Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.com/product-category/cannabis-flower/online-dispensary-northwest-territories/
  • https://news.herbapproach.com/how-to-keep-weed-fresh/
  • hgfhgf
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    23-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet: flitsende gendarmes hebben het op toeristen gemunt

    Opgelet: flitsende gendarmes hebben het op toeristen gemunt

    Blijkbaar willen alle franssprekende Europeanen het zuur verdiende vlaamse geld !!!

    Overal waar links aan de macht is wordt het geld uitgedeeld aan profiteurs in ruil voor een rode stem. De werker en brave huisvader zal het gelach wel betalen.

    Dat is niet alleen in Frankrijk ook in de ons omringende landen is er snelheidscontrole,er is een dringende mentaliteitswijziging nodig en dat kan alleen op de harde manier.

    Vlaamse toeristen die deze zomer door Frankrijk rijden, kijken beter goed uit. De gendarmerie zet er minstens 160 rondrijdende, anonieme flitsauto's in, die dag en nacht zullen patrouilleren. En de boetes, in het slechtste geval tot 1.500 euro, vallen tegenwoordig ook steevast in je bus.

    "De Franse politie gebruikt nieuwe mobiele radars die doeltreffender zijn dan de bestaande vaste exemplaren en bovendien niet zichtbaar zijn. Anonieme politievoertuigen rijden zo rond op de (auto)wegen en flitsen alle bestuurders die te snel rijden, zelfs in de tegenovergestelde richting. Ook roekeloos rijgedrag zal worden aangepakt. Er is geen ontkomen aan. De kans dat je gepakt wordt, is zeer reëel", zegt Danny Smagghe van Touring in Het Laatste Nieuws. 

    "Je betaalt je boete maar beter meteen. Als je dat niet doet, dan verhogen de bedragen. En voor wie helemaal niet betaalt, is de gendarmerie bijzonder streng. Bij een volgend bezoek aan Frankrijk gaat de auto dan aan de ketting. Ze werken ook met nummerplaatherkenning", aldus Smagghe.

    23-06-2014 om 19:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Croo: Di Rupo moet zich niet te fors uitspreken

    De Croo: Di Rupo moet zich niet te fors uitspreken

    De regering heeft 1,9 miljard verzwegen en Geens heeft 16 miljard vergeten te boeken van de regionale sociale huisvestingsmaatschappijen als officiële schuld, Dat noemen ze goed bestuur van de vorige regering Di Rupo ! Als er een Di Rupo 2 komt is de schade niet meer te overzien en het land gegarandeerd failliet ! I Liever verandering dus !

    Ik heb vandaag al veel gelezen en gehoord en dat voorspelt niets goed : . 1. CDH gegijzeld door PS . 2. MR kan nooit alleen in centrumrechtse regering stappen . 3. OVLD wil niet in Federale regering zonder mee te regeren op Vlaams niv. . 4. Uitspraken van DI Rupo zijn een premier onwaardig en drijft de spot met de . vlamingen. . 5 twee verdoken miljarden schuld duiken weer op ons af te komen . Ik vrees voor een nieuw record .

    Ik ben het vaak niet eens met De Croo maar nu geef ik hem gelijk. Dat BDW de OVLD nog niet echt wil betrekken in een eventuele regeringsvorming ligt aan de partij zelf. Eisen dat ze zowel federaal als Vlaams willen regeren is niet echt slim van Rutten. In de huidige regering van lopende zaken is het toch ook zo. De PS is voor Vlaanderen een monster dat het Vlaams geld opvreet.

    "Een premier in lopende zaken moet zich niet te fors uitspreken." Zo heeft vicepremier in lopende zaken Alexander De Croo (Open Vld) vandaag in VTM Nieuws gereageerd op de interviews waarin Elio Di Rupo fulmineert tegen een centrumrechtse regering. Het kopstuk van Open Vld begrijpt ook niet waarom alle energie wordt gestoken in het cdH met het oog op zo'n regering. "Die partij is evenzeer centrumrechts als dat Vladimir Poetin vanavond supporter van de Rode Duivels zal zijn."

    "Ik vind dat nogal onvoorzichtig van een premier in lopende zaken om daar nu in te gaan avonturieren. Als regering van lopende zaken heb je toch een verantwoordelijkheid om te zorgen dat er niets misloopt en ik vind dat een minister in lopende zaken, vooral een premier in lopende zaken, zich niet te fors moet uitspreken. Ik vind dat geen goede zaak", aldus De Croo. 

    Di Rupo en PS-voorzitter Paul Magnette onderstreepten de voorbije week in tal van interviews dat ze er alles aan willen doen om de N-VA uit de federale regering te houden. Ze laakten dat informateur Bart De Wever (N-VA) hen aan de kant schuift en een voorkeur lijkt te hebben voor een centrumrechtse regering met N-VA, CD&V, MR en cdH. 

    De Croo is "verbaasd dat alle energie wordt gestoken in het beïnvloeden van het cdH". "Die partij is evenzeer centrumrechts als dat Vladimir Poetin vanavond supporter van de Rode Duivels zal zijn. Ik heb de voorbije twee jaar dagelijks in de federale regering gezien dat het een centrumlinkse partij is die nauw aansluit bij de PS", meent de uittredende vicepremier van Open Vld. 

    Open Vld lijkt momenteel niet op het voorkeurslijstje van De Wever te staan. De Croo, die erop hamerde dat de liberale familie erop vooruit is gegaan bij de verkiezingen, lijkt het nochtans "logisch" om "alle opties te bekijken als het de bedoeling is om een centrumrechtse regering te vormen". Hij herhaalde wel dat zijn partij enkel in een federale regering wil stappen, als ze ook in de Vlaamse regering een plaats krijgt. 

    Dat de N-VA van De Wever de liberale fractie van Guy Verhofstadt de rug toekeerde in het Europees parlement, staat volgens De Croo los van de binnenlandse politiek. "Wat in Europa gebeurt, staat los van wat er in ons land gebeurt. Dat heeft voor mij geen invloed, maar het geeft Vlaanderen wel duidelijkheid."

    Vrijdag raakte overigens bekend dat er een gat van 1,9 miljard euro is geslagen in de federale begroting. Tijdens de vorige, anderhalf jaar aanslepende regeringsformatie moest de regering in lopende zaken tussenbeide komen, maar daar is "momenteel nog geen reden toe", aldus De Croo.

    23-06-2014 om 12:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters niet opgezet met uitspraken Di Rupo over N-VA

    Peeters niet opgezet met uitspraken Di Rupo over N-VA

    Als CD&V nu voor Di Rupo kiest zal het land te klein zijn .

    Di Rupo zou beter kijken naar de puinhoop die hij achter gelaten heeft. . . Bespaar ons meneer Di Rupo de ondergang van Vlaanderen.

    Peeters zal zijn kiezers verloochenen en zou zelfs een contract sluiten met de duivel, wat voor een katholiek zeer erg is, om toch maar voor hem dat postje van Premier te vrijwaren.

    Dat ontslagnemend premier Elio Di Rupo openlijk zijn voorkeur heeft uitgesproken tegen een regering met N-VA en voor een klassieke tripartite lijkt niet naar de zin van ontslagnemend Vlaams minister-president Kris Peeters. "Di Rupo zegt wat hij denkt te moeten zeggen. Ik heb dit weekend heel wat dingen gelezen en gehoord. Ook dingen die de zaken niet vergemakkelijken", zo zei Peeters vandaag bij de hervatting van de Vlaamse regeringsvorming.

    De centrale werkgroep van onderhandelaars van CD&V en N-VA komt vandaag samen op het kabinet van ontslagnemend minister van Begroting Philippe Muyters. De werkgroep buigt zich over de vooruitgang van de 21 verschillende thematische werkgroepen. 

    Die werkgroepen werken ook deze week nog verder op thema's die variëren van Financiën tot Welzijn en Onroerend Erfgoed. De kans bestaat dat vanaf volgende week enkel nog de centrale werkgroep met de acht hoofdonderhandelaars voort onderhandelt. Dat liet N-VA-delegatieleider Geert Bourgeois voor aanvang van de vergadering verstaan.

    Verband met federale formatie?
    Net als de voorbije weken blijven de onderhandelaars van de Vlaamse formatie elk rechtstreeks verband met de federale regeringsvorming ontkennen. Woensdag brengt informateur Bart De Wever verslag uit bij de koning. Dan moet blijken of zijn gedroomde centrumrechtse coalitie nog enige kans op slagen heeft.

    "Dat zijn vragen die u aan de informateur moet stellen", zo wimpelde Kris Peeters eerst enkele vragen over de federale formatie af. Maar gevraagd naar een reactie op de uitspraken van Elio Di Rupo, liet Peeters toch verstaan dat die de lopende gesprekken niet bepaald vooruit helpen.

    23-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    22-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poetin: Respecteer staakt-het-vuren Oekraïne

    Poetin: Respecteer staakt-het-vuren Oekraïne

    De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn steun uitgesproken voor het staakt-het-vuren dat de Oekraïense president Petro Porosjenko gisteren heeft afgekondigd. Hij roept alle partijen in Oekraïne op de wapens neer te leggen en de dialoog aan te gaan. Dat meldt het Kremlin vandaag.


    Poetin noemt het "onaanvaardbaar" dat de gevechten aan de grens tussen Oekraïne en Rusland lijken door te gaan op Russisch grondgebied. "Dat zorgt niet alleen voor materiële schade, maar het bedreigt ook de gezondheid en levens van onze burgers", aldus Poetin.

    Het staakt-het-vuren dat door Porosjenko afgekondigd werd,  moet een week duren. In die tijd wil hij zijn 15-puntenplan voor vrede in de praktijk brengen. Volgens Poetin voorziet dat plan echter niet in concrete maatregelen die leiden tot onderhandelingen.

    "Het vredesplan zou niet moeten lijken op een ultimatum", benadrukte de Russische president. Het staakt-het-vuren moet als kans worden gegrepen voor "zinvolle onderhandelingen en politieke compromissen".

    Lees ook

     

    22-06-2014 om 23:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefste Google, mag papa een dagje vrij voor zijn verjaardag?

    Liefste Google, mag papa een dagje vrij voor zijn verjaardag?

    Google is een van de meest vooruitstrevende bedrijven ter wereld en dat heeft het nogmaals bewezen. Een jong meisje vroeg in een brief of haar papa een dagje vrij kon krijgen om zijn verjaardag te vieren. Google reageerde en ging in op haar vraag, het bedrijf deed er zelfs nog een schepje bovenop.

    "Beste Google-werknemer", schreef ze. "Kan je alstublieft papa een dagje vrij geven, zodat hij woensdag een dag vrij heeft. Want papa is ALLEEN vrij op zaterdag." Katie voegt eraan toe: "P.S. Het is papa's VERJAARDAG. P.P.S. Het is zomer, weet je wel." 

    Daniel Shiplacoff, de baas van Katie's vader, ging in op de vraag, meer zelfs, Katie's vader kreeg een hele week verlof. "Bedankt voor het attente briefje. Je vader heeft hard gewerkt en veel mooie dingen ontworpen voor Google en miljoenen mensen over de hele wereld. Voor zijn verjaardag en omdat vrije woensdagen belangrijk zijn tijdens de zomer, geven we hem de hele eerste week van juli vrijaf." 

    Mooi gebaar van Google.

    © Imgur.
    .
     

    22-06-2014 om 12:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    21-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gucht: Keuze fractie is voor VB-achterban van N-VA

    De Gucht: Keuze fractie is voor VB-achterban van N-VA

    Die moest al meer dan 20 jaar achter slot en gendel zitten

    Karel De Gucht

    Eurocommissaris Karel De Gucht maakte zijn eigen analyse van de keuze van N-VA voor de ECR in het Europees Parlement, en niet voor Europese liberalen (ALDE). ‘Dat N-VA het Vlaams Belang heeft leeggezogen, heeft invloed op hun gedrag’, zei De Gucht in Vandaag op Radio 1.

    Karel De Gucht, een ervaren man in de Europese besluitvormingsmachine, had naar eigen zeggen niet zien aankomen dat N-VA voor de Europese Conservatieven zou kiezen in het EP. ‘Vuile streken in de politiek zie je meestal niet aankomen.’

    ‘De N-VA mag de mening hebben die ze wil, maar de manier waarop is minder fraai’, aldus De Gucht, die zelf naar eigen zeggen geen contact had met N-VA’ers. ‘Maar ik wist wel wat er gaande was. Er zijn besprekingen geweest tussen N-VA en Open VLD.’

    De imagoschade voor Guy Verhofstadt, Europees lijsttrekker van de liberalen, schat De Gucht niet al te dramatisch in: ‘Als je al veertig jaar in de politiek zit, kan je daar wel tegen. Verhofstadt zal een prominente rol blijven spelen in Europa.’

    Dat Verhofstadt zich in de luren zou laten leggen hebben vindt De Gucht onzin. ‘Men wil gewoon een uitleg geven om te bewijzen dat N-VA geen vuile streek heeft uitgehaald. De keuze van N-VA is vooral een strategische. Ze willen zich distantiëren van de andere partijen, ze willen een anti-establishmentpartij zijn. Ik heb het nog al gezegd: de N-VA heeft bij de verkiezingen het Vlaams Belang leeggezogen en dat zal een invloed hebben op de partij. Nu en dan zal ze keuzes maken die de VB-achterban bedient. De keuze voor de ECR is er zo één. N-VA zegt daarmee: “wij doen niet mee met de rest, wij doen iets anders”. Het is nu de eerste keer dat een partij in België de keuze maakt voor het euroscepticisme.’

    21-06-2014 om 11:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever is getreuzel van Benoît Lutgen (cdH) beu

    Bart De Wever is getreuzel van Benoît Lutgen (cdH) beu

    De walen willen gewoon niet luisteren en samenwerken met de grootste deel van de Vlamingen. Als je het mij vraagt? Dit betekent gewoon het einde van België bij de volgende verkiezingen? Dat koning Filip nu maar goed oplet? En het zijn de Walen die niet willen luisteren en hun wil opleggen aan de Vlamingen. Ze gaan nog wenen binnen 10 jaar hoe dom ze nu wel konden zijn?

    Denkt cdH onder druk aan en ander scenario, met medeweten van de CD&V? Indien nodig art. 35. Zo kan het niet verder.. Die Franstaligen zijn echte energie vreters.. ten koste van het land.

    Het is nu niet anders dan in de tijd van Madame Non. Officieel willen gaan voor een federale rechtse regering, maar in het bed kruipen met De Rupo, een Waalse regering vormen, en strategische plannen smeden om De Wever toch buiten spel te zetten. . Lutgen, stop uw spelletje. Na drie weken moet je toch weten wat je wilt. Het is ja of neen, maar stop uw doorzichtig spel.

    Als N-VA-voorzitter Bart De Wever de volgende dagen geen duidelijke 'oui' krijgt van de cdH-voorzitter, geeft hij woensdag zijn opdracht als informateur terug aan koning Filip met de melding dat een centrumrechtse regering van N-VA, CD&V, MR en cdH er niet inzit.

    Al anderhalve week zit er geen schot meer in de toenaderingspogingen. Met z'n deadline verhoogt De Wever de druk op de cdH, die hij van dubbel spel met de PS verdenkt. Toen de N-VA'er vorige dinsdag een tussentijds rapport overhandigde aan de koning, ontbrak daarvoor tot een halfuur voor de afspraak de goedkeuring van cdH. Pas op het nippertje liet Lutgen weten dat ook hij nog een weekje wou doorgaan. Dat scenario dreigt zich straks te herhalen, met onbekende afloop. Bij een 'oui' kan de informateur vervellen tot formateur. Bij een 'non' volgt een eerste crisismoment.

    Koning Filip vliegt vandaag naar Rio om er voor de Duivels te supporteren tegen Rusland. Daags na zijn terugkeer wacht hem mogelijk de meest delicate beslissing in zijn prille loopbaan als koning. Verzoekt hij De Wever zijn pogingen verder te zetten? Of brengt hij Elio Di Rupo (PS) aan zet om na te gaan of een klassieke tripartite zonder N-VA mogelijk is? "De kiezer heeft de vorige regering beloond, dus waarom niet?", gaf Di Rupo gisteren alvast aan

    21-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    20-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbonden dreigen Bancontact plat te leggen

    Vakbonden dreigen Bancontact plat te leggen

    Onozelaars. hiermee brengen ze weer andere bedrijven in de problemen, kunnen daar dan ook gaan staken, brengen die weer andere........ enz tot er niets meer is

    Blijkbaar zijn er volgens de vakbonden nog steeds te weinig doppers. Met een staking hier en daar verdwijnen er weer arbeidsplaatsen en kunnen ze hun geldkas nog méér aanvullen. Weinigen schijnen te weten dat de vakbonden elke MAAND enkele tientallen miljoenen verdienen om de uitbetaling van het dopgeld te verzorgen, ze hebben er dus alle belang bij om zo veel mogelijk doppers onder hun leden te hebben. Hier hoor ik nog steeds niets over.

    Laat ons ens beseffen dat we allemaal boven onze stand leven. We moeten 2 wagens hebben, 2 keer op reis gaan, willen maar 36 u per wek werken en willen wel verdienen alsof we nog 40 u werken. . Vroeg of laat zal dit tegen ons keren en zullen we rapper,achteruit boeren dan vooruit.

     Het personeel van Worldline, de beheerder van het elektronisch betaalverkeer in België, heeft een stakingsaanzegging ingediend. Volgende maandag 23 juni komt er een algemene vergadering waar zal beslist worden of en wanneer een eventuele werkonderbrekingen zal plaatsvinden. De vakbonden vrezen dat de onderneming "beknibbelt op noodzakelijke technologische investeringen of op noodzakelijk personeel om de goede werking van het elektronisch betaalsysteem te garanderen". De Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO) noemt de dreigende staking bij Atos Worldline "onaanvaardbaar".

    "Een staking zou wel degelijk betekenen dat het betalingssysteem zal platliggen", aldus Koen Dries, algemeen secretaris van de vakbond LBC. "Wij betreuren dit zelf, maar het gaat om de korte pijn. Als de directie weigert om de problemen op een ernstige manier te bespreken, dan zal het inderdaad zo ver komen. Als ze het gesprek wel willen aangaan, dan kan onderhandeld worden over een minimumbezetting. Laat het echter duidelijk zijn dat wij hopen dat het niet zo ver zal moeten komen." 

    Dries voegt eraan toe dat "de pannes in het nabije verleden het rechtstreekse gevolg zijn van besparingen en het nemen van almaar meer risico's". Hij benadrukt nog dat het in het belang van de klant is dat de problemen aangepakt worden, omdat er anders alleen maar meer problemen dreigen op te duiken. 

    Personeelstekort
    De werknemers vragen stabiliteit en eisen dat er op korte termijn noodzakelijke aanwervingen komen. De vakbonden schatten het personeelstekort op 10 procent. Daarnaast hamert het personeel op een bedrijfsplan en een investeringsbeleid voor de komende jaren, waarbij "de obstakels voor investeringen in België die de Franse groep Atos heeft gesteld, worden weggenomen." Atos is sinds 2006 eigenaar van Worldline.

    In een reactie stelt Bram Boriau, woordvoerder van Worldline, dat "we de onderhandelingen een kans willen geven en dat een dialoog moet gevoerd worden". "Wij staan constant in nauw overleg met het personeel en betreuren dat de vakbonden dit op deze manier naar buiten brengen."

    "Onaanvaardbaar"
    "We hebben net een tweede panne op nog geen half jaar tijd achter de rug en nu zou het betaalverkeer opnieuw een hele dag plat liggen door een staking. Dit is gewoon onbegrijpelijk", zegt UNIZO-woordvoerder Sanderijn Vanleenhove.

    De impact voor handelaars en consumenten is enorm, zegt UNIZO. "Indien de staking op voorhand is aangekondigd, kunnen consumenten zich voorbereiden, maar toch zullen heel wat consumenten hun aankopen uitstellen of helemaal niet doen. Voor de handelaars betekent dit een inkomstenverlies. En sowieso is het voor zowel de handelaars als voor de consument gewoon heel onpraktisch", aldus Vanleenhove.

    De ondernemersorganisatie wijst er nog op dat het vertrouwen in het elektronisch betaalverkeer, en meer bepaald Atos Worldline, met een eventuele staking een serieuze deuk zou krijgen. "Handelaars én consumenten worden aangemoedigd om zoveel mogelijk elektronisch te betalen. Dat is gemakkelijker en veiliger. Maar dan moeten ondernemers en consumenten wel kunnen rekenen op het systeem", besluit UNIZO.

    20-06-2014 om 23:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo:

    Di Rupo: "Moeten alles doen om regering te vormen zonder N-VA"

    Wat een walgelijk figuur is die toch.

    Ga terug naar Italië man,

    Dit is nu het toppunt van arrogantie en minachting vanwege Di Rupo , eerst een schijnheilige vertoning , tot hij de kans ziet om NVA op welke manier ook te beklatten . Als de NVA uit de regering gehouden wordt , moeten de NVA kiezers alles doen om de geld transfers naar Wallonië en Brussel (PS KAS !) te stoppen , zodat de PS zijn kiezers niet meer kan kopen met Vlaams geld ! .

    Harde taal van ontslagnemend premier Elio Di Rupo in een interview met het RTBF-televisiejournaal. Hij zegt er te verwachten dat de MR zich zal vastklinken aan de N-VA en noemt dat "verontrustend" en "kiezersbedrog". N-VA noemt hij "een separatistische, ultraliberale en conservatieve partij".

    De MR kreeg een stevige veeg uit de pan van Di Rupo. Volgens hem had de MR voor de verkiezingen gezegd dat ze nooit met de N-VA in een regering zullen stappen. Hij stelt dat iedereen nu het tegenovergestelde verwacht: "Ik kom net uit de Kamer en iedereen zegt daar dat de MR zich zal vastklinken aan de N-VA." Iets wat hij bestempelt als "verontrustend" en "kiezersbedrog".

    Over cdH houdt hij zich op de vlakte. Hij laat uitschijnen dat MR als enige Franstalige partij bereid zou zijn om in een centrumrechtse regering met de N-VA te stappen. "Dit betekent dat we als Franstalige minderheid in het land ook door een kleine minderheid in de regering vertegenwoordigd zouden zijn. Dat zou rampzalig zijn."

    Hoop op tripartite
    Hij spreekt ook waarschuwende taal over de N-VA, die hij "niet alleen separatistisch, maar ook ultraliberaal" noemt, verwijzend naar de keuze van N-VA voor de ECR-fractie in het Europese Parlement. Gevraagd naar de mogelijkheid dat de PS zelf in een regering zou stappen met N-VA, reageerde Di Rupo dat zijn partij "het maximale" zou doen om een regering zonder N-VA op de been te brengen. "De koning is aan zet, maar we zullen er alles aan doen om een regering zonder N-VA te vormen." 

    Di Rupo lijkt zelf de hoop op een klassieke tripartite nog niet te hebben opgegeven. "Deze coalitie is met drie zetels extra uit verkiezing gekomen. In een ander land zou de coalitie gewoon worden voortgezet", luidt het daarover

    20-06-2014 om 12:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    19-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever mijdt controverse in nota voor koning

    De Wever mijdt controverse in nota voor koning

    De nota afgegeven aan de koning komt bij le soir terecht.. Je moet het maar kunnen. Doe zo verder filip

    Als het met deze (weliswaar summiere) nota niet lukt om partners te vinden, dan moet men toch al van kwade wil zijn. De financiën terug op te been brengen zonder communautair gehakketak en zonder te raken aan de grootste heilige huisjes van links (index, beperking werkloosheid).

    Informateur Bart De Wever (N-VA) heeft gisteren een schriftelijk verslag van zijn opdracht gepresenteerd bij de koning. Volgens de krant Le Soir, die de inhoud van de nota kon bemachtigen, mijdt De Wever provocerende voorstellen zoals de beperking van de werkloosheidsvergoedingen in de tijd.

    De nota van Bart De Wever beschrijft enerzijds de contacten die hij de voorbije drie weken met alle partijen had. Daarnaast zegt hij dat de volgende regering zich zal moeten wijden aan het sociaal-economische herstel. Doelstellingen op dat vlak zijn werkgelegenheid en concurrentievermogen. 

    De Wever mijdt in zijn nota het communautaire en mogelijk provocerende voorstellen. Zo is er geen sprake van de beperking van de werkloosheidsvergoeding in de tijd en het afschaffen van de index. 

    Tot slot is de informateur van mening dat de verzamelde informatie hem kan doen uitkijken naar de volgende stap: het vinden van partners. Welke partijen dat mogelijk zouden zijn, vermeldt hij niet.

    19-06-2014 om 09:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PS en cdH gaan vaart zetten achter Waalse formatie

    PS en cdH gaan vaart zetten achter Waalse formatie

    Zo ver is het de Italianen en vreemdelingen zijn hier baas , straks mogen we allemaal naar de moskee aan elkaar gat gaan rieken

    De CD&V zal de boel in Vlaanderen wel rekken, dan kunnen ze binnen een paar weken met SP.a en VLD bij Di Rupo in een klassieke tripartite.

    Gaan wij ons lot nog langer laten afhangen van de PS ? Dat is de vraag ? Pure dictatuur. Alleen zij weten het beter. Zij vegen alles van tafel wat niet in HUN kraam past. Zij die al 25j armoede creëren en promoten zijn de echte bazen van dit lapje grond. Blijven wij Vlamingen dit slikken ? Ik niet, allang niet meer.

    Degoutant, waarom moeten wij nog gaan stemmen .... ze doen toch gewoon hun goesting.

    PS en cdH gaan vaart maken met de formatie van een regering voor het Waalse gewest en de Franse gemeenschap. De voorzitters ontmoeten elkaar voortaan dagelijks.

    PS-voorzitters Elio Di Rupo en Paul Magnette hebben hun cdH-collega Benoît Lutgen vijf keer ontmoet sinds het begin van de onderhandelingen op 7 juni, maar van morgen tot woensdag zullen ze elke dag onderhandelen. Volgens ingewijden moet daarin echter geen signaal aan de andere niveaus worden gezien.

    De onderhandelaars laten zich nog niet vastpinnen op een dag of week waarin ze willen besluiten, maar als symbolische data kunnen 1 juli en 21 juli worden aangestipt. Op 1 juli komt een belangrijk bevoegdheidspakket naar de deelstaten na de zesde staatshervorming.

    19-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    18-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACOD dreigt met nationale spoorstaking op 30 juni

    ACOD dreigt met nationale spoorstaking op 30 juni

    Goed gedaan acod jullie geloofwaardigheid gaat er stukken op vooruit. Jullie gijzelen altijd de reiziger nooit de bestuurder.

    De rode bond gaat vele mensen hun eenmalige jaarlijkse vakantie verknoeien... privatiseren en het zal beter worden voor de reizigers . NMBS, Post, Eurocontrol, openbaar vervoer ...

    Schande dikke vette schande.... meer kan ik daar niet over zeggen, de vakbonden moesten beschaamd zijn tot achter hun oren, bende losers

    De socialistische vakbond ACOD Spoor kondigt een algemene staking aan op 30 juni, indien tegen dan een reeks problemen bij de spoorwegen niet opgelost raken. ACV-Transcom doet voorlopig nog niet mee.

    "We hebben onlangs de alarmbelprocedure opgestart om de aandacht te vestigen op de bezorgdheid van de werknemers over enerzijds hun toekomst en anderzijds de kwaliteit van de jobs binnen de Belgische spoorwegen", klinkt het in een persbericht.

    De spoorbond hekelt bijvoorbeeld de "inertie" inzake aanwervingen, "ondanks een zorgwekkende opeenstapeling van de achterstallige vakantiedagen". Volgens de bond gaat het al om meer dan een miljoen dagen die de werknemers nog niet hebben kunnen opnemen. Ook over de aanpak van het nieuwe transportplan, dat in december in werking moet treden, is de vakbond niet tevreden. Het is te weinig ambitieus, luidt het.

    Bezigheidstherapie
    "Er zijn al zes of zeven verzoeningsvergaderingen geweest", zegt Jean Pierre Goossens, voorzitter van de Vlaamse ACOD Spoor, "maar die bleken eerder bezigheidstherapie". Daarom wordt een nationale stakingsdag aangekondigd. "De vakbond zal alle werkonderbrekingen dekken die het personeel zal voeren vanaf zondag 29 juni om 22.00 uur tot maandag 30 juni om 22 uur", klinkt het. "Deze acties zullen het treinverkeer op het hele netwerk verstoren", luidt het.

    ACV-Transcom beslist later. "We erkennen dat er problemen zijn, maar we willen eerst intern overleggen", zegt Luc Piens. Dat overleg vindt plaats op 27 juni.

    18-06-2014 om 23:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA mag bij liberale ALDE-fractie in het Europees Parlement

    N-VA mag bij liberale ALDE-fractie in het Europees Parlement

    n va mag bij liberale alde fractie in het europees parlement

    Tijdens een fractievergadering hebben de liberalen in het Europees Parlement de N-VA dinsdagavond toegelaten tot hun groep. De Vlaams-nationalisten dienden nog geen formele aanvraag in, "maar de deur staat open als ze erdoor willen wandelen", zegt de woordvoerder van de ALDE-fractie. Guy Verhofstadt is opnieuw verkozen als fractievoorzitter.

    De liberalen brachten geen formele stem uit, maar keurden de toetreding goed "bij acclamatie". Behalve de N-VA zijn ook vier andere partijen tot de ALDE toegelaten. Het gaat om UPyD (Unión Progreso y Democracia) en Ciudadanos uit Spanje, MPT uit Portugal en ANO uit Tsjechië. De N-VA is evenwel de enige van die partijen die nog geen formele aanvraag indiende.

    Met de verkozenen van deze vijf partijen erbij zou de ALDE-fractie in de komende legislatuur 71 leden tellen. De N-VA brengt vier parlementsleden aan: Johan Van Overtveldt, Helga Stevens, Mark Demesmaeker en Louis Ide.

    Ook al kwam het tijdens de fractievergadering niet tot een formele stemming, spraken de Franstalige liberalen van de MR (met Louis Michel) zich uit tegen de toetreding van de N-VA. Ook de Franse delegatie (UDI en Modem) en de twee Spaanse parlementsleden uit Catalonië en Baskenland maakten duidelijk dat ze het niet eens zijn met de 'toetreding in groep' van de vijf partijen

    .

    Tijdens de fractievergadering werd Guy Verhofstadt opnieuw verkozen als fractieleider. Hij kan nu voluit blijven onderhandelen met de andere fracties en met Europese Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy over de verdeling van de Europese topjobs. Woensdag geeft de Belg om 11 uur meer uitleg op een persconferentie.

     

    18-06-2014 om 12:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    17-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puntensysteem moet huidig pensioenstelsel vervangen

    Puntensysteem moet huidig pensioenstelsel vervangen

    Juist deze pipo moet iets zeggen,huichelaar,verbrand nog wat centjes,daar ben je goed in,ik ben het nog niet vergeten,natuurlijk een sos,heeft een pak zwart geld opzij staan voor een onbezorgde ouwe dag

    Daar zijn ze terug de rode en de blauwe,en waar zitten ze in de nieuwe regering ! nergens, dus poten af van het pensioen zou ik zeggen en laat de papa van de baas en de ceo's en de eerst aanwezend directeur tot zijn 80 ste werken

    Den helft minder ministers en het pensioen zal al veel beter kunnen betaald worden, ze spreken altijd van de baby boom in de jaren 1950 in de jaren 1969 hebben al die mensen jaren gewerkt en belastingen betaald, de helft van hun maandloon ingeleverd en er waren dan geen werklozen waar is al dat geld naartoe? In de zakken van de overheid, en nu maar zagen dat er geen geld meer is.

    Als we de pensioenen willen kunnen blijven betalen, dan moet de nieuwe federale regering onmiddellijk werk maken van een grootscheepse hervorming. Dat zegt een expertencommissie onder leiding van voormalig minister Frank Vandenbroucke. Die stelt een puntensysteem voor: wie langer werkt, krijgt meer, weet De Morgen.

    De commissie Pensioenhervorming heeft na ruim een jaar werk eindelijk haar aanbevelingen klaar. De kernboodschap: de volgende regering mag niet talmen. Wil de staat ieders pensioenen kunnen garanderen, dan moeten er deze legislatuur dringend grote hervormingen doorgevoerd worden. 

    Puntensysteem
    De commissie stelt een puntensysteem voor, waarbij men meer punten verzamelt naargelang men langer werkt en naargelang de hoogte van het loon. Hoe meer je verdient en hoe langer je werkt, hoe hoger je pensioen met andere woorden.

    Door iedereen langer te laten werken, moet de gemiddelde hoogte van de pensioenen behouden blijven. Vervroegd pensioen blijft mogelijk in de visie van Frank Vandenbroucke en co, mits een correctie op basis van de lengte van de loopbaan. Minimumpensioenen worden vereenvoudigd en aangepast aan de huidige samenlevingsvormen. 

    Pensioencomité oprichten
    De commissie maakt zich sterk dat ze op die manier goede pensioenen kan waarborgen. Op voorwaarde ten minste dat de kloof tussen het loon en het pensioen niet te groot wordt en dat de pensioenbijdragen op arbeidsinkomens binnen bepaalde grenzen blijven.

    De commissie dringt erop aan dat er zo snel mogelijk een nieuw Nationaal Pensioencomité opgericht wordt om de sociale kwaliteit en de financiële houdbaarheid van de pensioenen te bewaken. Dat comité, waarin de sociale partners vertegenwoordigd zijn, moet de steun krijgen van een Kenniscentrum voor Pensioenen.  

    Lees ook

    17-06-2014 om 13:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mandaat informateur De Wever met week verlengd

    Mandaat informateur De Wever met week verlengd

    Wat verwacht je nu. een belofte om samen te regeren wanneer je nog niet eens weet wat het regeerprogramma zou kunnen zijn?

    Onkunde? Het zijn vooral de anderen die niets willen toegeven. Waarom moet het altijd van dezelfde kant komen ?

    CDH is in het verleden ook steeds de dwarsligger geweest de druk op hen van de PS is enorm groot ben benieuwd of ze dat kunnen oveleven

    Bart De Wever vroeg en kreeg van koning Filip opnieuw een week extra als informateur. Hij maakte het staatshoofd voor het eerst ook een schriftelijk voortgangsverslag over. In zijn entourage valt te horen dat het gaat om "de essentie van wat Bart De Wever ziet als de grondslag voor de vorming van een volgende federale regering". Een rapport ook "van inhoudelijke aard".

    Dit weekend viel hier en daar al te horen dat De Wever wellicht voor een nieuwe verlenging zou gaan. Het onderlinge wantrouwen blijft weliswaar groot, maar geen van de centrumrechtse gesprekspartners sloeg de deur de voorbije week dicht. MR en cdH drongen wel luidop aan op concrete voorstellen.

    De informateur brengt volgende woensdag opnieuw verslag uit bij de koning, die pas dinsdag weer thuis is na een korte Braziliëtrip om de Rode Duivels aan te moedigen tijdens hun tweede WK-match tegen Rusland. Of het dan om zijn eindverslag zal gaan, verduidelijkt het paleis niet. In de wandelgangen valt dezer dagen wel te horen dat het informateurschap "niet vol te houden is tot na het WK".

    "Nog niet helemaal klaar"
    Het cdH speelt nog steeds een sleutelrol voor centrumrechts, klinkt her en der. De Franstalige humanisten maakten voorlopig geen uitgesproken keuze voor of tegen een regering met N-VA, CD&V en MR, wat verhindert dat de formatie in een volgende fase kan overgaan. Maar ook het wantrouwen tussen cdH en de MR, die regionaal links gelaten werd, blijft aanzienlijk.

    Volgens CD&V-kopstuk Koen Geens zijn beide Franstalige partners er "nog niet helemaal klaar voor". Niet onbelangrijk, omdat CD&V heel wat van het centrumrechtse masseerwerk bij cdH voor haar rekening neemt. "Il faut le temps qu'il faut, et il faut laisser le temps au temps", schrijft Geens op zijn blog. "CdH kan moeilijk snel beslissen, al was het maar omdat zij liefst een meer definitief akkoord wil met de PS voor de Waalse en Brusselse regering."

    Linkse oppositie
    Net die Waalse formatie sterkt sommige gesprekspartners alvast in hun overtuiging dat centrumrechts kan slagen. Zo reist ontslagnemend premier Elio Di Rupo dit weekend dan toch niet met de koning naar Brazilië voor de tweede WK-match van de Rode Duivels. Sommigen lezen daarin een mogelijke indicatie voor zijn regionale ambities, aangezien PS-voorzitter Paul Magnette de onderhandelingen ook een weekend alleen zou kunnen leiden.

    Nog zo'n teken aan de wand is voor sommigen aan tafel de hevige reactie van de PS tegen de voorstellen van de pensioencommissie van gisteren "Dat is toch geen taal van een partij die federaal wil meeregeren, laat staan de leiding nemen", klinkt het bij een van de centrumrechtse partners. "Dat lijkt de taal van een partij die heel hard links oppositie wil voeren."

    Lees ook

    17-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    16-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbonden vinden stilzwijgen informateur onbegrijpelijk

    Vakbonden vinden stilzwijgen informateur onbegrijpelijk

    Een goede raad BDW we willen een nieuwe vakbond onafhankelijk niet partij gebonden , want dat is corruptie en bedrog zoals het nu is .

    De formateur zo compleet zot zijn als hij ook maar enige info geeft aan de afbrekers van onze economie, de vakbonden.

    De vakbonden hebben niets, maar dan ook niets te maken met de regeringsvorming. Ze zijn natuurlijk bezorgd dat ze hun inkomsten uit de werkloosheid zullen zien verminderen, maar dat is hun zaak. De taak van de regering is het land uit de financiële impasse te brengen en om een regering te kunnen vormen is er de taak van de informateur en daarna van de formateur. De vakbonden moeten zich met hun eigen zaken bemoeien in plaats van door stemmingmakerij bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten.

    De drie grote vakbonden vinden het "onbegrijpelijk" dat informateur Bart De Wever drie weken na zijn aanstelling nog geen enkel contact heeft gezocht met de sociale gesprekspartners. ACV, ABVV en ACLVB komen daarom zelf met hun prioriteiten naar buiten.

    "Tot onze grote verwondering heeft de informateur nog geen minuut tijd gehad voor de sociale partners. Voor de werkgevers is dat niet nodig, want er wordt voor hun programma gegaan. Maar voor de vakbonden wel", aldus ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw. "De Wever had na drie weken al lang een signaal moeten geven. Maar het blijft oorverdovend stil. Nu hoeft het niet meer".

    "Heel raar"
    Ook ACV-voorzitter Marc Leemans vindt het "heel raar" dat er in de huidige sociaal-economische context, die snel duidelijkheid vereist over welke richting het federaal zal uitgaan, niet wordt overlegd met de werknemers en de werkgevers. 

    De vakbonden willen dat er op korte termijn een federale regering komt, "waarbij er plaats is voor sociaal overleg", aldus de ABVV-voorzitter. Daarbij moet voluit worden gegaan voor de creatie van kwaliteitsvolle banen en een doorstart van de reële economie, zonder afbraak van welvaart en welzijn en zonder kortzichtig besparingsbeleid waarvan enkel werkgevers en aandeelhouders beter worden. 

    "Geen louter ideologisch, neoliberaal economisch verhaal", waarschuwen de bonden. Leemans herinnert er daarbij aan dat 65 à 70 pct van de kiezers niet heeft gestemd voor een centrumrechts beleid.

    Fiscale hervorming
    De bonden zijn bezorgd over de index, de loopbaanproblematiek, de werkloosheidsuitkeringen en de fiscaliteit. Dat uit zich ook in de veertien prioriteiten die volgens hen gerealiseerd moeten worden. Zo is voor de bonden een nieuwe loonbevriezing na 2014 "uitgesloten", moet de degressie van de werkloosheidsuitkeringen worden teruggeschroefd, is er nood aan een sterke federale sociale zekerheid en blijft een degelijk pensioen levensnoodzakelijk.

    Hoeksteen van het nieuwe federale beleid, aldus ACV-vakbondsleider Leemans, moet de fiscale hervorming zijn. "Minder druk op de lasten op arbeid en een verschuiving van de inspanningen naar die inkomensgroepen die vandaag minder bijdragen kan zorgen voor heel wat hefbomen. Hefbomen die zorgen voor jobcreatie en kansen voor de ondernemingen", benadrukt Leemans.

    16-06-2014 om 12:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugpensioen voor jonge vijftigers moet kunnen

    Brugpensioen voor jonge vijftigers moet kunnen

    En waarom niet voor jonge veertigers, er is toch geld in overvloed beschikbaar om uit te delen ?

    ik had hem ook graag horen zeggen van waar dat geld moet komen . De bedrijven ? Waar bij velen het water al aan de lippen staat ? De rijken ? Die in dat geval kapitaalvlucht gaan doen ? Het kàn gewoon niet. Als er meer mensen een uitkering krijgen dan er mensen zijn die deze moeten betalen is dat systeem ten dode opgeschreven.

    Ja toebak, probeer nog wat meer profiteurs aan uw partij te binden want andere kiezers hebt u al lang niet meer

    Eéntje uit de oude doos om de gemoederen te bedaren: " 'K ga ne keer wat geld opstoken zie "

    Sp.a-voorzitter Bruno Tobback is niet gekant tegen werkloosheid met bedrijfstoeslag - het vroegere brugpensioen - voor jonge vijftigers die hun job bij Delhaize kwijtspelen en voor wie geen valabel alternatief voorhanden is. Dat heeft hij vandaag laten verstaan in De Zevende Dag. Egbert Lachaert (Open Vld) drong er op aan in eerste instantie alle kanalen voor heractivering uit te vlooien, terwijl Kristof Calvo (Groen) ervoor pleitte de link tussen loon en anciënniteit minder sterk te maken.

    Warenhuisketen Delhaize kondigde deze week een besparingsoperatie aan die tot 2.500 jobs en de sluiting van 14 warenhuizen kan kosten. Na een onderhoud met het management stelde uittredend minister-president Kris Peeters dat de nieuwe regeringen werk moeten maken van een daling van de loonkost.

    Loonlast
    Lachaert stelde in het Eén-programma dat de loonlast ook een rol speelt in de situatie bij Delhaize, Tobback niet. "In dit geval hebben die nul of generlei relevantie", luidde het. Delhaize speelt volgens hem in dezelfde omgeving als Albert Heijn, Carrefour of Colruyt. In een interview in De Tijd noemt Tobback het overigens "cynisch dat Kris Peeters dansend op het nog warme lijk uithaalde naar de hoge loonkosten, die er in dit geval niets mee te maken hebben".

    Brugpensioen
    Wat eventueel brugpensioen betreft, stelt Tobback dat in eerste instantie moet worden geprobeerd alle 2.500 getroffen gezinnen aan het werk te houden, maar tegelijkertijd pleit de sp.a-voorzitter "voor het behoud van een vangnet voor wie geconfronteerd wordt met jobverlies voor wie daar niet zelf voor gekozen heeft".

    Looncurve
    Groen-Kamerlid Calvo wees op de sterke link tussen loon en anciënniteit in ons land en vindt dat daarover een debat moet worden gevoerd. Zo hebben werknemers aan het begin van hun carrière veelal een lager loon en ligt dat loon op latere leeftijd hoger. Calvo pleit ervoor die relatie wat minder sterk te maken. Open Vld'er Lachaert reageerde dat de looncurve in ons land contraproductief werkt en vindt het voorstel van Calvo bespreekbaar.

    16-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    15-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT-collega's reageren verrast op N-VA-senator Becaus

    VRT-collega's reageren verrast op N-VA-senator Becaus

    VRT-collega's reageren verrast op N-VA-senator Becaus

    De outing van voormalig VRT-anker Jan Becaus voor N-VA maakt op Twitter heel wat reacties los. Heel wat oud-collega's reageren verrast, al merkt men hier en daar op dat "de Vlaamse reflex" van Becaus onder vier ogen af en toe wel naar boven kwam.

    "Jan Becaus en Pol Van Den Driessche worden gecoöpteerde senatoren voor N-VA. Van een verrassing gesproken", tweette Wetstraatjournaliste Goedele Devroy kort nadat het nieuws bekendraakte. Ook presentatrice Ihsane Chioua Lekhli van De Zevende Dag noemt het "toch wel een verrassing". Nieuwslezer Fatma Taspinar hield het op "holy smoke".

    Toch komt het nieuws niet voor alle oud-collega's als een complete verrassing. "Tijdens privé-gesprekken op de redactie was de Vlaamse reflex van Jan Becaus al lang opgevallen. Met brede glimlach fijn geformuleerd...", reageert politiek journalist Johny Vansevenant.

    Voormalig VRT-collega en kersvers partijgenoot Siegfried Bracke herinnert dan weer aan het artikel op zijn eigen blog, neergepend toen Becaus vorig jaar afscheid nam van de VRT-nieuwsdienst. "Niets is wat het lijkt. Zelfs Jan Becaus niet", schreef de N-VA'er toen.

    "Becaus heeft over weinig geen uitgesproken mening, maar hij spreekt ze alleen uit bij intimi, in vertrouwen. Ook dan blijkt niets te zijn wat het lijkt, en zelfs dat niet. Over god en vaderland, over koning en kardinaal, over links en rechts."

    De opvolgers van Becaus bij het Journaal houden het tot slot - naar de traditie van hun voorganger - erg neutraal in hun reacties. Hanne Decoutere kondigde het nieuws slechts aan op Twitter, Goedele Wachters hield het bij een grapje: "Wordt dat nu kattenpis in de rode pluche? Alvast tante Kaat bellen?"

    15-06-2014 om 13:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse acteur Sam Kelly ('Allo Allo') overleden

    Britse acteur Sam Kelly ('Allo Allo') overleden

    De Britse acteur Sam Kelly is overleden, zo meldde de BBC vandaag. Hij is 70 jaar geworden. In ons land is hij vooral bekend geworden door zijn rol in de Britse komedieserie 'Allo Allo'.

    Die reeks speelt in een Frans dorp tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Kelly speelde daarin de rol van de Duitse kapitein Hans Geering. Die frequente kroegbezoeker placht alleen iets als 'tler te zeggen in plaats van Heil Hitler!. 

    Geering werd door een misverstand door het verzet naar Engeland gebracht, waar hij zich liet recruteren door de Britten.

    15-06-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    14-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA heeft nu ook Franstalige woordvoerster

    N-VA heeft nu ook Franstalige woordvoerster

    Anne-Laure Mouligneaux.

    Voor de relaties met de Franstalige media heeft de N-VA heeft nu ook een Franstalige woordvoerster. Anne Laure Mouligneaux start op 1 juli bij de Nieuw-Vlaamse Alliantie. Ze moet de beeldvorming over de N-VA in Franstalig België helpen verbeteren.

    Mouligneaux studeerde Politieke Wetenschappen en Internationale Betrekking aan de Université Libre de Bruxelles. Na haar studies ging ze aan de slag als communicatieconsultant. Momenteel werkt ze voor een bedrijf dat zich specialiseert in bedrijfscommunicatie en public affairs, voornamelijk in Franstalig België.

    ‘Vanuit haar professionele ervaring, is Anne Laure vertrouwd met het Franstalige medialandschap. Bovendien kent zij de gevoeligheden en bekommernissen aan Franstalige zijde. Ze is dan ook de geknipte persoon om de Franstalige persrelaties te verzorgen en de beeldvorming over de N-VA in Franstalig België mee te helpen verbeteren’, zegt N-VA-directeur Piet De Zaeger in een persbericht. ‘De N-VA wil investeren in goede relaties met de Franstalige media en andere partners. Met de aanwerving van Anne Laure hopen we die optimaal te laten verlopen.’

    14-06-2014 om 23:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!