Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    16-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energiebedrijven moeten vanaf nu zelf laagste tarief aanbieden

    Energiebedrijven moeten vanaf nu zelf laagste tarief aanbieden

    Goed initiatief waarom moesten er meerdere tarieven zijn voor een zelfde service , product

    't Is verkiezingstijd. ....



    Energieleveranciers moeten voortaan één keer per jaar zelf het meest voordelige tarief voorstellen aan hun klanten. Dat is het gevolg van een akkoord dat minister voor Consumenten Johan Vande Lanotte (sp.a) en staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (cdH) sloten met de leveranciers. De klant moet wel zelf het initiatief nemen om dat tarief vervolgens aan te vragen.

    De twee regeringsleden maakten zes nieuwe afspraken met de energiesector. Dat had enige voeten in de aarde - het overleg duurde ettelijke maanden - maar alle partijen benadrukken bij de ondetekening dat het om een vrijwillig akkoord gaat. Meest in het oog springende nieuwigheid is het feit dat de leveranciers hun klanten elk jaar moeten laten weten wat voor hen de goedkoopste tariefformule is. De consument kan daar vervolgens kosteloos naar overstappen. Marktleider Electrabel stuurde de klanten al één keer zo'n brief en dat leidde tot een zeer grote interne switch, zegt topvrouw Sophie Dutordoir.

    Alle leveranciers zullen op hun website ook een simulator zetten, waar de tarieven van het bedrijf zelf kunnen worden afgetoetst. Daaronder komt een link naar de simulator van de externe regulator CREG, waar kan worden vergeleken met andere leveranciers. Daarnaast worden enkele wijzigingen doorgevoerd aan de contracten. Overeenkomsten van beperkte duur kunnen niet stilzwijgend worden verlengd aan een hoger tarief en consumenten kunnen voortaan vragen de afrekeningsfactuur uit de domiciliëring uit te sluiten.

    Als een terugbetaling aan de klant niet tijdig gebeurt, moet de leverancier intresten betalen en als een klant niet langer tevreden is, moet hij zonder enige schadevergoeding kunnen switchen naar een andere leverancier. "De geesten over deze zaken zijn de laatste jaren enorm veranderd. Wat nu evident lijkt, was dat vijf jaar geleden nog niet", besluit Vande Lanotte, die vooral wil vermijden dat de marktwerking, die in enkele jaren tijd heeft geleid tot aanzienlijk lagere prijzen, opnieuw stilvalt.

    Alle leveranciers ondertekenden de tekst, op Elegant na. "We zullen het akkoord wel naleven, dat is ook makkelijk, maar niet ondertekenen", laat Elegant weten. De leverancier vindt dat het akkoord niet ver genoeg gaat en geen transparantie garandeert. "Een verplichte vermelding van de naam van het geldende tariefplan op elke factuur heeft de finale tekst niet gehaald", geeft Elegant als voorbeeld. "Net zo min als de verplichting om eenvoudig een volledig overzicht van alle aangeboden tariefplannen te publiceren op de eigen website."

    De maatregelen worden van kracht tussen 1 januari en 1 april volgend jaar.

    16-10-2013 om 20:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA wil niet dat prinses Astrid handelsmissies leidt

    N-VA wil niet dat prinses Astrid handelsmissies leidt

    Wet is wet. . De trados mogen alles met de voeten treden. . NV-A is de grootste partij en mag terecht gefundamenteerde opmerkingen maken. Dat is pas democratie.

    Ik ben al geen grote voorstander van de monarchie omdat het niet meer van deze tijd is, maar de functie van zowel Astrid als Laurent is totaal overbodig. Pure diefstal van de belastingbetaler met steun van politieke partijen die op die manier ook hun eigen potjes gedekt willen houden!




    De N-VA vindt niet dat prinses Astrid de toekomstige handelsmissies kan leiden. Volgens de partij gaat dat in tegen een wet uit 2002 rond het Agentschap voor Buitenlandse Handel. "Niemand staat boven de wet. Niet het Agentschap Buitenlandse Handel, niet de federale regering en ook niet het koningshuis", zegt Karim Van Overmeire, Vlaams parlementslid voor N-VA.

    De federale regering besliste midden juli dat prinses Astrid de twee eerstvolgende economische handelsmissies (Zuid-Afrika/Angola en India) zou leiden. Ze zou daarmee de rol overnemen van voormalig kroonprins - en nu koning - Filip.

    Volgens N-VA-parlementslid Karim Van Overmeire heeft de federale regering die beslissing niet alleen genomen zonder het antwoord van de Vlaamse regering af te wachten, volgens Van Overmeire is ze ook onwettig.

    "De federale regering heeft geïmproviseerd, terwijl de wet van 2002 (over het samenwerkingsakkoord tussen de federale overheid en de gewesten met betrekking tot de oprichting van een Agentschap voor Buitenlandse Handel, red.) duidelijk zegt dat de erevoorzitter van de Raad van bestuur van het Agentschap Buitenlandse Handel die missies moet leiden. Niemand staat boven de wet. Niet het Agentschap Buitenlandse Handel, niet de federale regering, en ook niet het koningshuis", aldus Van Overmeire.

    Volgens Van Overmeire heeft de N-VA op zich geen bezwaar tegen gezamenlijke handelsmissies. "Vlaanderen organiseert gemeenschappelijke missies met Nederland en Catalonië, dus waarom niet met Wallonië. Maar dan moet men Vlaanderen daar ook effectief in kennen en niet doen alsof", aldus Van Overmeire.

    Volgens de N-VA'er is de recente troonswissel een geschikte gelegenheid om de werking van het Agentschap te herzien. "Het werd in 2002 opgericht in functie van de kroonprins. Nu de kroonprins Koning is geworden, moet de structuur herdacht worden in plaats van gewoon een nieuwe prins of prinses te zoeken en alles bij het oude te laten", besluit Van Overmeire.

    16-10-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    15-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeker 67 doden bij zware aardbeving op Filipijnen

    Zeker 73 doden bij zware aardbeving op Filipijnen

    Minstens 73 doden na zware aardbeving op Filippijnen

     

    UPDATE Bij een krachtige aardbeving op de Filippijnen zijn volgens een nieuwe balans minstens 73 mensen om het leven gekomen. De beving met een magnitude van 7,2 verwondde een honderdtal anderen. Dat hebben verantwoordelijken van het nationaal rampenagentschap bekendgemaakt.

    De aardbeving deed zich voor om 08.12 uur lokale tijd, op twee km van het eiland Bohol, 630 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Tagbilaran. Het gebied is een geliefde toeristische bestemming.

    De eerste slachtoffers werden gemeld na de instorting van een gebouw in de stad Cebu, op 60 km van het epicentrum. In Bohol stortte het dak van een hotel in. Daarbij kwam minstens één medewerker om het leven.

    Er ontstonden problemen rondom het ziekenhuis van Cebu toen daar brand uitbrak. Veel scholen blijven vandaag dicht. Enkele vliegvelden in de regio zijn dinsdag gesloten, meldt het Rode Kruis.

    In het gebied liggen drie verschillende aardplaten en gebeuren wel vaker aardbevingen. In 1976 werd het land getroffen door een zware aardbeving in de Golf van Moro, in het zuiden van de eilandengroep, met een kracht van 7,6. Daarbij vielen 7.000 doden. Een zowat even sterke beving in 1990 in Luzon, in het noorden, kostte 2.400 mensenlevens.

    De beving werd gevoeld in de naburige provincies Cebu, Negros, Masbate, Leyte, Iloilo en tot in de zuidelijke regio Mindanao, aldus het seismologisch instituut.

     

    15-10-2013 om 22:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partijvoorzitters zien nieuwe staatshervorming niet zitten

    Partijvoorzitters zien nieuwe staatshervorming niet zitten

    De politieke monarchieën hebben weer eens beslist. Geen verkiezingen meer nodig...

    Altijd dat geleuter, wij zijn de besten, kijk eens wat we gaan doen na de verkiezingen enz. Schaf de kiesplicht af, dan zijn we zeker van een klucht minder, in dit landje.



    De volgende federale regering heeft niet de tijd of luxe om zich bezig te houden met een nieuwe staatshervorming en moet de focus op het sociaaleconomisch herstel leggen. Dat heeft Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten gezegd in 'De Zevende Dag'.
    In het VRT-debatprogramma zaten vandaag de partijvoorzitters van Open Vld, CD&V, sp.a en N-VA rond de tafel. Bij de leiders van de federale meerderheidspartijen bleek er weinig appetijt voor een nieuwe communautair avontuur na de verkiezingen van mei volgend jaar.

    "De zesde staatshervorming wordt dit najaar gestemd. Wat ons betreft zijn we dan klaar met dat rondje staatshervormen en moet de focus onmiskenbaar liggen op het sociaaleconomische (...) De volgende vijf jaar moet het gaan over economie en de jobs van de mensen, en niet opnieuw een rondje institutioneel bashen of vijanden zoeken", zo stelde Rutten.



    Macht van de PS
    N-VA-voorzitter Bart De Wever stelde dat zijn partij in een volgende regering "vanaf dag één de juiste sociaaleconomische maatregelen wil nemen", maar hij sabelde tegelijkertijd de huidige staatshervorming neer en hamerde erop dat "je nooit structureel in orde raakt als je de macht van de PS niet uit de sociaaleconomische beslissingen voor Vlaanderen kan houden".

    Dat was volgens De Wever ook wat Open Vld en CD&V drie jaar geleden opperden, maar nu proberen te vergeten. CD&V-voorzitter Wouter Beke wees er echter op dat in 2010 Brussel-Halle-Vilvoorde nog niet gesplitst was en de staatshervorming nog moest aangevat worden. Hij maakte de vergelijking met de overleden oud-premier Wilfried Martens, die in 1980 een staatshervorming realiseerde en daarmee de stabiliteit creëerde om sociaaleconomische uitdagingen aan te pakken

    "Pessimisme bestrijden"
    Ook sp.a-voorzitter Bruno Tobback beaamde dat de volgende regering een sociaaleconomisch programma als hoofdzaak moet hebben. Daarbij gaat het volgens hem echter niet enkel over "jobs en cijfers". "Kunnen we eindelijk iets doen om het pessimisme en negativisme, dat sommigen rond de tafel graag voeden, te bestrijden? ".

    Gisteren had ook MR-vicepremier Didier Reynders zich al uitgesproken voor een communautaire pauze. "Ik vind dat we ons nu vijf jaar lang van elke communautaire beslissing moeten onthouden. Ik lanceer geen exclusieven, maar de dag na de verkiezingen wil ik gaan voor een socio-economische regering zonder staatshervorming", zei hij.

    PS-voorzitter Paul Magnette liet vandaag zowel in 'De Zevende Dag' als op RTBF blijken dat hij weinig zin heeft om met N-VA over een federale regering te onderhandelen. Ook Magnette stelt geen exclusieven, maar "indien u mij vraagt of ik zin heb om het te doen, is het antwoord neen", zo luidde het op de Franstalige televisie.

    15-10-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    14-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.95% Vlamingen vloekt in auto op andere weggebruikers

    95% Vlamingen vloekt in auto op andere weggebruikers

    Als je gestresseerd bent , blijf dan uit de wagen , want eens loopt dit toch verkeerd af

    Wij zijn dan ook een verzuurd volkje (geworden)



    U kan vandaag op onze site niet naast het stressmannetje van De Lijn kijken en u heeft misschien net een uur of langer in de file gestaan, niet? En heeft u dan ook gevloekt? Wij zijn alvast met velen die het niet kunnen laten: maar liefst 95% van de Vlaamse chauffeurs foetert op andere weggebruikers. De verse 'Potver-pot' van het komieke stressmannetje komt dus niet zomaar uit de lucht gevallen.

    De Lijn liet iVOX 1.000 Vlamingen ondervragen over autostress. Blijkt onder meer dus dat 95 procent van de automobilisten op andere weggebruikers vloekt, meestal met een 'godver(domme)'. Acht procent vloekt zelfs elke autorit en meer dan de helft regelmatig. En neen, er is geen verschil tussen de beide geslachten als het op vloeken aankomt. Leeftijd speelt wél een rol: ouderen vloeken minder én ingehoudener. In de categorie min 35 vloekt dertien procent elke rit, terwijl dat bij de 55-plussers maar vier procent is. In die laatste groep doet tien procent het zelfs nooit; dat is slechts twee procent bij wie jonger dan 34 is.

    Bumperklevers
    De belangrijkste oorzaken voor autostress en vloeken in de auto zijn voor de Vlaming: andere weggebruikers die de pas afsnijden (24%), bumperklevers (17%) en automobilisten die de richtingaanwijzers niet gebruiken (14%). Trager rijden dan de aangegeven snelheid (10%), middenvakrijders op de snelweg (8%) en iemand die voor je neus een parkeerplaats inneemt (8%) vervolledigen de top vijf.

    Om al die stress in de auto te helpen verminderen, lanceert het populaire stressventje van De Lijn vandaag de
    Potver-pot. Dat is een vloekpot die je in de bekerhouder kan plaatsen en die autoreizigers helpt sparen voor een vervoerbewijs van De Lijn. Drop per vloek 1 euro in het potje et voilà.

    Op zaterdagen 19 en 26 oktober deelt De Lijn in 12 Vlaamse steden 13.000 gratis Potver-potten uit. Wie de bus of tram wil uitproberen, kan op
    www.delijn.be/potverpot een gratis sms-ticket aanvragen. Ook kunnen bezoekers er uitzoeken welk type vloeker ze zijn. Het stressmannetje illustreert er verschillende verkeersfrustraties met ludieke, herkenbare vloeken.

    14-10-2013 om 23:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De veer is gebroken bij N-VA

    Eric Van Rompuy: "De veer is gebroken bij N-VA"

    Ha daar heb je good old Van Rompuy weer. Waar blijft De Gucht of onze Europese warlord. Die moeten toch ook wat te vertellen hebben. Zij zullen wel maken dat de NVA terug op niveau zit.

    Het grootste kieken van België heeft eens gesproken. . Hete adem in de nek broekschijterke?



    De recente peiling van De Standaard en de VRT wijst uit dat de N-VA "niet incontournable zal zijn op alle niveaus". "Een trendbreuk", zo schrijft Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy, die drie maanden na zijn hartoperatie zijn online dagboek heeft hervat.

    "De N-VA valt duidelijk beneden de 30 procent en CD&V klimt uit het dal naar de 20 procent. Eén zwaluw maakt de lente niet maar N-VA zal niet incontournable zijn op alle niveaus. Dat wordt nu wel duidelijk. In die zin is de jongste peiling een trendbreuk", zo analyseert Van Rompuy, die uit de peiling opmaakt dat "meer en meer Vlamingen bedanken voor een blokkering in 2014 en oplossingen willen voor de sociaaleconomische problemen".

    Kiezersbedrog
    De CD&V'er stelt ook vast dat de Vlamingen N-VA-voorzitter Bart De Wever niet zien als premier noch als minister-president. "De maskers vallen af over Bart De Wever en zijn confederale ambities. Meer en meer Vlamingen beginnen te voelen dat hier een gigantisch kiezersbedrog in de maak is en een totaalzege van N-VA een grote bedreiging inhoudt voor hun welvaart."

    Andere partijen
    "De veer is gebroken bij N-VA en de andere partijen kunnen hierbij hun voordeel doen, maar dan moeten ze het beter doen dan de voorbije week, want daar zijn fouten begaan", zo besluit Van Rompuy.

    14-10-2013 om 11:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herrieschopper filmt ontstaan rellen in Houthalen

    Herrieschopper filmt ontstaan rellen in Houthalen

     

    Een van de relschoppers die gisterenavond getuige was van de rellen in de buurt Houthalen zette een spectaculair filmpje online van hoe de situatie tussen de politie en de jongeren in de wijk Meulenberg al snel verhit raakte.



    Bij de rellen vielen heel wat gewonden, de relschoppers gooiden met stenen naar de politie. Aanleiding voor de rellen was een arrestatie eerder op de dag in de Houthalense wijk Meulenberg.



    In de eerste beelden is de situatie nog redelijk rustig, maar na enkele minuten valt een van de politiehonden een relschopper aan en stromen de jongeren toe. Zo raakt de situatie al snel verhit.

    Op het einde zie je hoe de jongeren van op een terras van een café de agenten bekogelen. Het gevolg is dat een van de politiecombi's crasht. In het vervolg dat door dezelfde YouTube-gebruiker online heeft gezet, zie je het resultaat van de crash waarbij de agent zwaargewond raakte.

    HLN.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?

    14-10-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    13-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén keer naar toilet en vijf treinen hebben vertraging

    Eén keer naar toilet en vijf treinen hebben vertraging

    Betaal die verantwoordelijken eens met " Loon naar werk "

    Kakken kost geld



    De onwaarschijnlijk krappe dienstregelingen van treinbestuurders zijn dikwijls de oorzaak van vertragingen. "Eens naar het toilet moeten is al genoeg om zes minuten te laat te vertrekken", klinkt het. Dat zet vaak een domino-effect in gang, waardoor al snel een vijftal andere treinen ook vertraging oplopen.

    Onze krant kon de nieuwe dienstregelingen inkijken en vaststellen dat er soms maar drie minuten tijd is om een trein te ontkoppelen, veiligheidstesten uit te voeren en opnieuw te vertrekken. De NBMS belooft beterschap... tegen eind 2014.

    "Ik begin het beu te worden", antwoordde minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) woensdag in de Kamercommissie Infrastructuur op vragen over de historisch lage stiptheid van de NMBS. Het percentage treinen met minder dan vijf minuten vertraging bedraagt in 2013 85,6%. Liefst 30.000 treinen zullen tegen eind dit jaar zijn afgeschaft. Dat is dubbel zoveel als vijf jaar geleden. Ondanks een stiptheidsmanager en een stiptheidsplan dat in 2011 563 miljoen euro kostte en meer dan 120 maatregelen bevatte.

    13-10-2013 om 19:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkend: Kinderen worden mishandeld in weeshuis

    Schokkend: Kinderen worden mishandeld in weeshuis
    Opgelet: dit zijn zeer harde beelden

    Proficiat Rusland, proficiat Poetin. Doet me denken aan het nazi tijdperk. Ik geloof dat Rusland goed aan het afglijden is op menselijk vlak en aangaande morele waarden. Je moet maar zien wat er in Rusland gaande is de laatste tijd, hoe mensen gediscrimineerd worden en je moet dan de Russen even bekijken die op reis komen naar Europa. Varkens. Neen, ik geloof niet dat het goed was de grenzen open te stellen. Het is ook duidelijk dat niet de rijkste de beste manieren hebben.

     
    video

    Er zijn bijzonder schokkende beelden opgedoken uit Rusland, van kinderen die mishandeld worden in een weeshuis. Ze worden onder andere hard geslagen met een riem. Unicef wil dat er snel een onderzoek komt over waar en wanneer dit gebeurd is.

    13-10-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    12-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brievenbus verplaatsen of geen post

    "Brievenbus verplaatsen of geen post"

    Een postbode mag ook niet op de stoep rijden met zijn fiets, wat bij een ongeval met voetganger.

    Thys is een man met een groot hart en een grote portemonnee. Hij gaat dat zeker NIET oplossen.



    In Liedekerke heeft Bpost ermee gedreigd om, gespreid over twee straten, bij tien woningen niet langer post te bedelen. In het ene geval staan de brievenbussen anderhalve meter te ver van de straatkant. In het andere geval gaat het om een doodlopend straatje waar bpost alle brievenbussen liefst aan het begin van de weg verzameld ziet. De bewoners zijn niet van plan in te gaan op die eisen.

    De bewoners van zes huizen in de Beysstraat en nog eens vier huizen in een doodlopend zijstraatje van de Loddershoekstraat vielen begin juli uit de lucht toen ze een brief van bpost kregen. Daarin stond te lezen dat hun brievenbus niet aan de regels voldoet. In de Beysstraat staan de bewuste brievenbussen niet dicht genoeg bij de openbare weg. Kleine kanttekening: de straat wordt in de nabije toekomst heraangelegd en daarom werden al verschillende stukken grond aan de voorkant van de huizen onteigend.

    Bpost wil bij zes woningen dat de brievenbus anderhalve meter opschuift in de richting van de straat, maar dat komt er in de praktijk op neer dat de bewoners hun brievenbus in de nog aan te leggen straat moeten planten. "Een postbode mag nooit de openbare weg verlaten", legt Fred Lens, woordvoerder van bpost, uit. "Tenzij hij een aangetekende zending moet afleveren aan de deur, post naar een mindervalide brengt of aan de brievenbus van een appartement moet zijn. Maar de brievenbus moet dus eigenlijk aan de rand van de openbare weg staan." In het geval van de Bleysstraat worden die openbare weg en de brievenbus van elkaar gescheiden door anderhalve meter kiezelsteentjes, wat volgens de bewoners geen onoverkomelijke hindernis voor een postbode is.



    Tijdverlies
    In het doodlopende stukje Loddershoekstraat, waar vier woningen staan, is het probleem minder duidelijk. "Volgens mij kregen we die brief omdat de postbode misschien te veel tijd verliest door ons straatje in te rijden", oppert bewoner Leopold Van Droogenbroeck. "Ze willen dat we de vier brievenbussen aan het begin van ons steegje hangen. Maar dan moeten we de garage of de gevel van een ander gebruiken. Dat is dikke zever en ik weiger dan ook om iets te doen. Ons stukje straat is een officiële gemeenteweg en dus moet de postbode maar tot bij ons komen." Fred Lens weet niet meteen wat hier het probleem is. "Mogelijk is de straat niet officieel erkend", zegt hij. "Dan gaat het niet om een openbare weg en dan mag onze postbode daar ook niet rijden. Het gaat dus zeker niet om het beperken van tijdsverlies. Maar een postbode moet zich ook aan de verkeersregels houden. Mogelijk heeft het bord 'Uitgezonderd Bewoners', dat aan de ingang van het straatje hangt, hier ook iets mee te maken."

    De bewoners zijn er alvast niet gerust in en zochten steun bij de gemeente. "De mensen weten niet wat ze nu moeten aanvangen", zegt gemeenteraadslid Peter Pauwels (Open Vld). "Ze vrezen dat ze niet langer post zullen krijgen, en die vrees is niet onterecht. Het staat letterlijk in die brief die ze kregen: als ze hun brievenbus niet verplaatsen, zal de post in het postkantoor achtergehouden worden. Ik heb al verschillende keren contact opgenomen met medewerkers van bpost, maar ik geraak nooit verder. En ondertussen blijft bpost maar aanmaningen sturen."

    De gemeente stuurde intussen al een brief naar bpost om de situatie in de Beysstraat uit te leggen. Of er een oplossing voor het doodlopende zijstraatje van de Loddershoekstraat mogelijk is, is niet duidelijk.

    12-10-2013 om 20:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maggie De Block populairder dan Bart De Wever

    Maggie De Block populairder dan Bart De Wever

    De Block liegt ons voor met haar cijfers, als je de straat eens op komt dan zie je niets van haar zogezegde "goede resultaten"! N-VA is de enige echte partij die voor een ommezwaai kan zorgen.. denk hier aan!

    Ik vind mevr. De Block ook goed bezig. Maar daarvoor ga ik nog niet op de VLD stemmen, met die slapjanus van een De Croo, die tuttebel van een Rutten en die omhooggevallen "zoontjes van...".



    Mochten er vandaag verkiezingen plaatsvinden, dan zou N-VA terugzakken tot nipt onder het resultaat dat de partij in juni 2010 haalde bij de Kamerverkiezingen. Zo blijkt uit een peiling van de VRT en De Standaard. Voor alle duidelijkheid: N-VA blijft met 27,9 procent veruit de grootste partij van Vlaanderen. Opmerkelijk is ook dat partijvoorzitter Bart De Wever in de lijst van populairste politici zakt van plaats twee naar drie, en dat hij behalve Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) nu ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) moet laten voorgaan.

    De score die N-VA haalt is maar nipt onder de score bij de Kamerverkiezingen van juni 2010, toen de partij een verrassende 28,2 procent scoorde. De voorbije peilingen kwam N-VA echter steevast boven de 30 procent uit. De vorige peiling haalde N-VA bijvoorbeeld nog 32,1 procent.

    Uit de bevraging blijkt voorts dat partijvoorzitter Bart De Wever moet inboeten aan populariteit. Niemand minder dan Maggie De Block (Open Vld) stoot hem van de tweede plaats. Vlaams minister-president Kris Peeters blijft de populairste politicus in het Nederlandstalige kiesgebied. Haar opmars dankt de staatssecretaris voor Asiel en Migratie naar eigen zeggen onder meer aan het werk dat ze de voorbije jaren met haar ploeg heeft geleverd, zo reageerde Maggie De Block op Radio

     1

    CD&V, de partij van Peeters, blijft de tweede grootste partij in de peiling, dat met 19,0 procent zowat anderhalve procentpunt beter doet dan bij de vorige peiling (17,4 procent) en dan bij de Kamerverkiezingen (17,6 procent).

    Open Vld boekt met 13,8 procent forse vooruitgang ten opzichte van de 10,1 procent bij de vorige peiling, maar blijft licht onder de uitslag van 2010 (14 procent).

    Sp.a haalt 13,4 procent, waarmee de Vlaamse socialisten het zowat anderhalf procentpunt slechter doen dan bij de vorige peiling (14,7 procent) en de verkiezingen (14,9 procent).

    Groen blijft met 10 procent ruim boven de score van juni 2010 (7,1 procent) en gaat een half procentpunt vooruit ten opzichte van de vorige peiling.

    Vlaams Belang haalt 10,6 procent, exact hetzelfde als bij de vorige peiling en 2 procentpunt lager dan bij de verkiezingen.

    Het extreemlinkse PvdA springt in de peiling van 2,5 naar 3,9 procent, terwijl LDD op 1,3 procent uitkomt.

    12-10-2013 om 09:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    11-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode Duivels naar WK in Brazilië na winst in Zagreb

    Rode Duivels naar WK in Brazilië na winst in Zagreb

    rode duivels naar wk in brazilie na winst in zagreb

    De Rode Duivels gaan naar het WK in Brazilië! Onze nationale helden versloegen vrijdagavond Kroatië met 1-2 en zijn zo automatisch geplaatst voor het wereldkampioenschap van volgend jaar. Een uitmuntende Romelu Lukaku zorgde voor beide goals.

    De match in acht cruciale momenten

    Min. 1: De match wordt afgefloten. De Duivels krijgen de steun van meer dan 2.000 Belgische fans in het stadion, die met z'n allen voor heel wat sfeer zorgen.
    Min. 15: Na balverlies op het Kroatische middenveld stuurt Steven Defour Romelu Lukaku diep. De sterke spits omzeilt keeper Pletikosa met een knappe kapbeweging en schiet de openingstreffer tegen de netten.
    Min. 38: Na een snelle counter zet Lukaku zich door. De Everton-spits loopt de hele helft van de Kroaten af en maakt de 0-2.
    Min. 45: Rust. De Rode Duivels zitten op rozen na twee goals van een uitmuntende Romelu Lukaku. Rio kan ons bijna niet meer ontsnappen.
    Min. 48: De Kroaten komen hevig uit de kleedkamers. Courtois redt een goede poging op doel vanop links.
    Min. 67: De held van de avond, Romelu Lukaku, gaat onder luid applaus naar de kant. Nacer Chadli is zijn vervanger.
    Min. 83: Courtois redt een eerste poging nog knap, maar de loeiharde knal van Kranjcar gaat binnen.
    Min. 94: Eindsignaal. De Belgen winnen! We gaan naar het WK in Brazilië!

    11-10-2013 om 21:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schadeverzekering duurder door btw op advocatuur

    Schadeverzekering duurder door btw op advocatuur

    Welke beroep is het sterkst vertegenwoordigd in de politiek? Welk beroep haalt het meeste voordeel uit de wetgeving? Juist! Advocaten!



    De kans is groot dat schadeverzekeringen binnenkort duurder worden. Verschillende verzekeraars zijn van plan de rechtsbijstandpremie op te trekken nu er vanaf volgend jaar 21 procent btw geheven wordt op de erelonen van advocaten. Dat schrijven L'Echo en De Tijd. Rechtsbijstand is geen verplichte verzekering maar kan bijvoorbeeld als optie bij de autoverzekering genomen worden.

    De federale regering besliste bij de begrotingsgesprekken voor het zomerreces om de btw op erelonen van advocaten in te voeren. Het was een van de maatregelen die toen reeds genomen werden zodat de begroting van 2014 op koers zou blijven. De maatregel gaat op 1 januari in.

    Bij de verzekeringsfederatie Assuralia klinkt het dat elke verzekeraar zelf een beslissing treft over al dan niet een verhoging van de premies. Een duurdere btw voor advocaten betekent voor de verzekeraar meer kosten wanneer de cliënt de rechtsbijstand nodig heeft.

    "Om de extra kosten voor advocaten te neutraliseren, dringt zich een verhoging van de rechtsbijstandpremie op", klinkt het bij DAS, de Belgische marktleider in dat segment. Voor particulieren loopt de prijsverhoging op tot gemiddeld 15 procent, voor bedrijven gaat het om een stijging met gemiddeld 6 procent. Ook andere verzekeraars plannen een verhoging.

    11-10-2013 om 19:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V legt indexsprong opnieuw op tafel

    CD&V legt indexsprong opnieuw op tafel

    Onnozelaar!!! . eerst de 6% op de electriciteit afschieten, is nochtans een basisbehoefte en behoeft geen 21% luxe-taks! . nu terug de werkende mens aanpakken en nog maar eens uitknijpen.....

    Politiekers moeten dringend beginnen met inleveren ! Loon naar werken !! Zoals de bevolking !!



    CD&V ziet een indexsprong als een optie om de competitiviteit van de bedrijven te vergroten. Dat heeft Kamerfractieleider Raf Terwingen gezegd in 'Villa Politica'. Op 6 november komen alle regeringen van het land samen om te spreken over een gezamenlijk concurrentieplan. Dan komt een mogelijke indexsprong wellicht opnieuw op tafel. Een btw-verlaging op energie wil CD&V niet.

    "Een indexsprong is iets dat al op tafel heeft gelegen en telkens opnieuw terugkomt", zegt Terwingen. Dat de partij echt pleit voor de maatregel, zegt hij niet met zoveel woorden. "Voor ons komt het erop neer om met duidelijke cijfers en bepaalde modellen te komen tot jobcreatie. Dat is het belangrijkste en dat doe je door de loonhandicap weg te nemen. De indexsprong is dan eventueel een element voor ons."

    Een indexsprong betekent dat de indexering van de lonen één keer wordt overgeslagen. Op die manier verbetert de concurrentiepositie van de Belgische bedrijven. Maar de lonen van de werknemers worden dus niet aangepast aan de stijgende levensduurte, de vakbonden hebben zich dan ook altijd fel verzet tegen de maatregel. Ook de socialistische partijen stonden in het verleden altijd weigerachtig tegenover het idee.

    11-10-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    10-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IMF overweegt eenmalige taks van 10% op spaargelden

    IMF overweegt eenmalige taks van 10% op spaargelden

    Wablieft. Mijn geld "afpakken" om hun fouten en onnozelheden te kunnen betalen??? Haal nog meer steuntrekkers in europa binnen, want daar gaat ons geld naartoe!

    Wie is de schuld van de crisis RA Ra Ra zij mogen aan het geld van de aller rijksten niet komen daarom wordt de burger uitgezogen. Toppsport dat met torenhoge lonen en transferten jongleert en ga zo maar door niet te snappen waar al die eurokes van komen



    Het IMF (Internationaal Monetair Fonds) speelt met de idee om een eenmalige belasting van 10% te heffen op het spaargeld in de 15 landen van de eurozone. Dat meldt Le Figaro. Het idee is niet nieuw. Al in 2011 merkte de Boston Consulting Group op dat een belasting van 30% op alle activa de enige uitweg uit de eurocrisis zou zijn. Wat daar zo "verleidelijk" aan is? "Ze kan worden doorgevoerd vooraleer mensen zich er aan kunnen onttrekken", stellen de economen van het IMF. Holt u alvast naar uw bank?

    Steen Jakobsen, hoofdeconoom van de Saxo Bank, sprak in april van dit jaar van een belasting op activa van 10 tot 15%. Ongeveer het percentage waarmee het IMF nu afkomt.

    Het IMF verwijst in haar Fiscal Monitor naar een studie van de Duitse econoom Stefan Bach. Die berekende vorig jaar dat indien enkel de Duitsers die meer dan 250.000 euro op de bank hebben staan eenmalig zouden worden belast à rato van 3,4%, men ruim 100 miljard euro zou kunnen ophalen. Dat is 4% van de Duitse openbare schuld.

    "Gedrag niet verstoren"
    De economen van het IMF schrijven nu over de 15 landen van de eurozone het volgende: "Het verleidelijke van zo'n belasting is dat ze kan worden geïmplementeerd vooraleer mensen zich er aan kunnen onttrekken en dat wordt verondersteld dat ze éénmalig is en ze het gedrag niet verstoort. (...) De belastingsgraad die nodig is om de schuldratio (ten opzichte van het bbp) van de landen terug te brengen tot hun niveau van 2007 vergt een heffing van ongeveer 10% op alle spaartegoeden van gezinnen met een positief netto saldo".

    Zachte oplossingen?
    Opgemerkt moet worden dat het nog om "zuiver theoretische voorstellen" gaat, maar "bestaan er 'zachte oplossingen' om de schuldencrisis op te lossen?", vraagt Le Figaro zich af.

    Volgens Monfinancier.com is het slechts een kwestie van tijd vooraleer zo'n belasting er ook daadwerkelijk komt. De Fransen hebben berekend dat door de 12.000 miljard euro die de Franse gezinnen op spaarboekjes hebben staan te belasten ze uiteindelijk het gat in de staatskas zullen kunnen dichten en de stijging van de overheidskosten kunnen financieren.

    "Er zit weinig anders op dan die weg op te gaan", schrijft het financiële magazine. "Want zowel de personen- als bedrijfsbelastingen hebben een punt bereikt waar elke verdere stijging riskeert de economie definitief in de afgrond te storten. Veel socialisten verdedigen de stelling dat spaargeld slaapt of - erger nog - 'enkel de rijken rijker maakt'".

    10-10-2013 om 22:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilfried Martens (77) overleden

    Wilfried Martens (77) overleden

    Hy heeft veel mogen genieten van zijn pensioen,gewerkt tot de dood.Proficiat

    Respect voor de politieker Wilfried Martens. Jammer genoeg had hij nog steeds niet genoeg geld om te stoppen met werken en hij heeft gewerkt tot zijn dood. Hij kon meer geprofiteerd hebben. Rip Wilfried

     

    Oud-premier Wilfried Martens (CD&V) is overleden. Hij werd 77. Hij is in de nacht van gisteren op vandaag in zijn woning in Lokeren overleden. "Zijn echtgenote minister van Staat Miet Smet en zijn kinderen stonden hem bij in zijn laatste uren", zo luidt het in een mededeling. Martens was vanaf 1979 dertien jaar lang bijna ononderbroken eerste minister van België



    Wilfried Martens is geboren in het Oost-Vlaamse Sleidinge. In 1972 werd hij CVP-voorzitter, een functie die hij zeven jaar lang bekleedde. Zonder enige ministeriële ervaring schopte hij het in 1979 tot eerste minister. Een negen maanden durend intermezzo met Mark Eyskens in 1981 niet te na gesproken, bleef Martens tot 1992 resideren in de 'Wetstraat 16'.

    Na zijn jaren in de Belgische politiek trok Martens Europa in. In 1994 raakte hij verkozen in het Europees Parlement. Vijf jaar later claimde hij het lijsttrekkerschap bij de Europese verkiezingen. Dat ging echter naar zijn latere vrouw Miet Smet en Martens bedankte voor de tweede plaats. Hij bleef wel voorzitter van de EVP, die onder Martens de socialisten onttroonden als grootse Europese politieke formatie.

    Woelig liefdesverleden
    Martens heeft vijf kinderen: twee bij zijn eerste vrouw, Lieve Verschroeven, met wie hij dertig jaar getrouwd was, en drie bij zijn tweede vrouw Ilse Schouteden. In 2007 gingen Martens en Schouteden uit elkaar. Op 27 september 2008 hertrouwde hij met Miet Smet.

    Volgens de mededeling heeft Martens de afgelopen dagen "afscheid genomen van zijn naaste familie".

    De begrafenis zal plaatsvinden in de Sint-Baafskathedraal in Gent op zaterdag 19 oktober.

    10-10-2013 om 17:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden flitsboetes zijn mogelijk ongeldig

    Duizenden flitsboetes zijn mogelijk ongeldig

     

    Vele duizenden flitsboetes zijn misschien ongeldig, omdat de controles zijn uitgevoerd door agenten die niet zijn opgeleid om met het flitstoestel te werken. In Wallonië is een snelheidsduivel daarvoor vrijgesproken: De agente was wel opgeleid om te flitsen, maar niet met dat specifieke toestel. Dat geldt waarschijnlijk voor heel veel agenten.

    10-10-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    09-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met anoniem surfen

    Gedaan met anoniem surfen

    Men is altijd best om niet teveel achter te laten op het internet. Dus steeds nadenken voor men iets doet. Zie al veel mensen die gewoon klevertje op webcam laptop hangen. Vond het eerst belachelijk maar is niet zo. Men kan meekijken zonder dat men het beseft. En laat mij eens goed lachen met bescherming van burgers. De echte criminaliteit wordt nooit bestreden. En zeker al niet als het door een nieuwe Belg gebeurt. Dus dat gezever over 'veiligheid' slaat nergens op.

    Dit is je reinste politiestaat .Dit is geen democratie meer , dit is pure sovjet stijl , de KGB is terug opgestaan , en is in apeland Eliostan neergestreken



    Telecomoperatoren moeten voortaan alle mogelijke details bijhouden over ons telefoon-, internet- en e-mailverkeer. Dat staat in een nieuw koninklijk besluit, zo schrijft De Tijd. Bevoegde ministers Johan Vande Lanotte (sp.a) en Annemie Turtelboom (Open Vld) erkennen dat hun KB veel verder gaat dan de Europese richtlijn van 2006 én dat ze niet met alle verzuchtingen van de privacycommissie rekening houden.

    Volgens De Tijd zal werkelijk alles worden opgeslagen: hoeveel mails u verstuurt, of en hoe u Skype gebruikt, waar en hoelang u mobiel belde, wanneer en via welk netwerk u mobiel surfte, hoe u uw telefoon- of internetrekening betaalt, of uw gesprekken worden doorgeschakeld, enzovoort. De operatoren zullen alles een jaar lang moeten opslaan. Behalve politie en gerecht zullen ook de Staatsveiligheid, de militaire inlichtingendienst en de ombudsdienst voor telecommunicatie in onze telecomgegevens mogen grasduinen.

    Volgens Turtelboom en Vande Lanotte is de Europese richtlijn uit 2006 achterhaald. Politie en gerecht hebben veel meer gegevens nodig om hun werk te doen, argumenteren ze. Bij de privacycommissie valt te horen dat het laatste advies over de kwestie dateert van 2009. "We moeten dus evalueren of het nieuwe KB wel door de beugel kan", luidt het. De operatoren krijgen nog een jaar tijd om hun organisatie aan te passen aan de nieuwe verplichtingen.

    Momenteel probeert het gerecht de betaalgegevens voor telefoons bij strafrechtelijke onderzoeken ook al te achterhalen. Tussen 2006 en 2011 zijn jaarlijks gemiddeld 309 telefooncontracten opgevraagd en 446 facturen opgevraagd, aldus de krant. Per jaar werd ook 5.500 keer informatie gevraagd over de herlaadbeurten van prepaid-kaarten.

    09-10-2013 om 19:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GAS-boete voor 4 uittreksels in gemeentelijke vuilnisbak

    GAS-boete voor 4 uittreksels in gemeentelijke vuilnisbak

    GAS-boetes. Eén van de uitvindingen van een land met een regering waar verspilzucht en graaipolitiek hand in hand gaan, waar ministers oogluikend toelaten en zelfs meespelen in het zich verrijken van macht- en geld...veel geld, waar corruptie en vriendjespolitiek hoogtij vieren. Maar waar de hard werkende burger door allerlei van dit soort opgelegde straffen moet opdraaien voor het delven van de gigantische financiële putten, gecreëerd door zijn eigen verkozen regering.

    Dit gaat erover! Tijd dat we op straat gaan komen voor zo van die dingen. . Den mens die dat heeft uitgevonden moeten ze in de bak steken. verschrikkelijke wereld waar we naartoe gaan of mss al in leven! Wanneer worden de Belgen dit beu. Volgend jaar met zen alle geen belasting betalen. Daar kan je toch een paar Gas boetes mee betalen. huh 250 euro...?



    Een vrouw uit Herentals hangt een GAS-boete van 250 euro boven het hoofd omdat ze vier bankuittreksels in de vuilnisbank gooide toen ze een bankfiliaal verliet. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

    "Het is verboden huishoudelijk afval te deponeren in straatvuilbakjes", aldus het proces-verbaal dat Patricia Baum in de bus kreeg. "Er mag uitsluitend afval in van ter plekke geconsumeerde producten."

    De GAS-ambtenaar was volgens de krant van mening dat hij een sluikstorter op het spoor was, aangezien de vuilnisbak op zo'n 165 meter van haar huis staat. Bovendien "blijkt dat het gezin uit twee personen bestaat en onregelmatig en weinig afval meegeeft met de gemeentelijke afvalophaling", redeneerde de ambtenaar.

    "In wat voor een totalitair regime leven wij?", reageert de vrouw. "Omdat mijn dochter en ik weinig afval produceren en onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk proveren te houden, zijn we sluikstorters? Dit is pure Kafka. Big Brother."

    Gemeentelijk juriste Ann Heylen verduidelijkt dat de vuilnisbakken regelmatig gecontroleerd worden om sluikstorten tegen te gaan. "Als wij identiteitsgegevens vinden, maken we daar standaard een dossier voor op. Dat wil niet zeggen dat mevrouw ook effectief een boete zal krijgen. Als wij een vergissing hebben begaan, verdwijnt de zaak."

    "Dader" Baum spreekt ook van een inbreuk op haar privacy, maar volgens Leuvens professor Sociale Wetenschappen Frankie Schram is afval doorzoeken door wie het ophaalt perfect legaal. "Deze mevrouw moet niet komen huilen, want ze heeft zelf haar gegevens te grabbel gegooid in een publieke vuilnisbak", argumenteert hij.

    09-10-2013 om 18:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Akkoord over de begroting 2014 en relancemaatregelen

    Akkoord over de begroting 2014 en relancemaatregelen

    Altijd maar de loonkost verdekke. Zou werkgelegenheid creëren. Wie geloofd dat? Loon inlevering heeft nog nooit een extra job opgeleverd, alleen een hogere bonus voor de ceo. Eerst een paar jaar goed profiteren van loon inlevering en als iedereen goed uitgemolken is, de regering incluis dan sluit men de boel en gooit men 1000den de straat op. Het moet kunnen met sociaal verantwoord besparen. Zoals een BTW vermindering op energie. Die komt iedereen ten goede.

    Proficiat cd&v, 6% btw op electriciteit is niet nodig... Zucht Nu ze eens een goede maatregel hebben dat niet enkel goed is voor de 'hoge pieten', maar ook voor de werkmensen. Cd&v, belachelijk. Ook water zou 6% btw zijn, basisbehoeften in 2013



    Het kernkabinet heeft een akkoord over de begroting 2014 en relancemaatregelen bereikt. De discussie over de wet van 1996 vindt later plaats.

    Het kernkabinet buigt zich al anderhalve week over de opmaak van de begroting voor volgend jaar en over maatregelen om de concurrentiekracht van de ondernemingen op te krikken. Het budgettaire werk is al een tijd min of meer afgerond, maar over het relancebeleid botsen de visies.

    Ondertussen heeft het kernkabinet dan toch een akkoord bereikt over de begroting voor 2014 en relancemaatregelen.

    De discussie over de wet van 1996, die ervoor moet zorgen dat de lonen niet ontsporen ten opzichte van onze buurlanden, is nog niet afgerond. De regering besliste tijdens een vorige begrotingsronde de kloof tegen 2018 weg te werken, maar een aantal zaken moet nog worden besproken.

    Volg de persconferentie over het akkoord hieronder live

    09-10-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!