Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    01-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg buist regering Michel

    Belg buist regering Michel

    De maf De Wever lost dat wel op met ,zijn grote smoel

    De Belg is niet tevreden over het gekibbel van de partijen van de regering Michel. In een peiling van Het Laatste Nieuws, VTM, RTL-TVI en Le Soir bij meer dan 2.400 Belgen krijgt de regering een score van 4,9 op 10. Liefst 85 procent van de Belgen vindt dat de partijen van de regering te veel ruzie maken.

    De Vlaming geeft de regering

    Michel met 5,2 op 10 een voldoende, maar met de hakken over de sloot. De Waal geeft de regering een score van 4,2 op 10 en de Brusselaars geven 4,5 op 10. Samengerekend is het eindresultaat 4,9, een onvoldoende dus. De premier krijgt een 5 op 10. Dat dankt Charles Michel aan de Vlamingen, die hem 5,7 op 10 gaven. De Walen, die het hem duidelijk kwalijk nemen dat hij met de MR als enige Franstalige partij in zee ging met allemaal Vlaamse partijen, geven hem amper 3,9 op 10.

    Te veel ruzie

    Het is vooral het gekibbel in de regering dat de Belg hoog zit. Maar liefst 85 procent van de ondervraagden vindt dat de regeringspartijen te veel ruzie maken. Ook opvallend: 89 procent van de kiezers van CD&V ergert zich eraan. Bij N-VA is dat 82 procent van de kiezers, bij Open VLD 81 procent.

    Verder schrijft Het Laatste Nieuws vandaag dat 7 op de 10 Belgen niet geloven dat de tax shift er komt. Het zijn vooral de Walen (amper 32 procent) die er niet in geloven. 

    Volgens meer dan zes op de tien Belgen (63%) trekt vooral de Antwerpse burgemeester Bart De Wever aan de touwtjes in de Wetstraat. Vlamingen (62%) en Walen (65%) verschillen hierover nauwelijks van mening. De MR-kiezers geloven niet dat hun premier aan het handje van Bart De Wever loopt, in tegenstelling tot de kiezers van de drie andere regeringspartijen - N-VA, CD&V en Open Vld.

    01-05-2015 om 20:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    30-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gregory Mertens overleden

    Gregory Mertens overleden

    En even wordt voetbal weer bijzaak. Wat een enorme dreun voor de familie, vrienden en Sporting Lokeren. RIP Gregory vanwege de Buffalo's.

    Wat verschrikkelijk dit. Zo jong nog. Heel veel sterkte aan familie, vrienden en kennissen. Rest in peace, Gregory!

    Gregory Mertens is deze namiddag om 16 uur overleden in het ziekenhuis van Genk. De verdediger van Lokeren was maandagavond door een hartfalen in elkaar gestuikt tijdens het beloftenduel op het veld van RC Genk. Hij werd nog op het veld gereanimeerd met een defibrillator en nadien overgebracht naar het ziekenhuis. Sindsdien lag hij in een kunstmatige coma. Mertens werd 24 jaar.

    Sinds het hartfalen van Mertens werd hij in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk in een kunstmatige coma gehouden, waarbij zijn hartfunctie werd overgenomen door een machine. Zijn toestand was echter zeer kritiek en verbeterde de afgelopen dagen niet. Deze namiddag is de voetballer van Lokeren overleden in het bijzijn van naaste familieleden. Het Ziekenhuis Oost-Limburg biedt de nabestaanden zijn medeleven aan en wenst verder niet over dit droevige voorval te communiceren. De familie van Mertens wil nu in alle rust en sereniteit het rouwproces bij dit enorme verlies aanvatten en vraagt aan de media om de komende dagen en weken hun privacy te respecteren.

    Medische tests, onder andere voor de Europese campagne van Lokeren dit seizoen, hadden op het vlak van hartproblemen nooit problemen aan het licht gebracht bij Mertens. De verdediger debuteerde in 2011 voor Cercle Brugge in eerste klasse en maakte in 2014 de overstap naar Lokeren. Intussen had hij al ruim 100 competitiematchen op de teller.

    30-04-2015 om 18:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering wil moeders sneller naar huis na bevalling

    Regering wil moeders sneller naar huis na bevalling

    Nog sneller?? Waar moeien die zich mee zeg!

    Jully willen alles sneller bebben

    Daarom dat alles zo traag gaat in de regering

     

    Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) pleit voor meer thuiszorg. De regering had eerder al beslist dat jonge moeders na hun bevalling sneller naar huis moesten. Die blijven nu gemiddeld vier à vijf dagen in het ziekenhuis. Bij de begrotingsopmaak vorig jaar was al beslist dat ze, als er geen complicaties zijn, een halve dag vroeger naar huis moeten om te besparen op de ziekteverzekering.

    30-04-2015 om 00:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    29-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABVV houdt geen algemene staking op 12 mei

    ABVV houdt geen algemene staking op 12 mei

    Er volgt géén algemene staking op 12 mei. Dat heeft het federaal comité van het ABVV beslist. Een deel van de socialistische vakbond wou opnieuw het stakingswapen bovenhalen tegen het regeringsbeleid, maar vond geen meerderheid binnen het ABVV.

    Op het federaal comité, waarin alle sectorcentrales en regionale afdelingen van de socialistische vakbond zijn vertegenwoordigd, stemde 34 procent voor het voorstel tot algemene staking en 65 procent tegen. De ja-stemmen zouden overwegend uit Franstalig België afkomstig geweest zijn. Eén procent onthield zich. Een nieuwe algemene staking wordt dus door de meerderheid als "te vroeg" bevonden.

    Voor aanvang van het federaal comité voerden enkele ABVV-militanten actie. Ze riepen op om te stemmen voor een algemene staking van meerdere dagen, en eisten ook meer interne democratie binnen het ABVV.

    Wel gaat het ABVV zijn acties intensifiëren en richten op jongerenwerkloosheid, vrouwenproblematiek, de pensioenen en de Europese bezuinigingen. Ook rond de problematiek van de rechtvaardige fiscaliteit zal het actieprogramma "worden versterkt", zo luidde het na afloop bij de vakbondstop.

    Acties

    Concreet zijn op 12 mei gewestelijke acties gepland rond tewerkstelling, en in het bijzonder van jongeren. De vakbond neemt op 28 mei deel aan de tax justice day. Op 4 juni wordt het er actiegevoerd rond de vrouwenproblematiek. Op 15 juni is er een actie rond de pensioenen, naar aanleiding van de installatie van de nationale pensioencommissie. En eind juni is een Europese actie gepland.

    Dat er op 12 mei niet wordt gestaakt, betekent niet dat het stakingswapen is opgeborgen. "We blijven stelling nemen tegen deze regering, waarbij we alle middelen op elk moment kunnen inzetten. Het stakingswapen wordt daarbij niet achtergehouden en kan worden ingezet indien nodig", zo luidde het dinsdag na afloop van het federaal comité van de socialistische vakbond.

    "Het ABVV houdt het stakingswapen achter de hand en zal niet nalaten dit in te zetten wanneer de regering blijft volharden in de boosheid. Laat het heel duidelijk zijn dat het ABVV unaniem zich blijft verzetten tegen deze rechtse regering en zijn afbraakpolitiek. Vermits het besparingsbeleid wordt aangehouden, hebben de werknemers geen andere keuze dan het sociaal verzet verder te voeren. In het bijzonder zullen wij het debat rond fiscaliteit met argusogen volgen opdat de juiste richting - die naar meer rechtvaardigheid - wordt ingeslagen", luidde het in een mededeling na afloop.

    29-04-2015 om 20:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    28-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever schrapt verbod op

    De Wever schrapt verbod op "provocerende" slogans bij betogingen

    Met de socialisten hadden we het veel beter, ook dat mag nu gezegd worden.

    Hij leest, en weet dat velen tegen NV-A worden.Hopelijk verliest de bedrieger 50% van zijn kiezers.

    De Antwerpse burgemeester Bart De Wever schrapt het verbod op provocerende slogans bij betogingen. Wel blijft een verbod op oproepen tot haat en geweld staan in de voorwaarden die worden opgelegd aan de organisatoren van betogingen. Dat heeft De Wever zondag verklaard in Wakker op Zondag op de regionale zender ATV. Hij geeft aan dat "provocerend" een heel subjectieve term is. De schrapping zal aan de provinciegouverneur worden gemeld.

    Overigens staat De Wever, die ook voorzitter van N-VA is, open voor een gesprek over de financiering van politieke partijen. Eerder deze week had zijn partijgenoot en Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans verklaard dat wat hem betreft de dotaties aan de partijen omlaag mogen.

    "Wat mij betreft mogen de partijen gerust wat besparen en mag dat wat verminderen", aldus De Wever, die onderstreept daarover met de collega's te gaan spreken. "Zo'n opbod is een race to the bottom. Maak u geen illusies: wat de mensen betreft, zijn politici vaak zakkenvullers en de partijen ook, en is nul euro nog te veel".

    28-04-2015 om 18:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    27-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duo opgepakt voor reeks brandstichtingen in Stekene

    Duo opgepakt voor reeks brandstichtingen in Stekene

    Als het s'nachts Is Is dat poging tot moord. Zet ze tegen de muur en blaf ze af. Geen medelijden met zulk krapuul

    Wat een geluk dat die mevrouw dat allemaal gezien heeft! Nu alleen hopen dat ons (pruts)gerecht een degelijke straf uitspreekt!

    In Stekene zijn vannacht een 22-jarige man en een 23-jarige man opgepakt op verdenking van verschillende brandstichtingen. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De twintigers probeerden onder meer woningen, een auto en een jeugdlokaal in brand te steken.

    De twee verdachten worden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. "Het tweetal wordt ervan verdacht afgelopen nacht diverse brandstichtingen of minstens pogingen daartoe te hebben gepleegd in Stekene", zegt het parket. "In de Bremstraat werd een auto in brand gestoken en werd een poging ondernomen om ook een woning in brand te steken. De bewoonster van de woning merkte lawaai op en zag hoe een in brandversneller gedrenkte handschoen door de brievenbus werd gestoken."

    De verdachten vluchtten weg maar de bewoonster kon hen herkennen. Ze verwittigde de politie en het duo werd opgepakt. De mannen worden ook verdacht van een poging tot brandstichting in een woning aan de Heikant en in een KLJ-lokaal in de Sparrenhofdreef. Op de laatste locatie werd een molotovcocktail aangetroffen, meldt het parket.

    27-04-2015 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    26-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf cipiers opgesloten bij rellen in gevangenis Gent

    Vijf cipiers opgesloten bij rellen in gevangenis Gent

    Belgie gangster land .

    Tekenend voor het pamperbeleid binnen justitie

    video Bij rellen in de Gentse gevangenis aan de Nieuwewandeling zijn sinds deze middag vijf cipiers opgesloten. Het tumult ontstond deze middag toen twee groepen gedetineerden slaags raakten. Daarbij zouden naar verluidt enkele gewonden gevallen zijn. In de drukte en het hevige tumult dat daarbij ontstond, zagen vijf cipiers zich genoodzaakt om zichzelf uit veiligheidsoverwegingen op te sluiten in een kamer waar de gedetineerden niet bij kunnen.

    Dat zorgde ervoor dat op dit ogenblik nog steeds minstens zes gevangenen vrij rondlopen in het gebouw.

    De politie van Gent werd verwittigd en snelde meteen naar de gevangenis. De ruime omgeving van de gevangenis is volledig afgezet. Er zijn om en bij de 100 agenten ter plaatse die wachten om binnen te gaan. Omstreeks 19.45 uur zijn al enkele eenheden van het speciaal interventieteam aangekomen. In eerste instantie proberen zij te onderhandelen met de zes vrij rondlopende gevangenen, die gekend staan als zware jongens. Als die onderhandelingen zouden falen, wordt een inval overwogen. Daarvoor zijn de voorbereidingen op volle gang. Zo is het medisch rampenplan intussen afgekondigd en cirkelt er ook een helikopter boven de gevangenis om de hele situatie in het oog te houden. Voor de gevangenis zelf is door de brandweer een tent opgesteld. Dat is ook bedoeld om de gewonde gevangenen van het tumult eerder op de middag in te kunnen opvangen.

    Volgens niet bevestigde bronnen zou het tumult ontstaan zijn nadat de gevangenen gelucht werden tijdens een wandeling. Waarom er heibel ontstond is niet duidelijk. De vijf cipiers wilden daarop twee gedetineerden naar een isoleercel brengen, maar daartegen kwam er hevig verzet van zijn vrienden. Daarna moesten de cipiers zich zelf in veiligheid brengen.

     

    26-04-2015 om 10:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    25-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klacht tegen Michel en De Wever voor 'diefstal' van 34.000 euro

    Klacht tegen Michel en De Wever voor 'diefstal' van 34.000 euro

    condor sanitaire

    Voor de ploeg van de NVA

    GEVRAAGD

    Kamerlid Raoul Hedebouw (PVDA-PTB) en Audi-arbeider Stavros Hatzigeorgiou hebben vandaag bij hoogdringendheid klacht ingediend tegen premier Charles Michel en N-VA-voorzitter Bart De Wever voor eenvoudige diefstal van 34.000 euro, een gevolg van de indexsprong die de regering wil doorvoeren. De klacht werd omstreeks 13 uur ingediend op het Bockstael-politiecomissariaat in Laken (Brussel). Deze klacht zal overgemaakt worden aan het parket van Brussel.

    De symbolische actie moet ruimere weerklank geven aan de stemming, vanavond of morgen in de Kamer, van de indexsprong.

    "Deze regeringsmaatregel is een overdracht van de werknemers naar het patronaat in de orde van twee tot drie miljard op jaarbasis", aldus Hedebouw.

    "De hele sociale beweging aanvaardt deze indexsprong nog steeds niet. Het is niet omdat de maatregel zal gestemd worden dat de strijd ertegen stopt. Een koninklijk besluit over de brugpensioenen was al gestemd en moest door de regering evenwel ingetrokken worden", vervolgde het Kamerlid.

    Volgens hem komt de niet-indexering van 2 procent aan het einde van 25 jaar loopbaan neer op een koopkrachtverlies van 34.000 euro voor een gemiddeld gezin van drie personen.

    Klachten voor eenvoudige diefstal moeten individueel en nominatief ingediend worden.

    25-04-2015 om 20:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    24-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kist met lichaam uit Albertkanaal gehaald

    Kist met lichaam uit Albertkanaal gehaald

     

    In Zutendaal is een kist met daarin menselijke resten uit het Albertkanaal gehaald. Dat bevestigt het parket.

    Voorbijgangers vonden vanochtend de kist en belden de politie. De agenten van politiezone MidLim verwittigden meteen het parket. Dat vorderde een onderzoek.

    "Het afstappingsteam samen met de onderzoeksrechter van Tongeren en het parket zijn ter plaatste gekomen", zegt de Limburgse parketwoordvoerder Dominique Renotte.

    "De federale politie en forensische deskundigen zijn op dit ogenblik nog volop bezig met het onderzoek. In het belang van het onderzoek en op uitdrukkelijke vraag van de onderzoeksrechter kunnen er op dit ogenblik geen verdere details worden bekendgemaakt."

    24-04-2015 om 22:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    23-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rutten daagt Bourgeois uit: Waarom doen we geen Vlaamse tax shift?

    Rutten daagt Bourgeois uit: Waarom doen we geen Vlaamse tax shift?

    Rutten is het groot lawijt van een klein partijtje.

    Dat Trutten maar weer in haar hol kruipt bij de andere holbewoners.

    Bourgeois is de domste eerste minister die we ooit gehad hebben.Gisteren op de radio was hij aan het toeteren dat hij inspraak wil bij de invoering van taxshift door de federale regering.Als hij dan doorhad dat Magnette vd Ps dat ook zou eisen wrong hij zich in 100 bochten en leek hij wel Manuel ... wat een politieker...

    Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten roept Vlaams minister-president Geert Bourgeois op zich "minder defensief" op te stellen in het debat over de tax shift. "Waarom breien we geen Vlaamse tax shift aan de federale tax shift?", zei ze woensdag in het Vlaams Parlement. Minister-president Bourgeois herhaalde dat hij betrokken wil worden bij het debat over de mogelijke impact van de federale tax shift op Vlaanderen, maar dat het niet zijn ambitie is mee aan de federale onderhandelingstafel te zitten.

    Dat de federale regering werk wil maken van lagere lasten op arbeid door een verschuiving van de lasten is volgens minister-president Geert Bourgeois een goede en noodzakelijke zaak. Maar omdat de maatregelen die de federale regering bij die tax shift plant een impact kunnen hebben op de deelstaten, moet Vlaanderen betrokken worden. "Stel dat federaal beslist de personenbelasting met 5 miljard euro te verminderen, dan heeft dat een effect van 700 miljoen euro per jaar op onze opcentiemen", aldus Bourgeois.

    Coalitiepartner Open Vld reageerde gisteren al geprikkeld op de oproep van Bourgeois. "We kunnen de fiscaliteit nu verlagen en vereenvoudigen zonder de PS. En u wil ze mee uitnodigen aan tafel?", liet partijvoorzitster Gwendolyn Rutten verstaan. Die boodschap herhaalde ze vandaag in het Vlaams halfrond. "Het is in het belang van de Belgische belastingbetaler dat de PS niet mee aan tafel zit."

    Rutten ging nog een stap verder. Zij pleit voor een aanvullende Vlaamse tax shift. "Waarom zo defensief? In de begrotingscontrole hebben we de belastingen verlaagd op een slimme manier. Waarom breien we er geen Vlaamse tax shift aan met RSZ-kortingen?", klonk het. Ook CD&V wil volgens fractieleider Koen Van den Heuvel het debat op Vlaams niveau aangaan.

    Maar volgens minister-president Bourgeois heeft Rutten hem niet goed begrepen. "Het is niet mijn bedoeling mee te onderhandelen over de federale tax shift. Elk moet zijn eigen boontjes doppen. Wij willen vooral zicht krijgen op de mogelijke impact van de federale tax shift op Vlaanderen", aldus Bourgeois.

    23-04-2015 om 22:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    22-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA pakt uit met nieuw symbool: de Helfie

    N-VA pakt uit met nieuw symbool: de Helfie

    Die duwende hand mag Bartje de afgrond in duwen van mijn part!

    Kleuters kleuters kleuters hebben er niks aan, belachelijke bende, potverdomme terwijl de wereld kreunt onder de wereldwijde problemen zijn ze daar met hun gadgets. Ik weet echt niet wat ik van deze pipo's moet denken. Ik ben beschaamd in hun plaats, dat ze hier al dat geld aan "wegsmijten"

    Het kan toch niet dat bijna 30% van de Vlaamse bevolking stemt voor iemand die niet onder stoelen of banken steekt dat hij een tiran is.

    Wat zijn we nog te verwachten ons met twee vingers in de afgrond duwen gaat niet snel genoeg daarom wil hij zijn hand gebruiken de onnozelaar de vette clown.

    N-VA pakt uit met een nieuwe campagne, en daar hoort ook een nieuw symbool bij. Na het V-teken lanceert N-VA nu ook de 'Helfie', een duwende hand als teken van vooruitgang.

    De verkiezingen liggen nog maar amper een jaar achter ons, of N-VA start vandaag al met een nieuwe campagne. Die moet "het begin van een nieuwe fase" in de geschiedenis van de partij markeren en werd zonet voorgesteld aan het Brusselse Flageyplein.

    Met die nieuwe campagne wil N-VA de nadruk leggen op de verwezelijkingen die ze geboekt heeft, zowel als partij als in de regering. "Op een dergelijke korte periode kan je geen volledige omslag verwachten. Maar ik denk dat er al een mooi palmares kan worden voorgelegd. En dat moeten we ook aan de mensen duidelijk maken", zei N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag. Wellicht hoopt de N-VA zo ook het gekibbel tussen de regeringspartijen, dat de laatste maanden verschillende keren het nieuws haalde, naar de achtergrond te verdringen

    Bij de nieuwe campagne, waarin vooruitgang centraal staat, hoort N-VA-gewijs ook een nieuw symbool: de 'Helfie', uitgebeeld met een duwende hand. Daarmee verdwijnt het V-teken, dat naar aanloop van de verkiezingen als de 'V voor Verandering' werd geïntroduceerd, niet naar de achtergrond.

    De campagne zal drie maanden uitgedragen worden via verschillende kanalen. Centraal staat een campagnefilm op YouTube (zie onderaan). Daarin is een wagen te zien die stilvalt en een file veroorzaakt. De wagen geraakt pas terug vooruit als verschillende mensen de handen in elkaar slaan.
     
    "#Helfies" noemt de N-VA deze mensen, omdat ze "het heft in eigen handen nemen om de problemen op te lossen". "Het filmpje echoot de boodschap die Alexis de Tocqueville 200 jaar geleden bracht: als een boom onze weg verspert, kunnen we met de handen in de lucht wachten tot iemand die wegsleept. Of we reiken elkaar de hand en maken samen de weg vrij", aldus De Wever

    22-04-2015 om 22:18 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    21-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom 'Blackjack Bart' een Antwerps casino wil

    Waarom 'Blackjack Bart' een Antwerps casino wil

    Niet te geloven wat voor vent dat is. Een smeerlap in de hoogste graad in mijn ogen.

    Een circus zou ook tof zijn en achter een clown moet ge niet meer zoeken.

    Pure politieke maffia. Wij gaan nog verschieten van de lijken die uit de kast gaan vallen door de NVA! De meeste corrupte partij na WO2.

    Belgische casino's zijn economische kerkhoven geworden die, gebukt onder de antiwitwaswetgeving, de spelersbescherming en het drank- en rookverbod, rake klappen krijgen van de virtuele speelhallen op het internet en de soepele casino's in de buurlanden. Ondanks de dieprode cijfers streeft burgemeester Bart de Wever, door HUMO omgedoopt tot 'Blackjack Bart',  naar een gloednieuw casino in Antwerpen. Volgens een reportage op de website van het weekblad tekent zich een slinks plan af om de strenge regels van de kansspelwetgeving te slopen.

    Waarom zet Bart de Wever zich enthousiast in voor een uitzichtloze business? Op die vraag zocht HUMO een antwoord door te praten met insiders en enkele kopstukken uit de Belgische casinowereld.

    Politieke agenda
    In het regeerakkoord werd opgenomen dat aanleggende cruiselijnen in Antwerpen de toelating krijgen om de kansspelen op hun schepen ook in Belgische territoriale wateren te exploiteren. Daarnaast staat ook het bouwen van twee nieuwe Belgische casino's, eentje in Wallonië en eentje in Antwerpen, op de politieke agenda gezet

    ."Vanuit het niets is Bart De Wever de meest gedreven lobbyist van het gokwezen geworden. Hij was het die de twee nieuwe Belgische casino's wilde en die eis op de politieke agenda van de regering-Michel heeft laten zetten. En de Antwerpse burgemeester staat te popelen om aan zijn casino te beginnen, ook al is er wettelijk nog niets geregeld. Een wetswijziging moet eerst nog worden goedgekeurd door het parlement en daarna in het Staatsblad worden gepubliceerd. Pas dan kan De Wever een openbare aanbesteding uitschrijven voor de concessie ervan. Dat is dus absoluut nog niet voor morgen. Maar toch, zeggen insiders, is De Wever op dit moment al in het geheim aan het onderhandelen met het Oostenrijkse Novomatic van multimiljardair Johann Graf, het grootste gokbedrijf ter wereld.", schrijft HUMO.

    Slimme zet?
    Terwijl Bart De Wever overtuigt lijkt dat een casino een slimme, economische zet is voor Antwerpen, blijkt uit de reportage dat het ontzettend slecht gesteld is met de Belgische casinobusiness. Volgens Peter Naessens, adviseur bij de Kansspelcommissie, is deze negatieve evolutie zo'n tien jaar geleden begonnen met het strenger worden van de antiwitwaswetgeving in België

    Spelers die grote bedragen inzetten, moeten nu aan de autoriteiten uitleggen waar hun geld vandaan komt. Ook de hoge belastingen, het rookverbod en de concurrentie van virtuele casino's (in België zijn meer dan 1 miljoen online gokkers geregistreerd) zijn moordend. Wie niet vanuit zijn luie zetel speelt, wordt gelokt door de veel vrijere spelregels in de buurlanden, met Nederland op kop.

    Afgrond
    Dat de kansspelsector niet staat de popelen op de bouw van twee nieuwe casino's in ons land, bevestigt Emmanuel Mewissen, voorzitter van de casinofederatie: "De Belgische casino's zijn het eigenlijk grondig oneens met de plannen van De Wever. We staan nu al op de rand van de afgrond! We hebben 30 procent van ons personeel de laan uit moeten sturen. En het zal alleen maar erger worden. Het casino in Brussel heeft een put van tientallen miljoenen euro's. Ondertussen zijn alle randactiviteiten - restaurants, bars, entertainment, enzovoort - daar al gesloten en afgestoten, omdat de verliezen gewoon te groot zijn". Mewissen is dan ook zeker dat het casino van De Wever geen cent winst zal maken.

    Versoepeling
    De enige manier om de sector terug een beetje leefbaar te maken, is de versoepeling van de kansspelwetgeving, die binnen Europa gezien wordt als de strengste. Uiteraard zijn al die regels - de antiwitwaswetgeving, de spelersbescherming en het drank- en rookverbod - er met een reden gekomen. De vraag die nu gesteld wordt, is of Bart De Wever dan geen moer geeft om fraude, oplichting, witwaspraktijken en potentiële infiltratie van de georganiseerde misdaad

    Kabinetschef van De Wever, Philippe Beinaerts, liet weten dat de kans op een reactie van de burgemeester nul komma nul is. "Ik zal het wel doen, ik ben tenslotte woordvoerder", klinkt het in HUMO. Beinarts stelt dat de vraag voor een versoepeling van de kansspelwet enkel en alleen op tafel ligt voor de cruiseschepen. Momenteel zijn die gedwongen hun casino aan boord te sluiten van zodra ze de Schelde opvaren. Omdat gokken echter wonderen doet voor de inkomsten wordt Antwerpen vaak gemeden. "Dat moet veranderen", luidt het.

    Slinks plan?
    Op de vraag of het de intentie is om de huidige Belgische kansspelwetgeving af te bouwen zodat alles weer mogelijk is (in het toekomstige casino van Antwerpen, red.), reageerde Beinaerts als volgt: "Die discussie ligt totaal niet op tafel. Wij hebben ook geen marktonderzoek gedaan, het is niet aan ons om de goksector door te lichten".

    Wat de voorbarige contacten van Bart De Wever met het beruchte Oostenrijkse Novomatic, het grootste gokbedrijf ter wereld, betreft, loste Beinarts niet meer dan de bevestiging dat hij helemaal niets bevestigt.

    21-04-2015 om 21:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    20-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen stiptheidsacties : Kom tijdig naar Zaventem

    Morgen stiptheidsacties : Kom tijdig naar Zaventem

    Luchthavenuitbater Brussels Airport raadt passagiers aan morgen tijdig naar de luchthaven te komen. De federale politie heeft voor de hele week stipheidsacties aangekondigd, en die zullen morgenochtend effectief plaatsvinden.

    "Zeker passagiers voor niet-Schengen bestemmingen (zoals Groot-Brittannië, VS of Turkije) raden we aan minimum drie uren voor het vertrek van de vlucht in de luchthaven te zijn", meldt Anke Franssen, woordvoerster van Brussels Airport.

    Vorige week kondigden de politievakbonden aan vanaf morgen een hele week stiptheidsacties te organiseren op Brussels Airport om een personeelstekort aan te klagen. Dat betekent dat de politie de grenscontroles 'volgens het boekje' zullen doen.

    De stiptheidsacties starten morgenochtend effectief, vernam Brussels Airport. De maatschappij raadt passagiers aan tijdig in de luchthaven te zijn. Reizigers die buiten de Schengenzone reizen, wordt aangeraden drie uur voor vertrek in Zaventem aanwezig te zijn.

    20-04-2015 om 22:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    19-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uber kan De Lijn niet vervangen

    Uber kan De Lijn niet vervangen

    Taxidienst Uber kan onmogelijk het bestaande openbaar vervoer vervangen. Dat zegt Vlaams Parlementslid Joris Vandenbroucke (SP.A) in een reactie op het voorstel van enkele CD&V-parlementsleden. Vandenbroucke vreest dat het voorstel vooral een besparingsvoorstel is.

    "Een kwalitatief en innovatief taxi-aanbod heeft zeker een rol te spelen in ons mobiliteitssysteem, maar kan niet in de plaats treden van het regulier openbaar vervoer zoals CD&V voorstelt", zegt Vandenbroucke. "Het voorstel van CD&V is louter ingegeven door besparingsmotieven en houdt geen rekening met de noodzaak van een betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer waarop z'n minst al de 1 op de 6 Vlaamse gezinnen zonder wagen op zijn aangewezen, ook buiten de steden."

    "Het wordt steeds duidelijker dat deze Vlaamse regering niet van plan is om een alternatief op tafel te leggen voor de basismobiliteit waar de regering vanaf wil. In grote delen van landelijk Vlaanderen wil ze het openbaar vervoer zonder meer afschaffen en overlaten aan anderen. Waar hebben wij dan nog een openbaarvervoersmaatschappij voor? Een openbaarvervoermaatschappij waar wij allemaal aan bijdragen, moet er ook voor iedereen zijn."

    Vandenbroucke klaagt de besparingen bij het openbaar vervoer aan. "De Vlaamse regering houdt De Lijn gevangen in een besparingskeurslijf waarvan de gebruiker van bus en tram de grootste dupe wordt. (...) Het voorstel van CD&V illustreert duidelijk dat dit nog maar het topje van de ijsberg is en dat het openbaar vervoer in Vlaanderen verder zal worden afgebouwd. Uber in de plaats van bussen laten rijden, is helemaal geen "versterking" van De Lijn, maar een zoveelste besparingsvoorstel."

    19-04-2015 om 21:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    18-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belastingbetaler moet mijn huwelijk betalen, want ik ben te dik om te werken

    Belastingbetaler moet mijn huwelijk betalen, want ik ben te dik om te werken

    Amai ze heeft zelfs een man gevonden die mee wil profiteren

    Te gek om los te lopen. . Schandalig dat ze zoiets nog maar durft te zeggen

    Als dat nu ook al teveel gevraagd is.

    View image on Twitter

    Al veertien jaar werkloos, maar toch een duur sprookjeshuwelijk met paard en koets beleven? Voor de Britse Anna Broom lijkt het de normaalste zaak van de wereld. Sterker nog: ze vindt dat de belastingbetaler voor alle kosten moet opdraaien. "Ik ben te dik om te werken, maar het is toch mijn basisrecht om in het huwelijksbootje te stappen?"

    De vrouw uit Gillingham heeft sinds haar negentiende geen voet meer op de arbeidsmarkt gezet. Toch droomt ze van een bruiloft à la (glamourmodel; nvdr) Katie Price, inclusief kasteel, designerjurk en champagne voor haar vijftig gasten. Kostenplaatje volgens de eerste schattingen: 10.000 pond, oftewel bijna 14.000 euro. En als het even kan nog eens 2.750 euro extra voor de huwelijksreis richting Mexico.

    In al die jaren dat Anna werkloos bleef, heeft ze naar eigen zeggen meer dan 140.000 euro opgestreken. Zo krijgt ze als 'invalide' een maandelijkse vergoeding van 640 euro. En telkens komt daar nog eens 280 euro huursubsidie bovenop.

    "Mis de motivatie om te vermageren"
    "Al van mijn twaalfde droom ik ervan om naar het altaar te stappen", vertelt Anna. "Ik verdien een sprookjeshuwelijk en een groot feest in een kasteel, maar met mijn huidige inkomsten lukt dat nooit. Vandaar dat de belastingbetaler moet bijspringen. Ik kan toch niet gewoon trouwen voor de wet? In zo'n duffe ruimte kan ik niet eens al mijn gasten ontvangen. Een huwelijk voor de kerk is veel romantischer."

    "Ik zit vast in de dagelijkse sleur en mis de motivatie om te vermageren. Als ik trouw, zou me dat wel lukken: alle ogen zijn dan op mij gericht."

    Geen diploma
    Broom verliet de schoolbanken zonder diploma. Op zestienjarige leeftijd probeerde ze het als kinderverzorgster, maar de voorkeur ging uiteindelijk naar een "magere blondine". Na heel wat teleurstellingen stortte de jongedame zich op vettige versnaperingen. In geen tijd woog ze meer dan honderd kilogram, door haar rugproblemen en depressie werd ze niet langer geschikt bevonden om te werken. En kon het profiteren dus beginnen.

    Zes jaar geleden kruiste Jordan Burford haar pad. "Het was liefde op het eerste gezicht. We hebben heel wat gemeenschappelijke interesses, denk maar aan heavy metal en Bon Jovi." In 2011 vroeg hij haar ten huwelijk voor de deur van een Primark-winkel. "Ik zie mezelf al in een zijden trouwjurk die mijn borsten in de verf zet, Jordan is daar dol op. Ik zou ook een lange sluier willen, met chique hoge hakken. En een orkest mag ook niet ontbreken, net als bruids- en bloemenmeisjes."

    "In die omstandigheden trouw ik liever niet"
    Maar daar zijn dus wat centjes voor nodig. "We moeten samen rondkomen met 1.100 euro per maand. Tel daar het geld voor de rekeningen, een bezoek aan het café, de hondenvoeding voor onze labrador, sigaretten en kebab af en er blijft bijna niets meer over. In die omstandigheden trouw ik liever niet, anders zou ik doodongelukkig zijn."

    'Desnoods' kan Anna zich verzoenen met een lening van de staat. "Dat zou het leven alleszins makkelijker maken. Jordan wil gewoon een limousine en een fraai pak, maar ik wil me echt voor één dag een prinses voelen."

    18-04-2015 om 22:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    17-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom gooien vuilnismannen gescheiden afval soms samen?

    Waarom gooien vuilnismannen gescheiden afval soms samen?

    Om dat de Wever blind is 

    In een YouTube-filmpje is te zien hoe een vuilniswagen van de stad Antwerpen allerlei soorten afval samengooit. "Waarom sorteer ik dan eigenlijk nog", vraagt de maker van de video zich af in een reactie aan onze redactie. De stad Antwerpen benadrukt dat het meeste afval wél gescheiden wordt opgehaald.

    Rond middernacht afgelopen nacht wordt in de Diepestraat in 2060 Antwerpen een vuilniswagen gespot die naast de witte vuilniszakken - zoals voorzien - ook ander afval allemaal samen gooit (zie video onder).

    "Ze smijten alles bij elkaar", zegt Ali die de video gemaakt heeft en alleen zijn voornaam kwijt wil. "Ik vraag me af waarom ik nog dure vuilniszakken van de stad koop als het toch allemaal bij elkaar gooien." Ali kan niet lachen met de volgens hem respectloze manier waarop de stadsdiensten het afval ophalen. "De straat lag er ook zwaar besmeurd bij. Het is niet de eerste keer dat ik zie dat ze alles bij elkaar gooien, maar wel de eerste keer dat ik het kan filmen."

    Bij de stad Antwerpen geven ze toe dat het af en toe gebeurt in bepaalde wijken. "Het gaat om een restafvalwagen in Antwerpen-Noord, de "laatste kar", die restafval en sluikstort meeneemt", zegt Roel Veyt, woordvoerder van bevoegd schepen Philip Heylen (CD&V). "Dit is een maatregel die in de eerste plaats focust op propere straten." Veyt geeft toe dat de stad het met pijn in het hart doet. "Maar zwerfvuil trekt nu eenmaal ander zwerfvuil aan."

    Sinds februari is de stad trouwens bezig om in bepaalde probleemwijken intensievere controles uit te voeren tegen sluikstorten en zwerfvuil. Hij benadrukt ook dat Antwerpen zwaar inzet op het gescheiden ophalen van het huisvuil van haar bewoners. "In 2014 haalden we via gescheiden huisvuilophaling 150.000 ton afval op, waarvan 86.000 restafval, bijna 30.000 ton GFT, 26.000 ton papier en karton en 7500 ton PMD", klinkt het.

    17-04-2015 om 22:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    16-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA wil dat Nationale Loterij stopt met

    N-VA wil dat Nationale Loterij stopt met schandalige campagnes

    Het wordt tijd dat de NVA eens op zijn bakkes gaat krijgt , ik heb noch nooit zo een bende lafaarts gezien als de NVA

    Regeringspartij N-VA zet de aanval in op de Nationale Loterij. Ze vindt dat het overheidsbedrijf veel te "agressieve" reclamecampagnes opzet, luidt het in de kranten van het Mediahuis.

    "Van zo'n overheidsbedrijf mag je verwachten dat het ethischer te werk gaat dan commerciële gokbedrijven", zegt Peter Dedecker (N-VA) in Het Nieuwsblad en in 'De ochtend' op Radio 1. Hij vindt slogans als "Word schandalig rijk" er ver over.

    "Het lijkt alsof men mensen die geldproblemen hebben, wil aanzetten tot kansspelen", zo zegt hij. "Wanneer mensen die ten einde raad zijn op Google de zoektermen 'snel rijk worden' intikken, krijgen zij als eerste hit een communicatie van een overheidsbedrijf en en boodschap om hen nog meer afhandig te maken. Terijl een overheid die een betrouwbare partner zou moeten zijn."

    Dedecker wil dat ook de vraag wordt gesteld wat voor een speler de Nationale Loterij moet zijn. "Als overheid moeten we mensen die in de problemen zitten een correcte boodschap geven: 'bespaar op uw uitgaven, ga werken en zoek desnoods hulp als u in de problemen zit'. Maar toch niet: 'verspeel nog wat meer geld'?"

    Volgens N-VA zou de Loterij zich ook meer moeten profileren met het feit dat ze met de opbrengsten van onder andere de Lotto tal van goede doelen financiert. Ook door te benadrukken dat vorig jaar bijvoorbeeld 205 miljoen euro uitgetrokken werd voor maatschappelijke projecten zoals het Rode Kruis kun je reclame maken, oordelen ze bij de Vlaams-nationalisten.

    Dedecker wil de Nationale Loterij niet aan banden leggen, maar pleit voor meer toezicht vanuit de Kansspelcommissie.

    16-04-2015 om 19:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    15-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maggie De Block vreest Aziatische tijgermug

    Maggie De Block vreest Aziatische tijgermug

    ik vrees haar en de regering.....

    Als die mug eerst bij Maggie gaat is ze voldaan en kan ik op beide oren slapen. ;))

    Als de mug maar geen olifant wordt..!

    Maggie De Block vreest Aziatische tijgermug

    Experts en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) vrezen dat de Aziatische tijgermug zich hier zal vestigen. De mug verspreidt knokkelkoorts en gele koorts. Normaal gezien op andere continenten, maar sinds 2013 vindt het Tropisch Instituut het insect geregeld in ladingen die via de havens of luchthavens ons land binnenkomen.

    De mug wordt gevonden in ­ladingen oude banden van tractoren of vliegtuigen, waarin vaak water blijft staan, en in ­leveringen exotische planten uit Amerika of Azië. Experts gaan ervan uit dat het beestje zich hier op termijn zal vestigen en ook ons ziek zou kunnen maken. Dat is waarschijnlijk niet tegen te houden, al kan een goede opvolging de zaak vertragen, klinkt het in een antwoord van minister Maggie De Block op een parlementaire vraag.

    Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen houdt de mug in de gaten. Maxime Madder, die als professor veterinaire entomologie aan het ITG de surveillance leidt: ‘Op dit moment hebben we de indruk dat de muggen de koude temperaturen van onze winters niet overleven. Maar de druk van de Aziatische tijgermug op Europa is groot. We maken er ons zorgen over.’

    Ook het European Centre for Disease Prevention and Control waarschuwt voor de tijgermug. De klimaatverandering zal de vestiging van de mug in Europa mogelijk maken. Professor Madder pleit ervoor de surveillance fors uit te breiden.

    De Tijgermug kan verspreider zijn van onder andere het West-Nijlvirus, gele koorts, knokkelkoorts en nog minstens 20 andere virussen waar de mens ernstig ziek van kan worden en, in het slechtste geval, van sterft

    15-04-2015 om 20:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    14-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook hogere tarieven mogelijk voor drinkwater en zwembad

    Ook hogere tarieven mogelijk voor drinkwater en zwembad

    Denk da het tijd wordt dat we als burgers het heft in eige hande neme!!! Oorlog in dit apeland!!!!

    Eerst zit men moord en brand te roepen dat grote bedrijven amper belastingen moeten betalen. Nu zit men moord en brand te roepen omdat die grote bedrijven dat wel moeten betalen. Het is niet meer dan logisch dat de klant hiervoor opdraait. Ik vrees echter dat de regering beter eerst eens in eigen boezem kijkt. Er zijn slechts twee feiten: teveel politiekers en teveel uitgaven...

    Dat gaat hier gewoon van kwaad naar erger in dit apenland!

    Ook weer de schuld van de sossen? Ik voel de kracht van de verandering alleszins al heel goed nu. In mijn portemonee. Waar en wanneer gaat het uitpersen van de gewone man en vrouw eindigen? Of is het de bedoeling dat ook de werkende klasse straks OCMW steun moet gaan vragen omdat we niets meer overhouden? Goe bezig!

    En weer eens mogen we dank u zeggen aan onze huidige Vlaamse regering. Geen verhoging van de belastingen. Wie gelooft deze mensen, met Nva mee op kop, nu nog?

    De vennootschapsbelasting voor intercommunales die dit jaar is ingevoerd, zal niet alleen leiden tot hogere tarieven voor gas en elektriciteit. Ook voor drinkwater, zwembadbezoek en crematies zijn hogere tarieven te verwachten, zegt Christof Delatter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

    Vrijdag raakte bekend dat distributienetbeheerder Eandis verwacht dat door de vennootschapsbelasting voor intercommunales de tarieven voor de gemiddelde stroomverbruiker jaarlijks met naar schatting 10 euro zullen stijgen, en de tarieven voor aardgas met 20 euro.

    De door de federale regering ingevoerde belasting gaat echter veel breder, zegt Delatter. "Ze heeft betrekking op alle activiteiten die vandaag plaatsvinden via intergemeentelijke samenwerkingsverbanden", zegt hij. Hij verwijst onder meer naar het drinkwater, het rioolbeheer, de afvalinzameling, crematies en intergemeentelijke zwembaden.

    Het is volgens Delatter onvermijdelijk dat de hogere kosten uiteindelijk - rechtstreeks via hogere tarieven, of onrechtstreeks in de vorm van hogere gemeentelijke belastingen - zullen worden doorgerekend aan de burger.

    In de drinkwatersector heeft de vennootschapsbelasting op intercommunales geen gevolgen voor de grootste drinkwatermaatschappij van Vlaanderen, De Watergroep, want zij is geen intercommunale. Kleinere spelers, zoals bijvoorbeeld Pidpa (met ruim 500.000 klanten in 65 gemeenten), zijn dat echter wel. "We zijn de impact van de vennootschapsbelasting, en de gevolgen ervan, nog aan het onderzoeken", zegt Pidpa-woordvoerder Alain T'Syen.

    14-04-2015 om 12:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    13-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie flitst meer dan 850 voertuigen in Brussel

    Politie flitst meer dan 850 voertuigen in Brussel

    Wat een leuke job !!!! Nu klagen ze nie dat ze te weinig verdienen hoor

    Dikke luirikken zijn die fliken gewoon de mensen pesten 

    De federale en de Brusselse politie hebben vandaag bij snelheidscontroles in totaal 8.960 voertuigen gecontroleerd. 864 bestuurders waren in overtreding.

    Bij de zogenaamde Full Integrated Police Action (FIPA) werkten een vijftigtal politieagenten van de federale en de lokale politie samen van 8 uur 's tot 18 uur. Naast de vaste flitspalen, die maximaal waren ingezet stonden de politiediensten op ongeveer 25 plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest opgesteld met mobiele flitsploegen en interceptie-eenheden, die controles uitvoerden op de boorddocumenten en alcoholintoxicatie.

    Met de mobiele flitspalen zijn 864 overtredingen vastgesteld. De resultaten van de vaste flitspalen en de alcoholcontroles worden maandag bekendgemaakt. "Eén van de bestuurders is zaterdagmorgen ter hoogte van de Brand Whitlocklaan tegengehouden bij een snelheid boven de 100 kilometer per uur. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs was ingetrokken en dat hij meer dan 0,8 promille alcohol in het bloed had. Bovendien was hij die ochtend ook al op een andere locatie geflitst. Zijn voertuig werd in beslag genomen en de man is ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter", kon woordvoerder Patrick Feys al meegeven.

    "Voor de rest is de actie eerder rustig verlopen. Vandaag is een goede dag voor controles omdat er dan relatief weinig verkeer is in Brussel", aldus Feys, die er nog aan herinnerde dat de maximumsnelheid in de Leopold II-tunnel onlangs werd verlaagd van 70 naar 50 km/u.

    13-04-2015 om 21:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!