Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    21-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pascal Smet verlaat beter meteen Vlaamse regering

    Pascal Smet verlaat beter meteen Vlaamse regering

    Bij SPA daar zitten geen bekwame ministers vind ik die blunders die zij allemaal maken is een schande voor de Belgische bevolking.Vlaamse regering

    Guy Peeters, de voorzitter van de socialistische mutualiteit, vindt dat Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) beter opstapt uit de Vlaamse regering. Dat zegt Peeters in een analyse over de sterktes en de zwaktes van de socialistische partij in het maandblad Sampol.

    In de Vlaamse regering lijken niet al onze ministers over de nodige dynamiek te beschikken, schrijft Peeters. "Als een excellentie aan de bevolking de begeesterende mededeling wenst te doen dat hij nog wel -als het echt moet- een termijn wil meedoen maar dan een Bed & Breakfast wil beginnen in Brazilië, dan stel ik voor dat hij deze stap onmiddellijk zet en niet wacht tot 2019."

    "Dat geldt ook voor onze parlementsleden", gaat de voorzitter van de socialistische mutualiteit verder. "Ook hier zie ik niet bij iedereen dezelfde activiteitsgraad, noch in de parlementen, noch op het terrein.

    Er is dus maar één manier om op 25 mei 2014 terug op de kaart te staan. Al die zich geroepen voelen, doen elke dag de uren van Yasmine Kherbache. Haar job: duidelijk en heldere oppositie in de Antwerpse gemeenteraad, met zoveel mogelijk contacten met de mensen, binnen en buiten de afdelingen. Als deze therapie wordt volgehouden, ben ik optimist. Want, moest het regeringsscenario zich voordoen, we hebben wel de klasbakken in huis om aan een onderhandelingstafel te gaan zitten na 25 mei."

    21-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    20-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieselprijs in tien jaar met 91 procent toegenomen

    Dieselprijs in tien jaar met 91 procent toegenomen

    Tja, die graaiers zijn aan het bezuinigen, door van een AUDI A8 naar een BMW 5-serie te gaan.. Met ons belastinggeld.. En geven ondertussen zichzelf 8% loonsverhoging.. Mobiliteit zou echter een basisrecht moeten zijn en minder belast. En misschien wegentaks voor buitenlandse chauffeurs. En misschien de Walen ook wegentaks doen betalen, want nu betaald 1 op 4 geen taks.. Geld moet je halen waar het zit. De doorsnee Vlaming is uitgeperst als een citroen.

    Het is de schuld van DI RUPO.

    Ondanks zuiniger geworden wagens is autorijden de voorbije tien jaar duurder geworden. Sinds 2002 is de prijs voor benzine met 67 procent toegenomen en die van diesel met 91 procent, terwijl de compacte gezinswagens in die periode gemiddeld 18 procent zuiniger werden en de grotere gezinswagens gemiddeld 29 procent. Dat blijkt uit onderzoek van mobiliteitsclub VAB.

    De hogere energiekost van gezinswagens is bij benzinewagens minder sterk uitgesproken. In de categorie van compacte gezinswagens is de energiekost met 32 procent gestegen en in de categorie grotere gezinswagens met 21 procent. Dieselrijders gaan gebukt onder een veel hogere stijging van de energiekost per kilometer, met een toename van 74 procent.

    De aankoopprijs van de wagen heeft het autorijden volgens VAB niet duurder gemaakt. De aankoopprijs steeg de voorbije tien jaar gemiddeld met 26 tot 28 procent, terwijl het leven in acht jaar tijd 23 procent duurder geworden is. "De prijsstijging van de gezinswagens heeft de algemene trend gevolgd, maar tegelijk krijgt de koper vandaag ook meer wagen voor zijn geld", klinkt het bij VAB.

    Tot slot blijkt de door Vlaanderen hervormde eenmalige BIV (inschrijvingstaks) het zwaarst te wegen op compacte gezinswagens. Vlaanderen heeft in 2012 de BIV hervormd met de bedoeling ze groener te maken. "Maar de BIV van compacte gezinswagens is in tien jaar tijd gestegen met gemiddeld 67 procent, terwijl die van de gewone gezinswagens toegenomen is met 34 procent", hekelt de mobiliteitsclub.

    20-12-2013 om 23:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom 8 op 10 Belgen geen zin hebben in kerstfeestjes

    Waarom 8 op 10 Belgen geen zin hebben in kerstfeestjes

    Omdat het geld op is en we geen kadootjes kunnen geven aan de familie, simpel

    Acht op de tien Belgen kijken niet uit naar de feestjes waar ze de komende weken naartoe moeten. Vooral vrijgezellen hebben geen zin in de eindejaarsperiode, onder meer door lastige vragen over hun privéleven, zo blijkt uit een rondvraag bij 4.000 Belgen.

    De social discoverysite Twoo bevroeg meer dan 4.000 van zijn Belgische gebruikers. Daaruit blijkt dat de helft niet graag alleen naar feestjes tijdens de eindejaarsperiode gaat, zeker wanneer ze tussen koppeltjes moeten zitten. Vooral mannen (51 procent) storen zich hier aan, vrouwen (43 procent) lijken hier minder last van te hebben.

    44 procent van de heren viert het liefst met zijn partner in vergelijking met slechts 28 procent van de vrouwen. Zij brengen de feestdagen liever met hun familie door. Het ideale kerstfeest voor 61 procent van de Belgen is een familiediner met veel pakjes. Toch moet 11 procent deze feestdag alleen vieren.

    Ook de onderwerpen die aangekaart worden om de gesprekken levend te houden op eindejaarsfeestjes zorgen voor ergernissen. Een op de vijf Belgen stoort zich aan vragen over hun privéleven, zeker wanneer ze het over hun liefdesleven moeten hebben. Andere heikele onderwerpen zijn werk, studies of dieet.

    Een laatste reden waarom we kerst haten, zijn de extra kilo's, de copieuze feestmaaltijden betekenen voor velen een aanslag op hun lijn. 11 procent stoort zich aan de gewichtstoename na de feestdagen.

     

     

    20-12-2013 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    19-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GAS-boete wordt duurder in helft van gemeenten

    GAS-boete wordt duurder in helft van gemeenten

    Snappen de politici niet dat het einde van de democratie in zicht is??? Wetten moeten in het wetboek staan, en voor iedereen dezelfde wetten. Nu wordt elke gemeente een ministaat...

    Heel de zaak klopt niet. Elke gemeente heeft zijn eigen gasboetelijst. Hoe kan ik nu weten wat mag en wat niet mag. Wetten worden gepubliceerd en ieder die het wilt kan ze raadplegen. Gasboete-overtredingen niet.

     

    Vanaf 1 januari mogen de Vlaamse steden en gemeenten het maximumtarief voor GAS-boetes optrekken tot 350 euro én mogen ze die GAS-boetes ook uitdelen aan 14-jarigen. Nu is dat pas vanaf 16 jaar.

    Maar uit een exclusieve rondvraag van onze krant bij 75 Vlaamse gemeenten blijkt dat amper vijf procent van plan is om die leeftijd ook effectief te verlagen. ‘Een 14-jarige leg je geen boete op, er zijn genoeg andere manieren om hen de les te spellen’, zeggen de burgemeesters. Een kleine helft van de burgemeesters is wel van plan om de boetes duurder te maken.

    Joëlle Milquet (CDH) is intussen van plan om de gemeentes een brief te sturen met een soort van handleiding over hoe die moeten omgaan met GAS-boetes.

    19-12-2013 om 23:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Vld tegen verbod op alcohol in automaten

    Open Vld tegen verbod op alcohol in automaten

     

    De open VLD heeft stemmen nodig.Als je mensen zoals De Gucht in je partij hebt zitten dan weet je dat je dat stemmen gaat kosten dus moeten ze die gaan halen bij de jeugd, maar ik denk dat die wel slimmer zullen zijn en niet omkoopbaar.Als jongere kan je geen alcohol kopen in winkels maar er is geen enkele automaat die je je ouderdom vraagt,dus slimme zet van die VLD.

     

    Proberen de populaire uit te hangen is nu te laat hoor OVLD !! . Vanaf mei 2014 komen jullie niet meer aan de bak. . Stop eens met die onnozele tegenwerkingen a.u.b. jullie maken zichzelf zo belachelijk dat het niet meer om aan te zien is. Alcohol hoort niet thuis in automaten en daar mee basta !!

     

    Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) heeft geen groen licht gekregen voor haar plan om alcoholmisbruik tegen te gaan. Open Vld is het niet eens met een aantal punten uit dat plan. De Vlaamse liberalen kanten zich vooral tegen het voorgestelde verbod om alcohol via automaten te verkopen. Open Vld hoopt dat er alsnog een akkoord komt, maar minister Onkelinx betwijfelt dat. "Dit was al een fel afgezwakte versie", klinkt het op haar kabinet.

    Het plan lag vandaag op de tafel van de interministeriële conferentie drugs, waarin 22 ministers uit de verschillende regeringen van ons land zetelen. In zijn huidige vorm omvat het plan 33 acties die schadelijk alcoholgebruik in ons land moeten doen afnemen. Het omvatte onder meer maatregelen voor een betere preventie en hulpverlening, een betere controle op de verkoop van alcohol en het gebruik van alcohol in het verkeer, maar ook meer investeringen in onderzoek en dataverzameling.

    "Het alcoholplan van Onkelinx bevat al heel wat goede elementen", klinkt het bij Open Vld. "Toch is het plan niet voldragen." Tegen het automatenverbod van Onkelinx stellen de Open Vld-ministers een "strikte toepassing van de huidige regels".

    eID-lezer
    "Vandaag mag je vanaf 16 jaar een pintje drinken op café, een leeftijd die ook geldt voor de verkoop van pils via automaten. Daarom moeten automaten waar je een blikje pils kan kopen vandaag al uitgerust zijn met een eID-lezer, een goede regel die jammer genoeg nog niet altijd wordt toegepast. Open Vld denkt dat de toepassing van de bestaande regels veel beter is dan de invoering van een algemeen automatenverbod zoals Onkelinx wil. Mensen mogen gerust nog een pintje uit de automaat drinken", zeggen de liberalen.

    Uit het oorspronkelijke plan waren al heel wat punten gesneuveld. Zo was eerst voorzien in het optrekken van de minimumleeftijd van 16 tot 18 jaar en in een verbod op verkoop in nachtwinkels en shops langs snelwegen. Die punten zaten al niet meer in de uitgedunde versie die nu op tafel lag.

    Alcoholpercentage
    Wel vroeg het plan om een duidelijkheid te scheppen over welke alcoholische dranken vanaf 16 jaar en welke vanaf 18 jaar toegelaten worden. Wellicht zou dit later via een nog vast te leggen alcoholpercentage moeten gebeuren. Maar ook over dit punt werd er geen overeenstemming bereikt.

    19-12-2013 om 14:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albanese topcrimineel opgepakt in Sint-Niklaas

    Albanese topcrimineel opgepakt in Sint-Niklaas

    En morgen lezen we dat hij wegens procedurefouten moet worden losgelaten: het onderscheppingsteam had niet netjes de pinker opgezet tijdens het klemrijden...

    Albanese topcrimineel opgepakt in Sint-Niklaas

    In Sint-Niklaas is dinsdag een Albanese man, die internationaal opgespoord werd voor drugshandel en criminele bendevorming, opgepakt door het FAST-team van de federale politie. Het gaat om een "Albanese topcrimineel", zegt het parket van Dendermonde.

    De verdachte Arjan S. werd dinsdagnamiddag opgepakt in de Westerstraat in het centrum van Sint-Niklaas. Hij was aan boord van een Audi A6 en werd klemgereden door het Fugitive Asset Search Team van de federale politie.

    "Arjan S. stond internationaal gesignaleerd en werd actief opgespoord door Italië en Albanië voor internationale drugshandel en als lid van een criminele organisatie. Bij zijn arrestatie was hij in het bezit van vervalste Bulgaarse identiteitsdocumenten. Zowel Italië als Albanië vragen zijn uitlevering. In Italië wacht hem een gevangenisstraf van 24 jaar. In Albanië dient hij nog voor de rechtbank te verschijnen voor georganiseerde internationale heroïnehandel", zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers.

    De man werd aangehouden door de onderzoeksrechter in Dendermonde.

    19-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    18-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben ook bezorgd over misbruik van GAS-wet

    Ben ook bezorgd over misbruik van GAS-wet

    GAS boete is ..een kind geen kind meer laten zijn, het zoveelste middel om geld uit de zakken te kloppen en willekeur ten top.Toen ik jong was, maakte men ons zo bang van de Sovjet en hun beruchte systeem waarin de burgers geen vrijheid hadden. En als ik kijk naar vandaag hier, er is heus niet veel verschil meer. Verklikken word aangemoedigd, geld is de macht en heeft steeds gelijk enz...Waarom GAS boetes? Er zijn zo al regeltjes genoeg

     

    Burgemeester van Antwerpen en N-VA-voorzitter Bart De Wever deelt "de enorme bezorgdheid" die premier Elio Di Rupo geuit heeft over het misbruik van de GAS-wet in sommige steden en gemeenten. Als de absurde voorbeelden van sanctioneringen die steeds opnieuw de pers halen waar blijken te zijn, zegt De Wever, "gaan we het GAS-systeem nooit kunnen handhaven". "Maar ik ben er in dat geval ook geen voorstander van, ik ben niet voor een politiestaat."

    In een interview in het weekblad Knack zegt Di Rupo deze week dat hij betreurt dat "een paar steden en gemeenten de GAS-wet feitelijk hebben misbruikt om jongeren te beteugelen die eigenlijk niets verkeerds deden". Bart De Wever voelt zich door die kritiek niet aangesproken, zei hij in het programma De Ochtend op Radio 1. "Ik ben er wel zeer bezorgd over en ben het daarover met hem eens. Als men effectief absurde toepassingen gaat doen van de GAS-wetgeving gaat het systeem instorten." Niemand wil in een politiestaat leven, meent De Wever, "niemand wil onder Big Brother leven, ik ook niet".

    De Antwerpse burgemeester zegt dat hij de GAS-wetgeving steunt precies omdat er in de grootsteden een probleem van straffeloosheid bestaat waar de burger zich mateloos aan stoort. "Wangedrag dat nooit werd beteugeld, pv's die zich opstapelden in het justitiepaleis, slachtoffers die nooit een straf zagen... Daarvoor dient het systeem. Als het daarvoor wordt gebruikt, is het een goed systeem, en anders niet."

    18-12-2013 om 23:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan dit ritme pas tegen 2029 begroting in evenwicht

    Aan dit ritme pas tegen 2029 begroting in evenwicht

    Ja besparingen door deze regering op de kap van de lage lonen. Als men praat over vermogensbelasting dan steigeren de OVLD en MR. Ja waar halen ze de mosterd dan bij de gewone man. Waarom al die achterpoorten om belastingen te omzeilen. Maar die vliegtuigen verschaffen wel werk aan vele Belgen. Als ze ooit beslissen om al die hoofdkantoren weg te halen uit Belgie dan zitten we wel aan de grond. Rijke staat naar de kloten.

    Met dank aan de PS en zijn slaven.

     

    Het federale structurele begrotingstekort zal volgend jaar met amper 366 miljoen euro, of nog geen 0,1 procent van het bbp, verbeteren. Dat is de regering Di Rupo op volle koers, na een nooit geziene besparingsronde. Zo sabelde Steven Vandeput (N-VA) de begroting voor volgend jaar van de federale regering neer. "Aan dit ritme zal het tot ongeveer 2029 duren vooraleer we aanknopen met een begroting in evenwicht."

    De plenaire Kamer draait deze week overuren. Op de agenda staan onder meer de begroting 2014 en de programmawet, een rist wetsontwerpen en nadien nog de teksten over de zesde staatshervorming. Deze namiddag vatten de Kamerleden de discussie over het budget van volgend jaar. Oppositiepartij N-VA mocht de spits afbijten.

    Steven Vandeput wees erop dat het ontwerp voor 1 miljard nieuwe belastingen bevat. Ondertussen zal het structurele saldo slechts verbeteren van een tekort van ongeveer 9,3 miljard euro in 2013 naar een tekort van 8,9 miljard euro in 2014. "Voor elke euro afbouw van het structurele tekort heeft de regering Di Rupo 3 euro nieuwe belastingen nodig. Dat is de trieste balans van deze regering." Hij merkte nog op dat bijvoorbeeld het Rekenhof wees op een onderschatting van de uitgaven en een overschatting van de inkomsten, en dat 250 miljoen euro van de inspanning wordt doorgeschoven naar de deelentiteiten.

    Doorgeschoven
    De N-VA'er rekende voor dat het structurele tekort de voorbije jaren is gedaald van 12,6 naar 8,9 miljard euro, maar dat de belastingsinkomsten in die periode met 15 miljard zijn gestegen. "Een derde van het tekort is gesaneerd, twee derde is doorgeschoven", aldus Vandeput, die laakte dat de inspanning die nog wacht, het dubbele bedraagt van wat de regering tot nu toe heeft gedaan. "Werkend en ondernemend Vlaanderen zet u schrap. You ain't seen nothing yet."

    18-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    17-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen onder de 35 moeten niet kweken

    Mannen onder de 35 moeten niet kweken

    Als die Jef zichzelf mag beoordelen denkt hij dat hij beter is dan alle filosofen die er zijn en ooit bestaan hebben. Misschien denkt hij zelfs dat hij God is en en alleen hij, en niemand anders alle waarheden in pacht heeft. Gelukkig krijgt hij veel steun van de pers die zulke onzin echt willen publiceren...

    Sommige venten (onder wie Jeff)kweken beter helemaal nooit

    Plastich chirurg Jeff Hoeyberghs (52) heeft een zoontje van vier bij zijn vrouw Evelyne (41). Voor jongere mannen heeft hij een duidelijke boodschap in Story: "Mannen onder de 35 moeten niet kweken". Hoeyberghs spreekt uit ervaring. Uit een eerder huwelijk heeft hij ook dochter van 20 en een zoon van 22.

    "Ik geloof nooit dat een vader van vijfentwintig hetzelfde verstand kan hebben. Ik raad jonge mannen formeel af om te kweken onder de vijfendertig en zelfs een definitieve relatie op te bouwen. Gun jezelf de tijd om te genieten en te leren. Later moet je niet alleen voor jezelf zorgen, maar ook voor je vrouw, kinderen, ouders en schoonouders".

    "Wees ook alert dat je vrouw niet achter je centen aanzit. Ze krijgt al je zaad, dat is al dik betaald, hé", verklaart Hoeyberghs in zijn bekende stijl, die niet altijd fijnbesnaard kan genoemd worden.

    Rancune
    Bespeuren we daar ook enige rancune tegenover zijn ex-vrouw? Gevraagd of hij nog contact heeft met zijn kinderen uit zijn vorig huwelijk, beklaagt hij zich erover dat hij die al vijf jaar niet meer heeft gezien.

    "Hun moeder speelt dat heel geraffineerd. Meestal zitten gescheiden vrouwen vol wraak en denken ze niet aan het belang van hun kinderen. Een vader is een grotere bron van rijkdom dan een moeder. Vaders hebben de taak te leiden en te beschermen, dat kan een moeder niet. De overheid geeft hierin de verkeerde boodschap. Vaders mogen voor hun kinderen betalen, ook al zien ze hun kinderen niet. Onbegrijpelijk!".

    17-12-2013 om 17:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gruwelijk toegetakeld veulen na vier maanden eindelijk hersteld

    Gruwelijk toegetakeld veulen na vier maanden eindelijk hersteld

    BERINGEN - Het moet niet altijd slecht nieuws zijn als het over de paardenbeul uit Limburg gaat. Er is eindelijk een lichtpuntje: het veulen dat in augustus gruwelijk verminkt werd, is goed hersteld en mocht deze week de paardenkliniek verlaten. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

     

    Op zeven augustus werd in een wei in Beverlo een veulen van drie maanden oud aangetroffen met vreselijke verwondingen. Vanaf schouderhoogte waren over de volledige rechterflank inkepingen met een mes gemaakt. Het dier werd verdoofd, overgebracht en onmiddellijk geopereerd in de dierenkliniek. De open wonde werd gehecht met maar liefst twintig meter hechtdraad.

    Nu, vier maanden later, is het dier eindelijk hersteld van zijn verwondingen. ‘Zes weken geleden hebben we nog reconstructieve chirurgie toegepast opdat de wonde mooier zou genezen’, vertelt paardenchirurg Tom Mariën in Het Belang van Limburg. Dinsdag mocht het veulen eindelijk de dierenkliniek verlaten. Hopelijk kan het de komende maanden en jaren zonder zorgen opgroeien tot een volwassen paard.

    17-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    16-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haacht maakt komaf met parkeermeters

    Haacht maakt komaf met parkeermeters

    Eindelijk iemand die aan de zelfstandigen denkt

     

    Eindelijk een gemeente die verstand heeft. In Gent zijn ze van plan om de prijzen op te slaan ja de groenen zitten aan het bewind he. Wel mensen van Gent laat ze een poepje ruiken en blijf daar weg ze zullen dan wel zien wat er gebeurd en vraag aan de groenen om de middenstand te steunen voor het geleden verlies. Mij zien ze daar niet meer. Ik ben nochtans een echte gentenaar die de stad al veel jaren met plezier verlaten heeft. Ik walg van dat stadsbestuur

    Terwijl heel wat gemeentebesturen op zoek zijn naar bijkomende inkomsten en vaak parkeren duurder maken, gaat Haacht tegen de trend in. De parkeerautomaten worden er weggehaald om meer klanten aan te trekken voor de winkels. De handelaars in de stad reageren alvast tevreden dat parkeren opnieuw gratis wordt.

    Haacht int jaarlijks zo'n 40.000 euro aan parkeergeld, maar de gemeente heeft daarvoor ook een werknemer in dienst die betaald moet worden. De echte parkeeropbrengsten zijn daardoor dus lager, meldt de website van De Redactie.

    16-12-2013 om 21:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acteur Peter O'Toole overleden

    Acteur Peter O'Toole overleden

    Een filmlegende heeft de scene verlaten.

    Groot acteur

     De legendarische acteur Peter O'Toole, die in 1962 eeuwige roem verwierf met zijn vertolking van T.E. Lawrence in de film 'Lawrence of Arabia', is gisteren op 81-jarige leeftijd overleden in Londen. Dat heeft zijn agent vandaag bekendgemaakt.

    O'Toole bezweek in het ziekenhuis aan een slepende ziekte. Aan de Britse openbare omroep BCC zei zijn agent dat hij "een uniek persoon in de beste zin van het woord en een reus op zijn terrein" was.

    O'Toole werd geboren in Ierland, maar groeide op in Leeds, Engeland. Hij werkte enige tijd als journalist voor de krant Yorkshire Evening News. Na zijn legertijd kreeg hij een beurs voor de Royal Academy of Dramatic Art.

    Hij verwierf naam en faam als acteur in verschillende stukken van Shakespeare in de Bristol Old Vic. Zijn televisiedebuut maakte hij in 1954, maar hij werd echt bekend door zijn rol als Lawrence in David Leans 'Lawrence of Arabia' in 1962. Hij bouwde verder op dit succes, met rollen in 'Goodbye Mr Chips', 'The Ruling Class', 'The Stunt Ma'n en 'My Favourite Year', maar speelde ook in veel minder succesvolle films.

    O'Toole verzamelde in zijn carrière acht Oscar-nominaties, maar kon geen enkele verzilveren. In 2003 kreeg hij wel een Oscar voor zijn hele oeuvre. Die weigerde hij aanvankelijk: hij schreef de Academy een brief waarin hij uitlegde dat hij nog niet uitgespeeld was en dat hij meer tijd nodig had om er echt een te winnen.

    Warme humor
    President Michael Higgins van Ierland reageerde direct op het overlijden van zijn landgenoot en goede vriend. "Ierland en de hele wereld hebben een grootheid van de film- en theaterwereld verloren. Iedereen die hem goed kent, zal zijn warme humor en genereuze vriendschap gaan missen."

    O'Toole trouwde met actrice Sian Phillips, met wie hij tot 1979 samen was. Samen kregen ze twee kinderen, Kate en Patricia. Zijn latere relatie met Karen Brown leverde hem een zoon op, Lorcan.

    Afgelopen jaar nam hij afscheid als acteur. "Ik zeg mijn beroep met droge ogen en met enorme dankbaarheid vaarwel", zei hij toen.

    16-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    15-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering had wat meer moeten nadenken

    Regering had wat meer moeten nadenken

     

    Hoe kunnen ze nu iets deftig doen met hun 6 parlelementen, deelregeringen, gewesten, europa en hun honderden ministers? Juist, als ze met zoveel moeten nadenken dan hadden ze er ook niks van gebakken. Amateurs zijn het, stuk voor struk!

    Te laat nu, men eerst nadenken alvorens men iets doet . Al de Regering partijen van nu moesten maar niet plat op de buik . gegaan zijn en Regering DI PIPO op de been geholpen hebben . Nu is het te laat vlug 25 mei2014 dat we deze Clowns kunnen afstraffen . Ik steun alvast NVA

     

    "Misschien had deze regering wat meer moeten nadenken over de gevolgen van bepaalde maatregelen." Dat zegt minister van Middenstand Sabine Laruelle (MR) in de krant De Zondag.

    De minister verwijst naar de 309 procent boete op niet-correct aangegeven voordelen. "Dat was geen goede maatregel", zegt ze. "De regering heeft dat ook ingezien. De minister van Financiën heeft zich geëngageerd om dat te schrappen, en moet dat ook doen." Laruelle neemt ook de diverse regelingen voor de belasting op de bedrijfswagens op de korrel. "De minister van Financiën heeft dat systeem nu al vijf of zes keer aangepast. Dat kan niet", zegt Laruelle. "De volgende regering zal wel meer moeten nadenken over de gevolgen. De zelfstandigen mogen zich niet langer geviseerd voelen."

    Calimero
    Aanleiding voor het interview in De Zondag is haar afscheid van de politiek. Over de recente klaagzang van de Vlaamse liberale politica Fientje Moerman, die zei dat ze zich als door de media "opgejaagd wild" voelde, zegt Laruelle: "Wij moeten geen Calimero spelen. Ja, we hebben een harde job. En ja, we worden soms bekritiseerd. We zijn publieke figuren, hé. Andere mensen hebben het ook niet gemakkelijk. Ik krijg trouwens ook vele positieve reacties. Ik vind dat de Belgische media op een correcte manier werken. Vergelijk dat eens met de tabloids in Duitsland en Engeland. Misschien moeten de politici zelf wat veranderen aan hun praktijken: wat minder spreken, en wat meer doen."

    15-12-2013 om 21:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook broer De Wever ontsnapt niet aan GAS-boetes

    Ook broer De Wever ontsnapt niet aan GAS-boetes

    Het is en blijft pure pesterijen met een grote willekeur. Ik roep alle gasuitschrijvers op om politici te pakken, alle politieagenten om politici te pakken. Het zijn die politici die verantwoordelijk zijn voor de crisis, torenhoge belastingen, falend beleid en ga zo maar door. Maar het zijn ook die politici die ongenaakbaar, onschendbaar, onverantwoordelijk zijn!!!

    Ik vind het allemaal ok die GAS-boetes, wij gebruiken dat niet, verwarmen en koken op electriciteit.

     

     

    Bruno De Wever, Antwerpenaar en broer van burgemeester Bart, heeft al twee GAS-boetes gekregen. Dat zei hij gisteren in het Canvas-programma 'Alleen Elvis Blijft Bestaan'. "Eén keer omdat ik een sticker niet op tijd op mijn vuilbak had gekleefd, en één keer voor mijn zoon, die zijn eerste kotfeestje een beetje te luidruchtig gevierd had: 80 euro. Ja, da's veel geld."

    Gisteren bleek ook dat het Antwerpse kunsthuis Villanella een GAS-boete heeft gekregen voor... protest tegen GAS-boetes. In mei en juni hingen medewerkers en sympathisanten flyers aan fietsen met de tekst 'Wij zijn de manne die de GAS doen branne'. Dat blijkt nu te gelden als "het verkeerdelijk uitdelen van pamfletten". Resultaat: 60 euro boete. Of Villanella die gaat betalen, is nog niet beslist.

    15-12-2013 om 11:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA:

    Eerst fiscale discriminatie op spaargeld aanpakken

    We betalen belastingen op hetgeen we verdienen, dan betalen we BTW, als er nog iets overschiet belasten ze de interest. Bij overlijden komen ze weer met de schaal rond. En alsof dat nog niet genoeg is ontvangen ze nog taksen op ons doodskist. En dat alles om die grote bende politiekers te onderhouden die eigenlijk niet méér doen dan zich wat amuseren in het halfrond en hun buiken rond vreten in het luxe restaurant van de Wetstraat.

     

    Voor N-VA moet het bankenplan van minister van Financiën Koen Geens (CD&V) ook de fiscale discriminatie op spaargeld aanpakken. "Wie zijn spaargeld op een kasbon zet of investeert in aandelen of obligaties, moet over dezelfde vrijstelling van de roerende voorheffing kunnen beschikken", stelt N-VA-kamerlid en -fractieleider Jan Jambon.

    "Vandaag worden mensen gestimuleerd om hun geld op een spaarboekje te zetten. Maar wie investeert in kasbons, aandelen of obligaties, wordt gestraft", zegt Jambon. Bedrijven zijn daardoor te afhankelijk van de banken.

    Ook voor de financiële sector is de huidige situatie verre van ideaal, vindt N-VA. "Er staat heel wat kapitaal op de spaarboekjes, maar op langere termijn zijn banken eerder bij kasbons gebaat", aldus Jambon.

    éNiet bijkomend straffen"
    Volgens de N-VA kan geld dat langer vaststaat bij een bank ook vlotter uitgeleend worden aan jonge gezinnen die een woning willen kopen of bouwen, en aan bedrijven die willen investeren. Daarom is het essentieel dat de discriminatie op spaargeld wordt weggewerkt. "Wie zijn geld op een kasbon zet of rechtstreeks in onze economie investeert, mag niet langer bijkomend gestraft worden door de fiscus", zegt Jambon.

    Al op 6 februari diende de N-VA een wetsvoorstel in om de fiscale vrijstelling op het spaarboekje uit te breiden naar alle inkomsten uit intresten en dividenden. Maar om misbruik te voorkomen voorziet het wetsvoorstel ook in een centraal aanspreekpunt. "Zoals in Duitsland zullen banken enkel de vrijgestelde spaarinkomsten moeten meedelen. Wie op de andere inkomsten correct de roerende voorheffing betaalt, moet geen verdere aangifte doen."

    15-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    14-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zestienjarige gevat voor gewapende overval op apotheek in Sint-Niklaas

    Zestienjarige gevat voor gewapende

    t'is nogal wat met die boefjes van tegenwoordig links oogst wat links zaait maar rechts en links betaald de rekening maar links en onze politici blijven ziende blind uit eigen belang

     

    Drie of vier gemaskerde mannen hebben apotheek in de Hofstraat in Sint-Niklaas. Het parket van Dendermonde meldt vandaag dat één van de daders kon gevat worden.

    Volgens het parket had de apothekeres net haar zaak afgesloten toen een aantal mannen met een vuurwapen de zaak binnendrongen en er vandoor gingen met de inhoud van de kassa, de handtas en juwelen van de apothekeres. De overvallers vluchtten nadien te voet weg.

    Zestienjarige
    De politie was in de omgeving van de feiten aanwezig en kon één minderjarige verdachte van 16 jaar arresteren. De jongeman werd zaterdag voorgeleid voor de jeugdrechter in Dendermonde. De overige verdachten zijn nog voortvluchtig. Het onderzoek wordt voortgezet.

    vrijdagavond omstreeks 20.20 uur een gewapende overval gepleegd op een

     

    14-12-2013 om 22:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Croo wil duur loopbaan verlengen

    De Croo wil duur loopbaan verlengen

    Ah we gaan weer gestraft worden, voor het volbrengen van onze vaderlandse plicht - ik voel 'm al komen! Wel ik weet alvast voor wie ik niet moet stemmen - dat zijn alle leden van de huidige coalitie!

    Dat ze de ministers maar 20 jaar langer doen werken man man word het eens niet wat tijd dat je ook eens een gewoon job gaat uitvoeren wie kan er nog op zo iemand stemmen debielen

     

    De minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld) wil de daadwerkelijke duur van de loopbaan verhogen. Hij is geen voorstander van een verhoging van de wettelijke pensioenleeftijd, die momenteel op 65 jaar ligt. Dat zegt De Croo in de krant Le Soir.

    "Het is niet nodig om de wettelijke pensioenleeftijd te verhogen. Daarentegen is het aantal werkjaren dat in België wordt gepresteerd, heel kort (32 jaar, nvdr)", aldus De Croo. De gemiddelde duur in Europa is momenteel 35 jaar. In Nederland is dat 39 jaar.

    Volgens de liberale minister is dat te wijten aan het te grote aantal gelijkgestelde periodes en de mogelijkheid om te genieten van pensioentoezeggingen zonder een bijdrage te genereren door effectieve arbeid te verrichten. Voor De Croo getuigt het verhogen van de wettelijke pensioenleeftijd in die context van "cynisme" jegens de 10 procent goede leerlingen, die tot hun 65 werken.

    Daarnaast herhaalde De Croo nog eens de oppositie van zijn partij tegen een nieuwe staatshervorming. De prioriteit moet naar het sociaal-economische gaan, klinkt het.

    14-12-2013 om 19:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GAS-boete voor protest tegen...GAS-boetes

    GAS-boete voor protest tegen...GAS-boetes

    Laat ons aub nog een klein beetje leven want we stevenen recht op een dictatuur af.

    Blijkbaar is LDD nog de enige echte liberale partij in Vlaanderen aangezien de rest allemaal voorstander is van deze GAS-waanzin.

     

     

    Het Antwerpse kunsthuis voor kinderen en jongeren Villanella heeft een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS-boete) van 60 euro opgelegd gekregen voor een flyeractie die het eerder dit jaar hield als protest tegen de absurditeit en willekeur van GAS-boetes.

    Dat staat te lezen op de Facebookpagina van Villanella-thuisbasis 'De Studio' en wordt ook door de organisatie zelf bevestigd. "Maar wij blijven onze strijd voortzetten", klinkt het.

    Absurd
    Bij de protestactie hadden medewerkers en sympathisanten van Villanella her en der hangertjes aan fietsen bevestigd met daarop de ludieke boodschap "Wij zijn de manne die de GAS doen branne". Daarmee wilde Villanella aandacht vragen voor de absurditeit die vaak met het GAS-systeem gepaard gaat. De vzw was immers zelf al enkele malen in aanraking gekomen met een ietwat vreemde GAS-boete, onder meer toen medewerkers wegwijzertjes hadden geplaatst naar de opening van De Studio omdat het gebouw - de voormalige Studio Herman Teirlinck - vrij moeilijk te vinden bleek.

    GAS-boete
    Nu heeft Villanella uitgerekend voor de protestactie eveneens een GAS-boete ontvangen. De dienst Samen Leven van de stad Antwerpen heeft het over het "verkeerdelijk uitdelen van pamfletten of voorwerpen". Villanella betreurt de sanctie maar zegt niet te zullen stoppen met het GAS-systeem aan te klagen. "Je mag op het openbaar domein natuurlijk niet zomaar doen wat je wil, dat weten we ook wel, maar we ondervinden dat sommigen toch minder mogen dan anderen", zegt Kaat Van Haesendonck van Villanella. "Daar zullen we tegen blijven strijden."

    Lees ook

    14-12-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    13-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambtenaren Justitie staken

    Ambtenaren Justitie staken

    wat loopt daar nu eigenlijk mis?

     

    De vakbonden vinden haar een ramp, zijzelf zegt dat 'werken met de karwats' de enige manier is om veranderingen door te voeren. Justitieminister Annemie Turtelboom (Open Vld) is vandaag de schietschijf van alles wat Justitie is.

    STRAFUITVOERING

    Het beleid
    Turtelboom gaat er prat op dat ze de strafuitvoering heeft aangepakt. De boutade dat straffen onder de drie jaar in dit land niet worden uitgevoerd, is volgens haar niet langer correct. Hetzij door een celstraf, elektronisch toezicht, een werkstraf of probatie worden die straffen wel uitgevoerd.

    Zeker het elektronisch toezicht zit in de lift. Vandaag dragen 1.802 veroordeelden een elektronische enkelband. Bij de start van de regering-Di Rupo was dat de helft. Bovendien is de wet-Lejeune verstrengd waardoor zwaargestraften langer vastzitten.

    De kritiek
    "We staan 100 procent achter een betere strafuitvoering", benadrukt vakbondssecretaris Gino Hoppe van het ACOD. "Probleem is dat we daar compleet niet op voorzien zijn. Die betere strafuitvoering werkt ook de overbevolking in de hand en bovendien zijn er helemaal geen middelen om die straffen op te volgen. Als een gedetineerde met enkelband zijn voorwaarden schendt, kan die gewoon blijven rondlopen. Is dat dan beter straffen?"

    JUSTITIEHERVORMING

    Het beleid
    Het gerechtelijk landschap is hertekend zoals beloofd in het regeerakkoord. Van de 27 arrondissementen blijven er nog 12 over, wat de efficiëntie van Justitie ten goede zou komen. Het is de bedoeling dat magistraten gespecialiseerder kunnen werken en ook buiten hun eigen grondgebied kunnen worden ingezet. Op die manier zouden personeelstekorten moeten worden opgevangen en moeilijke dossiers sneller moeten worden afgehandeld.

    Daarnaast komen er snelrechters in alle arrondissementen om "makkelijke" zaken van kleine criminaliteit snel te kunnen aanpakken. Strafuitvoeringsrechtbanken zullen zetelen in de gevangenissen zodat er bespaard kan worden op transport. Gezinnen die pakweg met een scheiding te maken krijgen zullen daarvoor niet meer langs verschillende rechtbanken moeten passeren, maar kunnen vanaf 1 april terecht bij een familierechtbank in hun arrondissement.

    De kritiek
    "Het gerechtelijk landschap is hervormd, ja", zegt het ACOD. "Maar de betrokkenen hebben geen flauw idee wat de consequenties daarvan zullen zijn. Niemand die kan zeggen hoe dat in de praktijk zal lopen." ACV-secretaris Luc Neyrinck weet één ding zeker: voor het personeel wordt het niet beter. "In alle personeelsgroepen is er een gigantisch tekort. Bij de verpleegkundigen, de cipiers, de griffiers, in de justitiehuizen. Turtelboom zegt dan dat het een hele tijd duurt voor de procedures bij Selor zijn afgerond, Selor beweert dat het geen opdrachten van Justitie krijgt. Er worden geen nieuwe mensen aangenomen. Er wordt gewoon geschoven met het bestaand personeel."

    BOUW GEVANGENISSEN

    Het beleid
    In Marche werd onlangs een nieuwe gevangenis geopend, in Leuze en in Beveren zijn er in de aanbouw. Goed voor 1.100 bijkomende plaatsen tegen eind 2014. In Gent en Antwerpen worden twee centra voor geïnterneerden gebouwd, goed voor 400 extra plaatsen.

    Om de overbevolking aan te pakken heeft Turtelboom een samenwerkingsverband met Marokko om gevangenen in het thuisland hun straf te laten uitzitten. Negen Marokkaanse gedetineerden werden ondertussen op het vliegtuig gezet, samen goed voor 74 jaar celstraf. De overbevolking is volgens de minister al met 5 procent gedaald.

    De kritiek
    "Turtelboom knipt de lintjes door, alles stond al in de steigers", zegt Neyrinck. "0,0 heeft ze zelf gerealiseerd", gaat Hoppe nog een stap verder. "Alles wat nu gebouwd wordt, was al gepland toen Onkelinx nog minister was (2003-2007). Bovendien heeft dit geen enkele invloed op de overbevolking. De plaatsen die bij komen zullen onmiddellijk gevuld zijn, omdat er sneller wordt aangehouden en sneller wordt opgesloten."

    En is de situatie al dramatisch, klinkt het. "In de gevangenis van Antwerpen zit men nu aan een hallucinante overbevolking van 70 procent."

    INFORMATISERING

    Het beleid
    De informatisering van Justitie staat nog in de kinderschoenen. Momenteel wordt er allereerst getracht om alle 25.000 personeelsleden van Justitie aan een computer te helpen die op eenzelfde besturingssysteem draait. 60 procent van de 17.500 te installeren pc's staan nu op hun plaats, de rest moet klaar zijn eind 2014.

    Er wordt eveneens gewerkt aan de ontwikkeling van verschillende databanken. Eentje voor onder meer bewijsstukken en sporenonderzoek, eentje voor vonnissen en arresten, eentje voor DNA-profielen, enzovoort. Al die databanken moeten daarna gekoppeld worden. In Antwerpen is deze week een proefproject van die zogenaamde JustX opgestart.

    De kritiek
    "Wanneer wij Turtelboom vragen naar de informatisering van Justitie, dan luidt het antwoord dat ze ermee bezig is, maar dat het budget zijn beperkingen kent", zegt het ACOD. "Maar vindt u het normaal dat een dossier nog steeds fysiek moet verhuizen, wanneer iemand dat wil inkijken? We kunnen dat nu niet eens op pc raadplegen."

    13-12-2013 om 23:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmarkten

    Kerstmarkt .be

     

    Aartselaar

    Waar : Baron Van Ertbornstraat
    Wanneer : 14 december
    Openingsuren : Van 14.00u tot 22.00u
    Extra informatie: Sfeervolle kerstmarkt met kraampjes van handelaars en verenigingen uit Aartselaar
    Cadeauworp door burgemeester en kerstman om 19 uur

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Antwerpen

    Waar : Het Steenplein, de Suikerrui, de Grote Markt en de Handschoenmarkt
    Wanneer : van 7 december tot 31 december
    Openingsuren : Dagelijks van 12.00 tot 21.00. Op vrijdag en zaterdag kan je er terecht tussen 11.00 en 23.00 uur en zondag ben je welkom  van 11.00 tot 21.00.
    Extra informatie: /

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Baarle

    Waar : Centrum
    Wanneer : 14 december
    Openingsuren : van 15.00 tot 21.00.
    Extra informatie: wintermarkt, schaatsbaan

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Beerse

    Waar : in en rond Tempelhof, Bisschopslaan 1
    Wanneer : van 20 december tot 22 december
    Openingsuren : vrijdag van 16.00 tot 22.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 22.00 uur
    Extra informatie: driedaags volksfeest

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Berlaar

    Waar : in en rond Tempelhof, Bisschopslaan 1
    Wanneer : van 14 december tot 15 december
    Openingsuren : zaterdag vanaf 16.00 uur, zondag van 14.00 tot 18.00 uur
    Extra informatie: een waar festijn

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Borsbeek

    Waar : Centrum
    Wanneer : 14 december
    Openingsuren : van 14.00 tot 22.00 uur
    Extra informatie: eigengemaakte kerstartikelen en kunstwerken

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

     

    Brasschaat

    Waar : Brasschaat Driehoek - Rerum Novarumlei
    Wanneer : 14 & 15 december
    Openingsuren : zaterdag van 12u00 tot 22u00 en zondag van 11u30 tot 18u00
    Extra informatie: 80 kraampjes – Wijntent – Internationale kerststallententoonstelling – paardenmolen – vele muziek optredens

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Dessel

    Waar : JC Spin, Pastorijstraat 51′
    Wanneer : 21 december
    Openingsuren : van 14.00 tot 20.00 uur
    Extra informatie: Er zijn kraampjes voorzien met vanalles en nog wat. Voor ieder wat wils. Je zal zeker geen honger en dorst lijden.

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

     

    Deurne

    Waar :  Ruimtevaartlaan 20 (voetbalcomplex Groenenhoek Sport)
    Wanneer : 21 december
    Openingsuren : Vanaf 13.00u
    Extra informatie: een sfeervolle kleine kerstmarkt én een gratis bij te wonen voetbalwedstrijd Groenenhoek Sport – SV Aartselaar naar aanleiding van de aanleg van het kunstgrasveld

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Edegem

    Waar : Fort 5, Fort 5 straat
    Wanneer : 15 december
    Openingsuren : van 11.00 tot 16.00.
    Extra informatie: beperkte parking

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Eindhout

    Waar : Dorpskern
    Wanneer : 22 december
    Openingsuren : van 16.00 tot 23.00.
    Extra informatie: Hapjes, drankjes, dans en kersttoneel, mini fanfare concert en verkoop van kerst- en nieuwjaarsgeschenken. Bezoek van de kerstman!

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

     

    Essen

    Waar : Karrenmuseum, Moerkantsebaan
    Wanneer : 22 december
    Openingsuren : van 13.00 tot 18.00.
    Extra informatie: Kom met familie en vrienden naar het gratis Winterfeest van het Karrenmuseum en geniet van de sprookjesachtige kerstsfeer in het museumpark. Doe uw laatste inkopen op de kerstmarkt, warm u op

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Geel

    Waar : Centrum
    Wanneer : van 14 december tot 15 december
    Openingsuren : zaterdag van 16.00 tot 22.00 uur en zondag van 14.00 tot 19.00 uur
    Extra informatie: Gezellige Dickens’ kerstmarkt met een grote variatie aan kraampjes en een unieke sfeer. Kerstmusical “Het Meisje met de zwavelstokjes”. Info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, kerstmarkt@geel.be

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Heist-op-den-Berg

    Waar : Kerkplein
    Wanneer : 15 december
    Openingsuren : van 13.00 tot 20.00 uur
    Extra informatie: artisanale producten, kerstgeschenken, handgemaakte juwelen en nog veel meer

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Herentals

    Waar : Marktplein
    Wanneer : 15 december
    Openingsuren : van 13.00 tot 22.00 uur
    Extra informatie: familiale Kerstmarkt

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Koningshooikt

    Waar : Centrum
    Wanneer : 14 december
    Openingsuren : vanaf 17.00 uur
    Extra informatie: /

    Klik door voor leuke foto’s

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Lier

    Waar : Grote Markt, Felix Timmermansplein en Zimmerplein
    Wanneer : van 13 december tot 15 december
    Openingsuren : vrijdag van 18.00 tot 23.30 uur, zaterdag van 14.00 tot 23.30 uur en zondag van 14.00 tot 20.00 uur
    Extra informatie: kraampjes met kerstspullen en allerlei lekkers

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Lint

    Waar : Rond gemeentehuis
    Wanneer : 14 december
    Openingsuren : 15 – 21 u
    Extra informatie: 15 – 16.30 Waar is Rudolf: Zoektocht/Santaclausrun (vooraf inschrijven) / 16 – 21 u Kerstmarkt / 18 – 19 u Lichtjeswandeling / 19 – 21 u Optreden Sgt Pepper

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

     

    Mechelen

    Waar : Veemarkt, Befferstraat en binnenkoer stadhuis
    Wanneer : 13-15 en 20-22 december
    Openingsuren : Vrijdag 13 & 20 december 2013 van 14u tot 22u – Zaterdag 14 & 21 december 2013 van 10u tot 22u – Zondag 15 & 22 december 2013 van 10u tot 20u
    Extra informatie: kraampje en een bar op de grote markt

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Oostmalle

    Waar : Centrum
    Wanneer : 8 december
    Openingsuren : van 13.00 tot 19.00 uur
    Extra informatie: /

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Puurs

    Waar : Dorpshart
    Wanneer : 22 december
    Openingsuren : van 14.00 tot 19.00 uur
    Extra informatie: verschillende kraampjes, bezoek van Kerstman

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

     

    Putte

    Waar : A.Nahonstraat (kerkplein)
    Wanneer : 22 december
    Openingsuren : van 14.00 tot 22.00 uur
    Extra informatie: Tussen 14u en 22u wordt het rechtergedeelte van het kerkplein ingenomen door tientallen kramen van verenigingen, handelaars en kermisattracties. Gaande van een drank- of eettent tot een paardenmolen of kraam met kerstgadgets vind je op de kerstmarkt.

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Stabroek

    Waar : Kerkplein
    Wanneer : 14 december
    Openingsuren : van 15.00 tot 22.00 uur
    Extra informatie: gezellige sfeerlocatie

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Vremde

    Waar : Dorpstraat
    Wanneer : 15 december
    Openingsuren : vanaf 14u00
    Extra informatie: /

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Westmalle

    Waar : Centrum
    Wanneer : 15 december
    Openingsuren : van 11.00 tot 16.00 uur
    Extra informatie: /

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

     

    Wommelgem

    Waar : Kerkplein
    Wanneer : 14 december
    Openingsuren : van 15.00 tot 21.00 uur
    Extra informatie:  Vanaf 16u00 zijn er doorlopend optredens van verschillende Wommelgemse. In de loop van de namiddag komt de kerstman met een hondenkar een bezoekje brengen aan de markt.

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Zoersel

    Waar : Centrum
    Wanneer : van 7 december tot 8 december
    Openingsuren : zaterdag van 13.00 tot 22.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur
    Extra informatie: ’over de grenzen heen’

     

    Aartselaar

    Waar : Baron Van Ertbornstraat
    Wanneer : 14 december
    Openingsuren : Van 14.00u tot 22.00u
    Extra informatie: Sfeervolle kerstmarkt met kraampjes van handelaars en verenigingen uit Aartselaar
    Cadeauworp door burgemeester en kerstman om 19 uur

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Antwerpen

    Waar : Het Steenplein, de Suikerrui, de Grote Markt en de Handschoenmarkt
    Wanneer : van 7 december tot 31 december
    Openingsuren : Dagelijks van 12.00 tot 21.00. Op vrijdag en zaterdag kan je er terecht tussen 11.00 en 23.00 uur en zondag ben je welkom  van 11.00 tot 21.00.
    Extra informatie: /

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Baarle

    Waar : Centrum
    Wanneer : 14 december
    Openingsuren : van 15.00 tot 21.00.
    Extra informatie: wintermarkt, schaatsbaan

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Beerse

    Waar : in en rond Tempelhof, Bisschopslaan 1
    Wanneer : van 20 december tot 22 december
    Openingsuren : vrijdag van 16.00 tot 22.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 22.00 uur
    Extra informatie: driedaags volksfeest

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Berlaar

    Waar : in en rond Tempelhof, Bisschopslaan 1
    Wanneer : van 14 december tot 15 december
    Openingsuren : zaterdag vanaf 16.00 uur, zondag van 14.00 tot 18.00 uur
    Extra informatie: een waar festijn

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Borsbeek

    Waar : Centrum
    Wanneer : 14 december
    Openingsuren : van 14.00 tot 22.00 uur
    Extra informatie: eigengemaakte kerstartikelen en kunstwerken

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

     

    Brasschaat

    Waar : Brasschaat Driehoek - Rerum Novarumlei
    Wanneer : 14 & 15 december
    Openingsuren : zaterdag van 12u00 tot 22u00 en zondag van 11u30 tot 18u00
    Extra informatie: 80 kraampjes – Wijntent – Internationale kerststallententoonstelling – paardenmolen – vele muziek optredens

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Dessel

    Waar : JC Spin, Pastorijstraat 51′
    Wanneer : 21 december
    Openingsuren : van 14.00 tot 20.00 uur
    Extra informatie: Er zijn kraampjes voorzien met vanalles en nog wat. Voor ieder wat wils. Je zal zeker geen honger en dorst lijden.

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

     

    Deurne

    Waar :  Ruimtevaartlaan 20 (voetbalcomplex Groenenhoek Sport)
    Wanneer : 21 december
    Openingsuren : Vanaf 13.00u
    Extra informatie: een sfeervolle kleine kerstmarkt én een gratis bij te wonen voetbalwedstrijd Groenenhoek Sport – SV Aartselaar naar aanleiding van de aanleg van het kunstgrasveld

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Edegem

    Waar : Fort 5, Fort 5 straat
    Wanneer : 15 december
    Openingsuren : van 11.00 tot 16.00.
    Extra informatie: beperkte parking

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Eindhout

    Waar : Dorpskern
    Wanneer : 22 december
    Openingsuren : van 16.00 tot 23.00.
    Extra informatie: Hapjes, drankjes, dans en kersttoneel, mini fanfare concert en verkoop van kerst- en nieuwjaarsgeschenken. Bezoek van de kerstman!

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

     

    Essen

    Waar : Karrenmuseum, Moerkantsebaan
    Wanneer : 22 december
    Openingsuren : van 13.00 tot 18.00.
    Extra informatie: Kom met familie en vrienden naar het gratis Winterfeest van het Karrenmuseum en geniet van de sprookjesachtige kerstsfeer in het museumpark. Doe uw laatste inkopen op de kerstmarkt, warm u op

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Geel

    Waar : Centrum
    Wanneer : van 14 december tot 15 december
    Openingsuren : zaterdag van 16.00 tot 22.00 uur en zondag van 14.00 tot 19.00 uur
    Extra informatie: Gezellige Dickens’ kerstmarkt met een grote variatie aan kraampjes en een unieke sfeer. Kerstmusical “Het Meisje met de zwavelstokjes”. Info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, kerstmarkt@geel.be

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Heist-op-den-Berg

    Waar : Kerkplein
    Wanneer : 15 december
    Openingsuren : van 13.00 tot 20.00 uur
    Extra informatie: artisanale producten, kerstgeschenken, handgemaakte juwelen en nog veel meer

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Herentals

    Waar : Marktplein
    Wanneer : 15 december
    Openingsuren : van 13.00 tot 22.00 uur
    Extra informatie: familiale Kerstmarkt

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Koningshooikt

    Waar : Centrum
    Wanneer : 14 december
    Openingsuren : vanaf 17.00 uur
    Extra informatie: /

    Klik door voor leuke foto’s

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Lier

    Waar : Grote Markt, Felix Timmermansplein en Zimmerplein
    Wanneer : van 13 december tot 15 december
    Openingsuren : vrijdag van 18.00 tot 23.30 uur, zaterdag van 14.00 tot 23.30 uur en zondag van 14.00 tot 20.00 uur
    Extra informatie: kraampjes met kerstspullen en allerlei lekkers

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Lint

    Waar : Rond gemeentehuis
    Wanneer : 14 december
    Openingsuren : 15 – 21 u
    Extra informatie: 15 – 16.30 Waar is Rudolf: Zoektocht/Santaclausrun (vooraf inschrijven) / 16 – 21 u Kerstmarkt / 18 – 19 u Lichtjeswandeling / 19 – 21 u Optreden Sgt Pepper

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

     

    Mechelen

    Waar : Veemarkt, Befferstraat en binnenkoer stadhuis
    Wanneer : 13-15 en 20-22 december
    Openingsuren : Vrijdag 13 & 20 december 2013 van 14u tot 22u – Zaterdag 14 & 21 december 2013 van 10u tot 22u – Zondag 15 & 22 december 2013 van 10u tot 20u
    Extra informatie: kraampje en een bar op de grote markt

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Oostmalle

    Waar : Centrum
    Wanneer : 8 december
    Openingsuren : van 13.00 tot 19.00 uur
    Extra informatie: /

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Puurs

    Waar : Dorpshart
    Wanneer : 22 december
    Openingsuren : van 14.00 tot 19.00 uur
    Extra informatie: verschillende kraampjes, bezoek van Kerstman

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

     

    Putte

    Waar : A.Nahonstraat (kerkplein)
    Wanneer : 22 december
    Openingsuren : van 14.00 tot 22.00 uur
    Extra informatie: Tussen 14u en 22u wordt het rechtergedeelte van het kerkplein ingenomen door tientallen kramen van verenigingen, handelaars en kermisattracties. Gaande van een drank- of eettent tot een paardenmolen of kraam met kerstgadgets vind je op de kerstmarkt.

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Stabroek

    Waar : Kerkplein
    Wanneer : 14 december
    Openingsuren : van 15.00 tot 22.00 uur
    Extra informatie: gezellige sfeerlocatie

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Vremde

    Waar : Dorpstraat
    Wanneer : 15 december
    Openingsuren : vanaf 14u00
    Extra informatie: /

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Westmalle

    Waar : Centrum
    Wanneer : 15 december
    Openingsuren : van 11.00 tot 16.00 uur
    Extra informatie: /

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

     

    Wommelgem

    Waar : Kerkplein
    Wanneer : 14 december
    Openingsuren : van 15.00 tot 21.00 uur
    Extra informatie:  Vanaf 16u00 zijn er doorlopend optredens van verschillende Wommelgemse. In de loop van de namiddag komt de kerstman met een hondenkar een bezoekje brengen aan de markt.

    Schermafbeelding 2013-11-16 om 14.26.48

    Zoersel

    Waar : Centrum
    Wanneer : van 7 december tot 8 december
    Openingsuren : zaterdag van 13.00 tot 22.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur
    Extra informatie: ’over de grenzen heen’

    13-12-2013 om 12:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!