Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    25-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus is klaar voor Kerstmis

    Paus is klaar voor Kerstmis

    Met een Twitterbericht heeft paus Franciscus laten weten dat hij klaar is voor zijn eerste Kerstmis als kerkvorst. "Het is de Heer. We wachten op Hem met een open hart", zei de paus vandaag kort voor het begin van de avondmis in de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad.

    De mis in de Sint-Pietersbasiliek begint om 21.30 uur. Op het Sint-Pietersplein staan grote schermen, waarop de mensen de mis kunnen volgen. Uren voor het begin van de mis stroomde het plein al vol mensen.

    De Argentijnse paus in in maart dit jaar gekozen als opvolger van Benedictus XVI. Net als zijn voorganger zal paus Franciscus op eerste kerstdag vanaf 12 uur op het balkon van het pauselijke paleis de zege Urbi et Orbi uitspreken over de stad en de wereld.

    25-12-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    24-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerststorm Dirk richt lichte schade aan in West-Vlaanderen

    Kerststorm Dirk richt lichte schade aan in West-Vlaanderen

    In de provincie West-Vlaanderen heeft de kerststorm, die de naam Dirk meekreeg, gezorgd voor kleine schadegevallen. Dat blijkt uit een kleine rondvraag bij enkele lokale brandweerdiensten gisterenavond omstreeks middernacht.

    In Brugge moest de brandweer een paar keer uitrukken voor afgewaaide takken en bomen, maar de materiële schade blijft binnen de perken.
    Ook in Kortrijk kregen de diensten dergelijke oproepen, maar ook de kerstverlichting kreeg het her en der hard te verduren. De wijk Buda-eiland in Kortrijk zat even zonder stroom, en er kwam in de buurt ook een elektriciteitskabel los.
    In Oostende kwam in de Nieuwpoortsesteenweg een volledige stelling naar beneden. Hier was de schade groter, want de stelling kwam op een wagen terecht.

    In andere gemeenten was het veel rustiger. Zo kreeg Veurne nog geen enkele melding binnen.

    De storm zal zijn hoogtepunt in de loop van maandag op dinsdag bereiken. Tegen de ochtend zou het ergste voorbij moeten zijn. Het KMI waarschuwt voor felle rukwinden die kunnen oplopen tot honderd kilometer per uur. In het ganse land geldt de code oranje. De storm gaat ook gepaard met een actieve regenzone die met de storm aan land komt. Er geldt over het ganse land een regencode geel.

    24-12-2013 om 13:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks 13.000 ton zwerfvuil in en rond Vlaamse waterwegen

    Jaarlijks 13.000 ton zwerfvuil in en rond Vlaamse waterwegen

    Gemiddeld wordt elk jaar ruim 13.000 ton zwerfvuil opgehaald in en rond de Vlaamse waterwegen.

    "Vooral de provincies met onze havensteden, Oost-Vlaanderen en Antwerpen, worden geconfronteerd met dit probleem", zegt Vlaams parlementslid Jan Roegiers (sp.a). Hij baseert zich op cijfers per provincie van zwerfvuil dat opgehaald wordt door de nv Waterwegen en Zeekanaal. Volgens de sp.a'er blijkt daaruit dat de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen elk goed zijn voor 5.000 ton per jaar. "Zij nemen ook het gros van de opkuiskost voor hun rekening: 18 miljoen euro op een totaal van 23,3 miljoen euro voor heel Vlaanderen", aldus nog Roegiers. Hij geeft ter illustratie nog het voorbeeld van de stad Gent mee, waar meer wordt opgehaald (850 ton) dan in West-Vlaanderen en Limburg samen (600 ton).

    "Wat de vele gemeentediensten daarnaast langs de waterwegen op hun grondgebied ophalen is niet bekend omdat dit niet apart wordt geregistreerd. De werkelijke hoeveelheid afval en de kost voor de samenleving ligt hoogstwaarschijnlijk dus een pak hoger."

    Roegiers zwaait met lof naar de inspanningen, zowel inzake ophaalprojecten als sensibiliseringscampagnes, van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), maar voegt er in één adem aan toe dat er meer nodig is om de problematiek van zwerfvuil aan te pakken. De sp.a'er wil vooral zwaarder inzetten op het klissen en bestraffen van sluikstorters. Wie die repressieve rol op zich moet nemen, laat hij in het midden, al stelt hij wel dat bij de aanpak van deze specifieke problematiek de gemeentelijke administratieve sancties (GAS) een nuttig instrument zijn.

    24-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    23-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telecomoperatoren bieden tegen september goedkoper tarief aan

    Telecomoperatoren bieden tegen september goedkoper tarief aan

    Waarom wachten tot september kan ook vanaf 1 januari, . Tja ze moeten nog eerst hun raad van bestuur betalen, de ceo's hun overdreven bonus, dus september goedkoper aan het tarief van van augustus, ondertussen nog 3 keer opslaan

    Deze sector zit vol haaien en geldwolven, er zullen wel adders onder het gras zitten. Vande Lanotte doet tenminste iets, waar blijft de extreemrechtse NV-A of interesseert het hen niet?

     

    Circa 800.000 mobiele telefoonabonnees zullen tegen september volgend jaar door de telecomoperatoren Belgacom, Telenet, Base en Mobistar gecontacteerd worden om over te stappen naar een voordeliger tarief voor hun gebruiksprofiel. Vicepremier en minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) heeft daarover vanochtend een akkoord ondertekend met de operatoren.

    De nieuwe campagne over goedkopere mobiele telefonieprijzen loopt onder het motto 'Switch and save' en wordt gemonitord door het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT). Volgens de minister kunnen de consumenten 10 tot 40 euro per maand besparen op mobiele telefoonkosten door over te stappen naar een nieuw tariefplan, al staat het de verbruiker vrij om niet op het nieuwe aanbod in te gaan, als hij of zij bij het oude tariefplan wil blijven.

    Minister Vande Lanotte wijst erop dat de tarieven voor mobiel bellen al sterk gedaald waren na de publicatie van de internationale prijzenstudie door het BIPT in augustus 2012.

    "Sommige tarieven zijn met 50 procent gedaald", zegt Vande Lanotte. "En sinds de nieuwe telecomwet van oktober 2012, die overstappen van de ene naar de andere operator makkelijker maakt, is het aantal nummeroverdrachten met 84 procent gestegen."

    De nieuwe campagne volgt op een eerdere die liep onder het motto 'Durf vergelijken'. Die leidde in 12 dagen tijd tot 360.000 simulaties of prijsvergelijkingen. Dat waren er evenveel als in de jaren 2011 en 2012 samen.

    23-12-2013 om 22:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maggie De Block wil zichzelf liever niet opvolgen

    Maggie De Block wil zichzelf liever niet opvolgen

    Spijtig. Maggie heeft een eerste prille aanzet gegeven om de stal uit te mesten. Nog een lange weg te gaan. Ik hoop dat ze nu zo slim is om naar de NVA over te stappen. Dan zitten die blauwe charlatans met de gebakken peren.

    Wie zegt dat de VLD in de volgende regering zit ?

    Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open vld) staat niet te springen om zichzelf op te volgen op het departement dat ze nu beheert. Dat blijkt uit een interview met het weekblad Humo dat morgen verschijnt. De staatssecretaris zegt ook dat ze een uitgesproken voorstander is van euthanasie. "Ik ben LEIF-arts (het Levens Einde Informatie Forum, nvdr), zodus...", zegt De Block als naar haar eigen artsenpraktijk inzake euthanasie wordt gevraagd.

    In het interview geeft Maggie De Block de indruk dat ze genoeg heeft van de job die haar deed uitgroeien tot populairste politicus van Vlaanderen. Op de vraag of men haar straks opnieuw mag oproepen om staatssecretaris van Asiel en Migratie te worden, antwoordt ze: "Goh (stilte) Dat weet ik niet."

    Wanneer Humo aandringt, luidt het: "Ze mogen mij alles vragen, maar ik kan niet garanderen dat mijn antwoord hetzelfde zal zijn als de vorige keer. Dit is een aartsmoeilijk kabinet."

    "Misschien gaan ze straks nog vechten voor deze job", besluit De Block. "Ik heb het kabinet op orde gezet. Eigenlijk is het een cadeau voor mijn opvolger."

    In het interview zegt De Block ook dat ze een uitgesproken voorstander is van euthanasie. Op de vraag of ze als arts ook patiënten heeft "geholpen", toen de euthanasie-wet nog niet was goedgekeurd in het parlement, antwoordt De Block: "Je moet als arts altijd mensen helpen. In de eerste plaats om te blijven leven, maar ook om niet nodeloos af te zien."

    23-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders krijgen 15 dagen cel omdat ze kind niet lieten inenten tegen polio

    Ouders krijgen 15 dagen cel omdat ze kind niet lieten inenten tegen polio

    Een 36-jarige man en zijn 24-jarige vrouw uit Hasselt zijn door de Hasseltse correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot elk 15 dagen celstraf en 275 euro boete omdat ze hun dochtertje niet tegen polio of kinderverlamming hadden laten inenten.

    In ons land is die inenting tussen twee en achttien maanden wettelijk verplicht.

    De rechtbank achtte de feiten bewezen aan de hand van de verklaringen en vaststellingen van de federale gezondheidsinspecteur en de regioverpleegkundige van Kind en Gezin.

    Het koppel kwam zich niet verantwoorden voor de rechtbank, waardoor ze bij verstek veroordeeld zijn.

    23-12-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steven Vanackere In mei allicht einde politiek werk

    Steven Vanackere In mei allicht einde politiek werk

    Schoon dingen,ander en beter ,maar liefst geen zoon of dochter van ... van de trado partijen.

    Vanacker al eens aan gedacht dat heel veel mensen jullie grondig beu zijn

    CD&V-politicus Steven Vanackere schrijft op zijn Facebookpagina dat hij niet de tweede, verkiesbare plaats gekregen heeft op de Europese lijst. Dat meldt de VRT-nieuwssite De Redactie. "Daarmee komt in mei 2014 allicht een einde aan mijn politiek werk", schrijft Vanackere.

    Steven Vanackere kondigt aan dat er in mei 2014 allicht een einde komt aan zijn politieke werk. "Dat laat me niet onberoerd. Maar wat er ook van weze, ik ben en blijf een overtuigd christendemocraat", schrijft hij op zijn Facebookpagina.

    "Wouter Beke meldde me donderdag dat het comité dat instaat voor de lijstvorming heeft beslist mij niet op de tweede, verkiesbare plaats op de Europese CD&V-lijst te zetten", schrijft hij. "Ik was nochtans zeer graag naar het Europees Parlement gegaan, om ook na de splitsing van BHV toch in de (inter)nationale politiek actief te blijven."

    Derde plaats
    Marianne Thyssen, Ivo Belet en Jean-Luc Dehaene zijn op dit moment de drie verkozenen van CD&V in het Europese Parlement. Volgens CD&V kreeg Vanackere de derde plaats aangeboden op de Europese lijst, na Thyssen en Belet. Dehaene stopt ermee. Dat aanbod blijft geldig, zegt CD&V, maar het lijkt dus niet te volstaan voor Vanackere.

    Vanackere zelf wil niet reageren. Hij jarenlang actief op het kabinet van Brussels minister Chabert. Daarna werd hij Brussels, Vlaams en federaal minister. Van eind 2011 tot maart van dit jaar was hij vicepremier en minister van Financiën in de regering-Di Rupo. Hij moest ontslag nemen als minister in de nasleep van een fel bekritiseerde deal in de zaak-Arcopar en de communicatie rond de winstbewijzen van het ACW.

    22-12-2013 om 20:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaaroverzicht februari 2013

    Jaaroverzicht februari 2013

    2 februari: Boer Charel overleden'Boer Charel', zowat de bekendste boer van het land, is op 82-jarige leeftijd overleden in het ziekenhuis van Tielt. Karel Declerck werd midden jaren 90 wereldberoemd in Vlaanderen toen televisiemaker Paul Jambers een reportage over hem maakte. Jambers ging toen naar het erf van boer Charel voor een portret van een alleenstaande landbouwer die leefde zonder luxe en tussen zijn dieren.

    2 februari: Boer Charel overleden

    'Boer Charel', zowat de bekendste boer van het land, is op 82-jarige leeftijd overleden in het ziekenhuis van Tielt. Karel Declerck werd midden jaren 90 wereldberoemd in Vlaanderen toen televisiemaker Paul Jambers een reportage over hem maakte. Jambers ging toen naar het erf van boer Charel voor een portret van een alleenstaande landbouwer die leefde zonder luxe en tussen zijn dieren.

    <b>2 februari: Sven Nys wereldkampioen veldrijden</b><br><br>
Voor de tweede keer in zijn rijkgevulde carrière wordt Sven Nys wereldkampioen veldrijden. In de modder van het Amerikaanse Louisville reed hij alle concurrenten uit het wiel. Klaas Vantornhout kon het langst volgen bij de Kannibaal van Baal en behaalde zilver.
Het brons ging naar de Nederlander Lars van der Haar. Bij de vrouwen stond er weer geen maat op de Nederlandse Marianne Vos.

    2 februari: Sven Nys wereldkampioen veldrijden

    Voor de tweede keer in zijn rijkgevulde carrière wordt Sven Nys wereldkampioen veldrijden. In de modder van het Amerikaanse Louisville reed hij alle concurrenten uit het wiel. Klaas Vantornhout kon het langst volgen bij de Kannibaal van Baal en behaalde zilver. Het brons ging naar de Nederlander Lars van der Haar. Bij de vrouwen stond er weer geen maat op de Nederlandse Marianne Vos.

    <b>2 februari: Lynn Wesenbeek weg bij VTM</b><br><br>
24 jaar lang was Lynn Wesenbeek (50) het gezicht van VTM, ademde ze de Medialaan door elke porie. Tot de zender haar in april 2012 van Het nieuws haalde. In onderling overleg zouden ze ‘een nieuwe functie zoeken'. Enkele maanden later, op 2 februari 2013, was de breuk definitief. ‘VTM en ik zijn niet meer', kondigde ze zelf aan.

    2 februari: Lynn Wesenbeek weg bij VTM

    24 jaar lang was Lynn Wesenbeek (50) het gezicht van VTM, ademde ze de Medialaan door elke porie. Tot de zender haar in april 2012 van Het nieuws haalde. In onderling overleg zouden ze ‘een nieuwe functie zoeken'. Enkele maanden later, op 2 februari 2013, was de breuk definitief. ‘VTM en ik zijn niet meer', kondigde ze zelf aan.

    <b>4 februari: Engelse koning gevonden onder parkeerterrein</b><br><br>
De Universiteit van Leicester meldt dat het skelet dat gevonden is bij een archeologische opgraving onder een parkeerterrein in Leicester, wel degelijk dat van de beruchte koning Richard III van Engeland is. DNA-tests zouden dat hebben aangetoond. De koning leefde van 1452 tot 1485 en kwam om het leven tijdens de Slag bij Bosworth.

    4 februari: Engelse koning gevonden onder parkeerterrein

    De Universiteit van Leicester meldt dat het skelet dat gevonden is bij een archeologische opgraving onder een parkeerterrein in Leicester, wel degelijk dat van de beruchte koning Richard III van Engeland is. DNA-tests zouden dat hebben aangetoond. De koning leefde van 1452 tot 1485 en kwam om het leven tijdens de Slag bij Bosworth.

    <b>6 februari: Zaak Jonathan Jacob barst los</b><br><br>
Een pyschiater en de vroegere directeur van een psychiatrisch centrum worden als verdachten opgepakt wegens schuldig verzuim in de zaak-Jonathan Jacob. De jongeman was na een tussenkomst van het Bijzondere Bijstandsteam gestorven in een politiecel. Daar zat hij omdat hij geweigerd was voor opname in het psychiatrisch centrum. Als gevolg van de zaak moest de Antwerpse procureur Herman Dams ook tijdelijk een stap opzij zetten.

    6 februari: Zaak Jonathan Jacob barst los

    Een pyschiater en de vroegere directeur van een psychiatrisch centrum worden als verdachten opgepakt wegens schuldig verzuim in de zaak-Jonathan Jacob. De jongeman was na een tussenkomst van het Bijzondere Bijstandsteam gestorven in een politiecel. Daar zat hij omdat hij geweigerd was voor opname in het psychiatrisch centrum. Als gevolg van de zaak moest de Antwerpse procureur Herman Dams ook tijdelijk een stap opzij zetten.

    <b>7 februari: Studente overleden na aanrijding dronken chauffeur</b><br><br>
Iris Aper, de 21-jarige studente wordt in het centrum van Gent van de weg gemaaid door een dronken chauffeur. Een dag later bezweek ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De chauffeur, een 26-jarige Gentenaar, werd opgepakt en in oktober veroordeeld tot twee jaar cel.

    7 februari: Studente overleden na aanrijding dronken chauffeur

    Iris Aper, de 21-jarige studente wordt in het centrum van Gent van de weg gemaaid door een dronken chauffeur. Een dag later bezweek ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De chauffeur, een 26-jarige Gentenaar, werd opgepakt en in oktober veroordeeld tot twee jaar cel.

    <b>9 februari: Vliegtuigcrash in Charleroi</b><br><br>
Op de Luchthaven van Charleroi stort een klein sportvliegtuigje, een Cessna, neer. Vijf mensen uit het zelfde gezin, onder wie drie kinderen, komen daarbij om. Volgens een bron die anoniem wilde blijven, zou het toestel problemen hebben ondervonden bij het opstijgen. De piloot probeerde terug te keren naar de luchthaven, maar het toestel stortte naast de piste neer.

    9 februari: Vliegtuigcrash in Charleroi

    Op de Luchthaven van Charleroi stort een klein sportvliegtuigje, een Cessna, neer. Vijf mensen uit het zelfde gezin, onder wie drie kinderen, komen daarbij om. Volgens een bron die anoniem wilde blijven, zou het toestel problemen hebben ondervonden bij het opstijgen. De piloot probeerde terug te keren naar de luchthaven, maar het toestel stortte naast de piste neer.

    <b>10 februari: Gotye boven op Grammy Awards</b><br><br>
Gotye heerst op de 55e Grammy Awards. De Belgisch-Australische zanger sleept maar liefst drie prijzen binnen: 'Beste opname van het jaar' en 'Beste popduo' voor Somebody That I Used to Know en 'Best Alternative Music Album' voor Making Mirrors.

    10 februari: Gotye boven op Grammy Awards

    Gotye heerst op de 55e Grammy Awards. De Belgisch-Australische zanger sleept maar liefst drie prijzen binnen: 'Beste opname van het jaar' en 'Beste popduo' voor Somebody That I Used to Know en 'Best Alternative Music Album' voor Making Mirrors.

    <b>12 februari: IJsboerke is niet meer</b><br><br>
Glacio neemt het bedrijf IJsboerke over. 128 banen gaan verloren en ook de thuisverkoop wordt gestopt. De bekende bestelwagens van IJsboerke verdwijnen uit het straatbeeld.

    12 februari: IJsboerke is niet meer

    Glacio neemt het bedrijf IJsboerke over. 128 banen gaan verloren en ook de thuisverkoop wordt gestopt. De bekende bestelwagens van IJsboerke verdwijnen uit het straatbeeld.

    <b>14 februari: Paardenvleesschandaal</b><br><br>
Enkele dagen nadat in Europa een heus paardenvleesschandaal is losgebarsten, raakt bekend dat er ook in Belgische winkels gesjoemeld werd. Onder meer Albert Heijn haalde zijn lasagnes uit de winkels omdat er paardenvlees in verwerkt zou zijn. Ook in Duitsland, Zwitserland, Groot-Brittannië en Nederland blijkt er paardenlasagne op de markt te zijn geweest.

    4 februari: Paardenvleesschandaal

    Enkele dagen nadat in Europa een heus paardenvleesschandaal is losgebarsten, raakt bekend dat er ook in Belgische winkels gesjoemeld werd. Onder meer Albert Heijn haalde zijn lasagnes uit de winkels omdat er paardenvlees in verwerkt zou zijn. Ook in Duitsland, Zwitserland, Groot-Brittannië en Nederland blijkt er paardenlasagne op de markt te zijn geweest.

    <b>14 februari: Pistorius verdacht van moord op vriendin</b><br><br>
De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is op Valentijn opgepakt op verdenking van de moord op zijn vriendin. De 26-jarige 'Blade Runner' zou zijn vriendin en fotomodel Reeva Steenkamp (30) in zijn huis in Pretoria doodgeschoten hebben.

    14 februari: Pistorius verdacht van moord op vriendin

    De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is op Valentijn opgepakt op verdenking van de moord op zijn vriendin. De 26-jarige 'Blade Runner' zou zijn vriendin en fotomodel Reeva Steenkamp (30) in zijn huis in Pretoria doodgeschoten hebben.

    <b>18 februari: Diamantroof in Brussels Airport</b><br><br>
Minstens acht gewapende mannen plegen een spectaculaire overval in Brussels Airport en maken voor miljoenen euro's aan diamanten buit. De overvallers drongen binnen via een gat in de omheining van het luchthaventerrein en reden dan tot aan een waardetransport van Brink's. In enkele minuten tijd hadden ze bijna de hele wagen leeggeroofd en snelden ze ervandoor.

    18 februari: Diamantroof in Brussels Airport

    Minstens acht gewapende mannen plegen een spectaculaire overval in Brussels Airport en maken voor miljoenen euro's aan diamanten buit. De overvallers drongen binnen via een gat in de omheining van het luchthaventerrein en reden dan tot aan een waardetransport van Brink's. In enkele minuten tijd hadden ze bijna de hele wagen leeggeroofd en snelden ze ervandoor.

    <b>19 februari: (pdw) overleden</b><br><br>
Patrick De Witte, de hoofdredacteur van P-magazine die beter bekend was als (pdw), is onverwachts overleden aan de gevolgen van een hartfalen. De voormalige Humo-journalist werd 54 jaar. Jeroen Denaeghel volgde (pdw) op als hoofdredacteur bij P-magazine.

    19 februari: (pdw) overleden

    Patrick De Witte, de hoofdredacteur van P-magazine die beter bekend was als (pdw), is onverwachts overleden aan de gevolgen van een hartfalen. De voormalige Humo-journalist werd 54 jaar. Jeroen Denaeghel volgde (pdw) op als hoofdredacteur bij P-magazine.

    <b>19 februari: Proces-De Gelder van start</b><br><br>
Iets meer dan vier jaar na de gruwelijke feiten begint voor het Gentse hof van assisen het proces rond seriemoordenaar Kim De Gelder. De advocaat van De Gelder, Jaak Haentjens, speelt meteen de kaart van de ontoerekeningsvatbaarheid van zijn cliënt uit. De jury heeft iets meer dan vier weken de tijd om een beslissing te formuleren. Bij de dodelijke raid in Fabeltjesland in januari 2009 kwamen drie mensen om het leven en raakten twaalf mensen gewond. De Gelder bracht enkele dagen eerder ook al Elza Van Raemdonck om het leven.

    19 februari: Proces-De Gelder van start

    Iets meer dan vier jaar na de gruwelijke feiten begint voor het Gentse hof van assisen het proces rond seriemoordenaar Kim De Gelder. De advocaat van De Gelder, Jaak Haentjens, speelt meteen de kaart van de ontoerekeningsvatbaarheid van zijn cliënt uit. De jury heeft iets meer dan vier weken de tijd om een beslissing te formuleren. Bij de dodelijke raid in Fabeltjesland in januari 2009 kwamen drie mensen om het leven en raakten twaalf mensen gewond. De Gelder bracht enkele dagen eerder ook al Elza Van Raemdonck om het leven.

    <b>20 februari: Julien van frituur De Gouden Saté overleden</b><br><br>
Het Gentse icoon Julien Taghon (73), de bekende uitbater van frituur De Gouden Saté in de Gentse Overpoort, is overleden aan botkanker. Meer dan dertig jaar was de frituur het huis van vertrouwen voor studenten die na een nachtje stappen hun kater van de volgende dag al bekampen.

    20 februari: Julien van frituur De Gouden Saté overleden

    Het Gentse icoon Julien Taghon (73), de bekende uitbater van frituur De Gouden Saté in de Gentse Overpoort, is overleden aan botkanker. Meer dan dertig jaar was de frituur het huis van vertrouwen voor studenten die na een nachtje stappen hun kater van de volgende dag al bekampen.

    <b>23 februari: Sarens-topman vermoord in Mexico</b><br><br>
In Acapulco, in het zuiden van Mexico, is de Belgische zakenman Jan Sarens, de topman van bouwkranenbedrijf Sarens, vermoord. De 59-jarige man werd doodgeschoten met één schot in de borst. Vermoed werd dat het om een afrekening zou gaan, want zijn sportwagen, een Mercedes Benz SLK 200, werd niet gestolen.

    23 februari: Sarens-topman vermoord in Mexico

    In Acapulco, in het zuiden van Mexico, is de Belgische zakenman Jan Sarens, de topman van bouwkranenbedrijf Sarens, vermoord. De 59-jarige man werd doodgeschoten met één schot in de borst. Vermoed werd dat het om een afrekening zou gaan, want zijn sportwagen, een Mercedes Benz SLK 200, werd niet gestolen.

    <b>23 februari: Paolini wint Omloop Het Nieuwsblad</b><br><br>
De 36-jarige Italiaan Luca Paolini van team Katoesja is de beste in de 68ste Omloop Het Nieuwsblad. In de spurt met twee was hij sneller dan de Belg Stijn Vandenbergh van Omega Pharma-Quick Step. De Belg plaatste een demarrage op 26km van de streep, en kreeg alleen de Italiaan mee, tot aan de meet op het Sint-Pietersplein. In de spurt om de derde plaats haalde Sven Vandousselaere het.

    23 februari: Paolini wint Omloop Het Nieuwsblad

    De 36-jarige Italiaan Luca Paolini van team Katoesja is de beste in de 68ste Omloop Het Nieuwsblad. In de spurt met twee was hij sneller dan de Belg Stijn Vandenbergh van Omega Pharma-Quick Step. De Belg plaatste een demarrage op 26km van de streep, en kreeg alleen de Italiaan mee, tot aan de meet op het Sint-Pietersplein. In de spurt om de derde plaats haalde Sven Vandousselaere het.

    <b>24 februari: Weer net niet voor Belgen op Oscars</b><br><br>
Exact een jaar na 'Rundskop' van regisseur Michaël R. Roskamp maakt opnieuw een Belgische film kans op een Oscar. Jammer genoeg mag het ook deze keer niet zijn voor de Belgen: Tom Van Avermaet en zijn kortfilm 'De dood van een schaduw' grijpen net naast het felbegeerde beeldje. Dat belette de Belgische regisseur en zijn vrouw niet om te schitteren op de rode loper. Voor de rest wordt 'Argo' verkozen tot beste film, Daniel Day-Lewis tot beste acteur en Jennifer Lawrence als beste actrice.

    24 februari: Weer net niet voor Belgen op Oscars

    Exact een jaar na 'Rundskop' van regisseur Michaël R. Roskamp maakt opnieuw een Belgische film kans op een Oscar. Jammer genoeg mag het ook deze keer niet zijn voor de Belgen: Tom Van Avermaet en zijn kortfilm 'De dood van een schaduw' grijpen net naast het felbegeerde beeldje. Dat belette de Belgische regisseur en zijn vrouw niet om te schitteren op de rode loper. Voor de rest wordt 'Argo' verkozen tot beste film, Daniel Day-Lewis tot beste acteur en Jennifer Lawrence als beste actrice.

    <b>24 februari: Da Boy Tommy overleden</b><br><br>
Tommy Debie, beter bekend als DJ Da Boy Tommy, is overleden. Debie belandde drie maanden eerder in coma na een verkeersongeval. 'Met pijn in het hart moet ik melden dat Tommy Debie is overleden. Naast mijn muzikale partner in crime was Tommy echt m'n maatje. Ik mis je!', meldde collega en vriend Da Rick op Facebook.

    24 februari: Da Boy Tommy overleden

    Tommy Debie, beter bekend als DJ Da Boy Tommy, is overleden. Debie belandde drie maanden eerder in coma na een verkeersongeval. 'Met pijn in het hart moet ik melden dat Tommy Debie is overleden. Naast mijn muzikale partner in crime was Tommy echt m'n maatje. Ik mis je!', meldde collega en vriend Da Rick op Facebook.

    <b>28 februari: De paus treedt af</b><br><br>
Benedictus XVI treedt af als paus. Naar eigen zeggen omdat hem hem 'aan kracht ontbreekt om zijn pontificaat nog verder uit te voeren'. De 85-jarige Benedictus, die vroeger door het leven ging als Georg Ratzinger, trekt zich terug in het Castel Gandolfo in Rome. Intussen begint de zoektocht van het Vaticaan naar een opvolger die ze 'zeker voor Pasen' aangesteld willen zien.

    8 februari: De paus treedt af

    Benedictus XVI treedt af als paus. Naar eigen zeggen omdat hem hem 'aan kracht ontbreekt om zijn pontificaat nog verder uit te voeren'. De 85-jarige Benedictus, die vroeger door het leven ging als Georg Ratzinger, trekt zich terug in het Castel Gandolfo in Rome. Intussen begint de zoektocht van het Vaticaan naar een opvolger die ze 'zeker voor Pasen' aangesteld willen zien.

    22-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    21-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand wil met een kannibaal aan tafel zitten

    Niemand wil met een kannibaal aan tafel zitten

    Bart, ga ervoor want ons vlaanderen en zelfs belgie is aan het verdrinken. neem de beslissingen die moeten in hart en geweten en niemand maar dan ook niemand kan u de steen smijten enkel degenen die de boel zo verkwanseld hebben, tientallen jaren de boel zodanig rot gemaakt hebben dat ze in feite voor de rechtbank dienen te verschijnen. Go for it en make people laughing.Mijn stem heb je omdat ik je een kans geef, maar verpruts ze niet.

    De tsjeven verkopen hun moeder om te mogen regeren.. postjespakkers en die van Leopoldsburg en die van Aalter zijn de ergsten...

    Bart De Wever hoopt dat de N-VA na de verkiezingen samen met CD&V in de Vlaamse regering kan blijven zetelen. Dat zegt hij in een interview in de Franstalige krant L'Echo, dat morgen verschijnt. "Maar als je een bepaald niveau bereikt in de peilingen, heb je geen vrienden meer. Niemand wil aan tafel zitten met een kannibaal, uit angst om opgegeten te worden."

    "De Vlaamse regering heeft tijdens deze legislatuur goed werk verricht", zegt Bart De Wever aan L'Echo. "En we willen in de regering blijven. Als wij na de verkiezingen de grootste partij zijn, zal onze eerste logische bondgenoot de CD&V van Kris Peeters zijn."

    "Maar met meer dan 35 procent in de peilingen is N-VA een kannibaal en niemand wil aan tafel zitten met een kannibaal, uit angst om opgegeten te worden. Al ben ik vooral optimist, want ik zie dat de andere partijen niets uitsluiten."

    "Anders zijn dan N-VA"
    In het interview is De Wever niet mals voor Open Vld. "Open Vld zegt het confederalisme afgezworen te hebben, maar ik vind dat ongeloofwaardig. Een normale partij heeft een programma en bepaalt dan haar strategie. Open Vld heeft een strategie en fabriceert daar een programma rond. Je kan altijd van mening veranderen, maar Open Vld doet dat enkel om anders te zijn dan N-VA."

    CD&V heeft daarentegen een duidelijke keuze gemaakt voor het confederalisme, aldus De Wever. "Ze zeggen wel dat hun confederalisme positief is, ik vermoed om zich van ons te onderscheiden. Maar voor mij bestaat er geen negatief confederalisme."

    21-12-2013 om 23:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pascal Smet verlaat beter meteen Vlaamse regering

    Pascal Smet verlaat beter meteen Vlaamse regering

    Bij SPA daar zitten geen bekwame ministers vind ik die blunders die zij allemaal maken is een schande voor de Belgische bevolking.Vlaamse regering

    Guy Peeters, de voorzitter van de socialistische mutualiteit, vindt dat Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) beter opstapt uit de Vlaamse regering. Dat zegt Peeters in een analyse over de sterktes en de zwaktes van de socialistische partij in het maandblad Sampol.

    In de Vlaamse regering lijken niet al onze ministers over de nodige dynamiek te beschikken, schrijft Peeters. "Als een excellentie aan de bevolking de begeesterende mededeling wenst te doen dat hij nog wel -als het echt moet- een termijn wil meedoen maar dan een Bed & Breakfast wil beginnen in Brazilië, dan stel ik voor dat hij deze stap onmiddellijk zet en niet wacht tot 2019."

    "Dat geldt ook voor onze parlementsleden", gaat de voorzitter van de socialistische mutualiteit verder. "Ook hier zie ik niet bij iedereen dezelfde activiteitsgraad, noch in de parlementen, noch op het terrein.

    Er is dus maar één manier om op 25 mei 2014 terug op de kaart te staan. Al die zich geroepen voelen, doen elke dag de uren van Yasmine Kherbache. Haar job: duidelijk en heldere oppositie in de Antwerpse gemeenteraad, met zoveel mogelijk contacten met de mensen, binnen en buiten de afdelingen. Als deze therapie wordt volgehouden, ben ik optimist. Want, moest het regeringsscenario zich voordoen, we hebben wel de klasbakken in huis om aan een onderhandelingstafel te gaan zitten na 25 mei."

    21-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    20-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieselprijs in tien jaar met 91 procent toegenomen

    Dieselprijs in tien jaar met 91 procent toegenomen

    Tja, die graaiers zijn aan het bezuinigen, door van een AUDI A8 naar een BMW 5-serie te gaan.. Met ons belastinggeld.. En geven ondertussen zichzelf 8% loonsverhoging.. Mobiliteit zou echter een basisrecht moeten zijn en minder belast. En misschien wegentaks voor buitenlandse chauffeurs. En misschien de Walen ook wegentaks doen betalen, want nu betaald 1 op 4 geen taks.. Geld moet je halen waar het zit. De doorsnee Vlaming is uitgeperst als een citroen.

    Het is de schuld van DI RUPO.

    Ondanks zuiniger geworden wagens is autorijden de voorbije tien jaar duurder geworden. Sinds 2002 is de prijs voor benzine met 67 procent toegenomen en die van diesel met 91 procent, terwijl de compacte gezinswagens in die periode gemiddeld 18 procent zuiniger werden en de grotere gezinswagens gemiddeld 29 procent. Dat blijkt uit onderzoek van mobiliteitsclub VAB.

    De hogere energiekost van gezinswagens is bij benzinewagens minder sterk uitgesproken. In de categorie van compacte gezinswagens is de energiekost met 32 procent gestegen en in de categorie grotere gezinswagens met 21 procent. Dieselrijders gaan gebukt onder een veel hogere stijging van de energiekost per kilometer, met een toename van 74 procent.

    De aankoopprijs van de wagen heeft het autorijden volgens VAB niet duurder gemaakt. De aankoopprijs steeg de voorbije tien jaar gemiddeld met 26 tot 28 procent, terwijl het leven in acht jaar tijd 23 procent duurder geworden is. "De prijsstijging van de gezinswagens heeft de algemene trend gevolgd, maar tegelijk krijgt de koper vandaag ook meer wagen voor zijn geld", klinkt het bij VAB.

    Tot slot blijkt de door Vlaanderen hervormde eenmalige BIV (inschrijvingstaks) het zwaarst te wegen op compacte gezinswagens. Vlaanderen heeft in 2012 de BIV hervormd met de bedoeling ze groener te maken. "Maar de BIV van compacte gezinswagens is in tien jaar tijd gestegen met gemiddeld 67 procent, terwijl die van de gewone gezinswagens toegenomen is met 34 procent", hekelt de mobiliteitsclub.

    20-12-2013 om 23:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom 8 op 10 Belgen geen zin hebben in kerstfeestjes

    Waarom 8 op 10 Belgen geen zin hebben in kerstfeestjes

    Omdat het geld op is en we geen kadootjes kunnen geven aan de familie, simpel

    Acht op de tien Belgen kijken niet uit naar de feestjes waar ze de komende weken naartoe moeten. Vooral vrijgezellen hebben geen zin in de eindejaarsperiode, onder meer door lastige vragen over hun privéleven, zo blijkt uit een rondvraag bij 4.000 Belgen.

    De social discoverysite Twoo bevroeg meer dan 4.000 van zijn Belgische gebruikers. Daaruit blijkt dat de helft niet graag alleen naar feestjes tijdens de eindejaarsperiode gaat, zeker wanneer ze tussen koppeltjes moeten zitten. Vooral mannen (51 procent) storen zich hier aan, vrouwen (43 procent) lijken hier minder last van te hebben.

    44 procent van de heren viert het liefst met zijn partner in vergelijking met slechts 28 procent van de vrouwen. Zij brengen de feestdagen liever met hun familie door. Het ideale kerstfeest voor 61 procent van de Belgen is een familiediner met veel pakjes. Toch moet 11 procent deze feestdag alleen vieren.

    Ook de onderwerpen die aangekaart worden om de gesprekken levend te houden op eindejaarsfeestjes zorgen voor ergernissen. Een op de vijf Belgen stoort zich aan vragen over hun privéleven, zeker wanneer ze het over hun liefdesleven moeten hebben. Andere heikele onderwerpen zijn werk, studies of dieet.

    Een laatste reden waarom we kerst haten, zijn de extra kilo's, de copieuze feestmaaltijden betekenen voor velen een aanslag op hun lijn. 11 procent stoort zich aan de gewichtstoename na de feestdagen.

     

     

    20-12-2013 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    19-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GAS-boete wordt duurder in helft van gemeenten

    GAS-boete wordt duurder in helft van gemeenten

    Snappen de politici niet dat het einde van de democratie in zicht is??? Wetten moeten in het wetboek staan, en voor iedereen dezelfde wetten. Nu wordt elke gemeente een ministaat...

    Heel de zaak klopt niet. Elke gemeente heeft zijn eigen gasboetelijst. Hoe kan ik nu weten wat mag en wat niet mag. Wetten worden gepubliceerd en ieder die het wilt kan ze raadplegen. Gasboete-overtredingen niet.

     

    Vanaf 1 januari mogen de Vlaamse steden en gemeenten het maximumtarief voor GAS-boetes optrekken tot 350 euro én mogen ze die GAS-boetes ook uitdelen aan 14-jarigen. Nu is dat pas vanaf 16 jaar.

    Maar uit een exclusieve rondvraag van onze krant bij 75 Vlaamse gemeenten blijkt dat amper vijf procent van plan is om die leeftijd ook effectief te verlagen. ‘Een 14-jarige leg je geen boete op, er zijn genoeg andere manieren om hen de les te spellen’, zeggen de burgemeesters. Een kleine helft van de burgemeesters is wel van plan om de boetes duurder te maken.

    Joëlle Milquet (CDH) is intussen van plan om de gemeentes een brief te sturen met een soort van handleiding over hoe die moeten omgaan met GAS-boetes.

    19-12-2013 om 23:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Vld tegen verbod op alcohol in automaten

    Open Vld tegen verbod op alcohol in automaten

     

    De open VLD heeft stemmen nodig.Als je mensen zoals De Gucht in je partij hebt zitten dan weet je dat je dat stemmen gaat kosten dus moeten ze die gaan halen bij de jeugd, maar ik denk dat die wel slimmer zullen zijn en niet omkoopbaar.Als jongere kan je geen alcohol kopen in winkels maar er is geen enkele automaat die je je ouderdom vraagt,dus slimme zet van die VLD.

     

    Proberen de populaire uit te hangen is nu te laat hoor OVLD !! . Vanaf mei 2014 komen jullie niet meer aan de bak. . Stop eens met die onnozele tegenwerkingen a.u.b. jullie maken zichzelf zo belachelijk dat het niet meer om aan te zien is. Alcohol hoort niet thuis in automaten en daar mee basta !!

     

    Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) heeft geen groen licht gekregen voor haar plan om alcoholmisbruik tegen te gaan. Open Vld is het niet eens met een aantal punten uit dat plan. De Vlaamse liberalen kanten zich vooral tegen het voorgestelde verbod om alcohol via automaten te verkopen. Open Vld hoopt dat er alsnog een akkoord komt, maar minister Onkelinx betwijfelt dat. "Dit was al een fel afgezwakte versie", klinkt het op haar kabinet.

    Het plan lag vandaag op de tafel van de interministeriële conferentie drugs, waarin 22 ministers uit de verschillende regeringen van ons land zetelen. In zijn huidige vorm omvat het plan 33 acties die schadelijk alcoholgebruik in ons land moeten doen afnemen. Het omvatte onder meer maatregelen voor een betere preventie en hulpverlening, een betere controle op de verkoop van alcohol en het gebruik van alcohol in het verkeer, maar ook meer investeringen in onderzoek en dataverzameling.

    "Het alcoholplan van Onkelinx bevat al heel wat goede elementen", klinkt het bij Open Vld. "Toch is het plan niet voldragen." Tegen het automatenverbod van Onkelinx stellen de Open Vld-ministers een "strikte toepassing van de huidige regels".

    eID-lezer
    "Vandaag mag je vanaf 16 jaar een pintje drinken op café, een leeftijd die ook geldt voor de verkoop van pils via automaten. Daarom moeten automaten waar je een blikje pils kan kopen vandaag al uitgerust zijn met een eID-lezer, een goede regel die jammer genoeg nog niet altijd wordt toegepast. Open Vld denkt dat de toepassing van de bestaande regels veel beter is dan de invoering van een algemeen automatenverbod zoals Onkelinx wil. Mensen mogen gerust nog een pintje uit de automaat drinken", zeggen de liberalen.

    Uit het oorspronkelijke plan waren al heel wat punten gesneuveld. Zo was eerst voorzien in het optrekken van de minimumleeftijd van 16 tot 18 jaar en in een verbod op verkoop in nachtwinkels en shops langs snelwegen. Die punten zaten al niet meer in de uitgedunde versie die nu op tafel lag.

    Alcoholpercentage
    Wel vroeg het plan om een duidelijkheid te scheppen over welke alcoholische dranken vanaf 16 jaar en welke vanaf 18 jaar toegelaten worden. Wellicht zou dit later via een nog vast te leggen alcoholpercentage moeten gebeuren. Maar ook over dit punt werd er geen overeenstemming bereikt.

    19-12-2013 om 14:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albanese topcrimineel opgepakt in Sint-Niklaas

    Albanese topcrimineel opgepakt in Sint-Niklaas

    En morgen lezen we dat hij wegens procedurefouten moet worden losgelaten: het onderscheppingsteam had niet netjes de pinker opgezet tijdens het klemrijden...

    Albanese topcrimineel opgepakt in Sint-Niklaas

    In Sint-Niklaas is dinsdag een Albanese man, die internationaal opgespoord werd voor drugshandel en criminele bendevorming, opgepakt door het FAST-team van de federale politie. Het gaat om een "Albanese topcrimineel", zegt het parket van Dendermonde.

    De verdachte Arjan S. werd dinsdagnamiddag opgepakt in de Westerstraat in het centrum van Sint-Niklaas. Hij was aan boord van een Audi A6 en werd klemgereden door het Fugitive Asset Search Team van de federale politie.

    "Arjan S. stond internationaal gesignaleerd en werd actief opgespoord door Italië en Albanië voor internationale drugshandel en als lid van een criminele organisatie. Bij zijn arrestatie was hij in het bezit van vervalste Bulgaarse identiteitsdocumenten. Zowel Italië als Albanië vragen zijn uitlevering. In Italië wacht hem een gevangenisstraf van 24 jaar. In Albanië dient hij nog voor de rechtbank te verschijnen voor georganiseerde internationale heroïnehandel", zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers.

    De man werd aangehouden door de onderzoeksrechter in Dendermonde.

    19-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    18-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben ook bezorgd over misbruik van GAS-wet

    Ben ook bezorgd over misbruik van GAS-wet

    GAS boete is ..een kind geen kind meer laten zijn, het zoveelste middel om geld uit de zakken te kloppen en willekeur ten top.Toen ik jong was, maakte men ons zo bang van de Sovjet en hun beruchte systeem waarin de burgers geen vrijheid hadden. En als ik kijk naar vandaag hier, er is heus niet veel verschil meer. Verklikken word aangemoedigd, geld is de macht en heeft steeds gelijk enz...Waarom GAS boetes? Er zijn zo al regeltjes genoeg

     

    Burgemeester van Antwerpen en N-VA-voorzitter Bart De Wever deelt "de enorme bezorgdheid" die premier Elio Di Rupo geuit heeft over het misbruik van de GAS-wet in sommige steden en gemeenten. Als de absurde voorbeelden van sanctioneringen die steeds opnieuw de pers halen waar blijken te zijn, zegt De Wever, "gaan we het GAS-systeem nooit kunnen handhaven". "Maar ik ben er in dat geval ook geen voorstander van, ik ben niet voor een politiestaat."

    In een interview in het weekblad Knack zegt Di Rupo deze week dat hij betreurt dat "een paar steden en gemeenten de GAS-wet feitelijk hebben misbruikt om jongeren te beteugelen die eigenlijk niets verkeerds deden". Bart De Wever voelt zich door die kritiek niet aangesproken, zei hij in het programma De Ochtend op Radio 1. "Ik ben er wel zeer bezorgd over en ben het daarover met hem eens. Als men effectief absurde toepassingen gaat doen van de GAS-wetgeving gaat het systeem instorten." Niemand wil in een politiestaat leven, meent De Wever, "niemand wil onder Big Brother leven, ik ook niet".

    De Antwerpse burgemeester zegt dat hij de GAS-wetgeving steunt precies omdat er in de grootsteden een probleem van straffeloosheid bestaat waar de burger zich mateloos aan stoort. "Wangedrag dat nooit werd beteugeld, pv's die zich opstapelden in het justitiepaleis, slachtoffers die nooit een straf zagen... Daarvoor dient het systeem. Als het daarvoor wordt gebruikt, is het een goed systeem, en anders niet."

    18-12-2013 om 23:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan dit ritme pas tegen 2029 begroting in evenwicht

    Aan dit ritme pas tegen 2029 begroting in evenwicht

    Ja besparingen door deze regering op de kap van de lage lonen. Als men praat over vermogensbelasting dan steigeren de OVLD en MR. Ja waar halen ze de mosterd dan bij de gewone man. Waarom al die achterpoorten om belastingen te omzeilen. Maar die vliegtuigen verschaffen wel werk aan vele Belgen. Als ze ooit beslissen om al die hoofdkantoren weg te halen uit Belgie dan zitten we wel aan de grond. Rijke staat naar de kloten.

    Met dank aan de PS en zijn slaven.

     

    Het federale structurele begrotingstekort zal volgend jaar met amper 366 miljoen euro, of nog geen 0,1 procent van het bbp, verbeteren. Dat is de regering Di Rupo op volle koers, na een nooit geziene besparingsronde. Zo sabelde Steven Vandeput (N-VA) de begroting voor volgend jaar van de federale regering neer. "Aan dit ritme zal het tot ongeveer 2029 duren vooraleer we aanknopen met een begroting in evenwicht."

    De plenaire Kamer draait deze week overuren. Op de agenda staan onder meer de begroting 2014 en de programmawet, een rist wetsontwerpen en nadien nog de teksten over de zesde staatshervorming. Deze namiddag vatten de Kamerleden de discussie over het budget van volgend jaar. Oppositiepartij N-VA mocht de spits afbijten.

    Steven Vandeput wees erop dat het ontwerp voor 1 miljard nieuwe belastingen bevat. Ondertussen zal het structurele saldo slechts verbeteren van een tekort van ongeveer 9,3 miljard euro in 2013 naar een tekort van 8,9 miljard euro in 2014. "Voor elke euro afbouw van het structurele tekort heeft de regering Di Rupo 3 euro nieuwe belastingen nodig. Dat is de trieste balans van deze regering." Hij merkte nog op dat bijvoorbeeld het Rekenhof wees op een onderschatting van de uitgaven en een overschatting van de inkomsten, en dat 250 miljoen euro van de inspanning wordt doorgeschoven naar de deelentiteiten.

    Doorgeschoven
    De N-VA'er rekende voor dat het structurele tekort de voorbije jaren is gedaald van 12,6 naar 8,9 miljard euro, maar dat de belastingsinkomsten in die periode met 15 miljard zijn gestegen. "Een derde van het tekort is gesaneerd, twee derde is doorgeschoven", aldus Vandeput, die laakte dat de inspanning die nog wacht, het dubbele bedraagt van wat de regering tot nu toe heeft gedaan. "Werkend en ondernemend Vlaanderen zet u schrap. You ain't seen nothing yet."

    18-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    17-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen onder de 35 moeten niet kweken

    Mannen onder de 35 moeten niet kweken

    Als die Jef zichzelf mag beoordelen denkt hij dat hij beter is dan alle filosofen die er zijn en ooit bestaan hebben. Misschien denkt hij zelfs dat hij God is en en alleen hij, en niemand anders alle waarheden in pacht heeft. Gelukkig krijgt hij veel steun van de pers die zulke onzin echt willen publiceren...

    Sommige venten (onder wie Jeff)kweken beter helemaal nooit

    Plastich chirurg Jeff Hoeyberghs (52) heeft een zoontje van vier bij zijn vrouw Evelyne (41). Voor jongere mannen heeft hij een duidelijke boodschap in Story: "Mannen onder de 35 moeten niet kweken". Hoeyberghs spreekt uit ervaring. Uit een eerder huwelijk heeft hij ook dochter van 20 en een zoon van 22.

    "Ik geloof nooit dat een vader van vijfentwintig hetzelfde verstand kan hebben. Ik raad jonge mannen formeel af om te kweken onder de vijfendertig en zelfs een definitieve relatie op te bouwen. Gun jezelf de tijd om te genieten en te leren. Later moet je niet alleen voor jezelf zorgen, maar ook voor je vrouw, kinderen, ouders en schoonouders".

    "Wees ook alert dat je vrouw niet achter je centen aanzit. Ze krijgt al je zaad, dat is al dik betaald, hé", verklaart Hoeyberghs in zijn bekende stijl, die niet altijd fijnbesnaard kan genoemd worden.

    Rancune
    Bespeuren we daar ook enige rancune tegenover zijn ex-vrouw? Gevraagd of hij nog contact heeft met zijn kinderen uit zijn vorig huwelijk, beklaagt hij zich erover dat hij die al vijf jaar niet meer heeft gezien.

    "Hun moeder speelt dat heel geraffineerd. Meestal zitten gescheiden vrouwen vol wraak en denken ze niet aan het belang van hun kinderen. Een vader is een grotere bron van rijkdom dan een moeder. Vaders hebben de taak te leiden en te beschermen, dat kan een moeder niet. De overheid geeft hierin de verkeerde boodschap. Vaders mogen voor hun kinderen betalen, ook al zien ze hun kinderen niet. Onbegrijpelijk!".

    17-12-2013 om 17:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gruwelijk toegetakeld veulen na vier maanden eindelijk hersteld

    Gruwelijk toegetakeld veulen na vier maanden eindelijk hersteld

    BERINGEN - Het moet niet altijd slecht nieuws zijn als het over de paardenbeul uit Limburg gaat. Er is eindelijk een lichtpuntje: het veulen dat in augustus gruwelijk verminkt werd, is goed hersteld en mocht deze week de paardenkliniek verlaten. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

     

    Op zeven augustus werd in een wei in Beverlo een veulen van drie maanden oud aangetroffen met vreselijke verwondingen. Vanaf schouderhoogte waren over de volledige rechterflank inkepingen met een mes gemaakt. Het dier werd verdoofd, overgebracht en onmiddellijk geopereerd in de dierenkliniek. De open wonde werd gehecht met maar liefst twintig meter hechtdraad.

    Nu, vier maanden later, is het dier eindelijk hersteld van zijn verwondingen. ‘Zes weken geleden hebben we nog reconstructieve chirurgie toegepast opdat de wonde mooier zou genezen’, vertelt paardenchirurg Tom Mariën in Het Belang van Limburg. Dinsdag mocht het veulen eindelijk de dierenkliniek verlaten. Hopelijk kan het de komende maanden en jaren zonder zorgen opgroeien tot een volwassen paard.

    17-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    16-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haacht maakt komaf met parkeermeters

    Haacht maakt komaf met parkeermeters

    Eindelijk iemand die aan de zelfstandigen denkt

     

    Eindelijk een gemeente die verstand heeft. In Gent zijn ze van plan om de prijzen op te slaan ja de groenen zitten aan het bewind he. Wel mensen van Gent laat ze een poepje ruiken en blijf daar weg ze zullen dan wel zien wat er gebeurd en vraag aan de groenen om de middenstand te steunen voor het geleden verlies. Mij zien ze daar niet meer. Ik ben nochtans een echte gentenaar die de stad al veel jaren met plezier verlaten heeft. Ik walg van dat stadsbestuur

    Terwijl heel wat gemeentebesturen op zoek zijn naar bijkomende inkomsten en vaak parkeren duurder maken, gaat Haacht tegen de trend in. De parkeerautomaten worden er weggehaald om meer klanten aan te trekken voor de winkels. De handelaars in de stad reageren alvast tevreden dat parkeren opnieuw gratis wordt.

    Haacht int jaarlijks zo'n 40.000 euro aan parkeergeld, maar de gemeente heeft daarvoor ook een werknemer in dienst die betaald moet worden. De echte parkeeropbrengsten zijn daardoor dus lager, meldt de website van De Redactie.

    16-12-2013 om 21:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!