Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    06-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zolang PS mee bestuurt, zal dit land niet op de weg van het herstel geraken

    De Wever: "Zolang PS mee bestuurt, zal dit land niet op de weg van het herstel geraken"

    In het boekje van ps-spa is de definitie van "onderhandelen" om de ander zolang aan de praat te houden tot iemand de muilkorf gehaald heeft, iets wat bart heeft mogen ondervinden in de vorm van het feitelijk cordon welk de gevestigde graaiers oprichtten om toch maar aan de postjes te kunnen blijven. Uiteraard zijn er altijd die zulks niet willen toegeven en het gegraai blijven verdedigen. Bart gaat de bende corruptelingen geen tweede keer onderschatten, vandaar de andere strategie. Het is bart gegund de huidige bende flink uit te mesten, tijd voor verandering.

    Onderhandelen met de ps.?? Zijn we nu nog niet lang genoeg bedrogen en bestolen geworden ???

    De Wever: Zolang PS mee bestuurt, zal dit land niet op de weg van het
herstel geraken

    Bart De Wever wil na de verkiezingen een sociaal-economische herstelregering oprichten zonder de PS. Dat zegt de N-VA-voorzitter in een interview met De Zondag.

    "Wij zijn bereid om vanaf de eerste dag de regering-Di Rupo te vervangen door een sociaal-economische herstelregering. Het confederaal model moet er ook komen, maar dat kan niet op één dag. We kunnen ons niet permitteren om één of twee jaar niet te besturen", legt De Wever uit. "Zolang de PS mee bestuurt, zal dit land niet op de weg van het herstel gezet worden. Als de kiezer het ons toelaat, willen wij regeren zonder de PS."

    "Wij zijn bereid om vanaf de eerste dag de regering-Di Rupo te vervangen door een sociaal-economische herstelregering. (...) Het institutionele blijft wel daaraan gekoppeld: er moet een kaderakkoord zijn voor het confederalisme. Maar de mate waarin we die institutionele omslag kunnen doordrukken ligt in handen van de kiezer."

    De Wever wil niet meer "in de situatie van 2007 en 2010" verzeild geraken, "waarbij er onderhandeld wordt met een partij die niet vooruit wil en die gewoon wacht tot je opgeeft". "Wij kunnen niet blijven verkiezingen winnen, en tegelijkertijd onderhandelingen verliezen. Daarom zetten we nu druk op de PS."

    06-10-2013 om 15:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor rechter omdat ze bedelaar koffiekoeken gaf

    Voor rechter omdat ze bedelaar koffiekoeken gaf

    Dit gaat die bakker een paar klanten kosten vrees ik

    6 koffiekoeken en voor de rechter en wie is de volgende "slachtoffer". Pesterijen zie ik niet voor de rechter komen maar voor koffiekoeken wel, buitenland kan weer lachen met justitie.
     



    In Oudenaarde staat een vrouw uit Zottegem voor de rechter omdat ze een bedelaar zes koffiekoeken toestopte uit de bakkerij waar ze werkte. Haar daad van barmhartigheid werd gefilmd door de bewakingscamera's en volgens haar baas was dat voldoende om haar te ontslaan en naar de politie te stappen. "Ik schaam me dood", zegt Marleen De Lombaert (55).

    "Bij de politie namen ze zelfs mijn vingerafdrukken, alsof ik een dief was." Toen de bedelaar een tijdje later terugkeerde om de verkoopster te bedanken met een doosje groenten, was het hek helemaal van de dam. De bakker vond dat dit leek op 'ruilhandel' en ontsloeg Marleen De Lombaert op staande voet. Omdat ze naar de arbeidsrechtbank trok om haar ontslag aan te vechten, sleepte hij haar bovendien voor de rechter. "Waar gaan we naartoe als een winkelbediende enkele minuten voor sluitingstijd zélf beslist wat er met de onverkochte koopwaar dient te gebeuren", zegt de advocaat van de bakker.

    06-10-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    05-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg krijgt te weinig terug voor zijn belastinggeld

    Belg krijgt te weinig terug voor zijn belastinggeld

    Dàt weet de burger al véle jaren, en intussen bleven de onterechte oprotvergoedingen en ander lekkers kwistig uitgedeeld worden aan onze poliZieke zakkenvullers. Grootste probleem met de huidige bende ondemokratische corruptelingen is dat ze er àlles aan doen om toch maar de macht te behouden zodat ze nog meer wetten in eigen voordeel kunnen schrijven om de eigen zakken te vullen. Mooiste voorbeelden van de graaizuchtige schijndemokratie zijn het "wettelijk" cordon rond VB en het feitelijk cordon rond NVA, nieuwkomers mogen zelfs niet aan de macht komen om de boel flink uit te mesten.

    Belg krijgt te weinig terug voor zijn belastinggeld

    Hoewel de belastingsdruk in ons land de vierde grootste van Europa is, krijgt de Belg er te weinig voor terug. Uit een werkgeversonderzoek van VOKA blijkt dat ons land op de 20ste plaats staat, van de 24 onderzochte Europese landen. Dat meldt VTM.

    Alleen in Denemarken, Frankrijk en Finland moeten de inwoners nog meer afstaan aan de overheid. VOKA stelt vast dat daar veel te weinig tegenover staat. Zo bekleedt ons land op vlak van dienstverleningen die door belastinggeld gefinancierd worden pas op de 13de plaats. Alleen in Hongarije, Frankrijk, Italië en Griekenland hebben de inwoners nog minder baat bij investeringen via belastingsgeld. Zwitserland scoort het beste, samen met Noorwegen en Luxemburg.

    05-10-2013 om 22:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windows 7 groeit opnieuw sneller dan Windows 8

    Windows 7 groeit opnieuw sneller dan Windows 8

    Ik gebruik nog windows 7. Is een goed besturingsysteem.



    Windows 7 groeit op dit moment iets sneller dan opvolger Windows 8, blijkt uit nieuwe cijfers van NetApplications. Het aantal computers dat op Windows 7 draait is in september met 0,8 procent toegenomen, tegenover een groei van 0,61 procent voor Windows 8.

    Windows 7 is met een marktaandeel van ruim 46 procent nog steeds verreweg het meest gebruikte besturingssysteem. Windows XP heeft ruim 31 procent van de markt in handen en bezet daarmee de tweede plaats. Op de derde plek staat Windows 8 met iets meer dan 8 procent marktaandeel. Vista (bijna 4 procent) volgt daarna, net als Linux en enkele versies van Mac OS X.

    Dat Windows 7 sneller marktaandeel vergaart dan Windows 8 is opvallend. Tot vorige maand was dat nog andersom. Een reden daarvoor kan zijn dat consumenten wachten met upgraden tot Windows 8.1 over twee weken verschijnt.

    05-10-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    04-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vande Lanotte is negatieve toon rond vergrijzing beu

    Vande Lanotte is negatieve toon rond vergrijzing beu

    Voilla, die zen verkiezingscampagne is ook van start gegaan bij deze............hahahahaha

    Eerst hebben ze ons onzeker, ongerust en sommigen zelfs bang gemaakt met 'werken tot 67' (ook De Croo Fils was daar sterk in). Nu komen onze buitengewoon competente bestuurders doodleuk vertellen dat we het allemaal niet serieus (hadden) moeten nemen. Dat het eigenlijk maar wat nattevingerwerk was of zo...

    Vande Lanotte is negatieve toon rond vergrijzing beu

    Hij was de architect van het Generatiepact en pleitte tegen de achterban in voor langer werken. Vandaag verandert Johan Vande Lanotte (sp.a) het geweer van schouder. "Zeggen dat mensen langer moéten werken, haalt niets uit. Laat ons er een positief verhaal van maken. We hebben daar trouwens meer tijd voor dan we denken", zo zegt Vande Lanotte in De Standaard en Het Nieuwblad.

    De regeringen moeten stoppen met zagen over de pensioenleeftijd en de vergrijzing, vindt vicepremier Johan Vande Lanotte. "Met onze aanpak van vandaag gaan we er niet geraken. Het is naïef om te denken dat je met regels alleen alles gaat oplossen".

    "Vergrijzing is positief resultaat"

    De voorbije tien jaar waarschuwde onder meer Vande Lanotte voor onbetaalbare vergrijzingskos­ten, financiële drama's en generatieconflicten. Vande Lanotte gooit het nu radicaal over een andere boeg: "Ik ben die negatieve ondertoon beu. De vergrijzing wordt gezien als bedreigend voor de maat­schappij, bedreigend voor de sociale zekerheid, bedreigend voor onze pensioenen. Terwijl het feit dat mensen langer le­ven, de vergrijzing dus, juist het meest positieve resultaat is van onze hogere welvaart".

    Vande Lanotte wil daarom dat de regering met een opti­mistisch verhaal naar buiten komt. Volgens hem is er ook meer dan voldoende tijd om de ver­grijzing aan te pakken. "Een studie uit 1988 toonde aan dat het aantal mensen beschikbaar op de arbeidsmarkt in tien jaar zou dalen door de vergrijzing. Tot op vandaag is dat aantal al­leen nog maar gestegen".

    Bedrijfscultuur aanpassen

    Hij pleit ervoor om de bedrijfscul­tuur aan te passen aan de oude­re werknemers zodat het "aan­genaam" is om langer door te gaan. Tegelijk beklemtoont Vande Lanotte dat iemand die jarenlang zware fy­sieke arbeid ver­richt, vroeger moet kun­nen stoppen dan iemand met een crea­tieve job. Langer werken moet ook meer opleveren voor de ou­dere werknemer.

    04-10-2013 om 21:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cipiers Sint-Gillis in staking na nieuw geval van agressie

    Cipiers Sint-Gillis in staking na nieuw geval van agressie

    Cipiers die staken? Op een vrijdag? VERRASSING!!!



    Zowat 90 procent van de personeelsleden van de gevangenis van Sint-Gillis is vanmorgen in staking gegaan. Dat is vernomen van vakbondsafgevaardigde Laurent Lardinois (ACOD). De staking is een reactie op een geval van agressie en zou tot 22 uur duren. Rond 10 uur is een vergadering voorzien tussen de vakbonden en de regionale directie.

    Gisterenavond werden twee beambten aangevallen door een gedetineerde toen ze hem fouilleerden. Daarbij werden drugs aangetroffen. De twee cipiers werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Eén cipier is gewond aan de knie, zijn collega aan de rug.

    "Al meer dan een jaar klagen we het veiligheidsprobleem in de gevangenis van Sint-Gillis aan", aldus de vakbondsman. "Eens te meer werden cipiers aangevallen. Ditmaal kunnen we het niet langer tolereren". Hij spreekt van een noodkreet, om in veiligheid te kunnen werken. "Er is erg veel niet gevormd personeel. Vandaag zijn 60 à 70 cipiers nog in stage. Het tekort is zo groot dat men mensen direct op de vloer zet en niet op vorming stuurt of parallel laat meedraaien."

    De vakbonden vragen een beperking van de instroom van nieuwe cipiers, een voorafgaande vorming en een voldoende aantal cipiers om hen in veiligheid te laten werken. De bonden vrezen overigens de verlaging van het personeelskader vanaf 1 november.

    04-10-2013 om 16:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is een heksenjacht bezig tegen politici

    Dedecker: "Er is een heksenjacht bezig tegen politici"

    Heksenjacht tegen politici ? Hoe zou dat komen ? Misschien dat het volk toch nog in opstand moet komen maar blijkbaar hebben we het toch zo slecht nog niet. Misschien door de straten lopen van Brussel met fluitjes zoals de zorgsector of protesteren met " zelfgemaakte liedjes " tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld aan de universiteiten. Lachen doen ze met de bevolking en dat zal altijd zo blijven. We hebben het nog te goed om te protesteren. Salonrevolutionairen noemen ze dat.

    Neen Mr. Dedecker, de mensen zijn het gewoonweg BEU om steeds zelf uitgemolken te worden door mensen die op hun beurt schandalige bedragen toegestopt krijgen, zélfs al hebben ze hun job niet naar wensen uitgevoerd. Waarom besparen als men kan zien dat het door een andere venster gewoonweg naar buiten geworpen wordt. Je moet niet zo slim zijn om dat te vatten!



    Voor Kamerlid en LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker komt de beslissing over het afschaffen van de uittredingsvergoeding voor Kamerleden die vrijwillig vertrekken neer op "paniekgedrag". "Ik heb niets tegen de herziening van ons statuut," zei hij in 'De Ochtend' op Radio 1, "maar voer een deftig debat over de toekomst van ons parlementair mandaat."

    Dedecker spreekt van een "heksenjacht tegen politici" en een "mediatieke storm". "Er zijn er die onterecht hun vertrekpremie opstrijken en onmiddellijk is er een paniekreactie om de gemoederen te stillen."

    Hij vindt dat de vergelijking van de verloning van politici en die van mensen die in de privésector aan de slag zijn niet opgaat en vraagt een debat over alles wat bij een parlementair mandaat komt kijken. "Willen we parlementairen die een tijdje verlof zonder wedde kunnen krijgen? Willen we parlementairen die na hun loopbaan kunnen terugvallen op de zuil? Of willen we mensen die nog vrij kunnen zeggen: 'Kijk, ik ga me een tijdje in de politiek gooien, achteraf krijg ik een periode om me te adapteren'?" Hij merkt op dat hij heel wat persoonlijke schulden maakte toen hij enkele jaren geleden zijn partij oprichtte.

    Regels veranderen tijdens het spel
    De vertrekpremie voor parlementairen dient om die mensen opnieuw te helpen integreren of opnieuw aan een job te helpen, legt Dedecker uit. "We hebben ingeleverd op onze wedde, we hebben ingeleverd op ons pensioen en ik wil ook inleveren op onze vertrekpremie. Maar voer daar een deftig debat over."

    Dedecker vindt dat afspraken over de verloning pas op het einde van de legislatuur veranderd mogen worden. "Als je de wedden verandert, verander ze op het einde van het mandaat", zegt hij. "Als je een voetbalmatch speelt, dan verander je ook de regels niet tijdens de duur van het spel."

    04-10-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    03-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moordenaar Pim Fortuyn mag met proefverlof

    Moordenaar Pim Fortuyn mag met proefverlof

    Hopen dat hij de walgelijkheid van zijn daad ondertussen heeft ingezien, zal wel ijdele hoop zijn zeker? Maar niet enkel deze Volkert Van Der Graaf is schuldig. Een hele hoop socialistische politici à la Marcel Van Dam, die het volk middels halve en hele leugens hebben opgehitst en Fortuyn tot een minderwaardig mens en neonazi hebben verketterd zijn even schuldig aan de moord. Maar zij hebben nooit verantwoording moeten afleggen.

    De man die mogelijke redder van Nederland vermoorde , R.I.P



    Volkert van der G., de moordenaar van de Nederlandse politicus Pim Fortuyn, mag met proefverlof. Dat heeft de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming besloten, zo melden verschillende Nederlandse media. Het is nu aan staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven om een beslissing te nemen over dat verlof.

    De staatssecretaris moet ten laatste op 14 oktober een beslissing nemen over de verlofaanvraag. Teeven benadrukt alvast dat de uitspraak van de Raad voor de Strafrechttoepassing "nadrukkelijk niet" betekent dat Volkert van der G. ook echt meteen verlof krijgt. "Het kan zijn dat ik volgende week beslis dat hij geen verlof krijgt", klinkt het.

    Van der G. werd in 2003 tot 18 jaar cel veroordeeld voor de moord op Fortuyn, die een jaar eerder plaatsvond in het Mediapark in Hilversum. Als hij twee derde van zijn straf heeft uitgezeten, kan hij vervroegd vrijkomen. Dat is in mei 2014 het geval. Het proefverlof wordt gezien als een middel om hem voor te bereiden op zijn terugkeer in de samenleving.

    Van der G. heeft al meerdere keren verlof aangevraagd, maar telkens werd dat door de gevangenisdirecteur afgewezen. Een beroepscommissie had daarop Van der G. in het gelijk gesteld, waarop het ministerie weer in beroep ging.

    Nu heeft de Raad dus zijn uitspraak gedaan en Van der G. het proefverlof toegekend. Die beroepscommissie zegt dat het van doorslaggevend belang is dat Van der G.'s terugkeer in de maatschappij op een verantwoorde en geleidelijke manier gebeurt.

    03-10-2013 om 21:22 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro stijgt naar hoogste koers in acht maanden

    Euro stijgt naar hoogste koers in acht maanden

    Het is gewoon een stijging van de Euro om de Duitse economie binnen aanvaardbare groeiperken te houden. We kunnen de Euro beter de Nieuwe Duitse Mark noemen. Als exporteur hebben we de laatste maanden reeds een extra prijshandicap van 25% tegenover de groeimarkten, dit gaat zijn tol eisen.

    Perfect te verwachten na het afschaffen van de muntjes 1 en 2 eurocent



    De euro zet zijn sterke koerswinst vanochtend voort. De eenheidsmunt kostte in de vroege handel 1,3623 Amerikaanse dollar. Dat is de hoogste stand sinds begin februari.

    Waarnemers wijzen op verschillende factoren om de huidige sterkte van de euro te verklaren. Een belangrijke reden is het monetair beleid in de Verenigde Staten, waar de Federal Reserve de geldkraan langer open laat dan verwacht. Dat drukt op de dollar. Ook het feit dat de Italiaanse premier Enrico Letta met duidelijke meerderheid een vertrouwensstemming heeft overleefd, speelt mogelijk een rol.

    03-10-2013 om 16:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer kinderen met lege maag naar school

    Steeds meer kinderen met lege maag naar school

    Akkoord dat men deze kinderen eten geeft. Maar niet weeral ten koste van de belastingbetaler. Gewoon de rekening presenteren aan de ouders. En als die ouders niet kunnen betalen. Desnoods innen met een deurwaarder. Moeten die maar zelf een naar een oplossing zoeken (voedselbank, OCMW of dergelijke)

    De kinderen hebben niet gevraagd om op de wereld te komen ,maar als je dan toch kinderen wilt draag er dan zorg voor die komen op de eerste plaats !!En ga dan werken zoeken als je niet aankunt om te overleven !! Zijn genoeg waar je terecht kan om eten te halen voedselbanken durft de stap zetten en legt de situatie uit of gaan naar O.C.M.W , die gaan u daar bij helpen , maar laat toch niet zover komen dat de kinderen slachtoffer zijn van zijn !! Wat gaat er van die kinderen komen voor laters !!



    Steeds meer scholen moeten op eigen kosten een middagmaal geven aan kinderen die zonder eten op school arriveren en anders honger lijden. De stad Gent en de Vlaamse Onderwijsraad trekken aan de alarmbel, zo melden De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

    De economische crisis treft Vlaanderen, en dat merkt ook het onderwijs. In Gent bijvoorbeeld zien steeds meer scholen, uit alle onderwijsnetten, 's ochtends leerlingen met honger binnenkomen. "Die kinderen hebben ook geen boterhammen mee voor 's middags, hoogstens een lege lunchbox", zegt de Gentse schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen).

    Decruynaere verwacht nu al dat het Gentse budget om de scholen bij te springen volgend jaar moet worden opgetrokken van 35.000 naar 50.000 euro. Ze zal daarvoor samenwerken met het Gentse OCMW omdat almaar meer Gentse scholen met het probleem te maken krijgen. "Finaal zal de Vlaamse overheid moeten ingrijpen. Scholen en steden kunnen dit niet alleen aan."

    Ook de Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) maakt zich zorgen. Volgens Gerda Bruneel van het Vlaams Verbond van Katholiek Basisonderwijs, tevens lid van de Vlaamse Onderwijsraad, bereidt de Vlor daarom een advies voor dat stelt dat op school gratis maaltijden aangeboden moeten worden, "zoals dat in een aantal Scandinavische landen al veel langer het geval is".

    03-10-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    02-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beke hoopt op meer dan 20 procent bij verkiezingen

    Beke hoopt op meer dan 20 procent bij verkiezingen

    Als Vlaamse partij zijn ze uitgeteld, alleen de postjes tellen en mannen als Beke, Verherstraete, en co zijn NIET te vertrouwen. Ik verwacht 5 à 10% voor deze partij.

    We weten toch allemaal al hoe het zal gaan ? NVA zal grote overwinnaar zijn maar de huidige regering blijft aan de macht. Alles staat al vast.



    CD&V-voorzitter Wouter Beke hoopt dat zijn partij bij de verkiezingen volgend jaar eenzelfde resultaat haalt als bij de provincieraadsverkiezingen van vorig jaar, toen de Vlaamse christendemocraten op ongeveer 21 procent uitkwamen. Dat heeft hij verklaard tijdens De Ochtend (Radio 1).

    Sinds gisteren is duidelijk dat Beke de enige kandidaat is om zichzelf op te volgen als voorzitter van CD&V. Tussen 5 en 26 oktober zal Beke zijn programma voor de volgende drie jaar aan de leden uit de doeken doen. Op 12 november zal de uitslag van de voorzittersverkiezingen bekend worden gemaakt. Vorige keer, toen Beke ook al de enige kandidaat was, haalde hij ruim 98 procent van de stemmen. Ditmaal hoopt hij "op een stevig mandaat en groot draagvlak."

    Bedoeling is dat CD&V op 12 november voor elke provincie ook de lijsttrekkers voor de Vlaamse en federale verkiezingen naar voren schuift. Zijn eigen rol als voorzitter daarbij ziet Beke als "zorgen voor een stevige campagne met een hele ploeg." Wat de gehoopte score betreft bij de "moeder aller verkiezingen" verwijst hij naar de uitslag bij de vorige Vlaamse verkiezingen (23 procent), federale verkiezingen (17 procent) en provincieraadsverkiezingen (21 procent). "Het zou goed en mooi zijn indien we bij de uitslag van de provincieraadsverkiezingen, dus boven de 20 procent, zouden kunnen landen", stelde Beke.

    02-10-2013 om 21:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hilde Van Mieghem weigert GAS-boete voor loslopende hond te betalen

    Hilde Van Mieghem weigert GAS-boete voor loslopende hond te betalen

    Tegenwoordig geven ze GAS-boets voor het minste, en dit om de staatskas aan te spijsen! Als je iets fout doet als burger, zal een boete van 20 euro ook voldoende zijn ze, om het in de toekomst niet meer te doen..

    Hoeveel bedraagt de GAS-boete voor politici die rondlopen zonder leiband ?



    Hilde Van Mieghem (55) heeft een GAS-boete van 250 euro aan haar broek maar weigert die te betalen. De moeder van Marie Vinck kreeg die omdat ze haar hond in het Antwerpse Stadspark niet aan de leiband hield. "Sorry, deze keer betaal ik niet. Als het moet, ga ik ermee tot in Straatsburg. De bedragen van die GAS-boetes zijn buiten proportie. 250 euro, dat is een vierde van mijn maandloon", reageert Van Mieghem in Dag Allemaal.

    02-10-2013 om 18:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groepsklacht seksueel misbruik tegen de kerk nietig verklaard

    Groepsklacht seksueel misbruik tegen de kerk nietig verklaard

    Ja die vuile smeerlappen blijven boven de wet staan. indien mijn kinderen daar het slachtoffer zouden van geweest zijn, dan zou ik doodgewoon het recht in eigen handen nemen, want anders blijven ze vrijuit gaan. en dan neem ik een heel goeie advocaat. wedden dat ik vrijuit ga

    Had je nu echt iets anders verwacht voor dat aangekleed circus????



    De dagvaarding van de Heilige Stoel en de Belgische bisschoppen door slachtoffers van seksueel misbruik, is nietig. Dat heeft de rechtbank van eerste aanleg in Gent beslist. Een veertigtal slachtoffers probeerde een groepsvordering in te dienen, maar krijgt nu ongelijk van de rechtbank.

    De groepsvordering werd ingeleid door de advocatenassociatie Van Steenbrugge, Van Acker & Mussche en gebeurde in naam van slachtoffers van seksueel misbruik in de kerk. Het advocatenkantoor probeerde een collectieve vordering of 'class action'-zaak in te stellen. De bedoeling van de klacht was om de aansprakelijkheid in hoofde van de Heilige Stoel, de Belgische bisschoppen en de hogere oversten te laten vaststellen.

    De burgerlijke zaak werd in 2011 ingeleid voor de rechtbank van eerste aanleg en werd vandaag  pas uitgesproken. Volgens de rechtbank kan één slachtoffer niet dagvaarden in naam van een hele groep slachtoffers en geldt de immuniteit van de Heilige Stoel.

    Nalatigheid
    De 39 slachtoffers stelden dat ze allen slachtoffer waren van seksueel misbruik en dat ze schade lijden door de nalatigheid van de kerkelijke overheid. De rechtbank van eerste aanleg verklaarde zich zonder rechtsmacht om te oordelen over de vorderingen tegen de Heilige Stoel. "De Heilige Stoel dient beschouwd te worden als een internationaalrechtelijk beschermde staat die niet kan berecht worden door een buitenlandse rechtbank", oordeelden de drie rechters.

    De rechtbank verklaarde zich bevoegd om kennis te nemen van de vorderingen tegen de bisschoppen, onder wie ook de voormalige bisschop Roger Vangheluwe. De rechtbank splitste de 39 vorderingen echter op, omdat ze niet samenhangend zijn. Alleen de vordering van het ene slachtoffer die wou optreden als lasthebber van de andere, werd beoordeeld. De behandeling van de 38 andere vorderingen werd opgeschort tot de slachtoffers zich afzonderlijk als eiser stellen.

    Nietig verklaard
    Wat de vordering van het ene slachtoffer betreft, werd de dagvaarding nietig verklaard. "De dagvaarding heeft geen enkel concreet gegeven vermeld over de aan elke verweerder verweten fout, evenmin als over de schade die door een niet-geconcretiseerde fout van de verweerders zou zijn veroorzaakt." De bisschoppen en de hogere oversten weten dus niet waartegen ze zich moeten verweren, stelt de rechtbank.

    02-10-2013 om 01:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wagons met lading auto's storten 25 meter diep van spoorwegbrug in Voeren

    Wagons met lading auto's storten 25 meter diep van spoorwegbrug in Voeren

    De infrastructuur op de lijn van Hasselt naar Visé, Montzen om zo naar Aachen West te rijden is totaal verouderd, deze lijn wordt enkel gebruikt voor goederen vervoer, en is aangelegd door krijgsgevangenen gedurende wereldoorlog 2 door de Duitsers voor troepentransport en logistiek en tot op heden is er zeer weinig of geen onderhoud aan gebeurt, er zijn namelijk geen middelen voor !

    Voor mij is Infrabel + NMBS = belgische spoorwegen, punt, ze mogen dat nog opsplitsen zoveel ze willen, alleen om postjes bij te maken. En als de belgische spoorwegen bv vergeten een licht op rood te zetten, dan doet het er niet toe wie de eigenaar van de trein is.

     

     In Remersdaal bij Voeren zijn vanmorgen rond 5 uur drie wagons met Fiat-voertuigen ontspoord. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is enorm. De wagons doorboorden de reling van een brug en stortten 20 tot 25 meter naar beneden. De belangrijke goederenspoorlijn zal nog tot vrijdag onbruikbaar zijn, meldt de VRT.

     

    De machinist verklaarde dat hij een groen seinlicht was voorbijgereden en kort daarna, vlak voor een tunnel, een stilstaande trein opmerkte. Hij moest afremmen en donderde van de brug.

    "Het is aan het parket om de precieze omstandigheden van het ongeval uit te zoeken", meldt Huub Broers (N-VA), burgemeester van Voeren.




    Hoe de bergingswerken zullen verlopen, is nog onduidelijk. De locatie, waar de wrakstukken liggen, is immers moeilijk bereikbaar en omgeven door weilanden. Ook op de wagons, die nog op het spoor staan, is de schade groot. De voertuigen zijn tegen elkaar geschoven en bovenleidingen zijn afgeknapt.

    "Het treinverkeer op deze drukke goederenverbinding tussen Antwerpen en Duitsland zal lange tijd stil liggen," meldt de Broers, die de toestand ter plaatse ging bekijken.

    Volgens de nieuwsdienst van de VRT zal de spoorlijn nog tot vrijdag onbruikbaar zijn.

    Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegbeheerder Infrabel, benadrukt intussen dat de wagons geen gevaarlijke producten aan boord hadden.

      

    01-10-2013 om 21:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foutje in aangifte kost meteen 50 euro

    Foutje in aangifte kost meteen 50 euro

    Gaat dat gemelk nu nooit is ophouden



    Wie een foutje maakt in zijn belastingaangifte krijgt voortaan meteen een boete van 50 euro. Hetzelfde geldt voor wie zijn belastingbrief te laat of niet indient, weet de krant Het Nieuwsblad.

    Tot voor kort kneep de fiscus welwillend een oogje dicht wanneer de belastingplichtige een eerste keer in de fout was gegaan. Maar daar komt nu een einde aan: 'Eerste inbreuk: 50 euro', staat in het Staatsblad te lezen.

    Enkel wanneer de overtreding een 'gevolg is van omstandigheden onafhankelijk van de wil van de belastingplichtige', kan u nog aan een mogelijke geldboete ontsnappen.

    01-10-2013 om 11:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langdurig werklozen zullen iets moeten doen voor hun uitkering

    "Langdurig werklozen zullen iets moeten doen voor hun uitkering"

    Zeer goed initiatief! Dit zal zowel de gemeenschap iets bijbrengen als de werkloze helpen een normale arbeidsstructuur gewoon te worden, als hem een gevoel van eigenwaarde geven door zich nuttig te kunnen maken! Zou men hier beter ook invoeren!

    Goed zo dat zouden ze overal moeten doen



    Langdurig werklozen in Groot-Brittannië zullen voortaan verplicht worden gemeenschapswerk te verrichten. Doen ze dat niet, dreigen ze hun uitkering te verliezen. Dat heeft minister van Financiën George Osborne aangekondigd.

    "Niemand zal iets krijgen zonder tegenprestatie", zei Osborne tijdens het jaarlijkse partijcongres van de Conservatieve partij in Manchester. "Voor het eerst zullen alle langdurig werklozen die kunnen werken, iets moeten doen in ruil voor hun uitkering en opdat we hen zouden helpen een job te vinden."

    Vanaf april, bij het begin van het volgende begrotingsjaar, zullen langdurig werklozen 30 uur per week moeten besteden aan gemeenschapswerk. Het gaat om vuilnisbakken leegmaken in de straten, koken voor bejaarden of werken in een zorginstelling. Willen ze dat niet doen, dan moeten ze elke dag naar een arbeidskantoor. Werklozen die met alcoholisme kampen of analfabeet zijn, zullen dan weer geholpen worden.

    Werklozen die een eerste keer de nieuwe regels overtreden, zullen vier weken hun werkloosheidsuitkering verliezen. Een tweede inbreuk zal resulteren in een verlies van drie maanden uitkering. Het plan "Help to Work" zal toegepast worden op alle werklozen die na twee jaar in het bestaande overheidsprogramma van steun en opleiding nog geen job gevonden hebben.

    01-10-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom wil Gert Verhulst niet meedoen aan Slimste Mens?

    Waarom wil Gert Verhulst niet meedoen aan Slimste Mens?

    Ja wat is de slimste mens? het begint ook een afgezaagd stukje flauwe zever te worden,mag nog lang niet aan Blokken komen ruiken...

    Ik zou het in zijn plaats ook niet doen. De gedachte om tussen die andere mediageile kandidaten te zitten maakt me al misselijk.



    Gert Verhulst wil niet meedoen aan de 'Slimste Mens ter Wereld'. Ondanks de smeekbede van presentator Erik Van Looy, gaat de Studio 100-baas niet in op het aanbod. "Ik heb niets tegen het programma. Ik volg het regelmatig en het blijft een ijzersterke quiz die heel goed in elkaar zit. Alleen heb ik een fundamenteel probleem met het feit dat de makers op bepaalde momenten kunnen beslissen welke kandidaat welke vragen krijgt", schrijft Het Nieuwsblad.

    "Dat gebeurt in de fotoronde en in de laatste ronde: het collectief geheugen. In plaats van de kandidaten te laten kiezen, wijzen ze de vragen toe. Ik vind dat toch zeer vreemd, want op die manier kun je de quiz goed sturen. Voor mij is dat een van de belangrijkste redenen om niet mee te doen. Een nieuwe kandidaat gaat er zelden uit in de eerste aflevering. Dat kan je dus sturen, waarmee ik niet zeg dat er vals wordt gespeeld, voor de duidelijkheid. Ze zouden de kandidaten moeten laten kiezen, al blijft het een zeer genietbare quiz", aldus Verhulst.

    Woestijnvis liet in een reactie weten dat het niet op voorhand vastligt wie welke vragen krijgt. "Wie het laagste aantal seconden heeft, moet als eerste aan de beurt. Bovendien maakt het niet uit welk beeldfragment je krijgt omdat je de meeste punten verdient met het aanvullen van de fragmenten van anderen."

    01-10-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit verandert er vanaf 1 oktober

    Dit verandert er vanaf 1 oktober

    Dit verandert er vanaf 1 oktober

    De zomer hoeven we nog niet definitief vaarwel te zeggen, maar de maand september loopt wel stilaan op zijn einde. Tijd dus om een overzicht te geven van wat er vanaf morgen, 1 oktober, allemaal voor u verandert.

     

    Getrouwheidspremies op spaarboekje per kwartaal betaald

    De Belgische banken betalen voortaan elk kwartaal getrouwheidspremies uit. Spaarders hebben recht op de premie zodra het geld een jaar op een spaarboekje staat. In het vorige systeem moesten spaarders echter tot het eind van het jaar wachten om die premie te verwerven, zelfs als ze de getrouwheidspremie bijvoorbeeld al in maart verwierven.

    Nieuw statuut voor gelegenheidsarbeid in horeca

    Een nieuw statuut voor gelegenheidsarbeid in de horeca treedt in werking. Die maakt het voor werkgevers in die sector mogelijk "makkelijker én goedkoper" personeel in te zetten voor korte periodes. Voor de uitbater dalen de loonlasten met goed 30 procent, terwijl het netto-inkomen van de gelegenheidsarbeider stijgt", klinkt het op het kabinet van Crombez. "Dat verschil kan oplopen tot 50 procent." Onder gelegenheidsarbeiders worden zowel loontrekkenden verstaan die extra uren kloppen, als gepensioneerden of uitzendkrachten.

    De regel moet de horeca "rendabeler en witter" maken.

    Dit verandert er vanaf 1 oktober

    Geen bejaarden meer in Hasselts studentenrestaurant

    Vanaf 1 oktober krijgen mensen die geen student of personeelslid zijn van de UHasselt een week lang het vriendelijke verzoek om niet meer in ‘Het Gerecht’, het restaurant op de campus in de oude gevangenis in Hasselt, te komen eten. Eén week later, op 7 oktober, wordt hen de toegang echt ontzegd.

    “Pure noodzaak”, klinkt het op de UHasselt. “Onze mensen vinden er vaak geen plaats meer en dat kan niet de bedoeling zijn.”

    Soepelere regels voor individuele beroepsopleiding

    De regels voor de individuele beroepsopleiding (IBO) worden vanaf oktober versoepeld. Werkgevers mogen hun leerlingen dan in principe na afloop van de leertijd ook een contract van bepaalde duur aanbieden. Tot hiertoe moest de werkgever de leerling een contract van onbepaalde duur geven.

    Een IBO biedt een onderneming die geen geschikte kandidaten vindt op de arbeidsmarkt de mogelijkheid zelf een werkzoekende op te leiden. Tijdens de opleidingsperiode behoudt de betrokkene zijn uitkering. Bij wijze van aanmoediging krijgt hij ook een productiviteitspremie, die door de werkgever wordt betaald.

    Dit verandert er vanaf 1 oktober

    Apothekers vergoed voor begeleidingsgesprekken astmapatiënten

    Apothekers zullen vergoed worden voor begeleidingsgesprekken met astmapatiënten die hun behandeling starten, over het gebruik van hun geneesmiddelen. Uit onderzoek van de Gentse universiteit is namelijk gebleken dat goed gestructureerde begeleidingsgesprekken de therapietrouw en de inhalatietechniek flink kunnen verbeteren.

    Apothekers krijgen voor zo'n gesprek 20 euro van de ziekteverzekering. Voor de patiënt betekent de nieuwe dienst geen extra kost.

    Snelrechtbanken

    Snelrechtbanken moeten vanaf 1 oktober kleine misdrijven behandelen waarvan de dader de feiten bekend heeft of op heterdaad betrapt is. Het gaat bijvoorbeeld om winkeldiefstallen, verboden wapendracht en vechtpartijen.

    Dit verandert er vanaf 1 oktober

    Voorlopig rijbewijs duurder

    Wie zijn voorlopig rijbewijs gaat afhalen, betaalt daar vanaf 1 oktober minstens 20 euro voor. Tot dan is dat nog 9 euro. De kandidaat-bestuurder krijgt in ruil wel een voorlopig rijbewijs in bankkaartformaat, en dus niet langer op papier.

    Bovenop de algemene kosten mogen de gemeentebesturen nog een eigen toeslag aanrekenen.

    Strengere regels voor helikopters

    De regels voor het opstijgen en landen buiten luchtvaartterreinen voor helikopters worden heel wat strenger. Het directoraat-generaal Luchtvaart, onderdeel van de FOD Mobiliteit, hoopt zo de geluidshinder binnen de perken te houden.

    Met de nieuwe regelgeving is het voortaan bijvoorbeeld verboden 's nachts te landen of op te stijgen buiten een luchtvaartterrein. Op een privéterrein landen is wel nog toegestaan, maar piloten zullen zich aan strenge regels moeten houden.

    Indra Dewitte adjunct-hoofdredacteur HBVL

    Journaliste Indra Dewitte, die tot en met vorig seizoen De zevende dag presenteerde, verhuist naar de redactie van Het Belang van Limburg. Daar wordt ze adjunct-hoofdredacteur.

    Dewitte was sinds 2000 aan de slag voor de VRT. Ze begon haar carrière bij het reportagemagazine Koppen, en maakte in 2003 de overstap naar TerZake. Sinds 2007 presenteerde ze De zevende dag. Dewitte werd vervangen door Ihsane Chioua Lekhli.

    Dit verandert er vanaf 1 oktober

    Anne De Paepe eerste vrouwelijke rector UGent

    Het vierjarige mandaat van de nieuwe Gentse rector Anne De Paepe (foto boven) gaat op 1 oktober van start. Zij is de eerste vrouwelijke rector aan de UGent. Freddy Mortier wordt vicerector.

    30-09-2013 om 22:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummerplaat verplicht voor alle bromfietsen vanaf lente

    Nummerplaat verplicht voor alle bromfietsen vanaf lente



    Alle gemotoriseerde voertuigen die zich op de openbare weg begeven, moeten vanaf maart 2014 een nummerplaat dragen. Het gaat om alle
    zogenaamde 'brommobielen', golfkarretjes en tienduizenden bromfietsen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

    Brommobielen, auto's waar geen rijbewijs voor vereist is, bromfietsen van minder dan 125 cc en golfkarretjes zijn de enige gemotoriseerde
    voertuigen die nog steeds geen nummerplaat hebben en dus moeilijk kunnen geverbaliseerd worden wanneer ze een overtreding begaan. Volgende lente komt daar dus verandering in. Een uitzondering geldt voor elektrische fietsen en automatisch aangedreven rolwagentjes.

    Wegcode
    Hoe de nummerplaten er zullen uitzien of wat ze gaan kosten, wordt nog over onderhandeld. Voor de nieuwe regel moet ook de wegcode worden aangepast. Volgens het kabinet van staatssecretaris voor Mobiliteit Wathelet zal alles rond zijn tegen volgende lente.

    Verbaliseren
    Politiediensten zijn alvast tevreden. Door een kenteken te geven, wordt het immers makkelijker om de voertuigen te verbaliseren. Er zijn nogal wat misbruiken, zoals overdreven snelheid of geen parkeerticket betalen.

    30-09-2013 om 09:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saunabezoek terugbetaald door ziekenfonds

    Saunabezoek terugbetaald door ziekenfonds

    Of dat je nu terug krijgt of niet,gezond of niet ik zal er geen gebruik van maken,weet niet of het zo gezond is in elk geval ik voel me er niet goed bij krijg er hoge hartslag van.

    Dat is de grootste zever dat ik al heb gehoord.Je kunt je op zoveel manieren ontstressen door de wandelen, zwemmen,... Wordt dit ook allemaal terugbetaald. te gek voor woorden.



    Vanaf 1 januari 2014 komt het Onafhankelijk Ziekenfonds jaarlijks voor 25 euro tussen in een saunabezoek. Dat schrijft De Zondag. "Omdat wij begrijpen dat het belangrijk is om tijd voor jezelf te nemen en te ontstressen", klinkt het bij het ziekenfonds.

    De Saunavereniging probeerde ook het Neutraal Ziekenfonds tot een tussenkomst te verleiden, maar die houden voorlopig de boot af. "We willen geen Mattheüseffect creëren", zegt Jürgen Constandt, algemeen directeur van het Vlaams en Neutraal Ziekenfonds. "We betwisten niet dat een saunabezoek gezond is, maar om ook financieel tussen te komen, lijkt ons een brug te ver."

    30-09-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!