Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    13-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V behoudt vertrouwen in burgemeester Hilde Claes

    CD&V behoudt vertrouwen in burgemeester Hilde Claes

    Hasselt zal altijd een rood nest blijven. Herinner nog uitzending waarbij men de mensen vroeg naar politieke strekking en bleken bijna allemaal centrum rechts te zijn in Hasselt. Dan vroeg men op wie men ging stemmen.... op den Steve natuurlijk was het antwoord. Limburgers!!!

    CD&V en SPa zijn niet vies van corruptie! Was te verwachten, waar is Beke of Tobback nu? Waar zijn hun harde woorden? Niets??



    "De burgemeester heeft een toereikend antwoord gegeven op onze ergernis over het gebrek aan communicatie." Dat heeft Hasselts CD&V-voorzitter Dave Hendriks verklaard nadat zijn partij tijdens het wekelijkse schepencollege meer tekst en uitleg had gevraagd over het dossier van de vermeende schriftvervalsing, waarbij burgemeester Hilde Claes (sp.a) in verdenking werd gesteld.

    Coalitiepartners CD&V en de burgemeesterslijst Helemaal Hasselt (sp.a, Groen en enkele onafhankelijken) zaten aan tafel om onder meer de eerder deze week fel besproken klacht wegens vermeende schriftvervalsing aan het adres van de burgemeester te bespreken. "Over de inhoud van het dossier hebben we geen vragen gesteld", zegt Hendriks. "We laten daar het gerecht zijn werk doen en nemen dan ook geen stelling in vooraleer de zaak juridisch is uitgeklaard."

    Communicatie
    Dat CD&V via de pers moest vernemen dat Hilde Claes in verdenking was gesteld, zat de partij wel redelijk hoog. "Het gebrek aan communicatie heeft ons inderdaad sterk gestoord", aldus nog Hendriks. "Er zijn destijds in het bestuursakkoord een aantal afspraken gemaakt rond interne kennisgeving en die zijn niet nagekomen. De burgemeester erkent dat en heeft een afdoend antwoord gegeven op onze vragen hieromtrent. Ze heeft beloofd om beter en sneller te communiceren over dergelijke zaken. Daarmee is voor ons de kous voorlopig af. We blijven achter onze burgemeester staan en wachten intusen de rest van het juridische onderzoek af."

    13-09-2013 om 15:22 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusland en niet VS doet me chemische wapens inleveren

    Rusland en niet VS doet me chemische wapens inleveren

    Alle schuld ligt bij Assad die zijn land als dictator bestuurt en niet wou luisteren naar hetgeen de bevolking hem vroeg: Hij koos de weg van het geweld en dat liep serieus uit de hand. Nu is hij dictator van een land dat in puin ligt, waarvan twee miljoen mensen naar het buitenland gevlucht zijn, honderdduizenden doden en gewonden. Maar mijnheerke kan presidentje blijven dank zij zijn al even lugubere vriendjes uit Rusland en China. Proficiat aan allen die deze dictator steunen!

    Voor mij is dit heel simpel - als dit misloopt is Rusland medeplichtig aan deze moorden met gifgas. Schande wat men daar toelaat, onvoorstelbaar vind ik het. Als ik Amerika was zou ik zeggen - weet je wat Rusland, los het op



    "Ik ga akkoord met het overdragen van chemische wapens dankzij het voorstel van Rusland, niet wegens de dreigementen van de Verenigde Staten". Dat verklaarde de Syrische president Assad tijdens een interview op de Russische staatstelevisie.

    De Syrische president heeft in het interview ook gezegd dat hij akkoord gaat met het plan om zijn chemische wapens onder internationaal toezicht te stellen. Gisteren maakte zijn minister van Buitenlandse Zaken Walid al-Moualem al bekend dat Syrië toetreedt tot de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag. OPCW-lidstaten zijn verplicht hun voorraden aan chemische wapens onder toezicht van de internationale organisatie te vernietigen. Moualem zei ook dat het de internationale gemeenschap toegang geeft tot alle opslagplaatsen, de productie staakt en afstand doet van alle chemische wapens.

    Assad stipte in het interview aan dat Syrië zijn chemische wapens onder toezicht laat stellen, omdat Rusland daar om heeft verzocht. De dreiging van een Amerikaans militair ingrijpen in Syrië zou bij zijn beslissing geen rol hebben gespeeld.

    Volgens de Amerikaanse autoriteiten is het ontmantelen van het arsenaal chemische wapens in Syrië "doenbaar maar complex". De ministers van Buitenlandse Zaken van Rusland en de VS voeren in Genève gesprekken over het plan.

    Turkije
    De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan hecht echter weinig geloof aan Assads beloftes. Hij meent dat het Syrische regime al haar beloftes gebroken heeft, en nu de tijd rekt om nieuwe bloedbaden aan te richten.

    De rebellen van het Vrij Syrisch Leger hebben het Russische voorstel, om de Syrische chemische wapens onder internationale controle te plaatsen, al met kracht verworpen. Dat meldde de militaire leider, Selim Idriss, in een vandaag verspreide videoboodschap. De rebellen vragen dat de verantwoordelijken van het regime die "erkend hebben zulke wapens te bezitten" te berechten.

    De Syrische Nationale Coalitie, een andere rebellengroep, noemt het Russische initiatief een "politiek manoeuvre bestemd om tijd te winnen" voor het regime van Assad.

    13-09-2013 om 01:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Er zullen koppen rollen bij rechtbank"

    Denkt hij deze keer zijn straf te ontlopen mss? Wie met vuur speelt kan zich verbranden.



    Gisteren kwamen we al met het verhaal dat een cannabisboer de hele rechtbank van Veurne aanklaagt wegens corruptie. Vandaag heeft onze krant een interview met de man.

    Cannabisboer Geert De Brabander (46) uit ­Diksmuide heeft volgens welingelichte bronnen liefst 50.000 euro betaald aan magistraten in Veurne. "Zelf wil ik geen bedragen noemen, maar ik heb inderdaad betaald in twee verschillende rechtszaken. Met succes." Ondanks staalharde bewijzen mocht de man telkens naar huis.

    "Ik heb lang genoeg gezwegen en ­gelogen om anderen uit de wind te zetten, maar uiteindelijk dreig ik 'de uil van het spel' te worden. Ik wil niet dat mijn zaak in de doofpot belandt." De boer liet een gesprek over de omkoping opnemen door zijn vrouw. "Als het Gentse parket-generaal die tape én mijn gedetailleerde verklaring uitspit, zullen er koppen rollen."

    12-09-2013 om 22:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort goedkoper surfen, bellen en sms'en in Europa

    Binnenkort goedkoper surfen, bellen en sms'en in Europa

    Binnenkort goedkoper surfen, bellen en sms'en in Europa

    De Europese Commissie wil dat de zogenaamde roamingkosten voor mobiel bellen, sms'en en surfen binnen enkele jaren tot het verleden behoren. Het streven maakt deel uit van "de meest ambitieuze hervorming van de telecomsector in 26 jaar" die de Commissie woensdag heeft gepresenteerd.

    "Onze voorstellen zullen consumenten lagere prijzen en sterkere garanties bieden, en de ondernemingen nieuwe kansen", zo kondigde voorzitter Jose Manuel Barroso in Straatsburg de langverwachte en veelbesproken plannen voor de verdere eenmaking van de telecomsector aan.

    De telecommarkten in Europa zijn nog grotendeels nationaal gereguleerd. Geen enkel bedrijf is actief in de hele Europese Unie en operatoren en consumenten die de grens oversteken worden vaak geconfronteerd met grote verschillen in prijs en regelgeving.

    De stap naar een echte Europese telecommarkt zet de Commissie nog niet. Zo komt er voorlopig geen Europese regulator. Wel wil ze nationale obstakels voor grensoverschrijdende telecomdiensten uit de weg ruimen. Zo wil de Commissie dat bedrijven met één Europese toelating meteen in de hele Europese Unie actief kunnen worden.

    Aanval op roamingtarieven

    Vanuit consumentenoogpunt springt de nieuwe aanval op roamingtarieven in het oog. Vanaf juli 2014 moeten deze kosten afgeschaft worden voor inkomende oproepen tijdens verplaatsingen in de Unie. Wie zelf vanuit een andere lidstaat belt, mag nog maximaal 0,19 euro per minuut betalen. Operatoren moeten ook aantonen dat die lasten gerechtvaardigd zijn, en niet arbitrair. Voorts voorziet de Commissie stimuli die operatoren aanzetten om tegen 2016 roaming te voorzien aan binnenlandse prijzen.

    12-09-2013 om 18:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parlementsleden op kosten van tabaksgigant naar Tomorrowland

    Parlementsleden op kosten van tabaksgigant naar Tomorrowland

    Parlementsleden op kosten van tabaksgigant naar Tomorrowland

    Een groep jonge parlementsleden, onder wie Kristof Calvo (Groen) en Zuhal Demir (N-VA), ging voorbije zomer op uitnodiging van een tabaksbedrijf naar Tomorrowland. Op het randje of de normale vorm van lobbying? “Als iemand over tabak was begonnen, was ik desnoods te voet naar huis gegaan”, stelt Calvo.

    Parlementsleden op kosten van tabaksgigant naar Tomorrowland

    Een gratis Full Madness Comfort Pass voor Tomorrowland. Dat kreeg een groep jonge politici cadeau van Japan Tobacco International (JTI), een tabaksfabrikant met een vestiging in Grimbergen. De parlementsleden Kristof Calvo (Groen), Zuhal Demir (N-VA), Kristof Waterschoot (CD&V) en Caroline Bastiaens (CD&V) zagen er geen graten in. Ook Eva Vanhengel (Open Vld) en Thomas Van Rompuy (CD&V, zoon van Herman) gingen in op de uitnodiging.

    “Ik zie het probleem niet”, reageert Calvo (foto). “Niemand hoeft zich zorgen te maken. Ik was daar op uitnodiging van een kennis die voor JTI werkt. Er is daar met geen woord over inhoud gesproken. Ik nodig iedereen uit om mijn parlementair werk de komende jaren te volgen: onze standpunten over tabak zullen niet veranderen

    Parlementsleden op kosten van tabaksgigant naar Tomorrowland

    Ook Zuhal Demir (foto) benadrukt dat er van beïnvloeding geen sprake was. “Ik ga net zo goed in de Seefhoek langs om bij de mensen een koffie te drinken. Dat is je taak als volksvertegenwoordiger: je moet weten wat er leeft, achter de hoek, maar ook in bedrijven", zegt Demir. “Ik begrijp de vermoedens van beïnvloeding wel, maar het tabakstandpunt van N-VA is duidelijk en zal niet veranderen. Wij hebben altijd voor het rookverbod in de horeca gepleit."

    Investering

    Maar waarom betaalt een tabaksfabrikant tientallen viptickets van 180 euro per stuk voor een groep politici, kabinetards en bedrijsleiders? “Dat is een investering in onze PR”, zegt woordvoerder Jeroen Dhanens. “Wij spreken met alle belanghebbende partijen, ook politici, om problemen aan te kaarten.”

    12-09-2013 om 12:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren breken neus jonge homo

    Jongeren breken neus jonge homo: "Hij moest niet reageren"

    Dat is wat men in België gewend is van de politie. Niet reageren en de andere kant opkijken.

    De politie uw vriend. Blijkbaar staan ze wel te springen om overal te flitsen en parkeerboetes uit te schrijven. To serve and to protect... haha.

     
    video

    Afgelopen nacht is in Gent een man in elkaar geslagen omdat hij homo is. Twee jongeren scholden hem en zijn vriend uit op straat. Toen hij reageerde, sloegen ze hem hard op zijn gezicht. De man is zwaar aangeslagen, vooral omdat de politie zei dat hij het zelf had gezocht. Hij had maar niet moeten reageren.


    12-09-2013 om 00:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    11-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plantaardige eivervanger maakt legkippen overbodig

    Plantaardige eivervanger maakt legkippen overbodig



    Deze week werd in de Verenigde Staten 'Beyond Eggs' geïntroduceerd, een poedervormige eivervanger op basis van planten die gebruikt kan worden in alles van gebak tot mayonaise. Het artificiële product krijgt de steun van Bill Gates en Peter Thiel (Paypal).



    Het team achter 'Beyond Eggs' lanceerde hun eivervanger gisteren in de Whole Foods-keten in Californië. Binnenkort wordt het echter wereldwijd in de rekken verwacht.

    "We willen de kippen uit de formule halen. De voedselindustrie hunkert naar vernieuwing, zeker wanneer er dieren betrokken zijn. Het is een gebroken industrie", stelt Josh Tetrick, stichter van
    Hampton Creek, het bedrijf achter het ingenieuze 'plantenei'.



    Eivervanger
    Het achterliggende concept is dat er gewerkt wordt met een mix van planten die gemakkelijk gekweekt kunnen worden en die, wanneer ze op de juiste manier worden samengebracht, de smaak, voedingswaarde en culinaire eigenschappen van een ei evenaren, zonder cholesterol én zonder de kosten die legkippen met zich meebrengen.

    De formule is geschikt voor massaproductie van voeding en kan ook in ontwikkelingslanden gemaakt worden, in een versie met extra voedingsstoffen die ontbreken in het eetpatroon.

    Visie
    "We willen een manier vinden om samen te werken met landbouwers in de derde wereld en hen de kans te geven om nieuwe planten te kweken die dan gebruikt kunnen worden voor de productie van ons artificieel ei. Zo kunnen we het soort bedrijf worden dat gevreesd wordt door de profiteurs in onze industrie", luidt de visie.

    Hampton Creek voert momenteel gesprekken met voedselfabrikanten over de hele wereld om eieren in supermarktproducten te vervangen door 'Beyond Eggs'. Tot nu toe werden al koekjes en mayonaise gemaakt met de eivervanger. "We hebben smaaktesten gedaan tegen de marktleiders en komen er zeer goed uit. Iedereen van Bill Gates tot Tony Blair heeft al mogen proeven en ze konden het verschil niet smaken", klinkt het.

    11-09-2013 om 22:21 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we graag zeggen hoe moe we wel niet zijn

    Waarom we graag zeggen hoe moe we wel niet zijn

    Als ik zeg dat ik moe ben is dat om te laten blijken dat er niet teveel van mij verwacht moet worden.

    En het is nog veel meer 'in' om te zeggen hoe druk je het wel hebt ook al is dat helemaal niet zo, als je het niet druk hebt hoor je er niet bij



    Vermoeidheid is hét nieuwe statussymbool, zo argumenteert het tijdschrift Grazia. Een niet-wetenschappelijk gestaafde bewering, die toch een grond van waarheid lijkt te bezitten: vraag aan iemand hoe het gaat en de kans is groot dat je te horen krijgt: "Goed, maar wel een beetje moe".

    Van waar wie nood om te laten weten dat je moe bent? Niet omdat je hulp nodig hebt in het huishouden of om beter te slapen, maar omdat vermoeidheid een graadmeter is voor hoe druk bevraagd je bent, het toont dat je succes hebt, dat je alles hebt... behalve dat je geen tijd om te pauzeren of uit te blazen.

    Graiza haalt het voorbeeld aan van Sheryl Sandberg om de theorie te staven: Topjob bij Facebook moeder én iemand die boeken schrijft en inspiratiespeeches geeft bij TED-conferenties. Met de hulp van een anny, dat geeft ze wel toe.

    "Sheryl Sandberg toont dat vrouwen wél alles kunnen hebben, maar alleen als ze er keihard voor werken. En dat betekent dat vermoeidheid erbij hoort." 


    Er lijkt wel iets te kloppen van de theorie in Grazia: we klagen een beetje te veel dat we moe zijn, zonder er iets aan te doen. Het moet zijn dat we er iets extra uithalen dat we belangrijk vinden.

    Status kan een reden zijn. Maar ondertussen klaagt zowat iedereen over vermoeidheid, en als bijna iedereen het heeft, is er geen status meer aan te halen natuurlijk.

    Waarom dan wel? Misschien is vermoeidheid ook wel een gemakkelijk excuus. Een excuus om niet altijd het huis op te ruimen, vers te koken of naar een feestje van iemand-die-je-eigenlijk-niet-leuk-vindt te gaan. Dingen waarvoor je geen excuus nodig hebt, maar die gemakkelijker zijn mét excuus. Verdedigbaarder, voor jezelf en de buitenwereld.


    Vermoeidheid is zo een manier geworden om toch een gelegitimeerde 'pauze' te nemen. Dat is nodig na het werk, de kinderen en het huishouden.

    Want ondanks het feit dat mannen meer helpen, doen vrouwen wel nog altijd het levendeel. Vrouwen doen zo'n 70 procent van alle huishoudelijke taken. Bij vrouwelijke broodwinners doet nog altijd 55 procent het merendeel van de taken thuis, ook al is de partner thuis.

    "Vrouwen zijn nog altijd degene die alle kleine dingen onthouden en regelen: ze herinneren verjaardagen, maken de boodschappenlijstjes, plannen de reis (en de koffers), ze betalen de rekeningen."

    Dat gecombineerd met de gewoonte om te multitasken maakt dat vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen: zo'n 20 minuten per dag. "Vrouwen gebruiken meer van hun hersencapaciteit en zijn dus effectief meer moe dan mannen", aldus slaapprofessor Jim Horne.

    Tip van Sheryl: "Verdeel de huishoudelijke taken evenredig." En ja, voor de kinderen zorgen 's ochtends hoort daar ook bij. Schuif dat misschien door naar hem, dan kan jij die nodige 20 minuten extra slapen...

    11-09-2013 om 14:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA wil verantwoordelijkheid blijven ontlopen

    N-VA wil verantwoordelijkheid blijven ontlopen

    Tobback en de socialisten hebben, naar aanleiding van de recente peilingen, schrik dat ze niet in de regering terecht zullen komen. Hoe minder socialisme, hoe beter.

    Hij kan het niet laten, zal er ver mee komen. De kiesdrempel is in zicht met de Bruno. Hij krijgt weer wat hulp van Claeske in Hasselt.



    Dat N-VA-voorzitter Bart De Wever het premierschap aanbiedt aan Vlaams minister-president Kris Peeters is volgens sp.a-voorzitter Bruno Tobback "weinig consequent". "Alle problemen zijn de schuld van de federale regering. Maar als De Wever zelf de kans zou krijgen om de federale regering te leiden, zegt hij dat het hem niet interesseert", aldus Tobback in 'Terzake'. Volgens de sp.a-voorzitter is er echter een "simpele verklaring" voor de houding van N-VA. "Men wil gewoon zijn verantwoordelijkheid blijven ontlopen".

    Gisterenavond liet N-VA-voorzitter Bart De Wever in 'Terzake' verstaan dat hij geen probleem zou hebben met Kris Peeters als premier van een sociaal-economische herstelregering. De N-VA-voorzitter leek daarmee 'de 16' op een schoteltje aan te bieden aan Peeters. Die liet meteen verstaan dat hij niet bezig is met het premierschap.

    "Vuile handdoek"
    Sp.a-voorzitter Bruno Tobback reageert een beetje verwonderd op de discussie. "Het is normaal dat men zijn voorkeuren uit. Maar het is wel vreemd dat men het premierschap van dit land rondgooit als een vuile handdoek". Volgens Tobback past het aanbod van De Wever in de strategie van de N-VA om "zijn verantwoordelijkheid te blijven ontlopen". "Al wat misloopt wordt dan afgeschoven op de ander en al wat goed loopt kan men zelf opstrijken".

    Tobback ontkent ook dat er onder de huidige regeringspartijen een voorakkoord zou zijn om in 2014 snel door te gaan met Di Rupo II. "Ik heb geen voorakkoorden en ben niet van plan er te maken."

    Onzichtbaar
    In het 'Terzake'-interview reageerde Tobback ook op de kritiek dat hij als voorzitter te onzichtbaar zou zijn. Er werd verwezen naar de kritiek van auteur Tom Lanoye. Die zei in het VRT-radioprogramma 'Touché' over Tobback: "Hij is onzichtbaar als je hem nodig hebt en onmachtig als je hem ziet". Tobback diende Lanoye van antwoord: "Ik heb twee jaar geleden Vlaanderen voorgesteld om de foto's van bankiers op de achterkant van de belastingbrief te zetten. Ik heb meneer Lanoye toen niet gezien of gehoord. Ik stel vast dat hij het probleem nu zelf heeft ontdekt en er een boek over geschreven heeft. Nu hij een promotoer rond zijn boek over de bankencrisis bezig is, eist hij het monopolie op de verontwaardiging op. Dat zal wel verkopen, maar dat is bijna even cynisch geldbelust als wat hij de bankiers verwijt", aldus Tobback.

    11-09-2013 om 01:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    10-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canvas zendt 4 uur journaal van 9/11 opnieuw uit

    Canvas zendt 4 uur journaal van 9/11 opnieuw uit

    Canvas zendt 4 uur journaal van 9/11 opnieuw uit

    Memotv, een programma van Canvas, zendt vanavond de extra journaals van de aanslagen op 11 september 2001 nog eens uit, goed voor 4 uur televisie. De kijkers van het programma mochten zelf suggesties doen

    Een kijker van het interactieve MemoTV had gesuggereerd om de extra journaals van 9/11 nog eens uit te zenden. Het programma vroeg aan haar kijkers wat ze daarvan zouden vinden, en die stemden in grote getale voor het idee.

    Daardoor kan u vanavond vanaf 23.15 uur op Canvas alle nieuwsuitzendingen bekijken die het toenmalige TV1 uitzond over de terroristische aanslag op het World Trade Center. Enkel de minuten met de boodschap ‘Even Geduld’ werden eruit geknipt, aldus de programmamakers.

    10-09-2013 om 23:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "VS mogen zich aan alles verwachten"

    Goed om Assad in uniform te zien. Hij is dus duidelijk direct onderdeel van de commandostructuur en geen burger. Maakt de opdracht voor de VS weer een stukje gemakkelijker. Alle "ballen" op Assad.



    De Syrische president Bashar al-Assad heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd voor een aanval tegen zijn regime. Hij zei dat Washington "zich aan alles mag verwachten" in geval van een militair ingrijpen.

    "U mag zich aan alles verwachten", zei Assad tijdens een interview dat uitgezonden werd door CBS. "De Syrische regering is niet de enige speler in de regio. Er zijn verschillende partijen, fracties en ideologieën."

    Assad sloot zelfs niet uit dat er chemische wapens zouden ingezet worden, "als rebellen, of terroristen in de regio, of iedere andere groep, ze bezitten".

    Volgens Assad heeft de VS geen bewijs van het gebruik van chemische wapens in Syrië. "Tot nu toe is er niets getoond", zei hij. "Toon wat je hebt als bewijs aan het publiek."

    Assad verwees naar de voorstelling van bewijzen door gewezen Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell aan de Verenigde Naties, voorafgaand aan de oorlog in Irak. "Toen hij bewijs toonde, was het vals."

    10-09-2013 om 19:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Luc Dehaene (73) stopt volgend jaar met politiek

    Jean-Luc Dehaene (73) stopt volgend jaar met politiek

    Eindelijk! Zou hij genoeg verdiend hebben?? Wij zijn in ieder geval armer geworden door deze blaaskop

    Van die vuiligheid zijn we ook nog bijna af, opgeruimd staat netjes, alleen spijtig dat die mannen nog een overdreven pensioen er bovenop krijgen.



    Europarlementslid en ex-premier Jean-Luc Dehaene zal in juni 2014 zijn politieke loopbaan afsluiten. Net als zijn partijgenoten Herman Van Rompuy en Yves Leterme wil hij geen steunende rol op een van de verkiezingslijsten in 2014. Dat schrijft de krant 'De Zondag'.

    Dehaene (73) zegt dat hij bij de moeder van alle verkiezingen in mei volgend jaar geen steunende rol meer zal spelen en dat hij de fakkel voor het Europees parlement door aan Marianne Thyssen. "Zij is nu het Europese boegbeeld van onze partij", aldus Dehaene.

    In hetzelfde interview zei Dehaene ook gefrustreerd te zijn omdat de N-Va groter is dan CD&V. "Ik heb problemen met het koekoeksei: wij zijn zelf verantwoordelijk voor het succes van N-VA. Ik was ook voorstander van het kartel, maar na de verkiezingen in 2007 mocht het behoud daarvan niet primeren op een politiek akkoord. Dat is wat er gebeurd is: de kleintjes hebben de richting aangegeven. En wij hebben dat zwaar betaald", aldus Dehaene.

    Jean-Luc Dehaene was eerste minister tussen 1992 en 1999. Daarna was hij onder meer burgemeester van Vilvoorde, europarlementslid en voorzitter van Dexia.

    10-09-2013 om 16:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Kris Peeters aan hoofd herstelregering geen verkeerd idee"

    We zullen de broeksriem nog maar wat verder aanhalen, het ziet er niet naar uit dat er hier veel gaat veranderen de eerste 100 jaar.

    Begrijpt er iemand dat dit een loyaal idee is van Bart de Wever ten opzichte van een concurrent wiens partij hem niet lang geleden verraden heeft?



    "Ik zou het geen verkeerd idee vinden dat Kris Peeters een sociaal-economische herstelregering zou gaan leiden." Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever verklaard in 'Terzake' op Canvas. Hij reageerde daarmee op de verklaring van Peeters dat hij na de verkiezingen van volgend jaar Vlaams minister-president wil blijven. De Wever zou hem er naar eigen zeggen "zeker bij willen steunen" mocht hij daarentegen op federaal niveau zo'n sociaal-economische herstelregering leiden.

    Voor de Antwerpse burgemeester is het duidelijk dat de traditionele partijen een regering-Di Rupo II willen maken. "CD&V stelt zelfs geen kandidaat-premier voor. Elio II is mentaal al klaar", luidde het.

    De Wever herhaalde dat volgens hem een confederale omslag nodig is en wees erop dat ook Kris Peeters een "positief confederalisme" voorstaat. Afgaande op de peilingen, "kunnen we in Vlaanderen op één week tijd met CD&V een regering vormen en dan denk ik dat we federaal heel sterk zouden staan om te zeggen: nu gaan we iets ernstigs doen". Een federale regering zonder de PS is volgens hem een mogelijkheid, maar eerst moet de kiezer spreken, ging De Wever voort.

    In welke slagorde N-VA naar de moeder aller verkiezingen trekt, ligt volgens de voorzitter nog niet vast. "Maar ik verheel niet dat wij met belangstelling kijken naar wat de anderen doen. Ik ben een beetje verbaasd: de CD&V zonder kandidaat-premier, dat hebben we sinds 1830 nooit gezien. Ik zou het geen verkeerd idee vinden dat Kris Peeters zo'n sociaal-economische herstelregering zou gaan leiden."

    10-09-2013 om 00:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    09-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA wil afschaffing van wet op majesteitsschennis

    N-VA wil afschaffing van wet op majesteitsschennis



     De N-VA wil de wet uit 1847 op de majesteitsschennis afschaffen. De N-VA Kamerleden Kristien Van Vaerenbergh en Theo Francken dienen hiervoor een wetsvoorstel in.

    De beledigingen aan het Vlaamse volk door Laken zijn toch ook niet strafbaar.

    Gewoon de trado's verdedigen, NVA zal er wel staan in mei 2014 tot spijt wie het benijd. Diegene die hier kappen op NVA zijn blijkbaar mensen met zakken vol geld en vinden dat ze nog niet genoeg gepluimd zijn.



    De wet van 6 april 1847 stelt dat al wie de persoon van de Koning beledigt, hetzij in het openbaar hetzij via geschriften, drukwerk of prenten strafbaar is en een gevangenisstraf tot drie jaar of een geldboete riskeert. Ook het beledigen van de Koninklijke familie is een misdrijf, al zijn de straffen daar kleiner.

    Niet verdedigbaar
    Volgens Van Vaerenbergh is de wet van 6 april 1847 niet meer van deze tijd en bestaan er voldoende alternatieven om laster of beledigingen ten aanzien van de Koning te bestraffen. "Het is in een moderne democratie trouwens niet meer verdedigbaar dat een niet-verkozen staatshoofd geprivilegieerde wetten krijgt die enkel hem en zijn familie beschermen", aldus het Kamerlid en voorzitter van de commissie justitie

    09-09-2013 om 22:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenten verkopen uw privégegevens door aan bedrijven

    Gemeenten verkopen uw privégegevens door aan bedrijven
     
    Probeer eens een inbreker te filmen. politiekers mogen alles

    archiefbeeld

    Verschillende Vlaamse gemeenten verkopen adresgegevens van hun inwoners aan commerciële bedrijven. Vooral informatie over burgers die net een bouwvergunning verkregen hebben, blijkt populair. Bouwbedrijven kopen de informatie op, zodat ze de burgers dan aanbiedingen en brochures kunnen versturen.

    ‘Wij verzamelen inderdaad gegevens bij de verantwoordelijke administraties’, zegt Inge Demets van Infobuild, dat de info doorverkoopt. Namen van gemeenten noemt ze liever niet, maar Destelbergen is alleszins een van de betrokken gemeenten. Voor 20 euro per maand kan iedereen die dat wil er een overzicht krijgen van de verleende bouwvergunningen, inclusief adresgegevens.

    Ontoelaatbaar, vinden ze bij de privacycommissie. ‘De openbaarheid van bestuurd dient om de burger inzage te geven in de werking van de overheid, niet om commerciële bedrijven te helpen.’ 

    09-09-2013 om 13:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Geheel plausibel dat prins Laurent DNA zou afstaan voor Delphine"

    En wie zegt dat Laurent een echte zoon is van Albert? Hij lijkt er aan geen kanten op. Dit in tegenstelling tot Delphine en Philippe.

    En stel dat Laurent NIET de zoon van Albert is....Paola heeft toch ook naast de pot geplast...



    Het scenario waarbij prins Laurent een DNA-staal zou afstaan, om bij te dragen aan de vraag van Delphine Boël om voormalig koning Albert II te laten erkennen als haar vader, is "geheel plausibel". Dat heeft de advocaat van prins Laurent, meester Pierre Legros, vandaag verklaard op de commerciële omroep RTL-TVi.

    "Het is een denkbare hypothese. Prins Laurent heeft daarover nog geen beslissing genomen, maar het is vanzelfsprekend momenteel een geheel plausibele hypothese", zei Legros desgevraagd.

    "Hij zou het kunnen doen. Ik heb niet gezegd dat hij het zal doen", preciseerde de advocaat.

    De in juli afgetreden koning Albert II erkent Delphine Boël niet als zijn dochter. Dat heeft de advocaat van de koning vorige week verklaard. Het was de eerste keer dat Albert -via zijn raadsman- ingaat op de rechtszaak die Boël heeft aangespannen om te bewijzen dat zij de buitenechtelijke dochter van de koning is.

    09-09-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    08-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unizo vraagt afschaffing van muntjes van 1 en 2 eurocent

    Unizo vraagt afschaffing van muntjes van 1 en 2 eurocent

    En telkens beweert Unizo dat die kleine muntjes de belastingbetaler geld kosten maar als je ze afschaft gaan de prijzen wel van 2,12 euro naar 2,15 euro. En wat dat de belastingbetaler kost zeggen ze niet. Alles wordt duurder voor iedereen en de zelfstandige die lacht weer(al). Zelfde pensioenen als werknemers, krijgen BTW cadeautjes in de horeca, enz... Ik heb in 2008 moeten inleveren door de crisis en heb nog steeds niet mijn loon terug op hetzelfde peil. Dat zijn ook de zelfstandigen.

    Worden de producten dan goedkoper of wordt er naar boven afgerong?



    De organisatie voor zelfstandige ondernemers Unizo vraagt om de kleinste euromuntjes van 1 en 2 cent af te schaffen. "De kleine euromuntjes kosten handelaars, consumenten én belastingbetalers tijd en geld", aldus Unizo.

    Unizo deed een rondvraag bij 278 ondernemers over hoe zij staan tegenover cash geld en elektronisch betalen. Vier op de vijf ondernemers zouden ook zonder wettelijke verplichting cash geld blijven aanvaarden. Een op de zes zou cash geld weigeren, op voorwaarde dat elektronisch betalen goedkoper wordt.

    Slechts drie procent zou cash geld resoluut uit zijn zaak bannen, zo blijkt uit de Unizo-enquête. Van wie antwoordde cash geld te zullen weigeren, doet een op de twee dat omwille van veiligheidsredenen. Twee op de vijf ondernemers zouden het doen om minder rompslomp te hebben, zoals het tellen van het geld of het geld naar de bank brengen.

    Nog uit de enquête blijkt dat meer dan zeven op de tien ondernemers hun consumenten altijd de mogelijkheid bieden om elektronisch te betalen. Een op de acht aanvaardt elektronisch betalen pas vanaf een bepaald bedrag. Bij net geen een op de zes is elektronisch betalen onmogelijk.

    "Elektronisch betalen is inderdaad sneller, veiliger en geeft minder rompslomp. Maar de kosten voor de handelaars zijn nog altijd te hoog", zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt. De ondernemersorganisatie pleit ervoor om investeringen in elektronisch betalen fiscaal aftrekbaar te maken.

    08-09-2013 om 23:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tabak levert overheid 2,64 miljard op

    Tabak levert overheid 2,64 miljard op

    Tabak levert overheid 2,64 miljard op

    De overheid heeft in 2012 liefst 2,004 miljard geïnd aan ontvangsten uit accijnzen en 636,2 miljoen euro aan BTW op tabaksproducten. Dat is samen goed voor 2,64 miljard euro. Dat is circa 450 miljoen euro meer dan de 2,19 miljard euro aan ontvangsten (1,65 miljard uit accijnzen en 542,3 miljoen uit BTW) in 2011. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Financiën Koen Geens op een schriftelijke vraag van Guy D'haeseleer (Vlaams Belang).

    De vermelde accijnsontvangsten zijn brutobedragen. Een deel van dit bedrag (789,8 miljoen euro in 2011 en 834,5 miljoen euro in 2012) wordt immers toegewezen aan de Rijksdienst Sociale Zekerheid (algemeen beheer), aan het Fonds voor het financieel evenwicht in het sociaal statuut der zelfstandigen en aan het RIZIV (ten voordele van de verzekering voor geneeskundige verzorging).

    De netto-accijnsontvangsten voor de schatkist bedroegen zo'n 855,2 miljoen euro in 2011 en 1,17 miljard euro in 2012.

    08-09-2013 om 12:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marek Spilar (ex-Club Brugge) pleegt zelfmoord

    Marek Spilar (ex-Club Brugge) pleegt zelfmoord

    Ik schrik toch wel heel hard van dit nieuws. Steengoede verdediger, wel blessuregevoelig. Rust in vrede



    Ex-Club Brugge-verdediger Marek Spilar heeft zichzelf van het leven beroofd. Dat meldt de Slovaakse krant 'Novy Cas'. Het vreselijke nieuws zou bevestigd zijn door de plaatselijke politiewoordvoerder en door de Slovaakse voetbalbond.

    De 38-jarige Spilar zou volgens lokale media uit het raam van zijn appartement -vijf verdiepingen hoog- in Presov gesprongen zijn. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. De zaak wordt onderzocht. "Maar de arts die als eerste ter plaatse kwam, zei meteen dat er geen sporen van een tweede betrokkene waren", aldus politiewoordvoerder Jana Migalova Migalova.

    Spilar speelde twee seizoenen (2003-2005) in het Jan Breydelstadion, goed voor 32 wedstrijden. Hij was ook dertig keer Slovaaks international. In de nadagen van zijn carrière ging hij uitbollen bij het Japanse Nagoya Grampus.

    Wie vragen heeft over zelfdoding, kan 24 op 24 uur gratis en anoniem terecht bij de Zelfmoordlijn op 02-649 95 55.

    08-09-2013 om 01:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levenslang rijverbod voor dodelijk ongeval onder invloed

    Levenslang rijverbod voor dodelijk ongeval onder invloed

    Eindelijk een rechter die recht durft te spreken. alcohol en een voertuig besturen gaan niet samen. hopelijk krijgt deze rechter veel collega's die hem volgen met daaruit voortvloeiend een wet van 0% tolerantie op alcohol gebruik in het verkeer.

    Ludolf D.J. wordt levenslang van de openbare weg geband.

     De Leuvense politierechter heeft de 62-jarige Ludolf D.J. een levenslang rijverbod opgelegd voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval in Wezemaal op 13 maart 2012. Bij het incident kwam een veertiger uit Westerlo om het leven.

    Ludolf D.J. uit Willebroek mag nooit meer een gemotoriseerd voertuig besturen op de openbare weg. Dat heeft de Leuvense politierechter gisteren beslist. ‘De beklaagde beseft nog altijd niet dat drinken en rijden niet samen gaan’, luidt het in het vonnis. Eerdere veroordelingen voor vluchtmisdrijf en rijden onder invloed hebben dan ook weinig indruk gemaakt op de man.

    Op 13 maart 2012 was de veroordeelde met zijn partner op bezoek bij een vriendin in Rotselaar. Omdat hij slecht nieuws had gekregen over de gezondheidstoestand van zijn vader die in een rusthuis verbleef in Tisselt, besliste hij met 2,7 promille alcohol in het bloed toch huiswaarts te rijden. Nauwelijks enkele honderden meter verder ging het mis. Op de Aarschotsesteenweg in Wezemaal week de zestiger van zijn rijstrook af en botste met zijn Mercedes frontaal op het voertuig van de 46-jarige Jan Van Kerckhoven, de zoon van oud-burgemeester Jos Van Kerckhoven van Tongerlo. De veertiger stierf ter plaatse.

    ‘Ik kan daar niet bij’, foetert de politierechter. ‘Exact twee maanden eerder had u uw rijbewijs nog maar terug gekregen omdat u onder invloed brokken had gemaakt. U geraakt nog niet van een parking als je gedronken hebt. Het woord taxi kent u blijkbaar niet. En dat gebeurt dit dodelijk ongeval. Dit heeft vast zijn invloed op de strafmaat.’

    D.J. en zijn partner werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De toestand van de gewezen uitbater van een restaurant in Breendonk was dermate slecht dat uiterlijke tekenen van dronkenschap niet konden worden vastgesteld. Uit twee attesten van een neuropsychiater blijkt echter dat D.J. eerder een sociale drinker is. ‘Over die fles wodka die in zijn wagen is aangetroffen, hebben de betrokkenen tijdens de pleidooien dan ook wijselijk gezwegen’, zegt de politierechter in het vonnis.

    Over de aansprakelijkheid van D.J. is er echter geen twijfel. Behalve het levenslang rijverbod kreeg hij ook 12 maanden celstraf en 3.600 euro boete. Volgens de letter van de wet moet D.J. ook alle proeven opnieuw afleggen wil hij ooit zijn rijbewijs terug krijgen, maar volgens de politierechter zal dit dode letter blijven. Na de voorlezing van het vonnis richtte de rechter zich tot D.J.: 'U bent geen verantwoordelijk man. Deze straf is waar de maatschappij het meeste baat bij heeft’, aldus de rechter die een zwaardere straf oplegt dan de vijf jaar rijverbod, gevorderd door het openbaar ministerie.

    08-09-2013 om 00:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!