Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    15-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters boos op De Wever en Rutten: Kom dan zelf in de regering zitten

    Peeters boos op De Wever en Rutten: Kom dan zelf in de regering zitten

    Er zit een haar in de boter Peeters trek de steker er uit , en je wordt de grootste van ons land

    met de NVA meer dan last

    Peeters boos op De Wever en Rutten: “Kom dan zelf in de regering zitten”

    CD&V-vicepremier Kris Peeters is de constante commentaren van partijvoorzitters Bart De Wever (N-VA) en Gwendolyn Rutten (Open Vld) over de stakingen beu. “Ik hoef geen schoonvaders­ en moeders”, klinkt het maandag in De Standaard.

    Peeters moet als minister van Werk in het conflict tussen regering en vakbonden de lont uit het kruitvat halen. Hij riep donderdag in de Kamer ‘anderen die vanuit de marge de zaken moeilijker maken’ op om niet verder olie op het vuur te gooien. Maar de oproep van Peeters vond geen gehoor: het afgelopen weekend staken De Wever en ook Rutten nog een tandje bij in hun aanklacht van de ‘politieke staking’ vandaag.

    “Door straffe uitspraken te doen ga je de partners niet rond de tafel krijgen. (...) Iedereen zegt wat hij denkt te moeten zeggen. Maar ik heb geen nood aan schoonvaders en ­moeders vanop de zijlijn. Dat ze dan in de regering komen zitten”, aldus Peeters. Dat laatste is vooral een verwijt richting N­VA-­voorzitter Bart De Wever, schrijft de krant. Als voorzitter van de grootste partij in het land was hij de logische premier van de ‘Zweedse’ coalitie geweest.

    15-12-2014 om 22:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming wil echt niet langer werken, maar we zullen moeten

    Vlaming wil echt niet langer werken, maar we zullen moeten

    Menneer De Wever wij zijn jou kopje strond beu en je prietpraat ook, het enige wat jij kan is zo snel mogelijk versdweinen uit dit mooi land , wat jij doet is onrust voeren in ons land

    ‘Vlaming wil echt niet langer werken, maar we zullen moeten’

    De stakers die deze maand op straat komen tegen de besparingen doen dat meestal omdat ze boos zijn over twee zaken: de verhoogde pensioenleeftijd en het ontbreken van een vermogenswinstbelasting. ‘Het idee dat we allemaal langer zullen moeten werken gaat er echt niet in bij de mensen, maar we moeten wel. Het is echt op’, reageerde Bart De Wever woensdag in Reyers Laat.

    De boodschap van de stakers en de vakbonden is duidelijk: werken tot 67 zien ze niet zitten. ‘De jongere generaties snappen wel dat er iets moet gebeuren, maar bij wie al dicht bij die pensioenleeftijd zit, gaat dat idee er echt niet in. Nochtans zullen we de komende 20 jaar moeten evolueren richting werken tot 67. Het wettelijk pensioen op 65 is ingesteld in 1925, toen de sterfleeftijd nog op 58 lag. Intussen ligt die verwachting boven de 80, dus het is op. We zullen iets moeten doen’, reageerde Bart De Wever op het protest.

    Vermogenswinstbelasting invoeren lost andere problemen niet op

    De Wever vindt het bovendien maar flauwekul dat mensen beweren dat het invoeren van een vermogenswinstbelasting alles zou oplossen. ‘Er heerst de perceptie dat er een soort kaste is die niks betaalt. Mensen eisen een vermogenswinstbelasting en hopen dat we daardoor niet langer moeten werken. Of dat we daardoor de andere pijnlijke maatregelen niet moeten treffen. Maar dat is flauwekul. Geen enkele van de hele reeks besparingen zal verdwijnen als we morgen de vermogenswinstbelasting invoeren’, klonk het.

    De kopman van N-VA is nochtans niet gekant tegen een vermogenswinstbelasting, tenminste als het gaat over een tax shift ofwel een verschuiving van de lasten op arbeid naar andere bronnen van inkomsten. Hij benadrukte dat het idee al in het regeerakkoord vervat zit. Zo gaat de personenbelasting in januari met een miljard naar beneden en worden ook de loonlasten verlaagd met een miljard.

    Handig knopje

    ‘Maar de vermogenswinstbelasting is geen knopje waar je op duwt en waardoor er plots een paar miljard euro pijnloos uit hemel valt. België staat al op de derde plaats in Europa als het gaat over opbrengst uit winst op kapitaal, net omdat we al intelligente vormen van vermogensbelasting hebben. Een echte vermogenswinstbelasting heeft geen zin: de belastingen om mensen aan het werk te zetten zijn al zo hoog in België.’

    De Wever eindigde wel met een positieve boodschap voor wie zich onterecht behandeld voelt. ‘Niemand in dit land die te weinig belastingen betaalt is eerlijk. Maar mensen die niet eerlijk zijn moeten aangepakt worden. De deuren die openstaan voor fiscale ontwijking moeten zo snel mogelijk worden gesloten.’

    15-12-2014 om 13:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    14-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat kan u maandag verwachten van de staking?

    Wat kan u maandag verwachten van de staking?

    Met dank aan de gangsters van de NVA

    De Wever zijn broek zit al vol met stront 

    De nationale staking van volgende maandag zal sowieso een bredere impact hebben dan de provinciale stakingen van de voorbije weken. Ze zal in meer sectoren voelbaar zijn en vooral in het onderwijs, de nonprofit en de distributie. Een overzicht.

    Luchthavens

    De luchthavens in ons land gaan in principe plat, omdat de luchtverkeersleiders 24 uur het werk neerleggen. Geen vliegverkeer dus in Zaventem, Charleroi, Deurne, Oostende en Bierset. In een reactie schrappen luchtvaartmaatschappijen massaal hun vluchten van en naar Zaventem, in de eerste plaats Brussels Airlines.

    De vakbonden verwachten verder dat het gros van de werknemers bij de bagagebehandeling gaat staken. Ook bij andere ondersteunende diensten wordt flink gestaakt. De vrachtluchthaven Brucargo in Zaventem zal wellicht opnieuw lam liggen (met alvast een grote stakerspost die geen vrachtwagens zal doorlaten).

    Havens

    De havens van Antwerpen, Zeebrugge en Gent gaan opnieuw plat. Want de dokwerkers leggen weer massaal het werk neer, zodat geen schepen geladen en gelost worden. Het wordt opnieuw uitkijken of het rustig blijft in de haven van Antwerpen.

    Treinen, bussen en trams

    De NMBS waarschuwt dat er maandag mogelijk helemaal geen treinen rijden. Reizigers krijgen de raad om alternatief vervoer te zoeken.

    De Lijn verwacht dat er maandag vermoedelijk bijna geen bussen en trams rijden in Vlaanderen. Hetzelfde verhaal in Brussel: de MIVB verwacht opnieuw zeer zware hinder op het hele net dat mogelijk volledig zal lam liggen. Idem bij de TEC in Wallonië.

    Autoverkeer: druk, druk, druk

    De politie van Brussel-hoofdstad waarschuwt voor een veel drukkere ochtendspits dan gewoonlijk. Al zou het ochtendverkeer net als vorige maandag relatief rustig kunnen verlopen, als uit voorzorg veel pendelaars thuis blijven en veel bedrijven bevoorradingen uitstellen.

    Hoe dan ook raadt aan de politie aan om veel vroeger te vertrekken, om zoveel mogelijk te carpoolen, en om de hoofdstad in de mate van het mogelijke te vermijden. Want er worden ook opnieuw problemen verwacht op deautowegen naar Brussel, zeker als stakers blokkades opwerpen op invalswegen en kruispunten.

    Bedrijven

    Vooral grotere bedrijven, en vooral in de industrie (metaal, textiel, voeding … ), worden getroffen : omdat de stakingsbereidheid daar groot is én omdat vakbonden daar stakersposten posteren.

    Traditioneel wordt veel minder gestaakt in kleine bedrijven : omdat daar meer werkwilligen zijn en omdat de vakbonden daar minder of niet vertegenwoordigd zijn.

    Maar verwacht wordt dat stakers nu ook in Vlaanderen (net als eerder al in Wallonië en Brussel) industrieterreinen en bedrijvenzones gaan afgrendelen met (filter)blokkades. In dat geval kunnen ook KMO’s getroffen worden. Vooral in Limburg en Vlaams-Brabant zijn er al signalen dat de vakbonden industriezones gaan blokkeren.

    Scholen en kinderopvang

    Meer leerkrachten staken dan tijdens de provinciale stakingen, en ze staken ook meer in het basis- dan in het secundair onderwijs. In de secundaire scholen zjin bijna geen examens gepland, en in de basisscholen wordt dikwijls geen les gegeven. Maar de leerlingen krijgen in de regel opvang, desnoods in een andere school in de buurt.

    De impact op de kinderopvang is moeilijk in te schatten. De zelfstandige crèches blijven in de regel open en de meeste stedelijke crèches, vooral in Antwerpen en Gent, gaan dicht. Volgens de christelijke vakbond gaan ook een reeks gesubsidieerde crèches en initiatieven voor buitenschoolse opvang dichtblijven. De vakbond kan daar echter geen getal op plakken. De werkgevers hebben geen weet van gesubsidieerde crèches en initiatieven voor buitenschoolse opvang die sluiten.

    Nonprofit

    In de nonprofit wordt beduidend meer gestaakt dan tijdens de provinciale stakingen. De meeste ziekenhuizen draaien op minimumbezetting : dat betekent dat niet-dringende ingrepen vaak (maar niet altijd) worden uitgesteld. Maar dringende ingrepen uiteraard niet; en ook chemotherapie, radiotherapie en nierdialyse gaan door zoals gepland.

    Warenhuizen

    In de distributie wordt beduidend meer gestaakt dan tijdens de provinciale stakingen. De vakbonden verwachten dat de grote supermarkten dikwijls dicht blijven, vooral bij Carrefour, Brico, Ikea en Makro. Bij Delhaize kunnen de supermarkten morgen/zaterdag al dicht blijven, als er geen doorbraak komt in de onderhandelingen tussen de directie en de bediendenbonden over de geplande herstructurering (in het oog te houden).

    Let wel : het zijn de winkels in eigen beheer die maandag dikwijls dicht zullen blijven; de winkels uitgebaat door zelfstandigen, zijn in de regel wel open.

    Banken

    De vakbonden plannen stakersposten aan de hoofdzetels van onder meer BNP Paribas Fortis, Belfius, KBC en ING. Veel werknemers zullen vermoedelijk niet werken of thuis werken. De impact van de staking in lokale bankkantoren is moeilijk in te schatten.

    Komt de post?

    Ook die impact is moeilijk in te schatten. De grote postsorteercentra (van waaruit post wordt verdeeld naar de postkantoren) wordt door stakersposten geblokkeerd. Maar de directie zal wellicht opnieuw proberen (zoals op de vorige stakingsdagen) om de poststukken al zondag na de middag te verdelen naar de postkantoren. Of die post besteld wordt of blijft liggen, zal vooral afhangen van de stakingsbereidheid bij de postmannen.

    Gemeenten en OCMW's

    De impact is moeilijk in te schatten, maar wellicht wordt er meer gestaakt dan tijdens de nationale stakingen. Wie komt aankloppen, moet rekening houden met langere wachttijden en ook gesloten loketten.

    14-12-2014 om 19:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. We staken dit land regelrecht in een crisis

    De We staken dit land regelrecht in een crisis

    De Wever is geen mens maar een brulaap 

    De top van N-VA zat vanmiddag bijeen voor een partijraad, waar ondermeer over de staking van maandag werd gesproken. Voor de vergadering begon, sprak VTM-journalist Dirk Van Den Bogaert met partijvoorzitter Bart De Wever, en die haalde bijzonder hard uit naar de vakbonden. "We staken dit land regelrecht in een crisis", aldus De Wever.

    Bart De Wever schuwt de harde woorden niet, op weg naar de bijeenkomst van de partijraad van zijn N-VA. Hij vindt de staking van maandag er te veel aan. "Ik lees dat de socialistische vakbond wil doorstaken tot de regering exact doet wat de socialisten wensen. Dan kan je even goed de verkiezingen afschaffen. Dan besturen zij het land, en zetten ze hun economische afbraakpolitiek verder. Vroeger deden ze dat in de regering, nu doen ze dat op straat. Als je daaraan gaat toegeven, kan je de democratie beter opdoeken."

    Struikelen
    Snoeihard, is Bart De Wever voor de vakbonden, die volgens hem de nieuwe regering willen doen struikelen. "Dat zal wellicht de bedoeling zijn, om de regering weg te krijgen. Rudy De Leeuw heeft dat al openlijk gezegd: 'We gaan door tot de regering er ligt'. Dat heeft met democratie niks te maken, dat neigt naar andere dingen. Je verwacht een staking aan het einde van sociaal overleg, niet als een statement in het begin. En al zeker niet gewoon als middel om de democratie opzij te schuiven. Want daar gaat het over voort de socialisten, en niks anders."

    Investeringen
    Stakingen geven ook onze economie een knauw, waarschuwt Bart De Wever. "Ik denk dat sommige stakingen totaal niet meer uit te leggen zijn. Het openbaar vervoer drie keer platleggen, mensen beletten naar hun werk te gaan, iedereen in de problemen brengen. Men staakt ons in een recessie. Ik zie dat men in het buitenland al verlekkerd is. In Nederland begint men het al op te pikken. Men vindt het natuurlijk heel leuk dat wij onze economie kapotstaken .De investeringen zullen ze met veel plezier van ons overnemen." 

    Recht op arbeid
    De stakers willen maandag ook industriezones blokkeren. daar kan Bart De Wever al helemaal niet mee om. "Dat is inderdaad zeer erg. Het recht op arbeid wordt hier met voeten getreden. Er zijn bedrijven die volledig moeten stilleggen. Dat hebben we echt nog nooit gezien in de Antwerpse haven. Dat is pure economische vernietiging. Je kan natuurlijk veel doen om de competitiviteit te herstellen en ook moeilijke maatregelen nemen. Als men natuurlijk ondertussen de economie kapotstaakt, dan is het allemaal voor niks. Eigenlijk is heel hun discours toch echt leugenachtig als je ziet dat de netto-lonen zullen stijgen de volgende jaren, niet dalen. Men hitst de mensen op, met echt desinformatie en soms echte leugens."

    Recessie
    Het mag duidelijk zijn: vakbonden en regering, ze staan lijnrecht tegenover mekaar. "Wat ons betreft is de hand uitgestoken om aan tafel te gaan. Het overleg zal niet gemakkelijker worden door eerst te staken en ons in een recessie te storten. De maatregelen die je daarna moet nemen zijn zo mogelijk nog moeilijker en nog harder. We moeten elf miljard besparen. Leuk ging dat nooit zijn, en diegene die na ons komt, zal het ook moeten doen. Als men er natuurlijk nog een paar miljard bijstaakt, dan wordt het alleen nog erger voor wie het ook zal mogen oplossen.

    14-12-2014 om 00:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    13-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever negeert terechte bezorgdheden van duizenden burgers

    De Wever negeert terechte bezorgdheden van duizenden burger

    Weg met de Wever zielig ventje 

    rot op dief

    PS-voorzitter Elio Di Rupo is niet te spreken over de uitlatingen van N-VA-voorzitter Bart De Wever over de nationale staking van maandag. De Wever bestempelde die staking donderdag op Bel-RTL als een 'politieke staking' en de socialistische vakbond FGTB als 'de gewapende arm van de PS'.

    Di Rupo noemt de uitspraken van De Wever 'zorgwekkend'. 'Het komt neer op het negeren van de terechte bezorgdheden van duizenden burgers en op een weigering om oplossingen te vinden voor de herneming van het sociale overleg dat zo belangrijk is in ons land', aldus de ex-premier.

    De PS-voorzitter weerlegt ook de suggestie dat de staking een politiek gestuurde actie zou zijn. Ook al steunt de PS de bezorgdheden van de vakbonden, die zijn 'perfect in staat om onafhankelijk te beslissen over de acties die ze willen voeren tegen het asociale beleid van de federale regering'. 'De PS is een politieke partij die haar eigen actie voert, onder meer in het parlement en aan de zijde van de burgers', aldus Di Rupo.

    'Wie denkt dat duizenden mensen uit de drie gewesten van ons land manifesteren of staken (en dus loon verliezen) omdat de PS of een andere politieke partij dat vraagt, heeft een vreemde visie op de burgers en het democratisch debat', aldus nog Di Rupo.

    De PS-voorzitter toont zich anderzijds wel tevreden dat De Wever - onder bepaalde voorwaarden - het debat wil aangaan over een meerwaardebelasting. 'Na vol te houden dat er geen alternatief is en dat de acties van de vakbonden en de oppositie niets uithalen, zet hij de deur open voor een meerwaardebelasting. En dat terwijl dit niet in het programma van zijn partij, noch in het regeerakkoord staat. Dit op zich is al een ideologische overwinning voor al diegenen (partijen, vakbonden, burgers), zowel in het noorden als in het zuiden van het land, die voor meer sociale en fiscale rechtvaardigheid ijveren', dixit Di Rupo.

    13-12-2014 om 15:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    12-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recht op werken onvoldoende gerespecteerd? Jambon schakelt desnoods politie in

    Recht op werken onvoldoende gerespecteerd? Jambon schakelt desnoods politie in

    Jambon zoekt zelf de confrontatie door olie op het vuur te gooien.

    In welk wetboek staat dat " recht op werken " ? . Sommige NVA politici vinden zowaar nieuwe wetten uit, gelieve serieus te blijven. . ALs zoveel verschillende beroepstakken het werk neerlegen wil dat zeggen dat er iets scheelt met dit land, niet meer , niet minder. . Negeren is misdadig maar dit past allemaal in het kraam vd NVA en zijn verrotingspolitiek, jammer maar helaas, 1 partij maakt dit land kapot.

    Landverraad zit in de genen van de NVA

    Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon wil dat bij de nationale staking van maandag de proportionaliteit wordt gerespecteerd tussen enerzijds het recht op staken en anderzijds het recht op werken. Hij kondigde donderdag in de Kamer aan dat hij uur per uur zal nagaan of die proportionaliteit wordt gerespecteerd. Indien nodig zal hij maatregelen nemen met de lokale en federale politie. In aanloop naar de nationale staking van 15 decemer, waarschuwt werkgeversorganisatie VBO dat stakersposten die werkwilligen blokkeren, strafbaar zijn.

    Zowel Jambon als zijn collega van Werk Kris Peeters werden tijdens het wekelijkse vragenuurtje aan de tand gevoeld over de stakingen van de voorbije weken. Vanuit de meerderheid benadrukten Zuhal Demir (N-VA) en Egbert Lachaert (Open Vld) dat er naast het recht op staken, ook een recht op werken bestaat. "Niemand kan daar aan tornen, ook de vakbonden niet", zei Demir, terwijl Lachaert waarschuwde dat ons land zijn economie kapot aan het staken is.

    Peeters antwoordde dat er geen wettelijk kader bestaat over de uitoefening van het recht op staken. Wel herinnerde hij aan een herenakkoord dat werkgevers en werknemers in 2002 sloten. "Ik hoop dat het herenakkoord ook in de praktijk wordt gerespecteerd. Voor diegenen die willen staken, geen probleem. Maar diegenen die willen werken, moeten daar ook de kans toe krijgen", zei hij. Lachaert liet daarop horen dat, indien het recht op werken niet wordt gerespecteerd, zijn partij andere initiatieven zal nemen.

    Minister van Binnenlandse Zaken Jambon herinnerde er aan dat de lokale autoriteiten, die als eerste verantwoordelijk zijn voor de ordehandhaving, waakzaam moeten zijn voor het respect voor die proportionaliteit en beide rechten tegenover mekaar moeten afwegen. Hij kondigde aan dat hij maandag uur per uur zal nagaan of die proportionaliteit wordt gerespecteerd. Zonodig zal hij met de lokale en federale politie maatregelen nemen.

    VBO informeert werkgevers

    De algemene staking maandag komt er na de verschillende provinciale actiedagen. Toen waren er hier en daar al incidenten, waarbij werkwilligen of bedrijfsleiders de toegang tot hun onderneming werd ontzegd door stakers. Het ziet er naar uit dat er op 15 december nog meer stakersposten zullen opduiken, met dus mogelijk meer hinder voor werkwilligen.

    Het VBO zegt dan ook de werkgevers "te informeren" over hun rechten. "Het moedwillig belemmeren van het verkeer op spoor, weg of water, wordt bestraft door artikel 406 van het strafwetboek", luidt het. "Het stakingsrecht vormt daar geen uitzondering op".

    Het VBO vraagt aan de autoriteiten op alle niveaus om alles in het werk te stellen om de schade die deze vakbondsacties kunnen aanrichten op het terrein en de negatieve impact ervan op de economie, te voorkomen.

    Deurwaarder

    De oproep van het VBO krijgt de steun van Unizo en van het NSZ. Unizo vindt dat staken een recht moet blijven maar pikt het niet dat werkwilligen tegengehouden of geïntimideerd worden. De ondernemersorganisatie herinnert bedrijven eraan dat ze indien nodig een deurwaarder kunnen sturen. Op de website www.unizo.be/staking of het telefoonnummer 0800/20.750 kan men terecht voor advies, of om aangifte te doen van onregelmatigheden.

    NSZ gaat nog een stapje verder en pleitte onomwonden voor een verbod op het afzetten van industrieterreinen en op het belemmeren van werkwilligen.

    12-12-2014 om 22:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jambon houdt stakers maandag van uur tot uur in de gaten

    Jambon houdt stakers maandag van uur tot uur in de gaten

    Drinkt een fles vergif dan zijn wij van u vanaf  badden 

    Jambon houdt stakers maandag ‘van uur tot uur’ in de gaten

    Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zal maandag tijdens de nationale staking samen met de lokale en federale politie ‘uur per uur’ de proportionaliteit van de stakingsacties in de gaten houden. Dat zei hij vanmiddag in de Kamer.

    Nu het hoogtepunt van de stakingsacties stilaan dichterbij komt, verhit de discussie over het recht op arbeid en het recht op staken de gemoederen. Voor de vakbond moet de nationale staking van maandag 15 december het orgelpunt worden van de ‘hete herfst’, maar de mensen die willen werken zijn de acties stilaan grondig beu.

    ‘J’en ai marre’, zei Zuhal Demir (N-VA) vanmiddag in de Kamer. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon had wel oren naar de vragen van Demir en Egbert Lachaert (Open VLD). ‘De lokale autoriteiten moeten maandag de proportionaliteit, het evenwicht tussen het recht op arbeid en het recht op staken, in de gaten houden. Ik zal uur per uur die proportionaliteit samen met de lokale en federale politie opvolgen.’

    12-12-2014 om 00:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    11-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telenet verdedigt prijsverhoging

    Telenet verdedigt prijsverhoging

    Dieven

    Telenet verdedigt prijsverhoging

    Telenet lijkt niet van plan om de aangekondigde tariefverhoging in te trekken. CEO John Porter wees in de marge van de presentatie van de Play en Play More-pakketten op dat de tariefverhoging nodig is om te kunnen investeren in sneller internet. Het bedrijf wil wel om met de klanten te bekijken of ze wel het meest passende abonnement hebben.

    De Telenet-klanten die protest hebben aangetekend tegen de onlangs aangekondigde prijsverhoging ‘verwachten van ons betrokkenheid en willen gehoord worden’, zei Porter. ‘We zijn meer dan bereid om dat te doen en we zullen dat veel meer doen in de volgende dagen en weken. We zullen met hen bekijken of we andere producten in ons portfolio hebben die meer passen bij hun noden.’

    Porter zei nog niet te geloven dat de ruim 60.000 Telenet-klanten de provider willen verlaten. “Onze klanten spenderen meer tijd online”, zegt Porter “En het aantal toestellen dat met het internet verbonden is, is gestegen. Mensen willen meer snelheid en willen dat ook buitenshuis. Daarvoor zijn investeringen nodig van honderden miljoenen.”

    De prijsverhoging die Telenet enkele weken terug aankondigde heeft betrekking op ondermeer de pakketten en de internetaansluitingen. Ze ontlokten een storm van protest bij klanten die dreigen voor een andere leverancier te kiezen.

    Als er mogelijkheden zijn om tariefformules in prijs te verlagen, dan zegt Porter daartoe bereid te zijn - “zoals met Play nu, bijvoorbeeld”. Play en Play More vervangen het huidige Rex en Rio. Play wordt het nieuwe basisproduct, zal minder kosten dan Rex en er wordt onder meer een terugkijkfunctie toegevoegd.

    11-12-2014 om 22:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flauwekul dat we niet zouden moeten besparen met vermogenswinstbelasting

    Flauwekul dat we niet zouden moeten besparen met vermogenswinstbelasting

    De darth vader van de coalitie, lol, ik kon het zelf niet beter verwoorden, hij begint zichzelf een beetje te kennen :) . Ik hoop echt dat het voor dit mannetje 1 keer en nooit meer wordt, dat we daar maar snel vanaf zijn

    Wat nen degoutante zak, hij zegt bijna letterlijk dat wij zoveel belastingen betalen omdat de grote vermogens buiten schot zouden kunnen blijven.

    Dat hij eerst eens uitlegt waarom hij recht heeft om zonder werken op een maand meer betaald krijgt uit onze staatskas dan wat hardwerkende mensen op een hele maand kunnen verdienen en die daardoor op 55 jaar als wrakken leven en nu ook nog in grote onzekerheid terechtkomen omdat de huidige coalitie ook nog eens serieus begint na te trappen op die mensen die tenminste nog enige verdienste hebben aan de vooruitgang van ons land.

    "De flauwekul die men nu vertelt, is dat we met een vermogenwinstbelasting niet langer zouden moeten werken, of niet zouden moeten besparen. Maar dat is niet waar. Al die andere maatregelen zouden nog altijd nodig zijn." Dat zei N-VA-voorzitter Bart De Wever vanavond in 'Reyers Laat'. Volgens hem kent ons land geen vermogenswinstbelasting omdat de lasten op arbeid al zo hoog zijn.

    Het was al een hele tijd geleden dat de N-VA-voorzitter in een tv-studio verscheen voor een interview. Toch kreeg de Wever de laatste weken af en toe het etiket 'schaduwpremier' opgeplakt toen hij bijvoorbeeld de discussie over een taxshift of een hogere belasting op bedrijfswagens afblokte. De Wever erkent dat er een probleem is "als je voortdurend wordt gepercipieerd als deDarth Vader van de coalitie", maar wijst er ook op dat het ook de taak van een partijvoorzitter is om de lijn van het regeerakkoord te bewaken. "Er zijn wel wat moeilijkheden die overwonnen moeten worden en dan moet je af toe naar het roer durven gaan", zo zei hij daarover.

    "Blijkbaar wil de Vlaming echt niet langer werken"

    Dat de regering-Michel een moeilijke start heeft genomen, ligt volgens De Wever ook aan de maatregelen die ze neemt. "Blijkbaar wil de Vlaming echt niet langer werken, want het idee van pensioen op 67 gaat er echt niet in. Maar we kunnen niet anders, de huidige pensioenleeftijd is ingesteld in 1925 toen de Belg gemiddeld 58 jaar oud werd. Vandaag ligt die levensverwachting boven de 80 jaar, dus de pensioenleeftijd op 65 is gewoon niet langer houdbaar."

    "Een tweede perceptie is dat er een bepaalde kaste is die niets betaalt. (...) Maar ik ben voor alle duidelijkheid niet tegen een vermogenswinstbelasting, als die in een tax shift-verhaal kadert tenminste." Daarom moeten eerst de lasten op arbeid naar omlaag. Voor De Wever zit er met de lastenverlagingen uit het regeerakkoord bovendien al een tax shift van 2 miljard in het regeerakkoord. "Maar er is niet zomaar een knopje waar je op kan drukken waarna er een paar miljard euro uit de lucht valt. Want waarom is er dan de afgelopen 25 jaar met de socialisten in de regering nooit op gedrukt?"

    Voor De Wever zijn er al heel wat vormen van vermogensbelasting in België. "Men vergeet vaak dat het feit dat wij geen vermogenswinstbelasting hebben is omdat ondernemers al ongelooflijk veel belastingen betalen om mensen aan het werk te zetten. (...) De flauwekul die men nu vertelt is bovendien dat we met een vermogenwinstbelasting niet langer zouden moeten werken, of niet zouden moeten besparen. Maar dat is niet waar. Al die andere maatregelen zouden nog altijd nodig zijn." 

    De Wever verwijt de socialisten ook hypocrisie: "Belastingfraude moeten we echt aanpakken. Maar alle achterdeuren zijn wel opengezet door de vorige regeringen met de socialisten. Dat zij nu naar ons wijze

    Dat de socialisten nu naar ons wijzen en zeggen dat we de rijken laten ontsnappen, dat is te goedkoop

    "Antwerpen heeft een gigantisch probleem"

    De Wever kwam in 'Reyers Laat' ook zijn visie verkondigen op de Antwerpse 'war on drugs' die hij als burgervader in gang heeft gezet. Enkele dagen geleden raakte bekend dat er sinds de start van die aanpak in 2013 1.000 dealers van de Antwerpse straten zijn geplukt. "1.000 dealers op een bevolking van 500.000: dan heb je een gigantisch probleem", aldus De Wever daarover. Hij vindt het jammer "dat drugs een iconische waarde hebben gekregen. We zitten met echte knuffeljunkies als Amy Winehouse. Maar drugs zouden eigenlijk een verliezersimago moeten krijgen, want daar komt niks goed van."

    Volgens hem zijn er twee opties: ofwel alles toelaten en de verantwoordelijkheid bij de gebruiker leggen, zoals met alcohol of tabak, ofwel een totaalverbod. "Alcohol en nicotine krijg je nooit meer weg uit onze maatschappij. Maar ik geloof dat de maatschappelijke balans van die roesmiddelen zeer zwaar is. De vraag is dan: is het verstandig om ook nog de zwaardere weg op te gaan? Dat is volgens mij niet de weg." De Wever wil daarom de sociale aanvaarding van drugs terugdringen, "en dat begint uiteraard niet met ze wettelijk te maken".

    Het gaat voor De Wever naar eigen zeggen ook niet om het geld dat de boetes opbrengen, wel "om mensen zo vroeg mogelijk op de vingers te tikken. Hoe sneller je iemand erop wijst dat dit niet kan, hoe groter de kans dat die persoon niet verslaafd geraakt."

    Geconfronteerd met de beelden van de 46-koppige drugsbende die vorige week werd vrijgelaten na procedurefouten, vloog de Antwerpse burgemeester naar eigen zeggen "door het plafond van woede". "Dit is om te ontploffen: dit is het ergste geboefte dat je kan hebben en dat teert op de samenleving." De Wever erkent dat de rechter waarschijnlijk de wet wel goed heeft toegepast, "maar de vraag is dan: is dit een goede wet? Kunnen we geen proportioneler gevolg geven aan een procedurefout in plaats van alles meteen ongeldig te verklaren?"

     
    Maar drugs zouden eigenlijk een verliezersimago moeten krijgen, want daar komt niks goed van

    n en zeggen dat we de rijken laten ontsnappen, dat is te goedkoop."

    11-12-2014 om 12:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    10-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo Francken: bewijs ons een dienst en vertrek

    Theo Francken: bewijs ons een dienst en vertrek

    Anderzijds is het behoorlijk verwerpelijk dat de heer Abou Jahjah de burgemeester van Antwerpen "een zionistenpijper" en de Federale staatssecretaris "een fascistische frankenstein" noemde. Als je verlangt naar een democratisch debat, dan is dat niet de weg ernaartoe.

    Theo franken e1414664333845

    De Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken, is kwaad op Abou Jahjah. Hij is kwaad omdat Jahjah gemene dingen over hem heeft gezegd. Het is wel waar, eigenlijk, dat Franckenstein geen koosnaampje is. Gelukkig is Theo heel sterk en kan hij in het vervolg alle gemene vreemdelingen, ook bekend als “kutvreemdelingen”, op het vliegtuig zetten richting “weg van hier”. Welkom in de speeltuin van de federale regering.

    Toen N-VA de verkiezingen won, was het voor veel analisten duidelijk dat de brede electorale basis en de veelheid aan mandaten niet in verhouding stonden met het inhoudelijke niveau van de partij. Dat is een natuurlijk gevolg van dergelijke explosieve politieke groei. Het viel te voorspellen. Het is echter zeer de vraag of iemand een Belgisch staatssecretaris had voorspeld die spreekt over uitwijzingen als maatschappelijke “diensten”, in de taal van een ongeletterde redneck en met het retorische niveau van een sms’ende puber.

    Als reactie op Abou Jahjahs aankondiging dat hij zou komen betogen voor het kabinet van de staatssecretaris, stuurde die laatste volgend bericht de wereld in: "Om 12u komt Hezbollah-strijder Abou JahJah aan mijn kabinet betogen tegen het strenge migratiebeleid van deze regering.” [...] “Hij is natuurlijk een ervaringsdeskundige van het lakse PS-migratiebeleid: binnengekomen met een leugenachtig asielverhaal, vervolgens gehuwd met een goedgelovige Vlaamse, via de lakse oude gezinsherenigingswet verblijfspapieren gekregen en onmiddellijk erna gescheiden, maar de dans ontsprongen want al Belg geworden via de nog laksere Snel-Belgwet. Goed dat 'wij Zweden' al die lakse wetten hebben afschaft of verstrengd. Altijd paraat om de maatschappij een dienst te bewijzen ;-).”

    Laat ons ervan uitgaan dat dit inderdaad zijn woorden zijn. Knipoog inbegrepen. Nog eens: knipoog inbegrepen. Neem tijd om die woorden te laten bezinken. En dan nog wat meer tijd om je ademhaling opnieuw onder controle te krijgen, de vuisten te ontballen en de existentiële wanhoop te onderdrukken die gepaard gaat met deze waterval aan gebrekkigheid. Denk vervolgens na wat deze woorden betekenen voor de samenleving waarin je leeft, en de toekomst die we tegemoet treden.

    Over politieke autoriteit

    Politieke autoriteit is niet vrijblijvend. Millennia politieke- en rechtsfilosofie zijn gewijd aan de essentiële bekommernis om macht te begrijpen en te legitimeren. Als leden van onze samenleving zijn we onderworpen aan het geweldsmonopolie van de staat, aan de politieke keuzes die fysiek kunnen worden afgedwongen. Vanaf de hobbesiaanse natuurtoestand tot heden zijn deze politieke keuze getoetst aan hun rechtvaardigheid, hun dienstbaarheid, hun conformiteit met normatieve toetsstenen die vreemd zijn aan de macht zelf.

    Het is onmogelijk deze toetsstenen exhaustief te bespreken. Die taak zou langer dan een leven duren. Er zijn echter bepaalde ethische minimumstandaarden, constitutionele garanties en deontologische verwachtingen, waarvan elke afwijking onaanvaardbaar is. Doorheen de verschillende Westerse morele en juridische doctrines, keren twee fundamentele principes terug: individuele vrijheid en gelijkheid in de ogen van de macht. Niet enkel zijn het de kernwaarden van de verlichting, het zijn de steunpilaren van elke orthodoxe (sociale) rechtvaardigheidstheorie of politieke filosofie van Rousseau en Locke, over Kant, tot Rawls, Habermas, Dworkin of Amartya Sen (om er enkele te noemen).

    Elke beslissing van de overheid moet aan deze principes worden getoetst: de allocatie van publieke goederen, de toepassing van elke autoritaire code en, bovenal, elke handeling die de bewegingsvrijheid of fysieke integriteit van het individu viseert. Dit genereert een enorme verantwoordelijkheid voor politici. Het naleven van deze principes, het streven naar public reason, is onderhevig aan constant democratisch toezicht. Dat is de enige bescherming tegen het ontsporen van de macht. Als we het rapport van Francken opmaken is de conclusie eenvoudig: wegens strijdigheid met fundamentele politieke principes adviseren we de onmiddellijke stopzetting van zijn mandaat.

    Over dwaasheid en gevaar

    Een staatssecretaris tot ontslag verzoeken doe je echter niet zomaar. Het vereist enige motivering. De kern is eenvoudig: Francken is het voorbeeld van een politicus die al het voorgaande niet begrepen heeft en in alle ernst gelooft dat vrijheid en gelijkheid slechts mogelijk zijn bij gratie van zijn macht. Francken draait voorgaande redenering om en bevindt zich in het politiek-filosofische kamp van het despotisme: daar waar natuurtoestand onderdanigheid impliceert en vrijheid door de macht wordt geschapen.

    Lees ik te veel in zijn weinige, wankele woorden? Nee. Iemand die geen schroom voelt om het vrije verkeer van personen te beschrijven als het ontspringen van de dans, die is diep doordrongen van de suprematie van de overheid op het individu. Iemand die de daaraan ontleende macht gebruikt om het laatste woord te halen in een persoonlijke mediavete, die is het staatsmanschap op een nog diepere intellectuele en stilistische grond onwaardig. Iemand die dat alles, ten slotte, afsluit met een verdomde smiley en kapittelt als een maatschappelijke dienst, die is voorbij ontsporing en smakeloosheid. Het is een wonde op het Belgische politieke gelaat. Een misselijkmakende schande.

    De knipoog-smiley is geen detail. Het is de essentie. Slechts het meest arrogante masker van de macht knipoogt in het aangezicht van onrecht. Het knipogen bewijst dat Francken geen agenda van restrictieve migratie voorstaat omwille van proportionele, pragmatische afwegingen. Pragmatiek knipoogt niet, daarvoor is het te ernstig. Taal is geen stilistisch gegeven, het verraadt discours. Frankens taal – kutmarrokanen die de dans ontspringen en al knipogend buiten worden gezwierd (woorden die hij letterlijk heeft neergeschreven) – verraadt meer dan smaakgebrek. Het verraadt een strijdigheid met elke wet tussen fatsoen en politieke legitimiteit.

    Einstein schreef ooit dat er slechts twee zaken oneindig zijn: het universum en de menselijke dwaasheid. En enkel van dat laatste was hij echt zeker. Uiteraard kan ook het politieke landschap dwaasheid niet bannen. Dat is misschien jammer, maar in principe ongevaarlijk en bij wijlen bovendien hilarisch. Francken staat dan ook niet in de eerste plaats terecht voor intellectuele gebrekkigheid. Hij staat zelfs niet eens terecht voor het feit dat zijn persoonlijke maatschappijvisie bulkt van populistische en structureel racistische platitudes. Hij staat terecht omdat hij een machtsuitoefening voorstaat die indruist tegen de fundamenten van de democratische orde en op permanente wijze etaleert de constitutionele en politiek-filosofische grenzen van zijn staatsgezag niet te begrijpen, noch te respecteren. Francken staat niet terecht omdat hij als staatssecretaris voor Asiel en Migratie moeilijke afwegingen moet maken. Hij staat terecht omdat hijknipoogt terwijl hij een kutmarokkanen de deur wijst. 

    10-12-2014 om 22:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbond treinbestuurders wil donderdag staken

    Vakbond treinbestuurders wil donderdag staken

    Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB), de kleinere en overwegend Franstalige vakbond, is nog steeds van plan te staken op 11 december. Een laatste vergadering met minister van Mobiliteit Jacqueline Galant en de directie is volgens de vakbond op een mislukking uitgedraaid.

    "Het is een schande", zegt Arthur Mercier, voorzitter van ASTB. "We proberen al sinds september in dialoog te gaan." Opvallend is dat Mercier specifiek waarschuwt voor mogelijk sterk verstoord verkeer in Vlaanderen, "want onze Vlaamse collega's zijn woest over de houding van de NMBS". De staking zou starten op 11 december om 3 uur en eindigen op vrijdag 12 december om 3 uur.

    Naar eigen zeggen vertegenwoordigt het syndicaat een derde van de 3.800 treinbestuurders. Andere vakbonden twijfelen aan dat cijfer. ASTB wil een harmonisering van de premies en een aanpassing van het baremieke verloningssysteem.

    10-12-2014 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    09-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als dit een algemene repetitie was, wordt 15 december één van de grootste stakingen ooit

    Als dit een algemene repetitie was, wordt 15 december één van de grootste stakingen ooit

    Wp 20141208 031

    Na onder meer Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Oost-Vlaanderen is het nu aan Brabant om te staken tegen de besparingsplannen van de regering. Van enige verslapping of stakingsmoeheid is nog lang geen sprake. Alles wijst erop dat de algemene staking van 15 december het hele land lam zal leggen.

    Deze winterse stakingsmaand betekent voor veel mensen heel vroeg uit de veren om buiten in de kou de handen te warmen aan een houtvuur. Of voor de journalisten onder ons: in het donker langs stakersposten trekken op zoek naar interessante quotes. 

    De glimmende ijskristallen op de weg bewijzen dat het deze keer heel koud is. Aan de toren van Proximus bij het Noordstation hebben ze niet eens een vuur om zich te warmen. Vakbondsmilitanten staan er dicht bij elkaar. Ze delen pamfletten uit en proberen hun collega's te overtuigen om volgende week het hele bedrijf plat te leggen.

    “Heel wat mensen komen spontaan zeggen dat ze meedoen. Volgende week gaan we echt een heel krachtig signaal geven Als de regering dan nog potdoof en stekeblind blijft, dan moeten we het misschien proberen met gerichte acties tegen bedrijven die veel belastingen ontwijken”, zegt Nancy Fonteyn, afgevaardigde van ACV-Transcom bij Proximus. 

    Snijden in de spieren

    Even verder houden vakbondsmilitanten de deuren dicht van het gebouw van de Vlaamse overheid aan de Albert II-laan. Ze staan er al sinds 5u en zagen slechts één werkwillige om kwart voor 7. “De federale of de Vlaamse regering, wij staken tegen iedereen die de besparingen steunt. Bij de Vlaamse overheid moeten 1950 mensen weg. Dat is snijden in de spieren. Los van alle vooroordelen werken wij hier even hard als in de privé.” zeggen Chris Herreman van ACV-Openbare Diensten en Robert Peeters van ACOD. 

    Ook hier wordt al nagedacht over post-15 december. “We moeten de perceptie wegwerken dat dit enkel over protest van de vakbondsmilitanten gaat. Hart boven Hard moet nog meer de media veroveren.”, klinkt het. "Maar als we zien dat onze federale premier nog altijd liever champagne drinkt met de ondernemers dan te luisteren naar de werknemers, dan zullen we nog een tijdje moeten doorgaan met onze acties.”

    Keer op keer valt het op dat vakbondsafgevaardigden van de verschillende vakbonden met een stem spreken. Ik reageer verrast als een ABVV-delegee me doorverwijst naar zijn Nederlandstalige ACV-collega. “Geen probleem, hoor. Wij zeggen toch precies hetzelfde”, lacht hij.

    Alles bij de armen, niets bij de rijken

    De staking treft zeker niet alleen de overheidsdiensten of grote bedrijven. De Delhaize van Jette is potdicht. "Bij Delhaize hebben we onze eigen problemen.", zo verwijst een delegee naar de herstructurering, waar vakbonden en directie nog altijd een robbertje over vechten. "Maar vandaag gaat het over de maatregelen van de regering die een grote impact hebben op de werknemers. Vooral het feit dat de regering alles haalt bij de armen en niets bij de rijken, zet kwaad bloed.", aldus Yves Borremans, vakbondsafgevaardigde bij Delhaize.

    In het stadscentrum heeft een symbolische stakerspost de Nieuwsstraat afgesloten. Diverse zaken zijn gesloten en vakbondsmilitanten proberen het personeel dat wel werkt te overtuigen om vandaag en volgende week mee te doen met de algemene staking.

    Op de hoofdzetel van Delta Lloyd Bank wordt niet gewerkt wegens zowel interne problemen als het beleid van de regeringen. De vakbonden hopen op werkzekerheid nu de geplande verkoop van de bank niet doorgaat. Maar de indexsprong en de afbouw van de eindeloopbaanregelingen zetten ook hier kwaad bloed.

    Bij de VRT valt meteen het reusachtige spandoek aan de beroemde toren op. Wie de radio opzette, kreeg een vervangprogramma te horen. "Vlaamse of federale regering, wij staken tegen iedereen en alleman.", zegt Luk Vandenhoeck, ACOD-hoofdafgevaardigde bij de openbare omroep. "Boven op de maatregelen van beide regeringen legt de Vlaamse regering ons ook nog eens een zware besparing op die op termijn oploopt tot 37 miljoen euro."

    Aan het gulle piket van de VRT – boterkoeken en verse koffie – treffen we ook Katrien Verwimp, voorzitter van ACV-Transcom. Zij bezocht eerder de grote stakerspost aan Brucargo op de luchthaven. "Volgende week gaat de luchthaven helemaal plat", verzekert Verwimp. "Ondertussen voel je dat veel mensen al bezig zijn met de vraag: wat na 15 december? De regering zegt wel dat ze wil overleggen, maar hier en daar een komma verzetten is niet genoeg. Er moet een echte bijsturing komen. Dat er niet geluisterd wordt naar zo'n luid protest is heel frustrerend", aldus Verwimp.

    Warmte in de Beursschouwburg

    Voor we terugkeren naar het centrum van Brussel passeren we de Wetstraat, waar de nieuwe burgerrechtbeweging Movement X een symbolische stakerspost optrok aan het kabinet van staatssecretaris Theo Francken. De beweging verwerpt zijn racistische uitlatingen. Het tiental actievoerders krijgt een indrukwekkende politiemacht om zich heen. Om de hoek staat zelfs een waterkanon paraat. 

    Na een fietstocht langs de stakersposten verwarmen de mensen van Hart boven Hard zich in de Beursschouwburg aan koffie en toespraken van onder meer Celia Ledoux, Rachida Aziz en Marc Leemans. 

    ACV-voorzitter Marc Leemans had de hele ochtend vastberaden en omvangrijke stakersposten gezien. Ook in Leuven was hij langsgeweest. Daar zouden volgens de media de banden van 15 bussen stukgestoken zijn. “Geloof daar niets van. De ventielen werden wat gelost, maar toen wij daar aankwamen waren ze allemaal terug opgepompt.”, zegt Leemans. 

    “Ik heb overal heel veel steun voor de vakbonden gezien. Die mensen verwachten dat we doordoen tot we wegen op deze regering. Dat zullen we ook doen, als een druppel die blijft vallen op dezelfde plaats." 

    Het bericht van Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten dat alle werknemers in januari al 300 euro extra op zijn/haar loonbriefje zal zien, lacht Leemans weg. “Ik vrees dat ze zich misrekend heeft. De regering wil de forfaitaire onkostenvergoeding optrekken en dat zou in 2015 een werknemer gemiddeld 125 euro per jaar opleveren. Maar dat bedrag betaalt diezelfde werknemer ruimschoots via de stijging van enkele accijnzen.”

    Als deze generale repetitie voor de algemene staking van volgende week al iets leerde, dan is het dat het land op 15 december tot stilstand zal komen. Hoe het daarna verder moet, is koffiedik kijken. Maar aan de vele stakersposten worden nu al plannen gesmeed.

    09-12-2014 om 22:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live: Overheidsvakbond ACOD dient stakingsaanzegging in van onbepaalde duur

    Live: Overheidsvakbond ACOD dient stakingsaanzegging in van onbepaalde duur

    "Regering druppeltjesgewijs laten voelen dat het anders moet"
    ACV-voorzitter Marc Leemans waarschuwt de regering dat de acties zullen blijven duren totdat de regering luistert naar de stem van de vakbonden. "De regering voelt deze acties. We gaan hen druppeltjesgewijs laten blijven voelen dat het anders moet", zei Leemans maandag op het Hart Boven Hard-café in de Brusselse Beursschouwburg. Leemans vindt het jammer dat ze acties moeten voeren. "Maar dat is enkel de schuld van de regering die niet naar ons wil luisteren." De christelijke vakbondsman wil dat de regering Michel van koers verandert. "Deze regering rijdt voor wie heeft, niet voor wie minder heeft."

    Leemans hekelt de besparingspolitiek van de regering die wordt gevoerd "op de kap van de gewone man". "De overheid wil de openbare diensten amputeren met 3 miljard euro. Maar wie zal ze daarmee raken? Niet de rijken, maar wij zullen dat als eerste voelen." 

    Maar Leemans ziet een simpele verklaring voor het besparingsbeleid van de regering. "Uit angst dat de rijken zullen vluchten, komen ze het bij ons halen." Want van een eerlijke lastenverdeling is er volgens de ACV-voorzitter geen sprake. "De besparingen en taxering van de mensen die het geld hebben, is een Contadorscore, zero zero zero", aldus Leemans, die op ironische wijze zijn betoog besluit met vast te stellen dat deze regering toch al een taks shift heeft doorgevoerd, "van zij die hebben naar zij die niets hebben".

    09-12-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    08-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cordon sanitaire doorbroken

    Cordon sanitaire doorbroken

    Benoît Lutgen vindt dat het cordon sanitaire is doorbroken, omdat de N-VA deel uitmaakt van de regering-Michel. © BELGA

    De polemiek rond omstreden contacten van N-VA-vicepremier Jan Jambon uit het verleden bleven dit weekend het debat beroeren in de Franstalige media. Op La Première argumenteerde cdH-voorzitter Benoît Lutgen onomwonden dat het cordon sanitaire doorbroken is. PS-collega Elio Di Rupo spreekt van gedrag dat een federaal minister onwaardig is.

     

    Het verleden van Jambon blijft in Franstalig België voor deinig zorgen. Eerder deze week kopte La Libre Belgique 'Extreemrechts: Jambon heeft gelogen'. De N-VA-vicepremier was jaren geleden niet gewoon als toehoorder aanwezig geweest bij een uiteenzetting de Franse extreemrechtse politicus Jean-Marie Le Pen, maar had hem als bestuurslid van de Vlaams-Nationale Debatklub uitgenodigd. 'Et alors? ', zo klonk de reactie van Jambons woordvoerder.

    De kwestie veroorzaakte donderdag al ophef in de Kamer. De oppositie stapte toen boos op nadat premier Charles Michel de vragen over Jambons verleden had doorgeschoven naar Jambon zelf. In de wandelgangen onderstreepte de eerste minister wel het 'perfect democratische' karakter van de vier federale meerderheidspartijen, inclusief dus N-VA.

    CdH-voorzitter Lutgen is het daar echter niet mee eens. Het cordon sanitair is volgens hem doorbroken 'aangezien er binnen de N-VA personen zijn met nauwe banden met extreemrechts'. 'Bovendien bevinden die personen zich in de regering', aldus Lutgen, die er een strategische berekening van N-VA in ziet om het voormalige electoraat van Vlaams Belang aan zich te binden. Ook op RTL-TVi herhaalde Lutgen zondag dat Jambon 'niet thuishoort in de regering'.

    PS-voorzitter Elio Di Rupo wilde N-VA op RTBF dan weer niet bestempelen als extreemrechts. 'Het is een separatistische partij', zo zei de voormalige premier. Maar ook Die Rupo vindt dat Jambon over de schreef is gegaan. 'het gedrag van meneer Jambon is een federaal minister onwaardig', zo klonk het.

    08-12-2014 om 22:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rutten:

    Rutten: In januari meer geld op loonbriefje

    Gwendolyn trutten ga toch weg meisken uit de politiek !! kotsmisselijk word ik van u !!

    Het kan niet meer op: 20 euro meer in het loonzakje. Joepie, ware het niet dat de elektriciteit 30% duurder wordt, Telenet opslaat, het openbaar vervoer duurder wordt, de accijnzen op diesel omhooggaan, tabak en alcohol duurder worden, gemeentebelastingen en diensten omhooggaan, we een indexsprong te verwerken krijgen, ... Denkt u echt met idioten te doen te hebben madam Rutten?

    Niet gebarsten van de eerste leugen dus zakken dicht als die iets zegt. Nu proberen om de staking te laten afzwakken met lulpraat. De huidige regering is absoluut niet te vertrouwen en zeker de N-VA en Open VLD. Partijen van graaiers en dieven niet te vertrouwen. Afvoeren die geld kostende coalitie terug naar de stembus.

    Wie werkt, zal in januari meer geld op zijn loonbriefje zien. Dat zei Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten in het VTM-Nieuws. Rutten spreekt van gemiddeld ongeveer 300 euro netto extra per jaar.

    Rutten bleef de voorbije anderhalve maand op de achtergrond. "We hebben een nieuwe regering en daarin zitten met Alexander De Croo, Bart Tommelein en Maggie De Block uitstekende ministers. Dan heb je als partijvoorzitter werk te doen in de luwte. Los daarvan kom ik enkel op televisie als ik iets te zeggen heb".

    "In januari zal iedereen die werkt meer geld zien op zijn loonbriefje. Ik probeer te tonen wat Open Vld doet in de regering. We werken hard, zowel federaal als Vlaams".

    Personenbelasting omlaag
    "We willen de komende jaren ook graag de personenbelasting omlaag, zodat wie werkt ook meer overhoudt", aldus nog Rutten in het VTM-Nieuws. 

    "Voor mij is dat het debat. Ik zie dat anderen als enige oplossing altijd voor nieuwe belastingen kiezen. Laten we eerst de belastingen verlagen en zeggen hoe mensen meer gaan overhouden, daarna zullen we de rest van het debat wel voeren. Niet omgekeerd, want dan eindig je in dit land opnieuw als wereldkampioen belastingen".

    Positieve ingesteldheid
    Dat mensen ongerust zijn over wat er komt, begrijpt Rutten. "Maar een positieve ingesteldheid zou ons veel verder brengen", zegt ze. Ze wijst daarbij op de lage rente, waardoor mensen goedkoper kunnen lenen.

    Toekomstrecepten
    Rutten is ervan overtuigd dat de sociale onrust niet zal blijven duren: "Ik weet zeker dat we door dag na dag resultaten te boeken ook die mensen die aan het staken zijn, kunnen overtuigen dat dit de beste recepten zijn voor de toekomst". Ze roept de vakbonden op om constructief mee aan tafel te zitten.

    08-12-2014 om 11:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    07-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gps in dure auto steeds vaker gestolen

    Gps in dure auto steeds vaker gestolen

    Gps in dure auto steeds vaker gestolen

    Ons land wordt geplaagd door een golf van diefstallen van ingebouwde navigatiesystemen uit auto’s. Vorig jaar schoot het aantal diefstallen al met 30 procent omhoog naar 2.877, of bijna acht per dag. Voor dit jaar verwacht de federale politie een gelijkaardige stijging. Dat bericht De Tijd zaterdag.

    Vooral goed georganiseerde en professionele bendes uit Oost-Europa trekken door het land en halen op bestelling ingebouwde navigatiesystemen uit auto’s. Vooral de navigatiesystemen van Europese premiummerken zijn felbegeerd. De politie en de leasingmaatschappijen zitten met de handen in het haar. 'Dit is echt een heel moeilijk probleem.' BMW rust nieuwe auto’s met het duurste navigatiesysteem inmiddels kosteloos uit met een alarmsysteem van 490 euro.

    07-12-2014 om 21:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homans: Pop-upwinkels zijn opportuniteit om lokale economie te versterken

    Homans: Pop-upwinkels zijn opportuniteit om lokale economie te versterken

    Die denkt dat ze God is op rotten strondwijf 

    "Pop-upwinkels zijn de ideale manier om tijdelijk leegstaande handelspanden in te vullen en mee te helpen aan de revitalisatie van stadsdelen. Ze zetten de negatieve uitstraling van leegstaande panden om in positieve aandacht en zorgen voor extra aantrekkingskracht voor de handelskern". Dat stelt Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA), onder meer bevoegd voor Binnenlands Bestuur.

    Pop-upwinkels - tijdelijke zaken in leegstaande panden - hebben volgens Homans meerdere baten. Zo zou het concept voor de beginnende ondernemer of 'pop-up retailer' zelf een unieke kans zijn om de voor- en nadelen van een eigen winkel aan den lijve te ondervinden. Door die eerste proefondervindelijke ervaring zouden de ondernemers de overlevingsgraad van hun ondernemingen ook beter kunnen inschatten en kunnen vergroten. "De ondersteuning van pop-upwinkels is dan ook een opportuniteit om de lokale economie te versterken", aldus Homans.

    Er is volgens de minister geen aanleiding voor een specifieke Vlaamse regelgeving binnen haar bevoegdheid van Binnenlands Bestuur. "Het behoort tot de lokale autonomie om hier optimaal en op maat van de stad op in te spelen. Het is evenwel logisch dat pop-upconcepten aan dezelfde regelgeving moeten voldoen als andere reguliere ondernemingen, onder meer met betrekking tot vergunningen, om oneerlijke concurrentie voor bestaande ondernemingen tegen te gaan", aldus de minister.

    07-12-2014 om 11:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    06-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RTBF-peiling: federale regering verliest terrein op oppositie

    RTBF-peiling: federale regering verliest terrein op oppositie

    Als er vandaag verkiezingen zouden zijn, dan zouden de linkse oppositiepartijen een inhaalbeweging maken ten opzichte van de huidige centrumrechtse regeringspartijen. Dat blijkt uit een peiling van de RTBF en de krant La Libre. In Vlaanderen blijft de N-VA ondanks verlies nog steeds de grootste partij. Aan de andere kant van de taalgrens is dat de PS. Bart De Wever is de populairste Vlaamse politicus, in Wallonië is dat Elio Di Rupo.

    De peiling werd gehouden bij 2.779 stemgerechtigde Belgen.

    Uit de resultaten voor Vlaanderen blijkt dat alle federale regeringspartijen verliezen. De N-VA levert 1,5 procent in ten opzichte van de verkiezingsuitslag van 25 mei. De Vlaams-nationalisten blijven wel de grootste. Open VLD gaat er met ruim 2 procent het sterkst op achteruit, wat opvallend is gezien het uitgesproken liberale karakter van de federale regering.

    CD&V kan het verlies beperken tot 0,4 procent. Winst is er wel voor Groen (1,6 procent) en SP.A (1,2 procent). Opvallend is dat ook de extreem-linkse PVDA er sterk op vooruitgaat (1,2 procent).

    Deze resultaten zijn vergelijkbaar met die van de laatste VRT-peiling op 10 oktober. Toen dook N-VA voor het eerst in lange tijd onder de 30 procent. In diezelfde peiling stond Open VLD op verlies, en ging CD&V er in vergelijking met de verkiezingen licht op vooruit. De linkse partijen PVDA, SP.A en Groen gingen er allemaal op vooruit.

    De Wever, Peeters en De Block even populair

    De titel van populairste politicus in Vlaanderen wordt gedeeld door drie excellenties van de meerderheidspartijen. Bart De Wever (voorzitter N-VA), strandt met 33 procent op een ex aequo met Kris Peeters (minister van Werk, CD&V) en Maggie De Block (minister van Volksgezondheid, Open VLD). Liesbeth Homans (N-VA) en Alexander De Croo (Open VLD) vervolledigen de top 5.

    Vergeleken met eerdere RTBF-peilingen in april en september van dit jaar, maken enkele kersverse ministers hun opwachting in dit lijstje. N-VA-ministers Theo Francken en Ben Weyts (zie foto) halen net de top 10. Opvallend is ook de zevende plaats voor Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans. Het eerste oppositielid vinden we met Bruno Tobback (SP.A) pas op een 12e plaats

    Waalse oppositie wint, maar PS verliest

    In Wallonië is de PS nog steeds de onbetwiste nummer 1 maar de partij van Di Rupo gaat er wel een procent op achteruit in vergelijking met de verkiezingsuitslag. Dat verlies wordt goedgemaakt door de extreemlinkse PTB-GO dat met 2,1 procent fors stijgt. MR, de partij van premier Charles Michel, verliest dan weer bijna 2 procent.

    Qua populariteit prijkt Elio Di Rupo (voorzitter PS) bovenaan. Op de tweede plaats vinden we niemand minder dan Maggie De Block (Open VLD). Het liberale boegbeeld is in Wallonië al een tijdje aan een steile opmars bezig. Ze is er veruit de populairste Vlaming. Kris Peeters (CD&V) volgt pas op een 14e plaats.

    Didier Reynders (minister van Buitenlandse Zaken, MR) staat plaats drie. Paul Magnette (PS) en premier Charles Michel (MR) vervolledigen de top 5.

    Gemengd beeld in Brussel

    Wat de kiesintenties van de Brusselaars betreft, is het beeld minder eenduidig. De PS blijft de grootste partij in onze hoofdstad en wint licht (0,6 procent). De extreemlinkse lijst van PVDA-PTB-GO gaat er ook in Brussel op vooruit (2 procent). Ook Groen en Ecolo, die opkwamen met een eenheidslijst, stijgen samen licht.

    Grote verliezers zijn FDF (1,6 procent) en CDH (1,3 procent). De MR van premier Michel verliest verwaarloosbaar (0,2 procent).

    Wat de Vlaamse partijen in de federale meerderheid betreft, gaan N-VA (0,6 procent) en CD&V (0,2 procent) er nog een beetje op vooruit. Open VLD is de enige die licht verliest (0,5 procent). Ook de SP.A zet een stap terug.

    06-12-2014 om 20:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Fabiola overleden

    Koningin Fabiola overleden

    Koningin Fabiola overleden

    Koningin Fabiola is overleden. Dat meldt het Paleis.

    Koningin Fabiola is vrijdagavond overleden in het Kasteel Stuyvenberg in Brussel. Dat meldt het Koninklijs Paleis in een persbericht. Fabiola is 86 jaar oud geworden.

    Fabiola sukkelde al jaren met een fragiele gezondheid. Zo had ze osteoropose, een ouderdomsziekte die haar botten verzwakte. Daarnaast leed ze aan zuurstoftekort in haar bloed. Ze kon moeilijk zelfstandig ademen en lag geregeld aan de zuurstoffles. Ze is nooit volledig hersteld van een zware longontsteking die haar in 2009 trof.

    Fabiola had zich eind 2013 teruggetrokken uit het publieke leven. De voorbije zomer moest ze onder meer versterk geven voor een herdenkingsdienst voor koning Boudewijn.

    06-12-2014 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    05-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse startbelasting is vorm van verdoken racisme

    Antwerpse startbelasting is vorm van verdoken racisme

    De Antwerpse Jong VLD noemt de belasting die de Antwerpse coalitie (N-VA, CD&V, Open Vld) wil invoeren op "imagoverlagende winkels" een vorm van verdoken racisme.

    Antwerpen wil korte metten maken met een aantal imagoverlagende winkels. Wie vanaf januari een dergelijke zaak wil openen, betaalt daarvoor een startbelasting van 6.000 euro. De jaarlijks terugkerende belasting van 1.500 euro geldt ook voor bestaande zaken. Behalve nachtwinkels en wedkantoren vallen ook videotheken, shishabars, club-vzw's, internetcafés en seksinrichtingen onder de regel.

    Allochtonen
    De maatregel valt slecht bij de Antwerpse jongerenafdeling van bestuurspartij Open Vld. "Het zijn vaak mensen van allochtone afkomst die dergelijke zaken uitbaten. We zouden deze vorm van ondernemen net moeten aanmoedigen omdat ze hebben gekozen om actief te participeren in de Belgische economie", zegt voorzitter Anthony Pierards.

    Overlast
    Volgens Jong VLD Antwerpen zijn het vaak de bezoekers van de etablissementen die overlast veroorzaken, niet de winkels zelf. "Bonafide inrichtingen mogen niet proactief gestraft worden", vinden de jongeren. "Deze belasting vormt een grove inbreuk op het recht van ondernemen én is een manier om alle concurrentie te fnuiken", concluderen ze.

    05-12-2014 om 16:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!