel. "Het rookverbod wordt goed nageleefd. Het zijn dan ook meestal dezelfde cafés die de regels aan hun laars lappen en waarover we klachten binnenkrijgen", zegt Van Den Meersche nog. Tussen 1 juli 2011 en 31 december 2011 liepen er 710 klachten binnen. In 2012 werden er 1.320 klachten genoteerd. Dit jaar ontving de FOD Volksgezondheid tot en met 30 juni al 660 klachten.

    29-08-2013 om 12:21 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volg hier de 'I have a dream'-speech van president Obama

    Volg hier de 'I have a dream'-speech van president Obama

    Helaas dromen zij over... a new world order... iets dat in strijd is met de burgerrechten. Als iedere burger politiek minded was, zou politiek al lang niet meer bestaan. Politiek overleeft enkel door 93 procent die zegt dat het toch niets uitmaakt, 6 procent administrators en 1 procent politici. I have a dream... of hoe men 50 jaar later een karikatuur maakt van Martin Luther King die in navolging van John Fitzerald Kennedy koudweg gemaakt door militair industrieel complex.. zeer actueel.
     

    De Amerikaanse president Barack Obama houdt rond 20u45 onze tijd een toespraak voor het Lincoln Memorial in Washington DC. Het is dezelfde plek waar Martin Luther King vijftig jaar geleden zijn vermaarde 'I have a dream'-toespraak hield. Volg de toespraak live met bovenstaande livestream.

    Het is de bekendste rede van de geweldloze strijder voor de rechten van de Afro-Amerikanen. King, die in 1964 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, schetste in ruim een kwartier zijn beeld van een Amerika zonder rassendiscriminatie en met gelijke rechten voor alle inwoners.

    De aanwezigheid van Obama bij de herdenking duidt op de vooruitgang die de Afro-Amerikanen in de VS hebben geboekt. Zijn verkiezing als eerste zwarte Amerikaanse president wordt gezien als een symbolisch succes en een teken dat de droom van de zwarte dominee begint uit te komen. Ook de oud-presidenten Jimmy Carter en Bill Clinton houden vandaag een rede.

    De Verenigde Staten zijn al een week bezig met de herdenking van de historische toespraak. Zaterdag demonstreerden tienduizenden Amerikanen in Washington. Zij eisten onder meer actie tegen de hoge werkloosheid onder de zwarte Amerikaanse bevolking.


    29-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    28-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘400 euro per maand aan parkeerboetes en tickets’

    ‘400 euro per maand aan parkeerboetes en tickets’

    Het is in iedere gemeente hetzelfde. De parkings worden als geldkoe gebruikt.

    Natasja Renson steekt elke dag zo’n 12 euro in de parkeerautomaat. ‘En dan komen er nog regelmatig boetes bij.’

     De 36-jarige Natasja Renson uit Genk betaalt tot 400 euro per maand aan parkeerboetes en tickets. De vrouw wil dat het stadsbestuur eindelijk zorgt voor bewonerskaarten. Schepen Michaël Dhoore ziet eerder een oplossing in advies aan bewoners.

    Het Genkse stadsbestuur gaat de parkeergelegenheden en problematieken rond mobiliteit nog beter in kaart brengen. Dat zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Michaël Dhoore (CD&V). ‘We hebben hier als stadsbestuur een regierol in en hebben dan ook de taak om te luisteren naar de grieven van onze bewoners. Door alles in kaart te brengen kunnen we bewoners, die bijvoorbeeld kampen met parkeerproblemen, helpen met het zoeken naar oplossingen en alternatieven.’

    Petitie en vergadering

    Eén van die bewoners die weet wat het is om dagelijks een parkeerplaats te zoeken, is de 36-jarige Natasja Renson. Ze woont in een appartement aan de Kapelstraat in het centrum van Genk. ‘Wat mij vooral stoort, is dat er nog steeds geen mogelijkheid is tot bewonersparkeren. Er is in het verleden wel een petitie geweest en zelfs een vergadering met een afvaardiging van het stadsbestuur. Maar dat zette geen zoden aan de dijk’, zegt de Genkse moeder van twee. ‘Ik steek elke dag zo’n 12 euro in de automaat om te kunnen parkeren. En dan komen er nog regelmatig boetes bij, omdat ik de uren even uit het oog verlies. Ik betaal zo’n 300 tot 400 euro per maand aan tickets en bekeuringen.’

    Volgens Michaël Dhoore zijn er voldoende alternatieven in de buurt om gratis te parkeren, maar daar is Natasja het niet mee eens. ‘Als ik een garage wil huren, moet ik bijna een kwartier wandelen en veel aanbod is er niet. Gratis parkeren kan ik op zo’n tien minuten wandelen. Ik zeg niet dat ik voor mijn deur moet kunnen parkeren, maar bewoners zouden – zoals in andere steden – een kaart moeten hebben om in de aanpalende straten hun wagen te zetten. Het beleid van Genk loopt echt achter op andere steden.’

    In Sint-Truiden bijvoorbeeld betalen bewoners 75 euro voor een eerste jaarlijkse parkeerkaart en 200 euro voor een tweede wagen. Een peulschil in vergelijking met wat Natasja op een jaar uitgeeft.

    ‘Ik heb begrip voor de situatie’, zegt de schepen. ‘En we kunnen samen zoeken naar oplossingen. Maar Genk mag je niet vergelijken met steden als Hasselt en Sint-Truiden. Als we alle bewoners een parkeerkaart zouden aanbieden, is er geen plaats meer voor onze bezoekers en kunnen de klanten van de vele handelaars niet meer parkeren.’

    ‘Bij nieuwbouw legt het stadsbestuur ook al de aanleg van een verplichte parkeerplaats per bewoner op. We zijn echt wel bezig met die materie, maar sommige problemen zijn nu eenmaal eigen aan een bepaalde stad.’

    28-08-2013 om 22:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Martin moet misschien terug cel in

    Michelle Martin moet misschien terug cel in

    Da verdiend alleen nog een spuit in haar kont....
    da men zoiets nog vrij durft laten

    Michelle Martin moet misschien terug cel in

    Michelle Martin (53), de ex van Marc Dutroux, is precies een jaar na haar vrijlating driftig op zoek naar een nieuwe verblijfplaats en een nieuwe job. Ze moet wel, want als Martin die niet vindt, vliegt ze terug de cel in.

    Vandaag is het precies een jaar geleden dat Michelle Martin om 20.30u de gevangenis van Berkendael verliet en onder massaal protest werd binnengereden in het klooster van de Arme Klaren in Malonne.

    Maar volgend jaar verhuizen de kloosterzusters en dus moet Michelle Martin (53) dringend de huizen- en de jobmarkt op.

    Ze klopte al aan bij het Rode Kruis, een organisatie voor asielzoekers, de universiteit van Namen en zelfs bij advocaten en veeartsen. Tevergeefs.

    Opmerkelijk: in haar zoektocht wordt ze bijgestaan door een groep van vijftien ‘vertrouwelingen’. Onder meer de Naamse pastoor George Lamotte, voormalig magistraat Christian Panier en Suzanne Boonen- Moreau, een vroegere rechter van de rechtbank van Namen, vormen het steuncomité.

    “Wij helpen haar inderdaad met het zoeken naar een verblijfplaats”, getuigt de 75-jarige Boonen in de Franstalige pers

    28-08-2013 om 12:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raketaanval op Syrië donderdag al mogelijk

    Raketaanval op Syrië donderdag al mogelijk

    Denk dat velen hier de militaire slagkracht van de VS ferm onderschatten. Rusland, noch China gaan Syrië nooit eigenhandig verdedigen. Daarom is de VS veel te sterk

    De olieprijzen zijn weer omhoog,alle reden zijn goed om de kleine man geld uit zijn zakken te jagen. Goede tip wie op mazout verwarmd. Tank nu u voorraad in. in oktober betaal je je blauw



    De VS zouden donderdag al raketaanvallen tegen Syrië kunnen beginnen, zo heeft televisiezender NBC vandaag op gezag van niet nader genoemde regeringsambtenaren gemeld.

    De aanvallen zouden zich over drie dagen uitstrekken en zijn in omvang gelimiteerd. Zij zouden eerder als een waarschuwing aan het adres van het regime van Bashar al-Assad dienen, en niet zijn militaire slagkracht decimeren. Het is niet de bedoeling al-Assad te doden. Wel zijn commando- en controlebunkers, vliegvelden en artillerie doelwit.

    Donderdag is als de vroegst mogelijke tijdstip gemeld, nadat president Barack Obama en zijn regering met leiders van andere landen hebben getelefoneerd.

    Obama belde volgens NBC met de Australische premier Kevin Rudd en de Franse president François Hollande. Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry belde met secretarisgeneraal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties, alsmede politieke leiders in Frankrijk, Groot-Brittannië, Jordanië, Turkije, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar.

    28-08-2013 om 00:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    27-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben niet populair, maar wel goed

    Ik ben niet populair, maar wel goed

    Ik geloof hem zeker. Hij is niet populair, hij bakt er niets van,maar wel goed in het ontvangen, je weet wel.



    Pascal Smet (46) begint aan zijn laatste schooljaar als sp.a-minister van ­Onderwijs. Vier jaar geleden gaf zijn verre voorganger Luc Van den Bossche hem een gouden raad mee. "Pascal, ze gaan u als ­socialist niets cadeau doen", zei de vader van Freya. "Maar ge kunt zelf kiezen: ­ofwel wordt ge een goede minister, ofwel een populaire. De twee samen, dat lukt niet." Smet  ­betreurt zijn keuze niet. "Ik heb ervoor ­gekozen om een goede minister te zijn." En dat ouders en leerkrachten hem en zijn hervorming rauw lusten? "Ik geloof er geen bal van."

    27-08-2013 om 22:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische huizen zijn verouderd

    Belgische huizen zijn verouderd
     
    En welke expert heeft dat nu vastgetseld . Soms iemand uit de imobliensector ? Straks gaan eisen dat huizen ouder dan ? ? ? moeten afgebroken worden .

    Belgische huizen zijn verouderd

    Meer dan de helft van de woonhuizen in België is ouder dan 52 jaar en meer dan de helft van de appartementsgebouwen is ouder dan 43 jaar. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën, zo schrijft Le Soir.

    Uit de cijfers blijkt dat meer dan één inwoner op vijf in een woonst leeft die kampt met een lekkend dak, of met vochtige muren, vloeren of funderingen. Volgens cijfers van Eurostat doen slechts zes Europese lidstaten het slechter.

    Dat onze huizen verouderd zijn, blijkt ook uit het feit dat 1 procent van de bevolking niet beschikt over een bad of douche. Geen enkele van de buurlanden doet het slechter. Bovendien vinden 860.000 inwoners hun huis te somber.

    27-08-2013 om 14:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer auto’s mogen keuring jaar overslaan

    Meer auto’s mogen keuring jaar overslaan

    De boetes hoog, de pak kans nagenoeg nihil. Land van suiker en honing voor al wie een loopje neemt met de regels. Arm België

    Meer auto’s mogen keuring jaar overslaan

    Bijna één voertuig op de vijf wordt te laat aangeboden voor de verplichte technische autokeuring. Het aantal stijgt nog ieder jaar. Dat blijkt uit cijfers van Goca, de organisatie die de technische keuring regelt in ons land. Op rijden in een voertuig zonder geldig keuringsbewijs staan zware straffen.

    Liefst 781.057 chauffeurs boden zich vorig jaar te laat aan met hun voertuig. In 2011 waren er dat nog 777.998. "Van de voertuigen die te laat werden aangeboden in een van de controlecentra, was vier op de tien meer dan een maand te laat. In tien procent van de gevallen was de uiterste datum zelfs met meer dan een half jaar overschreden", klinkt het bij Goca.

    Op rijden zonder geldig keuringsbewijs staan volgens de federale politie celstraffen tot drie maand en een boete van 1.100 euro tot 11.000 euro. De laatkomers brengen de schatkist ook aardig wat op. Een normale technische keuring kost tegenwoordig 29,10 euro. Wie te laat is, betaalt een boete van 7,40 euro tot 26,50 euro. "Als u een ongeval veroorzaakt met een auto zonder geldig keuringsbewijs, riskeert u bovendien dat de verzekeringsmaatschappij weigert om tussen te komen. Tenzij u kan aantonen dat er geen verband is tussen het ongeval en de technische staat van uw voertuig", zegt Wauthier Robyns van Assuralia.

    De keuringscentra, zo blijkt uit hetzelfde jaarverslag, maken steeds meer gebruik van het 'bonussysteem': ze schrijven dan een attest uit dat twee jaar geldig is. De regeling bestaat voor auto's die in perfecte staat worden aangeboden en nog geen 100.000 km op de teller hebben.

    27-08-2013 om 01:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    26-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Vlaanderen moet na verkiezingen van 2014 resoluut zijn eigen weg gaan’

    ‘Vlaanderen moet na verkiezingen van 2014 resoluut zijn eigen weg gaan’



    De zesde staatshervorming is een stap op weg naar de ‘ultieme vergrendeling’, die enkel kan doorbroken worden door uit de Belgische grondwet te stappen. Daarom moet Vlaanderen na de verkiezingen van 2014 resoluut zijn eigen weg gaan en zo snel mogelijk een Vlaamse regering vormen. Dat zei voorzitter Wim De Wim in zijn toespraak op de IJzerwake aan het monument van de gebroeders Van Raemdonck in Steenstrate (Ieper).

    De 12de IJzerwake kreeg het motto ‘Ja! Vlaanderen, Schotland, Catalonië’ mee. Er daagden zondag ondanks de zwaarbewolkte hemel 4.500 mensen op, een 200-tal minder dan vorig jaar. Volgens de organisatie speelt het slechte weer daarbij een rol.

    De Wit riep de Vlaams-nationale partijen op “nu meer dan ooit hun verschillen opzij te zetten en een gemeenschappelijke strategie te ontwikkelen die leidt naar een onafhankelijk Vlaanderen”. Wat houdt het Vlaams parlement tegen “om buiten de grondwet te treden en de ondemocratische grendels op te zeggen en tegelijkertijd de eindige zinvolle onderhandelingen aan te vatten; die over een definitieve en ordelijke opdeling van het Belgische wangedrocht?”, vroeg hij zich af.

    In zijn toespraak brak de IJzerwake-voorzitter ook een lans voor het Vlaams onderwijs en waarschuwde hij voor de islamisering van de Vlaamse steden. Door de staatshervorming wordt de geldstroom vanuit Vlaanderen niet ingeperkt, maar verder uitgebreid, aldus nog De Wit. De zesde staatshervorming zal Vlaanderen volgens hem 1,4 miljard euro kosten. “Daarom moet Vlaanderen na de verkiezingen van 2014 resoluut zijn eigen weg gaan”, vindt De Wit.

    De IJzerwake werd opgericht als een reactie op de IJzerbedevaart, die volgens de initiatiefnemers niet radicaal genoeg meer was. Traditioneel vond de Wake een week voor de Bedevaart plaats. Vorig jaar vielen beide manifestaties samen, maar de IJzerbedevaart is intussen verhuisd naar 11 november.

    26-08-2013 om 22:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VN-inspecteurs in Ghouta onder vuur genomen

    VN-inspecteurs in Ghouta onder vuur genomen
     
    De normaalste zaak dat de inspecteurs beschoten zijn,ze worden beschoten door de rebellen lees moslimextremisten omdat bij onderzoek de waarheid aan het licht komt namelijk dat zij het zijn die gifgas hebben gebruikt om de publieke opinie en het westen aan hun kant te krijgen.



    Het konvooi van de inspecteurs van de Verenigde Naties is in Ghouta, het gebied waar afgelopen week woensdag vermoedelijk een gifgasaanval heeft plaatsgevonden, doelbewust onder vuur genomen door onbekende sluipschutters. Dat laat de VN weten.

    Een team van VN-inspecteurs is Ghouta om sporen te zoeken van het mogelijk gebruik van chemische wapens. Ze zouden onder meer bodemstalen en stalen van kledij van slachtoffers nemen en spreken met getuigen.

    Volgens de VN werd het eerste voertuig van het konvooi maandag doelbewust beschoten en zijn ze teruggekeerd naar een checkpoint van de regering. Een van de voertuigen is zwaar beschadigd en moet worden vervangen. Daarna zal het team terugkeren om het onderzoek voort te zetten. Een woordvoerder van de VN maakte geen melding van gewonden.

    VN-secretaris-generaal Ban Ki Moon liet eerder weten dat de inspecteurs hun werk kunnen doen en dat Syrië medewerking zal verlenen aan het onderzoek. De Britse minister van Buitenlandse Zaken, William Hague, was pessimistischer. Volgens hem kan het bewijs alweer vernietigd zijn. ‘We moeten realistisch zijn over wat het bezoek van VN-onderzoekers kan opleveren.’ Als de inspecteurs bewijzen vinden, vraagt het westen een gepast antwoord.

    De inspecteurs verlieten maandagochtend hun hotel in Damascus om in een konvooi van zes auto's naar het gebied te trekken. De auto's werden begeleid door Syrische veiligheidstroepen. De Syrische regering zou hebben toegezegd toe te zien op een wapenstilstand tijdens het bezoek. Maar dat

    De Syrische oppositie beschuldigt het regime ervan chemische wapens gebruikt te hebben bij de bombardementen, waarbij volgens de tegenstanders van Assad meer dan duizend mensen gedood werden. De regering-Assad zegt dat de rebellen zelf gifgas hebben ingezet.

    Assad: 'Belediging voor het gezond verstand'

    Hoewel er officieel nog geen beslissing gevallen is, bekijken verschillende westerse landen, zoals de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, hun opties om militair tussen te komen.

    Maandag start in de Jordaanse hoofdstad Amman een tweedaagse vergadering tussen de stafchefs van verschillende westerse landen en moslimlanden. Het conflict in Syrië staat er op de agenda.

    De Syrische president Bashar Al-Assad heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd voor een militaire interventie in zijn land. 'Dat zal op een mislukking uitdraaien, zoals in Vietnam', zei hij de Russische krant Izvestia.

    Volgens de Syrische president zijn westerse beschuldigingen van een gifgasaanval bij Damascus vorige week 'onlogisch' en 'politiek gemotiveerd'. 'De verklaringen zijn een belediging voor het gezond verstand', aldus Assad. 'Syrië zal geen marionet van het Westen worden.'

    Rode lijn

    Het gebruik van chemische wapens werd door de Amerikaanse president Obama eerder al een ‘rode lijn’ genoemd. Mocht die worden overtreden, zou het land mogelijk ingrijpen. President Obama heeft het Pentagon gevraagd alle militaire opties voor de Verenigde Staten op te lijsten. Defensie zeg dat ze klaar is om militair in te grijpen, mocht Obama dat verzoeken. Obama heeft nog geen beslissing genomen en bekijkt alle opties.

    Rusland heeft de Amerikanen gisteren al gewaarschuwd. ‘De VS moeten oppassen niet dezelfde fouten als in het verleden te maken’, zei een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Een duidelijke verwijzing naar het militaire ingrijpen in Irak.

    26-08-2013 om 19:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moordenaar Aurore Ruyffelaere pleegt zelfmoord

    Moordenaar Aurore Ruyffelaere pleegt zelfmoord

    Goede zaak, weer een crapuul minder dat massaal veel geld zou kosten aan de maatschappij.



    De 29-jarige man die onlangs de moord op Aurore Ruyffelaere bekende, heeft vannacht zelfmoord gepleegd in zijn cel in Gent. Dat bevestigt het Gentse parket, na berichtgeving door de VRT. "Hij heeft zich opgehangen", aldus Laurent Sempot, woordvoerder van het gevangeniswezen. Het parket van Gent zal later op de dag communiceren over wat er met het onderzoek zal gebeuren.

    "Hij is absoluut doordrongen van spijt", zei zijn advocate Katrien Van der Straeten toen hij begin augustus de moord bekend had. "Hij heeft zijn verantwoordelijkheden genomen. Het was niet evident voor iemand die heel zijn leven een correct mens was om zoiets gruwelijk onder woorden te brengen. Hij heeft wel twintig of dertig keer gezegd hoe erg hij het vindt voor de ouders en de omgeving van Aurore."

    De man had voordien, kort nadat hij was opgepakt, al eens geprobeerd om zelfmoord te plegen. Hij werd om de zeven minuten gecontroleerd, maar zat niet in een isoleercel. De man heeft zich verhangen met kleding of een laken.

    Ouders reageren opgelucht
    Volgens advocate Christine Mussche reageren de ouders van Aurore opgelucht op de zelfmoord van de moordenaar van hun dochter. Volgens Mussche zijn de ouders in de eerste plaats opgelucht, omdat ze nu zeker zijn dat de man nooit nog dergelijke feiten kan plegen. Daarnaast kunnen ze nu sneller met de verwerking beginnen, omdat ze niet moeten wachten op een rechtszaak.

    Aurore Ruyffelaere verdween spoorloos na een avondje stappen op de Gentse Feesten. Haar lichaam werd eind juli aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte. De 29-jarige man van Russische afkomst werd aangehouden, maar bleef lang ontkennen dat hij de vrouw om het leven bracht

    Wie met vragen zit over zelfdoding, kan 24u/24 terecht bij Tele-Onthaal (106) of de Zelfmoordlijn (02-649.95.55).

    26-08-2013 om 11:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dertien spoorbazen verdienen meer dan premier Di Rupo

    Dertien spoorbazen verdienen meer dan premier Di Rupo

    Wat een georganiseerde diefstal en corruptie. De NMBS is gewoon een verlenging en kankergewas van de politiek. Zeg maar idem voor de andere grote staatsondernemingen : Belgacom en bpost. Meer valt daar niet over te zeggen, eens je lid bent van deze kliek is uw broodje gewoon gebakken voor het leven. Alleen de uitgeperste belastingbetalers moeten boeten voor dit schaamteloos slecht bestuur. Berlusconi zou zich hier goed thuis
     


    Behalve de drie ceo's hebben ook tien directeurs-generaal van de spoorwegen een jaarinkomen van meer dan 290.000 euro. Dat bevestigt de NMBS-Holding en schrijft De Standaard.

    De discussie over de toplonen voor managers van overheidsbedrijven beperkte zich tot nu toe vooral tot de ceo's en de leden van het directiecomité van de beursgenoteerde bedrijven Belgacom en Bpost.

    Maar ook bij de NMBS-groep wordt het topkader stevig betaald, blijkt nu uit cijfers van de NMBS-Holding. Behalve de drie ceo's binnen de NMBS-groep - Jannie Haek (holding, 512.104 euro per jaar), Luc Lallemand (Infrabel, 493.489 euro per jaar) en Marc Descheemaeker (NMBS, 472.804 euro per jaar) - blijken ook nog eens tien directeurs-generaal een loon van meer dan 290.000 euro per jaar op te strijken.

    Opsplitsing
    De drie ceo's inbegrepen gaat het om vijf personeelsleden van de NMBS-Holding, vier bij Infrabel en vier bij de NMBS. Zij zouden meer dan 360.000 euro per jaar verdienen.

    Het aantal directeurs-generaal bij de NMBS-groep is de voorbije jaren sterk gestegen, vooral na de opsplitsing van de vroegere NMBS in drie bedrijven, maar de dienstverlening is niet mee gestegen.

    Als de federale regering alleen de lonen van de ceo's en de leden van het directiecomité beperkt tot de 290.000 euro die premier Di Rupo verdient, zoals in het oorspronkelijke voorstel van voormalig minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS), dreigt het hoger kader bij de overheidsbedrijven meer te kunnen verdienen dan de ceo en de leden van het directiecomité.

    26-08-2013 om 00:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!