Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    30-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Filip wil lijfwacht voor al zijn kinderen

    Koning Filip wil lijfwacht voor al zijn kinderen

    269 lijfwachten voor de bescherming van ons koningshuis, met hoe vele zijn die dan?Maar er zullen er wel tientallen nodig zijn voor Bér zijn jacht zeker? . 269 man vind die pipo niet genoeg, dat hij dan thuis

    Tja dat zullen de ouders van Julie en Melissa, Ann en Eefje, en vele anderen ook gedacht hebben maar bij hen was de aan dacht er alleen wanneer het te laat was. Sorry Mijnheer de koning, ik wens hier niet voor bij te dragen, mag ik dat aankruisen op mijn volgende belastingsbrief ?

    blijft.

    Koning Filipzou continue bewaking voor zijn vier kinderen, Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore, willen. Als er niet genoeg lijfwachten beschikbaar zijn, kan eventueel het aantal lijfwachten van koning Albert verminderd worden. Dat meldt De Standaard.

    Begin deze maand ontvingen Franstalige media in het land dreigbrieven. De onbekende afzender liet weten prinses Elisabeth, de oudste dochter, te willen ontvoeren. De bewaking van alle vier de kinderen van Filip en koningin Mathilde werd toen aangescherpt. De koning heeft volgens de krant aan Joëlle Milquet, de minister van Binnenlandse Zaken, voorgesteld dit zo te houden. De afgelopen tijd kreeg alleen prinses Elisabeth een lijfwacht mee naar school.

    Milquet wil echter niet meer agenten inzetten dan nu. In totaal 249 politieagenten zijn nu verantwoordelijk voor de bewaking van de koninklijke familie. "Voor de troonswisseling waren belangrijke besparingen beoogd, maar door de vermeerdering van het aantal koninklijke verplaatsingen, de bescherming van de vier koningskinderen en het veel uitgebreidere gebruik van het Koninklijk Paleis in Brussel, zal dit niet mogelijk zijn", zegt Milquet.

    Om toch geld te besparen, heeft de minister andere plannen. Zo zouden de buitenverblijven van de koninklijke familie alleen nog moeten worden bewaakt als leden van de familie aanwezig zijn. Ook kunnen camera's een deel van de bewaking overnemen. Koning Filip en koningin Mathilde zouden daar geen bezwaar tegen hebben.

    30-12-2013 om 19:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Rompuy verwacht heropleving economie in 2014

    Van Rompuy verwacht heropleving economie in 2014

    Als ik die Van Rompuy's hoor en zie, krijg is goesting om met hen mijn living te dweilen. Dat is het enige nut dat ze nog hebben. Met een goei scheut zeep erbij. Zijn die varkens meteen zelf nog eens goed gewassen ook.

    In plaats van hier te zeveren en te schrijven op dit forum, zouden we beter NIETS meer betalen. Geen belastingen meer, geen boetes, geen nutsvoorzieningen, leningen en huur. En dat over gans Belgie en de landen waar het crisis is. Eens zien waar ze dan staan, onze Europese zakkenvullers.

     

    video Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, ziet in een interview met het VTM Nieuws de toestand van de Europese economie erop vooruitgaan. Ook in landen als Spanje en Griekenland zijn er tekenen van positieve groei, meent Van Rompuy. Hij werkt momenteel aan een boek dat dit voorjaar moet verschijnen. Werktitel van het boek is 'Europa na de storm'.

    2013 is voor Van Rompuy het jaar waarin de crisis overwonnen is en de economie aan het hernemen is, en dat zal in de loop van 2014 te merken zijn. Aan de werkloosheidscijfers is dat nog niet te zien, geeft de voorzitter van de Europese Raad toe. Daarvoor is nog meer tijd nodig. "In de hele eurozone, behalve Slovenië en Cyprus, gaan we naar positieve economische groei."

    Voor de Europese verkiezingen zegt Van Rompuy geen schrik te hebben. "Euroscepticisme is iets van alle tijden. Kijk maar naar vader Le Pen in Frankrijk. Ik ben ervan overtuigd dat een overweldigende meerderheid van de bevolking voor de EU is, al zullen de euronegatieve partijen bij de verkiezingen wel een sterke minderheid vormen."

    Van Rompuy ging ook nog eens in op de USB-stick die hij eind oktober na afloop van de G20 in Sint-Petersburg van de Russen heeft gekregen. "Daar stonden bestanden op die er niet moesten opstaan."

    30-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    29-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nodig eens een eenzame uiteindigt in mineur in Charleroi

    Nodig eens een eenzame uiteindigt in mineur in Charleroi

    Ondank is des Werelds loon zegt men.Maar dit gaat toch bijzonder ver.

    En die was dan nog uitgenodigd...

    Een koppel uit Charleroi had voor kerstavond twee daklozen uitgenodigd, en hen een kerstmaal en een dak boven het hoofd aangeboden. Klokslag middernacht kwam het echter tot geweld. Een van de twee daklozen deelde enkele rake klappen uit om het koppel vervolgens beroofd achter te laten.

    Na het kerstmaal dronk het viertal nog enkele biertjes. De gasten reageerden kregelig op iets futiel, en een van de twee daklozen begon het koppel te slaan. Uiteindelijk vluchtten de twee genodigden weg met een gsm, een computer en 550 euro.

    De slachtoffers hebben bij de politie van Charleroi een klacht ingediend.

    29-12-2013 om 22:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echtscheiding drijft steeds meer mensen in de armoede

    Echtscheiding drijft steeds meer mensen in de armoede

    Dat verwonderd mij niet de vraag is waarom scheid men dan? Is het werkelijk zo erg gesteld met de liefde voor de trouw was het liefde hoop ik toch waarom is het dan veranderd?

    Het zijn niet de echtscheidingen maar de rijkelijk betaalde en niet functionerende overheid die de mensen arm maakt. Ongeveer 55% directe belastingen en met wat overblijft betalen we nog eens BTW, accijnzen en taksen op al wat we kopen, daarna komen dan nog alle andere belastingen en heffingen. In totaal gaat meer dan 75% terug naar de overheid die het gewoon verkwist. Dat is de enige reden

    De nieuwe grote oorzaak van armoede in ons land zijn echtscheidingen. Koppels gaan uit elkaar en één van de twee moet vaak alleen voor de kinderen zorgen. Vier op de tien alleenstaande ouders zijn arm, vooral mama's. Vrouwen- en armoedeorganisaties vragen de regering om meer aandacht en zorg voor hen en hun kinderen.

    Lees ook

    29-12-2013 om 18:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windows XP-geldautomaten simpel leeggeroofd

    Windows XP-geldautomaten simpel leeggeroofd

    Tja, banken die steunen op Windows vragen om problemen.

    Dieven zijn erin geslaagd om met een paar simpele handelingen geldautomaten leeg te roven die op Windows XP draaien. Dat hebben twee Duitse onderzoekers onthuld tijdens een technologiecongres in Hamburg, schrijft technologiesite Wired.

    Door de machines open te snijden, konden de kwaadwillenden toegang krijgen tot een USB-poort. Vervolgens was het een koud kunstje om malware te installeren met een USB-stick. Deze malware bracht wijzigingen aan in het register.

    Nieuwe lading geld
    De criminelen hoefden toen alleen nog maar de geldautomaat van de buitenkant te repareren zodat de diefstal niet opviel en een paar dagen wachten tot er een nieuwe lading geld in werd gestopt. Met de geïnstalleerde malware werd de netwerkverbinding van de machine verbroken, waarna de pinautomaat kon worden gedwongen om de briefjes uit te spugen.

    De wetenschappers, die niet bij naam willen genoemd worden, lieten bij het Chaos Communication Congress zien hoe eenvoudig deze methode is. Ze gebruikten daarvoor de malware die bij de gekraakte geldautomaten is aangetroffen.

    Kritiek
    De onderzoekers vinden het schokkend dat er over de wereld verspreid nog veel banken machines hebben die op kwetsbare en verouderde technologie draaien. Ze zijn het niet eens met de kritiek dat ze boeven hiermee juist wijzer maken. "Het is zinloos om zwakke plekken geheim te houden. Er moet over worden gesproken, zodat er een oplossing komt."

    29-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    28-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen dotatie meer voor broers en zus van kroonprinses Elisabeth

    Geen dotatie meer voor broers en zus van kroonprinses Elisabeth

    Graag eerst de vergoeding, per uitgebrachte stem, aan de politieke partijen afschaffen a.u.b. Daar hoor ik niemand over klagen. Koning verminderen, Kerk verminderen, graag ook vragen dat de politieke partijen een bijdrage vragen aan hun leden en geen euro meer van de belasting betaler. Wie steekt daar zijn nek voor uit ?

    Wanneer gaan ze dan ook de vele regeringen in ons land afschaffen.Of durven ze daar niet voor stemmen.

    Voor de koninklijke familie luidt het nieuwe jaar een hertekening van haar financiële situatie in. De hervorming van de dotaties gaat immers in op 1 januari, weliswaar met overgangsmaatregelen voor prinses Astrid en prins Laurent. Voor de broers en zussen van kroonprinses Elisabeth is er geen dotatie meer, terwijl op de dotaties voortaan ook deels personenbelasting verschuldigd is.

    Vooreerst doet de hervorming het aantal begunstigden dalen. Astrid en Laurent krijgen wel nog een dotatie, al daalt die tot het niveau van de leden van de Raad van State. De overlevende partner van het staatshoofd krijgt nog slechts twee derde van de vergoeding van de troonopvolger.

    Belasting op vergoeding
    Daarnaast zal elke dotatie bestaan uit een vergoeding en een deel werkings- en personeelskosten. Op het eerste deel zullen de leden van de koninklijke familie personenbelasting moeten betalen. Ook zal het koningshuis voortaan btw en accijnzen moeten ophoesten.

    Gedragsregels
    Maar de koninklijke familie krijgt ook extra regels opgelegd. Zo mogen de leden "door hun woorden, hun houdingen en hun gedragingen" de waardigheid en de eerbaarheid van hun functies niet in gevaar brengen. Ze moeten zich ook gereserveerd opstellen bij het openbaar uiten van hun mening.

    28-12-2013 om 23:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geens-Normaal dat Vlamingen premier leveren

    Geens-Normaal dat Vlamingen premier leveren

    Wil dat manneke nu al eerste minister worden? Kan pas lopen!

    Wat een dikke nek, en niet eens verkozen. Tjeven, rooien en gelen zijn kampioenen om niet verkozenen een ministerpost te geven. Succes, doe zo verder maar liever zonder toekomstsucces.

    Volgens minister van Financiën Koen Geens is het "normaal dat de grootste gemeenschap van het land de premier levert. De Vlamingen dus." Dat heeft hij gezegd in een interview, dat morgen in het jaaroverzicht van de krant De Tijd verschijnt.

    Geens ziet dus liever geen tweede termijn voor Di Rupo, al vindt hij dat die regering goed werk geleverd heeft. Ook over zijn eigen prestaties toont hij zich tevreden. "Ik ben fier op wat ik in negen maanden gerealiseerd heb. Het is misschien niet sensationeel, maar in die korte tijd was het simpelweg onmogelijk om de staatsfinanciën helemaal op orde te krijgen", aldus Geens aan De Tijd.

    Volgens de website van de krant De Standaard steunt CD&V de uitspraken van zijn minister. "Het is de meest logische gang van zaken voor ons dat een Vlaming straks premier wordt", bevestigt CD&V-woordvoerder Steffen Van Roosbroeck aan de redactie van De Standaard.

    Geens, die voor zijn ministerpost een carrière als academicus en advocaat had, zei in september al bereid te zijn om deel te nemen aan de verkiezingen van volgend jaar. "Ik ben niet bang om mijn handen vuil te maken", zei hij in 'Het Nieuws' op VTM.

    28-12-2013 om 12:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 2013 namen we afscheid van deze sterren

    In 2013 namen we afscheid van deze sterren

    De showbizzwereld nam in 2013 afscheid van een groot aantal helden. Sommigen veel te jong, zoals James Gandolfini, Paul Walker en Cory Monteith. We zetten een aantal sterren die afgelopen jaar heengingen nog even op een rij.

    Paul Walker: de hoofdrolspeler (40) uit de filmreeks Fast & Furious sterft op 30 november bij een auto-ongeval in Californië. Hij zit in de Porsche als passagier.

    Chris Kelly: de 34-jarige zanger, helft van het duo Kris Kross dat bekend werd met de hit Jump (1992), overlijdt op 1 mei aan een overdosis drugs.

    James Gandolfini: de Sopranos-ster krijgt op 19 juni op 51-jarige leeftijd in zijn hotelkamer in Italië een hartaanval.

    Lou Reed: de wereldberoemde muzikant overlijdt aan een leveraandoening op 27 oktober. Hij is dan 71 jaar.

    Cory Monteith: de Glee-acteur is pas 31 jaar oud als hij op 13 juli dood wordt aangetroffen in een hotelkamer. Doodsoorzaak: een fatale combinatie van alcohol en drugs.

    Jeff Hanneman: het bandlid en mede-oprichter van trashmetalband Slayer sterft 2 mei op 49-jarige leeftijd aan leverfalen.

    Ray Manzarek: de toetsenist en mede-oprichter van The Doors verliest op 74-jarige leeftijd het gevecht tegen kanker.

    Eleanor Parker: de barones uit de filmklassieker The Sound of Music overlijdt op 9 december aan de gevolgen van een longontsteking. Ze wordt 91 jaar.

    Peter O'Toole: de Lawrence of Arabia-acteur sterft op 14 december op 81-jarige leeftijd in het ziekenhuis, anderhalf jaar nadat hij afscheid had genomen van het acteren.

    28-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    27-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen-Centraal ontruimd na bomalarm

    Antwerpen-Centraal ontruimd na bomalarm

     

    Antwerpen-Centraal ontruimd na bomalarm

    Het station Antwerpen-Centraal wordt vrijdagmiddag volledig ontruimd na een bommelding. Dat meldt de NMBS op Twitter en wordt bevestigd door spoornetbeheerder Infrabel en de lokale politie. De treinen met Antwerpen-Centraal als bestemming zullen tijdelijk Antwerpen-Berchem als eindhalte krijgen, al raakt dat laatste station intussen al verzadigd. Doorrijdend treinverkeer wordt eveneens tegengehouden en ook de premetrostations onder het station worden tijdelijk niet bediend.

    De hinder zal allicht een hele tijd aanslepen, aangezien het niet gaat om een verdacht pakket dat is aangetroffen maar wel om een vage telefonische bommelding. "Om 11.45 uur hebben we de melding gekregen dat iemand naar de Nederlandse politie gebeld heeft met de boodschap dat er een bom zou ontploffen in Antwerpen-Centraal", zegt Veerle De Vries van de Antwerpse lokale politie. "We weten niet waar of wanneer dat dan wel precies zou gebeuren, maar we nemen in dit soort situaties het zekere voor het onzekere."

    Volgens de politie wordt momenteel het hele station ontruimd, inclusief de premetrostations Astrid en Diamant onder het station. Ook enkele straten rond het station en langs de sporen worden afgesloten, waaronder de Plantin-Moretuslei en De Keyserlei. "Eens de ontruiming voltooid is, zal er een volledige sweeping van het stationsgebouw plaatsvinden met een bomhond", zegt De Vries. "Nadien zal er een onderzoek gevoerd worden naar de bommelder, in samenwerking met de Nederlandse politie."

    27-12-2013 om 23:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zakgeld gegarandeerd voor elke gedetineerde

    Zakgeld gegarandeerd voor elke gedetineerde

    Ze leven op onze kosten, krijgen binnenkort internet en een telefoonlijn, gratis eten en onderdak en nu gaan we die sukkelaars nog maandelijks zakgeld geven, waar ze dan drugs voor kunnen kopen. Wij, de belastingbetalers hebben een gouden hart. Het zal in de bajes wel niet goed zijn, proberen om er uit te blijven dan. Turtelboom is de slechtste minister die er ooit is geweest.

    Is het niet wat vroeg voor een 1-aprilgrap?

    "Behoeftige" gevangenen, die geen geld krijgen van de buitenwereld en niet de mogelijkheid hebben om te werken in de gevangenis, krijgen van de penitentiaire instelling een financieel steuntje in de rug. Maar wat ze krijgen, hangt sterk af van de plek waar ze vastzitten. Dat blijkt uit gegevens van minister van Justitie Annemie Turtelboom die vandaag in Sudpresse staan.

    In de gevangenis van Andenne krijgen de gedetineerden minimum 50 euro per maand. Dat is ook zo in de gevangenis van Ittre, waar dat bedrag wel met de helft wordt verminderd in geval van vrijwillige beschadigingen, en in Namen, waar van de 50 euro de huur van de televisie wordt afgetrokken (15 euro).

    In Nijvel bedraagt de sociale steun 45 euro, in Lantin is dat 40 euro. In Vorst moeten de gevangenen het doen met maandelijks 29 euro. De "minstbedeelden" zitten in de gevangenis van Sint-Gillis, waar het zakgeld 5 euro per maand bedraagt.

    27-12-2013 om 09:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 januari?

    Wat verandert er op 1 januari?

    Wat verandert er op 1 januari?

    Een nieuw jaar, dat betekent traditioneel een hele reeks nieuwe regels en tarieven. Van isolatiepremies tot het online inschrijven van voertuigen. Een overzicht.

    Vlaams huurgarantiefonds

    Op 1 januari gaat het Vlaamse huurgarantiefonds van start. Dat zal tijdelijk afbetalingen overnemen wanneer huurders uit hun huis gezet dreigen te worden. Op die manier is de verhuurder verzekerd van zijn inkomen en worden huurders met financiële problemen niet van de ene op de andere dag op straat gezet.

    Verhuurders kunnen zich voor 75 euro per contract bij het fonds aansluiten. Wanneer een huurder niet kan voldoen aan het afbetalingsplan dat de rechter in geval van wanbetaling oplegt, neemt het fonds voor maximaal 2.700 euro of drie maanden huur op zich. Dat geld wordt later in principe teruggevorderd.

    Het fonds wordt vooral gefinancierd door de Vlaamse overheid, maar ook door de bijdragen van de eigenaars. De Vlaamse overheid stopt er nu al 4,8 miljoen euro in en doet daar elk jaar 1,6 miljoen euro bij.

    Nieuwbouwwoningen moeten energievriendelijker

    Vanaf 1 januari mag je geen huis meer bouwen zonder systeem om zelf hernieuwbare energie op te wekken. Het kan daarbij gaan om bijvoorbeeld zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. De afgelopen jaren zijn de normen voor een nieuwbouwwoning gevoelig verstrengd. Die normen bleven beperkt tot isolatienormen, maar vanaf 1 januari komt daar actieve energieproductie bij. En het maximum van het E-peil, dat de energieprestatie van een woning meet, wordt vanaf 2014 verlaagd naar E60. Veel woningen beantwoorden nu al aan die norm.

    'Wie een woning wil bouwen, krijgt de keuze uit zonnepanelen, een zonneboiler, een warmtepomp, een biomassaketel of de participatie in een buurtproject dat energie opwekt', zegt de woordvoerder van minister van Wonen Freya Van den Bossche.

    Er blijft nog één uitweg voor wie echt geen energiesysteem wil installeren: ervoor kiezen extra streng te isoleren.

    Pensioenmalus voor zelfstandigen verdwijnt

    De pensioenmalus voor zelfstandigen behoort vanaf 1 januari 2014 definitief tot het verleden. De maatregel heeft betrekking op pensioenen die vanaf 1 januari 2014 van start gaan. Een zelfstandige verloor nog tot eind 2013 nog een deel van zijn pensioen wanneer die vroeger stopte met werken. In 2013 genieten de zelfstandigen al een soepeler systeem.

    Einde gratis bussen in Hasselt

    Vanaf 1 januari 2014 kunnen enkel jongeren onder de 19 jaar en 65-plussers nog gratis op de bus in Hasselt. Dat is een gevolg van een beslissing van het Hasseltse schepencollege in april 2013 om de subsidies voor de gratis bussen stop te zetten. Daarmee komt een einde aan het initiatief dat toenmalig burgemeester Steve Stevaert in 1997 invoerde.

    Na de jaarwisseling zullen Hasseltse jongeren tussen 6 en 19 jaar een Buzzy Pazz van het stadsbestuur krijgen, waarmee ze gratis in heel Vlaanderen op bus en tram van De Lijn mogen reizen. Ook de kinderen jonger dan 6 jaar en 65-plussers mogen, net zoals elders in Vlaanderen, nog gratis op de bus. Voor alle andere inwoners zal een ritje 0,60 euro kosten. Er zullen 10-rittenkaarten onder de noemer Hasseltpas worden aangeboden aan 6 euro. Zonder deze kaart betaal je het standaardtarief, dat tussen 1 en 3 euro per rit bedraagt. Tot slot zullen er nog een aantal sociale abonnementen onder specifieke voorwaarden worden verkocht.

    Strengere GAS-wet treedt in werking

    Gemeenten kunnen vanaf 1 januari met de verstrengde GAS-wet meer feiten bestraffen en die ook strenger bestraffen. Vanaf dan kunnen ook 14-jarigen door de leeftijdsverlaging een GAS-boete krijgen. Tot nu lag de minimumleeftijd op 16 jaar. Andere wijzigingen zijn dat, met de nieuwe GAS-wet, gemeenschapsdienst mogelijk wordt als alternatieve maatregel en dat meer ambtenaren overtredingen kunnen vaststellen.

    De boetes worden zoals bekend opgedreven. Volwassenen kunnen boetes krijgen tot 350 euro, in plaats van 250 euro tot eind 2013, en voor minderjarigen verhogen de boetes van maximaal 125 naar 175 euro. Er komen ook twee alternatieve maatregelen: gemeenschapsdienst en lokale bemiddeling. Met dat laatste krijgt de overtreder de kans om door tussenkomst van een bemiddelaar de veroorzaakte schade te herstellen of schadeloos te stellen of om het conflict te doen bedaren. Een plaatsverbod wordt ook mogelijk.

    Prijs dienstencheque loopt verder op

    Dienstencheques worden vanaf begin volgend jaar weer wat duurder. De prijs per cheque stijgt van 8,5 naar 9 euro voor de eerste 400 cheques per persoon, of de eerste 800 per gezin per kalenderjaar.

    Voor elke cheque bovenop de 400 (per persoon) of de 800 (per gezin) stijgt de prijs van 9,50 naar 10 euro. Per kalenderjaar kunnen per persoon maximaal 500 dienstencheques en per gezin 1.000 dienstencheques besteld worden.

    Dienstencheques die tussen 1 september 2013 en 31 december 2013 uitgegeven werden, zijn ook minder lang geldig en kunnen vanaf 1 mei 2014 niet meer gebruikt, terugbetaald of omgeruild worden. Alle aanvragen voor omruiling en terugbetaling voor deze cheques moeten voor 30 april 2014 bij Sodexo ingediend zijn.

    Het maximumbedrag voor de belastingvermindering (van 30 procent) is sinds 1 juli dit jaar bovendien beperkt tot 1.380 euro per persoon en per jaar, terwijl dat voordien 2.720 euro was.

    Postzegel 3 cent duurder

    Het voordeeltarief van postzegels voor binnenlandse zendingen wordt vanaf 1 januari drie cent duurder: van 0,67 naar 0,70 cent bij de aankoop van minstens 10 postzegels. Per stuk blijft het tarief voor postzegel voor een genormaliseerde binnenlandse zending 0,77 euro.

    Voor genormaliseerde internationale zendingen gaat de prijs ook omhoog: van 1,03 naar 1,07 euro (binnen Europa) en van 1,24 naar 1,29 euro (rest van de wereld) als minstens vijf zegels aangekocht worden. En per stuk stijgen de internationale tarieven van respectievelijk 1,13 en 1,34 naar 1,17 en 1,39 euro.

    Effecten aan toonder verdwijnen definitief

    Het nieuwe jaar betekent het einde van de effecten aan toonder, papieren effecten (zoals aandelen, kasbons en obligaties) die niet op naam staan. De effecten moesten de voorbije jaren omgezet worden in effecten op naam of 'gedematerialiseerde effecten' (op een effectenrekening).

    De effecten aan toonder die op 31 december 2013 nog niet zijn omgeruild, worden automatisch omgezet, maar de rechten die eraan verbonden zijn, zoals bijvoorbeeld dividenden of stemrechten, worden opgeschort. De houder moet zich eerst bekendmaken bij de bank om die rechten opnieuw te kunnen uitoefenen.

    Cashdrempel daalt naar 3.000 euro

    Het maximumbedrag in cash, de zogenaamde cashdrempel, dat handelaars van klanten mogen aannemen, daalt op 1 januari verder, van 5.000 naar 3.000 euro. Die verlaging geldt voor alle sectoren, enkel in de vastgoedsector komt er een volledig verbod op betaling in contanten. Die maatregelen komen er in het kader van de strijd tegen de fraude.

    Geen nieuwe SIS-kaarten meer

    Vanaf 1 januari worden geen nieuwe SIS-kaarten meer uitgereikt. Zorgverstrekkers zullen vanaf dan, geleidelijk aan, via de elektronische identiteitskaart van de patiënt toegang hebben tot zijn of haar relevante gegevens. Wie geen eID heeft, zal gebruik kunnen maken van de ISI+kaart.

    De evolutie is een nieuwe, centrale stap in de verdere informatisering van de gezondheidszorg. Enkel vooraf geïdentificeerde zorgverleners zullen toegang hebben tot de databanken.

    Tijdens een overgangsperiode zal zowel de SIS-kaart als de eID kunnen worden gebruikt, al gebruiken de ziekenhuizen momenteel het systeem al en is bijna 90 procent van de apothekers er nu al klaar voor. Uit voorzorg wordt wel aangeraden de SIS-kaart tot eind 2015 bij te houden.

    Gros bedienden verdient 1,02 procent meer

    De bedienden van het grootste paritair comité, ANPCB of PC218, zullen op 1 januari hun loon met 1,02 procent zien stijgen, in het kader van de jaarlijkse loonindexering. In het betreffende PC218 zitten ongeveer 400.000 bedienden uit een dertigtal verschillende sectoren.

    Door de lage inflatie van de voorbije maanden, ligt ook het indexeringscijfer een pak lager. Op 1 januari 2013 gingen de lonen nog met 2,35 procent omhoog.

    Toegang tot verhoogde tegemoetkoming vereenvoudigd

    De toegang tot de verhoogde tegemoetkoming wordt eenvoudiger op 1 januari. Die verhoogde tegemoetkoming biedt rechthebbenden een korting van ongeveer 50 procent, voor de kosten van zowel geneesmiddelen, consultaties als ziekenhuiskosten.

    Vanaf 1 januari gebeurt de toegang tot de verhoogde tegemoetkoming automatisch, op basis van een voordeel of een situatie of na een door het ziekenfonds uitgevoerd inkomensonderzoek. Het eerste geval geldt, zonder inkomensvoorwaarden, voor personen die een leefloon trekken, een door het OCMW toegekende sociale bijstand ontvangen, rechthebbenden van de inkomensgarantie voor ouderen, mensen met een handicap of gezinnen die van een verhoogde gezinsbijslag genieten.

    In het tweede geval gaat het ziekenfonds na of het jaarlijks bruto-inkomen op 1 september 2013 niet hoger ligt dan 16.964,47 euro, vermeerderd met een extra bedrag van 3.140,77 euro per persoon ten laste. Vanaf 1 januari 2015 stellen de ziekenfondsen de verhoogde tegemoetkoming proactief voor. Naar schatting zijn er nog een half miljoen mensen die dit voordeel niet hebben.

    Eind 2012 genoten 1,8 miljoen mensen van dit systeem van verhoogde tegemoetkoming.

    Energieleveranciers moeten zelf laagste tarief voorstellen

    Eens per jaar moeten energieleveranciers zelf het voordeligste tarief voorstellen aan hun klanten. Die maatregel gaat op 1 januari in. Het is wel nog altijd aan de klant om dat tarief aan te vragen. De maatregel maakt deel uit van een ruimer pakket.

    Van de leveranciers wordt verwacht dat ze hun klanten jaarlijks meedelen wat het goedkoopste tarief is. Dat betekent dat de consumenten die individuele mededeling tussen 1 januari en 31 december zullen ontvangen.

    De leveranciers zullen op hun website ook een tariefsimulator plaatsen, met daaronder een link naar de simulator van de CREG. Het wordt ook onmogelijk om contracten van beperkte duur stilzwijgend te verlengen tegen een hoger tarief, en als een klant niet langer tevreden is, moet hij zonder enige schadevergoeding kunnen overschakelen naar een andere leverancier.

    Berekening kosten kinderopvang volledig geautomatiseerd

    De berekening van de dagprijs van kinderopvang waar ouders volgens hun inkomen betalen, wordt vanaf 1 januari 2014 volledig geautomatiseerd.

    In de inkomstengerelateerde kinderopvang betalen de ouders een financiële bijdrage volgens hun inkomen. De te betalen bijdragen werden tot 2012 elk jaar op 1 oktober herberekend naar de evolutie van het gezinsinkomen. In 2013 is dit echter niet gebeurd, omdat de datum van de jaarlijkse herberekening wordt verschoven van 1 oktober naar 1 januari.

    Op mijnkindengezin.be initiëren ouders voortaan zelf hun prijsberekening. Met hun elektronische identiteitskaart of federaal token halen ze automatisch de gegevens over hun inkomen en gezinssamenstelling uit de databank van de FOD Financiën en uit het Rijksregister. Het systeem bezorgt de ouders een attest, dat ze doorgeven aan hun opvang.

    In 2014 ligt de dagprijs voor de kinderopvang met inkomenstarief tussen 1,56 euro en 27,71 euro. Daarnaast hangt de dagprijs naast het inkomen van de ouders ook af van het aantal kinderen ten laste.

    Oesters en kreeft ruimen in de index plaats

    Vanaf 1 januari zal ook de inhoud van de indexkorf wijzigen. Producten zoals oesters, zeekreeft of het mantelpakje zullen verdwijnen uit de index. In de plaats komt een rist producten, met onder meer couscous, de tablet en Monopoly, en diensten zoals de huur van een springkasteel. Ook zal de samenstelling van de index normaliter voortaan jaarlijks aangepast worden.

    Eenheidsstatuut van kracht

    Op 1 januari wordt het eenheidsstatuut, het nieuw statuut voor arbeiders en bedienden, van kracht. Dat heeft onder meer gevolgen voor de opzegtermijnen en de eerste dag ziekte voor arbeiders en bedienden.

    Vanaf januari zullen alle werknemers dezelfde opzegtermijnen en -regeling hebben. De nieuwe opzeggingstermijnen zijn korter bij het begin van de loopbaan. Dat moet een betere mobiliteit op de arbeidsmarkt in de hand werken. Na vijf jaar evolueren de termijnen gelijkmatiger, terwijl de opbouw na 20 jaar wordt vertraagd.

    De nieuwe termijnen gelden voor iedereen in alle sectoren. Enkel in sectoren waar voordien zeer lage termijnen golden, is in een overgangsregeling voorzien. De verworven rechten van de opzegtermijn van werknemers blijven voor iedereen behouden.

    Daarnaast verdwijnt de carenzdag en wordt zodus de eerste dag ziekte voor iedereen uitbetaald. Dat gaat gepaard met controles op absenteïsme.

    Strengere regels voor afsluiten van drinkwater

    Vanaf 1 januari 2014 moeten drinkwatermaatschappijen die een klant willen afsnijden van de watervoorziening strengere en gestroomlijnde procedures volgen. Zo worden de maatschappijen niet alleen verplicht de klant die in gebreke blijft te verwittigen, maar ook de gebruikers die van de klant in kwestie afhankelijk zijn, zoals huurders.

    De maatschappijen moeten bovendien een termijn van zes weken respecteren tussen het aankondigen van de afsluiting en de uiteindelijke afsluiting, zodat de klanten nog tijd hebben om een regeling uit te werken.

    Zorgkundigen kunnen taken thuisverpleging overnemen

    Structurele thuisverplegingsequipes kunnen vanaf 1 januari zorgkundigen in hun werking integreren en bepaalde zorgen aan hen delegeren. Op die manier kan 'de nodige verzorging gespreid worden over meer zorgverleners, zodat meer tijd en aandacht geschonken kan worden aan de individuele patiënt bij de verzorging.

    Nieuwe pensioenbonus loopt gelijk voor verschillende pensioenstelsels

    De pensioenbonus is vanaf 1 januari 2014 onbeperkt in tijd en loopt gelijk voor de verschillende pensioenstelsels. Van zodra iemand het vervroegd pensioen met minstens één jaar uitstelt, bouwt hij per gewerkte dag een pensioenbonus op. Dat bedrag neemt progressief toe naarmate de persoon langer werkt: het eerste jaar is er geen bonus, het tweede jaar bedraagt die 1,50 euro per dag en dat bedrag stijgt nadien per jaar met 0,20 euro, tot maximaal 2,50 euro per dag voor wie meer dan 72 maanden extra werkt. De bonus komt bovenop het rustpensioen, dat meestijgt naarmate mensen meer loopbaanjaren opbouwen.

    Vanaf 1 januari loopt de pensioenbonus voor de verschillende stelsels gelijk en geldt hij dus voor werknemers, zelfstandigen en ambtenaren, aldus Meulenbergs. Daarenboven wordt het voortaan mogelijk om na je 65ste verder pensioenbonus op te bouwen.

    Gelijkgestelde dagen leveren geen pensioenbonus meer op. 'De pensioenbonus is voortaan een persoonlijk recht en kan niet meer worden overgedragen naar de langstlevende partner', aldus de woordvoerder.

    De rechten die in het oude systeem van de pensioenbonus zijn opgebouwd, blijven in het nieuwe systeem verworven.

    Hogere premie voor wie tegelijk muur isoleert en ramen vervangt

    Wie vanaf 1 januari tegelijk zijn muur isoleert en de ramen vervangt door hoogrendementsglas, kan aanspraak maken op een hogere energiepremie.

    Er bestonden al premies voor muurisolatie en premies voor het plaatsen van hoogrendementsglas, maar in de praktijk bleek dat wie zijn muur isoleert daarna niet snel aan de vervanging van de ramen begint of omgekeerd. Omdat wie volledige muurdelen in een keer aanpakt veel meer energie bespaart, wordt daarom een hogere premie voorzien voor wie beide investeringen in één keer doet.

    Concreet wordt de premie voor de vervanging van enkel glas opgetrokken tot 48 euro per vierkante meter (met een plafond van 1.680 euro). De premie voor de vervanging van dubbel glas stijgt tot 60 euro per vierkante meter (met een maximum van 2.100 euro). De middelen hiervoor komen uit het Klimaatfonds.

    Prijs van generieke geneesmiddelen daalt met 2,5 procent

    De prijs van generieke geneesmiddelen daalt met 2,5 procent op 1 januari 2014. Generieke geneesmiddelen bevatten dezelfde werkzame stof als de oorspronkelijke 'merkgeneesmiddelen', en zijn goedkoper.

    Het marktaandeel van de generieke geneesmiddelen op de particuliere markt bedraagt volgens FeBelGen, de koepelorganisatie van de Belgische generieke en biosimilar geneesmiddelenindustrie, ongeveer 15 procent.

    Advocaten worden onderworpen aan normaal btw-tarief

    Mensen die een advocaat raadplegen zien hun factuur vanaf 1 januari stijgen met 21 procent. De btw zal wel niet voor alle juridische diensten gelden. Zo geldt een uitzondering voor de pro-Deo-diensten door advocaten en stagiairs, net als voor een reeks andere sociale diensten, zoals het optreden als bemiddelaar in een collectieve schuldregeling.

    Komt een advocaat tussenbeide als voogd of voorlopige bewindvoerder voor mensen die door ziekte of ongeval niet langer in staat zijn hun zaken te beheren, dan geldt eveneens een nultarief.

    Voertuigen inschrijven voortaan verplicht online

    Het inschrijven van voertuigen moet vanaf 1 januari verplicht online gebeuren, via de applicatie WebDIV. Momenteel gebeurt al 75 tot 80 procent van het aantal inschrijvingen via WebDIV. Met de verplichting wil de overheid nu er voor zorgen dat alle inschrijvingen die online kunnen, effectief ook online gebeuren.

    Enkel inschrijvingen waarbij extra documenten vereist zijn, zoals bijvoorbeeld bij de aankoop van een tweedehandswagen in het buitenland die bijgevolg via de douane moet passeren, zullen nog de papieren weg volgen. Daarnaast kan ook de aanvraag van transitplaten en commerciële platen voorlopig nog niet online. Bij deze laatsten kan enkel een verlenging via WebDIV.

    Strengere verordening voor opvang regenwater

    Wie bouwt of verbouwt moet vanaf 1 januari rekening houden met een nieuwe, strengere stedenbouwkundige verordening inzake de opvang en infiltratie van regenwater.

    Zo moeten voortaan bij elke nieuwbouw of verharding groter dan 40 vierkante meter mogelijkheden voorzien worden om het regenwater in de grond te laten insijpelen. Ook dienen nieuwe of vernieuwde woningen een regenwaterput te hebben van minstens 5.000 liter. Tot nu toe was dat slechts 3.000 liter.

    Bij gebouwen die volledig uitgerust zijn met een groendak, daken waarvan de dakbedekking hoofdzakelijk bestaat uit levende planten, moet geen regenput geplaatst worden. Percelen kleiner dan 250 vierkante meter zijn vrijgesteld van infiltratievoorzieningen.

    27-12-2013 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    26-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering moet zich niet bemoeien met loon van CEO bpost

    Dehaene

    Regering moet zich niet bemoeien met loon van CEO bpost

    Lukske je zingt al jarenlang dat de werkmensen hun lonen niet meer mogen stijgen, dus je zou in die discussie beter je mond houden, uw voorbeelden zijn niet hoogstaand geweest uw regering heeft niets anders gedaan dan werkmensen vernederd!

    Luc Dehaene is (inderdaad) niet de geschikte persoon om zich te moeien/mengen in dit debat. Daarvoor is hijzelf veel te weinig vrij van verdenking van zelf gretig poen te hebben geschept, soms zonder er iets noemenswaardigs te hebben voor gedaan (Dexia, Inbev, ...). Mijnheer Dehaene, herlees wat Bruno Tobback er gisteren over zei. Er zijn er die zeggen dat er fundamenteler discussies zijn dan deze van de heel hoge hoogte van de verloning van bepaalde CEO's, maar is dat wel zo?

    Dehaene: Regering moet zich niet bemoeien met loon van CEO bpost

    Ex-premier Jean-Luc Dehaene (CD&V) vindt dat de regering twee grote fouten gemaakt heeft in het bpost-dossier. Hij hekelt ten eerste de manier waarop postbaas Johnny Thijs behandeld is, "men toonde geen respect en heeft de discussie op de publieke markt gevoerd", en ten tweede is hij van mening dat de regering "zich weinig of niet moet inlaten" met het reilen en zeilen binnen overheidsbedrijven. Dehaene deed zijn uitspraken donderdag in De ochtend op Radio 1.

    Dehaene:

    "Ik begrijp hem zeer goed", zei Dehaene, gevraagd naar het opstappen van bpost-CEO Johnny Thijs nadat de regering zijn loon eenzijdig plafonneerde op 650.000 euro per jaar, ofwel bijna een halvering van zijn huidig loon. De ex-premier betreurt het vertrek van de postbaas, die "een enorme prestatie geleverd heeft" bij de post.

    "Wetmatigheid van bedrijven aanvaarden"

    Daarnaast vindt Dehaene dat de regering in de hele loondiscussie vertrokken is van een verkeerd principe, namelijk dat de wedde van een CEO niet hoger mag liggen dan die van de premier. "Dat is appels met peren vergelijken", aldus Dehaene. "Men moet de wetmatigheid van bedrijven aanvaarden."

    Over de procedure in het vinden van een opvolger voor Thijs is Dehaene duidelijk: "de regering zou moeten uitgaan van de kandidaat die voorgedragen wordt door de raad van bestuur".

    "Meer Europa nodig"

    Dehaene is ook Europees parlementslid en praatte dan ook even over de Europese verkiezingen van volgend jaar. Hij stelde dat "we Europa meer dan ooit nodig hebben". Zelf zal hij evenwel niet meer op een lijst terug te vinden zijn.

    26-12-2013 om 22:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Filip lanceert nieuwe stijl in kersttoespraak

    Koning Filip lanceert nieuwe stijl in kersttoespraak

    Besluiten doet de koning met Nelson Mandela. Hij heeft ons getoond dat dialoog en verzoening de wereld kunnen veranderen. Nelson Mandela stelde steeds duidelijk: niet zwart niet blank, echter iedereen gelijk. Dus niet Franstalig niet Vlaams maar iedereen gelijk. Sire dan moet het ondemocratische onrecht afgeschaft worden: van minderwaardige persoonlijke stemwaarde voor mensen die leven op Vlaamse bodem. Alle blokkade en regeltjes die Franstaligen bevoordelen weggewerkt worden. Particratie dictaat terug gebracht worden naar echte democratische waarden.

    Koning Filip lanceert nieuwe stijl in kersttoespraak

    Koning Filip legt in zijn allereerste kersttoespraak de nadruk op de verbondenheid tussen de Belgen, onder meer door de Nobelprijs en de Rode Duivels. De koning hanteert een ietwat andere stijl dan zijn vader en spreekt het volk rechtstaand toe, weliswaar in dezelfde ruimte van het paleis. Opvallend dit jaar: enkele kranten mochten deze ochtend, met toestemming van het Paleis, al over de inhoud van de toespraak berichten.

    "Het afgelopen jaar heeft ons land op allerlei gebieden uitgeblonken", zegt de nieuwe koning in de toespraak. "De kwaliteit van ons wetenschappelijk onderzoek werd beloond en aangemoedigd door de toekenning van de Nobelprijs fysica. Het B-Fast team heeft zeer efficiënt dringende hulp verleend aan de Filippijnen. Ook onze troepen die actief zijn in vredesoperaties leveren zeer mooi werk. Onze topsporters behalen mooie successen, en de Rode Duivels gaan naar de Wereldbeker voetbal. Samen met u verheug ik me daarover."

    Filip heeft ook aandacht voor de moeilijke sociaaleconomische toestand van België. "In ons land vindt één jongere op vier geen werk en leeft één op de zeven Belgen in armoede. We worden zwaar getroffen door bedrijfssluitingen en herstructureringen." Daarna looft hij de relancemaatregelen van de verschillende regeringen. "De federale en de gewestregeringen hebben bemoedigende maatregelen genomen die erop gericht zijn de openbare financiën te verstevigen, onze koopkracht en onze competitiviteit te beschermen, onze ondernemingen te steunen en ons sociaal model in stand te houden. Ik vertrouw erop dat die inspanningen zullen worden voortgezet."

    De koning steekt de traditionele kersttoespraak in een nieuw jasje. Hij zit niet langer aan een bureau, maar brengt zijn korte tekst rechtstaand, met verschillende camerastandpunten. Voor de eerste keer is er niet enkel een Nederlands- en een Franstalige versie, maar ook een Duitstalige.

    Besluiten doet de koning met Nelson Mandela. "Hij heeft ons getoond dat dialoog en verzoening de wereld kunnen veranderen. Laten wij ook in onszelf die kracht vinden", zegt hij.

    26-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    25-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homejackers slaan toe op kerstavond in Ledegem

    Homejackers slaan toe op kerstavond in Ledegem

    Onze politiediensten doen hun uiterste best .Maar ons gerechtssysteem faalt op alle vlak en ze laten alle criminelen lopen of geven ze een heel belachelijke straf. Aan mijn huis hangt nu een bordje " betreden op eigen risico " wie binnenkomt is gewaarschuwd en ja ik heb mij vanalles aangeschaft om MIJN eigendom te verdedigen.

    Het zal niet lang meer duren of ze kunnen van belgie een open gevangenis maken gewoon het land afspannen met pinnekesdraad maar hoog genoeg en dat ze daar dan onze politiekers die verantwoordelijk zijn voor al die overvallen en inbraken die niet meer te tellen zijn dat ze die daar maar bij steken

    Tijdens de kerstnacht hebben homejackers toegeslagen in het West-Vlaamse Ledegem. Dat meldt het parket van Kortrijk.

    Gemaskerde en gewapende daders drongen rond 1 uur in Ledegem een woning binnen. De bewoners waren net gaan slapen na het kerstfeest, enkel een inwonende zoon was nog wakker. Die hoorde gerommel en kwam oog in oog te staan met twee gemaskerde overvallers die zich met een koevoet een weg naar binnen hadden gebaand.

    De homejackers eisten meteen de sleutels van de auto, een BMW X5 van een andere zoon. Nog voor de rest van de familie goed en wel besefte wat er gebeurd was, waren de overvallers al weer weg. De politie heeft hen nog opgemerkt ter hoogte van Menen, maar heeft ze moeten laten gaan.

    25-12-2013 om 23:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus is klaar voor Kerstmis

    Paus is klaar voor Kerstmis

    Met een Twitterbericht heeft paus Franciscus laten weten dat hij klaar is voor zijn eerste Kerstmis als kerkvorst. "Het is de Heer. We wachten op Hem met een open hart", zei de paus vandaag kort voor het begin van de avondmis in de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad.

    De mis in de Sint-Pietersbasiliek begint om 21.30 uur. Op het Sint-Pietersplein staan grote schermen, waarop de mensen de mis kunnen volgen. Uren voor het begin van de mis stroomde het plein al vol mensen.

    De Argentijnse paus in in maart dit jaar gekozen als opvolger van Benedictus XVI. Net als zijn voorganger zal paus Franciscus op eerste kerstdag vanaf 12 uur op het balkon van het pauselijke paleis de zege Urbi et Orbi uitspreken over de stad en de wereld.

    25-12-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    24-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerststorm Dirk richt lichte schade aan in West-Vlaanderen

    Kerststorm Dirk richt lichte schade aan in West-Vlaanderen

    In de provincie West-Vlaanderen heeft de kerststorm, die de naam Dirk meekreeg, gezorgd voor kleine schadegevallen. Dat blijkt uit een kleine rondvraag bij enkele lokale brandweerdiensten gisterenavond omstreeks middernacht.

    In Brugge moest de brandweer een paar keer uitrukken voor afgewaaide takken en bomen, maar de materiële schade blijft binnen de perken.
    Ook in Kortrijk kregen de diensten dergelijke oproepen, maar ook de kerstverlichting kreeg het her en der hard te verduren. De wijk Buda-eiland in Kortrijk zat even zonder stroom, en er kwam in de buurt ook een elektriciteitskabel los.
    In Oostende kwam in de Nieuwpoortsesteenweg een volledige stelling naar beneden. Hier was de schade groter, want de stelling kwam op een wagen terecht.

    In andere gemeenten was het veel rustiger. Zo kreeg Veurne nog geen enkele melding binnen.

    De storm zal zijn hoogtepunt in de loop van maandag op dinsdag bereiken. Tegen de ochtend zou het ergste voorbij moeten zijn. Het KMI waarschuwt voor felle rukwinden die kunnen oplopen tot honderd kilometer per uur. In het ganse land geldt de code oranje. De storm gaat ook gepaard met een actieve regenzone die met de storm aan land komt. Er geldt over het ganse land een regencode geel.

    24-12-2013 om 13:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks 13.000 ton zwerfvuil in en rond Vlaamse waterwegen

    Jaarlijks 13.000 ton zwerfvuil in en rond Vlaamse waterwegen

    Gemiddeld wordt elk jaar ruim 13.000 ton zwerfvuil opgehaald in en rond de Vlaamse waterwegen.

    "Vooral de provincies met onze havensteden, Oost-Vlaanderen en Antwerpen, worden geconfronteerd met dit probleem", zegt Vlaams parlementslid Jan Roegiers (sp.a). Hij baseert zich op cijfers per provincie van zwerfvuil dat opgehaald wordt door de nv Waterwegen en Zeekanaal. Volgens de sp.a'er blijkt daaruit dat de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen elk goed zijn voor 5.000 ton per jaar. "Zij nemen ook het gros van de opkuiskost voor hun rekening: 18 miljoen euro op een totaal van 23,3 miljoen euro voor heel Vlaanderen", aldus nog Roegiers. Hij geeft ter illustratie nog het voorbeeld van de stad Gent mee, waar meer wordt opgehaald (850 ton) dan in West-Vlaanderen en Limburg samen (600 ton).

    "Wat de vele gemeentediensten daarnaast langs de waterwegen op hun grondgebied ophalen is niet bekend omdat dit niet apart wordt geregistreerd. De werkelijke hoeveelheid afval en de kost voor de samenleving ligt hoogstwaarschijnlijk dus een pak hoger."

    Roegiers zwaait met lof naar de inspanningen, zowel inzake ophaalprojecten als sensibiliseringscampagnes, van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), maar voegt er in één adem aan toe dat er meer nodig is om de problematiek van zwerfvuil aan te pakken. De sp.a'er wil vooral zwaarder inzetten op het klissen en bestraffen van sluikstorters. Wie die repressieve rol op zich moet nemen, laat hij in het midden, al stelt hij wel dat bij de aanpak van deze specifieke problematiek de gemeentelijke administratieve sancties (GAS) een nuttig instrument zijn.

    24-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    23-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telecomoperatoren bieden tegen september goedkoper tarief aan

    Telecomoperatoren bieden tegen september goedkoper tarief aan

    Waarom wachten tot september kan ook vanaf 1 januari, . Tja ze moeten nog eerst hun raad van bestuur betalen, de ceo's hun overdreven bonus, dus september goedkoper aan het tarief van van augustus, ondertussen nog 3 keer opslaan

    Deze sector zit vol haaien en geldwolven, er zullen wel adders onder het gras zitten. Vande Lanotte doet tenminste iets, waar blijft de extreemrechtse NV-A of interesseert het hen niet?

     

    Circa 800.000 mobiele telefoonabonnees zullen tegen september volgend jaar door de telecomoperatoren Belgacom, Telenet, Base en Mobistar gecontacteerd worden om over te stappen naar een voordeliger tarief voor hun gebruiksprofiel. Vicepremier en minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) heeft daarover vanochtend een akkoord ondertekend met de operatoren.

    De nieuwe campagne over goedkopere mobiele telefonieprijzen loopt onder het motto 'Switch and save' en wordt gemonitord door het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT). Volgens de minister kunnen de consumenten 10 tot 40 euro per maand besparen op mobiele telefoonkosten door over te stappen naar een nieuw tariefplan, al staat het de verbruiker vrij om niet op het nieuwe aanbod in te gaan, als hij of zij bij het oude tariefplan wil blijven.

    Minister Vande Lanotte wijst erop dat de tarieven voor mobiel bellen al sterk gedaald waren na de publicatie van de internationale prijzenstudie door het BIPT in augustus 2012.

    "Sommige tarieven zijn met 50 procent gedaald", zegt Vande Lanotte. "En sinds de nieuwe telecomwet van oktober 2012, die overstappen van de ene naar de andere operator makkelijker maakt, is het aantal nummeroverdrachten met 84 procent gestegen."

    De nieuwe campagne volgt op een eerdere die liep onder het motto 'Durf vergelijken'. Die leidde in 12 dagen tijd tot 360.000 simulaties of prijsvergelijkingen. Dat waren er evenveel als in de jaren 2011 en 2012 samen.

    23-12-2013 om 22:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maggie De Block wil zichzelf liever niet opvolgen

    Maggie De Block wil zichzelf liever niet opvolgen

    Spijtig. Maggie heeft een eerste prille aanzet gegeven om de stal uit te mesten. Nog een lange weg te gaan. Ik hoop dat ze nu zo slim is om naar de NVA over te stappen. Dan zitten die blauwe charlatans met de gebakken peren.

    Wie zegt dat de VLD in de volgende regering zit ?

    Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open vld) staat niet te springen om zichzelf op te volgen op het departement dat ze nu beheert. Dat blijkt uit een interview met het weekblad Humo dat morgen verschijnt. De staatssecretaris zegt ook dat ze een uitgesproken voorstander is van euthanasie. "Ik ben LEIF-arts (het Levens Einde Informatie Forum, nvdr), zodus...", zegt De Block als naar haar eigen artsenpraktijk inzake euthanasie wordt gevraagd.

    In het interview geeft Maggie De Block de indruk dat ze genoeg heeft van de job die haar deed uitgroeien tot populairste politicus van Vlaanderen. Op de vraag of men haar straks opnieuw mag oproepen om staatssecretaris van Asiel en Migratie te worden, antwoordt ze: "Goh (stilte) Dat weet ik niet."

    Wanneer Humo aandringt, luidt het: "Ze mogen mij alles vragen, maar ik kan niet garanderen dat mijn antwoord hetzelfde zal zijn als de vorige keer. Dit is een aartsmoeilijk kabinet."

    "Misschien gaan ze straks nog vechten voor deze job", besluit De Block. "Ik heb het kabinet op orde gezet. Eigenlijk is het een cadeau voor mijn opvolger."

    In het interview zegt De Block ook dat ze een uitgesproken voorstander is van euthanasie. Op de vraag of ze als arts ook patiënten heeft "geholpen", toen de euthanasie-wet nog niet was goedgekeurd in het parlement, antwoordt De Block: "Je moet als arts altijd mensen helpen. In de eerste plaats om te blijven leven, maar ook om niet nodeloos af te zien."

    23-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders krijgen 15 dagen cel omdat ze kind niet lieten inenten tegen polio

    Ouders krijgen 15 dagen cel omdat ze kind niet lieten inenten tegen polio

    Een 36-jarige man en zijn 24-jarige vrouw uit Hasselt zijn door de Hasseltse correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot elk 15 dagen celstraf en 275 euro boete omdat ze hun dochtertje niet tegen polio of kinderverlamming hadden laten inenten.

    In ons land is die inenting tussen twee en achttien maanden wettelijk verplicht.

    De rechtbank achtte de feiten bewezen aan de hand van de verklaringen en vaststellingen van de federale gezondheidsinspecteur en de regioverpleegkundige van Kind en Gezin.

    Het koppel kwam zich niet verantwoorden voor de rechtbank, waardoor ze bij verstek veroordeeld zijn.

    23-12-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!