Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.com/product-category/cannabis-flower/online-dispensary-northwest-territories/
  • https://news.herbapproach.com/how-to-keep-weed-fresh/
  • hgfhgf
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    21-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assuralia: Verzekeringsfraude kost elk gezin 150 euro per jaar

    Assuralia: Verzekeringsfraude kost elk gezin 150 euro per jaar

    Ergens tussen de 150 en de 160 euro per jaar. Zo groot is het deel van uw auto- of reisverzekering dat enkel dient voor de uitbetaling van ‘valse aangiften’. Verzekeringsfraude dus, waarbij de daders zelf een ongeval in scène zetten of een bestaand incident wat aandikken. Assuralia, de Belgische beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, luidt de alarmbel.

    Verzekeringsfraude is allesbehalve een nieuw fenomeen. Al in de middeleeuwen konden gilden zich verzekeren tegen brand of diefstal en werd af en toe getracht om wat meer geld terug te trekken van de verzekering dan er eigenlijk schade geleden was. Maar sinds kort is er een nieuwe golf van verzekeringsfraude, voornamelijk op de wegen.

    Creatief omgaan met schadegevallen

    Het gaat om mensen die bewust een ongeval veroorzaken als ze weten dat ze op dat moment in hun recht zijn. De professionele fraudeurs weten maar al te goed op welke wegen ze eigenlijk voorrang van rechts hebben, maar waar dat dikwijls problemen oplevert. Ze wachten simpelweg tot een auto op de hoofdweg de voorrang niet verleent om plots toch de weg op te rijden. De bestuurder in fout weet niet eens dat hij in het ootje wordt genomen. Anderen waren wel degelijk betrokken in een verkeersongeval maar dikken de gevolgen wat aan door zelf extra schade toe te brengen.

    ‘Maar niet enkel op de weg zien we dergelijke verzekeringsfraude’, vertelt Wauthier Robyns van de Belgische beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen Assuralia. Zo zijn er ook geregeld mensen die hun reisverzekering tot de laatste cent willen uitmelken. ‘Een goed voorbeeld is de schadevergoeding voor een verloren koffer. Mensen die hun koffer zijn kwijtgespeeld op reis met het vliegtuig, en die een schadevergoeding willen voor de inhoud ervan. Maar wanneer je alle verloren spullen in een koffer van het zelfde formaat zou proppen, dan zou die niet eens meer dicht kunnen’, legt Robyns uit.

    Of mensen per ongeluk met hun wagen tegen hun eigen brievenbus rijden, maar het dan op een akkoordje gooien met de buurvrouw. ‘Als ik nu invul dat ik moest uitwijken voor jouw hond, dan betaalt de verzekering mijn ‘bluts’ terug. Dikwijls wordt zelfs een financiële compensatie voorzien voor degene die de schuld dan op zich neemt’, legt Wauthier Robyns uit.

    Knipperlichten voor merkwaardige gevallen

    Sommige fraudeurs zijn zo goed in hun vak dat ze er bijna van kunnen gaan leven. Maar dat heeft natuurlijk een prijs. Een prijs die wordt betaald door ieder wie een verzekering heeft afgesloten. ‘Dat kost elk Belgisch gezin over de verschillende verzekeringen heen tussen 150 en 160 euro per jaar’, klinkt het bij Robyns.

    Gelukkig zijn de verzekeringsmaatschappijen steeds beter in staat om fraudeurs te ontmaskeren. Er zijn verzekeraars gespecialiseerd zijn in het ontmaskeren van fraudeurs en vaak wordt ook een beroep gedaan op onafhankelijke detectives. Maar er zit ook een ‘alarmsysteem’ op de module waar de schadegevallen worden ingevoerd. ‘Wij hebben knipperlichten die als het ware afgaan bij merkwaardige gevallen. Mensen die op maandagochtend een arbeidsongeval oplopen op weg naar het werk, blijken bijvoorbeeld in het weekend gewoon iets te hebben opgelopen bij het klussen. Of autobestuurders die op vrijdagmiddag nog snel bellen om hun dure wagen te verzekeren en erbij vermelden dat het niet kan wachten tot maandag. 99% kans dat de wagen simpelweg al beschadigd is op het moment van het telefoontje’, verklaart Robyns.

    Betrapt? Vergeet het maar om je ooit nog te verzekeren

    Voor wie betrapt wordt zijn de gevolgen overigens geen lachertjes. Je riskeert een strafrechterlijke veroordeling voor valsheid in geschrifte of (poging tot) oplichting. Bovendien word je uitgesloten bij de verzekeringsmaatschappij, zodat je je spullen niet langer kan verzekeren. ‘En dit wordt ook naar andere maatschappijen gecommuniceerd, dus vergeet het maar dan’, besluit Robyns.

    21-09-2014 om 21:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jihadisten uit Den Haag planden aanslag op Europese Commissie in Brussel

    Jihadisten uit Den Haag planden aanslag op Europese Commissie in Brussel

    De mensen beginnen hun politiekers zo te haten dat ze een aanslag op hun niet erg vinden ,ps ik ook niet laat ze het maar eens voelen wat ze veroorzaakt hebben

    Het wordt tijd dat politiekers het slachtoffer worden, in plaats van de man in de straat. Slechts op die manier kan er iets veranderen. Het is erg om zoiets te moeten zeggen, maar de politiek heeft het zelf gezocht!

    Waar staan we nu met de invoering van het cordon door de linksen??? Graag antwoord aub!! Wat 1 partij al 30 jaar voorspeld heeft is nu HELAAS realiteit!

    De Belgische justitie heeft aanwijzingen dat jihadisten uit het Nederlandse Den Haag plannen hadden om een aanslag te plegen op het kantoor van de Europese Commissie in Brussel. Dat hebben bronnen aan de Nederlandse openbare omroep NOS gemeld.

    De twee, een man en een vrouw van Turkse afkomst, werden begin augustus op het Brussels Airport opgepakt toen ze terugkeerden uit Turkije. Vermoedelijk waren ze in Syrië geweest. De twee verdachten hebben zich volgens de Belgische justitie schuldig gemaakt aan deelname aan een terroristische groepering, overtreding van de wapenwet en financiering van terrorisme. 

    Naar verluidt worden er in het Belgische onderzoek nog meer jihadisten uit Nederland gezocht. Volgens de Belgische justitie richt het onderzoek zich op Turkse Nederlanders die banden zouden hebben met jihadistische netwerken. De in augustus aangehouden verdachten komen uit Den Haag, maar zouden ook regelmatig in Brussel verblijven. In hun Brusselse appartement vond de Belgische justitie behalve jihadistisch materiaal ook vuurwapens en een kogelwerende vest.

    21-09-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    20-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vernieuwingsoperatie moet van SP.A betrokken en daadkrachtige partij maken

    Vernieuwingsoperatie moet van SP.A betrokken en daadkrachtige partij maken

    Vernieuwingsoperatie moet van SP.A betrokken en daadkrachtige partij maken

    De Vlaamse socialisten hebben vrijdag in Nieuwpoort hun vernieuwingsoperatie definitief op de rails gezet. Die operatie luistert naar de naam ‘Crescendo’ en moet ervoor zorgen dat SP.A uit haar 'comfortzone' treedt en breder gaat, zodat het een 'betrokken en daadkrachtige partij' wordt die een aantrekkelijk alternatief biedt voor het beleid van de centrumrechtse, Vlaamse en federale regeringen.

    Vrijdag en zaterdag blaast SP.A verzamelen aan de Belgische kust voor haar fractiedagen. De mandatarissen kregen er het resultaat voorgeschoteld van het denkproces dat de voorbije maanden plaatsvond. Daarbij hielden Ingrid Lieten, John Crombez en Joke Quintens en tot slot Freya Van den Bossche respectievelijk de organisatie, de fractiewerking en het inhoudelijke tegen het licht. Bedoeling is voort te werken op de ideologische vernieuwing die vorig jaar werd ingezet.

    'De conclusies uit onze oefening van de voorbije maanden is duidelijk', licht voorzitter Bruno Tobback toe. 'We moeten uit onze comfortzone treden en breed gaan. Dat proces noem ik graag ‘vervellen’. Dat betekent dat we onze waarden aanvullen en die vertalen naar onze organisatie én vooral naar buiten. Alleen zo wordt SP.A een betrokken en daadkrachtige partij die appelleert aan wat er leeft in de samenleving'.

    Voorzitter Tobback wijst erop dat SP.A de voorbije 20 jaar vooral mee heeft bestuurd, meestal als kleine partner, en die regeringen loyaal heeft verdedigd. 'Dat maakte dat de boodschap soms wat onduidelijk werd', aldus Tobback. Nu is het de bedoeling de organisatie open te gooien naar een groep mensen die met de basiswaarden van SP.A akkoord zijn en die zich niet kunnen terugvinden in de centrumrechtse regeringen. Dat de partij, behalve in Brussel, overal in de oppositie zit, kan volgens Tobback helpen 'als je het verstandig doet en oppositie voert die herkenbaar is voor een brede groep en niet enkel voor een kleine niche'.

    Concreet vindt Van den Bossche dat de partij de sociale welvaartstaat en haar verworvenheden moet blijven verdedigen. 'We bouwen verder op onze basisbeginselen, maar we moeten verder gaan. Onze welvaart is de afgelopen 50 jaar toegenomen, maar dat heeft zich niet vertaald in geluk. Die verbroken band herstellen is één van de grootste politieke uitdagingen van onze tijd'. Ook duurzaamheid moet een sleutelbegrip worden in de vernieuwingsoperatie. 'Een even groot probleem als ons geluk is de verandering van ons klimaat, minder schone lucht of water en het schaarser worden van natuurlijke grondstoffen. We moeten ervoor zorgen dat we ook dit in ons verhaal uitdragen', aldus het Oost-Vlaamse kopstuk.

    Wat de organisatie van SP.A betreft, stelde Lieten vrijdag een eerste blauwdruk voor. 'De komende weken en maanden gaan we de leden en sympathisanten om input vragen', kondigt Lieten aan. Wat de fractiewerking betreft, deden Quintens en Crombez concrete voorstellen om die te verbeteren. Dat de partij in de oppositie zetelt, verandert die rol fundamenteel. 'Nog meer hoorbaar en zichtbaar zijn. Kritisch, maar ook opbouwend. Dit bereiken we enkel door als een geoliede machine in het maatschappelijk debat te staan', aldus Crombez.

    De voorbije maanden ontstond nogal wat discussie over de rol van Tobback zelf als partijvoorzitter. Zijn mandaat loopt af in juni, maar hier en daar werden vervroegde voorzittersverkiezingen geopperd. Volgens Tobback zelf kwam zijn positie vrijdag niet ter sprake. Hij herhaalt dat de partij in eerste instantie belangrijker dingen te doen had dan discussiëren over de voorzitterstoel. 'Het gaat niet over mij. Ik heb trouwens nog niet gezegd of ik per se voorzitter wil blijven', merkt Tobback op. 'Al wat ik heb gedaan, is wat geduld gevraagd. En ik denk dat nogal wat mensen zich vandaag herkenden in een traject waar iets inzit en dat verder gaat dan de vraag wie voorzitter is'.

    20-09-2014 om 21:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gucht over premierschap: N-VA moet zijn verantwoordelijkheid opnemen

    De Gucht over premierschap: N-VA moet zijn verantwoordelijkheid opnemen

    Het denken bij De Gucht gaat altijd in termen van postjes, nooit op basis van programma.

    WEG MET DE NVA

    Uittredend Europees commissaris Karel De Gucht (Open Vld) pleit ervoor dat een Vlaming premier wordt in de nieuwe federale regering en vindt dat Bart De Wever (N-VA) daarvoor zijn verantwoordelijkheid moet opnemen. "Geen Vlaamse premier hebben is slecht voor de democratie in België", zei De Gucht vanmorgen op Radio 1.

    Nog altijd is er geen duidelijkheid over wie premier wordt van de coalitie tussen N-VA, CD&V, Open Vld en MR. De afspraak tussen de vier partijen is dat de liberalen de premier mogen leveren. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat Charles Michel, maar die weigert voorlopig te springen, waardoor de kwestie als een zwaard van Damocles boven de onderhandelaars blijft hangen.

    In een interview in 'De Ochtend' op Radio 1 pleitte uittredend eurocommissaris voor Handel Karel De Gucht (Open Vld) voor een Vlaamse premier. Hij zou het "een structurele vergissing" vinden dat Vlaanderen de eerste minister niet levert in de Belgische democratie. Die premier moet "Vlaanderen binnen België houden", zo zei De Gucht naar aanleiding van het Schotse referendum.

    "De Wever premier"
    Voor De Gucht is het bovendien logisch dat de voorzitter van de grootste partij uit de coalitie die rol en verantwoordelijkheid op zich neemt: Bart De Wever. Volgens De Gucht heeft De Wever tijdens de verkiezingscampagne een verandering en trendbreuk vooropgesteld, en moet de premier het gezicht van die vernieuwing zijn.

    Zelf ziet hij zich niet meteen als premier, waarna er nog een sneer volgt naar de onderhandelaars: "Mij zal men dat niet vragen, ik ben daarvoor te onafhankelijk in mijn denken, en ik zou dat ook niet zomaar doen. Het is voor mij niet duidelijk wat deze regering gaat doen en ik denk dat het ook niet duidelijk is voor de mensen die daar rond de tafel zitten." Een vermogenswinstbelasting bijvoorbeeld, waar CD&V vragende partij voor is, ziet De Gucht niet zitten. Volgens hem zal Open Vld die eis ook niet zomaar slikken: "Ik zie mijn partij niet functioneren in zo'n regering."

    20-09-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    19-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agressie tegen controleurs loopt uit de hand in Gent

    Agressie tegen controleurs loopt uit de hand in Gent

    Een routinecontrole op een voertuig van De Lijn in Gent is vanavond ernstig uit de hand gelopen. Het kwam zelfs zover dat de politie pepperspray en honden inzette om de toegestroomde menigte -vooral scholieren- in bedwang te houden. "Twee controleurs zijn het slachtoffer geworden van zeer zware fysieke agressie. Ze moesten het Dienstencentrum aan het Woodrow Wilsonplein binnenvluchten en zijn daarna naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging", zegt woordvoerster Isabel Colbrandt van De Lijn.

    Alles is begonnen toen de controleurs een jongere betrapten met een vervallen abonnement. "De jongen en een vriend van hem zijn daarna verbaal agressief geworden tegen de controleurs", zegt politiewoordvoerder Manuel Gonzalez. "Toen het begon te neigen naar fysieke agressie hebben de controleurs de politie verwittigd. Onze agenten moesten de jongeren tegenhouden omdat ze wilden weglopen. Opnieuw werden ze agressief en begonnen ze naar onze mensen te schoppen. Onze agenten moesten het tweetal met dwang tegengehouden." 

    Vanaf dat moment ging het helemaal mis. "Heel wat omstanders hebben zich tegen de politie gekeerd", aldus Gonzalez. "Onze agenten hebben bijstand gevraagd." 

    Tien combi's
    Maar liefst tien combi's kwamen ter plaatse, maar dat kon de toegesnelde massa niet kalmeren. "Twee agenten die ingesloten raakten, hebben pepperspray gebruikt om zichzelf te bevrijden", zegt Gonzalez. Aan de ingang van het Dienstencentrum werden politiehonden ingezet om de jonge menigte op een afstand te houden.

    De twee betrapte scholieren -16 en 17 jaar oud- worden momenteel vastgehouden in het Gentse hoofdcommissariaat. Het parket bekijkt wat er verder met de zaak moet gebeuren.

     

    19-09-2014 om 23:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering-Bourgeois schuift rekening van 5,9 miljard euro door naar werknemers

    Regering-Bourgeois schuift rekening van 5,9 miljard euro door naar werknemers

    Nva de grootste bucht van ons land

    WEG MET DE NVA

     De Vlaamse regering onder leiding van Geert Bourgeois (N-VA) dreigt een factuur van 5,9 miljard euro door te schuiven naar de werknemers en hun gezinnen. Dat zeggen de drie grote vakbonden ABVV, ACV en ACLVB op basis van eigen berekeningen. Ze willen dat minister-president Bourgeois tijdens de Septemberverklaring van 22 september "klare wijn" schenkt en ervoor zorgt dat "de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen".

    Na de forse veeg uit de pan van de christelijke arbeidersbeweging Beweging.net in De Standaard van donderdag is het nu de beurt aan de vakbonden om de Vlaamse regering in het vizier te nemen. 

    De drie vakbonden maken zich zorgen over de plannen van de regering-Bourgeois die al zijn uitgelekt. "Duurder inschrijvingsgeld voor hoger onderwijs, duurdere kinderopvang, een quasi verdubbeling van de bijdrage voor de zorgverzekering, een hogere elektriciteits- en waterfactuur, duurder openbaar vervoer, minder kinderbijslag,..." Volgens de bonden gaat het alles samen om een factuur van 5,9 miljard euro die terecht zou komen bij de werknemers.

    De vakbonden stippen aan dat ze daarbij nog geen rekening houden met de PPS-constructies (publiek-private samenwerkingen) of met de federale regeringsonderhandelingen. "Ook daar dreigt de koopkracht van de werknemers en hun gezinnen zwaar aangetast te worden", luidt het.

    De uitgelekte plannen veroorzaakten de voorbije maanden al de nodige zenuwachtigheid en onrust. Minister-president Bourgeois noemde de geciteerde cijfers eerder al voorbarig en beloofde meer duidelijkheid in de Septemberverklaring en de begroting. Die Septemberverklaring is maandag 22 september. 

    "Klare wijn"
    De vakbonden rekenen erop dat Bourgeois dan "klare wijn" schenkt. "Na alle newspeak van de wittebroodsweken is duidelijkheid en transparantie aan de orde", zeggen het ABVV, ACV en ACLVB. De bonden willen naar eigen zeggen vooral dat de regering-Bourgeois zorgt voor "evenwicht" en dat "de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen".

    De bonden dringen ook aan op overleg met alle sociale partners, "Een regering die alleen vriendelijk wil zijn voor ondernemers en vermogenden, én werknemers daarvoor de factuur presenteert, wekt geen vertrouwen, verbindt niet en gaat niet voor vooruitgang", zeggen Ann Vermorgen (nationaal secretaris ACV), Caroline Copers (algemeen secretaris Vlaams ABVV) en Hugo Engelen (gewestsecretaris ACLVB) in koor.

    19-09-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    18-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politievakbonden plannen dinsdag nationale staking

    Politievakbonden plannen dinsdag nationale staking

    De regering de de besparingen op de kap van de bevolking terwijl ze eerst een naar hun eigen tof linnen zouden moeten kijken en hun pensioen .Maar daar zullen ze niet aan raken liever de gewone burger uitmelken dat is het geen dat ze kunnen .Ik zou ook op straat komen als ik politie agent was . Geen zwaar beroep dat ge en kogel daar u lijf Krijgt het zal er trouwens niet veiliger op worden in dit kut land .

    Beste politie vrienden

    jullie kunnen het land redden

    steek die bende van de nva 

    achter slot en grendel 

    voor de rest van un leven.

    WEG MET DE NVA

     De politievakbonden plannen een nationale stakingsdag op dinsdag 23 september, tenzij er nog een "krahctig signaal" komt uit de politiek. Dat hebben ze bekendgemaakt na de grote betoging in Brussel. Minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld) heeft de stakingsdreiging bij de politie dus niet kunnen afwenden. Tijdens een onderhoud met de bonden gaf hij niet het signaal waar de betogers om vroegen. Dat heeft Vincent Houssin van VSOA Politie gezegd.

    De staking kan enkel nog vermeden worden als er een "krachtig signaal" komt van de politieke partijen. De bonden willen dat de pensioenafspraken die bij de politiehervorming in 2001 werden gemaakt, overeind blijven. 

    Volgens Houssin was het een "beleefd" gesprek met de minister. "De formateurs wilden ons zelfs niet ontvangen. Dat is zeer onbeleefd." De Croo is er volgens de vakbondsman van overtuigd dat er overgangsmaatregelen moeten komen, en hij zal die boodschap ook brengen op de onderhandelingstafel.

    Grote opkomst
    De bonden wilden echter een duidelijk signaal, en wel binnen 24 uur, dat ze hun preferentiële pensioenleeftijd konden behouden. Houssin voelde zich gesterkt door de groter dan verwachte opkomst voor de betoging.

    De actie verloop tot nu toe gedisciplineerd en zonder incidenten, maar wel erg luidruchtig. Sommigen spraken voor aanvang van een mogelijke anarchistische tegenbetoging, maar daar is niets van te zien.

    18-09-2014 om 21:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder N-VA-premier zal het niet lukken

    Zonder N-VA-premier zal het niet lukken

    Maar De Wever zal nooit enige verantwoordelijkheid willen nemen in een federale regering en zeker niet als premier van een unitair België want dan moet hij België gaan promoten en dat is politieke zelfmoord voor zijn conservatieve partij, die in het art. 1 van hun partijstatuten België weg wil ! Dat is een complete contradictio in terminis.

    Dat ze er aub voor zorgen dat deze centrum rechts regering snel valt... vooraleer ze onherstelbare schade aanrichten

    WEG MET DE NVA

    "Het is dodelijk voor de Zweedse coalitie als de premier geen N-VA'er wordt. Anders werkt het niet." Dat stelt uittredend sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte in De Tijd. Over de strubbelingen binnen zijn partij, die dit weekend fractiedagen houdt, is Vande Lanotte optimistischer: "Zodra de Zweedse coalitie er is, zal de partij de krachten bundelen rond het oppositieproject tegen centrumrechts. De interne strijd zal automatisch oplossen".

    Vande Lanotte begrijpt naar eigen zeggen niet waarom CD&V, Open Vld en MR aanvaarden dat de premier geen N-VA'er is. "De grootste partij moet de premier leveren. Anders heeft de regering geen enkele legitimiteit. Ze moeten niet afkomen met het verhaaltje dat de liberalen de grootste politieke familie zijn. Dat is dikke zever", vindt hij. De drie kleinere partijen zullen volgens hem niet meer zijn dan de dienstmeiden van de echte baas, Bart De Wever, die vanuit het Antwerpse stadhuis de lakens uitdeelt. Dat maakt de coalitie in haar kiemen onstabiel, klinkt het.

    In de Kamer zal de uittredende vicepremier vooral in de achtergrond steun leveren aan de sp.a-fractie. Vande Lanotte stelt ook vast dat de programma's van sp.a en Groen voor 85 procent samenvallen. Daarom pleit hij voor frontvorming, waarbij de partijen apart blijven bestaan. "In elk geval wil niemand een fusie tot één linkse partij", besluit hij.

    18-09-2014 om 13:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent weigert DNA-test in zaak-Boël

    Prins Laurent weigert DNA-test in zaak-Boël

    Prins Laurent weigert dat er bij hem een DNA-staal wordt afgenomen in het kader van de rechtzaak die Delphine Boël aangespannen heeft. Dat meldt RTL vanavond, daags voor de publicatie van een interview met de prins in het magazine Ciné Télé Revue.

    Prins Laurent vertrouwde RTL-journalist Patrick Weber toe dat hij de test weigert. Met die test bij leden van de koninklijke familie wil Boël aantonen dat ze de biologische dochter is van koning Albert.

    Het paleis wou aan Belga geen reactie kwijt op het nieuws, omdat dit zich "in de privésfeer" afspeelt

    18-09-2014 om 00:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    17-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse coalitie zet mes in pensioen ambtenaren

    Zweedse coalitie zet mes in pensioen ambtenaren

    In plaats van aan de werkmensen hun pensioen te knabbelen zouden ze beter eens de tanden in hun riant pensioen zetten, alle voordelen die aan de politiek verbonden zijn afschaffen, het aantal overbodige ministers afschaffen, loon naar werken enz... Wedden dat er veel beter zal geregeerd worden als de politiek niet meer zo "financieel en fiscaal" aantrekkelijk is. En ... Belgie is een erwt groot... dus 1 regering.

    Daar is maar één antwoord op :algemene staking van al de ambtenaren .Pensioendieven uit de Wetstraat. . Samen kunnen we deze regering van bazen en rijken stoppen .

    WEG MET DE NVA

    De Zweedse coalitie gaat fors ingrijpen in de pensioenen, waardoor weer langer moet worden gewerkt. Dat vernam De Tijd bij de onderhandelende partijen. Ambtenaren moeten op termijn gevoelig langer werken en het brugpensioen wordt bijna helemaal afgebouwd.

    De studiejaren van de ambtenaren tellen binnenkort niet langer mee bij de berekening van het pensioen. Het pensioen zal worden berekend op basis van de laatste 15 of zelfs 20 dienstjaren. Nu is dat op basis van de laatste 10 jaar, doorgaans de best betaalde jaren. De partijen willen ook enkele uitzonderingsregimes afbouwen, waarmee politieagenten en het NMBS-personeel nog voor hun 60ste verjaardag met pensioen kunnen. Daarenboven worden de voorwaarden voor het vervroegd pensioen weer strenger. 

    Voorts willen de Zweedse onderhandelaars niet langer elke gelijkgestelde periode laten meetellen bij het berekenen van het pensioen. Tijdskrediet en werkloosheid zouden nog maximaal voor vijf jaar in rekening kunnen worden gebracht.

    17-09-2014 om 21:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois: ‘Europese regels maken het als overheid moeilijk om grote investeringen te doen

    Bourgeois: ‘Europese regels maken het als overheid moeilijk om grote investeringen te doen

    Als ondernemer wordt ik regelmatig geconfronteerd met regelneverij door de overheid. De overheid ondervindt nu zelf dat ze geremd worden door regels van een hogere instantie. Zouden ze hier misschien eens een les uit trekken? Ik vermoed van niet maar je weet nooit........

    WEG MET DE NVA

    Bourgeois: ‘Europese regels maken het als overheid moeilijk om grote investeringen te doen’

    Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) wil met Europa in debat gaan over de nieuwe regels die bepalen dat Vlaanderen de bouw van de Oosterweelverbinding wellicht in de begroting zal moeten opnemen. ‘Als dat gebeurt, is dat een heel serieus probleem’, zo zegt hij in De Ochtend op Radio 1.

    Dat Vlaanderen het Oosterweelproject in de begroting zou moeten opnemen, is het gevolg van nieuwe Europese regels die de Europese statistische Eurostat donderdag uiteenzette aan de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM).

    Bourgeois is niet te spreken over die nieuwe regels. ‘Ik vind dat weinig consequent van de EU, zeker op een moment dat de voorzitter van de Europese Commissie aankondigt dat er grote investeringen moeten gebeuren. Zo maak je het voor overheden bijzonder moeilijk om grote investeringen te doen’, zo reageert hij op de radio.

    Hij begrijpt niet dat een groot project zoals Oosterweel (een investering van 3,25 miljard euro, red.) in één keer moet ingeschreven worden in de begroting, terwijl de betalingen gespreid zijn over vele jaren. Dan is het logisch dat men boekhoudkundig in het rood gaat.

    Lening spreiden

    ‘Dat heeft natuurlijk een enorm grote weerslag op elke begroting en creëert een groot probleem’, erkent de minister-president. Hij vergelijkt het met een particulier die een huis koopt en zijn lening kan spreiden over een langere periode, bijvoorbeeld 20 of 30 jaar.

    De beslissing over het al dan niet moeten opnemen van Oosterweel in de begroting is nog niet definitief, maar Bourgeois ‘maakt zich geen illusies dat er nog een koerswijziging komt vanuit Europa’. Als de beslissing bevestigd wordt, wil Bourgeois ‘het fundamentele debat aangaan met Europa’. ‘Ik wil daarover een gesprek ten gronde met de EU.’

    Volgens Bourgeois zal het even tijd vergen om te kijken of er andere constructies mogelijk zijn. Het probleem stelt zich pas vanaf het eerste jaar dat de transacties ingaan, zegt hij. Wanneer dat zal zijn, is nog onduidelijk. Dat het project er in elk geval komt, staat volgens Bourgeois buiten kijf. ‘Deze investering moet gebeuren. Het project is extreem belangrijk om het fileprobleem op te lossen en het is van levensbelang voor onze economie’, klinkt het tot slot.

    17-09-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    16-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA heeft geen medelijden met 55-plussers: ‘Korte pijn

    N-VA heeft geen medelijden met 55-plussers: Korte pijn

    Het was een voorspelling van mij, toen ik voor de verkiezingen schreef met NVA gaan wij ons blauw betalen, en voelt u het nu reeds komen, ik ken die mannen van NVA, veel geblaat maar weinig wol, en het zal niet veranderen, maar er wachten ons nog moeilijke tijden voor de kleine man, de rijken die zullen buitens schot blijven via NVA.

    Het is de partij die alles zou verbeteren voor de werkman en niet aan de kleine man zitten we zien het begint al goed en we zijn nog maar in het begin stem er volgende x nog eens op ze kunnen dan weer hun zakken vullen en de onze legen dat ze eerst eens beginnen met in eigen portemonnee te kijken en daar in te snoeien en dan pas de kleine man maar een die van hen raken ze niet

    WEG MET DE NVA

    N-VA heeft geen medelijden met 55-plussers: ‘Korte pijn’

    N-VA wil komaf maken met de vele overgangsmaatregelen die de ontslagnemende regering­­­- Di Rupo in het leven riep om de pensioenhervorming beter verteerbaar te maken. Maar voor CD&V is die geleidelijke invoering een absolute must. ‘Anders verliezen we echt al ons draagvlak bij de gewone man in de straat.’

    ‘We beseffen dat de maatregelen bijzonder ingrijpend zullen zijn, maar het heeft geen zin om het uit te stellen’, klinkt het bij N-VA. De grote lijnen van het nieuwe pensioenplan van de Zweedse coalitie (N-VA, CD&V, Open VLD en MR) liggen klaar en in vergelijking met de pen­sioenhervorming van Vincent Van Quickenborne in 2011 is het volgens de onderhandelaars ‘enorm verregaand’.

    CD&V pleit er daarom voor om, zoals bij de regering-Di Rupo, genoeg overgangsmaatregelen te voorzien om het allemaal wat verteerbaar te maken. Maar daar is volgens N-VA geen sprake van. ‘De discussie over de snelheid van de maatregelen is keihard’, zegt een N-VA-onderhandelaar. ‘Het is nooit evident om in te grijpen in de huidige structuur, maar het heeft echt geen zin om het geleidelijk in te voeren.’

    16-09-2014 om 22:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Block naar de 16? Ik zeg niet ja en niet nee

    De Block naar de 16? Ik zeg niet ja en niet nee

    Niet de eerste minister bepaalt wat er gebeurt maar de voltalige regering.Of dit nu Maggie is of iemand anders het eindre

    Laat ze daar hoor! Toch zeker niet als premier!

    Sorry maar ik begrijp het niet .Iedereen denk dat zij zoveel gedaan heeft. Man man hoe blind kan je zijn . Ze wijst er 3 uit en er komen er meer dan 1000 terug binnen .En een dokter die minister wordt in een departement waar ze niks van af weet .

    Laat ze daar hoor! Toch zeker niet als premier!s

    ultaat zal hetzelfde zijn,namelijkLaat ze daar hoor! Toch zeker niet als premier! een grote 0 ..dit lukt nooit voor 5 jaar samen.


    Maggie De Block (Open Vld) ligt in poleposition voor het premierschap, althans in de peilingen van RTBF en La Libre Belgique. "Ik zeg niet ja en niet nee", reageert ze in het VTM Nieuws.

    Hoewel co-formateur Charles Michel (MR) de meest waarschijnlijke premier is, kwam hij nergens voor in de top-3 van de peiling, zowel in Wallonië, Brussel als Vlaanderen. Ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie spant de kroon van het lijstje en laat Bart De Wever (N-VA) en Kris Peeters (CD&V) achter zich. "Dat geeft wel een tof gevoel, moet daar niet onnozel over doen", klinkt het in 'De Zevende Dag'. Maar ze laat niet in haar kaarten kijken. "Dat is een beslissing die op het einde van de rit wordt genomen". En de vraag is haar nog niet gesteld, wist ze te zeggen in het VTM Nieuws.

    Met 25 procent van de stemmen stak De Block ruim boven de andere kopstukken uit. Maar ze blijft met de voeten op de grond zoals gewoonlijk. "Dat is heel lief van de mensen", reageert ze in het VTM Nieuws. "Maar zo gaat dat natuurlijk niet." De Block is wel tevreden dat de volgende premier uit de liberale familie komt.

     

    16-09-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    15-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt de premier van de Zweedse coalitie

    Wie wordt de premier van de Zweedse coalitie

    Spreek aub niet meer over een Zweedse regering maar over een Zweetse bende !!! Ten andere in Zweden komt een linkse regering !!!!

    Maggie, een mooie verschijning om België te vertegenwoordigen in het buitenland. Dat ze eerst eens haar bekwaamheid bewijst. Tot nu nog niets van gemerkt.

    Open Vld , de verliezers partij , partijtje van 10 procentjes , die gaan de premier leveren ??? En dan nog Maggie ? Wat heeft deze bewezen ? Niks , enkel op papier een paar uitwijzingen , maar ondertussen bleef de poort wagenwijd openstaan , en kwamen ze onverstoord binnen . Wat een kluchtvertoning !!!!

    WEG MET DE NVA

    Zowel CD&V als Open Vld hoopt dat die vraag vlug beantwoord is. "Hoe sneller, hoe liever. Maar het mag geen vertoning worden zoals met de eurocommissaris."

    Vandaag nemen de Zweedse onderhandelaars, net als gisteren, een pauze. Pas morgen vliegen ze er weer in, over de begroting. Maar dan kan het snel gaan, luidt het. Zo snel dat er tegen volgend weekend al een naam voor 'de 16' kan opduiken. "Er tekent zich in de gesprekken meer en meer een écht project af. De premier wordt daar de belichaming van. Het zou goed zijn dat er vlug duidelijkheid komt over wie die ploeg zal leiden", klinkt het in de blauwe familie, die de eerste minister mag leveren.

    Zelfde teneur bij CD&V. Volgens De Tijd wil coformateur Kris Peeters (CD&V) tegen het weekend landen. En dan is het aan de opvolger van uittredend premier Elio Di Rupo (PS) om het heft in handen te nemen en ervoor te zorgen dat de laatste puzzelstukken gelegd worden. "Maar eerst moeten de liberalen daar onderling over uit geraken." Feit is dat niemand zin heeft in een herhaling van het eindeloze gebikkel dat voorafging aan de voordracht van Marianne Thyssen als eurocommissaris.

    Maggie
    Als het van de man in de straat afhangt, wordt overigens Maggie De Block (Open Vld) de nieuwe premier. Volgens een peiling van de RTBF en La Libre Belgique geniet zij aan beide kanten van de taalgrens de voorkeur om de Zweedse coalitie te leiden. Zelf zegt De Block nog geen 'ja' of 'neen'. "Maar áls zij het wordt, kan Open Vld daarnaast niet veel meer dan een staatssecretaris krijgen", klinkt het bij N-VA.

    15-09-2014 om 22:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buurtwinkels massaal over de kop

    Buurtwinkels massaal over de kop

    Met dank aan de NVA

    De redenen voor het verdwijnen van de buurtwinkels zijn niet degenen die in het artikel worden aangegeven. De echte reden is het nefaste mobiliteitsbeleid van veel gemeenten. Als men niet meer gratis bovengronds in het centrum van een dorp kan parkeren dan gaat men elders zo eenvoudig is dat. Kijk naar Lier of Mortsel waar het vroeger goed en gezellig was om te winkelen. In Mortsel ligt nu een stenen woestijn voor het gemeentehuis en op de markt in Lier hetzelfde.

    Grote projecten van ketens krijgen politieke steun. De kleine buurtwinkel wordt uitgeperst. De leegstand bewijst dat.

    Wat wil je nu na decennia lang links beleid waarbij taksen en (pest)belastingen stelselmatig verhoogd werden

     Het aantal buurtwinkels is op vijf jaar tijd drastisch gedaald. Maar liefst een kwart van de buurtwinkels heeft sinds 2008 de deuren moeten sluiten. Alle samen gaat het om 18.000 winkels.

    Eind 2013 waren er 59.804 detailhandelaars in ons land, terwijl dat er in 2008 nog 77.433 waren.

    De oorzaken voor de teloorgang van de kleinhandel zijn divers: zo speelt de toename van het aantal baanwinkels, doorgaans grote ketens, aan de rand van de stad of gemeente een rol, net als de opmars van shoppingcenters en andere megalomane projecten. Bovendien heeft de kleinhandel sinds enkele jaren in toenemende mate af te rekenen met een nieuwe concurrent: de webwinkel.

    Slaapdorpen
    De gevolgen van een en ander zijn: een inkrimpend aanbod, de toename van leegstand en onveiligheid en uitstervende gemeenten die louter slaapdorpen worden.

    De snelheid waarmee kleine winkeliers over de kop gaan, moet dringend tegengegaan worden. Zowel zelfstandigenorganisatie NSZ als Unizo trekken aan de alarmbel. Het aanbod verschraalt en de winkeliers moeten zichzelf telkens weer vernieuwen om nog te concurreren met de grote ketens. Maar ook de overheid moet ingrijpen, door bijvoorbeeld niet meer te investeren in megalomane shoppingcentra.

     

    15-09-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    14-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MR is marionet van N-VA en CD&V

    MR is marionet van N-VA en CD&V

     

    ‘MR is marionet van N-VA en CD&V’

    In een rentree-interview met De Standaard haalt aftredend premier Elio Di Rupo (PS) zwaar uit naar de toekomstige regeringspartners. Vooral de Franstalige liberalen van MR moeten het ontgelden. ‘Ze stonden met open armen te wachten op de tandem N-VA-CD&V.’

    De nieuwe regering is er nog niet, maar Di Rupo, behalve premier ook PS-voorzitter, zegt haar nu al de wacht aan. Hij spreekt daarbij trouwens consequent van de rechtse regering. ‘Ik heb het gevoel dat deze rechtse regering een frontale aanval plant op de koopkracht van de mensen. Men spreekt over een stijging van de dieselprijzen, hogere btw, mogelijk een indexsprong… Dat komt allemaal op de kap van de gewone burgers, van de 99 procent die niet tot de absolute topverdieners behoren. Daarbij zullen ze de PS op hun pad vinden. Wij zullen de stem zijn van de werknemers, de families, de middenklasse, de werkzoekenden en de gepensioneerden.’

    Volgens Di Rupo zal de regering die N-VA, MR, CD&V en Open VLD aan het vormen zijn, allerminst een centrum-rechtse regering worden. ‘Dat is een eufemisme. Er is geen centrum te bekennen in de plannen die nu voorliggen, dit wordt een rechtse regering.’ Zijn partij zal zich niet alleen verzetten tegen rechtse maatregelen, maar er ook permanent alternatieven tegenover stellen.

    Dat de MR van Charles Michel als enige Franstalige partij in een federale regering wil stappen is voor Di Rupo ‘een aanslag op de evenwichten in dit land’. ‘Bij de beleidsverklaring van premier Michel zal 75 procent van de Franstaligen niet vertegenwoordigd zijn. Stelt u zich deze situatie nu eens heel even voor aan Vlaamse kant. Zo’n regering zou er in geen honderd jaar komen. De MR is een marionet van N-VA en CD&V, de twee Vlaamse partijen die het zwaarste wegen.’ Bovendien, zegt hij, geeft het forfait van CD&V voor het premierschap aan dat de christendemocraten niet echt geloven in de kansen van de Zweedse coalitie.

    Lees het volledige interview morgen in De Standaard.

    14-09-2014 om 22:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois: Europese regels maken het als overheid moeilijk om grote investeringen te doen

    Bourgeois: Europese regels maken het als overheid moeilijk om grote investeringen te doen

    Mennheer Bourgeois je bent de grootste pest van ons apenland .

    WEG MET DE NVA

    Bourgeois: ‘Europese regels maken het als overheid moeilijk om grote investeringen te doen’

    Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) wil met Europa in debat gaan over de nieuwe regels die bepalen dat Vlaanderen de bouw van de Oosterweelverbinding wellicht in de begroting zal moeten opnemen. ‘Als dat gebeurt, is dat een heel serieus probleem’, zo zegt hij in De Ochtend op Radio 1.

    Dat Vlaanderen het Oosterweelproject in de begroting zou moeten opnemen, is het gevolg van nieuwe Europese regels die de Europese statistische Eurostat donderdag uiteenzette aan de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM).

    Bourgeois is niet te spreken over die nieuwe regels. ‘Ik vind dat weinig consequent van de EU, zeker op een moment dat de voorzitter van de Europese Commissie aankondigt dat er grote investeringen moeten gebeuren. Zo maak je het voor overheden bijzonder moeilijk om grote investeringen te doen’, zo reageert hij op de radio.

    Hij begrijpt niet dat een groot project zoals Oosterweel (een investering van 3,25 miljard euro, red.) in één keer moet ingeschreven worden in de begroting, terwijl de betalingen gespreid zijn over vele jaren. Dan is het logisch dat men boekhoudkundig in het rood gaat.

    Lening spreiden

    ‘Dat heeft natuurlijk een enorm grote weerslag op elke begroting en creëert een groot probleem’, erkent de minister-president. Hij vergelijkt het met een particulier die een huis koopt en zijn lening kan spreiden over een langere periode, bijvoorbeeld 20 of 30 jaar.

    De beslissing over het al dan niet moeten opnemen van Oosterweel in de begroting is nog niet definitief, maar Bourgeois ‘maakt zich geen illusies dat er nog een koerswijziging komt vanuit Europa’. Als de beslissing bevestigd wordt, wil Bourgeois ‘het fundamentele debat aangaan met Europa’. ‘Ik wil daarover een gesprek ten gronde met de EU.’

    Volgens Bourgeois zal het even tijd vergen om te kijken of er andere constructies mogelijk zijn. Het probleem stelt zich pas vanaf het eerste jaar dat de transacties ingaan, zegt hij. Wanneer dat zal zijn, is nog onduidelijk. Dat het project er in elk geval komt, staat volgens Bourgeois buiten kijf. ‘Deze investering moet gebeuren. Het project is extreem belangrijk om het fileprobleem op te lossen en het is van levensbelang voor onze economie’, klinkt het tot slot.

    14-09-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    13-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sms-diensten die waarschuwen voor flitsers moeten stoppen

    Sms-diensten die waarschuwen voor flitsers moeten stoppen

    Veel flikken vertellen zelf aan hun vriendjes wanneer er controles zijn.

    Corrupte overheid corrupte politici en corrupte politie . als ik ze kan killen zal ik het niet laten

    De Ethische Commissie voor de telecommunicatie heeft de stopzetting bevolen van twee sms-abonnementsdiensten die tegen betaling waarschuwen voor snelheids- en alcoholcontroles. Het gaat om sms-diensten van de bedrijven 'Etri' en 'Myport'. Ze moeten elk bovendien 10.000 euro boete betalen. Volgens de Ethische Commissie begingen ze inbreuken tegen de Ethische Code voor de telecommunicatie.

    In 2013 startte de Ethische Commissie het onderzoek. Er was sprake van "herhaalde klachten over hun dienstverlening", aldus Willem Debeuckelaere, voorzitter van de Ethische Commissie voor de telecommunicatie, in een persbericht. 

    "Bewuste strategie die echt niet kan"
    "We konden niet anders dan concluderen dat deze diensten in feite gewoon de mogelijkheid bieden om aan politionele veiligheidscontroles te ontsnappen, een bewuste strategie van deze bedrijven. Dit kan uiteraard niet. De Ethische Code voorziet uitdrukkelijk dat betalende diensten de verkeersveiligheid niet in het gedrang mogen brengen." 

    De twee bedrijven verdedigden zich dat hun diensten een preventief effect zouden hebben en niet dienen om controles te omzeilen. Maar dat werd verworpen. De bedrijven verkopen luidens de Commissie "onmiddellijk bruikbare informatie voor wie politiecontroles wil ontlopen of omzeilen". Een andere overtreding van de Ethische Code had betrekking op het niet-vermelden van de kost van een betaalnummer in hun reclame.

    Etri en Myport moeten ook alle bedragen terugbetalen aan eindgebruikers die een klacht indienden bij hun mobiele operator naar aanleiding van de vastgestelde overtredingen.

    13-09-2014 om 22:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Rompuy: Nieuwe sancties tegen Rusland gaan morgen in

    Van Rompuy: Nieuwe sancties tegen Rusland gaan morgen in

    Kunnen we niet ergens een petitie beginnen TEGEN onze EU lijders die ons in verderf storten in plaats van met Rusland te praten. En ja lijders met een lange IJ....

    Enfin.....gene elektriek en dra gene gas meer (vanaf morgen). . Toch fijn dat je z'n goede leiders heb.

    Wat doet die EU nu toch ??? Zijn die nu niet slimmer...Van Rompuy dat is precies Gollem van Lord of The Rings...Maak eerst eens dat het in Europa draait, nog nooit zoveel werkloosheid en nog nooit zoveel faillissementen...Hetgeen ze wel kunnen is meer flitsen, meer controles,...wat is de bedoeling net ? Ons tot slaaf maken ?

    De Europese Unie verscherpt van morgen af de economische sancties tegen Rusland. Dat heeft Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy vandaag in een verklaring laten verstaan. Rusland belooft al meteen een nieuwe tegenzet.

    De lidstaten hadden maandag al besloten sancties in te stellen, maar lieten de invoering ervan afhangen van de naleving van het bestand in Oost-Oekraïne tussen regeringstroepen en pro-Russische separatisten die steun uit Moskou krijgen

    De afgelopen dagen is een deel van de Russische militairen teruggetrokken uit Oost-Oekraïne, maar volgens de NAVO zijn er op dit moment nog rond de 1.000 Russische troepen in het gebied aanwezig. 

    De EU-lidstaten waren verdeeld over de vraag of nieuwe sancties nog wel moesten, maar na dagenlang overleg is nu besloten ze toch te laten ingaan. De omvang van de nieuwe sancties wordt morgen duidelijk. Naar verluidt komen er 24 nieuwe namen op de zogeheten zwarte lijst. Van personen en instellingen op deze lijst worden de tegoeden in de EU bevroren, ook komen de individuen de EU niet meer in.

    Ook zouden drie Russische energiebedrijven (Rosneft, Gazprom Neft en Transneft) geen toegang meer krijgen tot de Europese kapitaalmarkt. Eerder maakte de EU dit al onmogelijk voor een aantal Russische banken.

    De sancties worden van kracht zodra ze morgen in het officiële staatsblad van de EU zijn gepubliceerd. Volgens diplomaten kunnen de sancties weer worden teruggedraaid als de situatie in Oekraïne verbetert.

    Telefonisch overleg
    Volgens de woordvoerder van de Britse premier David Cameron hebben Europese leiders vanochtend telefonisch overlegd over het instellen van de sancties. Aan dat gesprek deden onder meer EU-president Van Rompuy, de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Hollande mee.

    "Ze waren het eens dat de sancties aan het einde van deze week ingesteld moesten worden", aldus de woordvoerder.

    In een verklaring heeft Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy zopas meegedeeld dat de sancties herzien kunnen worden in het licht van de ontwikkelingen op het terrein. Eind september zou alvast een uitgebreide evaluatie gemaakt worden van de uitvoering van het vredesplan.

    Tegenmaatregelen
    Rusland heeft nieuwe tegenmaatregelen voorbereid tegen de westerse wereld als die nieuwe sancties uitvaardigen. Dat zegt een bron bij het Kremlin. Hij verwijst naar beperkingen op de import van tweedehandswagens en van textielproducten. Intussen raakte bekend dat vrijdag nieuwe Europese sancties van kracht worden. 

    "Het ministerie van Economie heeft al een lijst met producten klaar", verklaarde economisch adviseur Andrej Beloesov aan het Russische persagentschap Ria Novosti. Die tegenmaatregelen zouden bovenop het importverbod op landbouwproducten uit de Europese Unie komen.

    12-09-2014 om 20:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijbewijs met punten? Zo werkt het in onze buurlanden

    Rijbewijs met punten? Zo werkt het in onze buurlanden

    DE SUPER DIEVEN VAN DE NVA

    WEG ER MEE

    Zes op de tien Belgen is tegen een rijbewijs met punten. Dat blijkt uit onderzoek van automobilistenvereniging Touring. Nochtans ligt het voorstel vrij concreet op de onderhandelingstafel van de Zweedse coalitie.

    In het voorstel krijg je strafpunten als je betrapt wordt op verkeersovertredingen, zoals bijvoorbeeld dronken rijden. Wie te veel strafpunten heeft, speelt zijn rijbewijs kwijt. België is trouwens een van de laatkomers op dat vlak. In onze buurlanden werd het systeem al lang geleden ingevoerd. Iets meer dan tien jaar geleden in Nederland en Luxemburg (2002), twintig jaar geleden in Frankrijk en Groot-Brittannië (1992) en zelfs al veertig jaar geleden in Duitsland (1974). Maar hoe gaan ze bij onze buren om met dat rijbewijs? Een overzicht van de mogelijkheden voor strafpunten.

    DUITSLAND

    Optellend systeem met verkeersovertredingen in drie categorieën
    Wie acht punten verzamelt is zijn rijbewijs kwijt
    Opvallend: punten worden ook uitgedeeld aan voetgangers en fietsers die overtreding begaan
    Verzamelde punten kunnen ook verjaren: termijn van 2.5jaar voor overtreding van eerste categorie, 10 jaar voor derde categorie

    • Bellen achter het stuur: 1 punt
    • Door het rood rijden: 2 punten
    • Dronken rijden: 3 punten

     

    FRANKRIJK

    Beginnende bestuurders starten met zes punten, anderen met twaalf
    Wie op nul komt te staan raakt zijn rijbewijs kwijt
    Kwijtgespeelde punten kunnen terugverdiend worden: na drie jaar zonder overtredingen wordt totaal aangevuld tot twaalf

    • Bellen achter het stuur: 3 punten
    • Stop-bord negeren: 4 punten
    • Door rood rijden: 4 punten
    • Onder invloed rijden: 6 punten
    • Vluchtmidsdrijf plegen of ongeval met gewonden veroorzaken: 6 punten

     

    GROOT-BRITTANNIE

    Optellend systeem zoals in Duitsland
    Wie twaalf punten verzamelt in drie jaar tijd raakt zijn rijbewijs kwijt
    Nieuwe bestuurders worden strenger aangepakt: wie zes punten haalt binnen twee jaar na het examen raakt zijn rijbewijs kwijt
    Het duurt minstens vier jaar vooraleer een strafpunt vervalt, sommige strafpunten gaan pas na elf jaar weer weg

    • Rijden onder invloed: 10 punten
    • Snelheidsovertreding: 3-6 punten
    • Door rood rijden: 3 punten
    • Stop-bord negeren: 3 punten

       

      LUXEMBURG

      Dalend systeem zoals in Frankrijk
      Iedereen start met twaalf punten, wie op nul staat is zijn rijbewijs kwijt
       

      • Vluchtmisdrijf: 4 punten
      • Door rood rijden: 2 punten
      • Rijden onder invloed: 2 punten
      • Zonder gordel rijden: 1 punt

         

        NEDERLAND

        Beginnersrijbewijs voor startende chauffeurs: wie zijn rijbewijs behaalt krijgt een rijbewijs op proef. Daarvoor bestaan vijf types overtredingen waarop strafpunten staan. Wie drie punten verzamelt, raakt zijn rijbewijs kwijt

        • Bumperkleven aan hoge snelheid
        • Ernstige snelheidsovertreding
        • Ongeval met materiële schade of letsel door foute naleving van de verkeersregels
        • Ongeval veroorzaken met letsel of dodelijke afloop
        • Veroorzaken van gevaar of verkeer hinderen

          Wie een definitief rijbewijs heeft, krijgt een puntenrijbewijs voor alcoholovertredingen. Wie binnen de vijf jaar twee keer dronken betrapt wordt achter het stuur is zijn rijbewijs kwijt. (tweede keer boven 1.3 promille)

           

          12-09-2014 om 00:05 geschreven door Geldwolven

          0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
          >> Reageer (6)


          T -->

          Blog tegen de regels? Meld het ons!
          Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!