Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    24-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Half miljoen Belgen kan bijna gratis naar de dokter

    Half miljoen Belgen kan bijna gratis naar de dokter



    Wie recht heeft op een goedkoper dokters- of tandartsbezoek zal dat straks ook automatisch krijgen. Er zijn naar schatting een half miljoen mensen die daar recht op hebben, maar dat zelf niet weten. Het gaat om mensen met een sociaal statuut, een laag inkomen of leefloners.

    Van deze groep maakt ongeveer 1,8 miljoen mensen gebruik van de verlaagde tarieven bij de dokter (1 euro remgeld met medische dossier, 1,5 euro zonder) of de tandarts (gratis). Maar een half miljoen mensen betalen nu nog teveel. Minister van sociale zaken Laurette Onkelinx (PS) gaat de ziekenfondsen de opdracht gegeven om zelf op zoek te gaan naar die 500.000 die niet weten dat ze recht hebben op het verlaagde tarief.



    “Ongeveer 14 procent stelt om financiële redenen een bezoek uit. Dat kan toch niet. Daarom gaan we zelf op zoek naar 500.000 mensen die recht hebben op goedkopere gezondheidszorg”, legt Onkelinx uit in Het Nieuwsblad.

    De ziekenfondsen zullen volgend jaar via de fiscus en het RIZIV al kunnen zoeken naar de onwetende rechthebbenden, maar om hen de tijd te geven het systeem op poten te zetten is 2015 wellicht realistischer.

    Wie in aanmerking komt voor de goedkopere gezondheidszorgen, kan ook bij allerlei instellingen kortingen krijgen. Het gaat onder meer om kortingen op trein, tram en bus, een sociaal telefoontarief, een verwarmingstoelage of lagere belastingen. Al die voordelen worden (nog) niet automatisch verleend

    24-10-2013 om 17:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen zorgen, Piet mag zwart blijven

    Heisa om niks: "Geen zorgen, Piet mag zwart blijven"



    De hele heisa over Zwarte Piet die VN-consultant Verene Shepherd veroorzaakte, is opgezet spel. Ze was ingeschakeld door drukkingsgroepen die de strijd tegen racisme zo vaak mogelijk op de agenda willen krijgen. Bovendien heeft zij niks te zeggen over de erkenning van Sinterklaas als erfgoed, dat beslist alleen UNESCO. En daar hebben ze helemaal geen probleem met een Zwarte Piet, schrijft Het Laatste Nieuws.

    De hele heisa begon met een brief. Op 17 januari 2013 stuurde Verene Shepherd, samen met drie andere ondertekenaars, haar grieven en vragen over 'Swarte Piet' naar de Nederlandse regering. Het was haar immers ter ore gekomen dat Nederland de traditionele viering van de geschenkheilige op de representatieve lijst voor 'Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid' wou plaatsen. En of de Nederlandse regering voort wou maken met een antwoord, want ze zou de kwestie in een rapport naar de Raad voor Mensenrechten sturen.

    Maar wat blijkt? Shepherd is helemaal niet geplaatst om daarover te beslissen. Die Raad heeft namelijk niks te maken met cultureel erfgoed, dat een UNESCO-kwestie is. "De vier ondertekenaars van die brief aan de regering behoren helemaal niet tot de bevoegde organen van UNESCO, maar gebruikten papier met het briefhoofd van 'de Verenigde Naties", legt Marc Jacobs uit, de Belgische vertegenwoordiger van UNESCO. "Zij zijn een soort consultants die een vooronderzoekje voor eigen gebruik doen, maar dan wel quasi-officieel vragen stellen aan de Nederlandse staat."

    Wat Jacobs en de UNESCO betreft mag de knecht van de Sint dus aan de slag blijven, én hij mag gerust z'n kleurtje behouden. "Zo'n overroepen actie neemt de magie van Sinterklaas weg", besluit Jacobs.

    24-10-2013 om 11:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trajectcontrole vaak uitgezet omdat er te veel geflitst wordt

    Trajectcontrole vaak uitgezet omdat er te veel geflitst wordt

    Eigenlijk is die trajectcontrole levensgevaarlijk, als je er aan komt durft niemand elkaar nog voorbij steken en remmen de mensen sneller dan gas geven

    De big brother maatschappij loopt vast. . hoe meer controle, snelheidsremmers en zever voor zogezegde veiligheid, hoe onveiliger en trager het gaat, alleen de filles groeien.

     

    De trajectcontroles op de E40 en de E17 worden geregeld uitgezet door de politie. Er worden te veel mensen geflitst, waardoor de parketten niet meer kunnen volgen. Dit jaar alleen overstijgt het aantal geflitsten de 100.000, heeft de redactie van VTM NIEUWS vernomen. Bovendien komt er, telkens iemand een boete weigert te betalen, een dossier bij.

    Op dit moment liggen er zeker zo'n 23.000 processen-verbaal die nog behandeld moeten worden: 20.000 bij het parket in Gent en 3.000 in Dendermonde. Alle dossiers zullen behandeld worden, zo klinkt het bij VTM, het zal alleen wat langer duren.

    24-10-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    23-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA zet veroordeelde wapenhandelaar aan de deur

    N-VA zet veroordeelde wapenhandelaar aan de deur

    Bij de PS hadden ze toch ook wapenhandelaars, huurmoordenaars en veroordeelde criminelen in hun rangen . Daarover is onze PVDA vriend heel was zwijgzamer
     
    En wat heeft madam Onkelinkx allemaal niet op hare kerfstok wat 1000 maal erger is dan die wapenhandelaar, maar daar geen slecht woord over, niet in de pers en niet door de traditionele partijen terwijl NVA hem tenminste aan de deur zet.




    De N-VA heeft de samenwerking met Géza Mezösy, waarnemend voorzitter van de N-VA in Vorst, Sint-Gillis en Ukkel, stopgezet. Die beslissing volgt op de onthulling van auteur Koen Hostyn (PVDA) dat Mezösy in 1996 en 2001 is veroordeeld voor illegale wapenhandel. Bij de N-VA viel men uit de lucht. "Dit komt niet overeen met de waarden en normen van onze partij. We zijn het gesprek aangegaan en onze wegen zijn gescheiden", zegt de partijwoordvoerder.

    Koen Hostyn, econoom, filosoof en actief bij de studiedienst van de PVDA, brengt in januari een boek uit onder de titel 'Het Vlaanderen van De Wever'. In dat boek neemt hij het sociaal-economisch programma van de N-VA en de nauwe banden tussen N-VA-kopstukken en een aantal Vlaamse ondernemers onder de loupe. In het kader van zijn onderzoek stootte Hostyn op "het opmerkelijke verleden" van enkele nieuwe N-VA'ers.

    Banden met maffiose organisatie
    Een van hen is Géza Mezösy, waarnemend voorzitter voor N-VA Vorst, Sint-Gillis en Ukkel. Volgens Hostyn is Mezösy tot tweemaal toe, in 1996 en 2001, veroordeeld voor wapenhandel. Zo zou Mezösy betrokken zijn geweest bij een Russisch-Oekraïense maffiose organisatie die wapens leverde aan ex-Joegoslavische landen tussen 1992 en 1994, terwijl daar een oorlog woedde en er een embargo was opgelegd vanuit de VN-Veiligheidsraad.

    In 1998 werd de organisatie opgerold. Mezösy werd hiervoor in België bij verstek veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Hij zou later opgepakt worden in Zuid-Afrika en hier zijn straf uitzitten, schrijft Brussel Deze Week.

    Vandaag is Mezösy lokaal vertegenwoordiger van de N-VA in Vorst, Sint-Gillis en Ukkel. Hij bevestigt aan de Brusselse krant dat hij in de jaren 1980 oprichter was van Eastronicom in Grimbergen, dat legaal en illegaal wapens verhandelde in de hele wereld, en ontkent niet dat hij veroordeeld is, maar zegt dat die activiteit tot het verleden behoort. "Ik heb een blanco strafregister," zegt Mezösy die duidelijk verveeld zit met de onthulling van de PVDA.

    N-VA met verstomming geslagen
    Op het N-VA-hoofdkwartier was men niet op de hoogte van het verleden van Mezösy. "Onze Brusselse afdeling is met verstomming geslagen. Die persoon was actief op een laag niveau. Hij was waarnemend voorzitter van een slapende afdeling. Wij hadden er zelf weinig contact mee en waren niet op de hoogte van zijn verleden, dat niet overeen stemt met de waarden en normen van de partij. We zijn het gesprek aangegaan en onze wegen zijn gescheiden", legt de N-VA-woordvoerder uit.

    23-10-2013 om 23:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook gehandicapte zoon overleden na gezinsdrama

    Ook gehandicapte zoon overleden na gezinsdrama

    Ik denk dat dit het beste nieuws is in dit verschrikkelijk drama.

    Misschien nog het beste zo, hoe spijtig het mag klinken


    "Ze deden alles voor hun ­gehandicapte jongen Brent (17). Een écht modelgezin, dat ­evenwel een zwaar kruis droeg. Doodbrave, plichtsbewuste mensen." Kennissen van Daan D.L. (49) en Nancy ­W. (47) kunnen niet vatten wat er zich gisternamiddag heeft afgespeeld. "Het is ­moeilijk te begrijpen dat ze er niet meer zijn", klinkt het. Het gerecht onderzoekt of de vader een gezinsdrama aanrichtte. Daarbij kwamen gisteren de ouders om en vanochtend overleed ook de zoon aan zijn verwondingen. Dat heeft het parket bevestigd.

    Leden van de Dienst Scheepvaart vonden gisteren in de late namiddag drenkeling Brent in het Albertkanaal in Geel. Hij kon uit het ­water worden gehaald. Later werd in het water het ­lichaam van zijn vader Daan gevonden. Bij het gezin thuis troffen speurders het lichaam van de moeder aan, Nancy W.. Zij pleegde geen zelfmoord, maar werd omgebracht, bevestigt het parket.

    Alles wijst erop dat het om een gezinsdrama gaat, maar het parket wenste gisteren niet de minste commentaar te geven. "De zaak is in handen van een onderzoeks­rechter. Meer ­kunnen we niet zeggen", klonk het.

    Nadat de zoon uit het water was gehaald en in kritieke ­toestand naar het ziekenhuis was gebracht, kwamen de hulpdiensten vlug bij de ouders uit. De auto van het gezin stond namelijk aan de waterkant. Er zijn aanwijzingen dat de vader eerst zijn vrouw ombracht, ­alvorens samen met zijn zoon in het kanaal te ­springen, maar onderzoek zal nog moeten uitwijzen of dat ook effectief in die ­volgorde gebeurd is. Ook de zoon is inmiddels overleden.

    Over het motief tast het gerecht eveneens in het ­duister. Vast staat dat het gezin een zwaar kruis droeg. Zoon Brent was mentaal en fysiek ernstig gehandicapt door een zuurstoftekort bij zijn geboorte. Het leven van Daan en Nancy stond sindsdien ­helemaal in het teken van hun zorgenkind, dat niet kan spreken en erg hulp­behoevend is. Kennissen ­omschrijven hen als modelouders die alles deden voor hun jongen. Volgens buren was het koppel de jongste tijd neerslachtig.


    23-10-2013 om 15:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Negen op de tien vrachtwagens in overtreding bij controle

    Negen op de tien vrachtwagens in overtreding bij controle



    Bij een controleactie van de federale wegpolitie op ladingzekering en overbelasting in het zwaar vervoer zijn 194 voertuigen gecontroleerd. Daarvan bleek 89 procent in overtreding te zijn, klinkt het in een persbericht dinsdag. De actie vond plaats aan de Brusselse buitenring, op de parking van Ruisbroek, tussen 7 en 15 uur.

    De federale politie wijst erop dat het verminderen van de betrokkenheid van zwaar vervoer bij verkeersongevallen een van de hoofddoelstellingen is, geformuleerd door de Staten-generaal voor verkeersveiligheid. 'Afgevallen lading en verkeersongevallen met vrachtwagens, te wijten aan het slecht of niet vastmaken van de lading, hebben vaak zeer grote gevolgen voor de verkeersveiligheid', klinkt het. 'De laatste weken waren er verschillende ongevallen waarbij de lading over de ganse snelweg verspreid lag, wat lange files veroorzaakt.'

    Tijdens de controleactie stelde de politie in totaal 173 inbreuken vast, waarvan 95 op de ladingzekering sloegen en tien op overlading. De andere inbreuken hadden onder meer betrekking op de tachograaf, de technische eisen, gordeldracht en gsm’en achter het stuur. De agenten schreven 18 processen-verbaal en 155 onmiddellijke inningen uit, voor een totaalbedrag van 49.940 euro.

    Bij de actie waren leden van het expertennetwerk ladingzekering aanwezig. Die agenten komen uit alle provincies van het land en maken deel uit van zowel de federale wegpolitie als van de lokale politie.

    23-10-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    22-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa dreigt in november betalingen te moeten staken

    Europa dreigt in november betalingen te moeten staken

    Europa
    DIEVEN


    d

    De Europese Unie dreigt midden volgende maand haar rekeningen niet meer te kunnen betalen indien het Europees Parlement deze week geen groen licht geeft voor bijkomende middelen voor de lopende Europese begroting. Dat heeft Commissievoorzitter José Manuel Barroso vandaag aan het Europees Parlement laten verstaan.

    "Deze ochtend om 07.30 uur heeft de voorzitter van de Europese Commissie me geïnformeerd dat hij vreest dat de Commissie tegen midden november geen betalingen meer zal kunnen verrichten indien er geen amendementen op de begroting goedgekeurd worden", verklaarde parlementsvoorzitter Martin Schulz maandagavond bij de opening van de plenaire vergadering in Straatsburg.

    Extra schijf van 2,7 miljard euro nodig
    Volgens Schulz meldde Barroso dat een extra schijf van 2,7 miljard euro nodig is om het tekort aan douaneinkomsten te compenseren. De Duitser vernam daarbij dat de lidstaten voor het eerst bereid zouden zijn om dat tekort aan te vullen. Schulz voegde toe dat de begrotingscommissie het verzoek zal bekijken en dat mogelijk later deze week een stemming kan georganiseerd worden.

    De grootste politieke fracties in het halfrond reageerden kritisch op de melding. De Europese begroting van dit jaar vertoont inderdaad een gat, maar de Europarlementsleden eisen meer dan 2,7 miljard euro. Volgens Straatsburg is er nog eens zo'n 4 miljard euro nodig om het budget voor dit jaar op orde te houden. In afwachting weigeren ze de nieuwe Europese meerjarenbegroting voor de periode tot 2020 groen licht te geven. De stemming daarover is deze week weerom verdaagd.

    Verhofstadt: "Lidstaten verantwoordelijk"
    "Als de Europese Commissie inderdaad niet meer kan betalen, dan moeten we duidelijk maken dat de lidstaten daarvoor verantwoordelijk zijn. We wachten op hen voor de goedkeuring van minstens drie amendementen op de begroting", kwam liberaal fractieleider Guy Verhofstadt tussen. Net als zijn EVP-collega Joseph Daul eiste de Belg garanties dat de lidstaten ook de bijkomende schijven van 3,6 miljard euro en 400 miljoen euro honoreren vooraleer het parlement over de brug komt.

    22-10-2013 om 23:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintiger in coma geslagen voor sigaret

    Twintiger in coma geslagen voor sigaret



    Een 29-jarige man werd zondagochtend bij het station van Sint-Niklaas in coma geslagen voor een sigaret. Het slachtoffer, folkmuzikant Stijn Geerts, had net een rolstoelgebruiker geholpen toen hij werd aangesproken door twee kerels. Ze vroegen een sigaret, maar hij kon enkel roltabak aanbieden. Dat zinde hen niet, waarop één van de twee hem een schedelbreuk sloeg.

    Het slachtoffer was rond 6 uur onderweg naar huis, na een nachtje stappen. Hij wachtte op een taxi, samen met een rolstoelgebruiker die hij zopas had geholpen. Twee onbekenden, een allochtoon en een autochtoon, stapten op hen af. "Een sigaret", klonk het. De roltabak van Stijn Geerts vonden ze maar niets. Waarop deze laatste opmerkte dat er nog wel een nachtwinkel open zou zijn. "Ik bood hen nog een filtersigaret aan", getuigt Björn (28), de man in de rolstoel. "Maar toen was het al te laat. Ik hoorde nog wat kabaal en dan niks meer."

    De muzikant kreeg rake klappen door één van de twee en zakte om de hoek hevig bloedend in elkaar. Agenten van de spoorwegpolitie vonden hem. Stijn Geerts werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar artsen een schedelbreuk en een bloeding in de hersenen vaststelden. Zijn toestand was kritiek, maar is intussen gestabiliseerd. "Toch verkeert hij nog in half comateuze toestand", zegt zijn vader Benny. "Of hij een blijvend letsel zal overhouden, kunnen artsen nog niet zeggen."

    De politie is de dader op het spoor. Het zou gaan om een jongeman die al bekend is bij het gerecht. Het parket van Dendermonde bevestigt het incident, maar wil voorlopig geen commentaar geven
    .

    22-10-2013 om 19:21 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo heeft radarverklikker in auto

    Di Rupo heeft radarverklikker in auto

    Alles over

    Premier Di Rupo heeft in zijn dienstauto een Coyote radarverklikker. Die zijn heel populair bij hardrijders, omdat ze zo weten waar ze geflitst kunnen worden. Zo'n radarverklikker is legaal, maar bij het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid zijn ze er tegen.

    22-10-2013 om 11:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België loopt miljoenen mis door procedurefout

    België loopt miljoenen mis door procedurefout

    Een miljoentje meer of minder, we zullen het wel gewoon worden....

    Tja wie kijkt daar nog van op,dat crapuul kan zich. Alles veroorloven



    Het hof van beroep van Brussel heeft de vervolgingen onontvankelijk verklaard in een zaak van vermeende grootschalige fiscale fraude waarin onder meer prins Henri de Croÿ-Solre terechtstond. Zijn advocaten, Michèle Hirsch en Sophie Vanhaelst, hadden de vrijspraak gevraagd. Het ontdoken bedrag belastingen werd geraamd op 75 miljoen euro. Volgens Groen en Ecolo zet de procedurefout voor de zoveelste keer de ondoeltreffendheid van het antifraudebeleid van de regering in de verf.

    Het hof oordeelde onder meer dat de onderzoekers oneerlijke methodes hadden gebruikt.

    75 miljoen euro
    De zaak van vermeende fiscale fraude gaat terug tot 1995. Prins Henri de Cröy-Solre had aandeelhouders overtuigd om hun aandelen te verkopen aan zijn bedrijven, aldus het onderzoek dat werd gevoerd op initiatief van een Antwerpse beambte van de fiscus, die fel werd bekritiseerd door de verdediging. Die bedrijven werden niet geleid door de prins, maar door een 'stroman', Bernard Ouazan, zo blijkt uit het onderzoek.

    Via een kasgeldconstructie kon geld uit de vennootschappen worden gehaald zonder er veel belastingen op te betalen. Het ontdoken bedrag belastingen werd geraamd op 75 miljoen euro. De verdediging hield vol dat de financiële manoeuvres van de prins wettelijk waren.

    In juni 2012 was prins Henri de Croÿ-Solre in eerste aanleg door de correctionele rechtbank van Brussel veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel.



    Ondoeltreffend beleid
    Volgens Groen en Ecolo is de zaak het zoveelste bewijs dat het antifraudebeleid van de regering niet doeltreffend is. "Door een procedurefout vervalt de 3 miljard Belgische frank aan schadevergoeding. Doordat miljardenfraudeurs ermee weg komen, liggen de belastingen veel te hoog voor iedereen", reageerde Groen-Kamerlid Meyrem Almaci op de uitspraak van het hof van beroep.

    Cassatieberoep
    De groenen zullen minister van Financiën Koen Geens vragen of de federale overheid cassatieberoep zal aantekenen, om een nieuwe procedure te gronde te bekomen. "De Antigone-jurisprudentie kan hiervoor een basis leveren. Deze jurisprudentie stelt dat men een procedure-onregelmatigheid moet afwegen tegenover de zwaarte van de feiten, opdat niet de hele procedure overboord wordt gegooid", legt Meyrem Almaci uit.

    22-10-2013 om 08:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    21-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier jonge ‘helden’ redden bewusteloze man uit brand

    Vier jonge ‘helden’ redden bewusteloze man uit brand

    In het ziekenhuis kregen drie van de vier kerels een zuurstofkuur.

    ANTWERPEN/EKEREN/BRASSCHAAT/
    KAPELLEN/
    WUUSTWEZEL -
    Vier jonge tieners uit Antwerpen hebben de titel ‘held’ op zak. Zaterdag liepen ze een brandend flatgebouw binnen en sleurden ze op de vijfde verdieping een bewusteloze man uit zijn flat. Zelf moesten ze ook naar het ziekenhuis voor een zuurstofkuur. ‘We hebben niet nagedacht toen we naar binnen liepen. Op zo’n moment giert de adrenaline door je lijf.’

    Een druilerige zaterdag in de Antwerpse Rozemaai, op de grens met Ekeren. Aaron Van Calster (15) uit Kapellen, Anthony Van Hooydonck (15) uit Brasschaat, Kevin Francken (16) uit Ekeren en Bryan Maessen (16) uit Wuustwezel hadden afgesproken om naar het centrum van Antwerpen trekken, toen ze plots rook zagen opstijgen uit een flatgebouw aan de Karel Candaelstraat. ‘Kevin kent dat gebouw. Er wonen vrienden van hem. We zijn zonder nadenken naar binnen gelopen. Eerst hebben we aan de ingang op alle deurbellen geduwd. En heel hard brand geroepen’, vertelt Aaron.

    Via de brandtrappen van het gebouw stormden ze naar boven. ‘De adrenaline giert door je lijf. Ik was op het tweede een oud vrouwtje aan het helpen, toen ik plots een van mijn maten hoorde roepen: Hier ligt iemand.’ In de flat op de vijfde verdieping – waar het vuur woedde – stond de achterdeur naar het balkon open. ‘Ik heb een paar flinke happen adem gepakt en ben de man aan zijn armen naar buiten beginnen trekken’, vertelt Kevin. Hij lag op zijn rug en was bewusteloos.’ Zijn kameraden snelden hem ter hulp. ‘We moesten ons bukken om de dikke rook te ontwijken. Het was een vieze smurrie. We zagen ook niet veel. Een man wiens moeder in de buurt woont, is ook komen helpen’, vult Anthony aan. ‘Dat was nodig, want die man woog tachtig, negentig kilo. Wel straf, buiten stonden zeker twintig mensen gewoon te kijken.’

    Een tiental minuutjes later arriveerden de hulpdiensten. Die haalden het slachtoffer, een vijftiger, met een brancard naar beneden.

    Moedig maar gevaarlijk

    De man is zwaar verbrand en ligt op de intensieve afdeling van het Stuivenbergziekenhuis. Ook drie van de vier jongens moesten met de ziekenwagen mee voor een zuurstofkuur. ‘Kevin is rustiger gebleven en is naar buiten gegaan om adem te happen. Wij zijn maar door dat gebouw blijven lopen om op de ramen te kloppen van de bewoners. We moesten een masker opzetten om de rook uit onze longen te halen. We zouden het meteen opnieuw doen. Maar dan zouden we het wel anders aanpakken en de brandblussers gebruiken. Die hingen daar, maar door de zenuwen hebben we daar niet aan gedacht. Ach, we zien er geen slechte kant in. Onze ouders wel.’

    ‘Ik ben gebeld vanop de spoed van het ziekenhuis’, vertelt vader Dave Van Calster. ‘Dan denk je meteen: wat een kiekens. Maar ik ben ook wel heel trots. En gelukkig is het allemaal goed afgelopen.’ In totaal haalden de vier kerels een tiental mensen buiten, de brandweer nog eens zoveel. ‘Het vuur zelf was snel onder controle. Het ging om een vuurhaard in één flat met vooral veel rookontwikkeling’, zegt Stef Breesch van de Antwerpse brandweer. ‘Die jongens mogen trots zijn op wat ze hebben gedaan, maar uiteraard moedigen wij de mensen niet aan dat te doen. Het is verstandiger om eerst te informeren of de hulpdiensten al verwittigd zijn.’

    Aaron en zijn vrienden kunnen alleszins wel leven met de heldenstatus. ‘Als we die man zijn leven gered hebben, willen we hem graag ontmoeten. Nu duimen dat hij het haalt.’ De brandoorzaak wordt nog onderzocht. Mogelijk gaat het om een wanhoopsdaad.


    21-10-2013 om 22:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven jaar cel voor cipier die baby verkrachtte

    Zeven jaar cel voor cipier die baby verkrachtte

    Wat hebben wij voor een rot rechtssysteem, zo iemand is toch niet meer los te laten in de maatschappij, ik begin mij meer en meer af te vragen of de hoge top van de rechtbanken zelf geen pedofielen zijn, zo licht als die straffen zijn, waarschijnlijk is hij na goed gedrag binnen 1 jaar al op vrije voeten. En kan hij nog eens een paar baby's misbruiken. Zulke lichte straffen geven een signaal dat het allemaal niet zo erg is een kind, laat staan een baby te verkrachten. Het signaal is duidelijk.



    Het hof van beroep in Luik heeft een van de cipiers die een baby van vier maanden had verkracht, veroordeeld tot zeven jaar cel. In eerste aanleg kreeg hij vijf jaar.

    De twee ex-cipiers werden vervolgd voor verkrachting, schending van de eerbaarheid en bezit van pedopornografische beelden. De feiten kwamen in augustus 2011 aan het licht. Uit het onderzoek bleek dat het koppel onder meer het vier maanden oude kleinkind van een van hen had verkracht. De 62-jarige vrouw werd veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar, gedeeltelijk met uitstel. De 54-jarige man, een cipier van de gevangenis van Andenne, kreeg in eerste aanleg vijf jaar cel, maar ging in beroep tegen die uitspraak.

    De man heeft de verkrachting steeds ontkend en minimaliseerde zijn aandeel in de feiten. Hij meende bovendien dat de baby, die in realiteit het middelpunt was van de seksuele fantasieën van het koppel, niet betrokken was bij de seksuele handelingen. Het hof van beroep heeft echter geoordeeld dat de man een belangrijke rol speelde tijdens de feiten. Hij kreeg in beroep dan ook zeven jaar cel.

    21-10-2013 om 18:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen wil basispensioen en slimme kilometerheffing

    Groen wil basispensioen en slimme kilometerheffing

    Man man kruipt in je nest en komt er nog eens uit bij 100 jaar

    Groen wil basispensioen en slimme kilometerheffing

    Een basispensioen van 1.000 euro, het verschuiven van de lasten op arbeid naar lasten op vervuiling en vermogensinkomsten en het vervangen van de verkeersbelasting door een slimme kilometerheffing. Het is maar een kleine greep uit de voorstellen die Groen doet na haar sociaaleconomisch Impulscongres. "Ons land kan beter, zowel op het vlak van milieu als op sociaal vlak", zegt voorzitter Wouter Van Besien.

    Groen heeft dus een deel van haar huiswerk voor de verkiezingen van 25 mei 2014 klaar. Na maanden voorbereiding organiseerde de partij haar tweedaagse Impulscongres in Brugge. Na dat congres, bijgewoond door zo'n 500 leden, liggen er tientallen voorstellen op tafel. Die moeten vorm geven aan de geplande verbreding waarbij de partij er naast de klassieke milieupoot een evenwaardige sociale poot bij krijgt.

    Milieuvervuiling

    Zo pleit de partij voor een verschuiving van de lasten op arbeid naar milieuvervuiling en vermogensinkomsten. Daarnaast moeten steunmaatregelen rechtstreeks worden toegekend in plaats van twee jaar later via de belastingbrief.

    Groen ijvert ook voor een loopbaanmodel waarbij de kwaliteit van de job centraal staat. Concreet moet er in de cao's meer aandacht gaan naar de verbetering van de loopbaankwaliteit. De partij wil ook de verloning verschuiven. Zo zouden jongeren bij het begin van hun loopbaan meer verdienen, zodat ze beter voorbereid zijn op de grote investeringen die jonge gezinnen moeten doen.

    Slimme kilometerheffing

    De partij pleit ook voor een mobiliteitsbudget waardoor werknemers meer vrijheid krijgen in hun vervoerskeuze. Daarnaast wil Groen de verkeersbelasting afschaffen en vervangen door een slimme kilometerheffing.

    Regeringsleiders Elio Di Rupo en Kris Peeters kregen van voorzitter Van Besien een veeg uit de pan. Hun tevredenheid over hun beleidsresultaten is misplaatst, aldus Van Besien. Volgens de Groen-voorzitter zijn de resultaten lang niet zo rooskleurig als het duo Di Rupo-Peeters wil doen geloven. "Ons land kan beter", aldus Van Besien.

    21-10-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    20-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektronische kassa kost 21.000 jobs

    Elektronische kassa kost 21.000 jobs

    De vraag is, waarom werken mensen in het zwart? Het antwoord is heel simpel: omdat de overheid meer dan 75% van de mensen hun brutoloon terug afpakt, en het langs ramen en deuren weer buiten smijt!!!!!

    SPA en PS willen het aantal werkloze doen stijgen. Dit is echt een omgekeerde wereld.....



    De verplichte invoering van de elektronische kassa's die het zwartwerk in de horeca moeten uitroeien gaan de komende twee jaar tussen 12.900 en 21.000 banen kosten door ontslagen en faillissementen. Dat voorspellen vorsers van de KULeuven vandaag in De Standaard en Het Nieuwsblad.

    "Alles hangt uiteraard af van de effectieve hoeveelheid zwartwerk in de sector", grinnikt professor Joep Konings in de krant. Samen met collega Maarten Goos en doctoraalstudent Koen Breemersch becijferde hij het effect van de invoering van de elektronische kassa die op één januari begint en einde 2015 afgerond moet zijn. Volgens Konings stellen gezaghebbende studies dat één op drie banen in de horeca officieel niet bestaat. "Als dat klopt, zal het verlies dichter bij 21.000 banen uitkomen."

    Geen zwart geld meer
    De elektronische kassa moet ervoor zorgen dat restaurants geen zwarte inkomsten meer kunnen ontvangen. Ze hebben dan ook geen zwart geld meer om het personeel te betalen. Veel remedies zien de vorsers niet. Productiviteitsstijgingen zijn nauwelijks mogelijk, de hogere kosten verhalen op de klanten in een sector met bikkelharde concurrentie al evenmin. Een btw-verlaging tot zes procent zou volgens de vorsers slechts een jobwinst van maximaal 2 procent opleveren.

    De studie hield bovendien al rekening met de compenserende maatregelen die de regering goedkeurde. Zonder die maatregelen zouden ten minste ten minste 16.000 en mogelijk zelfs 24.000 banen sneuvelen, goed voor 20 procent van de totale werkgelegenheid in de sector. Wat de regering nog kan doen? Om de werkgelegenheid op peil te houden, zou een loonkostenverlaging met 20 tot 35 procent nodig zijn, wat volgens de onderzoekers "allesbehalve evident" is.

    20-10-2013 om 22:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse haven ontvangt grootste containerreus ter wereld

    Antwerpse haven ontvangt grootste containerreus ter wereld



    E Het grootste containerschip ter wereld, de Mary Maersk, is vanochtend succesvol de Antwerpse haven binnengevaren. De havengemeenschap reageert opgetogen op de gelukte proefvaart. Volgens administrateur-generaal Jacques D'Havé van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust is de geslaagde opvaart een opsteker omdat het andere schepen over de schreef kan trekken.

    Omstreeks 5.25 uur is de Mary Maersk, een triple-E-containerschip met een maximumcapaciteit van 18.000 TEU (twintigvoetsequivalent containers) succesvol aangemeerd in het Antwerpse Deurganckdok op de linker-Scheldeoever. Het schip had zo'n 15.000 TEU aan boord, waarvan 2.500 TEU in de loop van vandaag wordt gelost. Morgenochtend om 2 uur vertrekt de Mary Maersk opnieuw.

    Normaliter zouden het schip en haar 26 bemanningsleden gisteravond al aangekomen zijn, maar door mist moest de opvaart uitgesteld worden. Voor een dergelijk groot schip is dat geen sinecure en gelden er strikte voorwaarden, onder meer op vlak van zichtbaarheid, windsnelheid en -richting, en getijden.

    "Aan de komst van een dergelijk schip gaan tienduizenden uren van simulaties vooraf", zegt Jacques D'Havé, die mee de toestemming moet geven aan deze experimentele vaart. "Maar alles is zeer goed verlopen. Het schip gedraagt zich nog vlotter dan we op basis van de simulaties in het Waterkundig Laboratorium vermoedden." Ook de doortocht door de zogenaamde Bocht van Bath, een flessenhals voor het Scheldeverkeer, verliep vlekkeloos.

    Volgens D'Havé is de aankomst goed nieuws voor de Antwerpse haven, die door de Scheldeverdieping nu effectief bewijst de grootste schepen aan te kunnen. "Dit is een absoluut een goed voorbeeld voor andere rederijen. Ik ben er zeker van dat de haven dit soort schepen regelmatig zal aankunnen, alsook dat er meer naar Antwerpen zullen komen."

    "Historische dag"
    Voor Antwerps havenschepen en voorzitter van de raad van bestuur van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Marc Van Peel (CD&V) is nu bewezen dat de grootste schepen Antwerpen "redelijk gemakkelijk" kunnen bereiken. "Dit is door de aanloop een historische dag, maar ook een historische week met de opname van Antwerpen in de aanloopschema's van het P3-consortium. Dit geeft zelfvertrouwen."

    Oorspronkelijk was de Mary Maersk voor Rotterdam bestemd, maar het schip week door sociale onrust ter plaatse uit naar Antwerpen. "We houden elkaar scherp door concurrentie, maar we komen goed overeen. Zonder de Scheldeverdragen zou dit soort schepen niet haalbaar zijn in Antwerpen", aldus Van Peel.

    Ook de Deense kapitein Franz Holmberg, die anderhalve maand simulatortraining volgde om met het schip te kunnen varen, is tevreden over de binnenkomst in Antwerpen: "Het schip blijkt erg wendbaar te zijn, en hier in Antwerpen verliep alles zoals het zou moeten." Volgens hem kan de Antwerpse haven de Mary Maersk ontvangen met maximaal 70 procent aan ladinggewicht.

    •   
    •   

    20-10-2013 om 12:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    19-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien parachutisten en piloot sterven na crash bij Namen

    Tien parachutisten en piloot sterven na crash bij Namen

    Sterkte aan de families , heb zelf een schoonbroer die aan valschermspringen doet , kan het moeilijk vatten ...

     

    UPDATE Een vliegtuig met verschillende personen aan boord die gingen parachutespringen, is deze namiddag neergestort in Marchovelette (Fernelmont, provincie Namen). Volgens burgemeester Jean-Claude Nihoul zijn er elf doden gevallen, tien parachutisten en de piloot. Er zouden geen overlevenden zijn. Journalisten van VTM NIEUWS zijn ter plaatse en stuurden al de eerste beelden van op de plaats van de crash. Elf jaar geleden kwam al een Amerikaanse 23-jarige studente om het leven bij een crash vlak na het opstijgen met een gelijkaardig vliegtuig vanop de luchthaven van Temploux, waar ook het toestel van deze ramp was opgestegen.

    Het vliegtuig dat vertrokken was vanop het vliegveld van Temploux ging parachutisten droppen in de omgeving van Fernelmont.

    Het toestel, een Pilatus Porter, zou net voor het ongeval een vleugel verloren zijn waardoor de piloot de controle verloor. De stukken van de vleugel werden honderden meters van de plaats van de crash teruggevonden. Het vliegtuig vloog na de crash in brand. De brandweer van Namen is iets voor 16.00 uur opgeroepen. De brandweer van Eghezée is eveneens ter plaatse. Volgens de brandweer kwam het toestel neer in een veld op korte afstand van woningen. Die werden niet geraakt.

    Volgens de burgemeester zijn er in de buurt van het neergestorte vliegtuigje drie geopende parachutes gevonden. Dat zou er op wijzen dat drie personen nog getracht hebben om zich te redden, wat ook bevestigd wordt door ooggetuigen.

    Het parket van Namen begeeft zich naar de plaats van het ongeval en wil momenteel nog geen commentaar geven.

    Medeleven
    Premier Elio Di Rupo (PS) betuigt zijn medeleven aan de families en de naasten van de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Fernelmont (Namen).

    "Eerste minister Elio Di Rupo heeft met droefheid het nieuws vernomen van het tragische vliegtuigongeluk nabij Namen", klinkt het in een communiqué. "Zijn gedachten gaan uit naar de talrijke slachtoffers."

    Tweede ongeval
    Opvallend: op 9 juni 2002 is er al een ongeval gebeurd met hetzelfde type toestel. Dat hebben uit goede bron vernomen. Het sportvliegtuig, eveneens een Pilatus Porter, met 11 mensen aan boord, stortte vlak na het opstijgen neer op de luchthaven van Temploux. Het toestel kwam terecht vlak bij de kantine van de luchthaven. Allison Amern, een 23-jarige Amerikaanse studente, kwam hierbij om het leven. Enkele dagen later zou ze terug naar New York vertrekken. De andere inzittenden werden met zware en lichtere verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht en overleefden de crash
    .

    19-10-2013 om 22:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En wat als er geen pechstrook is voor takeldienst?

    Touring: "En wat als er geen pechstrook is voor takeldienst?"

    Touring: En wat als er geen pechstrook is voor takeldienst?

    De mobiliteitsorganisatie Touring reageert sceptisch op het positief advies van de Vlaamse regering om takel- en andere diensten toegang te verlenen tot de pechstrook. "Dit is slechts een kleine stap vooruit", zegt Danny Smagghe van Touring vrijdag. "Wat we echt nodig hebben is een ongevallenbeheer ('incident management') en dat is in ons land totaal onbestaande."

    Smagghe merkt op dat er op de Belgische snelwegen niet overal een pechstrook ligt. "Bij het ongeval in Jette van afgelopen maandag was er bijvoorbeeld geen pechstrook. Maar door de file rijden mogen we niet, want takelwagens zijn geen echte prioritaire voertuigen."

    Oplossing voor chaos

    Volgens Smagghe wordt het daarom hoog tijd dat er een centrale meldkamer komt. "Een werkgroep buigt zich al drie jaar over dit plan, maar tot nu toe horen we hier niets over. Een centrale meldkamer zou pas een oplossing zijn voor de chaos na een verkeersongeval. Takeldiensten toelaten op de pechstrook is voorlopig maar een kleine stap."

    De politie is de grote stoorzender in het oplossen van het probleem. "Het lijkt wel of ze hun blauwe zwaailichten niet willen delen. Daarom wordt er nog steeds een onderscheid gemaakt tussen echte en tweederangs urgentievoertuigen. Een opdeling waardoor we veel kostbare tijd verliezen."

    19-10-2013 om 18:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vindt u van de nieuwe toeristische borden voor Vlaanderen?

    Wat vindt u van de nieuwe toeristische borden voor Vlaanderen?

    Kijk eens de foto van Genk ik denk een kolenmijn maar de brandstof olie was toen veel goekoper resultaat alle mijnen sluiten de trams soms spliternieuw verkopen aan Zuid Amerika ( corruptie meestal ) autobussen die op veel goedkopere brandstof reden kwamen in de steden en straten binnenkort terug met de tram naar het werk niet zo smerig en vuil zoals de Dieselmotoren die nog kankerverwekkend zijn .

    Wat vindt u van de nieuwe toeristische borden voor Vlaanderen?

    Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) en Toerisme Vlaanderen hebben donderdag de 39 nieuwe ontwerpen voorgesteld van de toeristische infoborden. Deze vervangen de bruine toeristische borden langs de Vlaamse snelwegen.

    "Door met foto's te werken in plaats van met pictogrammen, hebben we borden gemaakt die veel directer tot de verbeelding spreken", zei Geert Bourgeois tijdens de voorstelling in Brussel.

    In totaal krijgen 23 steden en 14 groene regio's een nieuw bord. Deze voldoen aan een aantal toeristische voorwaarden, zoals de logiescapaciteit, het aantal toeristische overnachtingen dat ze boeken en hoeveel toeristische attracties en beschermde monumenten ze tellen.

    Negentien steden hadden al een bord dat wordt vervangen. Brussel, Genk, Roeselare en Sint-Niklaas krijgen voor het eerst een bord. De borden van het Houtland, Midden-Limburg en de Polders zijn verdwenen, omdat de indeling van de groene regio's sinds de jaren tachtig veranderd is, legt Bruno Paternoster van Toerisme Vlaanderen uit. De Groene Gordel, opgesplitst in de Druivenstreek en het Pajottenland, en het Brugse Ommeland krijgen hun eerste bord.

    In de loop van 2014 zullen ze langs de snelwegen worden geplaatst.

    19-10-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    18-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg betaalt minstens 60 euro meer dan buitenlander

    Flitspaal aan de schandpaal: "Belg betaalt minstens 60 euro meer dan buitenlander"

    Als dit niet pas rasisme is, waar is het CGK nu? laat ze hier ook maar eens een rechtzaak van maken. Wij van eigen land worden nog maar eens benadeeld. Maar vette belastingen betalen mogen we wel. Dank zij de bende misnoegde intellectuele kleuters van de Wetstraat.

    Waarom is het nodig dat de wagens tegenwoordig nog steeds een topsnelheid hebben ver boven de 130 km/h? Meestal is de topsnelheid rond de 200 a 250km/h. Ik hoor niemand in Europa zeggen dat dat omlaag moet. . De auto is één van de grootste moordenaars in de wereld maar de politiek ziet de andere kant op.



    Volgens mobiliteitsorganisatie Touring worden Belgen gediscrimineerd tegenover buitenlanders bij het beteugelen van een verkeersovertreding. De buitenlandse bestuurders betalen zestig euro minder, meldt Sudpresse. De organisatie wil dat de reglementering wordt aangepast.

    Steeds meer buitenlanders rijden in België, wat een stijging van 150 procent in het aantal geflitste bestuurders veroorzaakt: van 151.826 buitenlandse hardrijders in 2007 naar 374.474 vijf jaar later.

    Touring wijst op een discriminatie op het niveau van verkeersovertredingen van de vierde graad. "Een Belg moet dan altijd voor de rechtbank verschijnen. Daardoor betaalt hij minstens 390 euro. Daarbij komen de gerechtskosten en het intrekken van het rijbewijs", aldus Isabelle Norro van Touring. Een buitenlander komt er vanaf met een onmiddellijke boete van 330 euro. "Hij hoeft niet voor de rechter verschijnen en kan in ons land verder blijven rijden."

    Logistiek probleem
    In theorie is er geen onderscheid tussen de nationaliteiten. In de praktijk vragen politieagenten zelden het parket om het rijbewijs van een buitenlander in te trekken. De krant wijst daarvoor op een logistiek probleem. "De intrekking is enkel geldig op het Belgisch grondgebied. Aan de grens kan de buitenlander het terug eisen."

    Touring wil staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet ontmoeten om een einde te maken aan de discriminatie.

    18-10-2013 om 22:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.E40 richting Brussel volledig afgesloten na kettingbotsing

    E40 richting Brussel volledig afgesloten na kettingbotsing



    Op de E40 van Gent naar Brussel is vanmorgen ter hoogte van Wetteren een kettingbotsing met zeven voertuigen gebeurd. Dat meldt Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. De snelweg is er volledig afgesloten, wat de wachttijden doet oplopen. Verwacht wordt dat de hinder nog de hele ochtendspits zal duren.



    Het ongeval gebeurde omstreeks 05.40 uur. Er waren zeven voertuigen bij betrokken: twee personenwagens, één vrachtwagen, één trekker met oplegger en drie bestelwagens. De trekker met oplegger staat dwars over de snelweg.

    De voertuigen worden momenteel getakeld, maar het Verkeerscentrum voorspelt dat de hinder nog de rest van de ochtendspits zal duren.

    Om de takelwerkzaamheden vlot te laten verloten is de E40 in Wetteren volledig afgesloten. Het verkeer wordt afgeleid via de N9, en kan in Aalst de snelweg weer op. Automobilisten worden aangeraden om de E40 richting de hoofdstad te vermijden en te kiezen voor de E17 richting Antwerpen. Wie vanuit Zuidwest-Vlaanderen naar Brussel rijdt, kan beter omrijden via Kortijk en Doornik naar Halle.

    Het is intussen al filerijden vanaf Merelbeke en ook op de N9 is het een kwartier aanschuiven.

    Op de E40 hangt momenteel een erg dichte mist, meldt de nieuwsdienst van de VRT

    18-10-2013 om 15:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!