Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    20-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit jaar al ruim 12.000 valse eurobiljetten onderschept in België

    Dit jaar al ruim 12.000 valse eurobiljetten onderschept in België

    In de eerste helft van 2014 zijn in België 12.472 valse eurobiljetten onderschept. Dat meldt de Nationale Bank van België. Het gaat om een daling van 43 procent tegenover de eerste helft van vorig jaar. Nagemaakte briefjes van 50 euro zijn goed voor de helft van alle vervalsingen.

    Het aantal valse biljetten blijft zeer beperkt. De Nationale Bank merkt op dat maar 0,0025 procent van het aantal echte biljetten in omloop, dat voor België grosso modo op zo'n 500 miljoen biljetten wordt geschat, vervalst is.

    De twee meest vervalste coupures in België blijven die van 20 en 50 euro. De valse 50 eurobiljetten zijn goed voor 53 procent van aantal valse biljetten, terwijl de valse 20 eurobiljetten 33 procent vertegenwoordigen. Er werden maar 76 valse biljetten van 500 euro onderschept.

    De Nationale Bank wijst erop dat de echtheid van een briefje op enkele seconden gecontroleerd kan worden. De nieuwe biljetten van 5 euro zijn bovendien voorzien van nog performantere veiligheidskenmerken die steeds beter bestand zijn tegen namaak. Later dit jaar gaan er ook nieuwe briefjes van 10 euro in omloop.

    20-07-2014 om 22:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rutte: Geschokt door respectloze gedrag

    Rutte: Geschokt door respectloze gedrag

    Rutte: ‘Geschokt door respectloze gedrag’

    De Nederlandse premier Mark Rutte is geschokt door het respectloze gedrag op de rampplek in Oekraïne waar donderdag het vliegtuig van Malaysia Airlines is neergestort. ‘Mensen rotzooien tussen de brokstukken met de persoonlijke spullen van slachtoffers. Dat is ronduit walgelijk’, zei hij op een persconferentie.

    Volgens Rutte is de berging van de Nederlandse slachtoffers ‘absoluut noodzakelijk en de eerste prioriteit’. Om dat mogelijk maken is er ‘ombelemmerde toegang’ tot de rampplek nodig, zei hij.

    De eerste Nederlandse forensische experts zijn 48 uur na de ramp onderweg naar het rampgebied. Rutte wil dat ze ter plekke hun werk kunnen doen zonder enige belemmering. Hij benadrukte nog eens dat de lichamen in een temperatuur van 35 graden Celsius liggen en snelheid geboden was.

    Vlak voor de persconferentie had Rutte nog een ‘intens’ telefoongesprek met de Russische president Vladimir Poetin. Hij heeft hem daarin opgeroepen actie te ondernemen en zijn beloftes van onafhankelijk onderzoek waar te maken. ‘Jij moet er nu alles aan doen, ik zou niet weten wie ik anders moet bellen’, aldus Rutte. Poetin moet zijn invloed aanwenden om ervoor te zorgen dat Nederlandse lichamen snel van de rampplek in Oekraïne weg kunnen worden gehaald.

    ‘De kans verloopt om snel aan de wereld te laten zien dat het hem menens is om te helpen. Hij moet nu de verantwoordelijkheid nemen richting de rebellen en Nederland en de wereld laten zien dat hij doet wat van hem wordt verwacht: zijn invloed aanwenden’, aldus de premier.

    Rutte en zijn Britse collega David Cameron roepen de Europese Unie bovendien op om ‘haar benadering van Rusland te herzien’, omdat er bewijzen zouden zijn dat de pro-Russische separatisten het vliegtuig van Malaysia Airlines hebben neergehaald.

    Onoverzichtelijk

    De Nederlandse Buitenlandminister Frans Timmermans (zie foto inzet), die in Kiev zit, noemt de situatie ‘onoverzichtelijk’. In Oekraïne worden de eerste stappen gezet om de stoffelijke overschotten van de slachtoffers te bergen, zei hij. Met hulp van de OVSE zijn afspraken gemaakt die het mogelijk maken dat de experts hun werk kunnen beginnen.

    ‘Gezien de onduidelijke veiligheidssituatie ter plaatse was het noodzakelijk dat er afspraken kwamen over de veiligheid van de Nederlandse experts’, aldus Timmermans. ‘Dat hebben wij vandaag kunnen regelen.’


    ‘Nederland treurt en rouwt en wil dat onze mensen naar huis komen. De berging van de lichamen is op dit moment onze eerste prioriteit en gezien de omstandigheden tegelijkertijd een enorme uitdaging’, aldus Timmermans.

    ‘Het is een complexe operatie die enige tijd zal vergen.’ Timmermans bood het Internationale Rode Kruis (ICRC), dat een belangrijke rol kan spelen bij de berging van de slachtoffers, alle hulp aan.

    Ook hij is 'furieus' door het nieuws dat lichamen van slachtoffers worden versleept op de plek van de vliegramp. Hij herhaalde dat Nederland niet zal rusten voor degenen die schuldig zijn aan de ramp, of degenen die het mogelijk hebben gemaakt, zijn berecht.

    Minister Timmermans heeft in Kiev de eerste minister Arseny Jatsenjoek ontmoet. Die heeft zijn diepste medeleven betuigd, na de vreselijke vliegtuigcrash met vlucht MH17:

     

    20-07-2014 om 00:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    19-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de man achter de aanslag?

    Is dit de man achter de aanslag?

    Gisteren was op sociale media een triomferend bericht te vinden van de Russische separatist Igor Strelkov dat zijn rebellen een Oekraïns vliegtuig hadden neergehaald. Dat bericht werd later weer verwijderd en Strelkov ontkende later iets te maken te hebben met het neerhalen van MH17 van Malaysian Airlines. Maar wat als Igor de Verschrikkelijke, zoals hij wordt genoemd, toch iets te maken heeft met de vreselijke terreurdaad?

    Strelkov wordt gezocht door het Oekraïns leger.

    Igor Girkin wordt in 1970 in Moskou. Strelkov is een bijnaam. Het is Russisch voor schutter. Als leider van de millitante rebellen in Oekraïne staat hij bekend als brutaal en meedogenloos. Hij leidt rebellengroepen onder de naam ‘Donetsk People’s Republic’. Het Westen vindt hij decadent.

    Volgens Westerse bronnen is Strelkov een voormalig agent van de Russische veiligheidsdienst FSB.

    Hij heeft onder meer gevochten in Transnistrië (1992), in de Servische Republiek in Bosnië (van 1992 tot 1995) en in Tsjetsjenië (van 1999 tot 2006). Daar maakte Strelkov zich volgens de Russische mensenrechtenorganisatie Memorial schuldig aan executies van burgers.

    Hij was voor het eerst actief in Oekraïne tijdens de gevechten in de Krim -al dan niet met toestemming van de Russische president Poetin. Eerder dit jaar wordt hij beschuldigd van de ontvoering, marteling en moord op een lokaal Oekraïns politicus en een 19-jarige student. Hij wordt ook verdacht van het ontvoeren van waarnemers van de Osce, de organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa. Dat zijn volgens hem getrainde spionnen.

    In april opende de Oekraïnse autoriteiten een onderzoek naar terreurdaden in Slavjansk. Toen hij die stad hals over kop moest verlaten na een inval van het regeringsleger doken er documenten op waaruit bleek dat Strelkov keihard optrad. Zo liet hij een dief executeren door het vuurpeloton voor het stelen van twee hemden en een broek. Strelkov kreeg meteen de bijnaam Igor de verschrikkelijke.

    Vergissing?

    Donderdag liet Strelkov, die zichzelf ondertussen heeft uitgeroepen tot minister van defensie, via de Russische sociale media website VK weten dat hij “een AN-26 had neergehaald in de buurt van Torez.” Tegelijk werd op een Twitteraccount van Donetsk People’s Republic gewag gemaakt van de verovering van een BUK raketlanceringssysteem op het Oekraïnse leger. Een andere post zou de quote “We hebben jullie gewaarschuwd. Vlieg niet in ons luchtruim,” bevat hebben. Dat zou dan een waarschuwing moeten geweest zijn aan de Oekraïnse regering. Toen de berichten binnen liepen dat een burgervliegtuig was geraakt, werd de post verwijderd.

    In een andere video zou te zien geweest zijn hoe Strelkov samen met de rebellen staat te lachen hoe een vliegtuig in een vuurbal de grond raakt. Voorlopig is het nog onduidelijk of Strelkov daadwerkelijk achter de aanslag zit.

    19-07-2014 om 22:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grondoffensief in Gaza van start gegaan

    Grondoffensief in Gaza van start gegaan

    Premier Benjamin Netanyahu heeft het Israëlische leger instructies gegeven om een grondoffensief te beginnen in de Palestijnse Gazastrook. Dit blijkt uit een officiële verklaring die de Joodse staat donderdagavond heeft uitgegeven.

    Volgens een verklaring van de Israëlische strijdkrachten gaat het om een operatie met "infanterie, pantservoertuigen, genie en geheime dienst, gecombineerd met luchtsteun en ondersteuning van de marine".

    Bewoners van de Gazastrook meldden ondertussen een verheviging van de artilleriebeschietingen. Ook Israëlische marineschepen op de Middellandse Zee doen mee. Tevens wordt de Gazastrook bestookt door helikopters.

    Het grondoffensief volgt op 1,5 week van Israëlische luchtaanvallen en beschietingen. Die kostten 227 Palestijnen het leven, merendeels burgers. Bijna 1.700 mensen zijn gewond geraakt. Vanuit de Gazastrook zijn vele honderden raketten op Israël afgevuurd. Aan Israëlische zijde is één dode gevallen. De gewelddadigheden begonnen na de moord op drie Israëlische tieners en de daaropvolgende ontvoering van en moord op een Palestijnse jongen.

    19-07-2014 om 00:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    18-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Termont hard voor Tobback: Situatie als in Landen pak je strenger aan

    Termont hard voor Tobback: Situatie als in Landen pak je strenger aan

    Tobback heeft niets te zeggen aan de burgemeester van Landen. De bazen van de burgemeester van Landen, dat zijn de provinciegouverneur van Vlaams-Brabant, Lodewijk De Witte, en de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Geert Bourgeois. Wat Termont hier vertelt is gratuite praat om een radioprogramma vol te lullen.

    Wie de wet overtreed zal gestraft worden.Die Gentse burgemeester denkt maar aan een ding.Zoveel mogelijk in de pers(pest) komen.De burgemeester van Landen heeft gelijk.Wie niet horen wil moet voelen. . Ik raad die zigeuners aan om volgende keer naar Gent aftezakken. . Daar zijn ze blijkbaar welkom

    Precies ook een kort geheugen.Wat heeft hij allemaal uitgespookt om de Roma's destijds te verjagen?Tot de rechtbank toe en het afdwingen van een dwangsom.Moei u in uw eigen stad,zo te horen zijn daar meer dan genoeg problemen die een oplossing vragen

    Gents sp.a-burgemeester Daniël Termont heeft vanmorgen in 'De Ochtend' op Radio 1 zijn verontwaardiging geuit over de actie van Landens burgemeester Gino Debroux. Die probeerde eerder deze week een groep zigeuners van een bedrijventerrein te verdrijven met luide muziek en oogstte daarmee een storm van protest. Volgens Termont reageerde sp.a-voorzitter Tobback niet streng genoeg. "Zoiets pak je keihard aan", vindt Termont.

    "Van mij zou de Landense burgemeester meteen een GAS-boete gekregen hebben wegens overlast, omdat hij te veel lawaai maakte", grapte Termont op Radio 1. "Maar alle gekheid op een stokje: de actie was natuurlijk absoluut geen goed idee."

    Gent wordt geregeld geconfronteerd met zigeuners. Volgens Termont was dat ook gisteren nog het geval. Maar het probleem kan in de meeste gevallen opgelost worden door te onderhandelen, meent hij. "Uitzonderlijk heb je te maken met families die niet voor rede vatbaar zijn", klinkt het. "Dan ga je in kortgeding naar de rechter en heb je binnen 24 uur een uitspraak. De families krijgen dan een dwangsom opgelegd en zo is het probleem telkens opgelost. Je hoeft daarvoor geen megaboxen uit te halen."

    "Recht op eigen standpunt"
    Ook sp.a-voorzitter Bruno Tobback moest het ontgelden na de drieste maatregel in Landen; volgens velen reageerde hij veel te laat en veel te mak. Termont deelt die mening. "Als voorzitter heeft hij ongetwijfeld de kool en de geit willen sparen", zei hij. "Hij heeft recht op zijn eigen standpunt, maar ik zou toch strenger gereageerd hebben. Ik vind dat we aan onze collega moeten zeggen dat dit geen manier is om een gemeente te besturen. Zo ga je niet met mensen om. Dat doe je niet."

    In februari deed Daniël Termont zelf nog een oproep tot maatregelen in een open brief. Intussen moet hij vaststellen dat er nog niets gebeurd is, "buiten veel brieven, veel woorden en veel conferenties" over het onderwerp. Volgens Termont zijn de Oost-Europese lidstaten niet bereid mee te werken in een Europese context. "Veel regio's die zelf problemen hebben met Roma en andere bevolkingsgroepen, sturen die mensen eerder weg naar het westen dan ze te helpen", stelt hij vast.

    Tweemaal betalen
    Doordat de arbeidsmarkt is opengesteld voor Roemenen en Bulgaren, komen er volgens Termont nu nog meer Oost-Europeanen naar ons land. "Ik heb voormalig voorzitter van de Europese Commissie Barroso meermaals voorgesteld te vragen of de Oost-Europese landen bereid zijn een soort vereveningsfonds te maken." 

    De Gentse burgemeester stelde voor het geld dat naar die landen gaat, specifiek om die groepen te ondersteunen, te verminderen per aantal mensen die weggaan uit dat land. "Want nu betalen wij eigenlijk twee keer voor hen", zei hij. "Eerst betalen we via belastinggeld dat naar die landen gaat om die bevolkingsgroepen te ondersteunen, om er scholen en huizen voor hen te bouwen. Maar men doet dat niet en stuurt die mensen weg, waardoor ze bij ons komen en wij nog eens met ons belastinggeld moeten investeren om hen op te vangen."

    18-07-2014 om 16:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Invalide honden met rolwagentjes spelen apporte

    Invalide honden met rolwagentjes spelen apporte

    Een pracht initiatief wie graag dieren ziet ....ziet graag mensen dus aan zij die niet graag dieren zien ....hartvreters!

    Hoe spijtig dat voor hen ook is , het is wel leuk om te zien dat zij zich toch nog kunnen amuseren , zelfs met dit karretje !.

     In dit filmpje spelen een groep invalide honden samen een spelletje 'apporte', zonder zich te laten afremmen door hun beperkingen.

    Gritta Goetz, de Duitse eigenares van de honden, zegt dat de invalide honden het zeker niet altijd moeten afleggen tegen hun 'valide' vriendjes: "Ze zijn heel snel met hun rolwagentjes." Goetz denkt er ook aan om de hondjes op ski's te zetten als het zou sneeuwen.

    18-07-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA en CD&V praten opnieuw

    N-VA en CD&V praten opnieuw

    Stop met acteren en begin te regeren !

    Wat een komedie ,Belgie met een totale inwonersaantal minder dan New York . dat alleen door een burgemeester word bestuurd gaan eens zeer gewichtig doen alsof ze de ganse wereld moeten regeren.Veel te veel belastinggeld waar ze moeten over discuteren en verdelen maar het eigenlijke dat dringend moet gebeuren ,dat schiet steeds zijn doel voorbij .Een democratie dat alleen op papier bestaat en de bevolking minachtend behandeld word,bah, zij die kunnen vertrek daar en je weet niet wat je overkomt.

    Een toneelstuk met veel bedrijven en veel show . Peeters en de CD§V zijn slechte verliezers . Hij zal niet toegeven of hij moet zijn postje terug krijgen van President

     Er zijn opnieuw contacten tussen de onderhandelaars van N-VA en CD&V. Dat bevestigen verschillende bronnen aan Belga. Wie het initiatief heeft genomen en wie precies met wie aan tafel zit, is nog onduidelijk. Voor de komende dagen staan er "informele contacten tussen de onderhandelaars" op de agenda. Al die gesprekken moeten het geschonden vertrouwen tussen beide partijen helpen herstellen. Een akkoord tegen de nationale feestdag van 21 juli lijkt onwaarschijnlijk.

    De gesprekken tussen N-VA en CD&V voor de vorming van een Vlaamse regering liepen gisteren volledig vast. Over de oorzaak van de onenigheid deden verschillende versies de ronde. 
         
    Bij CD&V was er onder meer ongenoegen over het standpunt van N-VA over de provincies en over Welzijn, met name de financiering van de ondersteuning voor personen met een handicap. 
         
    Bij N-VA reageerde men verbaasd op die kritiek uit CD&V-hoek. Volgens N-VA komt CD&V terug op gemaakte afspraken en raken de inhoudelijke bezwaren van de christendemocraten "kant noch wal". Niet voor de eerste keer werd uit N-VA-hoek gesuggereerd dat het echte probleem voor CD&V elders ligt, met name bij de figuur van Kris Peeters. 
         
    Dat laatste verwijt wordt vandaag bij CD&V opnieuw afgedaan als "gespin". "Het probleem ligt echt wel inhoudelijk gebonden bij Welzijn", is te horen.
         
    Intussen zouden er dus opnieuw contacten zijn tussen de onderhandelaars. Die contacten worden onder de 'mediaradar' gehouden. Wie met wie aan tafel zit (of heeft gezeten) is nog onduidelijk. Wel is het zo dat aan CD&V-kant voorzitter Wouter Beke mee wordt ingeschakeld om de brokken te lijmen.

    Van een nieuwe vergadering van de G8, de groep van acht hoofdonderhandelaars, is momenteel nog geen sprake. De komende dagen houden de onderhandelaars het bij "informele contacten". Op die manier nadert de Vlaamse formatie een nieuwe symbolische datum, namelijk 21 juli, de nationale feestdag. De kans is klein dat er tegen die datum een akkoord op tafel ligt.

    Lees ook

    18-07-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    17-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vande Lanotte wil bad bank voor zonne-energieschuld

    Vande Lanotte wil bad bank voor zonne-energieschuld

    Ongehoord, na het zilverfonds nu een bad bank voor zonne-energie. De keizer van Oostende vergeet dat juist de sossen aan de basis liggen van veel te hoge subsidies. Met onbekwame ministers als Freya en Lieten en een fils à papa als voorzitter hebben ze niets anders gedaan dan gaten in de staatskas gemaakt. En nu gaat de keizer het eens oplossen. Hij vergeet nog zijn fameuze windenergie: Hoeveel bijkomende kosten sluimeren daar nog ? Wie wilde overgesubsidieerde windenergie uit zee, wetende dat het onbetaalbaar is? Juist ja...

    Als je fouten maakt, moet je ook de wil en moed hebben om ze te herstellen.

    Vande Lanotte wil “bad bank” voor zonne-energieschuld

    Vlaanderen moet een “bad bank” oprichten voor de schuld die veroorzaakt is door de steun aan zonne-energie. Dat is de essentie van een voorstel van Johan Vande Lanotte (sp.a) om de stijging van de elektriciteitskosten te beperken.

    Vorige week bleek uit berekeningen van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) dat de elektriciteitsrekening vanaf 2016 met 30 procent kan stijgen. Dat komt omdat de Vlaamse overheid in het verleden heeft beslist om de subsidiekosten door te rekenen aan de verbruiker.

    De vicepremier wil die stijging vermijden en is daarbij voorstander van de oprichting van een fonds door de Vlaamse overheid. Daarin kan de openstaande schuld van de groenestroomkosten uit het verleden worden ondergebracht. Volgens Vande Lanotte gaat het om een bedrag van circa 500 miljoen euro. Het Vlaams Gewest zou zich daarbij engageren om dat tekort in een periode van twintig jaar weg te werken. Vande Lanotte schat dat dat jaarlijks ongeveer 36 miljoen euro zal kosten.

    17-07-2014 om 22:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Albert is een stoorzender die achterhoedegevechten voert

    Koning Albert is een stoorzender die achterhoedegevechten voert

    'Koning Filip heeft de monarchie in België op één jaar tijd een fris, jong en dynamisch profiel gegeven, het koningshuis staat nu veel dichter bij de werkelijkheid.' Dat zegt Mark Van den Wijngaert, emeritus hoogleraar Hedendaagse Geschiedenis aan de Hogeschool-Universiteit van Brussel.

    De historicus maakt een balans van één jaar nieuwe koning op de Belgische troon. De professor is daarbij onverbiddelijk kritisch voor de rol die de vorige koning na zijn abdicatie heeft aangenomen. 'Hoewel koning Albert vrijwillig afstand deed van de troon, weigert hij daar de conclusies uit te trekken. Hij is een stoorzender in de coulissen en voert achterhoedegevechten. Dat moet bijzonder pijnlijk zijn voor Filip die zijn best doet om een nieuwe wind te doen waaien in Laken.'

    Als voorbeeld van die achterhoedegevechten noemt Van den Wijngaert de démarche van Albert om de inmiddels ontslagen Vincent Pardoen, diensthoofd van de hofhouding van Albert, naar premier Di Rupo te sturen om te klagen over de ‘karige’ dotatie van 900.000 euro voor Albert.

    Wereldvreemd

    'In tijden van economische crisis komen klagen over zo’n fenomenaal bedrag, terwijl je tot een van de rijkste families van Europa hoort, wijst toch wel op een bepaalde graad van wereldvreemdheid', zegt Van den Wijngaert. 'Of zoals Albert beslissen dat je je vakantie niet wil onderbreken om de nationale feestdag bij te wonen, terwijl je het hele jaar door vakantie hebt, dat is op z’n minst merkwaardig te noemen. Net als het geven van interviews aan tv-zenders zonder daar de persdienst van het hof over in te lichten. Het zijn tekens dat de problemen en de vijandigheid tegenover de nieuwe koning niet van buitenaf komen, van de politiek of van de pers, maar van binnenskamers', aldus Van den Wijngaert.

    Ander voorbeeld van de familiale schermutselingen was de brief van Paola naar aanleiding van de ziekte van prins Laurent. 'Schrijven dat er moet gezocht worden naar een functie voor Laurent op een ogenblik dat Filip daar volop mee bezig is, was ook geen cadeau voor de nieuwe koning', constateert de historicus.

    Gefaald

    Van den Wijngaert denkt dat Filip, net als zijn oom Boudewijn, zichzelf niet alleen als staatshoofd zal profileren, maar ook als gezinshoofd. 'Op dat vlak heeft koning Albert door zijn levenswandel gefaald, iets wat hij tot zijn schaamte erkend heeft in een van zijn laatste toespraken.' Het is geen toeval dat Filip zo vaak met vrouw en kinderen naar buiten treedt, bij hun bezoek aan de Rode Duivels in het Boudewijnstadion of bij zijn deelname aan het loopevenement ‘Dwars door Brussel’.

    Hoe slecht de relatie tussen vader en zoon ligt, kon iedereen nog vaststellen op de recente verjaardagsviering van Albert in het BELvue-museum. 'Vader en zoon zaten anderhalf uur naast mekaar zonder een woord te wisselen, en daarna stonden ze op om elk een andere uithoek van de receptie te kiezen, zodat ze elkaar konden ontlopen', herinnert Van den Wijngaert zich.

    Spontaan

    Hoe moeilijk de vorige koning zich ook kan neerleggen bij zijn nieuwe rol, des te makkelijker lijkt de nieuwe vorst te groeien in zijn job. 'Hij speelt korter op de bal door bijvoorbeeld daags na de verkiezingen de winnaar van de stembusslag aan te stellen als informateur in plaats van grijze eminenties zoals ministers van Staat wat rondjes te laten draaien', zegt de professor. 'Filip hield ook woord door kort na zijn troonrede meer contact te zoeken met gewest- en gemeenschapsministers, terwijl zijn vader zich tot het federale niveau beperkte.'

    'Filip doet bij zijn vele bezoeken in binnen- en buitenland ook meer moeite om zijn legendarische houterigheid te overwinnen en de mensen op te zoeken', vindt Van den Wijngaert. Daarbij is de veel opener en spontaner houding van koningin Mathilde een grote steun. 'Ons nieuwe vorstenpaar is zeer complementair. Hij staat inhoudelijk sterk, zij vormelijk', stelt Van den Wijngaert vast.

    Ouderwetse ideeën

    Belangrijk in de moderniseringsoperatie is de entourage van de koning. 'Kabinetschef Van Ypersele de Strihou van koning Albert bleef uiteindelijk een Franstalige met ouderwetse ideeën', zegt Van den Wijngaert. 'Met Frans Van Daele als kabinetschef heeft Filip veel meer voeling met de nieuwe generatie politici, en ook een beter contact met de Vlaamse politieke klasse.'

    De dadendrang van Filip in zijn eerste regeringsjaar contrasteert erg met het einde van de regeerperiode van koning Albert die duidelijk gas terug aan het nemen was, minder en minder in het openbaar verscheen en soms zelfs de indruk gaf dat hij (het) moe was.

    Twitter

    'Op politiek vlak kunnen we nog niet veel conclusies trekken', zegt Vincent Dujardin, professor Hedendaagse Geschiedenis aan de universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL), 'omdat je moeilijk dat ene jaar van Filip kunt afzetten tegen de 20 jaar waarin zijn vader de functie heeft ingevuld. Maar het viel toch al op dat Filip niet koos voor een stoet van ministers van Staat die als verkenners tijd moesten winnen, nadat de missie van informateur Bart De Wever niets opleverde, maar dat hij meteen Charles Michel tot nieuwe informateur aanstelde, terwijl die toch een andere direct betrokkene is bij de regeringsvorming.'

    Ander opmerkelijk feit is de nieuwe stijl van communicatie, vindt Dujardin. 'Door nieuwe media als twitter te gebruiken, maar ook door de persdienst van het paleis te versterken. Dat wijst erop dat de koning zich bewust is van manier waarop de media zijn imago bepalen.' Die andere, meer moderne stijl van communiceren bleek ook al bij de kersttoespraak van koning Filip. Hij zocht geen beschutting achter een bureau, maar ging rechtop voor de camera staan om zijn boodschap te brengen, een boodschap die de sterke troeven van ons land onderstreepte, maar niet blind was voor problemen zoals de economische crisis en de jeugdwerkloosheid.

    Wrijvingen

    'Met zijn deelname aan de ‘Dwars door Brussel’ zond Filip de boodschap uit dat hij een Belg tussen de andere Belgen wil zijn, dat hij dicht bij zijn volk staat', zegt Jean Faniel, directeur van het Centre de Recherche et d’Information Socio-Politique (CRISP). Anderzijds wijst Faniel ook op de wrijvingen die ontstonden tussen de oude en de nieuwe koning na de machtswissel. 'De oude en de nieuwe koning moesten wennen aan hun nieuwe kostuum', zegt Faniel.

    Het is volgens de royalty-watchers duidelijk dat koning Filip beslist wie welke rol speelt in het koninklijk huis. Zo benoemde hij zijn broer prins Laurent als speciaal ambassadeur voor de Food and Agriculture Organisation (FAO), de VN-organisatie voor Voeding en Landbouw, en bevestigde hij de rol van prinses Astrid als nieuwe vertegenwoordiger van de kroon, als zijn opvolgster, bij belangrijke economische missies naar Angola, Zuid-Afrika, Saoedi-Arabië, Oman en India. Koningin Mathilde heeft in dit eerste jaar als vorstin de rol van Fabiola overgenomen als bezieler en patrones van de Koningin Elisabeth-wedstrijd en de rol van koningin Paola als ere-voorzitster van Child Focus.

    Perceptie

    Het lijdt geen twijfel dat dit een druk jaar is geworden voor het nieuwe koningspaar met Blijde Intredes in de verschillende provincies, staatsbezoeken ter kennismaking met staats- en regeringsleiders in de ons omringende landen en de rol als gastheer en gastvrouw bij de G7-top in Brussel. De dynamiek en daadkracht waarvan Filip heeft blijk gegeven in zijn eerste koningsjaar hebben ertoe geleid dat hij in de waardering van zijn landgenoten erg gestegen is, dat toonde een opiniepeiling van het VTM-programma Royalty vorige week nog aan. 'Dat komt omdat de verwachtingen bij de bevolking, zeker in Vlaanderen, zeer laag waren. In die zin kon Filip alleen maar aangenaam verrassen. Maar wie hem kende, wist dat Filip inhoudelijk zeer sterk staat en dat hij goed voorbereid was op zijn taak. Filip had de perceptie tegen, en dat is nu aan het keren', aldus Van den Wijngaert.

    'Naar de toekomst blikkend zou het niet slecht zijn als de komende regering werk maakt van de actualisering van het koningschap', zegt Van den Wijngaert. 'Er is een kilometersgrote kloof gegroeid tussen wat de grondwet uit 1830 zegt over de macht en de functie van de koning en de historisch door gewoonterecht gegroeide werkelijkheid. Er zou in overleg met het koningshuis een lijst moeten worden opgesteld van de taken die de koning wel en niet moet of mag doen. Daar zouden zowel de koning als de bevolking erg mee gediend zijn', besluit Van den Wijngaert.

    17-07-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    16-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MR-kiezer staat achter kamikazecoalitie

    MR-kiezer staat achter kamikazecoalitie

    MR-kiezer staat achter ‘kamikazecoalitie’

    De MR heeft recentelijk een peiling gehouden onder zijn kiezers over een mogelijke Zweedse of kamikazecoalitie, waarbij de Franstalige liberalen als enige Franstalige partij in een federale regering zouden stappen met N-VA, CD&V en Open Vld. Tussen 65 en 70 procent van de bevraagden zou zo’n regering een goede oplossing vinden, schrijft La Libre Belgique dinsdag.

    Een grote meerderheid van het MR-electoraat meent dat een ‘kamikaze’ de beste oplossing zou zijn om de hervormingen door te voeren die het land nodig heeft, luidens de formulering van de vraag. De helft van de bevraagden gelooft ook dat dit scenario zich zal voltrekken. Ook werd gepolst naar het enthousiasme voor andere coalities. Een klassieke tripartite kan maar weinig enthousiasme losweken.

    Philippe Moureaux kritisch

    De Brusselse PS’er Philippe Moureaux liet zich intussen al kritisch uit over een kamikazecoalitie. “Groot mediaoffensief om het onverdedigbare te verdedigen: een regering die wordt gedomineerd door een Vlaamse tsunami tegenover een Franstalig golfje”, tweette Moureaux dinsdagmorgen. “De MR bereidt ons niet voor op een kamikazecoalitie, maar op de coalitie van de ontkenning van haar engagementen”, voegde hij er aan toe. “Een MR die voor enkele portefeuilles de bevelen van de N-VA uitvoert. Arme gedupeerde en in de steek gelaten Franstaligen.”

    In het RTBF-programma La Première had ontslagnemend vicepremier Joëlle Milquet (cdH) eveneens kritiek op de coalitie. Ze vindt die niet moedig, maar “laf”.

    16-07-2014 om 23:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse pers: Filip negeert Wallonië

    Waalse pers: Filip negeert Wallonië

    Voor de eerste maal dat een belgische koning vlaanderen een paar maal meer bezoekt dan wallonië is het paniek aan waalse kant, de voorgangers van Filip hebben altijd voorrang gegeven aan wallonië.

    Dat hij nederlands praat dat is voor de Franstaligen al twee bruggen te ver.2 procent van hun tijd spreken ze nederlands en de walen meestal 0 procent toch aan de kust!

    Dit staat nu echt voor de waalse arogantie ik denk dat de koning de echte geschiedenis van Belgie heeft gelezen en is tot de bevinding gekomen dat het dank zij de vlamingen dat er in de jaren 50 zij zijn opgekomen voor de koningklijke famillie hij weet ook dat het meeste geld van de vlamingen komt


    "Koning Filip trekt Vlaanderen voor en laat Wallonië wat links liggen." Dat zeggen Franstalige kranten. Ze hebben het opgeteld: Filip is twintig keer op bezoek geweest in Vlaanderen en maar negen keer in Wallonië. In Vlaanderen wonen meer mensen en er zijn ook meer bedrijven, die nodigen de koning ook vaak uit. Dat begrijpen de Franstaligen, maar ze zijn vooral boos over een uitstap van afgelopen weekend. Filip en Mathilde waren toen met het hele gezin in Sea Life in Blankenberge. Ze spraken er de hele tijd onderling Nederlands, terwijl ze thuis altijd Frans spreken.

    16-07-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    15-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar ligt de sleutel voor Charles Michel? Johny Vansevenant

    Waar ligt de sleutel voor Charles Michel?  Johny Vansevenant

    Er wordt één formule vergeten. Volgens mij deze die ook het meest kans maakt, maar nu niet genoemd kan worden: NVA-PS

    CD&V zal het moeilijk krijgen ,met al zijn eisen om de premier te mogen leveren , hoeveel is de partij bereid de lat lager te leggen , gezichtsverlies wordt dan een risico.
    Open VLD roffelt de trom , indien de toon niet mildert , is er nergens een inbraak .
    Een tri partite wordt alzo verdaagt ad Calendas Graecas .
    De burger , hij staat voor schut , hij ondergaat lijdzaam het spel van de politici , een echt schimmenspel . Een echt herstelbeleid is nagenoeg onmogelijk met een Zweedse coalitie zonder de liberalen .
    In Vlaanderen is het ook allemaal geen koek en ei , enkele weken na de verkiezingen stapelen de budgettaire problemen zich plots op . Wat met het voorbije goed bestuur , er zal moeten geschoven en gesleuteld worden om het hoofd boven water te houden en de schuldenlast te verminderen zodat de volgende generaties niet meer belast worden.
    Een Zweedse coalitie , zal de radicalisering ,in het kwadraat doen toenemen , en de samenwerking tussen de deelstaten bemoeilijken daar de opties daar verschillend worden ingevuld . Het worden zo wie zo moeilijke tijden voor politici .

    De koning heeft de opdracht van informateur Charles Michel nog eens met een week verlengd. Michel moet de dag na de nationale feestdag nog eens langs bij de vorst voor een nieuw verslag. Wellicht komen er daarna nog verlengingen. De informateur moet de verschillende coalitieformules nagaan.

    Uit zijn ontmoetingen blijkt dat hij het centrum-rechtse spoor aftast, maar hij boekt geen vooruitgang, omdat CD&V CDH erbij wil en omdat Open VLD in de Vlaamse regering wil. Komt er meer duidelijkheid wanneer de Vlaamse en Waalse regering gevormd zijn, wellicht tegen het einde van de week?

    Waar ligt de sleutel?

    Informateur Michel raakt geen millimeter vooruit. Tegen elke regeringsformule zijn er veto’s. Alles lijkt geblokkeerd. Hij heeft discrete contacten zoals het heet. Uit de ontmoetingen die hij gehad heeft, blijkt dat hij alvast centrum-rechts aftast. Michel botst daarvoor op twee veto’s. CD&V wil CDH erbij, maar voorzitter Lutgen heeft al duidelijk gemaakt dat hij nooit wil regeren met N-VA. Open VLD blijft bij zijn eis om ook in de Vlaamse regering te mogen, maar daar houden CD&V en N-VA de boot af. Open VLD is niet nodig is daar de boodschap.

    Bij CD&V leeft nog altijd de stille hoop dat CDH toch federaal in centrum-rechts wil wanneer de posten en bevoegdheden binnen zijn in de Waalse regering. Met als redenering dat CDH zich nu nog wat inhoudt zodat de PS hen als wraak geen prutsbevoegdheden opsolfert. Daarom moet informateur Michel wachten tot die Waalse regering rond is. Vanuit CDH blijven de signalen komen dat ze hun veto tegen N-VA hoe dan ook behouden. Maar dat zullen we pas zeker zijn wanneer die Waalse regering gevormd is. Informateur Michel moet daar dus op wachten.

    Het is ook wachten op de Vlaamse regering, want als die er is, dan wordt het moeilijk, zoniet onmogelijk, voor Open VLD om daar nog in te breken. Vraag is of de Vlaamse liberalen hun veto tegen centrum-rechts dan nog blijven behouden en dus niet in de kamikaze- of Zweedse coalitie willen stappen. (Zweeds want blauw, geel en een kruis in de vlag). Bij de andere partijen hoor je dat Open VLD dan wel zijn eis zal intrekken. De Vlaamse liberalen kunnen alleen scoren met politici als Maggie De Block wanneer die in een regering zitten, want met haar kan je geen oppositie voeren, is een veelgehoord zinnetje. Als Open VLD wél voet bij stuk houdt, dan is de federale formatie op weg naar veel maanden blokkering.

    Koudwatervrees bij CD&V

    Stel dat Open VLD ja zegt op de kamikaze- of Zweedse coalitie dan merk je toch nog altijd veel koudwatervrees bij CD&V. Je hoort twijfels over de stabiliteit van een regering met alleen maar MR aan Franstalige kant. Je hoort ook de vrees dat zo’n regering niet sociaal genoeg zal zijn. ‘We zijn een centrum-partij’ en geen liberale partij’, is nog zo’n citaat. Betekent dit nu een veto van CD&V tegen kamikaze/Zweeds? Als je goed luistert, toch niet helemaal.

    Hoe kan je de instabiliteit oplossen? Als je CD&V de premierpost geeft, dan hebben zij het in handen en kunnen ze voor stabiliteit zorgen. Zo kan Kris Peeters federaal gaan. Hoe kan je de vrees van CD&V als meest linkse partij in de regering oplossen? Door bijvoorbeeld sociale departementen aan de Vlaamse christendemocraten, liefst aan een ACW’er of zoals dat nu heet BN’er te geven.

    Dan hoor je bij de liberalen maar ook bij N-VA dat CD&V dan toch niet te gulzig mag zijn als je de federale uitslag bekijkt. Je hoort dan dat CD&V wel veel eist: een premier, een Europese commissaris, sociale departementen, een regeling voor de ARCO-spaarder/belegger gekoppeld aan de post van minister van financiën. Je hoort net niet de kreet ‘Zal het gaan ja?’. Al krijg je bij CD&V de repliek dat de anderen ook zeggen dat Marianne Thyssen de meest geschikte kandidaat is. En dat de premierpost nog nooit echt opgeëist is. En dat alle partijen voor de verkiezingen een regeling wilden voor de ARCO-spaarder. Willen ze dan geen woord houden?

    Het vel wordt duur verkocht

    CD&V’ers zullen wellicht ook niet nalaten er op te wijzen dat ze nodig zijn voor de kamikaze/Zweedse coalitie en dat het terecht is dat ze eisen stellen. Ze willen duidelijk hun vel duur verkopen. Al hoor je dan bij de tegenpartij dat CD&V zichzelf verzwakt heeft door zich te koppelen aan N-VA voor de Vlaamse regering. Een liberale bron had het over een ‘ongelukkige reactie’ van CD&V toen te horen was dat PS en CDH zich aan elkaar gekoppeld hadden voor het Waalse en Brusselse niveau. Door die koppeling aan N-VA staat CD&V minder sterk is een liberaal argument.

    Bij CD&V is intussen wel bezorgdheid te horen dat N-VA achterover gaat leunen wanneer de Vlaamse regering gevormd is. Dat N-VA zich niet langer dubbel zal plooien om federaal in een regering te stappen. Dat voor de partij van Bart De Wever federale oppositie ook interessant is, wanneer hij de Vlaamse regering in handen heeft als oppositie-instrument tegen de federale regering, en met CD&V als ‘junior partner’ in die Vlaamse regering. Ongetwijfeld zullen de voorzitters De Wever en Beke nog een hartig woordje moeten praten om die angst bij CD&V weg te werken. Die garanties worden dus gekoppeld aan de Vlaamse regeringsvorming. Vraag is wat die garanties waard zijn. Als de prijs te hoog is voor N-VA wordt regeringsdeelname moeilijk. Al heeft de partij van Bart De Wever altijd heel duidelijk gezegd ook federaal te willen regeren. Zijn informateursnota waarin een aantal harde economische maatregelen niet staan, zou daarvan het bewijs moeten zijn.

    De verlokking van de kamikaze-regering

    Hoeveel zin heeft MR in kamikaze of Zweeds? Wie rondbelt, hoort dat de meningen verdeeld zijn bij MR. Sommigen vrezen het risico van maar met 20 van de 63 zetels Franstalige Kamerzetels in de federale regering te zitten. Bij een vroegtijdige val van zo’n regering zou de electorale prijs wel eens zeer groot zijn, is dan het argument. Anderzijds hoor je dat Charles Michel ‘tenté’, aangelokt is door kamikaze/Zweeds. Aangezien hij toch buiten de Waalse en Brusselse regering gehouden wordt, is zo’n coalitie de enige kans om volop macht uit te oefenen federaal. En dat eindelijk eens zonder gedomineerd te worden door de PS.

    De aversie voor de PS is één van de redenen waarom een tripartite de allerlaatste noodgreep is. CD&V en de liberalen vrezen een te linkse PS, opgejaagd door extreem-links en vakbonden. Een tripartite betekent ook dat N-VA federaal in de oppositie komt. Het horrorscenario voor CD&V zoals gezegd. Bovendien heeft Bart De Wever vanuit die positie zo’n 33 procent gehaald federaal. Hoeveel zal hij halen na vijf jaar federale oppositie? Pas als de economische groei heel erg sterk meevalt, heeft zo’n tripartite een kans. Die klassieke driepartijenregering is pas voor over vele maanden, wanneer centrum-rechts mislukt.

    Omgekeerde kamikaze?

    Informateur Michel zal daarom doorgaan zolang hij kan. Er lijkt echt niemand klaar om in zijn plaats centrum-rechts uit te proberen. Je hoort zelfs dat de PS het heft in handen zal krijgen, wanneer Michel de handdoek in de ring zou gooien. De MR-voorzitter zal dus wel nog een tijdje overzomeren. Een PS zou aan de tripartite kunnen timmeren al lijkt ook dat vrij kansloos.

    Je hoort ook zelfs het gerucht dat de Franstalige socialisten een plan B hebben, namelijk de omgekeerde kamikaze. CD&V en N-VA zouden dan federaal in de oppositie zitten en Open VLD en SP.A in de regering. Aan Franstalige kant zou het dan een tripartite zijn met de mogelijkheid dat MR Waals mag inbreken. ‘Science fiction’ hoor je elders en ‘het beste recept om ervoor te zorgen dat die omgekeerde kamikaze de laatste Belgische regering is, want dit zal leiden tot een ongeziene Vlaamse radicalisering’.

    Slotsom elke formule ligt moeilijk. Er zit voor Charles Michel niets anders op dan te wachten op de gewestregeringen. Maar als die gevormd zijn, blijven er dan nog genoeg obstakels over voor nog maandenlang onderhandelingswerk.

    15-07-2014 om 23:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien tips om zuiniger om te springen met de batterij van je mobiele apparaat

    Tablets en smartphones zijn fantastische apparaten om eender waar video’s te kijken, te surfen op het internet, informatie op te zoeken,… De mogelijkheden zijn eindeloos, alleen durft de beperkte levensduur van de batterij soms roet in het eten te gooien. Gelukkig bestaan er manieren waardoor je batterij langer zal meegaan. Wij geven je er hier eventjes tien mee.

    1. Hou je apparaat weg van extreme temperaturen
    Je tablet of smartphone is niet bestand tegen extreme temperaturen. Bij koude of hete temperaturen zal je apparaat meer vergen van de batterij en die temperaturen kunnen ook de hardware beschadigen. Om je apparaat te beschermen hou je het best op kamertemperatuur.

    2. Beperk de helderheid van je scherm
    Een van de instellingen die heel wat van je batterij kan opslorpen is de helderheid van je scherm. In veel gevallen is het niet nodig om een zeer fel scherm te hebben. Stel de helderheid van je scherm zo laag mogelijk in en verander dat enkel indien het nodig is.

    3. Neem een zwarte achtergrond
    De achtergrond van je smartphone of tablet is een ideale plaats om een leuke foto te plaatsen maar die foto weegt wel op je batterij. Voor elke witte of gekleurde pixel moet je apparaat een helder licht uitstralen, terwijl dit voor een zwarte pixel niet het geval is. Een volledig zwarte achtergrond is een beetje saai, maar die zorgt er wel voor dat je batterij langer meegaat.

    4. Let op met gratis applicaties
    Gratis applicaties zijn fantastisch, ze brengen je iets nieuw en je hoeft er niet voor te betalen. Maar er is een keerzijde aan de medaille. Microsoft en de Purdue University hebben ontdekt dat gratis applicaties die advertenties gebruiken bij Androidtoestellen zwaar wegen op de batterij. Dat komt doordat ze de dataconnectie en processor van je smartphone gebruiken om constant nieuwe advertenties te downloaden.

    5. Schakel vibraties uit
    Vibraties lijken een onschuldig en integraal deel van je smartphone maar toch vergt dat meer van de batterij dan een simpele ringtone. Denk er maar eens over na, de volledige telefoon moet genoeg trillen om jouw aandacht te krijgen. Als je de trilfuncties uitschakelt kan je batterij langer mee.

    6. Schakel zaken die je niet gebruikt uit
    Wifi-, Bluetooth-, 3G-, 4G- of GPS-ontvangers gaan constant op zoek naar signalen, zelfs als je die signalen niet nodig hebt. Die zoektocht vergt natuurlijk energie. Daarom schakel je die ontvangers beter uit wanneer je ze niet gebruikt.

    7. Bepaal het tijdsinterval van het fetch-schema
    Bepaall je scherm snel

    Je scherm snel vergrendelen zorgt er niet enkel voor dat anderen geen toegang hebben tot je mobiel apparaat, het kan ook de levensduur van je batterij verlengen. Als het scherm vergrendelt is, verbruikt het geen energie meer. Stel je scherm zo in dat het zichzelf vergrendelt na een zo kort mogelijke periode van inactiviteit.

    9. Schakel je apparaat niet uit
    Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar om energie te besparen zet je je apparaat beter niet uit. Als je je apparaat nadien opnieuw wil aanzetten, zal dat een heleboel energie vergen. Denk maar aan het opstarten van een PC, het duurt altijd een tijdje voordat je een PC kan gebruiken nadat je hem inschakelde. In die korte periode verbruikt een PC ook heel wat energie.

    10. Vergeet de offline- of vliegtuigmodus niet
    Als je ergens bent waar er geen draadloos internet of telefoonverbinding is, doe je er goed aan om je apparaat in offline- of vliegtuigmodus te zetten. In die modus gaat je apparaat niet meer op zoek naar enig signaal en kan je alle offlinefuncties wel blijven gebruiken. De offline- of vliegtuigmodus kan ook dienen om je batterij te sparen in noodgevallen. Als je bijvoorbeeld later op de dag nog een telefoontje moet plegen en je ziet dat je batterij nu bijna leeg is, kan je je apparaat in vliegtuigmodus zetten om de batterij tot later te sparen.

    Als die tips nog niet voldoen kan je nog op zoek gaan naar een apparaat waarvan de batterij lang meegaat. Een voorbeeld hiervan is de ASUS Transformer Book T100. Deze handige tablet kan je in een handomdraai omtoveren in een laptop door het toetsenbord te bevestigen. De Transformer Book T100 heeft ook een indrukwekkende batterij. Die gaat tot 11 uur mee als je de tablet gebruikt en kan twee weken zonder oplaadbeurt in standby-modus.de applicaties, zoals je e-mailapplicatie, kunnen volgens het fetch-schema werken. Dat houdt in dat de applicatie de gegevens zelf moet afhalen bij de server. Het tijdsinterval tussen twee ‘afhaalbeurten’ kan je zelf instellen. Als de applicatie elke 15 minuten gegevens moet afhalen verbruikt dit meer energie. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk tijd zit tussen twee ‘afhaalbeurten’ om je batterij te sparen.

    8. Vergrendel je scherm snel
    Je scherm snel vergrendelen zorgt er niet enkel voor dat anderen geen toegang hebben tot je mobiel apparaat, het kan ook de levensduur van je batterij verlengen. Als het scherm vergrendelt is, verbruikt het geen energie meer. Stel je scherm zo in dat het zichzelf vergrendelt na een zo kort mogelijke periode van inactiviteit.

    9. Schakel je apparaat niet uit
    Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar om energie te besparen zet je je apparaat beter niet uit. Als je je apparaat nadien opnieuw wil aanzetten, zal dat een heleboel energie vergen. Denk maar aan het opstarten van een PC, het duurt altijd een tijdje voordat je een PC kan gebruiken nadat je hem inschakelde. In die korte periode verbruikt een PC ook heel wat energie.

    10. Vergeet de offline- of vliegtuigmodus niet

    Als je ergens bent waar er geen draadloos internet of telefoonverbinding is, doe je er goed aan om je apparaat in offline- of vliegtuigmodus te zetten. In die modus gaat je apparaat niet meer op zoek naar enig signaal en kan je alle offlinefuncties wel blijven gebruiken. De offline- of vliegtuigmodus kan ook dienen om je batterij te sparen in noodgevallen. Als je bijvoorbeeld later op de dag nog een telefoontje moet plegen en je ziet dat je batterij nu bijna leeg is, kan je je apparaat in vliegtuigmodus zetten om de batterij tot later te sparen.

    Als die tips nog niet voldoen kan je nog op zoek gaan naar een apparaat waarvan de batterij lang meegaat. Een voorbeeld hiervan is de ASUS Transformer Book T100. Deze handige tablet kan je in een handomdraai omtoveren in een laptop door het toetsenbord te bevestigen. De Transformer Book T100 heeft ook een indrukwekkende batterij. Die gaat tot 11 uur mee als je de tablet gebruikt en kan twee weken zonder oplaadbeurt in standby-modus.

    15-07-2014 om 00:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    14-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolkbreuk zet straten blank

    Wolkbreuk zet straten blank

    Belgie veranderd meer en meer in een derde wereld land

    Hoog tijd dat de overheid zich eindelijk eens gaat bezinnen over het onderhoud van hun rioleringsstelsel. Er wordt maar gebouwd en gebouwd, beken en waterlopen worden ingebuisd, de rijken worden rijker door gronden te verkavelen... En de burger kan maar hozen, niet met een emmer maar financieel. En vergeet de opwarming van het klimaat niet, het gaat nog erger worden!!!

    Doordat er veel te veel gebouwd wordt en werd kunnen de aanhoudende regens niet meer in de grond trekken en ze blijven maar bouwen in overstromingsgebied. De beken kunnen dit niet meer trekken waardoor er overstromingen zijn.

    Als dit onze zomer is wil ik hem nu al zeer snel vergeten en achter de rug hebben!!!! bah

    Hevige regenbuien hebben her en der in Vlaanderen lelijk huisgehouden. Onder meer in het Vlaams-Brabantse Meise. Verschillende straten staan er onder water, meldt VTM Nieuws. Onder andere aan de ingang van de plantenuin kan de riolering het water niet slikken. In de naburige gemeenten kreeg de brandweer verschillende oproepen voor wateroverlast

    Ook in Merelbeke, Wetteren, Schellebelle, Sint-Niklaas, Kortenberg en Lier kwam het water met bakken uit de lucht en is er sprake van wateroverlast.

    14-07-2014 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    13-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Peeters: Nu aan N-VA om te zorgen dat alles wordt opgelost

    Kris Peeters: Nu aan N-VA om te zorgen dat alles wordt opgelost

    Kris Peeters.

    CD&V is niet te spreken over de pronostiek van Bart De Wever over de Vlaamse regeringsvorming. De N-VA-voorzitter meende gisteren dat die begin volgende week rond zou zijn. ‘Er zal nog hard gediscussieerd moeten worden’, reageerde Kris Peeters op VTM.

    Veel Vlaamse (en veel federale prominenten) waren gisteren traditioneel aanwezig op het Brusselse stadhuis om de Vlaamse Feestdag te vieren. Een perfecte gelegenheid voor de media om ze aan hun mouw te trekken over de Vlaamse formatie. Bart De Wever liet zich ontvallen dat hij dacht dat de regering tegen begin volgende week een feit kon zijn.

    ‘Niet vestandig’, stelt afscheidnemend minister en CD&V-onderhandelaar Kris Peeters als hem gevraagd wordt naar zijn mening over De Wevers deadline. ‘Als een voorzitter deadlines oplegt is het aan hen om te zorgen dat alles wordt opgelost. Als N-VA op een aantal voor ons zeer belangrijke punten met oplossingen komt die voor ons aanvaardbaar zijn, dan kan het snel gaan. Zolang die oplossingen er niet zijn, zal er nog hard gediscussieerd worden.’

    Ook het gespeculeer in de media over wie welke ministerpost zal betrekken, werd volgens Peeters door N-VA in de hand gewerkt. ‘Ik stel vast dat N-VA al postjes aan het uitdelen is. Dat is ook niet verstandig.’

    13-07-2014 om 20:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie kondigt nieuwe flitsmarathon aan

    Politie kondigt nieuwe flitsmarathon aan

    En voor wanneer controle op de zeer lawaaierige motoren bij goed weer?

    Politie kondigt nieuwe flitsmarathon aan

    De politie heeft in een intern magazine aangekondigd een nieuwe grote flitsmarathon voor te bereiden. Die marathon zou nog dit jaar plaatsvinden.

    Wie in april nog geflitst werd, ondanks de veelvuldige aankondigingen van de flitsmarathon, blijft in september en oktober maar best wat meer van het gaspedaal af. De wegpolitie heeft in een intern magazine namelijk aangekondigd volop bezig te zijn met de voorbereidingen voor een nieuwe flitsmarathon. “Onlangs werd een debriefing georganiseerd met alle partners. Samen hebben we lessen getrokken uit onze eerste actie. Een tweede actie zal zeker volgen”, staat in het blad te lezen.

    Wellicht zal de nieuwe marathon in september of oktober al plaatsvinden. Uit een eerder onderzoek van de mobiliteitsorganisatie VAB blijkt echter dat de meeste Vlamingen helemaal niet inzitten met zo’n flitsmarathon. 60% van de Vlamingen en 66% van de Walen vindt zo’n flitspiek zelfs erg positief voor de verkeersveiligheid.

    13-07-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    12-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische autobestuurders bijzonder nonchalant met autokeuring

    Belgische autobestuurders bijzonder nonchalant met autokeuring

    Belgische autobestuurders zijn bijzonder nonchalant bij het aanbieden van hun wagen voor de technische controle. Dat heeft Goca, de federatie van bedrijven voor autokeuringen, tegenover de krant Het Nieuwsblad gezegd. Opgemerkt wordt dat vorig jaar 825.000 bestuurders hun wagen te laat voor een technische controle hebben aangeboden

    Daarmee werd volgens Goca een nieuw record opgetekend. Tegenover het jaar voordien werd een toename met bijna 6,5 procent geregistreerd. Opgemerkt wordt dat ongeveer 20 procent van alle auto’s te laat bij de keuring worden aangeboden. Goca voert daarbij aan dat financiële sancties de autobestuurders blijkbaar niet tot een grotere stiptheid kunnen aanzetten.

    Autobestuurders die hun auto een maand te laat aanbieden, moeten een boete van 7 euro betalen. Bij een vertraging van een half jaar wordt een sanctie van 27,5 euro opgelegd. Volgens Goca deinzen vele chauffeurs terug voor de eventuele kosten voor herstellingen die na een keuring nodig blijken.

    .

    12-07-2014 om 21:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenten willen staken tegen camera’s op commissariaten

    Agenten willen staken tegen camera’s op commissariaten

    Als je dan toch gaat staken staak dan ook tegen de flitspalen dat ze verdwijnen 

    Agenten willen staken tegen camera’s op commissariaten

    Plannen om camera’s met geluidsopname op de commissariaten te plaatsen, stuiten op protest bij de Brusselse politie. De vakbonden van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene hebben een stakingsaanzegging ingediend voor 1 augustus. Zij vinden dat burgemeester Mayeur (PS) de politie wantrouwt. Dat meldt Brusselnieuws.be

    De beslissing om camera’s te plaatsen in de commissariaten kwam er na nieuwe beschuldigingen van mishandeling door de Brusselse politie. De vakbonden VSO, ACV en NSPV vinden dat de stad veel te ver gaat. Vooral de plannen om geluidsopnames te maken zorgen voor ongenoegen. De bonden hebben het ook over een ‘sfeer van wantrouwen sinds burgemeester Mayeur er is’.

    Mayeur noemt de klacht van de bonden belachelijk. ‘Camera’s hadden vroeger geen geluid omdat het technisch niet mogelijk was. Nu kan het wel, en doen we het dus ook’, aldus de burgemeester, die benadrukt dat hij wel gelooft dat de meeste agenten hun werk goed doen.

    12-07-2014 om 12:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    11-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toekomst Kris Peeters hypothekeert Vlaamse onderhandelingen

    Toekomst Kris Peeters hypothekeert Vlaamse onderhandelingen

    Kris Peeters heeft zich zeer zielig voorgedaan bij de laatste verkiezingen en werd daarop afgestraft door de kiezer. Dus, meneer Peeters ruim plaats en bemoei u niet meer met de onderhandelingen. Dit heb je aan jezelf te danken. Er is een parallel met Mgr Daems: lang sympathiek en dan door zijn houding zichzelf buitenspel gezet.

    Nou nou, er zijn er veel die veel minder competent zijn dan Peeters. De vette jaren zijn voorbij, nu moet er echt worden bestuurd. Dat vergt in eerste instantie zaken op orde brengen. Met al die putten en mogelijke lijken in de kast zie ik er niet veel bekwaam om onze boot in de goede richting te blazen. Misschien moeten de forumleden zich maar eens kandidaat stellen. We weten het toch altijd beter!

    Nu de Vlaamse regeringsonderhandelingen na een aantal verhitte discussies hun hoogtepunt naderen, komt ook het afscheid van Kris Pee­ters als minister-president steeds dichterbij. De onzekere toekomst van het CD&V-boegbeeld zorgt ook voor twijfels aan de onderhandelingstafel.

    Als afscheidnemend Vlaams minister-president eiste Kris Peeters dat hij de Vlaamse onderhandelingen voor CD&V in goede banen mocht leiden. Door zijn ‘onschatbare ervaring van de voorbije tien jaar’ stemde de partij daarmee in, al was dat met gemengde gevoelens. Want de kans dat Peeters deel zal uitmaken van die nieuwe Vlaamse regering is zo goed als nihil. De onzekere toekomst van het verkiezingsboegbeeld komt steeds dichterbij en dat zorgt voor spanningen, zowel binnen als buiten de partij.

    Vlaams minister-president blijven is uitgesloten. Maar wat zijn dan wel mogelijke opties voor Kris Peeters? Lees het in Het Nieuwsblad van donderdag 10 juli.

    11-07-2014 om 19:21 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart van Belgische cafĂ©’s blijft rookverbod negeren

    Kwart van Belgische café’s blijft rookverbod negeren

    Laat die mensen doen , je zou beter de dikke nekken pakken in het parlement die ons geld stelen en de grote jan uithangen

    Kwart van Belgische café’s blijft rookverbod negeren

    Tijdens de eerste vier maanden van 2014 werden 500

    pv’s uitgeschreven tegen horeca-uitbaters omdat ze het rookverbod

    niet naleefden. Het aantal rookvrije café’s blijft stabiel op 77

    procent, tegenover 78 procent over heel 2013.

    “Een kwart van de uitbaters

    blijft hardleers de regels aan zijn laars lappen”, zegt Paul Van den

    Meerssche van de FOD Volksgezondheid donderdag. Met hogere boetes

    en een sluiting van zes maanden wil de FOD dit aantal verder

    terugdringen.

    Evenveel controles

    Tussen januari en april van dit jaar kregen 500 horeca-uitbaters en 450

    rokers een pv in de bus. Tijdens de eerste zes maanden werden 500

    controles uitgevoerd. Dit aantal ligt in de lijn van de vorige jaren.

    Alle waarschuwingscampagnes en afradingsmaatregelen sinds de

    invoering van het rookverbod in juli 2011 ten spijt, leeft ongeveer een

    kwart van de horeca-uitbaters de wet niet na.

    Sinds mei 2014 wil de FOD Volksgezondheid met boetes tot 6.000 euro

    -die kunnen oplopen tot 12.000 euro bij een tweede veroordeling- en

    een mogelijke sluiting van zes maanden deze groep aan banden

    leggen. “We hebben gemerkt dat het voor die café’s financieel

    interessanter was om de boete te betalen. Dat willen we nu ontraden. Bovendien

    willen we hun concurrentievoordeel tegenover de uitbaters die de

    wetgeving wel volgen, aanpakken”, zegt Van den Meerssche.

    ‘Faillissement is drogreden’

    Het stoot Van den Meerssche tegen de borst dat de sectorfederaties

    de overtreders blijven steunen. “Ze komen steeds af met het

    faillissement argument. Maar dat is een drogreden. De sector staat al jaren

    onder druk. Het wordt tijd dat die federaties de niet-overtreders

    beginnen te steunen, wat hun taak is. Zodat wij onze taak kunnen

    uitvoeren: de gezondheid van de burgers beschermen”, besluit Van den

    Meerssche.

    11-07-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!