Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    18-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van den Bossche opent jacht op vakantiehuizen

    Van den Bossche opent jacht op vakantiehuizen



    De Vlaamse socialisten hebben het gemunt op de weekend- en vakantieverblijven. "Die moeten we niet langer fiscaal belonen. De intrestaftrek daarvoor mag gevoelig verkleinen of zelfs verdwijnen", zegt Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) in verschillende kranten.

    Van den Bossche ziet geen enkel redelijk argument om de fiscale voordelen voor buitenverblijven te behouden. "Wie een huis heeft, kan één keer genieten van een intrestaftrek. Wie twee huizen heeft, mag twee keer aftrekken van de belastingen. Is dat fair? Mijn partij wil die verblijven niet extra belasten, zoals de Franse president Hollande doet. Ik wil mensen niks afpakken. Dit heeft niks te maken met afgunstsocialisme, dat stadium is mijn partij al lang voorbij."

    Onderscheid
    De partij van voorzitter Bruno Tobback maakt bij tweede verblijven een onderscheid tussen wie de woning verhuurt en wie de woning gebruikt als weekend- of vakantieverblijf. De verhuurders wil sp.a net aanmoedigen. Wie een degelijke woning verhuurt tegen richthuurprijzen, zou wel extra fiscale voordelen krijgen. "Zij behouden ook het recht op de verhoogde woonbonus voor hun eerste woning", zegt Van den Bossche. "Zo kunnen we de huurprijzen ook betaalbaar houden." Wie nu een tweede woning koopt, verliest zijn toeslag op de woonbonus. Van den Bossche vindt het rechtvaardig om die toeslag te behouden voor mensen die hun tweede woning verhuren.

    Verkiezingen
    Na de verkiezingen van 2014 is het aan de nieuwe Vlaamse regering om te beslissen hoe de woonbonus er in de toekomst zal uitzien. De verschillende partijen hebben alvast hun voorstel klaar voor de kiezer. De vastgoedsector vreest intussen voor ondoordachte beslissingen, die de huizenmarkt danig dooreen zullen schudden.

    18-09-2013 om 11:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V wil gemeentelijk sluitingsuur voor cafés

    CD&V wil gemeentelijk sluitingsuur voor cafés

    cd v wil gemeentelijk sluitingsuur voor cafes

    De Kamerleden Leen Dierick en Liesbeth Van der Auwera (CD&V) willen dat gemeenten een sluitingsuur kunnen opleggen voor cafés en dancings. Ze hebben een wetsvoorstel ingediend dat straks door de Kamer wordt in overweging genomen.

    Halverwege 2011 hadden 150 Belgische gemeenten een sluitingsuur voor cafés of dancings ingevoerd. Maar er zijn serieuze juridische problemen. De rechtbanken spreken elkaar tegen over de vraag of dit mag. Van het Hof van Cassatie mag het, van de Raad van State meestal niet als het algemeen (voor de hele gemeente) is en permanent (voor een onbepaalde tijd) duurt. Burgers stappen dan naar de Raad van State tegen zo'n sluitingsuur. Ze krijgen daar gelijk, maar later bij het Hof van Cassatie weer ongelijk.

    Dierick en Van der Auwera willen hier komaf mee maken. Gemeenten moeten een algemeen sluitingsuur voor drankgelegenheden kunnen opleggen.

    Er zijn eerder twee soortgelijke voorstellen ingediend door cdh en PS, door parlementsleden uit het Henegouwse met lawaaierige dancings op hun grondgebied. Eerder al, in april 2003, sneuvelde een wetsvoorstel om een nationaal sluitingsuur voor dancings in te voeren. Volgens dat voorstel moesten dancings tussen 6u 's ochtends en 14u 's middags dicht blijven. De Kamer stemde dat, maar de Senaat volgde niet. Het voorstel verviel door de ontbinding van het parlement.

    Bedoeling was toen vooral het "tunnelen" (meerdere dagen na elkaar uitgaan zonder slaap) tegen te gaan. De huidige voorstellen gaan niet over een nationaal sluitingsuur maar om een gemeentelijk.

    18-09-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    17-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrappen 1.420 banen is juiste maatregel

    Schrappen 1.420 banen is juiste maatregel

    Zeer goede maatregel, er zijn de laatste 10 jaar 20% teveel ambtenaren aangeworven op steden en gemeenten. Mijn broer belde me al zal ook mijn gemeente Haaltert volgen, met een NVA-meerderheid.... Haaltert heeft altijd lage gemeentebelasting gehad, en daar zijn inwoners zeer tevreden over.

    Ge moet niet vragen wie " Den Patrick " allemaal aangenomen heeft en toch heeft hij de verkiezingen niet kunnen winnen



    De stad Antwerpen gaat snoeien in haar personeelsbestand. Tegen 2019 verdwijnen er 1.420 voltijdse equivalenten (VTE's). Naakte ontslagen zullen echter worden vermeden, aldus het stadsbestuur tijdens de voorstelling van de meerjarenplanning 2014-2019. De stad voorziet voor de komende zes jaar een investeringsbudget van 1,25 miljard euro.



    Het gaat om een bedrag dat zowat 200 miljoen euro hoger ligt dan tijdens de vorige legislatuur, voornamelijk dankzij de besparingsoperatie die de stad doorvoert in haar personeelsbestand. "Er komt geen belastingverhoging, we gaan niet besparen op investeringsruimte én we bouwen onze exploitatiekosten af. Daarmee is aan drie grote principes voldaan, ik ben ervan overtuigd dat we de juiste maatregelen nemen", zei burgemeester Bart De Wever. Ook zijn coalitiepartners van CD&V en Open Vld zijn tevreden.


    Pensioenbom
    Groepsbreed, dat wil zeggen inclusief het OCMW en andere autonome diensten, slankt het Antwerpse personeelsbestand tegen 2019 met 7 procent af. "We staan nu eenmaal voor enorme budgettaire uitdagingen", zegt Antwerps schepen voor Financiën Koen Kennis (N-VA). "Er is de economische crisis, de dramatische financiële toestand van de stad zoals alle steden en gemeenten en natuurlijk ook de engagementen rond de Oosterweelverbinding. Tegelijkertijd verjongt, vergrijst en verarmt de stad, waardoor het fiscaal inkomen per capita daalt, en dreigt er een pensioenbom die de volgende zes jaar al 420 miljoen euro kost."

    Prioriteiten
    Voor de meerjarenplanning 2014-2019 heeft het Antwerpse stadsbestuur gekozen voor een stevige budgetverhoging voor onder meer het OCMW, het stedelijk onderwijs en de lokale politie. De coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld wil daarmee volop inzetten op prioriteiten van het bestuursakkoord als inburgering, armoedebestrijding, renovaties van schoolgebouwen en het terugdringen van de criminaliteit. Voor een uitbreiding van het Velo-fietsenverhuurproject naar de districten is dan weer geen geld gevonden.

    Inburgering
    Het OCMW en Zorgbedrijf krijgen in 2014 een budget van 172,5 miljoen euro, een stijging van net geen 10 procent ten opzichte van 2012. De stedelijke middelen voor lokaal sociaal beleid gaan met 4,5 miljoen euro de hoogte in tot 11,8 miljoen (+61 procent). Het geld zal vooral worden ingezet voor inburgering, waarbij ook niet-verplichte inburgeraars (bijvoorbeeld EU-inwoners) zullen aangesproken worden, armoedebestrijding, 1.500 extra serviceflats en het leefbaarder maken van sociale woonblokken door onder meer in conciërges en beveiliging te investeren.

    Brandveilige scholen
    Het stedelijk onderwijs krijgt tijdens de volgende legislatuur 144,4 miljoen euro als investeringsdotatie, nagenoeg een verdubbeling ten opzichte van de vorige bestuursperiode. Dat geld gaat onder meer naar het brandveilig maken van de huidige infrastructuur. "Er wordt niet voorzien in bijkomende capaciteit op basis van de voorziene demografische groei", zegt onderwijsschepen Claude Marinower (Open Vld). "Dat is immers een Vlaamse verantwoordelijkheid."

    Blauw op straat
    De lokale politie tenslotte kan op 25 miljoen euro per jaar extra rekenen. Zij moet vooral inzetten op de strijd tegen drugs en inbraken, en meer teams op straat houden.

    17-09-2013 om 22:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Onkelinx blaast frisdranktaks af

    Minister Onkelinx blaast frisdranktaks af

    De frisdranktaks zal evenveel effect hebben dan het verhogen van de tabaksprijs, niets dus. Eenmaal de consument vertrouwt is met de nieuwe prijs zal hij evenveel frisdrank verbruiken als voorheen.Dit heeft niets met bewustmaking of preventie te maken maar is weeral de zoveelste verdoken belasting onder het mom van gezondheid, veiligheid,... enz om de onkunde van het beleid te verdoezelen, welke taks gaan ze morgen weer uitvinden, een taks op pekelharing of duivenpoep ....


    Minister Onkelinx blaast frisdranktaks af

    De federale minister van Volksgezondheid, Laurette Onkelinx, laat het idee varen van een frisdranktaks. Het voorstel werd gelanceerd in mei, maar na overleg met de drank- en de voedingsindustrie heeft ze het idee nu afgevoerd.

    Frisdrank bevat te veel suiker en vergroot de kans op obesitas. Met een frisdranktaks zou er minder frisdrank worden gedronken en met de inkomsten van de taks zou de overheid sensibiliseringscampagnes organiseren. De minister kiest nu voor een andere strategie waarbij ze de producenten wil aanmoedigen om minder suiker in de frisdrank te doen. Volgens haar woordvoerster is bewezen dat een frisdranktaks niet werkt.

    Drug

    Ondertussen denkt Nederland wel na over een gelijkaardige taks. De Gemeenschappelijk Gezondheidsdient (GGD) wil dat er een duidelijke etikettering komt op frisdrankverpakkingen. Volgens de GGD is suiker de gevaarlijkste drug van deze tijd. In Frankrijk betalen de consumenten wel al een belasting van 2 eurocent per blikje en 20 cent voor een fles van anderhalve liter. Veel effect heeft dat niet. Onze Zuiderburen slaan nu grote hoeveelheden drank in bij de buurlanden.

    17-09-2013 om 18:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paleis woest over campagne van overspelsite met vorsten

    Paleis woest over campagne van overspelsite met vorsten

    Zo abusievelijk vind ik dat allemaal toch niet. Ze leven op onze kap dus commercieel gezien mag iedere Belg die foto's gebruiken voor om het eender wat. Anders moeten ze hun dotatie maar opgeven

    Van heel slechte smaak. alleen in belgie hebben ze geen respect voor paleis ongelooflijk boeren



    Het Paleis heeft de onmiddellijke stopzetting geëist van een reclamecampagne van VictoriaMilan.be, een sociaal netwerk voor mensen op zoek naar een amoureuze affaire. Het bedrijf heeft geen toelating om afbeeldingen van de koninklijke familie te gebruiken, zo stelt het Paleis.

    In het kader van de campagne, die de discretie van de site in de verf moet zetten, pakt VictoriaMilan.be uit met affiches waarop koning Albert II zijn zoon, koning Filip, toefluistert: "Een goede raad, mijn zoon, wees altijd discreet".

    "Ik heb contact opgenomen met de persverantwoordelijke van dit bedrijf en gevraagd om de campagne onmiddellijk stop te zetten, want ze gebruiken abusievelijk een afbeelding van de koninklijke familie, en ik heb aangegeven dat ik deze informatie publiek zal maken", aldus Pierre-Emmanuel De Bauw, directeur communicatie van het Paleis. Hij voegde toe dat er voorlopig geen gerechtelijke stappen zijn ondernomen.

    Het commerciële gebruik van dergelijke afbeeldingen is onderworpen aan voorafgaande toelating. "Het gebeurt heel zelden dat men geen aanvraag indient", bevestigt De Bauw.

    17-09-2013 om 01:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    16-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volg de berging van de Costa Concordia live

    Volg de berging van de Costa Concordia live

    Volg de berging van de Costa Concordia live

    Met drie uur vertraging tengevolge van barre weersomstandigheden zijn maandag ter hoogte van de Toscaanse kust dan toch de werken begonnen om het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia weer recht te trekken, zo hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

    De delicate operatie is het werk van een internationaal team van experten en zou een half etmaal duren. Het met 65 graden rechttrekken van het wrak verloopt met staalkabels en contragewichten, aan een slakkengangetje. Toch zou al binnen een paar uur zichtbaar zijn dat het schip weer rechter is gekomen.

    De Costa Concordia kapseisde in januari 2012 voor het Toscaanse eiland Giglio. Bij de ramp vielen 32 doden.

    Verwacht wordt dat de hele operatie zo'n 12 uur in beslag zal nemen.

    Bekijk de berging van de Costa Concordia live:

    Belga

    16-09-2013 om 23:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgacom dient klacht in na mogelijke spionage door NSA

    Belgacom dient klacht in na mogelijke spionage door NSA

    Dus we hebben helemaal geen privacy meer in deze wereld, rekeningen, telefoon, mails en zoekgedrag worden lekker ingekeken. natuurlijk onze gezondheid en inkomsten ook.



    Alles wijst erop dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA al zeker sinds 2011 Belgacom hackt. Dat kwam aan het licht bij een veiligheidsonderzoek van de firma. Belgacom heeft ondertussen klacht neergelegd tegen onbekenden. Dat heeft het bedrijf vandaag voorbeurs bekendgemaakt.

    Belgacom bevestigt in de mededeling slachtoffer te zijn geweest van een inbraak en klacht te hebben neergelegd. Het bedrijf verleent alle medewerking aan het onderzoek dat wordt gevoerd door het federaal parket, luidt het.

    Na de recente onthullingen van klokkenluider Edward Snowden over de spionageactiviteiten van de Verenigde Staten liet Belgacom een uitgebreid onderzoek uitvoeren door een Nederlandse firma, schrijft De Standaard. De firma ontdekte uiterst gesofisticeerde malware op de communicatie-infrastructuur van Belgacom.

    Geen impact
    Belgacom zelf zegt dit weekend succesvol een operatie te hebben uitgevoerd die de veiligheid van de klanten en hun data moet beschermen en de continuïteit van de dienstverlening verzekert. Er werden maatregelen genomen om de integriteit van het computersysteem te beveiligen.

    "Er is tot dusver geen enkele aanwijzing van impact op de klanten of hun gegevens. De dienstverlening kwam op geen enkel moment in het gedrang", aldus nog het bedrijf.

    Bics
    Volgens de kranten, die zich baseren op niet nader genoemde bronnen, wees het onderzoek uit dat de hackers vooral geïnteresseerd waren in Bics, het dochterbedrijf van Belgacom dat wereldwijd telefoonverkeer regelt. Vooral conversaties in landen als Jemen, Syrië en andere, door de Amerikanen als 'schurkenstaten' beschouwde landen zouden geregistreerd staan.

    De Standaard schrijft dat er in kringen van veiligheidsdiensten weinig twijfel over bestaat dat de NSA of een dienst die ermee samenwerkt achter de spionage zit, maar helemaal zeker is dat nog niet. Door de aard van de informatie waarin de hackers geïnteresseerd waren, lijkt het wel zeer waarschijnlijk.

    Uiterst gevoelig
    De Belgische overheid is hoofdaandeelhouder van het telecombedrijf en de zaak ligt daarom ook uiterst gevoelig. Premier Elio Di Rupo zou vandaag nog voorbeurs communiceren over de zaak. Verschillende kranten verwijzen vandaag overigens ook naar een artikel op de website van Der Spiegel. Het Duitse weekblad bericht dat het wereldwijd betalingsverkeer tegen het licht gehouden wordt via het in Terhulpen gevestigde Swift.

    Het federaal parket laat vandaag ook weten dat het onderzoek naar de hacking van Belgacom wijst in de richting van "internationale 'state-sponsored' cyberspionage". Zowel de inzet van belangrijke financiële en logistieke middelen door de inbreker als de technische complexiteit ervan, wijzen in die richting, aldus het federaal parket.

    16-09-2013 om 15:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abou Jahjah keert terug naar België

    Abou Jahjah keert terug naar België



    Na een kleine tien jaar in Libanon te hebben gewoond, komt de omstreden ex-topman van de Arabisch Europese Liga (AEL) Abou Jahjah terug naar België. ‘Vrij snel, zelfs. Het is een kwestie van weken. We zijn momenteel nog op zoek naar een huis’, bevestigt hij. ‘Het is niet de bedoeling om een kopie van de AEL te maken. Ik ben ook tien jaar ouder. Maar wat we gaan doen, kan veel groter en sterker en efficiënter worden dan de AEL ooit geweest is.’

    Tien jaar geleden stond Abou Jahjah maandenlang in het brandpunt van de belangstelling in ons land. Hij werd door sommigen uitgeroepen tot staatsvijand nummer één. En de liberale premier Guy Verhofstadt bestond het zelfs om in het parlement de arrestatie van de AEL-frontman aan te kondigen. De veroordeling die Abou Jahjah opliep, omdat hij de jongeren in Borgerhout zou hebben opgehitst, werd later in hoger beroep ongedaan gemaakt. In 2006 keerde hij terug naar Libanon, zijn geboorteland.

    16-09-2013 om 09:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Croo ontloopt verantwoordelijkheid

    Muyters: "De Croo ontloopt verantwoordelijkheid"

    Groot gelijk, De Croo is een "bleitmuile" !!

    Grenzen dicht en iedereen heeft werk en men kan op pensioen vanaf 58 jaar



    Open Vld-vicepremier en minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld) betreurt de beslissing van minister van Werk Monica De Coninck (sp.a) om brugpensioen toe te laten voor werknemers van Ford Genk die op het moment van de sluiting 52 jaar zijn. "Mocht ik in haar plaats gezeten hebben, zou ik een andere beslissing genomen hebben", zei hij in 'De Zevende Dag' (VRT). Volgens Vlaams minister van Werk Philippe Muyters probeert De Croo met deze uitspraken de verantwoordelijkheid van zich af te schuiven.



    "Ik denk dat Monica De Coninck die beslissing in eer en geweten genomen heeft. Zij mag dat ook doen, het is haar exclusieve bevoegdheid. Maar in haar plaats had ik een andere beslissing genomen. Op dit moment is de beslissing geen goed signaal", zegt De Croo.

    Volgens de liberale minister van Pensioenen heeft vorig jaar slechts drie procent van de mensen die onder het "brugpensioen", het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), vallen een andere job gevonden.

    "De verantwoordelijkheid ligt daar bij minister De Coninck en haar Vlaamse collega Philippe Muyters. Het is heel belangrijk dat er vanuit de Vlaamse regering een signaal komt naar de VDAB, dat die uit haar pijp moet komen en die mensen opnieuw aan werk helpt", zegt De Croo.

    16-09-2013 om 00:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    15-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rudy Demotte wil dat tegen 2025 elke Waal een job heeft

    Rudy Demotte wil dat tegen 2025 elke Waal een job heeft

    De meeste Walen hebben nu reeds een vaste job. Beroepsdopper!

    De Waalse PS zingt nogaal vaak hetzelfde liedje, alleen de datum wordt telkens aangepast!



    De Waalse minister-president Rudy Demotte heeft vandaag tijdens de officiële ceremonie voor de Fêtes de Wallonie gezegd dat Wallonië de ambitie heeft om tegen 2025 iedereen aan een job te helpen.

    Demotte voegde daar aan toe dat hij niet naïef wil zijn wat betreft de situatie van de arbeiders bij ArcelorMittal, Caterpillar of Carsid, maar de Waalse minister-president zei ook dat het gewest "erdoor aan het komen is".

    "We moeten dus resoluut positief zijn! Ik lees bovendien hetzelfde in de oproepen van de sociale en economische actoren die de doelstelling hebben om tegen 2025 iedereen aan het werk te krijgen".

    Om de sociale dialoog en de sociaaleconmische ontwikkeling te bevorderen, verdedigde Demotte "zonder uitstel" de oprichting van een Groupe des Partenaires sociaux wallons (GPS-W), ofwel een groep van Waalse sociale partners. Hij komt daarmee tegemoet aan een vraag van de Waalse werkgevers en vakbonden.

    Aan premier Elio Di Rupo vroeg de minister-president vandaag om een zo snel mogelijke transfer van bevoegdheden.


    15-09-2013 om 23:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onzekerheid over bestemming van grond is grote hinderpaal voor boeren

    Onzekerheid over bestemming van grond is grote hinderpaal voor boeren

    Onzekerheid over bestemming van grond is grote hinderpaal voor boeren

    De ruimtelijke ordening blijft voor de Vlaamse boeren een heikel punt. Dat zegt Boerenbondvoorzitter Piet Vanthemsche (foto) in een interview met De Zondag, naar aanleiding van de Dag van de Landbouw. "Het debat is in 1998 begonnen met het ruimtelijk structuurplan Vlaanderen. Men ging de verschillende gebieden in Vlaanderen netjes afbakenen. We zijn nu 15 jaar verder en dat is niet gelukt", aldus Vanthemsche, die aanhaalt dat dit een belangrijk aandachtspunt voor de volgende regering wordt.

    De Boerenbond vraagt om zo snel mogelijk rechtszekerheid te bieden aan de boeren. "De grote onzekerheid over de bestemming van grond is een van de grootste hinderpalen voor boeren. Dat moet aangepakt worden. Er is in het structuurplan 750.000 hectare voorzien voor landbouw. Wel, de regering moet dat zo snel mogelijk wettelijk verankeren zodat de gronden niet meer van bestemming kunnen wisselen", aldus de voorzitter.

    Hoewel de landbouwsector moeilijke tijden meemaakt, ziet Vanthemsche de toekomst positief. "Vroeger waren nieuwe boeren altijd kinderen van boeren. In de toekomst zullen we andere boeren krijgen: mensen die zuiver uit interesse in de stiel stappen."

    Voor de sector zelf ziet Vanthemsche ook nog werkpunten. "Op het vlak van leefmilieu moeten we nog zorgvuldiger omgaan met zaken als mest, antibiotica en bestrijdingsmiddelen. Dat is onze verantwoordelijkheid en we zijn daar ook intensief mee bezig." De voorzitter pleit tot slot voor een betere begeleiding en omkadering door de Boerenbond van jongeren die in de stiel willen stappen.

    15-09-2013 om 17:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maggie De Block voert mensonwaardig asielbeleid

    Maggie De Block voert mensonwaardig asielbeleid

    Goed bezig Maggie!!! . In dit geval is het beste geen precedenten te scheppen. . Het kan zijn dat een klein percentage het echt nodig hebben. . Maar een gebaar zoals gevraagd wordt gaat als een lopend vuurtje rond en voor je het weet staan er een paar duizend profiteurs aan de voordeur. . En dan wordt het nog moeilijker om de eerlijke mensen die het wel nodig hebben van de profiteurs te onderscheiden.

    Wedden dat die van de VZW groen/rood getint zijn? EINDELIJK iemand die haar STERKE schouders onder dit migratiebeleid zet, en orde op zaken stelt. Wat er ook van Maggie gezegd wordt, ze doet WAT ZE MOET DOEN. Doe zo verder Maggie !!!



    Recht op Migratie beschuldigt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) ervan een mensonwaardig beleid te voeren ten aanzien van illegalen. Aanleiding is haar reactie op de bezetting van een groep uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoekers van een gebouw in Brussel. "Ze wil zich profileren als iemand die een humaan vluchtelingenbeleid voert. Dat is enkel schijn. Het enige waar ze voor zorgt zijn goede cijfers", aldus de organisatie.

    "Wat is er humaan aan minder opvang van vluchtelingen terwijl er miljoenen bijkomen alleen al in de arme buurlanden van Syrië? Wat is er humaan aan meer deportaties terwijl die vluchtelingen een onmenselijk bestaan wacht in hun thuisland? Wat is er humaan aan een verstrenging van de regels voor gezinsherenigingen terwijl echtgenoten en kinderen snakken om herenigd te worden? ", aldus de vzw.

    Geweten
    Recht op Migratie haalt ook fel uit naar het feit dat De Block de uitspraken van de Afghaanse kinderen over de bezetting afdeed als 'emotionele chantage'. "Een beroep doen op het geweten van een minister of andere beleidsverantwoordelijken is geen chantage maar een plicht van ieder van ons."

    "De Block misbruikt de kinderen voor eigen belang door degenen die actie voeren om haar beleid aan te klagen en te criminaliseren", aldus de vzw die verwijst naar een citaat van kinderpsychiater Peter Adriaenssens "dat kinderen naar een open conflict terugsturen een schending van mensen- en kinderrechten is."

    15-09-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    14-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste trajectcontroles op gewestwegen in Antwerpen

    Eerste trajectcontroles op gewestwegen in Antwerpen

    Ze zouden beter eerst eens beginnen met de wegen veiliger te maken (putten opvullen, fietspaden aanleggen of verbeteren, infrastructuur herbekijken,...) ipv ONS geld in zoiets nutteloos te stoppen.

     

    Voor het eerst komen er ook trajectcontroles op gewestwegen in Vlaanderen. Concreet gaat het om wegen in de provincie Antwerpen. Dat meldt het VTM Nieuws. Nu al zijn er trajectcontroles op de E40 en de E17.

    Op de St-Jobsesteenweg in Brasschaat en de Brechtsebaan in Brecht, in de provincie Antwerpen, komen stroken waar de snelheid van auto's over een lange afstand wordt gemeten. De strook in Brasschaat beslaat zowat 2 kilometer.

    Het gaat om een proefproject. De camera's zijn momenteel nog niet aangesloten, dat gebeurt op het einde van de maand.

    Joni Junes van VAB wijst er op dat in Frankrijk het grootste deel van de trajectcontroles op secundaire wegen gebeuren. "Dat is logisch, want het grootste deel van de ongevallen gebeurt op secundaire wegen. Bovendien heb je daar ook te maken met zwakke weggebruikers", zegt ze.

    14-09-2013 om 23:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering besliste niet over kernwapens in Kleine-Brogel

    Regering besliste niet over kernwapens in Kleine-Brogel

    Regering besliste niet over kernwapens in Kleine-Brogel

    Noch de federale regering in haar geheel, noch een individuele minister heeft op een formele of informele manier een beslissing genomen over de modernisering van de kernwapens die in Kleine-Brogel aanwezig zouden zijn. Vicepremier en minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) heeft dat vrijdag gezegd op Radio 1. Hij benadrukt dat het Belgische verdedigings- en veiligheidsbeleid in het NAVO-kader past. "Maar dat neemt niet weg dat we alle initiatieven tot vermindering van de wapenarsenalen steunen."

     

    "Op regeringsniveau hebben wij daar geen beslissing over genomen. Op geen enkele manier - formeel of informeel - is daar een beslissingsmoment geweest", zegt De Crem over de 'nieuwe' kernwapens. Tegelijk haalt hij het regeerakkoord erbij. Daarin staat "dat we alle zaken zullen steunen die de vermindering van de wapenarsenalen - de conventionele en de nucleaire - kunnen bespoedigen".

    Regeerakkoord niet ondergeschikt

    Het betekent volgens de minister geenszins dat de loyauteit van de regering aan de NAVO voorgaat op die aan het regeerakkoord. "Die vallen samen en dat is de essentie. Dat vergeet men soms." Dat coalitieparter sp.a bij monde van Kamerlid Dirk Van der Maelen zegt dat het akkoord over de nieuwe kernwapens - als het bestaat - geannuleerd moet worden en er voorrang gegeven moet worden aan het regeerakkoord, wordt bij oppositiepartij N-VA op ongeloof onthaald.

    Kamerlid Theo Francken spreekt van een "intellectuele spreidstand", waarbij de modernisering er enerzijds voor zorgt dat België nog zeker 30 jaar met die wapens opgezadeld zit en het regeerakkoord anderzijds zegt dat alles gedaan moet worden om er vanaf te geraken. "België danst op twee benen, hoe geloofwaardig ben je dan nog?"

    "Regering op de hoogte"

    Volgens de N-VA'er werd de regering wel degelijk geïnformeerd over de ingreep aan het nucleaire arsenaal, maar had ze daar ook neen tegen kunnen zeggen. "Het is nog altijd ons grondgebied."

    14-09-2013 om 17:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Hypocrisie SP.A kent geen grenzen’

    ‘Hypocrisie SP.A kent geen grenzen’

    Theo Francken

     

    SP.A beschuldigt N-VA van hypocrisie omdat Vlaams minister Muyters (van de N-VA) gretig arbeidskaarten zou uitdelen aan Roemenen en Bulgaren. N-VA pikt dat niet en beschuldigt op zijn beurt de socialisten van hypocrisie: ‘Het is de federale regering – waar SP.A in zit – die de voorwaarden voor het toekennen van arbeidskaarten bepaalt.’

    Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) had in De Standaard Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) aangevallen omdat er vorig jaar 38.760 arbeidskaarten aan buitenlandse werknemers - vooral aan Bulgaren en Roemen - werden uitgereikt. ‘Als de N-VA onze maatregelen om de dumping van Roemenen en Bulgaren tegen te houden federaal afbreekt, en Muyters in Vlaanderen de poort openzet, is dat hypocriet.’

    N-VA reageert bij monde van Kamerleden Daphné Dumery en Theo Francken: ‘De hypocrisie van de SP.A in het migratiedossier kent geen grenzen’, stellen zij. ‘De aanval van Crombez op minister Muyters is zelfs voor een socialist laag bij de grond.’

    N-VA wijst er op dat minister Muyters de arbeidskaarten wel uitreikt, maar dat de federale regering – waar SP.A deel van uit maakt - de voorwaarden voor het toekennen van die arbeidskaarten bepaalt. ‘Als Crombez vindt dat die voorwaarden strenger moeten worden, dat hij dan zijn mond op de federale ministerraad eens open doet,’ aldus Francken en Dumery.

    ‘Het probleem is niet dat minister Muyters arbeidskaarten geeft aan wie Europeaan is – en dus de Europese regelgeving volgt – en een knelpuntberoep invult. Het probleem is dat Muyters niet over de instrumenten beschikt om controles uit te oefenen. Die zitten federaal. Meer zelfs, die zitten bij de SP.A-ministers.’

    De partij denkt dat SP.A vooral haar eigen falend beleid wil toedekken. ‘Maar veel schijnheiliger moet het toch niet worden’, concluderen de N-VA’ers Francken en Duméry.


    14-09-2013 om 01:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    13-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Mathilde wil aangeproken worden met 'Majesteit'

    Koningin Mathilde wil aangeproken worden met 'Majesteit'

    Ze is nog maar pas koningin
    en haar nek begint
    al te zwillen .
     Niet te hoog van stapel lopen

    Koningin Mathilde wil aangeproken worden met 'Majesteit'

    Koningin Mathilde wil niet meer aangesproken worden met 'mevrouw'. Voortaan is 'Majesteit' de juiste aanspreekvorm. Dat heeft de koningin zelf meegedeeld aan het hofpersoneel. Ze breekt daarmee met de traditie van haar voorgangster, koningin Paola. Die stond erop om gewoon 'mevrouw' genoemd te worden. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

    Volgens Paleiswoordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw wil Mathilde het onderscheid maken met koningin Paola en koningin Fabiola. "Van de drie koninginnen is er uiteraard maar één de vrouw van de regerende koning", luidt het. Volgens De Bauw is er "geen sprake van extremisme". Personeelsleden worden dus niet berispt om een foute aanspreking.

    13-09-2013 om 22:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw van Bobbejaan Schoepen overleden

    Vrouw van Bobbejaan Schoepen overleden

    Vrouw van Bobbejaan Schoepen overleden

    Josephina (Josée) Schoepen (82), de vrouw van de Vlaamse zanger en pretparkstichter Bobbejaan, is overleden. De voormalige operazangeres, model en zakenvrouw overleed na een slepende ziekte.

    Vrouw van Bobbejaan Schoepen overleden

    Josée huwde in 1961 met Bobbejaan Schoepen. Het koppel woonde decennialang samen in hun huis in het pretpark Bobbejaanland. Ook na de verkoop van het amusementpark in 2004 en het overlijden van haar man in 2010 bleef ze in het park wonen.

    Josée volgde een opleiding klassieke zang aan het conservatorium in Brussel. In de jaren 60 zong ze verschillende duetten met Bobbejaan. Eind jaren 70 moest ze noodgedwongen stoppen met zingen nadat er een knobbeltje op haar stembanden werd vastgesteld. Daarna nam ze de zakelijke leiding van Bobbejaanland in handen.

    Sterke vrouw

    "Ik heb Josée leren kennen als een grote dame", zegt Roland Kleve, huidig directeur van Bobbejaanland in een persbericht. "Een vrouw die van aanpakken wist, die vijf kinderen heeft grootgebracht, en daarnaast een formidabel talent had voor zaken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Bobbejaan het bij het rechte eind had toen hij onomwonden toegaf dat hij het zonder haar nooit zo ver zou hebben gebracht. Achter elke grote man staat een sterke vrouw. In het geval van Bobbejaan Schoepen, stond die vrouw naast hem. Hij in de schijnwerpers, zij liefst van al in de schaduw, maar onmisbaar voor het park. Samen hebben ze Bobbejaanland tot een stuk nationaal erfgoed gemaakt."

    13-09-2013 om 17:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V behoudt vertrouwen in burgemeester Hilde Claes

    CD&V behoudt vertrouwen in burgemeester Hilde Claes

    Hasselt zal altijd een rood nest blijven. Herinner nog uitzending waarbij men de mensen vroeg naar politieke strekking en bleken bijna allemaal centrum rechts te zijn in Hasselt. Dan vroeg men op wie men ging stemmen.... op den Steve natuurlijk was het antwoord. Limburgers!!!

    CD&V en SPa zijn niet vies van corruptie! Was te verwachten, waar is Beke of Tobback nu? Waar zijn hun harde woorden? Niets??



    "De burgemeester heeft een toereikend antwoord gegeven op onze ergernis over het gebrek aan communicatie." Dat heeft Hasselts CD&V-voorzitter Dave Hendriks verklaard nadat zijn partij tijdens het wekelijkse schepencollege meer tekst en uitleg had gevraagd over het dossier van de vermeende schriftvervalsing, waarbij burgemeester Hilde Claes (sp.a) in verdenking werd gesteld.

    Coalitiepartners CD&V en de burgemeesterslijst Helemaal Hasselt (sp.a, Groen en enkele onafhankelijken) zaten aan tafel om onder meer de eerder deze week fel besproken klacht wegens vermeende schriftvervalsing aan het adres van de burgemeester te bespreken. "Over de inhoud van het dossier hebben we geen vragen gesteld", zegt Hendriks. "We laten daar het gerecht zijn werk doen en nemen dan ook geen stelling in vooraleer de zaak juridisch is uitgeklaard."

    Communicatie
    Dat CD&V via de pers moest vernemen dat Hilde Claes in verdenking was gesteld, zat de partij wel redelijk hoog. "Het gebrek aan communicatie heeft ons inderdaad sterk gestoord", aldus nog Hendriks. "Er zijn destijds in het bestuursakkoord een aantal afspraken gemaakt rond interne kennisgeving en die zijn niet nagekomen. De burgemeester erkent dat en heeft een afdoend antwoord gegeven op onze vragen hieromtrent. Ze heeft beloofd om beter en sneller te communiceren over dergelijke zaken. Daarmee is voor ons de kous voorlopig af. We blijven achter onze burgemeester staan en wachten intusen de rest van het juridische onderzoek af."

    13-09-2013 om 15:22 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusland en niet VS doet me chemische wapens inleveren

    Rusland en niet VS doet me chemische wapens inleveren

    Alle schuld ligt bij Assad die zijn land als dictator bestuurt en niet wou luisteren naar hetgeen de bevolking hem vroeg: Hij koos de weg van het geweld en dat liep serieus uit de hand. Nu is hij dictator van een land dat in puin ligt, waarvan twee miljoen mensen naar het buitenland gevlucht zijn, honderdduizenden doden en gewonden. Maar mijnheerke kan presidentje blijven dank zij zijn al even lugubere vriendjes uit Rusland en China. Proficiat aan allen die deze dictator steunen!

    Voor mij is dit heel simpel - als dit misloopt is Rusland medeplichtig aan deze moorden met gifgas. Schande wat men daar toelaat, onvoorstelbaar vind ik het. Als ik Amerika was zou ik zeggen - weet je wat Rusland, los het op



    "Ik ga akkoord met het overdragen van chemische wapens dankzij het voorstel van Rusland, niet wegens de dreigementen van de Verenigde Staten". Dat verklaarde de Syrische president Assad tijdens een interview op de Russische staatstelevisie.

    De Syrische president heeft in het interview ook gezegd dat hij akkoord gaat met het plan om zijn chemische wapens onder internationaal toezicht te stellen. Gisteren maakte zijn minister van Buitenlandse Zaken Walid al-Moualem al bekend dat Syrië toetreedt tot de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag. OPCW-lidstaten zijn verplicht hun voorraden aan chemische wapens onder toezicht van de internationale organisatie te vernietigen. Moualem zei ook dat het de internationale gemeenschap toegang geeft tot alle opslagplaatsen, de productie staakt en afstand doet van alle chemische wapens.

    Assad stipte in het interview aan dat Syrië zijn chemische wapens onder toezicht laat stellen, omdat Rusland daar om heeft verzocht. De dreiging van een Amerikaans militair ingrijpen in Syrië zou bij zijn beslissing geen rol hebben gespeeld.

    Volgens de Amerikaanse autoriteiten is het ontmantelen van het arsenaal chemische wapens in Syrië "doenbaar maar complex". De ministers van Buitenlandse Zaken van Rusland en de VS voeren in Genève gesprekken over het plan.

    Turkije
    De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan hecht echter weinig geloof aan Assads beloftes. Hij meent dat het Syrische regime al haar beloftes gebroken heeft, en nu de tijd rekt om nieuwe bloedbaden aan te richten.

    De rebellen van het Vrij Syrisch Leger hebben het Russische voorstel, om de Syrische chemische wapens onder internationale controle te plaatsen, al met kracht verworpen. Dat meldde de militaire leider, Selim Idriss, in een vandaag verspreide videoboodschap. De rebellen vragen dat de verantwoordelijken van het regime die "erkend hebben zulke wapens te bezitten" te berechten.

    De Syrische Nationale Coalitie, een andere rebellengroep, noemt het Russische initiatief een "politiek manoeuvre bestemd om tijd te winnen" voor het regime van Assad.

    13-09-2013 om 01:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Er zullen koppen rollen bij rechtbank"

    Denkt hij deze keer zijn straf te ontlopen mss? Wie met vuur speelt kan zich verbranden.



    Gisteren kwamen we al met het verhaal dat een cannabisboer de hele rechtbank van Veurne aanklaagt wegens corruptie. Vandaag heeft onze krant een interview met de man.

    Cannabisboer Geert De Brabander (46) uit ­Diksmuide heeft volgens welingelichte bronnen liefst 50.000 euro betaald aan magistraten in Veurne. "Zelf wil ik geen bedragen noemen, maar ik heb inderdaad betaald in twee verschillende rechtszaken. Met succes." Ondanks staalharde bewijzen mocht de man telkens naar huis.

    "Ik heb lang genoeg gezwegen en ­gelogen om anderen uit de wind te zetten, maar uiteindelijk dreig ik 'de uil van het spel' te worden. Ik wil niet dat mijn zaak in de doofpot belandt." De boer liet een gesprek over de omkoping opnemen door zijn vrouw. "Als het Gentse parket-generaal die tape én mijn gedetailleerde verklaring uitspit, zullen er koppen rollen."

    12-09-2013 om 22:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!