Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    11-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA wil macht spoorbonden inperken, ook TreinTramBus woest om stakingen

    N-VA wil macht spoorbonden inperken, ook TreinTramBus woest om stakingen

    De NVA dit de NVA DAT

    de NVA IS

    een bende lullen samen

    Regeringspartij N-VA verhoogt de druk op de bonden bij het spoor. Ze dreigt ermee in de wet die het sociaal overleg bij de NMBS regelt het artikel te laten schrappen dat zegt dat in het nationaal paritair comité een tweederdemeerderheid vereist is. "Als de bonden zich zo onredelijk blijven opstellen, denk ik dat er wel een meerderheid voor te vinden zal zijn", zegt Kamerlid Inez De Coninck vandaag in De Tijd.

    Nadat de vakbonden bij de NMBS het ontwerp van sociaal akkoord hadden verworpen, reageerde N-VA al dat de tekst niet ver genoeg ging. "Aan de echt heilige huisjes wordt amper geraakt", klonk het. De directies van de NMBS en Infrabel maakten intussen bekend dat ze enkele maatregelen om de productiviteit te verhogen unilateraal wil doorvoeren. Het gemeenschappelijk vakbondsfront reageerde daar woensdagavond op door vijf stakingsdagen aan te kondigen voor januari.

    De bonden worden vandaag onder druk gezet door de N-VA. De partij ziet in de wet over het sociaal overleg bij de NMBS een belangrijke verankering van de almacht van de bonden. In het nationaal paritair comité hebben de bonden en de directie elk de helft van de stemmen, maar is een tweederdemeerdheid nodig om een akkoord uit te voeren. "Het gevolg is dat de bonden elke aanpassing aan de arbeidsregeling gemakkelijk kunnen blokkeren", zegt De Coninck.

    Ze dreigt ermee het artikel in kwestie te laten schrappen. "Als de bonden zich zo onredelijk blijven opstellen, denk ik dat er wel een meerderheid voor te vinden zal zijn", klinkt het. "De bedoeling is dat een gewone meerderheid volstaat."

    TreinTramBus woest op vakbonden

    Ook reizigersorganisatie TreinTramBus is allerminst opgezet met de aangekondigde staking bij het spoor: "Het ergste wat we de voorbije decennia op dit vlak gezien hebben." TreinTramBus vindt de stakingsplannen compleet buiten proportie. De organisatie is ook verbaasd over het feit dat de stakingsaanzegging er komt op een moment dat onderhandelingen nog maar van start zijn gegaan. De stakingsdagen vallen ook nog eens midden in de examenperiode van hogescholen en universiteiten, merkt de reizigersvereniging op.

    TreinTramBus roept de vakbonden op tot redelijkheid. "De staking treft immers de reizigers die op geen enkele manier verantwoordelijk zijn voor de problematiek die de stakers onder de aandacht willen brengen."

    11-12-2015 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    10-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA schiet Open-Vld voorstel voor allochtone politieagenten af:

    N-VA schiet Open-Vld voorstel voor allochtone politieagenten af: "Je reinste onzin"

    En wij gaan samen de  

    NVA af schietten 

    bende rotzakken

    N-VA schiet Open-Vld voorstel voor allochtone politieagenten af:

    De liberale politievakbond VSOA reageert vernietigend op het voorstel van Open Vld om allochtonen zonder diploma of een goede kennis van het Nederlands toch al deeltijds aan te nemen bij de politie. Ook regeringspartner N-VA vindt het voorstel "onhaalbaar en ondoordacht".

    Open Vld wil meer kleur bij de politie. Volgens de partij ontbreekt het echter aan allochtone kandidaten met een diploma en een goede kennis van het Nederlands. Neem die mensen toch al deeltijds aan voor administratieve taken en stimuleer hen om hun diploma te halen en hun Nederlands bij te spijkeren, stelt de partij voor.

    "Onhaalbaar en ondoordacht"

    "Dit voorstel is je reinste onzin. Het voorstel is onhaalbaar en ondoordacht,” zegt N-VA kamerlid Koenraad Degroote. "Een light regime voor de aanwerving van allochtonen komt neer op schending van het gelijkheidsbeginsel en de uitholling van het beroep. Het is ondenkbaar dat de politie iemand zonder diploma of kennis van het Nederlands zou aanwerven. Gewoon om zijn integratie te bespoedigen. Niet alleen te gek voor woorden, ook een fout signaal aan allochtonen die nu al bij de politie werken," zegt Degroote.

    Een eerste vereiste om bij de politie aan de slag te kunnen gaan, is de Belgische nationaliteit. Dan geldt ook de grondwettelijke gelijkheid van alle burgers. “Door allochtone Belgen vrij te stellen van wettelijke voorwaarden, worden de rechten van autochtone Belgen geschonden,” zegt Degroote. “Zij kunnen pas deelnemen aan selectieproeven wanneer ze daadwerkelijk een diploma in handen hebben. Allochtone politiemensen hebben toch ook een rijbewijs nodig om met de patrouillewagen te rijden?”

    Ook een diploma als voorwaarde om te kunnen deelnemen aan de selectieproeven is essentieel, vindt N-VA.  De selectieprocedure aanpassen tot een soort selectieprocedure ‘light’ voor allochtonen zou opnieuw een schending van het gelijkheidsbeginsel betekenen en een uitholling van het beroep. 

    “Te belachelijk voor woorden”

    Politiebond VSOA is niet te spreken over het voorstel. “Wij hebben absoluut geen probleem met meer allochtonen in het korps, integendeel”, onderstreept Houssin. “Maar als ik dit hoor, vraag ik me toch af waar deze politici in godsnaam mee bezig zijn. Ze zitten duidelijk met de drang om met voorstellen in de media te komen, maar dit is echt te belachelijk voor woorden.”

    Niet alleen gelden er duidelijke normen om tot de politie te kunnen toetreden. Het voorstel doorkruist volgens Houssin ook de ambitie van de federale regering om de politiemensen langer aan de slag te houden. Nog los van de noodzaak om voldoende Nederlands te kunnen voor administratieve taken, is er ook voldoende alternatief werk nodig voor politiemensen voor wie de job op het terrein fysiek te zwaar wordt, argumenteert Houssin.

    "We zitten intussen met een tekort van 3.500 voltijdse equivalenten, maar het aantal rekruten is door deze regering wel fors afgebouwd”, sneert Houssin nog. “Je kan ze ook in het parlement laten werken om Nederlands te leren, waarom zou dit bij de politie moeten”, besluit Houssin, wiens telefoon naar eigen zeggen roodgloeiend staat door de vele telefoontjes van misnoegde collega’s.

    "Wij zijn een bondgenoot"

    Oppositiepartij sp.a ziet wel wat in het voorstel van Open Vld. "Er wordt al een hele tijd gevraagd om meer werk te maken van een inclusieve samenleving en de politie is inderdaad een van de pijnpunten", zei Vlaams parlementslid Yasmine Kherbache woensdag in De Ochtend op Radio 1. "Voor alle elementen die aan een oplossing kunnen bijdragen, zal men in ons een bondgenoot vinden."

    Het voorstel van Open Vld past in een ruimer plan tegen radicalisering. "Een dringende inhaalbeweging om meer diversiteit in de politie te krijgen is nodig", argumenteert de partij. Als de politie een spiegel wordt van de samenleving versterkt dat immers de band van mensen met de overheid, luidt het. Bovendien heeft de politie te weinig capaciteit om vaak voorkomende vreemde talen te begrijpen.

    10-12-2015 om 23:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed om ook eens beelden te bekijken die je op VRT of VTM niet ziet.

    Goed om ook eens beelden te bekijken die je op VRT of VTM niet ziet.

     

    Bekijk de  video tot het einde.

     

    >>> https://www.youtube.com/embed/44vzMNG2fZc

    10-12-2015 om 11:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    09-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plopsaland wil vluchtelingen aanwerven

    Plopsaland wil vluchtelingen aanwerven

    Ja hoe zou dat komen? Het wordt slecht betaald, saaie job, weekenden enz. Onze eigen bevolking komt daarvoor zijn kot niet uit. Zorg voor betere arbeidsvoorwaarden en je zal personeel genoeg kunnen krijgen. Het zijn allemaal bedrijven die slecht betalen die vluchtelingen aannemen

    Als het van Plopsaland De Panne afhangt, werken er volgend seizoen vluchtelingen in het pretpark. Dat zegt de CEO van de pretparkengroep, Plopsa Steve van den Kerkhof. Het attractiepark vindt door de groei steeds moeilijker geschikt personeel.

    "Genoeg personeel vinden wordt de komende jaren een grotere uitdaging dan bezoekers lokken", aldus de gedelegeerd bestuurder. Plopsa overweegt daarom om vluchtelingen in te schakelen. In de nabijgelegen gemeentes Koksijde en Lombardsijde zitten honderden vluchtelingen in asielcentra en -kampen.

    "We willen tegemoetkomen aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Er zitten zeker heel wat goede werkkrachten tussen die we willen inschakelen, zelfs met een spoed- en taalcursus als het moet. Enkel op die manier kunnen ze geïntegreerd geraken." Van den Kerkhof vindt het jammer dat het op dit moment zo moeilijk is om vluchtelingen aan het werk te krijgen door een gebrekkig wettelijk kader. "Maar we zijn toch aan het kijken wat er mogelijk is."

    De regio kampt met een arbeidskrapte. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld vijftien vacatures voor onder meer middenkaderpersoneel. Plopsa werkt met drie interimkantoren om werkkrachten te rekruteren en probeert zelfs jobstudenten aan te trekken met een eigen camping. "We zoeken ook over de grens. Fransen moeten bij voorkeur wel een beetje Nederlands kunnen spreken", aldus van den Kerkhof.

    09-12-2015 om 22:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen wil Antwerpen besturen zonder N-VA

    Groen wil Antwerpen besturen zonder N-VA

    En ook zonder groen

    Groen wil Antwerpen besturen zonder N-VA

    Antwerpen -

    “Na de gemeenteraads-verkiezingen in 2018 wil Groen Antwerpen besturen met een coalitie zonder N-VA.” Dat zegt Antwerps Groen-fractieleider Wouter Van Besien.

    Groen is bereid om samen met N-VA de politieke impasse in het district Deurne te doorbreken. Dat wordt de partij van Wouter Van Besien niet in dank afgenomen door de andere Antwerpse linkse oppositiepartijen sp.a en PVDA. Sommigen speculeren al dat na 2018 er in Antwerpen een coalitie gaat komen van N-VA en Groen. Deurne zou de eerste stap zijn.

    Van Besien zegt dat wat er in Deurne gebeurt niet mag worden doorgetrokken naar het stedelijke niveau, laat staan het Vlaamse.

    “Groen is de eerste tegenstander van de partij van Bart De Wever. Laat daar geen twijfel over bestaan. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 wil Groen Antwerpen besturen met een coalitie zonder N-VA. Wat er zich in Deurne afspeelt, heeft dus niets te maken met de Antwerpse gemeenteraad”, aldus Van Besien. “Er is een immense kloof tussen ons en N-VA over onder meer Oosterweel en het sociaal beleid.”

    Van Besien verwacht dat de woede vanuit sp.a snel zal gaan liggen. “Ik begrijp de ontgoocheling, maar wij nemen nu onze verantwoordelijkheid.”

    09-12-2015 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    08-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“VTM bericht negatiever over immigratie dan VRT”

    “VTM bericht negatiever over immigratie dan VRT”

    “VTM bericht negatiever over immigratie dan VRT”

    Nieuws over immigratie op Belgische tv-journaals is overwegend negatief. Er zijn amper positieve verhalen en vaak wordt immigratie in verband gebracht met criminaliteit en gerecht. VTM bericht daarbij negatiever dan VRT. Dat blijkt uit een Nieuwsmonitor van het Steunpunt Media, dat wijst op de verantwoordelijkheid van de media, gezien hun invloed op de publieke opinie.

    Immigratie is geen hot topic in Vlaamse zevenuurjournaals. Tussen 2003 en 2014 handelden 1.910 nieuwsitems van de 171.535 (1,6 procent) over immigratie. Immigratie wordt vooral gelinkt aan gerechtelijke zaken (11 procent), criminaliteit (10 procent), politiek (8 procent) en sociale zaken (6 procent). Positief nieuws blijkt zeldzaam, bleek uit een diepgaandere analyse van 1.610 items. Gemiddeld is maar 6 procent van het onderzochte nieuws positief.

    “VRT blijkt positiever te berichten over immigratie dan VTM, wat doet vermoeden dat initiatieven zoals het diversiteitscharter hun vruchten blijken af te werpen, hoewel ook op de VRT al bij al positief nieuws vrij beperkt blijkt en de trends op beide zenders grotendeels gelijklopend zijn”, klinkt het. Sinds 2013 is de berichtgeving wel minder uitgesproken negatief. Toekomstig onderzoek kan nagaan of die trend zich voortzet.

    Gevaar voor stereotypering

    De onderzoekers beseffen dat het nieuws ook negatief kan zijn, omdat het reageert op externe gebeurtenissen, maar ze vragen zich af of de berichtgeving wel accuraat is, of er bepaalde trends zijn of dat er sprake is van stereotypering.

    “Wanneer de televisiejournaals vaker berichten over immigratie, beschouwen burgers dit als een belangrijker probleem.’, wijzen de onderzoekers ten slotte op het belang van goede verslaggeving. ‘Slechts weinig burgers treden rechtstreeks in contact met immigratie en doen daarom een beroep op nieuws over immigratie. In deze zin lijkt het belangrijk - zeker tijdens de huidige vluchtelingencrisis - dat nieuwszenders zich bewust zijn van hun rol als informatiebron.”

    08-12-2015 om 22:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo zadelt Michel op met factuur van 83 miljoen

    Di Rupo zadelt Michel op met factuur van 83 miljoen

    We wachten met spanning af welk het volgende lijk is dat uit de kast gaat vallen!

    'Sinterklaascadeautje' van oud-premier Elio Di Rupo (PS) aan zijn opvolger Charles Michel (MR): de fikse factuur van een nieuw NAVO-gebouw in de buurt van Bergen.

    "De vorige regering heeft het licht daarvoor op groen gezet één dag nadat het parlement ­ontbonden werd, maar de kosten ervan heeft ze niet begroot", stelt N-VA-Kamerlid Karolien Grosemans. Volgens defensie­minister Steven Vandeput gaat het om 83 miljoen euro.

    Maar ­experts waarschuwen dat dit kan op­lopen tot 120 miljoen, voegt ­Grosemans daaraan toe. Vandeput heeft in de Kamer ­aangegeven dat het project niét op het budget van Defensie komt. Het dossier ligt nu bij de premier.

    08-12-2015 om 08:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    07-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf procent rijdt onder invloed tijdens Verkeersveilige Nachten

    Vijf procent rijdt onder invloed tijdens Verkeersveilige Nachten

    Houd de terroristen in het oog en niet de gewone burgers.

    5,1 procent van de bijna 3.000 gecontroleerde bestuurders reed onder invloed tijdens verscherpte politiecontroles in het kader van de Verkeersveilige Nachten in West-Vlaanderen. Dat cijfer ligt 0,3 procent hoger dan vorig jaar, terwijl ook het aantal snelheidsovertreders opnieuw toenam.

    Met de Verkeersveilige Nachten geeft West-Vlaanderen de aftrap van de bobcampagne op initiatief van provinciegouverneur Carl Decaluwé. Het is al de negentiende keer dat er een Verkeersveilige Nacht werd georganiseerd. Sinds vorig jaar is deze actie uitgebreid naar twee nachten.

    Verontrustend
    De resultaten ogen niet rooskleurig. Van de 2.998 gecontroleerde bestuurders hadden 154, of 5,1 procent, te veel gedronken. Er werden 38 rijbewijzen ingetrokken. Die cijfers liggen hoger dan vorig jaar toen het percentage op 4,8 procent lag en amper 24 rijbewijzen werden ingetrokken. In de streek van Roeselare had zelfs 17 procent van de bestuurders te veel op.

    "De verhoopte trendbreuk bleef ook dit jaar uit ondanks de vele inspanningen van de West-Vlaamse politiediensten. De laatste vijf jaar zijn de cijfers constant. Er is dan ook blijvende nood aan sensibilisering en handhaving om de hardleerse bestuurders te laten inzien dat drinken en sturen niet samengaan", zegt Decaluwé, die twee nachten lang mee de baan op ging.

    Snelheid
    Ook het aantal snelheidsinbreuken stijgt opnieuw, van 8,9 procent in 2014 tot 13,95 procent dit jaar. Ook het aantal personen dat rijdt onder invloed van drugs blijft nagenoeg hetzelfde. 22 personen moesten een speekseltest afleggen, 36 procent testte positief.

    Dit jaar werkten opnieuw alle negentien politiezones mee, goed voor een inzet van 225 politiemensen. Ook de scheepvaartpolitie werd voor de eerste keer ingezet. De bobcampagne in de provincie West-Vlaanderen loopt nog tot 25 januari.

    07-12-2015 om 23:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regionale verkiezingen in Frankrijk: alle ogen gericht op Marine Le Pen

    Regionale verkiezingen in Frankrijk: alle ogen gericht op Marine Le Pen

    In de 27 regio's waarin Frankrijk is verdeeld, wordt vandaag de eerste ronde van regionale verkiezingen gehouden. De stembusgang wordt gezien als graadmeter voor de populariteit van de regering van de socialist François Hollande.

    De ogen zullen vandaag vooral zijn gericht op het Front National. In de opiniepeilingen staat de anti-Europese en nationalistische partij van Marine Le Pen aan kop in deze eerste ronde, gevolgd door de centrumrechtse coalitie rond oud-president Nicolas Sarkozy. De linkse coalitie komt op 22 procent.

    De peilingen geven overigens ook aan dat de tweede ronde, over een week, een iets andere uitkomst zal hebben. Dan zal centrumrechts als sterkste uit de bus komen en het FN als tweede. Frankrijk telt nu nog 27 regio's. Dat worden er per 1 januari 18, waarvan vijf overzees

    07-12-2015 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    06-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onkelinx:

    Onkelinx: "Natuurlijk is Molenbeek safe"

    In De Standaard bijt Laurette Onkelinx (PS) vandaag van zich af. Ze pikt het niet dat Molenbeek wordt afgeschilderd als een vuilnisbak vol jihadisten." Shariah4Belgium, dat was toch in Antwerpen, nietwaar?"

    "Zijn er problemen in Molenbeek? Ja. Net zoals er problemen zijn in Antwerpen en Vilvoorde", stelt Onkelinx. "Het is er safe, maar er zijn ook problemen. De voormalige burgemeester van Molenbeek (Philippe Moureaux, nvdr) heeft niet alles gedaan zoals het moest, neen. Maar hij heeft wel vele jaren samen met de huidige burgemeester (Françoise Schepmans, nvdr) aan die gemeente gewerkt. En het loont de moeite om daarin te blijven investeren."

    "Shariah4Belgium, dat was toch Antwerpen, nietwaar? Heeft er toen iemand gezegd dat we Antwerpen moesten schoonvegen? Neen. Wij respecteren Antwerpen. Waarom doet men dat dan niet met Brussel? Ik zal het u zeggen: omdat het de hoofdstad is van een land waar de N-VA niet van houdt", stelt de PS-politica scherp.

    Onkelinx: "Er is nog werk. Maar wees gerust, de Brusselse regering bereidt al een informatiecampagne voor om de troeven van Brussel in de verf zetten. In sommige Vlaamse gemeenten gelooft men nu echt dat kinderen die een uitstap maken naar Brussel, allemaal de keel zal

    06-12-2015 om 23:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Vld over fraudeplan Van Overtveldt:

    Open Vld over fraudeplan Van Overtveldt: "Hij lijkt wel John Crombez"

    Weg met de NVA

    Binnen de regering-Michel wordt verbaasd gereageerd op het fraudeplan van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA), dat gisteren in verscheidene kranten stond.

    "Mooi dat de minister zijn persoonlijke wensen uit de doeken doet, maar dit is helemaal niet doorgesproken binnen de regering", klinkt het. Vooral de liberalen staan te kijken van een aantal 'zeer verregaande voorstellen' van Van Overtveldt, zoals zijn intentie om de Bijzondere Belastinginspectie dusdanig veel ­bevoegdheden te geven dat niemand een inval nog kan tegenhouden.

    "De BBI krijgt haast meer macht dan de politie. Van Overtveldt lijkt wel zijn voorganger John Crombez (sp.a)."

    KLIK HIER EN LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL IN ONZE DIGITALE KRANT (NU GRATIS 5 WEKEN PROEF)

    06-12-2015 om 11:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    05-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevangenen zitten 22 uur per dag in cel in Sint-Gillis

    Gevangenen zitten 22 uur per dag in cel in Sint-Gillis

    Gevangenen zitten 22 uur per dag in cel in Sint-Gillis

    Sint-Gillis -

    In de gevangenis van Sint-Gillis moeten de gedetineerden het al sinds 30 juni zonder hulp- en dienstverlening doen, bijvoorbeeld opleidingen en sport- en culturele activiteiten. Hierdoor zitten de meeste gevangenen vaak tot 22 uur per dag in de cel. “Een schande”, klaagt de Commissie van Toezicht vrijdag in een opiniestuk in De Morgen aan.

    Door besparingen en personeelsgebrek zijn de activiteiten er afgeschaft. De commissie die nagaat of de rechten van gedetineerden gerespecteerd worden, kreeg daarom al veel klachten. De hulp- en dienstverlening zal al zeker tot en met februari niet doorgaan, hekelt commissielid An-Sofie Vanhouche.

    “Er is nu eenmaal een serieus personeelstekort. Door de besparingen zijn alle rekruteringen geblokkeerd. Dat heeft de regering zo beslist”, reageert het gevangeniswezen. Ook elders vallen activiteiten weg, maar enkel in Sint-Gillis is alles afgeschaft.

    Grondrechten geschonden

    Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen vroeg aan minister van Justitie Koen Geens om de activiteiten zo snel mogelijk te laten herstarten. Het kabinet-Geens meldt dat er overleg is voor een oplossing. En voor het hele gevangeniswezen worden momenteel twintig personeelsleden aangeworven om de meest dringende noden op te vangen.

    In principe kunnen gevangenen naar de rechter stappen, omdat hun (grond)rechten geschonden worden, bevestigt het Vlaams departement Welzijn.

    05-12-2015 om 23:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michel Maus: “Turteltaks wordt bommengordel om Vlaamse regering”

    Michel Maus: “Turteltaks wordt bommengordel om Vlaamse regering”

    Het zijn gewoon dieven

    Michel Maus: “Turteltaks wordt bommengordel om Vlaamse regering”

    De Vlaamse regering kan zich wellicht aan heel wat juridische procedures verwachten indien ze zonder meer doorzet met de energieheffing van minister Annemie Turtelboom (Open VLD). Het erg kritische advies van de Raad van State biedt daarvoor “een pak munitie”, waarschuwt fiscaal expert Michel Maus. Al valt af te wachten hoe het Grondwettelijk Hof zou oordelen.

    Volgens de Raad van State gaat Vlaanderen haar bevoegdheid te buiten door een heffing op te leggen die gekoppeld is aan het elektriciteitsverbruik. Er bestaat namelijk al zo’n federale bijdrage op verbruik. Vlaanderen wil de mensen een tweede keer belasten voor hetzelfde en dat kan wettelijk niet.

    “Dit lijkt stilaan op een bommengordel voor de Vlaamse regering als ze hiermee wil doorgaan zonder aanpassingen”, oordeelt Michel Maus, professor fiscaal recht aan de VUB, vrijdag in De Ochtend op Radio 1. “Ik denk dat men zich hiermee in eigen voet gaat schieten.” Het advies van de Raad van State is in principe niet bindend, maar heeft niettemin “een zeer hoog moreel gezag”.

    Maus verwacht heel wat procedures bij het Grondwettelijk Hof als Turtelboom geen aanpassingen doorvoert aan haar energieheffing, die door critici al snel werd omgedoopt tot ‘Turteltaks’.

    Grondwettelijk Hof

    Toch heeft Turtelboom een punt als ze verwijst naar eerdere arresten van het Grondwettelijk Hof, denkt Maus. Daarin stelt het hof dat de belastbare grondslag niet verward mag worden met de belastbare materie, wat in het voordeel zou kunnen spelen van de minister. “Het toont aan dat het niet helemaal zonneklaar is hoe het hof zal oordelen”, besluit de fiscalist.

    In principe kan de Vlaamse regering doorzetten, met alle risico’s van dien als het Grondwettelijk Hof de regeling dan toch zou vernietigen.

    Turteltaks brengt drie keer meer op dan nodig

    De energieheffing of ‘Turteltaks’ van de Vlaamse regering zal de komende zes jaar drie keer zoveel opbrengen als nodig is om de certificatenoverschotten uit het verleden weg te werken. Het grootste deel van de opbrengst heeft dan ook een ander doel: twee nieuwe biomassacentrales financieren, aldus oppositiepartij SP.A. Lees hier meer.

    05-12-2015 om 12:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    04-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al 1.100 klachten via kliklijn sociale fraude

    Al 1.100 klachten via kliklijn sociale fraude

    Mensen worden aangezet tot verklikken, enkel en alleen door jaloezie! Schandalig dat de regering daar op inspeelt.

    Is er al een klacht binnengekomen tegen de regering?

    Hoe kan je nu toch zo laag vallen? Er is niets eerbaars aan verklikken. Het is kleingeestig, vuil en laag. Voor verklikkers heb ik geen enkel respect.

    Is Tommelein al vergeten wie zijne veranda heeft gezet?

    Het meldpunt sociale fraude is nog geen twee maanden operationeel of er zijn al 1.102 klachten geteld. "Een succes", zegt staatssecretaris Bart Tommelein (Open Vld). De meeste Belgen 'klikken' over zwartwerk.

    Sociale fraude aanklagen kan sinds 5 oktober via één centraal meldpunt. Van de 1.102 klachten die tot nu toe werden ge­registreerd, handelde liefst 68,8% over zwartwerk. "Omdat die term het bekendst is", verklaart staatssecretaris Tommelein. "Voor veel mensen is álle ­sociale fraude zwartwerk."

    Daarnaast komen er flink  wat meldingen binnen over domicilie­fraude (25,2%). Geknoei met lonen (3,7%) en sociale dumping (2,5%) worden aanzienlijk minder vaak aangekaart. Gezien het succes van de kliklijn plant Tommelein uitbreiding. Zo wordt het ­binnenkort ook mogelijk om gesjoemel met kinderbijslag aan te geven. "Dat gebeurt op vraag van Famifed (Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag), dat ­almaar meer fraude opspoort door het kruisen van data­banken. Het meldpunt kan daarbij een extra middel zijn."

    Ook worden volgende week Duitse en Engelse versies van de site gelanceerd. Die moeten ervoor zorgen dat meer buitenlandse werknemers en bedrijven de weg naar het meldpunt vinden. En behalve burgers en bedrijven zullen ook organisaties  er terechtkunnen met klachten.

    04-12-2015 om 21:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom werd dit gevaarlijke paaltje midden op het fietspad gezet

    Daarom werd dit gevaarlijke paaltje midden op het fietspad gezet

    Goe zot

    Gent - Een paaltje midden op het fietspad, zonder dat er een autoweg in de buurt is, en vlak na een brug waar fietsers met hoge snelheid komen aangereden. Gentse fietsers die het fietspad langs de R4 aan de Ghelamco Arena gebruiken, vroegen zich af wat daar plots de bedoeling van kan zijn.

    "Absurd en gevaarlijk" noemt fietser Jan Cnops het paaltje op de fietsersblog Fietsbult. Het paaltje verscheen vorige week op het fietspad naast de R4, vlakbij het Ghelamco-stadion. "Het is een gescheiden fietspad, dat uitkomt op een ander fietspad. Het lijkt me bijna ondenkbaar dat een auto tot daar zou rijden, dus daarvoor kan het paaltje niet bedoeld zijn", vertelt hij aan de telefoon.

    Ook andere fietsers verbaasden zich over de ongelukkige plaatsing van het paaltje, midden op een fietserskruispunt. Het is bovendien moeilijk zichtbaar bij tegenlicht of duisternis, en staat vlak na de brug over de R4, waar fietsers nog met hoge snelheid komen aangebold.

    Parkerende voetbalsupporters

    "Het paaltje kwam er omdat er zich soms toch auto's op het fietspad wagen", verklaart Sylvie Syryn van het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen. "Rond het voetbalstadion is de parkeerdruk op wedstrijddagen erg groot, en sommige bestuurders wagen zich daardoor aan de meest gevaarlijke situaties. Onlangs stond er zelfs een wagen op het fietspad van de brug. Die heeft dus honderden meter over het fietspad gereden. Dat was één van de redenen waarom het paaltje er kwam."

    Maar omdat het voor de fietsers inderdaad gevaarlijk was, liet het Agentschap Wegen en Verkeer het paaltje dinsdag na een week toch weer weghalen. "We zoeken nu, samen met de werkgroep mobiliteit van AA Gent, een oplossing die de fietsers niet hindert, en toch wagens tegenhoudt."

    04-12-2015 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    03-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Filip over foto in kuuroord tijdens terreurniveau 4:

    Koning Filip over foto in kuuroord tijdens terreurniveau 4: "Futiliteiten"

    Op het moment dat het terreurniveau in Brussel naar niveau 4 werd opgetrokken, bevond het koningspaar Filip en Mathilde zich in een kuuroord in Bretagne. En dat veroorzaakt de nodige deining. De koning zelf spreekt van "futiliteiten in vergelijking met het lijden van families van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en Bamako".

    Koning Filip die aan een glas nipt in een hotel in het Bretoense Quiberon: het was een opmerkelijke foto die het Franse satirische weekblad Le Canard Enchainé op de kop wist te tikken. Vooral omdat de foto dateert van tijdens de periode dat het terreurniveau in Brussel op 4 stond.

    Het privéweekendje bleek al langer gepland te zijn en de koning werd volgens het paleis "het hele weekend lang geïnformeerd" door premier Charles Michel (MR) en de Nationale Veiligheidsraad. Maar het pijnlijke beeld is nu wel een feit. Of zoals Le Canard Enchainé het scherp stelt: "Voor Filip van België was de keuze tussen de multivruchtencocktail in het kuuroord met 5 sterren en de multimiserie van niveau 4 snel gemaakt."

    Koning Filip heeft intussen gereageerd, zonder de polemiek expliciet bij naam te noemen. Hij laat weten dat hij gisteren "de hele namiddag heeft doorgebracht met de families van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en Bamako". "Ik heb veel lijden gehoord. Dat helpt om bepaalde futiliteiten te relativeren die weinig betekenen tegenover de essentie van het leven."

    Het paleis zelf reageerde wel expliciet met de mededeling dat het de foto betreurt, "die zonder toestemming in de privésfeer werd genomen en die het staatshoofd niet in functie toont". "Dat is geen elegante manier van werken. Zoals iedereen heeft ook de koning recht op privacy."

    03-12-2015 om 22:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU dreigt Griekenland uit Schengenzone te zetten

    EU dreigt Griekenland uit Schengenzone te zetten

    De Europese Unie dreigt ermee Griekenland uit te sluiten van vrij verkeer van personen als het land niet snel maatregelen neemt om zijn grenzen beter te sluiten. Dat schrijft de Amerikaanse krant Financial Times.

    Volgens de krant kreeg Griekenland deze week verschillende waarschuwingen van verschillende EU-diplomaten, onder wie ook de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Jean Asselborn. De Griekse regering zou nog tot de Europese top midden december hebben om bijkomende maatregelen te nemen. Zoniet wordt Griekenland het eerste land ooit dat uitgesloten wordt uit de Schengenzone, waarbinnen personen vrij kunnen reizen zonder paspoortcontroles.

    Toestroom

    Er heerst veel onvrede over de Griekse aanpak van het vluchtelingenprobleem. Dit jaar kwamen al 700.000 vluchtelingen Europa binnen via Griekenland. Het land lijkt niet in staat om de toestroom te verwerken. Bovendien blijft het hulp van buitenaf - onder anderen een speciale missie van Frontex en humanitaire hulp van de EU - weigeren.

    Vrijdag zitten de Europese ministers van Binnenlandse Zaken samen. Volgens Financial Times zullen de Grieken zich daar moeten verantwoorden.

    Gemeenschappelijke grenzen

    Griekse diplomaten wijzen erop dat Griekenland geen gemeenschappelijke grenzen heeft met de Schengenzone en dat de maatregel geen impact zal hebben op de vluchtelingenstroom. "Er zijn geen vluchtelingen die Griekenland verlaten per vliegtuig", verduidelijkte een Griekse bron aan Financial Times.

    EU-diplomaten erkennen dat, maar zeggen dat de maatregel maar een van de mogelijke maatregelen is om premier Tsipras te overhalen actie te ondernemen.

    03-12-2015 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    02-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANALYSE. Is het de schuld van N-VA dat we nog geen klimaatplan hebben?

    ANALYSE. Is het de schuld van N-VA dat we nog geen klimaatplan hebben?

    ANALYSE. Is het de schuld van N-VA dat we nog geen klimaatplan hebben?

    Ons land is op de klimaattop in Parijs het eerste land dat tot 'Fossiel van de Dag' wordt uitgeroepen. Het Climate Action Network Europe, een verzameling van ngo's, geeft die prijs aan landen die het minst hebben bijgedragen aan de vooruitgang van de onderhandelingen.

    Belgische onderhandelaars zitten vandaag opnieuw samen over het klimaatplan dat er nog altijd niet is. Er lag een nieuw voorstel op tafel waar de meeste partijen zich konden mee verzoenen, maar voor N-VA was het heel moeilijk verteerbaar. En dus krijgen zij nu de zwarte piet doorgeschoven. Is dat zo, en wat zijn de grote struikelblokken?

    Wat staat er eigenlijk in dat klimaatplan?

    Afspraken en plannen over wie in de komende vijf jaar welke inspanningen moet leveren. Grote doelstellingen zijn onder andere een drastische vermindering van het energiegebruik, het optrekken tot van het aandeel van hernieuwbare energiebronnen in het bruto-eindgebruik. In de transportsector is er ook een specifieke doelstelling van minstens 10 procent hernieuwbare energie op het totale energiegebruik voor het vervoer. Verder een vermindering met 20 procent van de uitstoot van broeikasgassen ten opzichte van 1990. Wat Vlaanderen betreft zouden we onder meer extra windmolenparken moeten bouwen om die doelstellingen te halen.

    Wie zit er mee rond de tafel bij die onderhandelingen?

    “De bevoegde ministers, hun medewerkers en een aantal specialisten. De verdeling op zich is misschien een beetje vreemd. Voor Vlaanderen zit milieuminister Schauvliege (CD&V) aan tafel maar niet minister Turtelboom (Open Vld) van energie, terwijl energie hier toch een belangrijke factor is. Voor Wallonië is het net omgekeerd. De minister van Energie onderhandelt mee, maar niet de minister van Milieu. Hoe dat komt? Dat zijn interne beslissingen. Voor de federale en de Brusselse regering zitten milieu en energie bij hetzelfde kabinet, dus daar stelt zich geen probleem. Verder zitten rechtstreekse medewerkers en een reeks experts mee aan tafel”, zegt politicoloog Dave Sinardet.

    Wie is de schuldige?

    Hermes Sanctorum (Groen) vindt dat “de verantwoordelijkheid voor dit falen verder gaat dan de vakministers. Omwille van ideologische redenen heeft de N-VA elk akkoord afgeblokt”, zegt het parlementslid.

    Ook Waals minister van Energie Paul Furlan (PS) ziet in het nieuwe voorstel van de Vlaamse regering voor een intra-Belgisch klimaatakkoord de hand van de N-VA. De partij "torpedeert de eerste minister en de geloofwaardigheid van België", zegt hij dinsdag. Furlan vreest dat de N-VA in de grond geen akkoord wil, maar daar niet voor uitkomt.

    Intussen vraagt Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault (cdH) dat premier Michel de N-VA tot de orde zou roepen. De voorbije weken gingen de onderhandelingen verder - soms zeer discreet - en deed iedereen concessies om een akkoord te kunnen vinden, aldus Fremault op RTBF. "Maar de Vlaams-nationalisten gebruiken alle mogelijke middelen om geen akkoord te moeten aanvaarden."

    Volgens politicoloog Dave Sinardet is er niet één verantwoordelijke aan te duiden voor de impasse. "Want het is niet de eerste keer dat deze discussie wordt gevoerd. Dat duurt al jaren. Op dit moment is het inderdaad vooral de N-VA die dwars ligt. Er ligt iets op tafel waar de meeste partijen zich kunnen in vinden. Behalve N-VA”, zegt politicoloog Dave Sinardet.

    Ook volgens CD&V-vicepremier Kris Peeters heeft iedereen “een beetje boter op het hoofd” omdat deze onderhandelingen al zes jaar aanslepen. Volgens Peeters zijn de discussiepunten wel overbrugbaar “als iedereen van goede wil is”.

    En wat is dan het grote struikelblok?

    België heeft met Europa afgesproken om de uitstoot van CO2 tegen 2020 met 15 procent te verminderen en het aandeel hernieuwbare energie te laten stijgen tot 13 procent. Een interne verdeling van de lusten en de lasten tussen de federale regering en de regio’s blijft het grote struikelblok.

    Ander belangrijk discussiepunt is de verdeling van de inkomsten uit emissierechten, de opbrengst van uitstootrechten die bedrijven moeten kopen).

    In vergelijking met het oorspronkelijke akkoord van eind oktober krijgt Vlaanderen meer uit de opbrengsten van de uitstootrechten. Dat is goed voor een winst van 31 miljoen euro tot 2020. Daar staat tegenover dat Vlaanderen meer hernieuwbare energie moet produceren: 10,2 tot 10,3 procent in plaats 10 procent. Dat komt neer op een meeruitgave van 40 tot 60 miljoen euro per jaar.

    “Vlaanderen vindt dat het te veel inspanningen moet leveren in verhouding tot de opbrengsten die ze krijgen. En zo blijven we maar bezig natuurlijk. Terwijl we met zijn allen toch zouden moeten beseffen dat het over onze toekomst gaat. En die van onze kinderen en de volgende generaties”, zegt Sinardet.

    02-12-2015 om 23:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA en Eric Van Rompuy (CD&V) weer op ramkoers

    N-VA en Eric Van Rompuy (CD&V) weer op ramkoers

    Het wordt tijd dat de NVA eens op zijn plaats gezet wordt 

    N-VA en Eric Van Rompuy (CD&V) weer op ramkoers

    N-VA is niet te spreken over de houding van CD&V’er Eric Van Rompuy als voorzitter van de Kamercommissie Financiën en zal daar woensdag ook een punt van maken op de Conferentie van voorzitters. Aanleiding is een botsing tussen Van Rompuy en fractieleiders Hendrik Vuye (N-VA) en Patrick Dewael (Open Vld). Vooruitlopen op eventuele consequenties wil Vuye niet doen.

    Het kwam dinsdag tot een fikse ruzie bij de start van de begrotingsbespreking. De oppositie vroeg om een korte schorsing om twee studies te kunnen doornemen die de regering maandag in de pers al had uiteengezet maar pas dinsdagochtend aan de parlementsleden had overgemaakt.

    De meerderheid weigerde evenwel mordicus en stemde elk uitstel weg. Dat Van Rompuy daarop toch tot een korte schorsing besloot, schoot bij Vuye en Dewael in het verkeerde keelgat. “Ik beschouw dit niet als een bagatel. Dat u als voorzitter ingaat tegen een stemming van de commissie, is du jamais vu”, fulmineerde Dewael.

    Voor N-VA is de maat vol. “Dit is geen alleenstaand feit, dit is een opeenstapeling en kan niet blijven duren”, hekelt Vuye. Hij zal de kwestie woensdag ter sprake brengen tijdens de Conferentie van voorzitters in de Kamer. Al wil de N-VA’er zich voorlopig niet uitspreken over eventuele gevolgen. “Wat er zal uitkomen, valt af te wachten.”

    Van Rompuy: "Ik zal niet alleen slaafs volgen"

    Van Rompuy is echter niet onder de indruk. "Ik zal mijn rol als voorzitter blijven spelen. Dat houdt ook in dat ik moet zorgen dat de oppositie wat ruimte krijgt. Ik zal dus niet alleen maar slaafs volgen wat de meerderheid wil", zo reageert hij. In zijn ogen deed hij dinsdagochtend niet meer dan proberen het debat uit een patstelling te halen, nadat niemand met de algemene bespreking wilde starten.

    De CD&V'er noemt het ook ongezien dat "de fractieleider van de grootste partij in de meerderheid" die algemene bespreking dan maar zonder meer wilde overslaan, "en dan nog vanwege een simpele vraag om een korte schorsing". "Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Het gaat om een debat over miljarden, over het sociaaleconomisch en budgettair beleid van de komende jaren."

    Niet eerste botsing

    Van Rompuy kwam deze legislatuur al meermaals in botsing met N-VA en de andere coalitiepartners. Zo haalde hij op zijn blog meermaals uit naar de Vlaams-nationalisten en hun voorzitter Bart De Wever, verweet hij premier Charles Michel zwak leiderschap en waarschuwde hij recent nog voor een gat in de taxshift van 3 miljard euro. Dat laatste deed Vuye onlangs nog publiekelijk besluiten dat je blijkbaar geen intelligentietest moet afleggen om voorzitter van een commissie te worden.

    02-12-2015 om 00:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    01-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“N-VA moet kleur bekennen”

    De dieven van ons land

    De NVA ZIJN DE GROOTSTE DIEVEN VAN ONS LAND

    Weg er mee

    N-VA moet “kleur bekennen” in de gesprekken over het intra-Belgische klimaatakkoord. Dat zegt Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum (Groen). Volgens Sanctorum ligt de bal in het kamp van de N-VA en met name van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. “Is hij in staat om een akkoord in het belang van de Vlaamse economie te sluiten, of niet?” Het blijft wachten op een intra-Belgisch klimaatakkoord. Vlaams minister-president Geert Bourgeois liet eerder op de dag verstaan dat hij hoopt dat er vandaag een akkoord uit de bus komt, maar dat hij niet wil werken met deadlines.

    Groen-parlementslid Sanctorum noemt die houding “wereldvreemd”. “Bijna 200 landen in de wereld, met uiteenlopende belangen en achtergronden, gaan het engagement aan om op twee weken tijd een akkoord bereiken. In België en Vlaanderen is er na zes jaar getouwtrek volgens de minister-president geen deadline. Geert Bourgeois mist een kans van formaat om zich als regeringsleider te onderscheiden”, aldus Sanctorum.

    Voor Sanctorum is het duidelijk. De bal ligt in het kamp van N-VA. Zij hebben de voorbije jaren “steeds een akkoord geblokkeerd zonder een alternatief te presenteren”. “Vandaag moet N-VA kleur bekennen: ofwel is minister-president Bourgeois in staat om een akkoord in het belang van de Vlaamse economie te sluiten, ofwel niet. Een regering leiden en een akkoord sluiten betekent meer dan gewoon afwachten wat vakministers onderhandelen en vervolgens de duim omhoog of beneden wijzen.”

    01-12-2015 om 23:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!