Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    14-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telenet duurder vanaf januari

    Telenet duurder vanaf januari

    Een bende dieven

    De prijzen van Telenet gaan volgend jaar stijgen. Dat heeft topman John Porter aangekondigd in het VRT-programma 'De Afspraak.'

    Vorig jaar trok de telecomspeler ook al de prijzen van enkele populaire producten op: voor combinaties van internet, digitale tv en vaste telefoonlijn ging de prijs per maand 1,99 tot 2,99 euro omhoog. Ook het huren van een digicorder werd duurder.

    Volgens Porter gaan de prijzen in 2016 minder sterk stijgen. Hij noemde de verhoging 'in lijn met de index.' Hij verwacht ook minder weerstand. "We moeten goed uitleggen waarom we het doen, en welke kwaliteit we in de plaats bieden."

    Het is in de telecomwereld gebruikelijk om de prijzen elk jaar te verhogen, zei hij nog. "We moeten blijven investeren in ons netwerk en de capaciteit verhogen, want het dataverbruik van onze klanten stijgt enorm." In 18 maanden tijd is dat volgens Porter meer dan verdubbeld.

    14-12-2015 om 23:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“De toekomst van de NMBS is in gevaar”

    “De toekomst van de NMBS is in gevaar”

    “De toekomst van de NMBS is in gevaar”

    Oud-spoorbazen Etienne Schouppe en Marc Descheemaecker zijn beiden zwaar ontgoocheld in de houding van de spoorvakbonden. De maatregelen gaan voor hen zelfs niet ver genoeg. “Spoorvakbonden zouden naar de tafel moeten spurten om te tekenen”, zei Marc Descheemaecker in De Zevende Dag.

    “Het is een historisch moment voor de regering om de NMBS op het goeie pad te krijgen”, zei Marc Descheemaecker, voormalige baas van de NMBS. “Ik vrees voor de toekomst als de vakbonden niet in staat zijn om een sprong van 30 jaar te maken.”

    Zowel Descheemaecker als Etienne Schouppe zijn zwaar teleurgesteld. “In de cao staat het absolute minimum. Het is enkel het afschaffen van overdrijvingen die in de loop van de jaren in het akkoord geslopen zijn. De boom wordt met andere woorden niet genoeg gesnoeid. Er worden hoogstens enkele knoppen of dorre takken weggehaald”, reageerde Schouppe, NMBS-topman van 1991 tot 2003.

    “Zo vanzelfsprekend”

    “De zaken zijn zo vanzelfsprekend dat de vakbonden naar de onderhandelingstafel zouden moeten spurten om hun handtekening te zetten”, vervolgde Descheemaecker. Hij is pessimistisch over de toekomst van de NMBS als deze regering - die volgens hem uitzonderlijk is omdat er geen socialisten bij betrokken zijn- er niet in slaagt om de maatschappij te hervormen.

    Descheemaecker, topman van 2005 tot 2013, benadrukte in De Zevende Dag ook dat er helemaal niet meer gewerkt moet worden. “Men vraagt gewoon dat er effectief 36 uur gewerkt wordt, want dat haalt men vandaag door al die reglementen zelfs niet. Door die voorgestelde ingrepen komen we aan die 36 uur. Dat mag toch wel verwacht worden?”

    “De Vlaamse vleugel van de vakbonden wordt gegijzeld door klein links aan de Waalse kant. Dit wordt een politieke staking voor Waals gebruik”, besloot Descheemaecker.

    14-12-2015 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    13-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rutten aan spoorbonden:

    Rutten aan spoorbonden: "U dient alleen uw eigen belang"

    En wiens belangen dient U, Rutten ? Zeker niet die van de burgers.

    Rutten hoeveel keer heb jij de trein al genomen. Je hebt een wagen en prive chauffeur op onze kosten.

    Hoe harder de klappen die ze in de peilingen krijgen hoe straffer de uitspraken.

    Mvr Rutten het hele land zou moeten staken tegen U en Uw regering . want welk belang dient U uiteindelijk???

    Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten heeft vandaag op het Open Vld-congres fors uitgehaald naar de spoorbonden, die voor januari vijf stakingsdagen hebben aangekondigd. "U dient alleen uw eigen belang", klonk het. "Als u echt respect heeft voor de pendelaars, dan trekt u die stakingsaanzegging in."

    De spoorbonden willen staken tegen een aantal productiviteitsverhogende maatregelen die de directies van NMBS, Infrabel en HR-Rail willen doordrukken. Ze kondigden een 48 uren- en een 72 urenstaking aan in januari.

    Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten zegt dat hervormingen bij de NMBS noodzakelijk zijn. "Wanneer zou u overwegen om de trein te nemen? Als u zeker bent dat de treinen rijden. Als u zeker plaats hebt om te zitten. Als u tijd wint in de trein, in plaats van tijd te verliezen in de file", zei Rutten. "Helaas is dat niet het geval. Daarom zijn die hervormingen nodig. Zonder vertraging, zonder uitstel. De zelfrijdende auto komt eraan en die staakt nooit."

    "Ik heb veel respect voor het middenveld, en dat meen ik, maar tegen de spoorbonden die het land absoluut willen platleggen, zeg ik: u dient alleen uw eigenbelang, u dient alleen uw privileges, u dient alleen uzelf."

    Het partijcongres nam overigens een voorstel aan om het openbaar vervoer verder te liberaliseren en om de openbare vervoersmaatschappijen zoals de NMBS, De Lijn en de MIVB op termijn te privatiseren. Een ander goedgekeurd voorstel geeft vakbonden rechtspersoonlijkheid "om aan te zetten tot verantwoordelijkheidszin en constructief overleg".

    13-12-2015 om 23:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijs diesel en benzine op laagste peil in ruim vijf jaar

    Prijs diesel en benzine op laagste peil in ruim vijf jaar

    Olie gaat nog veel goedkoper worden in de toekomst met de opkomst van elektrische wagens die niet meer te stuiten is. Jammer genoeg gaan we daar weinig van merken want de staat gaat alle winst daarvan in eigen zak steken.

    Iedreen die hier zit te klagen en zagen over ons "apenland" er zijn andere landen genoeg zonder apen maar blijkbaar blijven jullie hier omdat er waarschijnlijk meer van uit onze "apenbomen" vallen dan in andere landen.Bende hypocrieten

    De prijs van de ruwe olie is van 130 dollar naar 40 dollar gegaan,maar aan de pomp slechts enkele centiemen!Waar zit de rest dan.......?

    België wereldkampioen in het heffen van taksen en belastingen! Alleenstaanden worden uitgemolken! Het enige dat je moet doen om zwaar gestraft te worden is werken!! Met het geld dat ze pakken van de werkenden spelen zij wel sinterklaas voor diegenen die hoegenaamd niets bijdragen aan de maatschappij! Wat een apenland!

    De prijs zou nog zeker 20% lager moeten zijn maar de regeringen graaien gretig het profijt dat normaal voor de consument zou moeten zijn weg. Schande de bevolking zo uitmelken.

    En de prijzen van elektriciteit op het hoogste pei

    De maximumprijzen van diesel en benzine gaan morgen omlaag, zo meldt de federale overheidsdienst Economie. De dieselprijs valt terug tot het laagste peil sinds begin 2010, de benzineprijs daalt zelfs tot het laagste niveau sinds eind april 2009, volgens gegevens van de Belgische Petroleum Federatie.

    Wie diesel tankt, betaalt van morgen af maximaal 1,138 euro per liter. Dat is bijna 2 cent per liter minder dan vandaag. De daling wordt opnieuw - de laatste keer dit jaar - beperkt door het cliquetsysteem, waarbij een prijsdaling gedeeltelijk opgevangen wordt door een accijnsverhoging.

    Accijnsdaling benzine

     
    De regering wil dat de prijzen van diesel en benzine de komende jaren naar elkaar toe groeien

    Benzine wordt bijna 3 cent per liter goedkoper. Voor benzine 95 ron betaal je nog maximaal 1,299 euro per liter. Opvallend is dat er voor benzine een accijnsdaling is. De regering wil immers dat de prijzen van diesel en benzine de komende jaren naar elkaar toe groeien.

    13-12-2015 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    12-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parket wil zuurgooier Delhaize niet vervolgen voor poging tot moord

    Parket wil zuurgooier Delhaize niet vervolgen voor poging tot moord

    Natuurlijk moet hij nog eens een 2e kans krijgen om nogmaals toe te slaan, maar dan hopelijk bij één van die pinguïns.

    Wat zou het verdict geweest zijn al het slachtoffer een minister was of een lid van de koninklijke familie ? Juist ja. Poetsvrouwen is voor de heren van het parket te laag volk blijkbaar. Schande is dit.

    Heren rechters,vinden jullie dit echt normaal? Zo ja,dan hoop ik uit de grond van mijn hart,dat jullie de volgende "slachtoffers" zijn !! Het is hoogtijd,dat wij een normaal bekwaam rechtssysteem krijgen. Niet verschieten dat in de toekomst méér en méér het recht in "eigen" handen zal genomen worden.........

    Het Brusselse parket is niet van plan Jelle F., de verdachte van de zuuraanval op een poetsvrouw van Delhaize, voor het assisenhof te vervolgen voor moordpoging en foltering, maar wil hem enkel voor de correctionele rechtbank laten terechtstaan voor foltering. Dat meldt de VRT en wordt bevestigd door de advocaat van het slachtoffer, meester Kris Luyckx. Die stuurt wel aan op een assisenproces. "Er is inderdaad een ontwerpvordering in die zin opgemaakt", zegt parketwoordvoerster Rym Kechiche. "Het gaat weliswaar enkel om een ontwerpvordering, de beslissing ligt uiteindelijk bij de raadkamer en, desgevallend, de kamer van inbeschuldigingstelling."

    De 42-jarige F. werd in de nacht van 5 op 6 maart 2015 door de Franse politie opgepakt bij een wegcontrole in de buurt van Parijs. Het Belgische gerecht was op dat moment al enkele maanden op zoek naar de man die warenhuisketen Delhaize afperste met dreigmails en die de zuuraanval op een poetsvrouw van Delhaize, op 20 februari, had opgeëist. In zijn wagen vond de Franse politie een wapen, een mes en verschillende prepaid-kredietkaarten. Bij nazicht bleek het om de kredietkaarten te gaan die gebruikt werden in de afpersingszaak ten aanzien van Delhaize.

    Toerekeningsvatbaar
    Jelle F. werd aan België uitgeleverd en zit sindsdien in de gevangenis. Vorige maand raakte bekend dat de gerechtspsychiaters F. als toerekeningsvatbaar beschouwen maar bij hem psychopate en antisociale trekken vaststellen.

    De man was eerst in verdenking gesteld voor afpersing en moordpoging, maar die laatste tenlastelegging is sindsdien afgezwakt naar opzettelijke slagen en verwondingen met blijvende arbeidsongeschiktheid of verminking tot gevolg. Nu blijkt dat het Brusselse parket F. wil vervolgen voor foltering.

    "Mijn cliënten kregen een tweetal weken geleden via de dienst slachtofferonthaal al te horen dat het parket van plan zou zijn met dit dossier naar de correctionele rechtbank te trekken", zegt meester Luyckx. "Er zou nu ook een ontwerpvordering op papier staan."

    Oneens met zienswijze parket
    De advocaat is het niet eens met de zienswijze van het Brusselse parket. "Wij willen deze zaak voor het assisenhof laten brengen", klinkt het. "Volgens ons is er gezien het gebruikte middel, zwavelzuur, en de gebruikte hoeveelheid wel degelijk sprake van een gerichte moordaanslag. Mijn cliënte is ook bijna overleden na die feiten."

    Een proces voor de correctionele rechtbank zou ook een aanzienlijk verschil maken voor de strafmaat, aldus nog meester Luyckx. "Bij een veroordeling voor moordpoging en foltering voor het assisenhof is de maximumstraf 30 jaar, waarvan de veroordeelde er dan minstens 15 zou uitzitten. Bij een veroordeling voor foltering door de correctionele rechtbank is de maximumstraf 15 jaar en kan de verdachte al na 5 jaar vrijkomen."

    Meester Luyckx wijst er wel op dat het volgens zijn informatie gaat om een ontwerpvordering en het standpunt van het Brusselse parket-generaal nog niet gekend is. De advocaat van Jelle F. heeft ook nog geen weet van een definitieve eindvordering in het dossier. Maandag moet de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling controleren of bij het gebruik van bijzondere opsporingsmethoden in het onderzoek, alle regels zijn nageleefd.

    12-12-2015 om 21:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lonen stijgen volgend jaar met 1,7 procent

    Lonen stijgen volgend jaar met 1,7 procent

    Yep, 1 april is wel heel vroeg.

    De N-VA en hun schoothondje ovld gaan de belastingen met 3,4 procent verhogen nu ze dit horen.

    De gepensioneerden hebben al 4 !!!! jaar niks gekregen , ja sommigen betalen zelfs nog solidariteitsbijdragen, . Dank U NVA, wie voor deze partij nog stemt moest de grond inkruipen van schaamte !

    Werknemers in België kunnen volgend jaar een gemiddelde salarisstijging verwachten van 1,7 procent. Dat is meer dan in 2015, maar voor het tweede jaar op rij minder dan in de buurlanden. Tegenover de indexsprong staan steeds vaker individuele loonsverhogingen, zo stelt het adviesbureau Korn Ferry Hay Group vandaag.

    Voor het tweede jaar op rij blijft de gemiddelde loonsverhoging in België achter op die in de buurlanden. Zo verwacht Korn Ferry Hay Group in 2016 een salarisstijging van 2,9 procent in Duitsland, van 2,5 procent in het Verenigd Koninkrijk en Nederland en van 1,9 procent in Frankrijk.

    "Voor het eerst sinds lang zien we dat gedurende twee jaar de concurrentiepositie van België tegenover de buurlanden inzake loonkosten verbetert", stelt Walter Janssens, partner bij het adviesbureau. Dat heeft te maken met overheidsmaatregelen om die concurrentiepositie te verbeteren, zoals loonmatiging via een indexsprong.

    Door die indexsprong "is een collectief automatisme van salarisstijgingen ook voor 2016 opgeborgen", stelt het adviesbureau, maar dat betekent niet dat de lonen helemaal niet stijgen. "Loonsverhogingen worden steeds meer toegekend op basis van individuele prestaties en specifieke competenties", klinkt het.

    "Ingedekt door de wat betere economische vooruitzichten, redeneren bedrijven dat ze moeilijk voor het derde of vierde jaar op rij géén loonsverhoging kunnen geven aan mensen die goed presteren", legt Janssens uit.

    Korn Ferry Hay Group voert jaarlijks een wereldwijd beloningsonderzoek uit. Wereldwijd verwacht het volgend jaar een salarisstijging van 2,5 procent, de grootste toename in drie jaar. Azië scoort het best (6,4 procent), terwijl in Noord-Amerika en Europa de lonen met gemiddeld 2,8 procent zouden stijgen.

    12-12-2015 om 11:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    11-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhoogd terreurniveau in Genève:

    Verhoogd terreurniveau in Genève: "Politie op zoek naar verdachten aanslagen Parijs"

    De politie van Genève "is actief op zoek" naar vier verdachten met betrekking tot de aanslagenreeks in Parijs. Dat heeft het departement veiligheid van de Zwitserse stad gemeld.


    "We zijn van een staat van onbepaalde dreiging, naar een verscherpte staat van paraatheid gegaan", zegt Emmanuelle Lo Verso, woordvoerder van het departement Staatsveiligheid. "Het aantal patrouilles in de stad is opgedreven, omdat we in een zeer actieve fase van het onderzoek zitten."

    Ook in de nabijheid van belangrijke of kwetsbare plekken in de stad - waaronder verschillende internationale instellingen en de nationale luchthaven - werden extra patrouilles ingezet. Genève is de thuisbasis van een dertigtal grote internationale organisaties, waaronder de Verenigde Naties

    Op dit moment is er nog geen enkel officieel evenement in de stad afgelast. Ook de traditionele historische optocht in het kader van l'Escalade - een lokale feestdag - die gepland staat voor komende zondag, gaat voorlopig gewoon door. "Tijdens de stoet zullen extra politiemanschappen worden ingezet, om alles in goede banen te leiden", zegt Lo Verso. De optocht waarin om en bij de 800 liefhebbers van folklore door de Zwitserse straten trekken, gehuld in historische kostuums, lokt altijd veel kijklustigen. 

    Na de aanslagen in Parijs op 13 november werden op de talrijke punten in de regio van Genève waarin Zwitserland aan Frankrijk grenst, verscherpte grenscontroles ingesteld. Die controleposten zijn echter niet allemaal 24 uur op 24 bemand. Bovendien blijft de controle - gezien de grote doorstroom van dagelijks verkeer - relatief oppervlakkig en willekeurig.

    11-12-2015 om 23:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA wil macht spoorbonden inperken, ook TreinTramBus woest om stakingen

    N-VA wil macht spoorbonden inperken, ook TreinTramBus woest om stakingen

    De NVA dit de NVA DAT

    de NVA IS

    een bende lullen samen

    Regeringspartij N-VA verhoogt de druk op de bonden bij het spoor. Ze dreigt ermee in de wet die het sociaal overleg bij de NMBS regelt het artikel te laten schrappen dat zegt dat in het nationaal paritair comité een tweederdemeerderheid vereist is. "Als de bonden zich zo onredelijk blijven opstellen, denk ik dat er wel een meerderheid voor te vinden zal zijn", zegt Kamerlid Inez De Coninck vandaag in De Tijd.

    Nadat de vakbonden bij de NMBS het ontwerp van sociaal akkoord hadden verworpen, reageerde N-VA al dat de tekst niet ver genoeg ging. "Aan de echt heilige huisjes wordt amper geraakt", klonk het. De directies van de NMBS en Infrabel maakten intussen bekend dat ze enkele maatregelen om de productiviteit te verhogen unilateraal wil doorvoeren. Het gemeenschappelijk vakbondsfront reageerde daar woensdagavond op door vijf stakingsdagen aan te kondigen voor januari.

    De bonden worden vandaag onder druk gezet door de N-VA. De partij ziet in de wet over het sociaal overleg bij de NMBS een belangrijke verankering van de almacht van de bonden. In het nationaal paritair comité hebben de bonden en de directie elk de helft van de stemmen, maar is een tweederdemeerdheid nodig om een akkoord uit te voeren. "Het gevolg is dat de bonden elke aanpassing aan de arbeidsregeling gemakkelijk kunnen blokkeren", zegt De Coninck.

    Ze dreigt ermee het artikel in kwestie te laten schrappen. "Als de bonden zich zo onredelijk blijven opstellen, denk ik dat er wel een meerderheid voor te vinden zal zijn", klinkt het. "De bedoeling is dat een gewone meerderheid volstaat."

    TreinTramBus woest op vakbonden

    Ook reizigersorganisatie TreinTramBus is allerminst opgezet met de aangekondigde staking bij het spoor: "Het ergste wat we de voorbije decennia op dit vlak gezien hebben." TreinTramBus vindt de stakingsplannen compleet buiten proportie. De organisatie is ook verbaasd over het feit dat de stakingsaanzegging er komt op een moment dat onderhandelingen nog maar van start zijn gegaan. De stakingsdagen vallen ook nog eens midden in de examenperiode van hogescholen en universiteiten, merkt de reizigersvereniging op.

    TreinTramBus roept de vakbonden op tot redelijkheid. "De staking treft immers de reizigers die op geen enkele manier verantwoordelijk zijn voor de problematiek die de stakers onder de aandacht willen brengen."

    11-12-2015 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    10-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA schiet Open-Vld voorstel voor allochtone politieagenten af:

    N-VA schiet Open-Vld voorstel voor allochtone politieagenten af: "Je reinste onzin"

    En wij gaan samen de  

    NVA af schietten 

    bende rotzakken

    N-VA schiet Open-Vld voorstel voor allochtone politieagenten af:

    De liberale politievakbond VSOA reageert vernietigend op het voorstel van Open Vld om allochtonen zonder diploma of een goede kennis van het Nederlands toch al deeltijds aan te nemen bij de politie. Ook regeringspartner N-VA vindt het voorstel "onhaalbaar en ondoordacht".

    Open Vld wil meer kleur bij de politie. Volgens de partij ontbreekt het echter aan allochtone kandidaten met een diploma en een goede kennis van het Nederlands. Neem die mensen toch al deeltijds aan voor administratieve taken en stimuleer hen om hun diploma te halen en hun Nederlands bij te spijkeren, stelt de partij voor.

    "Onhaalbaar en ondoordacht"

    "Dit voorstel is je reinste onzin. Het voorstel is onhaalbaar en ondoordacht,” zegt N-VA kamerlid Koenraad Degroote. "Een light regime voor de aanwerving van allochtonen komt neer op schending van het gelijkheidsbeginsel en de uitholling van het beroep. Het is ondenkbaar dat de politie iemand zonder diploma of kennis van het Nederlands zou aanwerven. Gewoon om zijn integratie te bespoedigen. Niet alleen te gek voor woorden, ook een fout signaal aan allochtonen die nu al bij de politie werken," zegt Degroote.

    Een eerste vereiste om bij de politie aan de slag te kunnen gaan, is de Belgische nationaliteit. Dan geldt ook de grondwettelijke gelijkheid van alle burgers. “Door allochtone Belgen vrij te stellen van wettelijke voorwaarden, worden de rechten van autochtone Belgen geschonden,” zegt Degroote. “Zij kunnen pas deelnemen aan selectieproeven wanneer ze daadwerkelijk een diploma in handen hebben. Allochtone politiemensen hebben toch ook een rijbewijs nodig om met de patrouillewagen te rijden?”

    Ook een diploma als voorwaarde om te kunnen deelnemen aan de selectieproeven is essentieel, vindt N-VA.  De selectieprocedure aanpassen tot een soort selectieprocedure ‘light’ voor allochtonen zou opnieuw een schending van het gelijkheidsbeginsel betekenen en een uitholling van het beroep. 

    “Te belachelijk voor woorden”

    Politiebond VSOA is niet te spreken over het voorstel. “Wij hebben absoluut geen probleem met meer allochtonen in het korps, integendeel”, onderstreept Houssin. “Maar als ik dit hoor, vraag ik me toch af waar deze politici in godsnaam mee bezig zijn. Ze zitten duidelijk met de drang om met voorstellen in de media te komen, maar dit is echt te belachelijk voor woorden.”

    Niet alleen gelden er duidelijke normen om tot de politie te kunnen toetreden. Het voorstel doorkruist volgens Houssin ook de ambitie van de federale regering om de politiemensen langer aan de slag te houden. Nog los van de noodzaak om voldoende Nederlands te kunnen voor administratieve taken, is er ook voldoende alternatief werk nodig voor politiemensen voor wie de job op het terrein fysiek te zwaar wordt, argumenteert Houssin.

    "We zitten intussen met een tekort van 3.500 voltijdse equivalenten, maar het aantal rekruten is door deze regering wel fors afgebouwd”, sneert Houssin nog. “Je kan ze ook in het parlement laten werken om Nederlands te leren, waarom zou dit bij de politie moeten”, besluit Houssin, wiens telefoon naar eigen zeggen roodgloeiend staat door de vele telefoontjes van misnoegde collega’s.

    "Wij zijn een bondgenoot"

    Oppositiepartij sp.a ziet wel wat in het voorstel van Open Vld. "Er wordt al een hele tijd gevraagd om meer werk te maken van een inclusieve samenleving en de politie is inderdaad een van de pijnpunten", zei Vlaams parlementslid Yasmine Kherbache woensdag in De Ochtend op Radio 1. "Voor alle elementen die aan een oplossing kunnen bijdragen, zal men in ons een bondgenoot vinden."

    Het voorstel van Open Vld past in een ruimer plan tegen radicalisering. "Een dringende inhaalbeweging om meer diversiteit in de politie te krijgen is nodig", argumenteert de partij. Als de politie een spiegel wordt van de samenleving versterkt dat immers de band van mensen met de overheid, luidt het. Bovendien heeft de politie te weinig capaciteit om vaak voorkomende vreemde talen te begrijpen.

    10-12-2015 om 23:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed om ook eens beelden te bekijken die je op VRT of VTM niet ziet.

    Goed om ook eens beelden te bekijken die je op VRT of VTM niet ziet.

     

    Bekijk de  video tot het einde.

     

    >>> https://www.youtube.com/embed/44vzMNG2fZc

    10-12-2015 om 11:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    09-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plopsaland wil vluchtelingen aanwerven

    Plopsaland wil vluchtelingen aanwerven

    Ja hoe zou dat komen? Het wordt slecht betaald, saaie job, weekenden enz. Onze eigen bevolking komt daarvoor zijn kot niet uit. Zorg voor betere arbeidsvoorwaarden en je zal personeel genoeg kunnen krijgen. Het zijn allemaal bedrijven die slecht betalen die vluchtelingen aannemen

    Als het van Plopsaland De Panne afhangt, werken er volgend seizoen vluchtelingen in het pretpark. Dat zegt de CEO van de pretparkengroep, Plopsa Steve van den Kerkhof. Het attractiepark vindt door de groei steeds moeilijker geschikt personeel.

    "Genoeg personeel vinden wordt de komende jaren een grotere uitdaging dan bezoekers lokken", aldus de gedelegeerd bestuurder. Plopsa overweegt daarom om vluchtelingen in te schakelen. In de nabijgelegen gemeentes Koksijde en Lombardsijde zitten honderden vluchtelingen in asielcentra en -kampen.

    "We willen tegemoetkomen aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Er zitten zeker heel wat goede werkkrachten tussen die we willen inschakelen, zelfs met een spoed- en taalcursus als het moet. Enkel op die manier kunnen ze geïntegreerd geraken." Van den Kerkhof vindt het jammer dat het op dit moment zo moeilijk is om vluchtelingen aan het werk te krijgen door een gebrekkig wettelijk kader. "Maar we zijn toch aan het kijken wat er mogelijk is."

    De regio kampt met een arbeidskrapte. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld vijftien vacatures voor onder meer middenkaderpersoneel. Plopsa werkt met drie interimkantoren om werkkrachten te rekruteren en probeert zelfs jobstudenten aan te trekken met een eigen camping. "We zoeken ook over de grens. Fransen moeten bij voorkeur wel een beetje Nederlands kunnen spreken", aldus van den Kerkhof.

    09-12-2015 om 22:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen wil Antwerpen besturen zonder N-VA

    Groen wil Antwerpen besturen zonder N-VA

    En ook zonder groen

    Groen wil Antwerpen besturen zonder N-VA

    Antwerpen -

    “Na de gemeenteraads-verkiezingen in 2018 wil Groen Antwerpen besturen met een coalitie zonder N-VA.” Dat zegt Antwerps Groen-fractieleider Wouter Van Besien.

    Groen is bereid om samen met N-VA de politieke impasse in het district Deurne te doorbreken. Dat wordt de partij van Wouter Van Besien niet in dank afgenomen door de andere Antwerpse linkse oppositiepartijen sp.a en PVDA. Sommigen speculeren al dat na 2018 er in Antwerpen een coalitie gaat komen van N-VA en Groen. Deurne zou de eerste stap zijn.

    Van Besien zegt dat wat er in Deurne gebeurt niet mag worden doorgetrokken naar het stedelijke niveau, laat staan het Vlaamse.

    “Groen is de eerste tegenstander van de partij van Bart De Wever. Laat daar geen twijfel over bestaan. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 wil Groen Antwerpen besturen met een coalitie zonder N-VA. Wat er zich in Deurne afspeelt, heeft dus niets te maken met de Antwerpse gemeenteraad”, aldus Van Besien. “Er is een immense kloof tussen ons en N-VA over onder meer Oosterweel en het sociaal beleid.”

    Van Besien verwacht dat de woede vanuit sp.a snel zal gaan liggen. “Ik begrijp de ontgoocheling, maar wij nemen nu onze verantwoordelijkheid.”

    09-12-2015 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    08-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“VTM bericht negatiever over immigratie dan VRT”

    “VTM bericht negatiever over immigratie dan VRT”

    “VTM bericht negatiever over immigratie dan VRT”

    Nieuws over immigratie op Belgische tv-journaals is overwegend negatief. Er zijn amper positieve verhalen en vaak wordt immigratie in verband gebracht met criminaliteit en gerecht. VTM bericht daarbij negatiever dan VRT. Dat blijkt uit een Nieuwsmonitor van het Steunpunt Media, dat wijst op de verantwoordelijkheid van de media, gezien hun invloed op de publieke opinie.

    Immigratie is geen hot topic in Vlaamse zevenuurjournaals. Tussen 2003 en 2014 handelden 1.910 nieuwsitems van de 171.535 (1,6 procent) over immigratie. Immigratie wordt vooral gelinkt aan gerechtelijke zaken (11 procent), criminaliteit (10 procent), politiek (8 procent) en sociale zaken (6 procent). Positief nieuws blijkt zeldzaam, bleek uit een diepgaandere analyse van 1.610 items. Gemiddeld is maar 6 procent van het onderzochte nieuws positief.

    “VRT blijkt positiever te berichten over immigratie dan VTM, wat doet vermoeden dat initiatieven zoals het diversiteitscharter hun vruchten blijken af te werpen, hoewel ook op de VRT al bij al positief nieuws vrij beperkt blijkt en de trends op beide zenders grotendeels gelijklopend zijn”, klinkt het. Sinds 2013 is de berichtgeving wel minder uitgesproken negatief. Toekomstig onderzoek kan nagaan of die trend zich voortzet.

    Gevaar voor stereotypering

    De onderzoekers beseffen dat het nieuws ook negatief kan zijn, omdat het reageert op externe gebeurtenissen, maar ze vragen zich af of de berichtgeving wel accuraat is, of er bepaalde trends zijn of dat er sprake is van stereotypering.

    “Wanneer de televisiejournaals vaker berichten over immigratie, beschouwen burgers dit als een belangrijker probleem.’, wijzen de onderzoekers ten slotte op het belang van goede verslaggeving. ‘Slechts weinig burgers treden rechtstreeks in contact met immigratie en doen daarom een beroep op nieuws over immigratie. In deze zin lijkt het belangrijk - zeker tijdens de huidige vluchtelingencrisis - dat nieuwszenders zich bewust zijn van hun rol als informatiebron.”

    08-12-2015 om 22:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo zadelt Michel op met factuur van 83 miljoen

    Di Rupo zadelt Michel op met factuur van 83 miljoen

    We wachten met spanning af welk het volgende lijk is dat uit de kast gaat vallen!

    'Sinterklaascadeautje' van oud-premier Elio Di Rupo (PS) aan zijn opvolger Charles Michel (MR): de fikse factuur van een nieuw NAVO-gebouw in de buurt van Bergen.

    "De vorige regering heeft het licht daarvoor op groen gezet één dag nadat het parlement ­ontbonden werd, maar de kosten ervan heeft ze niet begroot", stelt N-VA-Kamerlid Karolien Grosemans. Volgens defensie­minister Steven Vandeput gaat het om 83 miljoen euro.

    Maar ­experts waarschuwen dat dit kan op­lopen tot 120 miljoen, voegt ­Grosemans daaraan toe. Vandeput heeft in de Kamer ­aangegeven dat het project niét op het budget van Defensie komt. Het dossier ligt nu bij de premier.

    08-12-2015 om 08:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    07-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf procent rijdt onder invloed tijdens Verkeersveilige Nachten

    Vijf procent rijdt onder invloed tijdens Verkeersveilige Nachten

    Houd de terroristen in het oog en niet de gewone burgers.

    5,1 procent van de bijna 3.000 gecontroleerde bestuurders reed onder invloed tijdens verscherpte politiecontroles in het kader van de Verkeersveilige Nachten in West-Vlaanderen. Dat cijfer ligt 0,3 procent hoger dan vorig jaar, terwijl ook het aantal snelheidsovertreders opnieuw toenam.

    Met de Verkeersveilige Nachten geeft West-Vlaanderen de aftrap van de bobcampagne op initiatief van provinciegouverneur Carl Decaluwé. Het is al de negentiende keer dat er een Verkeersveilige Nacht werd georganiseerd. Sinds vorig jaar is deze actie uitgebreid naar twee nachten.

    Verontrustend
    De resultaten ogen niet rooskleurig. Van de 2.998 gecontroleerde bestuurders hadden 154, of 5,1 procent, te veel gedronken. Er werden 38 rijbewijzen ingetrokken. Die cijfers liggen hoger dan vorig jaar toen het percentage op 4,8 procent lag en amper 24 rijbewijzen werden ingetrokken. In de streek van Roeselare had zelfs 17 procent van de bestuurders te veel op.

    "De verhoopte trendbreuk bleef ook dit jaar uit ondanks de vele inspanningen van de West-Vlaamse politiediensten. De laatste vijf jaar zijn de cijfers constant. Er is dan ook blijvende nood aan sensibilisering en handhaving om de hardleerse bestuurders te laten inzien dat drinken en sturen niet samengaan", zegt Decaluwé, die twee nachten lang mee de baan op ging.

    Snelheid
    Ook het aantal snelheidsinbreuken stijgt opnieuw, van 8,9 procent in 2014 tot 13,95 procent dit jaar. Ook het aantal personen dat rijdt onder invloed van drugs blijft nagenoeg hetzelfde. 22 personen moesten een speekseltest afleggen, 36 procent testte positief.

    Dit jaar werkten opnieuw alle negentien politiezones mee, goed voor een inzet van 225 politiemensen. Ook de scheepvaartpolitie werd voor de eerste keer ingezet. De bobcampagne in de provincie West-Vlaanderen loopt nog tot 25 januari.

    07-12-2015 om 23:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regionale verkiezingen in Frankrijk: alle ogen gericht op Marine Le Pen

    Regionale verkiezingen in Frankrijk: alle ogen gericht op Marine Le Pen

    In de 27 regio's waarin Frankrijk is verdeeld, wordt vandaag de eerste ronde van regionale verkiezingen gehouden. De stembusgang wordt gezien als graadmeter voor de populariteit van de regering van de socialist François Hollande.

    De ogen zullen vandaag vooral zijn gericht op het Front National. In de opiniepeilingen staat de anti-Europese en nationalistische partij van Marine Le Pen aan kop in deze eerste ronde, gevolgd door de centrumrechtse coalitie rond oud-president Nicolas Sarkozy. De linkse coalitie komt op 22 procent.

    De peilingen geven overigens ook aan dat de tweede ronde, over een week, een iets andere uitkomst zal hebben. Dan zal centrumrechts als sterkste uit de bus komen en het FN als tweede. Frankrijk telt nu nog 27 regio's. Dat worden er per 1 januari 18, waarvan vijf overzees

    07-12-2015 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    06-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onkelinx:

    Onkelinx: "Natuurlijk is Molenbeek safe"

    In De Standaard bijt Laurette Onkelinx (PS) vandaag van zich af. Ze pikt het niet dat Molenbeek wordt afgeschilderd als een vuilnisbak vol jihadisten." Shariah4Belgium, dat was toch in Antwerpen, nietwaar?"

    "Zijn er problemen in Molenbeek? Ja. Net zoals er problemen zijn in Antwerpen en Vilvoorde", stelt Onkelinx. "Het is er safe, maar er zijn ook problemen. De voormalige burgemeester van Molenbeek (Philippe Moureaux, nvdr) heeft niet alles gedaan zoals het moest, neen. Maar hij heeft wel vele jaren samen met de huidige burgemeester (Françoise Schepmans, nvdr) aan die gemeente gewerkt. En het loont de moeite om daarin te blijven investeren."

    "Shariah4Belgium, dat was toch Antwerpen, nietwaar? Heeft er toen iemand gezegd dat we Antwerpen moesten schoonvegen? Neen. Wij respecteren Antwerpen. Waarom doet men dat dan niet met Brussel? Ik zal het u zeggen: omdat het de hoofdstad is van een land waar de N-VA niet van houdt", stelt de PS-politica scherp.

    Onkelinx: "Er is nog werk. Maar wees gerust, de Brusselse regering bereidt al een informatiecampagne voor om de troeven van Brussel in de verf zetten. In sommige Vlaamse gemeenten gelooft men nu echt dat kinderen die een uitstap maken naar Brussel, allemaal de keel zal

    06-12-2015 om 23:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Vld over fraudeplan Van Overtveldt:

    Open Vld over fraudeplan Van Overtveldt: "Hij lijkt wel John Crombez"

    Weg met de NVA

    Binnen de regering-Michel wordt verbaasd gereageerd op het fraudeplan van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA), dat gisteren in verscheidene kranten stond.

    "Mooi dat de minister zijn persoonlijke wensen uit de doeken doet, maar dit is helemaal niet doorgesproken binnen de regering", klinkt het. Vooral de liberalen staan te kijken van een aantal 'zeer verregaande voorstellen' van Van Overtveldt, zoals zijn intentie om de Bijzondere Belastinginspectie dusdanig veel ­bevoegdheden te geven dat niemand een inval nog kan tegenhouden.

    "De BBI krijgt haast meer macht dan de politie. Van Overtveldt lijkt wel zijn voorganger John Crombez (sp.a)."

    KLIK HIER EN LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL IN ONZE DIGITALE KRANT (NU GRATIS 5 WEKEN PROEF)

    06-12-2015 om 11:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    05-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevangenen zitten 22 uur per dag in cel in Sint-Gillis

    Gevangenen zitten 22 uur per dag in cel in Sint-Gillis

    Gevangenen zitten 22 uur per dag in cel in Sint-Gillis

    Sint-Gillis -

    In de gevangenis van Sint-Gillis moeten de gedetineerden het al sinds 30 juni zonder hulp- en dienstverlening doen, bijvoorbeeld opleidingen en sport- en culturele activiteiten. Hierdoor zitten de meeste gevangenen vaak tot 22 uur per dag in de cel. “Een schande”, klaagt de Commissie van Toezicht vrijdag in een opiniestuk in De Morgen aan.

    Door besparingen en personeelsgebrek zijn de activiteiten er afgeschaft. De commissie die nagaat of de rechten van gedetineerden gerespecteerd worden, kreeg daarom al veel klachten. De hulp- en dienstverlening zal al zeker tot en met februari niet doorgaan, hekelt commissielid An-Sofie Vanhouche.

    “Er is nu eenmaal een serieus personeelstekort. Door de besparingen zijn alle rekruteringen geblokkeerd. Dat heeft de regering zo beslist”, reageert het gevangeniswezen. Ook elders vallen activiteiten weg, maar enkel in Sint-Gillis is alles afgeschaft.

    Grondrechten geschonden

    Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen vroeg aan minister van Justitie Koen Geens om de activiteiten zo snel mogelijk te laten herstarten. Het kabinet-Geens meldt dat er overleg is voor een oplossing. En voor het hele gevangeniswezen worden momenteel twintig personeelsleden aangeworven om de meest dringende noden op te vangen.

    In principe kunnen gevangenen naar de rechter stappen, omdat hun (grond)rechten geschonden worden, bevestigt het Vlaams departement Welzijn.

    05-12-2015 om 23:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michel Maus: “Turteltaks wordt bommengordel om Vlaamse regering”

    Michel Maus: “Turteltaks wordt bommengordel om Vlaamse regering”

    Het zijn gewoon dieven

    Michel Maus: “Turteltaks wordt bommengordel om Vlaamse regering”

    De Vlaamse regering kan zich wellicht aan heel wat juridische procedures verwachten indien ze zonder meer doorzet met de energieheffing van minister Annemie Turtelboom (Open VLD). Het erg kritische advies van de Raad van State biedt daarvoor “een pak munitie”, waarschuwt fiscaal expert Michel Maus. Al valt af te wachten hoe het Grondwettelijk Hof zou oordelen.

    Volgens de Raad van State gaat Vlaanderen haar bevoegdheid te buiten door een heffing op te leggen die gekoppeld is aan het elektriciteitsverbruik. Er bestaat namelijk al zo’n federale bijdrage op verbruik. Vlaanderen wil de mensen een tweede keer belasten voor hetzelfde en dat kan wettelijk niet.

    “Dit lijkt stilaan op een bommengordel voor de Vlaamse regering als ze hiermee wil doorgaan zonder aanpassingen”, oordeelt Michel Maus, professor fiscaal recht aan de VUB, vrijdag in De Ochtend op Radio 1. “Ik denk dat men zich hiermee in eigen voet gaat schieten.” Het advies van de Raad van State is in principe niet bindend, maar heeft niettemin “een zeer hoog moreel gezag”.

    Maus verwacht heel wat procedures bij het Grondwettelijk Hof als Turtelboom geen aanpassingen doorvoert aan haar energieheffing, die door critici al snel werd omgedoopt tot ‘Turteltaks’.

    Grondwettelijk Hof

    Toch heeft Turtelboom een punt als ze verwijst naar eerdere arresten van het Grondwettelijk Hof, denkt Maus. Daarin stelt het hof dat de belastbare grondslag niet verward mag worden met de belastbare materie, wat in het voordeel zou kunnen spelen van de minister. “Het toont aan dat het niet helemaal zonneklaar is hoe het hof zal oordelen”, besluit de fiscalist.

    In principe kan de Vlaamse regering doorzetten, met alle risico’s van dien als het Grondwettelijk Hof de regeling dan toch zou vernietigen.

    Turteltaks brengt drie keer meer op dan nodig

    De energieheffing of ‘Turteltaks’ van de Vlaamse regering zal de komende zes jaar drie keer zoveel opbrengen als nodig is om de certificatenoverschotten uit het verleden weg te werken. Het grootste deel van de opbrengst heeft dan ook een ander doel: twee nieuwe biomassacentrales financieren, aldus oppositiepartij SP.A. Lees hier meer.

    05-12-2015 om 12:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!