Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    12-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.42 Delhaize-winkels vandaag gesloten, acties in depot Zellik

    42 Delhaize-winkels vandaag gesloten, acties in depot Zellik

    Wie wordt de volgende

    Bij Delhaize breiden de stakingsacties verder uit. Er zijn intussen al 42 winkels dicht, voornamelijk in Brussel en Wallonië. In Zellik zijn er acties bij het distributiecentrum van de warenhuisketen. Daar is nog niets van te merken in de winkels die wel open zijn, zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver.

    Na de aankondiging van de grote herstructurering bij de warenhuisketen woensdag, werd in verschillende vestigingen het werk neergelegd. Dat is ook vandaag nog het geval. Volgens het bedrijf zijn vandaag 42 winkels dicht.

    Ook in het centraal depot van Delhaize in Zellik werd het werk neergelegd. Volgens de vakbond worden vrachtwagens in Zellik tegengehouden, maar het bedrijf spreekt over een "minimale impact". De levering van groenten en fruit is verstoord, maar dat is nog niet te merken in de winkelrekken. "We volgen de situatie op de voet. We overleggen met de mensen op het terrein. We hebben begrip voor de acties", zegt Dekelver. "We hopen de leveringen te kunnen voortzetten om de service aan de klanten te verzekeren."

    Uittredend premier Elio Di Rupo ontvangt morgen om 10 uur de vakbondsdelegaties van Delhaize. Eerder had hij al een onderhoud met ceo Denis Knoops. Di Rupo sprak gisteren al zijn steun uit aan de getroffen werknemers en hun families. Hij herinnerde de Delhaize-top er ook aan dat de regering zal waken over de naleving van de sociale wetgeving en de rechten van de werknemers.

    12-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    11-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Peeters sluit deur voor Open Vld:

    Kris Peeters sluit deur voor Open Vld: "Er wordt hier onderhandeld met 2 partijen

    Er zitten hier nogal wat mensen waarvan het blauw bloed begint te koken . Maar dachten jullie nu echt dat de mensen het niet moe zijn dat Verhofstad en super fraudeur Karel zo minachtend doen tegen het gepeupel ? Hopelijk kan men ervoor zorgen dat we ze de volgende 5 jaar niet meer zien, goesting of geen goesting .

    De grootste schulden in de Vlaamse regering zijn gemaakt , door freya ong 2 miljard , lieten ong 500 miljoen en smet onge 80 miljoen toeval wil allen Spa

    Natuurlijk dat Kris Peeters de deur sluit voor Open VLD. Hij heeft schrik dat bekwame mensen daar in de weg zullen staan voor zijn egotrip...

    Open VLD lunchen met "Groen" en "SPA" om zo NVA een hak te kunnen zetten? Die denken nog steeds dat de kiezer dom is? Open VLD is al jaren de grootste onbetrouwbare van allemaal. Groot gelijk Kris Peeters.

    Als het van Kris Peeters afhangt komt er niemand tussen N-VA en zijn CD&V. © photo news.

    "Er wordt hier onderhandeld met twee partijen. Laat dat duidelijk zijn." Aftredend minister-president Kris Peeters (CD&V) sluit de deur voor Open Vld helemaal na de eerste formatiegesprekken voor een Vlaamse regering.

    Peeters ontkracht met zijn uitspraak de geruchten dat Open Vld misschien later nog zou kunnen 'inbreken' in de Vlaamse meerderheid, zelfs niet als de Vlaamse liberalen op federaal niveau mee aan tafel zouden gaan.

    N-VA en CD&V zijn van start gegaan met de gesprekken voor de vorming van een Vlaamse regering. Op de eerste formele vergadering is de budgettaire situatie van Vlaanderen tegen het licht gehouden en zijn er werkafspraken gemaakt. Delegatieleiders Geert Bourgeois en Kris Peeters ontvangen donderdag en vrijdag een reeks middenveldorganisaties. Na het weekend komt de centrale werkgroep opnieuw samen en starten ook verschillende thematische werkgroepen.

    De voormalige kartelpartners N-VA en CD&V trapten de formatiegesprekken voor een Vlaamse regering af in het statige Errerahuis, de ambtswoning van de Vlaamse minister-president.

    Voor echte onderhandelingen was het nog te vroeg. De eerste vergadering ging vooral over het budgettaire kader waarbinnen de volgende Vlaamse regering zal moeten werken. De top van de administratie financiën en begroting kwam daarvoor de laatste cijfers toelichten. 

    Rooskleurig of somber beeld?
    Uit een recent rapport van de Vlaamse administratie bleek nog dat het tekort op de Vlaamse begroting in 2015 zou kunnen oplopen tot 1 miljard euro en tot 1,3 miljard euro in 2016. Die cijfers werden volgens Bourgeois en Peeters opnieuw "geactualiseerd". Of die actualisatie een rooskleuriger of somberder beeld schetst, wilden Bourgeois en Peeters voorlopig niet kwijt. Maar het is een open deur intrappen dat ook op Vlaams vlak de budgettaire uitdagingen de komende jaren groot zullen zijn.

    Er is afgesproken dat de onderhandelende partijen op basis van het budgettaire cijferwerk verder aan de slag gaan. Bedoeling is dat de centrale werkgroep met de hoofdonderhandelaars volgende maandag opnieuw vergadert. Vanaf volgende week starten ook verschillende thematische werkgroepen. In tussentijd, meer bepaald op donderdag en vrijdag, zullen delegatieleiders Geert Bourgeois en Kris Peeters mensen uit het middenveld uitnodigen.

    11-06-2014 om 13:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze winkels wil Delhaize sluiten

    Deze winkels wil Delhaize sluiten

    Dank U Elio Di Rupo

    Als onderdeel van het woensdag aangekondigde besparingsplan wil Delhaize tot 14 winkels sluiten. Het gaat om deze vestigingen.

    • Aarschot • Berlaar • Diest • Dinant • Eupen • Genk (Stadsplein) • Herstal • Kortrijk Ring • La Louvière • Lommel • Dendermonde (Oude Vest) • Tubize • Turnhout • Schaarbeek (Verhaeren)

    Mogelijk worden deze winkels verzelfstandigd, of komt er een andere overnemer. In dat geval kan het banenverlies beperkt worden, en kunnen de winkels in hun nieuwe vorm blijven bestaan.

    In een toelichting stelt Delhaize dat de ingreep geen gevolgen heeft voor AD Delhaize, Proxy Delhaize en Shop & Go, Tom & Co of Caddy Home.’

    11-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    10-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever ruikt kans op centrumrechtse regering

    Bart De Wever ruikt kans op centrumrechtse regering

    Om het met de woorden van Mickey Mouse te zeggen, de verantwoordelijken die zich rijkelijk verrijkt hebben op kap van de TAKSbetaler moeten hun verantwoordelijkheid nemen en de schulden die ze gemaakt hebben ZELF terugbetalen en niet op de TAKS betaler afwentelen. BDW= 15000euro/m, alle cumulards MOETEN 80% TAKS betalen. De staatsschuld gaat nooit verminderen als politici de scepter zwaaien over alle partijgrenzen heen. Ze TAKSEREN zelf op overlijdens, scheidingen, dra nog op ongeboren kind.

    Elio dat stukske italiaan ,frans ,belgischke,vogelt iedereen waar ge bijstaat ,de flup voorop en als ge even op zij durft kijken vogelt hem onze BART ook,die is voor géén kloten te betrouwen onze ELIO,en dat durft dan komen vertellen ,het heeft ons echt deugt gedaan(ik denk dat vogelen),alles komt goed ,goed komt alles,komt alles goed ?wE WACHTEN OP MORGEN ALS ONZE bART TERUG KOMT VAN ONZE FLUP.

    Hopelijk krijgt BDW dit voor elkaar. En allen die hier afgeven op N-Va denk maar eens goed na in welke bodemloze put de sossen ons hebben geduwd. Werken moet beloond worden. Profiteren gestraft. En als er dan toch stakingen komen zal ik mee gaan maar aan de andere kant en een tegenstaking organiseren. Ik ben die rode en asociale rakkers en ratten meer dan beu. Dit is de enige mogelijke manier om een beetje uit de put te geraken.

    Informateur Bart De Wever (N-VA) krijgt morgen naar alle waarschijnlijkheid meer tijd om een centrumrechts verbond te smeden. MR lijkt klaar om mee te springen in een regering, desnoods als enige Franstalige partner. CdH wacht nog even af, zo vernam onze redactie.

    Volgens onze bronnen wordt het mandaat van De Wever morgen met nog minstens een week verlengd door het paleis. "Het is nog te vroeg om ermee op te houden. Een regering rechtsom kan zeker, maar dan moet de informateur ook voldoende tijd krijgen om die piste volwassen uit te werken", klinkt het binnen CD&V.

    De Wever rekent op de steun van CD&V om het vertrouwen te winnen van cdH en MR. Voorzitter Wouter Beke wil echter enkel achter de schermen meebouwen aan een centrumrechts blok, zodat de verantwoordelijkheid bij de verkiezingsoverwinnaar blijft liggen, bij De Wever. Beke wil absoluut vermijden dat CD&V mee de schuld krijgt van eventueel mislukte onderhandelingen.

    Tijdens het weekend zijn N-VA en ook CD&V druk blijven zetten op MR en cdH. Met succes. Vooral binnen MR zijn steeds meer politici bereid mee te stappen in een coalitie met N-VA. In ruil zouden er wel een aantal grote toegevingen moeten komen op gevoelige punten, zoals de indexsprong en de beperking in de tijd van de werkloosheidsuitkering.

    10-06-2014 om 15:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opdracht van informateur Bart De Wever met week verlengd

    Opdracht van informateur Bart De Wever met week verlengd

    Zal er dan toch is naar de meerderheid van de bevolking worden geluisterd? Dan is het toch lang geleden. Hup Bart doe zo voort.

    Voor de ene zijn de sossen niet goed en voor de andere nva, richt dan zelf een partij op he als ge het beter weet.

     Informateur Bart De Wever is ontvangen bij koning Filip. Daar kreeg hij te horen zal dat hij nog een week mag verderwerken aan de centrumrechtse regering die hij op de rails probeert te krijgen.

    Exact twee weken geleden werd De Wever aangeduid tot informateur met het oog op de vorming van een nieuwe federale regering. Dinsdag was het de tweede keer dat hij verslag van zijn opdracht uitbracht op het Paleis. Na een veertigtal minuten was het bezoek van De Wever afgelopen.

    In tegenstelling tot wat eerdere berichten meldden, leverde De Wever geen eindrapport in, maar vroeg hij extra tijd voor zijn informatieopdracht. 

    Meerdere bronnen van De Morgen suggereerden al dat zijn mandaat met nog minstens een week verlengd zou worden door het paleis. "Het is nog te vroeg om ermee op te houden. Een regering rechtsom kan zeker, maar dan moet de informateur ook voldoende tijd krijgen om die piste volwassen uit te werken", klinkt het binnen CD&V. MR zou de sprong willen wagen in een federale regering zonder PS en ook cdH zegt momenteel geen neen.

    Centrumrechts
    Om een centrumrechts kabinet in het leven te roepen op federaal niveau, hebben CD&V en N-VA aan Franstalige zijde nood aan MR en cdH, al zouden die dan geen meerderheid hebben binnen de Franstalige taalrol. Het cdH liet donderdag horen dat het op federaal niveau de handen vrij heeft, ondanks de alliantie met de PS in Wallonië.

    Zonder de Franstalige humanisten, zou aan Vlaamse kant dan ook Open Vld aan boord moeten worden getild. Dat zou dan weer de onderhandelingen voor een Vlaamse regering bemoeilijken. De Vlaamse liberalen hebben al meermaals te kennen gegegevn dat hun programma "één en ondeelbaar" is. Met andere woorden: Open Vld zit overal in de regering of nergens. Bovendien zou volgens deze piste de MR de enige Franstalige partij in de federale regering zijn, met amper 20 van de 63 Franstalige zetels. De Wever noemde het vrijdag heel onwaarschijnlijk dat Open Vld op Vlaams niveau nog zou worden opgevist.

    De Wever wordt op dinsdag 17 juni opnieuw op het paleis verwacht voor zijn eindrapport. De informateur zal dan "zijn besluiten aan de koning voorleggen". Vraag is hoe dwingend die deadline is. Vorige week was het immers de bedoeling dat de informateur vandaag/dinsdag een "afsluitend verslag" zou voorleggen.

    View image on Twitter

    Dada Bardje tot volgende week

    Flip zet de fles en de kaas maar klaar

    10-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    09-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rond middernacht storm met kans op hagel in Westhoek

    Rond middernacht storm met kans op hagel in Westhoek

    'Er is opnieuw een supercel op komst naar ons land', waarschuwt weerman David Denehauw. Pas een uur op voorhand kan men zien waar die buien naartoe trekken. Het is niet uitgesloten dat vanavond en de komende dagen opnieuw zware onweders gevormd worden. West-Vlaanderen lijkt het opnieuw het zwaarste te verduren te krijgen.

    Zondagavond is er opnieuw een storm op weg naar ons land, de zogenaamde supercel (uitleg in het filmpje hieronder), komt vanuit Frankrijk naar ons land. Zo'n supercel is heel grillig, dus het is moeilijk te voorspellen hoe zwaar en waar de storm zal toeslaan. Weerman David Denehauw waarschuwt dat dit pas op het laatste moment duidelijk zal worden.

    Om 22 uur meldde Denehauw dat de supercel 'vanuit omgeving Parijs op weg is naar Wallonië. Enkele buien nu in West- en Oost-Vlaanderen, maar voorlopig geen onweer.'

    De ergste storm blijft voorlopig in Noord-Frankrijk. 'Enkele onweerscellen rond Dieppe-Boulogne trekken richting West-Vlaanderen. Voorlopig minder zorgwekkend dan de Parijse supercel, maar in de gaten te houden.'

    Rond 23 lijkt het ernst te gaan worden: ''Onweer Abbeville activeert en wordt rond middernacht in de Westhoek verwacht. Ook daar is er kans op hagel maar dit is niet zichtbaar op Belgische radar.' Dehenauw verwachtte nog voor 00u30  lokaal hevig onweer in het westelijke deel van West-Vlaanderen. 'Hagel, veel neerslag, en eventueel felle rukwinden.'

    U kan de updates van Dehenauw de hele nacht hier volgen via Twitter.

    Meld het onweer aan nieuwsblad.be

    Als de storm bij u toeslaat kan u dat melden via nieuws@nieuwsblad.be, ook foto's en video's kan u naar dit adres sturen.

    Volgende week zon met buien

    Maandag breekt de zon snel door en het wordt zeer warm. Aan het eind van de namiddag of ‘s avonds neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens gevolgd door regen- of onweersbuien. Opnieuw kunnen hagel en windstoten optreden terwijl een enkele bui plaatselijk veel neerslag kan lossen. Er waait eerst een zwakke veranderlijke wind, later een matige zuidoostenwind. De maxima bedragen 24 graden aan zee en 27 tot 31 graden elders.

    Van dinsdag tot en met zondag krijgen we perioden met zon. Dinsdag zijn er van tijd tot tijd enkele buien, mogelijk met onweer. Woensdag en ook in de tweede helft van de week blijft het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur schommelt rond 23 graden. In het weekend wordt het koeler en wisselvalliger.

     

    09-06-2014 om 13:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Niklaas kondigt rampenplan af

    Sint-Niklaas kondigt rampenplan af

    Kris Peeters: ‘Hagelstorm zo snel mogelijk laten erkennen als natuurramp’

    In Sint-Niklaas is het gemeentelijk ramenplan afgekondigd zodat stadsdiensten, politie, brandweer en medische diensten preventiever kunnen samenwerken. Er waren om 12.30 uur al 1.150 schademeldingen bij de hulpdiensten en een tiental mensen raakte gewond door glasscherven of hagelbollen, aldus burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA). Volgens hem bedraagt het werkelijk aantal schadegevallen een veelvoud, omdat de hulpdiensten niet steeds gecontacteerd worden. De stad zet ook de procedure in om de hagelstorm als ramp te laten erkennen

    De brandweer van Sint-Niklaas had maandagmorgen al 750 oproepen gekregen voor schade als gevolg van een plaatselijke regen- en hagelbuien. In Oost-Vlaanderen situeren de meeste problemen zich verder over een strook in het Meetjesland en gemeenten ten noorden van Gent.

     De onweerszone trok maandag vanaf 1.30 uur via Aalter de provincie Oost-Vlaanderen binnen. Daar kreeg de lokale brandweer 80 oproepen voor ondergelopen kelders en glasschade en werd er versterking geboden uit Nevele. Door een ondergelopen tunnel in de Aalterse Stationsstraat reed een wagen zich ook vast. Verder in het Meetjesland is er vooral schade in de zone Zomergem, Eeklo en het noorden van Gent, waar de brandweer ruim honderd oproepen kreeg voor schademeldingen uit Lovendegem, Evergem, Kluizen, Ertvelde en Sleidinge. Naast particulieren liepen daar ook verschillende bloemisterijen schade op aan serres.

    De zwaarste problemen situeerden zich in het Waasland, waar de brandweer Sint-Niklaas 's morgens vroeg al een lijst met 750 schademeldingen moest verwerken. In het AZ Nikolaas zijn glaskoepels beschadigd, net als bij een aantal bedrijven, en kregen heel wat particulieren te maken met schade aan koepels, dakramen, veranda’s, serres of daken of deuken in wagens. Verder in het Waasland is er ook schade in Wachtebeke (beperkt), Moerbeke-Waas en waren er ook 75 schademeldingen voor de brandweer uit het centrum van Beveren en deelgemeente Melsele.

    De hagelbollen waren op verschillende plaatsen vier tot vijf centimeter groot, de grootte van een pingpongbal, aldus de brandweerkorpsen.

    Burgers met schade die melding deden via een noodnummer of de lokale brandweer en op een wachtlijst staan, worden gevraagd niet opnieuw te bellen om te informeren naar een stand van zaken want die nummers worden overspoeld met oproepen. Wie zijn schade zelf verhielp, wordt gevraagd dat ook aan de brandweer te melden zodat er niet nodeloos rondgereden wordt.

    09-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CdH zegt niet neen tegen een regering met N-VA

    CdH zegt niet neen tegen een regering met N-VA

    Iedereen lijkt het rode tapijt uit te rollen voor N-VA, heel verdacht. Het ziet er duidelijk niet goed uit voor BDW.

    Toch maar even goed nadenken alvorens hierop in te gaan want met CDH haal je mogelijk een spion van Di Rupo in de federale regering. En die kan ten allen tijde de regering laten vallen op commando van de PS. Persoonlijk zou ik het verstandiger vinden om met VLD en MR aan de slag te gaan.

    En Flahaut had dan geen probleem dat de vorige regering GEEN meerderheid in Vlaanderen had ? Hypocritische rode prietpraat. . De PS voelt al aan dat ze wel eens aan de kant kunnen blijven staan ! . Het beste dat ons land kan overkomen !

    En na 100 dagen regeren zullen de waalse partijen de stekker eruittrekken geleid door CDH en MR, en zo nieuwe verkeizingen uitlokken , die dan de PS weer aan de macht kunnen helpen. En ondertussen blijven ze vlaanderen leegzuigen.

    Het Belgische systeem laat toe om op regionaal vlak een centrumlinkse regering te vormen, en op federaal vlak een centrumrechtse coalitie te maken. Dat zei Waals parlementslid en burgemeester van Neufchâteau Dimitri Fourny (cdH) tijdens het RTBF-programma Mise au point.

    Twee dagen voor het einde van de informateursopdracht van Bart De Wever (N-VA) zetten de Franstalige christendemocraten van cdH de deur op een kier voor een centrumrechtse coalitie op federaal vlak. De Wever heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat zo'n coalitie, met de christendemocratische familie van cdH en CD&V, en de liberale familie van MR en Open Vld, zijn voorkeur wegdraagt.

    Op de vraag of een spreidstand in coalities mogelijk is - met centrumlinks in Brussel en Wallonië, en centrumrechts federaal - antwoordt Fourny "dat het institutionele systeem het toelaat" om dergelijke regeringen te vormen. 

    Technische werkgroepen
    Dimitri Fourny deed zijn uitspraken bij Mise au point, het zondagse politieke debatprogramma op RTBF. Hij verbrak er de discretie die heerst rond de opdracht en de werkzaamheden van De Wever, toen hij zei dat het cdH blijft meewerken aan "technische werkgroepen". Ook volgens Fourny had een delegatie van de MR - de Franstalige liberalen - zaterdagmiddag een ontmoeting met de N-VA.

    Geconfronteerd met de uitspraken van Fourny stuurde Ecolo-Kamerlid Marcel Cheron meteen een waarschuwing aan het adres van Kamervoorzitter André Flahaut (PS). "Wees op uw hoede voor deze partij, ze heeft op federaal vlak zaken voor u in petto die op weinig sympathie zullen kunnen rekenen."

    Flahaut riposteerde dat de toekomstige federale regering maar beter een meerderheid aan Franstalige kant kan hebben. Is dat niet het geval, dan "worden de Franstaligen tot zelfmoord aangezet". In de nieuwe Kamer bezetten cdH (9) en MR (20) minder dan de helft van de 63 Franstalige zetels. Volgens Flahaut moet de PS, als grootste Franstalige partij (23 zetels), mee in de federale regering.

    Bij MR-parlementslid Willy Borsus luidde het dat een nieuw initiatief van de koning wordt afgewacht, na de overhandiging van het verslag van De Wever op dinsdag.

    08-06-2014 om 23:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rutten Gemiste kans op centrumrechtse groeiregering

    Rutten Gemiste kans op centrumrechtse groeiregering

    De beste beslissing van CD&V en NVA om niet met de mestkevers van OVLD in zee te gaan.De Gucht en co zijn een rotte bende om het land te besturen.

    En de tweede fout is van Turtelboom

    De fout van de Vld is de fout van Turtelboom met haar 100 achternamen van onze kinderen

    Niet onnozel doen Rutten. Je zal pakken wat je kan pakken. Anders moet je 5 jaar door de woestijn in de oppositie op elk niveau. Je hebt gebluft en verloren. Bovendien is Open VLD niet altijd een betrouwbare partner gebleken. Dit zat eraan te komen.

    "Een gemiste kans." Zo noemde Gwendolyn Rutten de Vlaamse regeringsvorming met N-VA en CD&V vanavond in 'Terzake'. Volgens de Open Vld-voorzitter maakt deze "communautaire stap" een centrumrechtse groeiregering onmogelijk.

    N-VA-voorzitter Bart De Wever toonde eerder vandaag begrip voor de teleurstelling bij Open Vld, maar liet uitschijnen dat Rutten nog een telefoontje kan verwachten voor de federale regeringsvorming. Gwendolyn Rutten benadrukt echter haar standpunt dat het Open Vld-programma "één en ondeelbaar" is.

    "Bart De Wever en Wouter Beke weten wat onze houding is", zei ze in 'Terzake'. "Wat ons standpunt was tijdens de campagne, op de dag van de verkiezingen en tijdens de gesprekken nadien, blijft ook nu overeind", aldus Rutten. 

    Communautaire druk
    "Ik vind dit een heel onverantwoordelijke manier van werken", zei Rutten nog. "Vanmiddag nog zeiden CD&V en N-VA dat ze uitgingen van parallelle onderhandelingen over het federale en het Vlaamse niveau. Maar de communautaire druk na het akkoord langs Franstalige kant is blijkbaar te groot geworden." Omdat PS en cdH de confederale logica hanteerden, konden N-VA en CD&V niet achterblijven op Vlaams niveau, analyseert ze.

    Volgens Rutten is het een gemiste kans om een centrumrechtse regering te vormen op federaal niveau. "Dit is geen economische keuze, maar een communautaire keuze. Het was mogelijk een centrumrechtse groeiregering te vormen met de liberalen en zonder de PS. In de plaats van daar hun tijd in te steken, is er duidelijk gekozen om zonder de liberalen de federale regeringsonderhandelingen verder te zetten. Dan moet men er niet versteld van staan als de PS langs de achterdeur toch weer binnenglipt."

    "Wat we nu kunnen missen als de pest, zijn vechtregeringen die zitten te hakketakken en over niets akkoord zijn", aldus Rutten. "Als je al vertrekt in een sfeer van getrokken messen en confederale logica, dan moet ik niet denken aan alle afspraken die er nog moeten gemaakt worden."

    08-06-2014 om 16:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    07-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als FDF eruit zou vliegen, is dat geen schande voor ons

    Als FDF eruit zou vliegen, is dat geen schande voor ons

    Wie pleit er nu voor een splitsing van het land ? Heb de Franstaligen deze week niets anders horen zeggen , zij het niet met zoveel woorden maar het kwam er wel op neer. Willen alles te zeggen hebben en de Vlaming zal wel braafjes volgen. Gelooft Maingain nu zijn eigen leugens ?

    Omgekeerd dat het FDF bepaalt welke regering er federaal en Vlaams zou zijn is natuurlijk geen probleem. FDF is een linkse partij, ze zal met veel plezier de PS weer aan de macht brengen ook federaal. Wij kunnen een regering met PS missen als kiespijn en Di Rupo heeft zelfs in zijn thuisstad verloren. Een regering met een minderheid aan Waalse kant is perfect mogelijk en zelfs uiterst gewenst na al 2 federale regeringen waarin een Vlaamse minderheid.

    Maingain kruipt maar al in schuilkelder en kom nooit meer naar boven

    In het programma 'Grand Oral' - op La Première-RTBF in samenwerking met Le Soir - heeft FDF-voorzitter Olivier Maingain gezegd, dat hij niet denkt dat de PS en het cdH zijn partij willen dumpen op vraag van een Vlaamse partij om een federale coalitie zonder de N-VA mogelijk te maken.

    "Het zou betekenen dat PS en cdH moeten toegeven dat de meerderheden in Brussel en in Namen worden beslist door een Vlaamse partij. Dat zou geen schande voor mij zijn. Zij moeten weten wat ze doen, maar ik geloof niet dat ze in die richting denken", zei Maingain.

    Maingain gaf dit als antwoord op de vraag over de samenhang tussen PS, cdH en zijn eigen partij, wanneer de twee andere Franstalige partijen de vraag zouden krijgen vanuit Vlaanderen om een federale regering zonder de N-VA te vormen.

    De vorming van de Brusselse regering is momenteel geblokkeerd door de terughoudendheid van de CD&V en de Open Vld, die hun Brusselse afdelingen terugfloten na hun engagement op een regering te vormen met de Franstalige tripartite PS-FDF-cdH. Terughoudendheid omwille van de aanwezigheid van het FDF in die constructie. Maingain herhaalde zijn standpunt dat die terughoudendheid van tijdelijke, voorbijgaande aard is.

    07-06-2014 om 23:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever Mijn taak zit erop, nu is het aan Bourgeois en Peeters

    De Wever Mijn taak zit erop, nu is het aan Bourgeois en Peeters

    We krijgen een Waalse regering met PS en cdH, en waarschijnlijk een Vlaamse regering met N-VA en CD&V. De onderhandelingen voor de Brusselse regering zitten strop omdat de PS en cdH er met FDF willen samengaan, wat op een veto van Open VLD en CD&V botst.  Hoe het nu met de federale regeringsvorming verder moet, is helemaal onduidelijk.

    'Delegatieleiders Geert Bourgeois en Kris Peeters zullen na het verlengd weekend de onderhandelingen over de Vlaamse regering beginnen', zei Bart De Wever op een gezamelijke persconferentie in het Vlaams Parlement.

    Bart De Wever nam als eerste het woord: 'Op basis van de inhoudelijke gesprekken ben ik ervan overtuigd dat als CD&V en NV-A de onderhandelingen opstarten, ze die ook tot een goed einde gaan brengen. Mijn rol als vlaamse inititatiefnemer zit er nu op, de delegatieleiders van N-VA en CD&V zullen na het verlengd weekend de onderhandelingen beginnen. Ik blijf dit weekend verderwerken als informateur, en zal dinsdag bij de koning verslag uitbrengen over de federale regeringsvorming.'

    Delegatieleider Geert Bourgeois sprak namens de N-VA: 'Beide partijen staan garant voor begrotingsdiscipline. Er zal een tweede fase van efficiëntiemaatregelen moeten komen. Liesbeth Homans, Philippe Muyters, Ben Weyts en mezelf zullen voor onze partij de onderhandelingen voeren.' 

    Kris Peeters nam het woord voor CD&V: 'Ik ben ervan overtuigd dat we tot een zeer krachtig akkoord zullen komen, waarin jobs en economische groei centraal zullen staan. De uitdagingen zijn gekend: mobiliteit, de zorgsector en onderwijs. Ik zal samen met Hilde Crevits, Jo Vandeurze en Joke Schauvliege de onderhandelingen voeren voor onze partij.'

    Federaal

    De Wever wilde het bij de aankondiging van de Vlaamse onderhandelingen niet hebben over zijn federale rol, maar hij gaf toch nog dit mee: 'Het spreekt voor zich dat, gezien de actualiteit van de voorbije dagen, het niet totaal ondenkbaar is dat beide partijen mekaar op federaal terrein zullen aantreffen. Ik zal mijn zwijgzaamheid hier niet doorbreken. Maar net als in Vlaanderen, wil ik ook op federaal niveau op zoek gaan naar een logische en coherente coalitie.'

    Vannacht onderhandeld

    De aankondiging van N-VA en CD&V volgt een dag nadat PS en cdH onverwacht samen een Waalse regering vormden. Het akkoord om te gaan onderhandelen werd vannacht tussen de N-VA en CD&V besproken. CD&V en N-VA hebben in het Vlaams Parlement samen een duidelijke meerderheid van 70 op 124 zetels. 

     

    07-06-2014 om 20:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    06-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA en CD&V willen samen Vlaamse regering vormen

    N-VA en CD&V willen samen Vlaamse regering vormen

    Is niet meer dan logisch...2 grootste partijen hebben een overduidelijke meerderheid. Gefeliciteerd !!!

    Knappe beslissing ! Groen, SP.A & O.VLD hebben het aan zichzelf te danken dat ze, met recht en reden, buiten spel worden gezet. Rutten kan misschien marktkramer worden.

    Eindelijk goed nieuws voor onze welvaart. Geen socialisten hier. NVA en CD&V kunnen dit aan. De Psp.a is te ver gegaan gisteren, en heeft Beke in zijn onderbroek gezet. Wie wind zaait, oogst storm..

    De N-VA en CD&V starten de onderhandelingen om samen een Vlaamse regering te vormen. Dat meldt het VTM Nieuws.

    Om 17 uur volgt een persconferentie, die u op deze pagina live zal kunnen volgen. N-VA-voorzitter Bart De Wever en ontslagnemend Vlaams minister-president Kris Peeters zullen die persconferentie samen voorzitten. Om 16.55 uur is er een extra journaal te volgen op één.

    Kris Peeters alludeerde er vanmorgen al op op de radio: ook voor de Vlaamse formatie wilde hij graag een versnelling hoger schakelen. Hij benadrukte het belang van de federale regeringsvorming, maar "natuurlijk moet ook een Vlaamse regering tot stand komen, en liefst zo snel mogelijk", zei hij op Radio 1.

    Zetelverdeling
    CD&V en N-VA hebben in het Vlaams Parlement samen een duidelijke meerderheid van 70 op 124 zetels. Dat zou betekenen dat Open Vld na vijf jaar oppositie opnieuw niet in de Vlaamse meerderheid zou zitten. De aankondiging volgt een dag nadat PS en cdH op een gezamenlijke persconferentie aankondigden op Waals en Brussels niveau te gaan samenwerken.

     

    06-06-2014 om 23:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coalitie PS-cdH geen slecht nieuws voor N-VA

    Coalitie PS-cdH geen slecht nieuws voor N-VA

    Oproep tot protestmars op Brussel als N-VA niet in regering zit

    coalitie ps cdh geen slecht nieuws voor n va

     De snelle coalitievorming in Wallonië en Brussel hoeft geen slecht nieuws te zijn voor federaal informateur Bart De Wever. Dat is te horen bij verschillende politicologen. "Mogelijk is dit de opstap naar een confederale samenstelling van de federale regering", zegt Nicolas Bouteca van de UGent.

    De federale informateur lijkt in snelheid gepakt door de regeringsvorming in Brussel, waarPS aan tafel schuift met cdH en FDF, en in Wallonië, waar PS enkel met cdH onderhandelt.

    "De centrumrechtse coalitie waar Bart De Wever op federaal niveau van droomde, wordt nu heel erg moeilijk", zegt Nicolas Bouteca. "MR zal vandaag wellicht meer zin hebben gekregen om te onderhandelen met N-VA, maar cdH minder dan ooit", vult zijn collega Dave Sinardet (UA en VUB) aan. "De poging van De Wever om een centrumrechtse regering op de been te brengen is mislukt."

    Volgens beide professoren zullen de onderhandelingen over een Vlaamse regering nu snel worden opgestart. "Mogelijk kan er dan een federale regering worden gevormd in symmetrie met de regering in de eigen taalgemeenschap", denkt Bouteca. "Dat zou kunnen neerkomen op CD&V, N-VA, PS en cdH. Het is heel lang geleden dat er nog een federale regering met vier partijen is gevormd."

    Conflict achterban N-VA

    Sinardet sluit het scenario niet uit, maar verwacht in dat geval een groot conflict met de achterban van N-VA. "Die heeft de staatshervorming al moeten inslikken en zou nu dus moeten leven met een samenwerking met PS."

    Dan is de klassieke tripartite een realistischer oplossing. "N-VA zou dan een Vlaamse regering kunnen vormen met CD&V, dat is op zich geen slecht scenario voor de partij", denkt Sinardet. "Voor CD&V is zulks wel bijna een horrorverhaal. N-VA zal de Vlaamse regering willen gebruiken om federaal oppositie te voeren en CD&V zit geprangd tussen beide niveaus."

    06-06-2014 om 17:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit gebeurt er als je cola kookt in een pan (video)

    Dit gebeurt er als je cola kookt in een pan (video)

    Dit gebeurt er als je cola kookt in een pan (video)

    Al eens geprobeerd om een flesje cola aan de kook te brengen? Deze Youtube-gebruiker alvast wel. En het resultaat is hallucinant. Het enige dat overblijft is een zwarte smurrie die wij alleszins niet zouden binnenspelen. U wel?

     

    06-06-2014 om 12:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    05-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jos Ghysen (88) overleden

    Jos Ghysen (88) overleden

     

    Mijn innige deelneming aan de familie. Ik herinner me nog goed hoe de radio thuis werd harder gezet en iedereen moest zwijgen bij het weerbericht en de quiz tijdens zijn programma "Te bed of niet te bed." Jos Ghysen schreef prachtige cursiefjes. Op mijn nachtkastje ligt altijd een van zijn vele boekjes met die levensechte verhaaltjes. Zal er blijven van genieten.

    Ze zullen het missen, zijn schurend scharnietje. RIP. Veel sterkte aan de familie

     In Hasselt is gisterenavond radio- en televisiepersoonlijkheid Jos Ghysen overleden. Hij werd 88. Ghysen was een legendarische radiomaker en cursiefjesschrijver. Hij maakte ook de overstap naar de televisie, maar de laatste jaren zorgden voor een einde in mineur, doordat Ghysen in opspraak kwam door beschuldigingen van fysieke en seksuele mishandelin

    Ghysen werd geboren op 1 mei 1926 in Hasselt, de stad die hem bij zijn 85ste verjaardag in 2011 tot ereburger kroonde.  De onderwijzer van opleiding debuteerde in de jaren vijftig als auteur van jeugdboeken. Hij zou in zijn leven uiteindelijk tientallen boeken schrijven. Daarbij waren ook bundels met cursiefjes. Die zou hij veertig jaar lang komen voordragen in zijn rubriek 't Schurend Scharniertje op BRT 2 Omroep Limburg. 

    'Te Bed Of Niet Te Bed'

    Op die zender presenteerde hij van 1967 tot 1991 iedere zaterdagochtend het praatprogramma 'Te Bed Of Niet Te Bed', één van de populairste radioprogramma's ooit. Wekelijks luisterden meer dan een miljoen mensen naar dit praat- en muziekprogramma met een heel populaire quiz.

    Na zijn pensioen bij Omroep Limburg maakte hij de overstap naar VTM. Hij was panellid in het moppenprogramma HT&D en presenteerde jarenlang Zondag Josdag, een soort 'Te Bed Of Niet Te Bed' op tv. Het programma liep zeven jaar, van september 1992 tot maart 1999.  Hij sloot 'Te Bed Of Niet Te Bed' en 'Zondag Josdag' telkens af met de woorden "bij leven en welzijn". 

    Later ging hij bloggen voor Q-Music. Het computermagazine Clickx kroonde Ghysen op zijn 83ste nog tot 'blogger van het jaar'. Op zijn website publiceerde de Hasselaar heel regelmatig korte oneliners of bedenkingen bij allerlei onderwerpen.

    "Terroriserend gedrag"

    In voorjaar 2012 kwam hij in opspraak wegens beschuldigingen rond seksuele intimidatie. De beschuldigingen kwamen van Irène Houben, zijn voormalige medewerkster bij Omroep Limburg. Tijdens een ophefmakende uitzending van het 'Reyers Laat' op Canvas deed zij een boekje open over het naar eigen zeggen "terroriserende gedrag" van Ghysen.

    Hoewel de radiomaker die beschuldigingen ontkende, hebben ze volgens naasten toch een impact gehad op zijn gezondheid. Niet veel later verhuisde hij naar een Hasselts rusthuis. 

    Rouwregister in Hasselt
    Naar aanleiding van het overlijden heeft het stadsbestuur van Hasselt beslist om een rouwregister te openen. Inwoners die een laatste groet willen neerschrijven voor de gevierde mediafiguur, kunnen hiervoor terecht in het stadhuis. Ghysen was verknocht aan zijn thuisstad en erg populair bij zijn stadsgenoten. Hij werd medio 2012 ook ereburger van de stad. "Dit streelt mijn ijdelheid enorm", zei de geboren en getogen Hasselaar Ghysen toen bij die gelegenheid.

    05-06-2014 om 20:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo en Magnette zien woensdag sociale partners

    Di Rupo en Magnette zien woensdag sociale partners

    Di Rupo en Magnette zien woensdag sociale partners

    Het PS-voorzittersduo Elio Di Rupo en Paul Magnette heeft dinsdag gesproken met de partijvoorzitters van PVDA-PTB en PP. Daarmee zijn de eerste aftastende gesprekken met de partijvoorzitters voor de vorming van een Waalse regering en regering van de Franse gemeenschap afgerond. Woensdag spreken de PS-kopstukken met de Waalse sociale partners en met arbeidsbemiddelingsdienst Forem.

    Di Rupo en Magnette zijn vorige vrijdag begonnen met hun formatiegesprekken aan Franstalige kant. Laatste in de rij voorzitters die op de koffie mochten komen waren Peter Mertens (PVDA-PTB) en Mischaël Modrikamen (PP).

    Woensdag zet het PS-duo zijn gesprekken voort in Namen. Daar ontvangen ze vanaf 10u30 de Waalse sociale partners, verenigd in de ‘Conseil économique et social de Wallonie’ (CESW, de Waalse tegenhanger van de SERV in Vlaanderen) en de top van de arbeidsbemiddelingsdienst Forem, zeg maar de Waalse VDAB.

    ‘PVDA+ is een tweetalige partij’

    Bij de gesprekken van dinsdag benadrukte Peter Mertens het tweetalige karakter van zijn partij. ‘Wij zijn een tweetalige partij, zoals de Rode Duivels een tweetalige ploeg zijn. Dat kan misschien absurd lijken in een context waarin sommigen pleiten voor een splitsing van het land, maar wij zijn een tweetalige partij’, zo zei Mertens voor aanvang van het gesprek.

    Volgens Mertens was het een ‘constructief en open’ gesprek dat het gewest- en gemeenschapsniveau oversteeg en waarin gesproken is over de toekomst van het land. Mertens had het tijdens het gesprek onder meer over de nodige investeringen in het onderwijs, de herfinanciering van de gemeenten, betere openbare dienstverlening en inspanningen rond arbeid.

    ‘Grote gemene wolf’

    Na Mertens was het nog de beurt aan Mischaël Modrikamen. Hij sleepte met zijn PP één zetel in de wacht in het Waals parlement. Als groot criticaster van de PS en voorstander van het confederalisme staat Modrikamen wellicht niet bovenaan het lijstje potentiële coalitiepartners van de PS.

    Modrikamen zei ook zelf dat hij een oranje-blauwe meerderheid (MR- CDH) wil steunen. Die tandem heeft op Waals niveau een krappe meerderheid (38 op 75 zetels). Met de PP-zetel erbij zou de teller op 39 komen. ‘Maar je voelt dat MR en CDH terughoudend zijn. Ze hebben ongetwijfeld schrik voor de grote gemene wolf.’

    Aan het PS-voorzittersduo herhaalde Modrikamen zijn vraag naar lagere belastingen, een daling van de overheidsuitgaven en een sterker veiligheidsbeleid.

    05-06-2014 om 14:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PS en cdH samen in regering, De Wever de loef afgestoken

    PS en cdH samen in regering, De Wever de loef afgestoken

    Zetelverdeling Brussels Parlement

    PS en cdH samen in regering, De Wever de loef afgestoken

    PS en CDH vormen Waalse regering

    PS en CDH gaan samen onderhandelen over de vorming van een Waalse regering. In Brussel halen beide partners het FDF aan boord. MR verdwijnt dus wellicht opnieuw in de oppositie. Dat werd bevestigd aan onze redactie.

    PS-voorzitter Paul Magnette en premier Elio Di Rupo waren vrijdag pas begonnen aan de gesprekken over de vorming van een Waalse regering. In Brussel deed Laurette Onkelinx hetzelfde. Zij rondde vanmorgen pas haar eerste gespreksronde af en noemde die gesprekken achteraf 'verhelderend'.

    Om in Brussel een meerderheid te bemachtigen, krijgt ook het FDF een plaatsje aan de onderhandelingsstafel.

    De partijen geven op dit ogenblik op een persconferentie meer toelichting.

    Op die persconferentie zei PS-kopstuk Elio Di Rupo - geflankeerd door zijn partijgenoot Paul Magnette, Laurette Onkelinx en Benoît Lutgen (CDH) en Olivier Maingain (FDF) -   dat de partijen nog enkele weken werk wacht om de gesprekken tot een goed einde te brengen. PS-voorzitter Paul Magnette wees erop dat de economie in de regio's daarbij een van de prioriteiten wordt. Benoit Lutgen (CDH) had het over de 4 E's: éducation,environnementemploi en entreprises

    Op vragen over het sterke signaal dat de Waalse kiezers gaven in verband met de MR, zei Di Rupo dat de PS nog altijd de grootste politieke familie is in Wallonië en Brussel. 

    Er volgden natuurlijk ook vragen over de gevolgen voor de vorming van een federale regering. 'Symmetrieën zijn niet strikt noodzakelijk', zei Magnette daarover. 'Iedereen moet zijn ritme en zijn samenhang vinden.'

    Meerderheden

    In Wallonië halen PS en CDH samen een duidelijke meerderheid van 43 zetels op 75. Het FDF haalde geen enkele zetel in het Waalse Parlement. Ook in het parlement van de Franse gemeenschap, samengesteld uit leden van het Waalse en het Brusselse parlement, halen PS (36) en CDH (16) zonder de drie zitjes van het FDF een meerderheid van 52 zetels op 94.
    In Brussel is het FDF wel nodig voor een meerderheid. PS en CDH haalden er samen 30 van de 72 Franstalige zetels binnen, het FDF 12. Samen geeft dat met 42 op 72 zetels eveneens een comfortabele meerderheid. 

    De Wever in snelheid genomen

    De Waalse partijen hebben dus niet gewacht op de uitkomst van de gespreksronde van federaal informateur Bart De Wever. Door hun initiatief zetten ze De Wever een serieuze hak. Bart De Wever droomde immers van een centrumrechtse regering zonder PS, maar omdat zowat alle partijen hebben aangegeven dat ze op alle niveaus de voorkeur geven aan symmetrische coalities, lijkt zo'n centrumrechtse regering opeens veraf.

    Het lijkt immers heel onwaarschijnlijk dat De Wever er nu nog in zou slagen om CDH los te weken van de PS om hen samen met de MR op te nemen in een federale regering met N-VA, CD&V en Open VLD. De kansen voor een federale klassieke tripartite zijn daardoor ook opnieuw gestegen.

    Aan Vlaamse zijde zijn er nog geen gesprekken opgestart over de vorming van een regering. De Vlaamse partijen willen eerst duidelijkheid over de samenstelling van de federale coalitie vooraleer die gesprekken op te starten.

    Slecht nieuws voor de MR

    Ook voor de MR van Didier Reynders en Charles Michel is het akkoord tussen de PS en CDH slecht nieuws. De partij droomde er immers van om voor het eerst in tien jaar opnieuw in de deelstaatregeringen te zetelen.

    Terug naar af? Open Vld en CD&V liggen dwars in Brussel

    Open Vld en CD&V hebben van bij het begin van de contacten n.a.v. de Brusselse regeringsvorming laten verstaan dat ze grote moeite hebben met een regeringsdeelname door het FDF aan Franstalige kant, en die reserve blijft ook vandaag bestaan. Dat laten voorzitters Gwendolyn Rutten en Wouter Beke samen met Brussels formateur Guy Vanhengel vanavond weten.

    Open Vld en CD&V gaan daarom niet in op de uitnodiging van de Brusselse Franstalige partijen om de gesprekken op te starten.

    De verklaring komt nadat de voorzitters van PS, cdH en FDF hadden bekendgemaakt dat ze coalitiegesprekken opstarten, PS en cdH voor Wallonië en de Franse gemeenschap, en PS, cdH en FDF voor Brussel. In Brussel was een derde partner nodig om aan meerderheid te komen binnen de Franse taalgroep in het Brussels parlement. FDF is de derde fractie in het Brussels parlement met 12 zetels.

    Kort nadien meldde het kabinet van Guy Vanhengel, de Brusselse formateur voor de Nederlandstalige taalgroep, dat Open Vld, sp.a en CD&V onderhandelingen starten aan Nederlandstalige zijde in Brussel. Morgen om 11 uur zou er een persconferentie met de zes partijen volgen, maar het is onzeker of dit nog doorgaat.

    Totale impasse
    Met deze njet van Open Vld en CD&V gaan we naar de totale impasse. Zonder het FDF hebben PS en cdH geen meerderheid in het Franstalige kiescollege in het Brussels parlement.

     

    "Dit hoeft geen slecht nieuws te zijn voor N-VA", zeggen politicologen

    De snelle coalitievorming in Wallonië en Brussel hoeft geen slecht nieuws te zijn voor federaal informateur Bart De Wever. Dat is te horen bij verschillende politicologen. "Mogelijk is dit de opstap naar een confederale samenstelling van de federale regering", zegt Nicolas Bouteca van de UGent.

    De federale informateur lijkt in snelheid gepakt door de regeringsvorming in Brussel, waar PS aan tafel schuift met cdH en FDF, en in Wallonië, waar PS enkel met cdH onderhandelt.

    "De centrumrechtse coalitie waar Bart De Wever op federaal niveau van droomde, wordt nu heel erg moeilijk", zegt Nicolas Bouteca. "MR zal vandaag wellicht meer zin hebben gekregen om te onderhandelen met N-VA, maar cdH minder dan ooit", vult zijn collega Dave Sinardet (UA en VUB) aan. "De poging van De Wever om een centrumrechtse regering op de been te brengen is mislukt."

    Volgens beide professoren zullen de onderhandelingen over een Vlaamse regering nu snel worden opgestart. "Mogelijk kan er dan een federale regering worden gevormd in symmetrie met de regering in de eigen taalgemeenschap", denkt Bouteca. "Dat zou kunnen neerkomen op CD&V, N-VA, PS en cdH. Het is heel lang geleden dat er nog een federale regering met vier partijen is gevormd."

    Sinardet sluit het scenario niet uit, maar verwacht in dat geval een groot conflict met de achterban van N-VA. "Die heeft de staatshervorming al moeten inslikken en zou nu dus moeten leven met een samenwerking met PS."

    Dan is de klassieke tripartite een realistischer oplossing. "N-VA zou dan een Vlaamse regering kunnen vormen met CD&V, dat is op zich geen slecht scenario voor de partij", denkt Sinardet. "Voor CD&V is zulks wel bijna een horrorverhaal. N-VA zal de Vlaamse regering willen gebruiken om federaal oppositie te voeren en CD&V zit geprangd tussen beide niveaus."

    05-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kansen van De Wever blijven klein

    Kansen van De Wever blijven klein

    Oproep tot protestmars op Brussel als N-VA niet in regering zit

    di rupo weigert debat met de wever

    Premier Elio Di Rupo (PS) weigert resoluut een debat met N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die had hem maandag uitgedaagd tot een rechtstreeks duel, …

    voorlopige zetelverdeling kamer n va 34 zetels ps 1 zetel voorsprong op mr

    Met bijna 80 procent van de stemmen geteld, komt N-VA uit op 34 zetels in de Kamer, een groei met 7 zetels ten opzichte van het resultaat bij de vorige verkiezingen. PS blijft met 22 zetels de …

    de n va stemmers zullen de gevolgen van dit soort beleid moeten dragen

    De Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) is tegen regeringsdeelname met N-VA. "Ik zal dat persoonlijk niet adviseren, de programma's van N-VA en sp.a zijn zo verschillend dat ik niet …

    beke na jaren ambras maken moet je nu geen open armen verwachten

    CD&V-voorzitter Wouter Beke is niet verbaasd over de negatieve reacties uit Franstalig België op het filmpje van N-VA-kopman Bart De Wever. …

    vande lanotte zet deur open voor tripartite met groen

    Vande Lanotte zet deur open voor tripartite met Groen

    Sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte zet als eerste de deur open voor een Vlaamse regering met CD&V, Open Vld, de sp.a én de groenen. "Voor …

     

    kansen van de wever blijven klein

    De kansen van N-VA-voorzitter Bart De Wever om een federale regering op de been te brengen blijven klein. Dat is te horen bij verschillende politicologen. "Een lichtpunt is wel dat de onderhandelaars de lippen op elkaar houden tegenover de buitenwereld", vindt Nicolas Bouteca van de Universiteit Gent.

    Koning Filip verlengde het informateurschap van Bart De Wever dinsdag met een week, daarna moet de N-VA'er met een eindrapport komen. "Het lijkt erop dat die beperking tot twee weken er op vraag van De Wever komt", zegt politicoloog Dave Sinardet (VUB en UA). "Twee weken is nu ook weer niet zo kort, hij is tenslotte geen formateur."

    Lees ook: De Wever krijgt nog tijd tot 10 juni

    Nicolas Bouteca stelt vast dat de gesprekspartners zich al een week in stilte hullen, "dat was bij vorige onderhandelingen wel eens anders". Maar mogelijk willen de andere partijen De Wever gewoon in de val laten lopen, analyseert de politicoloog. "We weten niet hoe geloofwaardig hun bereidheid is om met N-VA te praten."

    MR en cdH

    Voornaamste uitdaging voor de komende week blijft de Franstalige partners MR en cdH te overtuigen. "De vraag blijft echter waarom die twee met N-VA in een regering zouden stappen", stelt Sinardet. "Als ze dat doen dreigen ze immers in Wallonië en Brussel uit de boot te vallen, en het belangrijkste doel van MR is net om in de regionale regeringen te raken. De hoop van De Wever is dat MR en cdH een bondgenootschap sluiten, maar dat zit er niet onmiddellijk in."

    "MR valt mogelijk nog te overtuigen met een premierschap, maar dat is voor cdH niet mogelijk", vervolgt Bouteca. "In het geval van MR zou het dan om Didier Reynders moeten gaan, maar hij heeft niet uitmuntend gescoord."

    Iemand van PS?

    Beide politicologen verwachten dat volgende week dinsdag iemand van PS in het veld zal worden gestuurd. Wellicht gaat het dan opnieuw om een informateurschap, of een andere verkenningsfunctie. Voor een formateur is het hoe dan ook nog te vroeg. "Maar het is belangrijk dat hen de tijd wordt gegund", vindt Bouteca. "Het is tenslotte voor vijf jaar."

     

    04-06-2014 om 13:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Albert geeft interview zonder medeweten van het hof

    Koning Albert geeft interview zonder medeweten van het hof

    Als men nu al eens begint met dat belachelijke gedoe v al die koningen en koninginnen af te schaffen. Onthef die v hun titel en dat ze als gepensioneerde leven met max 1500 euro, zoals dat gaat na elke carrière-stop v werknemers. Gedaan met die eeuwige dotatie... enkel nog voor de huidige koning, koningin en opvolgster. Maar het zou nog beter zijn om gewoon democratisch een president voor ons onafhankelijk Vlaanderen te kiezen zodat wij niet altijd geconfronteerd moeten worden met dat circus.

    Wat een middeleeuwse klucht: prinsjes in paleizen. We zijn in de 21ste eeuw. We hadden beter gedaan zoals nu in Spanje: opdoeken die poppenkast en belangenvermenging van een klein clubje adellijke inteelt

    Dit is een wraakactie die in elkaar gestoken werd door Pardoen en Paola om Filip's gezag te ondermijnen.

    Voor zijn tachtigste verjaardag heeft koning Albert II toestemming gegeven voor een interview met een journalist van de zender RTL. Het Paleis zegt officieel niet op de hoogte gesteld te zijn. Het is voor het eerst in de Belgische geschiedenis dat een gewezen staatshoofd een interview geeft. Het gesprek is op maandag 9 en dinsdag 10 juni te zien op RTL en VTM.

    Interviewer Pascal Vrebos mocht voor het interview, afgenomen tijdens twee namiddagen vorige week, langsgaan op kasteel Belvédère, waar koning Albert en koningin Paola wonen. Albert en Paola praten in het Frans vrijuit over zowel gelukkige, als pijnlijke en moeilijke momenten uit hun leven. Het gaat zowel om persoonlijke zaken, zoals hun kindertijd (zonder moeder voor Albert, zonder vader voor Paola) en hun ontmoeting, als publieke zaken zoals de abortuswet of het overlijden van zijn broer Boudewijn in 1993. Ook de kwestie Delphine Boël, de buitenechtelijke dochter van Albert, is aangekaart. Maar wat Albert hierover zegt, willen de makers voorlopig niet zeggen.

    Geen polemieken te verwachten
    Zware polemieken vallen er niet te verwachten. "Met al zijn ervaring heeft Albert er over gewaakt de positie van zijn zoon als koning niet te verzwakken. Hij rekent met niemand af", zegt Stéphane Rosenblatt, directeur informatie van RTL-TVi.

    De pers kreeg vandaag twee korte fragmenten te zien uit het interview. In een eerste gaat Albert - bij momenten met krop in de keel- in op het overlijden van zijn broer Boudewijn in het Spaanse Motril. Over hoe hij het nieuws van Fabiola vernam via de telefoon. Hijzelf was toen in Zuid-Frankrijk. Albert had gehoord dat Boudewijn een malaise had gehad. "Hoe gaat het met hem nu? vroeg ik haar. Nu is hij in de hemel, hij is dood", zou Fabiola gezegd hebben.

    Jean-Luc Dehaene
    Albert had vervolgens een gesprek met zijn zus Josephine-Charlotte, die hem zei "voor ik flauwval moet je goed luisteren. Je vordert nu een militair vliegtuig op - nu ben jij de baas - en je gaat meteen naar Spanje". Hij praat ook over toenmalig premier Jean-Luc Dehaene, die hem achter zijn veren zat om een beslissing te nemen over de troonsopvolging. "Mijn innige deelneming. Wij willen weten wat uw plannen zijn. Gaat u akkoord om uw broer op te volgen?", zou het hebben geklonken. Albert vertelt dat hij Fabiola in Spanje heeft gevraagd wat zij ervan dacht. "Wat zou mijn broer gekozen hebben?", zou Albert hebben gevraagd. "Jij natuurlijk, en niet voor een korte tijd" zou Fabiola geantwoord hebben.

    Verliefd op "aanbiddelijk schepsel"
    In een tweede fragment praten Albert en Paola over hun kennismaking (op de ambassade in Rome) - en valt op hoe Paola Albert geregeld in de rede valt. Albert vertelt hoe hij verliefd werd op dat "aanbiddelijk schepsel". Paola vertelt hoe ze bij hun eerste ontmoeting eigenlijk moe was en wou vertrekken. Maar dat mocht niet van het protocol.

    Op de Twitterpagina van RTL-journalist Gregory Willocq pronken al enkele tweets en foto's over het unieke gesprek. De koning zou volgens hem al zijn integrale goedkeuring hebben gegeven.

    Alweer 'ruis op de lijn'
    Over het interview zelf geeft het Paleis geen commentaar. "We kennen de inhoud van het interview niet". Het is de tweede maal dat er ruis op de communicatielijn lijkt te zitten tussen koning Filip en zijn ouders. In april ontsloeg koning Filip Vincent Pardoen als hoofd van het Huis van Koning Albert, nadat die een brief van koningin Paola zonder medeweten van haar zoon-staatshoofd naar de media had gestuurd waarin ze haar bezorgdheid uitte over de gezondheidstoestand van prins Laurent, die toen in coma lag. Het paleis zei toen wel dat er geen enkel persoonlijk conflict speelde in de kwestie.

    04-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    03-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse koning Juan Carlos treedt af Nieuwe generatie moet hoofdrol spelen

     

    stopt het dan oSpaanse koning Juan Carlos treedt af Nieuwe generatie moet hoofdrol spelen

    stopt het dan nooit

    zijn volk crepeert, ze zouden daar beter de monarchie afschaffen

     

     De Spaanse regeringsleider Mariano Rajoy heeft vandaag aangekondigd dat koning Juan Carlos (76) troonsafstand doet. Prins Felipe (46) volgt zijn vader op als koning. "Hij is matuur en voorbereid", aldus Juan Carlos
    Premier Rajoy maakte het nieuws om 10.30 uur bekend op een persconferentie. Om de abdicatie van de 76-jarige vorst mogelijk te maken moet de grondwet aangepast worden, verklaarde hij.

    Juan Carlos was bijna 39 jaar aan de macht. Hij werd koning in 1975, na het overlijden van dictator Francisco Franco die hem persoonlijk als opvolger benoemd had. Hij maakte komaf met het regime van Franco en voerde hervormingen door die leidden tot een nieuwe grondwet, waarmee in 1978 de huidige Spaanse constitutionele monarchie vorm kreeg. 
    Nieuwe generatie
    "De nieuwe generatie wil en moet de hoofdrol spelen", zei Juan Carlos vanmiddag in een boodschap aan het volk die op tv en radio werd uitgezonden. "De jongere generatie kan met nieuwe energie veranderingen en uitdagingen aan."

    Hij meent dat zijn zoon Felipe, die hem opvolgt, klaar is voor zijn nieuwe rol. "Hij heeft de volwassenheid en de verantwoordelijkheid voor deze rol. Hij belichaamt de stabiliteit." Felipe kan wat Juan Carlos betreft "beginnen aan een nieuw hoofdstuk van hoop, waarin de verkregen ervaring en de impuls van een nieuwe generatie worden gecombineerd."

    Juan Carlos bedankte het Spaanse volk en zijn vrouw voor alle hulp en steun tijdens zijn koningschap van bijna 40 jaar. Terugkijkend voelt hij niets dan trots en dankbaarheid". "Ik heb me er altijd voor ingezet dat Spanje zich in vrijheid zou kunnen ontwikkelen." Toen hij in januari 76 werd, vond hij het tijd voor zijn aftreden, zei hij in zijn toespraak.

    Gezondheidsproblemen
    In Spanje werd al langer gespeculeerd over een mogelijke troonsafstand. Juan Carlos heeft al geruime tijd gezondheidsproblemen en onderging de voorbije jaren meerdere heupoperaties. Kroonprins Felipe kreeg daarom vorig jaar al meer taken toevertrouwd.

    De koning kwam ook enkele keren in opspraak. Zijn dochter Cristina de Borbón y Grecia is verwikkeld in een corruptieschandaal en verscheen dit jaar nog voor de rechter op verdenking van betrokkenheid bij miljoenenfraude door haar echtgenoot Iñaki Urdangarín. Het vertrouwen in de koning brokkelde verder af toen bekend raakte dat hij in volle financiële crisis deelnam aan een jachtpartij op olifanten in Botswana.

    Uitzonderlijke ministerraad
    De troonswissel zou voor zeer binnenkort zijn. De Spaanse premier roept morgen een uitzonderlijke ministerraad bijeen waar de kwestie zal behandeld worden. De Spaanse grondwet gebiedt dat de troonsafstand moet gebeuren met een organieke wet, goedgekeurd door het parlement. "Ik verwacht dat dit proces zich afspeelt in een context van institutionele stabiliteit en als bewijs van onze volwassen democratie", aldus Rajoy.

    "Belangrijke rol"
    Premier Elio Di Rupo benadrukt in een reactie de "belangrijke rol" die koning Juan Carlos heeft gespeeld in het herstel van de democratie in Spanje. 

    In naam van de Belgische regering bedankt de premier koning Juan Carlos "voor de intense en hartelijke relaties" die België en Spanje onder zijn bewind onderhielden. Ook feliciteert hij prins Felipe met zijn nakende troonsbestijging en wenst hij prins Felipe en zijn echtgenote, prinses Letizia, alle succes toe bij de uitoefening van hun nieuwe functie.

    03-06-2014 om 20:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!