Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPic
    19-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uber kan De Lijn niet vervangen

    Uber kan De Lijn niet vervangen

    Taxidienst Uber kan onmogelijk het bestaande openbaar vervoer vervangen. Dat zegt Vlaams Parlementslid Joris Vandenbroucke (SP.A) in een reactie op het voorstel van enkele CD&V-parlementsleden. Vandenbroucke vreest dat het voorstel vooral een besparingsvoorstel is.

    "Een kwalitatief en innovatief taxi-aanbod heeft zeker een rol te spelen in ons mobiliteitssysteem, maar kan niet in de plaats treden van het regulier openbaar vervoer zoals CD&V voorstelt", zegt Vandenbroucke. "Het voorstel van CD&V is louter ingegeven door besparingsmotieven en houdt geen rekening met de noodzaak van een betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer waarop z'n minst al de 1 op de 6 Vlaamse gezinnen zonder wagen op zijn aangewezen, ook buiten de steden."

    "Het wordt steeds duidelijker dat deze Vlaamse regering niet van plan is om een alternatief op tafel te leggen voor de basismobiliteit waar de regering vanaf wil. In grote delen van landelijk Vlaanderen wil ze het openbaar vervoer zonder meer afschaffen en overlaten aan anderen. Waar hebben wij dan nog een openbaarvervoersmaatschappij voor? Een openbaarvervoermaatschappij waar wij allemaal aan bijdragen, moet er ook voor iedereen zijn."

    Vandenbroucke klaagt de besparingen bij het openbaar vervoer aan. "De Vlaamse regering houdt De Lijn gevangen in een besparingskeurslijf waarvan de gebruiker van bus en tram de grootste dupe wordt. (...) Het voorstel van CD&V illustreert duidelijk dat dit nog maar het topje van de ijsberg is en dat het openbaar vervoer in Vlaanderen verder zal worden afgebouwd. Uber in de plaats van bussen laten rijden, is helemaal geen "versterking" van De Lijn, maar een zoveelste besparingsvoorstel."

    19-04-2015 om 21:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    18-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belastingbetaler moet mijn huwelijk betalen, want ik ben te dik om te werken

    Belastingbetaler moet mijn huwelijk betalen, want ik ben te dik om te werken

    Amai ze heeft zelfs een man gevonden die mee wil profiteren

    Te gek om los te lopen. . Schandalig dat ze zoiets nog maar durft te zeggen

    Als dat nu ook al teveel gevraagd is.

    View image on Twitter

    Al veertien jaar werkloos, maar toch een duur sprookjeshuwelijk met paard en koets beleven? Voor de Britse Anna Broom lijkt het de normaalste zaak van de wereld. Sterker nog: ze vindt dat de belastingbetaler voor alle kosten moet opdraaien. "Ik ben te dik om te werken, maar het is toch mijn basisrecht om in het huwelijksbootje te stappen?"

    De vrouw uit Gillingham heeft sinds haar negentiende geen voet meer op de arbeidsmarkt gezet. Toch droomt ze van een bruiloft à la (glamourmodel; nvdr) Katie Price, inclusief kasteel, designerjurk en champagne voor haar vijftig gasten. Kostenplaatje volgens de eerste schattingen: 10.000 pond, oftewel bijna 14.000 euro. En als het even kan nog eens 2.750 euro extra voor de huwelijksreis richting Mexico.

    In al die jaren dat Anna werkloos bleef, heeft ze naar eigen zeggen meer dan 140.000 euro opgestreken. Zo krijgt ze als 'invalide' een maandelijkse vergoeding van 640 euro. En telkens komt daar nog eens 280 euro huursubsidie bovenop.

    "Mis de motivatie om te vermageren"
    "Al van mijn twaalfde droom ik ervan om naar het altaar te stappen", vertelt Anna. "Ik verdien een sprookjeshuwelijk en een groot feest in een kasteel, maar met mijn huidige inkomsten lukt dat nooit. Vandaar dat de belastingbetaler moet bijspringen. Ik kan toch niet gewoon trouwen voor de wet? In zo'n duffe ruimte kan ik niet eens al mijn gasten ontvangen. Een huwelijk voor de kerk is veel romantischer."

    "Ik zit vast in de dagelijkse sleur en mis de motivatie om te vermageren. Als ik trouw, zou me dat wel lukken: alle ogen zijn dan op mij gericht."

    Geen diploma
    Broom verliet de schoolbanken zonder diploma. Op zestienjarige leeftijd probeerde ze het als kinderverzorgster, maar de voorkeur ging uiteindelijk naar een "magere blondine". Na heel wat teleurstellingen stortte de jongedame zich op vettige versnaperingen. In geen tijd woog ze meer dan honderd kilogram, door haar rugproblemen en depressie werd ze niet langer geschikt bevonden om te werken. En kon het profiteren dus beginnen.

    Zes jaar geleden kruiste Jordan Burford haar pad. "Het was liefde op het eerste gezicht. We hebben heel wat gemeenschappelijke interesses, denk maar aan heavy metal en Bon Jovi." In 2011 vroeg hij haar ten huwelijk voor de deur van een Primark-winkel. "Ik zie mezelf al in een zijden trouwjurk die mijn borsten in de verf zet, Jordan is daar dol op. Ik zou ook een lange sluier willen, met chique hoge hakken. En een orkest mag ook niet ontbreken, net als bruids- en bloemenmeisjes."

    "In die omstandigheden trouw ik liever niet"
    Maar daar zijn dus wat centjes voor nodig. "We moeten samen rondkomen met 1.100 euro per maand. Tel daar het geld voor de rekeningen, een bezoek aan het café, de hondenvoeding voor onze labrador, sigaretten en kebab af en er blijft bijna niets meer over. In die omstandigheden trouw ik liever niet, anders zou ik doodongelukkig zijn."

    'Desnoods' kan Anna zich verzoenen met een lening van de staat. "Dat zou het leven alleszins makkelijker maken. Jordan wil gewoon een limousine en een fraai pak, maar ik wil me echt voor één dag een prinses voelen."

    18-04-2015 om 22:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    17-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom gooien vuilnismannen gescheiden afval soms samen?

    Waarom gooien vuilnismannen gescheiden afval soms samen?

    Om dat de Wever blind is 

    In een YouTube-filmpje is te zien hoe een vuilniswagen van de stad Antwerpen allerlei soorten afval samengooit. "Waarom sorteer ik dan eigenlijk nog", vraagt de maker van de video zich af in een reactie aan onze redactie. De stad Antwerpen benadrukt dat het meeste afval wél gescheiden wordt opgehaald.

    Rond middernacht afgelopen nacht wordt in de Diepestraat in 2060 Antwerpen een vuilniswagen gespot die naast de witte vuilniszakken - zoals voorzien - ook ander afval allemaal samen gooit (zie video onder).

    "Ze smijten alles bij elkaar", zegt Ali die de video gemaakt heeft en alleen zijn voornaam kwijt wil. "Ik vraag me af waarom ik nog dure vuilniszakken van de stad koop als het toch allemaal bij elkaar gooien." Ali kan niet lachen met de volgens hem respectloze manier waarop de stadsdiensten het afval ophalen. "De straat lag er ook zwaar besmeurd bij. Het is niet de eerste keer dat ik zie dat ze alles bij elkaar gooien, maar wel de eerste keer dat ik het kan filmen."

    Bij de stad Antwerpen geven ze toe dat het af en toe gebeurt in bepaalde wijken. "Het gaat om een restafvalwagen in Antwerpen-Noord, de "laatste kar", die restafval en sluikstort meeneemt", zegt Roel Veyt, woordvoerder van bevoegd schepen Philip Heylen (CD&V). "Dit is een maatregel die in de eerste plaats focust op propere straten." Veyt geeft toe dat de stad het met pijn in het hart doet. "Maar zwerfvuil trekt nu eenmaal ander zwerfvuil aan."

    Sinds februari is de stad trouwens bezig om in bepaalde probleemwijken intensievere controles uit te voeren tegen sluikstorten en zwerfvuil. Hij benadrukt ook dat Antwerpen zwaar inzet op het gescheiden ophalen van het huisvuil van haar bewoners. "In 2014 haalden we via gescheiden huisvuilophaling 150.000 ton afval op, waarvan 86.000 restafval, bijna 30.000 ton GFT, 26.000 ton papier en karton en 7500 ton PMD", klinkt het.

    17-04-2015 om 22:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    16-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA wil dat Nationale Loterij stopt met

    N-VA wil dat Nationale Loterij stopt met schandalige campagnes

    Het wordt tijd dat de NVA eens op zijn bakkes gaat krijgt , ik heb noch nooit zo een bende lafaarts gezien als de NVA

    Regeringspartij N-VA zet de aanval in op de Nationale Loterij. Ze vindt dat het overheidsbedrijf veel te "agressieve" reclamecampagnes opzet, luidt het in de kranten van het Mediahuis.

    "Van zo'n overheidsbedrijf mag je verwachten dat het ethischer te werk gaat dan commerciële gokbedrijven", zegt Peter Dedecker (N-VA) in Het Nieuwsblad en in 'De ochtend' op Radio 1. Hij vindt slogans als "Word schandalig rijk" er ver over.

    "Het lijkt alsof men mensen die geldproblemen hebben, wil aanzetten tot kansspelen", zo zegt hij. "Wanneer mensen die ten einde raad zijn op Google de zoektermen 'snel rijk worden' intikken, krijgen zij als eerste hit een communicatie van een overheidsbedrijf en en boodschap om hen nog meer afhandig te maken. Terijl een overheid die een betrouwbare partner zou moeten zijn."

    Dedecker wil dat ook de vraag wordt gesteld wat voor een speler de Nationale Loterij moet zijn. "Als overheid moeten we mensen die in de problemen zitten een correcte boodschap geven: 'bespaar op uw uitgaven, ga werken en zoek desnoods hulp als u in de problemen zit'. Maar toch niet: 'verspeel nog wat meer geld'?"

    Volgens N-VA zou de Loterij zich ook meer moeten profileren met het feit dat ze met de opbrengsten van onder andere de Lotto tal van goede doelen financiert. Ook door te benadrukken dat vorig jaar bijvoorbeeld 205 miljoen euro uitgetrokken werd voor maatschappelijke projecten zoals het Rode Kruis kun je reclame maken, oordelen ze bij de Vlaams-nationalisten.

    Dedecker wil de Nationale Loterij niet aan banden leggen, maar pleit voor meer toezicht vanuit de Kansspelcommissie.

    16-04-2015 om 19:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    15-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maggie De Block vreest Aziatische tijgermug

    Maggie De Block vreest Aziatische tijgermug

    ik vrees haar en de regering.....

    Als die mug eerst bij Maggie gaat is ze voldaan en kan ik op beide oren slapen. ;))

    Als de mug maar geen olifant wordt..!

    Maggie De Block vreest Aziatische tijgermug

    Experts en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) vrezen dat de Aziatische tijgermug zich hier zal vestigen. De mug verspreidt knokkelkoorts en gele koorts. Normaal gezien op andere continenten, maar sinds 2013 vindt het Tropisch Instituut het insect geregeld in ladingen die via de havens of luchthavens ons land binnenkomen.

    De mug wordt gevonden in ­ladingen oude banden van tractoren of vliegtuigen, waarin vaak water blijft staan, en in ­leveringen exotische planten uit Amerika of Azië. Experts gaan ervan uit dat het beestje zich hier op termijn zal vestigen en ook ons ziek zou kunnen maken. Dat is waarschijnlijk niet tegen te houden, al kan een goede opvolging de zaak vertragen, klinkt het in een antwoord van minister Maggie De Block op een parlementaire vraag.

    Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen houdt de mug in de gaten. Maxime Madder, die als professor veterinaire entomologie aan het ITG de surveillance leidt: ‘Op dit moment hebben we de indruk dat de muggen de koude temperaturen van onze winters niet overleven. Maar de druk van de Aziatische tijgermug op Europa is groot. We maken er ons zorgen over.’

    Ook het European Centre for Disease Prevention and Control waarschuwt voor de tijgermug. De klimaatverandering zal de vestiging van de mug in Europa mogelijk maken. Professor Madder pleit ervoor de surveillance fors uit te breiden.

    De Tijgermug kan verspreider zijn van onder andere het West-Nijlvirus, gele koorts, knokkelkoorts en nog minstens 20 andere virussen waar de mens ernstig ziek van kan worden en, in het slechtste geval, van sterft

    15-04-2015 om 20:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    14-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook hogere tarieven mogelijk voor drinkwater en zwembad

    Ook hogere tarieven mogelijk voor drinkwater en zwembad

    Denk da het tijd wordt dat we als burgers het heft in eige hande neme!!! Oorlog in dit apeland!!!!

    Eerst zit men moord en brand te roepen dat grote bedrijven amper belastingen moeten betalen. Nu zit men moord en brand te roepen omdat die grote bedrijven dat wel moeten betalen. Het is niet meer dan logisch dat de klant hiervoor opdraait. Ik vrees echter dat de regering beter eerst eens in eigen boezem kijkt. Er zijn slechts twee feiten: teveel politiekers en teveel uitgaven...

    Dat gaat hier gewoon van kwaad naar erger in dit apenland!

    Ook weer de schuld van de sossen? Ik voel de kracht van de verandering alleszins al heel goed nu. In mijn portemonee. Waar en wanneer gaat het uitpersen van de gewone man en vrouw eindigen? Of is het de bedoeling dat ook de werkende klasse straks OCMW steun moet gaan vragen omdat we niets meer overhouden? Goe bezig!

    En weer eens mogen we dank u zeggen aan onze huidige Vlaamse regering. Geen verhoging van de belastingen. Wie gelooft deze mensen, met Nva mee op kop, nu nog?

    De vennootschapsbelasting voor intercommunales die dit jaar is ingevoerd, zal niet alleen leiden tot hogere tarieven voor gas en elektriciteit. Ook voor drinkwater, zwembadbezoek en crematies zijn hogere tarieven te verwachten, zegt Christof Delatter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

    Vrijdag raakte bekend dat distributienetbeheerder Eandis verwacht dat door de vennootschapsbelasting voor intercommunales de tarieven voor de gemiddelde stroomverbruiker jaarlijks met naar schatting 10 euro zullen stijgen, en de tarieven voor aardgas met 20 euro.

    De door de federale regering ingevoerde belasting gaat echter veel breder, zegt Delatter. "Ze heeft betrekking op alle activiteiten die vandaag plaatsvinden via intergemeentelijke samenwerkingsverbanden", zegt hij. Hij verwijst onder meer naar het drinkwater, het rioolbeheer, de afvalinzameling, crematies en intergemeentelijke zwembaden.

    Het is volgens Delatter onvermijdelijk dat de hogere kosten uiteindelijk - rechtstreeks via hogere tarieven, of onrechtstreeks in de vorm van hogere gemeentelijke belastingen - zullen worden doorgerekend aan de burger.

    In de drinkwatersector heeft de vennootschapsbelasting op intercommunales geen gevolgen voor de grootste drinkwatermaatschappij van Vlaanderen, De Watergroep, want zij is geen intercommunale. Kleinere spelers, zoals bijvoorbeeld Pidpa (met ruim 500.000 klanten in 65 gemeenten), zijn dat echter wel. "We zijn de impact van de vennootschapsbelasting, en de gevolgen ervan, nog aan het onderzoeken", zegt Pidpa-woordvoerder Alain T'Syen.

    14-04-2015 om 12:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    13-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie flitst meer dan 850 voertuigen in Brussel

    Politie flitst meer dan 850 voertuigen in Brussel

    Wat een leuke job !!!! Nu klagen ze nie dat ze te weinig verdienen hoor

    Dikke luirikken zijn die fliken gewoon de mensen pesten 

    De federale en de Brusselse politie hebben vandaag bij snelheidscontroles in totaal 8.960 voertuigen gecontroleerd. 864 bestuurders waren in overtreding.

    Bij de zogenaamde Full Integrated Police Action (FIPA) werkten een vijftigtal politieagenten van de federale en de lokale politie samen van 8 uur 's tot 18 uur. Naast de vaste flitspalen, die maximaal waren ingezet stonden de politiediensten op ongeveer 25 plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest opgesteld met mobiele flitsploegen en interceptie-eenheden, die controles uitvoerden op de boorddocumenten en alcoholintoxicatie.

    Met de mobiele flitspalen zijn 864 overtredingen vastgesteld. De resultaten van de vaste flitspalen en de alcoholcontroles worden maandag bekendgemaakt. "Eén van de bestuurders is zaterdagmorgen ter hoogte van de Brand Whitlocklaan tegengehouden bij een snelheid boven de 100 kilometer per uur. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs was ingetrokken en dat hij meer dan 0,8 promille alcohol in het bloed had. Bovendien was hij die ochtend ook al op een andere locatie geflitst. Zijn voertuig werd in beslag genomen en de man is ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter", kon woordvoerder Patrick Feys al meegeven.

    "Voor de rest is de actie eerder rustig verlopen. Vandaag is een goede dag voor controles omdat er dan relatief weinig verkeer is in Brussel", aldus Feys, die er nog aan herinnerde dat de maximumsnelheid in de Leopold II-tunnel onlangs werd verlaagd van 70 naar 50 km/u.

    13-04-2015 om 21:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    12-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jambon wil kraken strafbaar maken

    Jambon wil kraken strafbaar maken

    Jambon hoe zou dat komen denkje ( weet je het niet ) omdat jullie de grootste gansters zijn van ons land 

    en dat de mensen geen geld meer hebben voor een woonst 

    alles wordt duurder door jullie dieven

    Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wil het kraken van een woning strafbaar maken. Een eigenaar kan nu enkel via een procedure voor de vrederechter een uitzetting van een kraker vragen en dat is erg omslachtig.

    Jambon wil kraken nu verbieden door het als huisvredebreuk te bestempelen. Hij start daarover binnenkort overleg met minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

    De plannen van Jambon worden kritisch onthaald door Emma Van Mullem van Samenlevingsopbouw Gent. In Gent is het aantal krakers dat bekend is het afgelopen jaar gestegen van 160 naar 270.

    "Wanneer kraken strafbaar wordt, zullen heel wat mensen op straat belanden, gezinnen met of zonder kinderen die door de straten zullen dolen", zegt Van Mullem. "Het welzijnswerk zal overladen worden met hulpvragen. Ook de private huurmarkt zal overstroomd worden door mensen die ergens een oplossing moeten zoeken, maar die oplossing vaak niet gaan vinden."

    12-04-2015 om 21:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    11-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eandis:

    Eandis: "Tarieven stroom 10 euro en aardgas 20 euro omhoog"

    Dieven,als wij belastingen moeten betalen op winst kunnen wij dit ook niet doorrekenen .

    Men betaalt toch alleen venootschapbelasting op gemaakte winsten, na aftrok van alle kosten (personeel, investering en dergelijke). Waar gaan de winsten dan naar toe? De verbruikers ? Ik denk het niet, dus niet doorrekenen. De ontvangers van de winsten moeten de belasting betalen, toch een logisch gevolg of niet ?

    De tarieven voor de gemiddelde stroomverbruiker zullen jaarlijks naar schatting met 10 euro stijgen, de tarieven voor aardgas met gemiddeld 20 euro. Dat blijkt uit eerste schattingen van Eandis. De distributienetbeheerder maakte gisteren bekend dat hij de vennootschapsbelasting zal doorrekenen in de tarieven.

    Als gevolg van een beslissing van de federale regering dienen de intercommunales sinds 1 januari 2015 vennootschapsbelasting te betalen. Eandis becijferde dat op 104,6 miljoen euro voor dit jaar, en is van plan dit door te rekenen in de tarieven. "Wettelijk gezien kunnen we niet anders", zegt Eandis, dat 85 procent van de Vlaamse gezinnen bedient.

    Het bedrijf becijferde dat dit voor een gemiddelde stroomverbruiker (3.500 kWh) een verhoging van de tarieven zal veroorzaken met 10 euro per jaar. Voor een gemiddelde aardgasverbruiker wordt dat 20 euro per jaar, aldus een woordvoerster op basis van eerste schattingen.

    Febeg: "Nieuwe financiële risico's

    Een nieuwe tariefverhoging bij de energiedistributeur Eandis creëert voor de leveranciers nieuwe financiële risico's. Dat zegt Febeg, de federatie van Belgische elektriciteits- en gasbedrijven, in een persbericht. De leveranciers factureren en innen immers de netkosten en dragen dus ook de risico's rond wanbetaling, klinkt het. "Een hogere factuur is niet langer houdbaar voor de klant", reageert Febeg

    Maar ook de leveranciers hebben er genoeg van: "De totale elektriciteitsfactuur is reeds bij de hoogste van Europa, terwijl het aandeel van de energiecomponent verder blijft dalen (amper 35 procent van de totale factuur voor een huishoudelijke klant). Dit fenomeen dreigt de marktdynamiek kapot te maken gezien de concurrentie op een steeds beperkter aandeel van de factuur speelt", zegt Febeg.

    De leveranciers dringen aan op "constructief overleg met overheden en netbeheerders om samen te streven naar een transparante en betaalbare energiefactuur".

    Ook afschaffing gratis stroom

    De verhoging van de factuur komt bovenop de afschaffing van de gratis stroom. "Die twee maatregelen samen zorgen voor een verhoging van 200 euro", schat John Crombez (sp.a).

    Volgens Johan Vande Lanotte (sp.a) wist de federale regering dat ze met die vennootschapsbelasting de stroomgebruikers op kosten zou jagen. Eandis werkt nu eenmaal volgens het cost plus-model, waarbij de kosten als basis dienen voor de eindfactuur. "Als de federale regering de kosten verhoogt, dan verhoogt ze de kosten voor de consument. Ze weten dat."

    Vande Lanotte wijst erop dat de vorige regering van premier Elio Di Rupo inspanningen leverde om de energiefactuur te doen dalen. "Nu is men dat helemaal ongedaan aan het maken", foetert de oud-minister van Economie en Consumenten. Volgens hem moet de regering een uitzondering maken of "eerlijk zijn en toegeven dat de mensen meer moeten betalen".

    11-04-2015 om 21:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    10-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurent haalt ook uit naar Filip:

    Laurent haalt ook uit naar Filip: "Sabotage, net de Stasi"

    Allé, wat nu weer ? Jongens toch, wat een familie zeg. Wat doen ze ? Wat willen ze ? Wie zijn ze eigenlijk ? We kunnen ze missen als kiespijn. Bye bye !

    Gans die familie opdoeken, het is hen enkel te doen om de poen en voor de rest kan hun dit Belgie gestolen worden!

    Hij zou wel eens vele waarheid kunnen onthullen want dat nest is een poel van ma ht en geld en den ouden is nog te laf om zen fouten te te geven!!!!

    Prins Laurent heeft in een ophefmakend interview uitgehaald naar zijn familieleden, onder wie zijn broer koning Filip. "Mijn familie heeft me nooit gesteund", zei Laurent tegen de Franstalige omroep RTBF. De prins zegt dat de entourage van zijn familie hem wil "beschadigen en verhinderen om te werken''.

    Laurent (51) vergelijkt de "sabotage" die hij ervaart met de werkwijze van de Stasi, de beruchte staatsveiligheidsdienst van het communistische Oost-Duitsland, die de burgers onder de duim moest houden.

    "Het is begonnen met mijn oom, koning Boudewijn", aldus de prins. "Toen kwam mijn vader Albert II. Met hen was het zoals met de Stasi. Vandaag de dag heb ik de indruk dat het met mijn broer, koning Filip, hetzelfde gaat."

    Laurent deed zijn uitspraken naar aanleiding van de verliezen die zijn twee investeringsbedrijven lijden volgens de krant La Libre. In het Franstalige dagblad gaf hij eerder vandaag zijn familie de schuld van de malaise.

    "Mensen vielen mij voortdurend lastig, ze zeiden dat ik eigen projecten moest vinden. Maar wanneer ik iets doe, dan word ik gedwarsboomd."

    10-04-2015 om 21:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    09-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevangenis Hasselt krijgt drugsvrije afdeling

    Gevangenis Hasselt krijgt drugsvrije afdeling

    Gevangenis Hasselt krijgt drugsvrije afdeling

    De gevangenis van Hasselt krijgt een drugsvrije afdeling. Dat is uniek want in Vlaanderen gaat enkel de gevangenis in Brugge hen daarin voor. Zo’n afdeling is een afgeschermde zone waarin gevangenen en cipiers niet met drugs in aanraking willen komen.

    In de Hasseltse gevangenis zitten 37 drugsverslaafden die elke dag een drugsvervangend middel krijgen toegediend. Dat kost de gevangenis meer dan 40.000 euro per jaar. De drugsvrije afdeling is dus zeker welkom. Directeur Bert Vermeulen: “Een aantal gedetineerden is zelf vragende partij om zonder drugs te functioneren, maar dat is niet gemakkelijk als die drugs toch circuleren binnen de gevangenismuren. We gaan hen nu een aangepast regime aanbieden, met onder meer extra sportactiviteiten.”

    09-04-2015 om 22:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    08-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie waarschuwt voor problemen met oude rijbewijzen

    Politie waarschuwt voor problemen met oude rijbewijzen

    Politie waarschuwt voor problemen met oude rijbewijzen

    Mensen met een rijbewijs dat dateert van voor 1989 kunnen daarmee problemen ondervinden in het buitenland, waarschuwt de politie. ‘Deze automobilisten ruilen het best hun oude rijbewijs in voor een nieuw exemplaar, in de vorm van een bankkaart.’

    De politiekorpsen in ons land hebben van de verkeersspecialisten van de Geïntegreerde Politie de raad gekregen bestuurders voor dit mogelijke probleem te waarschuwen. ‘Er kwamen al eens opmerkingen tot bij de politie, van mensen die met een geldig rijbewijs in het buitenland toch in de problemen waren geraakt’, legt Tine Hollevoet van de federale politie uit.

    ‘Het betreft rijbewijzen die van voor 1989 dateren, toen het nog om ‘Belgische’ rijbewijzen ging. Daarna zijn er rijbewijzen gekomen naar Europees model, waarmee er geen problemen zijn.’

    Maar met die oude rijbewijzen loopt het dus in het buitenland wel eens mis, onder andere omdat ze op enkele punten verschillen van de meer courante Europese rijbewijzen, wat voor onduidelijkheid zorgt bij buitenlandse politiediensten. Zo staan er bij de verschillende rijbewijscategorieën bijvoorbeeld nog geen symbolen van de voertuigen die daarmee overeenkomen.

    Wie van plan is om naar het buitenland te trekken, ruilt zijn oude rijbewijs dus beter in. Lees er alles over in Het Nieuwsblad van zondag 5 april.

    08-04-2015 om 20:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Vandeput is lekken ‘kotsbeu’ en gaat op zoek naar ‘mol’

    Minister Vandeput is lekken ‘kotsbeu’ en gaat op zoek naar ‘mol’

    De NVA zijn de grootste dieven van ons land

    weg er mee

    Minister Vandeput is lekken ‘kotsbeu’ en gaat op zoek naar ‘mol’

    Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) pikt het niet meer dat interne documenten naar de media worden gelekt en heeft een onderzoek bevolen om de ‘mol’ op te sporen. Onder meer de militaire veiligheidsdienst ADIV is met de zaak belast.

    Op korte tijd is allerlei informatie uitgelekt over het leger. Het gaat dan vaak om vertrouwelijke en interne documenten. Zo werd eind maart een vertrouwelijke nota gelekt waaruit bleek dat het leger fors zal moeten besparen. Nadien lekten nog meer plannen en nota’s uit. Vandaag raakte bekend dat minister van Defensie Steven Vandeput een cybercomponent wil uitbouwen bij het Belgisch leger en dat er plannen zijn om de vloot fregatten uit te breiden.

    Minister van Defensie Steven Vandeput zit zwaar verveeld met de lekken. Hij benadrukt dat zijn strategische visie voor het leger nog na de paasvakantie verder wordt uitgewerkt in de schoot van de regering. ‘Na elk lek wordt onderzocht wie de informatie zou kunnen doorgestuurd hebben. Maar het is niet gemakkelijk om de dader te traceren. Ook al zijn de bewuste documenten maar in een beperkt aantal handen terechtgekomen’, zegt woordvoerder Tony Langone van minister Vandeput.

    ‘We hebben een minister met een toekomstvisie. Iemand die op lange termijn denkt. We vragen ons dan ook af wie er baat bij heeft om die plannen bijna stelselmatig te laten lekken. Nog voor er een beslissing is genomen, want het gaat om voorstellen. Niets is definitief’, zegt Langone. 'Dit is een zeer belangrijk en gevoelig dossier. De beste manier om daarbij tot resultaten te komen, is dat we in alle sereniteit aan het plan kunnen werken', aldus Langone.

    Dat er intussen allerlei documenten in de pers belanden, is niet naar de zin van de minister. 'We zijn de lekken kotsbeu', aldus de woordvoerder. De N-VA-minister wil de lekken ook verder onderzoeken. 'We bekijken van waar de lekken komen en dan bekijken we wat we ertegen kunnen doen', klinkt het.

    08-04-2015 om 10:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    07-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse regering start strijd tegen voedselverspilling

    Vlaamse regering start strijd tegen voedselverspilling

    Vlaamse regering start strijd tegen voedselverspilling

    Momenteel gooit een gemiddeld Vlaams gezin jaarlijks 36 tot 55 kilogram voedsel weg, goed voor elk jaar 475 miljoen euro aan weggegooid voedsel in totaal. De Vlaamse regering gaat de strijd tegen die voedselverspilling aan. Ze werkte samen met een reeks koepelorganisaties uit de voedingssector een actieplan uit, dat het voedselverlies tegen 2020 met 15 procent moet doen dalen.

    Voedselverlies komt voor in elke schakel van de keten, van de primaire productie tot en met de consument. Wereldwijd gaat het om liefst een derde van al het geproduceerde voedsel.

    Een jaar gelden ondertekenden de Vlaamse overheid en organisaties als Boerenbond, de federatie van de voedingindustrie (Fevia), de distributiesector (Comeos) en de horecasector al een engagementsverklaring om voedselverspilling een halt toe te roepen. Maar nu is er dus ook een actieplan, met 9 actieprogramma’s en 57 acties.

    Eén daarvan is bijvoorbeeld het stimuleren van vernieuwende verpakkingen, een ander is het opnemen van het thema voedselverlies in opleidingen, nog een ander zijn vormingen voor werknemers en bedrijfsmanagers. Maar er komen bijvoorbeeld ook sensibiliseringsacties voor de consumenten, of acties die niet-vermarktbare voedseloverschotten bij mensen in armoede moeten laten terechtkomen.

    Volgens de bevoegde ministers Joke Schauvliege (CD&V) en Liesbeth Homans (N-VA), bevoegd voor respectievelijk landbouw en armoedebestrijding, gaat de Vlaamse overheid jaarlijks rapporteren over de vooruitgang van de uitvoering van het plan.

    07-04-2015 om 20:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe klap voor doodziek 15-jarig nierpatiƫntje Elias

    Nieuwe klap voor doodziek 15-jarig nierpatiëntje Elias

    Nieuwe klap voor doodziek 15-jarig nierpatiëntje Elias

    Amper 15 jaar is hij, maar Elias heeft al heel wat meegemaakt in zijn korte leven. De jongen lijdt aan een nierziekte, waardoor hij een peperduur medicijn moet krijgen. De jongen riep daarom in een emotioneel videootje op om hem te helpen, maar nu krijgt de jongen een nieuwe klap.

    Het RIZIV heeft namelijk laten weten dat het peperdure medicijn Soliris niet zal worden terugbetaald voor preventief gebruik. Enkel wanneer producent Alexion bereid is om te onderhandelen, wil RIZIV nogmaals nadenken over de terugbetaling. ‘Uit de analyse van de Commissie Tegemoetkoming Geneesmiddelen blijkt dat er onvoldoende wetenschappelijk bewijs is dat het geneesmiddel preventief werkt’, laat Minister van Volksgezondheid Maggie de Block weten.

    ‘Soliris zou een nieuwe niertransplantatie mogelijk maken. Zonder Soliris willen de professoren daar niet aan beginnen. We zijn erg teleurgesteld. Elias zelf hebben we het nog niet verteld, maar we zullen wel moeten. Leuk is dat niet, want hij lijdt enorm onder zijn superstrenge dieet en de dialyse. Drie keer per week moet hij vanuit Deurne naar het UZ in Gent. Vreselijk vermoeiend. Hij doet dat al 13 jaar en niemand weet hoe lang het nog zal lukken’, aldus de ouders in Het Laatste Nieuws.

    Zij zijn zich nu aan het beraden over een nieuw actieplan. ‘We geven de strijd niet op. We vallen De Block ook niet aan. We maken ons gewoon sterk dat ze het geregeld krijgt. We weten dat ze zich hard inzet voor dit dossier.’

    07-04-2015 om 00:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    06-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis stroom voor gezinnen afgeschaft vanaf Nieuwjaar

    Gratis stroom voor gezinnen afgeschaft vanaf Nieuwjaar

    Dank u smeerlappen van de NVA jully zij de grootste rotzaken van ons land

    Het stond al in het regeerakkoord, maar nu is het definitief beslist: er komt geen gratis stroom meer voor gezinnen. Dat meldt Het Nieuwsblad op Zondag.

    Op dit moment heeft elk gezin, per elektriciteitsmeter en per gezinslid, recht op honderd kilowattuur gratis stroom. Dat levert een gemiddeld gezin met twee kinderen zo'n 100 euro voordeel per jaar op, zegt woordvoerder Els Bruggeman van Test-Aankoop aan Het Nieuwsblad.

    De gratis stroom was een maatregel van Steve Stevaert. Sinds 1999 kreeg elk gezin 100 kWh gratis stroom. Vanaf 2002 werd dat verder opgetrokken: vanaf dan kreeg elk gezinslid 100 kWh gratis stroom.

    06-04-2015 om 18:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    05-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnette haalt uit:

    Magnette haalt uit: "Charles, haal die grijns maar van je gezicht!"

    Charles is het schoothondje van De Wever  

    Op het overlegcomité tussen de verschillende regeringen uit ons land gisteren ging het er hard aan toe. Waals minister-president Paul Magnette (PS) verloor er op een gegeven moment zijn koelbloedigheid en snauwde premier Michel (MR) toe "die grijns van zijn gezicht te halen", zo blijkt uit een reconstructie van de vergadering door L'Echo. Didier Reynders diende Magnette van repliek, en die excuseerde zich uiteindelijk.

    Oorzaak voor de hele heisa was het bericht dat de deelstaten in totaal 750 miljoen euro minder krijgen doorgestort van de federale overheid na een herberekening op basis van de financieringswet. Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), die 400 miljoen aan zijn neus ziet voorbijgaan, legde de fout nog bij de federale administratie, maar de PS ziet niets minder dan pure politieke spelletjes vanuit de MR.

    Het Waals Gewest moet het met 247 miljoen euro minder stellen, Brussel met 105 miljoen. En bij de PS, die in beide gewesten de plak zwaait, zien ze daar maar één verantwoordelijke voor. Niet de ambtenaren die de herberekening uitvoerden, maar wel aartsvijand MR. Volgens bepaalde PS-kopstukken presenteert de ploeg van premier Michel nu de rekening voor het aan de kant schuiven van de liberalen in de regionale regeringen.

    zo bezorgt Waals minister-president Magnette de journalisten voor de deur al een vette quote die meteen op alle nieuwssites staat."Plat op de buik voor N-VA"

    De spanning was dan ook te snijden gisteren, bij aanvang van het Overlegcomité. "De MR is plat op de buik gegaan voor de N-VA",

     Maar binnen, weg van de camera's en de notitieblokjes, is de sfeer al niet veel beter, zo blijkt nu. Na de gewone agenda (het Overlegcomité stond al veel langer gepland) bespreken de ministers van de federale, Vlaamse, Waalse, Brusselse en de Franse Gemeenschap - met z'n twintigen zijn ze ongeveer - de begrotingstoestand. Wanneer Waals minister Christophe Lacroix (PS) begint uit te leggen hoe precair de financiële situatie ten zuiden van de taalgrens is, houdt Magnette het niet meer. Hij onderbreekt Lacroix en schiet uit zijn krammen tegen Michel:

    "Gaat het Charles? Amuseer je je? Haal die grijns maar van je gezicht!"

    Waarna er een diepe stilte valt in de zaal. Michel, geschrokken, wil Magnette antwoorden en zegt "Paul, beheers je...", maar wordt onderbroken door zijn partijgenoot en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, die "monsieur le ministre-président" toesnauwt dat hij "buiten alles kan zeggen dat hij wil. Maar in een vergadering spreekt u de eerste minister van de federale regerng niet op die manier aan"

    Excuses Magnette

    Na Reynders' interventie wordt de vergadering verdergezet, met onder andere Rudy Demotte, minister-president van de Franse Gemeenschap, die zijn betoog begint met "Ik ga me rustig houden, Charles..." Uiteindelijk, net voor het einde van de vergadering, vraagt Paul Magnette opnieuw het woord en excuseert hij zich: "Als ik je gekwetst heb, Charles, dan spijt me dat."

    Tegenover L'Echo bevestigt Magnette dat hij "très ferme" is geweest in zijn toon tegenover de federale ministers. "De rekenmethode is ook gewoon niet correct tegenover het Gewest, en we hebben hen duidelijk gemaakt dat dit soort gedrag de relaties tussen de federale regering en het Waals Gewest kan schaden."

    Voor Magnette "maken de asymmetrische meerderheden de situatie er niet gemakkelijker op. (...) Je stuurt geen mail op donderdagavond om zonder enige uitleg te zeggen dat we 250 miljoen euro minder krijgen. We verwachten de grootste transparantie en beleefdheid."

    Opvallend is dat op die manier Magnette dezelfde kritiek uit als Geert Bourgeois gisteren, die zei te hopen dat dit niet meer zou voorkomen en dat op deze manier geen goede begroting te maken valt.

    05-04-2015 om 18:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    04-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse regering speelt politieke spelletjes

    Waalse regering speelt politieke spelletjes

    Kruipt in de Wever zijn hol hij zal het graag hebben 

    Charles Michel: ‘Waalse regering speelt politieke spelletjes’

    Een karikatuur.’ Zo bestempelde premier Charles Michel vrijdagavond in het VRT-programma Terzake de uithalen van de Waalse regeringstop over de begrotingscontrole. Volgens de eerste minister was er geen polemiek geweest indien de PS in de federale regering had gezeten. ‘Ik ben niet naïef. Dat zijn politieke spelletjes.’

    De Waalse regering haalde vrijdag snoeihard uit naar het federale niveau. Het zint de regering van PS en cdH niet dat de federale regering haar liet verstaan dat Wallonië het als gevolg van de toepassing van de nieuwe financieringswet met 247 miljoen euro minder inkomsten moet stellen. Vicepremier Maxime Prévot (cdH) sprak over ‘het einde van het samenwerkingsfederalisme’.

    ‘Sereen debat met argumenten’

    ‘Het is de keuze van de Waalse regering om oppositie te voeren’, stelde Michel (MR) vast. De premier toont zich bereid tot dialoog, maar dan moet het wel ‘een sereen debat met argumenten’ zijn, ‘geen slogans’. Dat de Waalse regering voorlopig enkel de onbetwiste cijfers in rekening brengt bij de begrotingscontrole, vindt de liberaal ‘niet verantwoordelijk’. ‘Iedereen moet zijn inspanningen leveren (...) Ik stel vast dat één regering een andere keuze maakt.’

    Stakingen

    Michel toonde zich ook niet onder de indruk van het ACOD, dat op 22 april een staking in de openbare sector wil voeren. Volgens de premier heeft de regering al meermaals blijk gegeven dat ze open staat voor sociaal overleg, maar “de parlementaire meerderheid bepaalt de oriëntaties voor de toekomst”. ‘We geven geen mandaat aan de sociale partners om amendementen aan te nemen die tegen het regeerakkoord ingaan’, klonk het.

    De premier herhaalde tenslotte dat hij nog steeds vastberaden is een tax shift door te voeren om de lasten op arbeid naar beneden te halen. Over de alternatieve bronnen voor fiscale inkomsten sprak hij zich niet uit. ‘Er zijn geen taboes voor mij’, klonk het enkel. Tegen 21 juli hoopt Michel een akkoord uit de brand te slepen.

    04-04-2015 om 20:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    03-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever gaat nog een stap verder dan Filip Dewinter

    Bart De Wever gaat nog een stap verder dan Filip Dewinter

    De Wever is noch slechter dan een kleinkind

    bol het af vuilen dief

    In een interview op Radio 1 haalt advocaat en CD&V'er Abderrahim Lahlali fel uit naar Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Hij pikt het niet dat De Wever gisteren in een interview een "karaktermoord" op hem pleegde en het recht op verdediging in vraag stelt omdat hij een klacht wegens racisme tegen hem indiende. Volgens Lahlali gaat De Wever "nog een stap verder dan Filip Dewinter" door de etnisch-culturele afkomst van een persoon als oorzaak te zien voor criminaliteit.

    De Wever haalde in een interview met Het Laatste Nieuws Lahlali aan als "drijvende kracht" achter de klacht die er tegen hem is ingediend wegens racisme en discriminatie en aanzetten tot haat.

    "Dat is de man die Syriëstrijder Hakim Elouassaki heeft verdedigd en tal van andere moslimextremisten. Die de duiveluitdrijver heeft verdedigd die een lesbische moslima heeft gemarteld tot de dood erop volgde. Die de advocaat was van de ouders van twee zogezegd misbruikte kleuters van basisschool De Blokkendoos in Antwerpen. Zelfs toen juf Magalie totaal onschuldig bleek, bleef Lahlali maar doordrammen."

    Op de vraag of advocaten daar nu niet eenmaal voor dienen, antwoordde De Wever met "Vindt u?". Een kort, maar zeer schadelijk antwoord, aldus Lahlali. "Zijn uitspraken houden een aanval in op de basisprincipes van de rechtstaat. Als hij zegt dat het voor mij onethisch is op te treden voor bepaalde cliënten, stelt hij het recht op verdediging in vraag. Maar ik ga ervan uit dat de machtigste man van het land niet twijfelt aan de basisprincipes van onze rechtstaat. (...) Ik nodig hem daarom uit geen karikatuur van zichzelf te maken en karaktermoord te plegen op een advocaat."

    Dat De Wever ook aanhaalde dat Lahlali lid is van CD&V, kan er voor de advocaat evenmin in. "Hij probeert mij en mijn partij te intimideren, wat evenzeer een schending is van de politieke rechten." Bovendien stelt De Wever volgens Lahlali ook de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht in vraag door nu al te stellen dat hij niet meer aan politiek wil doen als hij veroordeeld zou worden.

    "De Wever culpabiliseert hele bevolkingsgroep"

    Over de grond van de zaak, de aanklacht wegens racisme en aanzetten tot haat, zegt Lahlali dat er effectief aanwijzingen zijn dat de uitspraken van De Wever zouden kunnen aanzetten tot haat. "Hij legt een causaal verband tussen Berber zijn en criminaliteit, wat een zeer stigmatiserende uitspraak is. Het etnisch karakter van een inwoner van dit land is volgens Bart De Wever

    criminaliteitsversterkend. Hij zegt ook dat we de slechte migranten hebben binnengelaten, zo zet hij bevolkingsgroepen tegen elkaar op."

    Voor Lahlali is de vrijheid van meningsuiting "een absoluut grondwettelijk goed", maar is die ook beperkend: "Want welk bewijs bestaat er dat de Berbers tientallen jaren niet geïntegreerd zijn? Welk bewijs is er dat Aziaten beter integreren? De Wever verwijst naar de criminaliteitscijfers, en wij moeten er maar van uitgaan dat ze kloppen."

    "De Wever maakt er een amalgaam van, en culpabiliseert zelfs de entisch-culturele component van een bevolkingsgroep. Hij gaat zo nog een stap verder dan Filip Dewinter. Die maakte enkel onderscheid tussen moslims en niet-moslims, een scheiding op basis van religie, niet op basis van afkomst.

    Lahlai wijst er ook op dat De Wever gisteren in Het Laatste Nieuws zelf aanzette tot discriminatie door racisme van "een 80-jarig dametje die haar zolderkamer liever niet verhuurt aan een vreemdeling" goed te praten.

    03-04-2015 om 19:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACV gaat druk opvoeren tegen pensioen op 67

    ACV gaat druk opvoeren tegen pensioen op 67

    De plannen van de regering om vrijdag de optrekking van de pensioenleeftijd tot 67 jaar in eerste lezing goed te keuren, valt zeer slecht bij het ACV. "Een nieuwe provocatie", oordeelt de christelijke vakbond, die maar één oplossing ziet: "de druk opvoeren".

    Het feit dat de regering de maatregel doorduwt zonder het sociaal overleg te kennen, zal reacties losweken, waarschuwt de vakbond. "Dit zal niet zonder slag of stoot gebeuren", aldus de woordvoerder van de vakbond. Hoe de vakbond zal reageren is nog niet beslist. "Dat kan op allerlei manieren."

    De vakbond vindt het optrekken van de pensioenleeftijd absurd. ACV verwijst onder meer naar de vele jongeren en werklozen die een baan willen, en de gevolgen voor de gezondheid door het optrekken van de pensioenleeftijd.

    Ook het feit dat de minister van pensioenen verwijst naar aanbevelingen van de commissie voor pensioenhervormingen, vindt het ACV niet kunnen. De commissie -aldus de vakbond- heeft juist aangedrongen op een maatschappelijke consensus op basis van politiek en sociaal overleg, op zorgvuldige voorbereiding hiervan en op het bekijken van de hervorming in zijn samenhang. "Wat de regering nu voorlegt, staat daar totaal haaks op: één geïsoleerde maatregel, zonder overleg met de sociale partners en zich verschuilend achter de expertencommissie, terwijl die zich nooit roekeloos heeft willen vastpinnen op één scenario", aldus ACV, die de plannen een nieuwe provocatie noemt.

    03-04-2015 om 11:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!