Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    08-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Claes:

    Willy Claes: "Syrische moeder heeft evenveel recht op geluk als Vlaamse. Als je daar niet van overtuigd bent, hoor je niet thuis bij de sp.a"

    Doet goed ook eens zoiets te horen! Meneer Claes heeft het hart op de goede plaats! 

    Dit is een van de weinige mensen in de politiek met het hart op de juiste plaats.


    "Noem mij een sentimentele oude man, maar een Syrische moeder heeft evenveel recht op geluk voor haar kind als een Vlaamse moeder. Als dat niet je diepste overtuiging is, hoor je niet thuis bij de sp.a." Willy Claes (77) over de worsteling van de socialisten met de vluchtelingenstroom en wat hij de faux pas van de voorzitter noemt. "Crombez vergist zich. Hou uw lijn, verdomme."

    Wat een partijvoorzitter lijden kan. Zondag zei John Crombez dat hij achter het Nederlandse voorstel staat om vluchtelingen vanuit Griekenland terug te sturen naar Turkije en een getal te kleven op het aantal mensen dat vandaaruit welkom is in Europa. Maandag floot het sp.a-partijbureau hem openlijk terug. "Terecht", vindt minister van staat Willy Claes. "Dit is een misstap. Crombez kan best een mea culpa slaan. Maar hij is jong. Hij verdient krediet."

    Over Europa maakt hij zich meer zorgen. "Het gaat verder dan ergernis. Het is droefenis. Waar zijn de waarden gebleven waarop de Europese Unie is gevestigd? Ik ben een socialist, geen christendemocraat, maar ik heb grote waardering voor de humane houding van Angela Merkel. Natuurlijk schaffen wir das. Dat is onze verdomde plicht.

    08-02-2016 om 21:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    07-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leraar ontslagen omdat hij kinderen kleineerde

    Leraar ontslagen omdat hij kinderen kleineerde

    Leraar ontslagen omdat hij kinderen kleineerde

     

    Een leerkracht van basisschool De Robbert in Hamont-Achel is ontslagen omdat hij kinderen psychisch en fysiek kleineerde in de klas. Dat schrijft Het Belang van Limburg donderdag. Het gebeurt uiterst zelden dat een vastbenoemde onderwijzer voor zulke feiten definitief ontslagen wordt.

    Eind 2013 startte het schoolbestuur van De Robbert een tuchtprocedure tegen de leerkracht van het tweede leerjaar. De directie had verschillende klachten ontvangen van leerlingen, ouders en zelfs van collega’s van de man. Sommige ouders dienden een klacht in bij de politie.

    Vlindermes

    De man vernederde kinderen voor de hele klas en durfde ook fysiek tekeergaan. Een jongen beweert dat hij door hem met een vlindermes werd bedreigd. De tuchtcommissie stelde de zwaarste mogelijke sanctie voor: ontslag. Dat werd onlangs bevestigd door de Kamer van Beroep van het Agentschap Onderwijsdiensten.

    De ouders van de gedupeerde kinderen halen opgelucht adem. “We hebben lang met de schrik geleefd dat hij ooit weer voor de klas zou staan.”

    De ontslagen leraar heeft de feiten altijd ontkend, maar wilde gisteren niet reageren.

    07-02-2016 om 22:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    06-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA hakt in op 'minister van stilstand' Galant

    N-VA hakt in op 'minister van stilstand' Galant

    Regeringspartij N-VA hakt fors in op minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR). "Ze staat na bijna anderhalf jaar in alle cruciale dossiers met lege handen", hekelt ondervoorzitter van de Kamerfractie Inez De Coninck in De Tijd over de partijgenote van premier Charles Michel.

    "Het is geen kwestie van competentie of niet kunnen, eerder van niet willen", aldus het Vlaams-Brabantse Kamerlid van N-VA, een partij die haar communicatie doorgaans strak in de hand houdt. "Wij willen actie zien, hoe gevoelig een aantal beslissingen ook liggen in het zuiden van het land." De afgesproken communautaire stilstand "wil niet zeggen dat de minister met een wijde boog om elke communautaire struikelsteen moet stappen".

    En zo zijn er wel wat voor Galant. Nadat Vlaams N-VA-minister Ben Weyts vorige week al de slakkengang hekelde van de nieuwe investeringscel bij het spoor, verwijst De Coninck achtereenvolgens op het uitstel voor de voorstedelijke spoornetten van Antwerpen en Gent, de gegarandeerde dienstverlening bij de NMBS om de impact van stakingen te beperken, het moderniseringsplan van het spoor en de geplande vliegwet.

    De Coninck waarschuwt dat de partij op 17 februari in de Kamer een concreet voorstel verwacht voor een minimale dienstverlening. "Zoniet drukken we ons eigen wetsvoorstel door." In de uitvoering van het moderniseringsplan voor het spoor moet Galant "een meer leidende rol" spelen, terwijl N-VA van haar ook resultaten verwacht rond het Antwerpse voorstadsnet.

    En de vliegwet? "Iedereen weet dat Brussel zal verliezen", aldus nog het N-VA-Kamerlid. "Maar Galant durft geen knopen door te hakken omdat ze bang is een communautaire storm te ontketenen. Dat is onaanvaardbaar."

    06-02-2016 om 20:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    05-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 tips om een hele maand rond te komen met je loon

    5 tips om een hele maand rond te komen met je loon

    Dat de politiekers met hun lonen van 10.000 en meer euro er eens aan zouden denken dat water en electriciteit + nog enkele schandalige belastingen heel veel mensen in financiële moeilijkheden brengen, en er ook iets zouden willen aan doen : dan pas zouden we kunnen sparen of meer geld uitgeven aan noodzakelijke dingen.Maar nee deze heren/dames zijn wereldvreemd en leven rustig verder op hun roze wolkjes.

    Vooral niet meer stemmen op die rechtse partijen à la NVA die verantwoordelijk zijn voor de extra belastingen

     Een onvoorwaardelijk basisinkomen zou veel ellende kunnen vermijden, maar onze politici steken liever miljarden euro's in corrupte megabedrijven of in banken die ons al belazerd hebben in het verleden.

    Gaat niet met een pensioentje van 1250 € kan je niet veel doen ja doorgaan dat is de oplossing.

    Asielzoeker of politieker worden

     

    Het einde van de maand halen met je loon, het is niet voor iedereen even gemakkelijk. Want er liggen altijd wel verleidingen op de loer, en voor je het goed en wel beseft heb je je hele maandloon er doorgejaagd in week 2. Wij vroegen enkele concrete tips om dit te vermijden aan Saskia Scheerlinck, auteur van het boek 'Crisis Survivalgids: 400 euro besparen zonder een centje pijn'.

    Toen Saskia Scheerlinck zwanger werd, besloot ze te stoppen met werken. Plots moest het gezin de maand dus doorkomen met slechts één loon. Maar dankzij een aantal (kleine) aanpassingen lukte dat wonderwel beter dan gedacht. Dus besloot ze haar tips met de wereld te delen, en schreef ze

    "Wie eigenlijk de middelen heeft om rond te komen, maar het daar toch moeilijk mee heeft, doet er goed aan om een overzicht te maken van alle uitgaven. Het is belangrijk dat je dat heel gedetailleerd doet, want de kleinste bedragen tellen op en zorgen er doorgaans voor dat je het moeilijk hebt om de hele maand toe te komen," vertelt Saskia.

    1. Start met een overzicht
    Als je een jaar lang een overzicht bijhoudt van je uitgaven, weet je daarna perfect wat de dure maanden zijn. December is bijvoorbeeld duur omdat je veel cadeautjes moet kopen en naar feestjes gaat, tegen de zomer komt dan weer vaak de rekening van de brand-, diefstal- en familialeverzekering, etc. Als je weet wanneer die extra kosten komen, kun je daar tijdens de maanden dat het makkelijker gaat wat geld voor opzij zetten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Hou bij je overzicht rekening met deze zaken:

    - Sluipverbruik: waar zitten de kosten die je niet opmerkt maar die wel
    optellen? Koop je bijvoorbeeld elke middag een broodje en een blikje cola? Dat kost je aan het einde van de maand al makkelijk 80 euro, op jaarbasis ben je daar net geen 1.000 euro aan kwijt. En geef toe, lekker zijn die broodjes meestal toch niet, laat staan gezond. Neem daarom in de plaats restjes mee of smeer zelf boterhammen. Dat kost even energie en tijd, maar het levert wel op korte termijn iets op.

    - Maak een lijstje : door alles op te lijsten, kun je gemakkelijk een aantal quick wins doen. Wij betaalden bijvoorbeeld zelf nog steeds een dure omnium verzekering, terwijl onze auto al 9 jaar oud was. Daarop kun snel veel geld besparen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld je gsmrekening, internet thuis en zelfs benzine. Online kun je zowat alles met elkaar vergelijken qua prijs, zodat je nooit meer te veel betaalt voor wat je ervoor krijgt. Zo verneem je op www.brandstofprijzen.be bijvoorbeeld waar je in jouw buurt het goedkoopst tankt. Zeer handig!

    - Laat leuke dingen niet helemaal vallen: etentjes, concerten, sportschool...het kost behoorlijk wat geld. Daar kan je natuurlijk wel een beetje op besparen, maar overdrijf ook niet. Als je niets leuk meer kan gaan doen, zul je gefrustreerd geraken en dat houd je nooit lang vol.

    supermarkten afschuimen om toch maar het goedkoopste wc-papier in huis te halen of massaal kortingsbonnen gebruiken. Begin al eens met een weekmenu op te stellen en ga slechts één keer per week met dat menu naar de winkel. Dat spaart niet alleen tijd uit, je zult ook stukken minder moeten weggooien. Omdat je minder eten en drinken zult kopen dat je eigenlijk niet nodig hebt of zelfs dubbel hebt. Las ook één avond per week in om restjes op te eten. Goed voor de portemonnee én het milieu.

    3. Bespaar op kleding
    Ontwikkel een eigen stijl, want dan bega je veel minder miskopen. Door een capsulegarderobe te creëren zul je ook veel minder snel nieuwe aankopen doen, omdat je toch al alles met elkaar kunt dragen en dus in principe niets nieuw nodig hebt. Ga verder ook eens naar rommelmarkten, ruilbeurzen of organiseer er zelf één met vrienden. Pas op voor de soldenval. Want zelfs een goedkope miskoop blijft een miskoop.

    4. Budgetvriendelijk met je kroost
    Ook op kinderen kun je veel besparen, al is dat in ons land nog steeds taboe om te zeggen. Omdat kinderen zo snel groeien, is het bijvoorbeeld veel makkelijker om tweedehandskleren voor hen te vinden in goede staat. Lang hebben ze het toch nooit gedragen. Kijk zeker eens op Facebook voor groepen van ouders en van merken en ook de kledingbeurs van de Gezinsbond is een goudmijn om kinderkleren voor een prikje te vinden. Dat geldt trouwens ook voor speelgoed.

    Daarnaast is het belangrijk dat je inziet dat je kind écht niet met elke hype mee hoeft te zijn. En dat geldt trouwens ook voor jezelf.

    Tip! Het is belangrijk om iets achter de hand te hebben voor onvoorziene uitgaven. Denk maar aan ontslag, maar ook aan een nieuwe auto of wasmachine. Tel daarvoor alle vaste lasten en je leefgeld op, en vermenigvuldig dat bedrag met 6. Zo weet je precies hoeveel je moet sparen om altijd minstens een halfjaar verder te kunnen.

    5. Ruim je huis op
    Een opgeruimd huis werkt verslavend, waardoor je beter nadenkt over een nieuwe aankoop omdat je niet al te veel rommel wilt creëren. Het zorgt er ook voor dat je exact weet wat je in huis hebt, waardoor je dubbelaankopen vermijdt. Verkoop wat je niet meer nodig hebt online of via rommelmarkten. Dit is iets wat meteen concreet geld oplevert.

    Deze en nog vele andere tips over hoe je ongemerkt meer dan 400 euro per maand kunt besparen lees je in de 'Crisis Survivalgid', die je onder andere hier en hier kunt kopen.

     

    05-02-2016 om 22:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    04-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Albert II kan niet meer ontsnappen aan rechtszaak Delphine Boël

    Koning Albert II kan niet meer ontsnappen aan rechtszaak Delphine Boël

    Koning Albert II kan niet meer ontsnappen aan rechtszaak Delphine Boël

    Het Grondwettelijk Hof heeft zich zonet uitgesproken over de vraag of Delphine Boël haar vordering om koning Albert te dwingen haar te erkennen kan voortzetten.

    Boël had in 2013 bij de burgerlijke rechtbank van eerste aanleg in Brussel een vordering ingesteld. Ze claimde dat Koning Albert II haar biologische vader was en wilde worden erkend als zijn dochter. De rechtbank had daarop een advies gevraagd aan het Grondwettelijk Hof, omdat Boël volgens het Burgerlijk Wetboek voor haar 22ste naar de rechter had moeten stappen of “binnen het jaar waarin duidelijk wordt wie je vermoedelijke vader is”.

    “Maar”, zei Alain de Jonge, de advocaat van Delphine Boël, eerder, “in een zeer gelijkende zaak uit 2011 heeft het Grondwettelijk Hof geoordeeld dat de leeftijdsgrens niet absoluut is.” En het Grondwettelijk Hof heeft nu ook in deze zaak geoordeeld dat Boël niet ‘te laat’ kwam.

    Het Hof moest in principe ten laatste in januari 2016 zijn arrest kenbaar maken. Nu gaat het weer naar de burgerlijke rechtbank, alwaar Boël Koning Albert II opnieuw kan procederen om erkend te worden als dochter.

    Het Grondwettelijk Hof heeft ook nog een tweede vraag beantwoord. Het betreft een vraag over het ‘bezit van staat’: primeert dat boven het grondwettelijk recht van kinderen om hun ouders te kennen, waarop Boël zich beroept? Het bezit van staat is een juridisch begrip dat verwijst naar de feitelijke situatie waarbij Delphine jarenlang de familienaam van haar ‘sociale vader’ – Jacques Boël – heeft gedragen en ook door de buitenwereld als zijn dochter werd gezien.

    Ook hier kreeg Boël gelijk van het Hof: “Voor de enen is het ‘bezit van staat’ absoluut en mag men niet te veel met het gezin rommelen. Voor de anderen weegt de biologische werkelijkheid en het belang van het kind zwaarder door. Wij beroepen ons uiteraard op dat laatste’, had de Jonge daar eerder over gezegd.

    CHRONOLOGIE. De strijd voor erkenning

    1999: In een biografie van koningin Paola zegt journalist Mario Danneels dat Albert II een buitenechtelijke dochter geeft.

    2003: Delphine Boël, intussen kunstenares in Londen, keert terug naar België. Ze maakt enkele drukbezochte tentoonstellingen, en vertelt in de media hoe Albert het contact met haar heeft verbroken. De jaren nadien vraagt ze herhaaldelijk in de media dat Albert haar zou erkennen, maar het paleis reageert nooit.

    juni 2013: Delphine daagt koning Albert, prins Filip, prinses Astrid en haar wettelijke vader Jacques Boël voor de rechter en eist dat ze een DNA-staal afgeven. Prins Laurent ontziet ze omdat ze met hem een band voelt.

    september 2013: Boël trekt haar vordering tegen Filip en Astrid in, en vraagt enkel nog een staal van Albert en Jacques Boël.

    november 2014: Er is een conflict tussen het wetboek en de grondwet. De Brussels rechtbank van eerste aanleg vraagt het advies van het Grondwettelijk Hof. Volgens het wetboek moest Boël voor haar 22ste naar de rechtbank gestapt zijn, maar volgens de grondwet heeft elke Belg het recht te weten wie zijn ouders zijn

    april 2015: De regering geeft het Grondwettelijk Hof een advies, hoewel dat niet verplicht is. Ze vraagt het burgerlijk wetboek te volgen en de eis dus af te wijzen.

    februari 2015: Het Grondwettelijk Hof ordeelt dat de leeftijdsgrens niet absoluut is, en dat het recht om te weten wie je ouders zijn zwaarder weegt. De zaak keert terug naar de Brussels rechtbank van eerste aanleg.

     

    04-02-2016 om 22:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2,5 jaar cel voor verpleegster die eigen moeder vergiftigde

    2,5 jaar cel voor verpleegster die eigen moeder vergiftigde

    De Brugse strafrechter heeft deze ochtend een 47-jarige verpleegster veroordeeld tot 5 jaar cel,  waarvan de helft met uitstel, omdat ze in een rusthuis haar demente moeder wilde vergiftigen.

    De vrouw uit Zandvoorde (Oostende) kon niet langer aanzien hoe haar 72-jarige moeder in het Sint-Monica-rusthuis in Oostende leed. Op 9 januari 2011 draaide ze een dosis slaappillen in een portie pudding, die ze nadien aan haar moeder gaf. De vrouw kon dit doen omdat ze er zelf verpleegster was. Ze zou haar moeder maar liefst dertig geplette pillen hebben gegeven. Toch bleek die dosis niet dodelijk.

    De bejaarde vrouw belandde in een coma maar overleefde. Twee jaar later stierf ze alsnog een natuurlijke dood. De advocaten van de verpleegster vroegen om de opschorting van de straf en hadden het over een ondeugdelijke poging: ze pleegde weliswaar de feiten maar met een dosis in die mate dat het nooit dodelijk kon zijn geweest.

    Ze wezen ook op het feit dat het parket eerst de menslievendheid volgde en de buitenvervolgingstelling vroeg maar terugkeerde op de stappen nadat het rusthuis zich burgerlijke partij had gesteld. Het rusthuis krijgt 3.467 euro schadevergoeding.

    04-02-2016 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    03-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw bende mensensmokkelaars opgerold in Gent

    Opnieuw bende mensensmokkelaars opgerold in Gent

    Opnieuw bende mensensmokkelaars opgerold in Gent


    De onderzoeksrechter in Gent heeft vier mannen aangehouden die verdacht worden van mensensmokkel richting het Verenigd Koninkrijk. Dat melden de federale politie en de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Het is de tweede bende die de politie in Oost-Vlaanderen oprolt nadat in januari 12 verdachten aangehouden werden.

    De nieuwe zaak van mensensmokkel startte in november toen twee verdachten opgepakt werden nabij de parking van de E40 in Drongen. “Op 13 november 2015 werd door de politiezone Gent tijdens de actie ‘1 dag niet’ een monovolumewagen gecontroleerd in de buurt van de parking E40 te Drongen. Bij de controle van deze wagen werden vijf Iraakse transmigranten aangetroffen die clandestien naar het Verenigd Koninkrijk wilden reizen. Ze werden hierbij begeleid door twee Irakezen die een asielaanvraag lopen hadden in België”, zegt de federale politie.

    Asielprocedure

    De onderzoeksrechter in Gent liet de twee verdachten aanhouden en het verdere onderzoek maakte de betrokkenheid van nog twee andere verdachten duidelijk. Bij huiszoekingen op 25 januari in Antwerpen en Blankenberge werden de twee opgepakt en aangehouden. De vier aangehouden verdachten zijn Iraakse Koerden die in het Antwerpse verbleven. Het gaat om mannen tussen de 25 en 31 jaar oud. Eén van de mannen had intussen de Nederlandse nationaliteit verkregen, zegt het parket. De drie andere verdachten hebben een asielprocedure lopen in België.

     

    03-02-2016 om 21:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    02-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trump en Sanders vrezen nachtmerriescenario in Iowa

    Trump en Sanders vrezen nachtmerriescenario in Iowa

    Donald Trump en Bernie Sanders halen vandaag alles uit de kast om te voorkomen dat zich in Iowa het ergste scenario voltrekt: dat hun vele aanhangers in de peilingen niet komen stemmen. De Republikeinse en Democratische outsider riepen hun kiezers in het weekeinde op niet thuis te blijven. Trump houdt vandaag, vlak voor de stemming, nog twee toespraken.

    Een lage opkomst en zelfs een winterstorm die in de avond wordt verwacht, kunnen ervoor zorgen dat beide presidentskandidaten verliezen. 

    Weet Trump zijn aanhangers echter op de been te krijgen en wint hij, dan is de Republikeinse Partij gewaarschuwd. Want in alle staten die direct na Iowa komen, gaat hij aan kop in de peilingen. "Je moet komen stemmen, anders verspillen we onze tijd", riep de miljardair zaterdag en zondag op vijf bijeenkomsten in Iowa. "We hebben de kans om geschiedenis te schrijven."

    "We staan vrijwel gelijk", aldus Sanders over zijn onverwacht spannende strijd met Hillary Clinton. "We zullen verliezen als de opkomst laag is. Maar je gaat een van de grootste politieke verrassingen zien in onze moderne geschiedenis als de mensen komen opdagen om te stemmen."

    De zenuwachtige oproepen van het tweetal illustreren hun grote probleem vandaag als Iowa om zeven uur in de avond (02.00 Belgische tijd) het startsein geeft voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zijn de anti-establishmentaanhangers van Trump en Sanders zó boos over hoe het er nu aan toe gaat in Amerika, dat ze ook hun huizen verlaten om hun stem te laten horen? 

    Trump is al zeven maanden de Republikeinse koploper in de peilingen en zijn bijeenkomsten worden massaal bezocht. Sanders trekt ook veel kiezers en is verwikkeld in een nek aan nek-race met Clinton (Iowa) óf hij staat flink voor (New Hampshire). Maar dit alles is van nul en generlei waarde als de grote groep ontevreden (Trump) en jonge kiezers (Sanders) die het tweetal voor zich heeft gewonnen, vandaag niet de moeite neemt om op de tijdrovende bijeenkomsten (caucussen) te gaan stemmen.

    Rampzalig

    Hun grote tegenstanders, senator Ted Cruz bij de Republikeinen en Clinton bij de Democraten, weten zich vandaag vooral verzekerd van de steun van kiezers die elke vier jaar trouw deelnemen aan de voorverkiezingen. Met name Clinton hoeft zich geen zorgen te maken over een lage opkomst. Haar aanhang bestaat vooral uit ouderen boven de 55 jaar die geen caucus in Iowa missen

    Slechts een derde van de Democraten die vanavond gaat stemmen, zo bleek zondag uit een peiling, bestaat uit nieuwe kiezers. Zij steunen voornamelijk Sanders. Vooral voor Trump zou een debacle in Iowa rampzalig kunnen uitpakken. Wat zijn immers de opiniepeilingen nog waard in al die andere staten waar de miljardair nu ook aan kop gaat, als zijn aanhangers al in de eerste staat op verkiezingsdag thuis blijven? 

    De overmacht van Trump in de opiniepeilingen is ongekend. Geen enkele Republikeinse kandidaat slaagde er de afgelopen decennia in, zelfs George W. Bush niet in 2000, om ruim een half jaar lang de peilingen te domineren. Op zondag bleek uit de laatste peiling van de krant Des Moines Register dat Trump nu een voorsprong op Cruz heeft van 5 procent: 28 tegen 23. 

    Deze peiling voorspelde in het verleden vaak de uiteindelijke winnaar in Iowa. Mede vanwege de Trump-opmars, verwacht de Republikeinse Partij dat vanavond aanzienlijk meer kiezers komen opdagen dan de 122.000 van vier jaar geleden.

    Winterstorm

    Toch is Trump bevreesd. Hij zette de afgelopen dagen alles op alles om ervoor te zorgen dat zijn aanhangers vanavond komen opdagen, weer of geen weer. In toespraken maar vooral via Twitter, Facebook en een video van dochter Ivanka werd de aanhang gewezen op de Caucus-finder. Hierop kunnen de kiezers zien in welke school, buurthuis of sportzaal ze hun stem kunnen uitbrengen. Ivanka: "We zien jullie daar."

    ""De beweging zal alleen overwinnen als jij en je vrienden naar buiten gaan om te caucussen", aldus Trumps campagne. Maar een nederlaag is zeer wel mogelijk, laten diverse peilingen zien. Zo bleek uit een peiling vorige week van de Monmouth-universiteit dat Trump in Iowa met 7 procent voor stond op Cruz; 30 tegen 23 procent. Maar deze voorsprong had hij te danken aan kiezers die 'waarschijnlijk' gaan stemmen, onder wie veel nieuwe kiezers. Ook houdt de peiling rekening met een vrij hoge opkomst: 170.000 kiezers.

    Slechts een derde van de Democraten die vanavond gaat stemmen, zo bleek zondag uit een peiling, bestaat uit nieuwe kiezers. Zij steunen voornamelijk Sanders. Vooral voor Trump zou een debacle in Iowa rampzalig kunnen uitpakken. Wat zijn immers de opiniepeilingen nog waard in al die andere staten waar de miljardair nu ook aan kop gaat, als zijn aanhangers al in de eerste staat op verkiezingsdag thuis blijven? 

    De overmacht van Trump in de opiniepeilingen is ongekend. Geen enkele Republikeinse kandidaat slaagde er de afgelopen decennia in, zelfs George W. Bush niet in 2000, om ruim een half jaar lang de peilingen te domineren. Op zondag bleek uit de laatste peiling van de krant Des Moines Register dat Trump nu een voorsprong op Cruz heeft van 5 procent: 28 tegen 23. 

    Deze peiling voorspelde in het verleden vaak de uiteindelijke winnaar in Iowa. Mede vanwege de Trump-opmars, verwacht de Republikeinse Partij dat vanavond aanzienlijk meer kiezers komen opdagen dan de 122.000 van vier jaar geleden.

    Winterstorm

    Toch is Trump bevreesd. Hij zette de afgelopen dagen alles op alles om ervoor te zorgen dat zijn aanhangers vanavond komen opdagen, weer of geen weer. In toespraken maar vooral via Twitter, Facebook en een video van dochter Ivanka werd de aanhang gewezen op de Caucus-finder. Hierop kunnen de kiezers zien in welke school, buurthuis of sportzaal ze hun stem kunnen uitbrengen. Ivanka: "We zien jullie daar."

    ""De beweging zal alleen overwinnen als jij en je vrienden naar buiten gaan om te caucussen", aldus Trumps campagne. Maar een nederlaag is zeer wel mogelijk, laten diverse peilingen zien. Zo bleek uit een peiling vorige week van de Monmouth-universiteit dat Trump in Iowa met 7 procent voor stond op Cruz; 30 tegen 23 procent. Maar deze voorsprong had hij te danken aan kiezers die 'waarschijnlijk' gaan stemmen, onder wie veel nieuwe kiezers. Ook houdt de peiling rekening met een vrij hoge opkomst: 170.000 kiezers.

    Maar als de opkomst laag is en de nieuwe kiezers niet verschijnen, raakt Trump zijn voorsprong meteen kwijt en staat hij gelijk met Cruz. "Een overwinning van Trump is afhankelijk van een grote groep goed gemotiveerde kiezers die maandag ook echt komt opdagen", aldus de analyse vorige week van Patrick Murray van het peilinginsituut van Monmouth Universiteit. 

    Vooral het strenge winterweer kan op het laatste moment roet in het eten gooien, zoals in vorige verkiezingen vaak is gebeurd. De winterstorm die tegen middernacht wordt verwacht in Iowa kan nieuwe kiezers ervan weerhouden te gaan stemmen. "Jullie wonen toch in Iowa?", zei Trump in Dubuque tegen zijn aanhangers. "Zijn jullie bang voor sneeuw? Jullie zijn toch niet bang voor een beetje sneeuw?"

    02-02-2016 om 21:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever is wie hij is. In Antwerpen proberen we daarmee te leven’

    De Wever is wie hij is. In Antwerpen proberen we daarmee te leven’

    De Wever is het groot vergif van ons land

    die lul moeten ze opsluiten voor de rest van zijn leven 

    ‘De Wever is wie hij is. In Antwerpen proberen we daarmee te leven’

    ‘Er bestaat een veel te grote fixatie op die man. En iedereen doet eraan mee, ook mijn voorzitter.’ Met een pirouette verruilde Marc Van Peel drie jaar geleden een liaison met Patrick Janssens voor één met Bart De Wever. ‘Als het mathematisch kan, komt er een tweede termijn.’

    ‘Het grootste gevaar blijven de déjà vu’s, het gevoel dat ik het allemaal al eens heb meegemaakt. Daartegen moet ik me wapenen.’ Marc Van Peel (66) viert straks zijn eerste decennium als Antwerps havenschepen. De lokale carrière van de christendemocraat sleept al langer aan dan zijn passage in de nationale politiek. Ooit vond hij Patrick Janssens (SP.A) de beste naoorlogse burgemeester van Antwerpen. Dat vindt hij nog steeds. ‘Bart De Wever (N-VA) is nog maar drie jaar bezig, hij heeft nog zeven jaar om zijn voorganger te evenaren.’

    Is hij op weg?

    ‘Hij doet wat hij moet doen. Hij verwaarloost de stad niet in functie van het partijvoorzitterschap. Vorige week deed hij zelfs mee met de ijsberen. Dat zou Janssens nooit hebben gedaan, die ging gewoon naar het voetbal. Zijn dubbele rol biedt voordelen. Soms krijgt De Wever in Brussel moeilijke dossiers geregeld. Anderzijds wordt de minste gebeurtenis in Antwerpen nationaal nieuws. Elke tegenstander hoopt dat hij op zijn bek gaat.’

    ‘Zijn cultuurpessimistische houding, bijvoorbeeld rond de vluchtelingen, gaat er bij mij echt niet in. Maar als partijvoorzitter mag hij vertellen wat hij wil, zolang zijn ministers realistische sporen bewandelen en bijvoorbeeld Schengen niet ter discussie stellen. Bij momenten heb ik het met al zijn opmerkingen gehad. Maar in het stadhuis zwijgen we daarover. Binnen het college doen wij de nationale discussies niet opnieuw over. We weten van elkaar dat we van mening verschillen.’

    Sommige uitspraken, bijvoorbeeld over de berbers of over racisme, doen jullie toch steigeren?

    ‘Tja, soms benoemt hij slechts de realiteit. Dikwijls wordt daar overspannen op gereageerd. Ach, er bestaat een veel te grote fixatie op die man. Iedereen doet er aan mee, ook mijn voorzitter. De Wever is wie hij is, hij soupeert alle aandacht op. Maar hij is ook de burgemeester. Hier in Antwerpen trachten wij daarmee te leven.’

    ‘Deze coalitie is rechtser dan de vorige. Bij de N-VA klopt het sociale hart niet meteen het hardst. Het is de partij van de hardwerkende, succesvolle Vlaming die het uiteraard alleen dankzij de eigen verdiensten heeft gemaakt. Wij bij CD&V bekommeren ons ook om mensen die het moeilijk hebben om zichzelf uit het moeras te trekken. Toch ontwaar ik strekkingen. OCMW-voorzitter Fons Duchateau is socialer dan zijn voorgangster (Liesbeth Homans, red.).’

    02-02-2016 om 11:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    01-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie zet bejaarde man aan de kant ... om zijn lekke band te vervangen

    Politie zet bejaarde man aan de kant ... om zijn lekke band te vervangen

    Mooi van de politie

    zo moesten ze allemaal zijn de agenten  

    Politie zet bejaarde man aan de kant ... om zijn lekke band te vervangen

    Marcel Van Caneghem en zijn vervangen voorwiel: “Ja, die agent heeft dat gedaan. Ik wist niet wat ik meemaakte.”

    Gent / Destelbergen -

    Geen boete, maar een helpende hand. Dat kreeg de 84-jarige Marcel Van ­Caneghem van de politie toen hij donderdagnacht met een lekke autoband van Gent naar Destelbergen wilde rijden. “Een fantastische geste”, zegt de man.

    Een Honda Civic. Daarmee kart de kranige tachtiger Marcel Van Caneghem al meer dan vijftien jaar door ons land. Zelden laat de stalen vierwieler van Japanse makelij hem in de steek, maar donderdagnacht moest Marcel toch voet aan de grond zetten. Ergens tussen de Duizend Vuren en de Drabstraat kreeg hij een lekke band.

    “Van aan de Drabstraat, waar ik mijn vrouw was gaan ophalen, is het nog zeven kilometer tot bij ons thuis in Destelbergen. Ik dacht: als ik traag rijd, raak ik wel thuis”, zegt Marcel.

    Hij wist drommels goed dat hij iets deed wat eigenlijk niet mag. “Je kan niet goed remmen of uitwijken met een platte band, maar hoe moesten we anders thuis geraken?”

    01-02-2016 om 22:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    31-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België is tweede grootste vervuiler in Europa

    België is tweede grootste vervuiler in Europa


    Ons land scoort slecht als het op luchtvervuiling aankomt. Dat blijkt uit een milieuranglijst opgesteld door onderzoekers van de universiteiten Yale en Columbia. Volgens de Amerikanen is België het tweede slechtst presterende Europese land, na Montenegro. Finland scoort het best.

    Globaal lijkt onze milieuscore al bij al mee te vallen: België prijkt op de 41ste plaats op een totaal van 180 landen. Kijken we echter naar de Europese ranglijst, dan bengelen we samen met Montenegro helemaal onderaan.
    Lees verder onder de tabel

    Ranglijst Europese landen

    Plaats globaalLandScore
    1 Finland 90.68
    2 IJsland 90.51
    3 Zweden 90.43
    4 Denemarken 89.21
    5 Slovenië 88.98
    6 Spanje 88.91
    7 Portugal 88.63
    8 Estland 88.59
    9 Malta 88.48
    10 Frankrijk 88.2
    12 Verenigd Koninkrijk 87.38
    16 Zwitserland 86.93
    17 Noorwegen 86.9
    18 Oostenrijk 86.64
    19 Ierland 86.6
    20 Luxemburg 86.58
    21 Griekenland 85.81
    22 Letland 85.71
    23 Litouwen 95.49
    24 Slovakije 85.42
    27 Tsjechië 84.67
    28 Hongarije 84.6
    29 Italië 84.48
    30 Duitsland 84.26
    33 Bulgarije 83.4
    34 Roemenië 83.24
    36 Nederland 82.03
    38 Polen 81.26
    40 Cyprus 80.24
    41 België 80.15
    47 Montenegro 78.89

    De onderzoekers houden voor hun Environmental Performance Index (EPI) rekening met twee factoren: bescherming van de volksgezondheid en bescherming van ecosystemen. Dat ons land zo slecht scoort, komt vooral door de luchtvervuiling.

    Boosdoeners zijn de dichte bevolking en de vele industrie. Toch doen we het al beter dan voordien: in tien jaar tijd klimt ons land met zo'n 10 procent tot een score van 80,15.

    Het is dan ook niet echt verwonderlijk dat de top-4 bestaat uit Scandinavische landen. Over het algemeen scoort Europa behoorlijk: de volledige top-10 is bevolkt door Europese landen.

    Globaal gezien is luchtvervuiling een groot probleem. 3,5 miljard mensen - waaronder de Belgen - leven in een gebied met een slechte luchtkwaliteit.

    Top-10 slechtst scorende landen

    Plaats globaalLandScore
    180 Somalië 27.66
    179 Eritrea 36.73
    178 Madagascar 37.1
    177 Niger 37.48
    176 Afghanistan 37.5
    175 Tsjaad 37.83
    174 Mali 41.48
    173 Bangladesh 41.77
    172 Mozambique 41.82
    171 Congo 42.05

    31-01-2016 om 21:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    30-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze verkeersborden stellen bestuurder voor onmogelijke situatie

    Deze verkeersborden stellen bestuurder voor onmogelijke situatie

    En wat nu

    HAHAHAHA

    Deze verkeersborden stellen bestuurder voor onmogelijke situatie

    Poperinge -

    Delphine Clauw wist het vanmiddag even niet meer toen ze voor twee tegenstrijdige verkeersborden stond aan het kruispunt tussen Binnenkouter en Kouter in Poperinge. “Wat moet je in zo'n situatie doen: achteruit rijden of borden negeren? Ik vond het best grappig. Echt gevaarlijk is het niet, want het is duidelijk dat je naar rechts moet door de werken aan het nieuw zwembad aan de linkerkant. Het is ook een rustig kruispunt.” Volgens burgemeester Christof Dejaegher werden de tijdelijke borden niet door de stad geplaatst. “Ofwel heeft de aannemer zich vergist ofwel is dit het werk van een grapjas. Ik zal ervoor zorgen dat deze patstelling opgelost wordt.”

     

    30-01-2016 om 22:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    29-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10-jarig meisje ontvoerd:

    10-jarig meisje ontvoerd: "Gewonnen bij een kaartspelletje met haar vader"

    Siberian Times.

    Ze was zijn trofee na een gewonnen kaartspel met haar vader. Dat verklaarde de ontvoerder van een meisje in Rusland. De dader pakte het kind onderweg naar school mee. Een leerling zag het gebeuren en verwittigde de school. De opmerkelijke ontvoering had plaats in het Russische dorpje Volocheavka. "Hij zou zoiets nooit doen. Hij ziet zijn dochter veel te graag", zegt Olga Pogarskaya, moeder van het meisje. Haar ex-man werd net als de dader opgepakt, meldt de Russische krant The Siberian Times

    Segey Ponomarev had het meisje naar eigen zeggen gewonnen tijdens een kaartspelletje met haar vader. © kos.

    De zelfverklaarde 'winnaar' stapte uit zijn rode wagen en grabbelde zijn 'prijs' mee. Een jongen van elf vertelde zijn leraars wat hij gezien had waarop de politie ingeschakeld werd. Intussen was Segey Ponomarev (40) met Ekaterina Bachurina naar een hotel getrokken. Bij aankomst verklaarde de kidnapper dat het om zijn dochter ging. De politie kwam hem op het spoor en kon hem arresteren. Ponomarev verklaarde dat hij het meisje gewonnen had tijdens een kaartspelletje met haar 30-jarige

    vader, Alexander Bachurin. De vader werd ook opgepakt en wordt nog ondervraagd.

    De politie zoekt nu uit of het meisje van tien slachtoffer geworden is van pedofilie. Er wordt ook niet uitgesloten dat ze het slachtoffer kon worden van organenhandel op de zwarte markt. Volgens de krant The Siberian Times zou er geen sprake zijn van seksueel misbruik en liep het meisje ook geen verwondingen op. Ze ligt momenteel wel in een ziekenhuis in Khabarovsk.

    De ontvoerder had het kind 482 kilometer ver meegenomen naar het hotel nadat hij haar van de straat geplukt had. Een dag later verliet hij het hotel in Progress. Intussen was er al een grote zoektocht gestart naar het kind. Niet alleen door de politie maar ook door vrijwilligers. Uiteindelijk ging de ontvoerder bij een man schuilen nadat hij zijn auto gedumpt had. De politie bestormde het huis en pakte de ontvoerder op.

    De moeder van het meisje kan niet geloven dat haar vader Ekaterina tot inzet van een kaartspelletje zou gemaakt hebben. "Tot zoiets is hij niet in staat", aldus Olga Pogarskaya (29). "Wat hij ook moge zijn, een ding weet ik zeker, hij ziet haar graag. Toch werd hij opgepakt toen de kidnapper aan het praten ging." De identiteit en foto's van het kind werden door de politie vrijgegeven na de arrestatie van de dader. Er is ook een vrouw opgepakt. Over haar rol in de zaak bestaat nog onduidelijkheid.

    29-01-2016 om 21:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    28-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw verplicht man in hondenhok te slapen en vleesafval te eten

    Vrouw verplicht man in hondenhok te slapen en vleesafval te eten

    Vrouw verplicht man in hondenhok te slapen en vleesafval te eten

    Oud-Turnhout -

    Hij moest slapen in een hondenhok en beschimmeld brood eten. Bovendien kreeg hij slagen met een bezem op het hoofd. De rechter in Turnhout veroordeelde een vrouw uit Antwerpen tot 36 maanden cel voor de mishandeling van haar man.

    De hallucinante feiten deden zich voor in een bos in het Kempense Oud-Turnhout. Taja D. (61) uit Antwerpen had er samen met haar 67-jarige echtgenoot een buitenverblijf. In mei 2013 alarmeerden de buren de politie. De agenten troffen de man aan met verwondingen aan het linkeroog en de pols. Hij had ook littekens op de schouder.

    “Dagelijks word ik met een houten blok of een bezem op het hoofd geslagen door mijn vrouw terwijl ik op mijn knieën moet gaan zitten”, verklaarde hij. “Sinds begin 2013 mag ik niet meer slapen in het chalet, maar moet ik overnachten in het houthok, het hondenhok of de open lucht.”

    Drinken moest de man naar eigen zeggen uit een vijver op het domein. “Al zes jaar heb ik geen warm eten meer gezien. Ik moet het stellen met beschimmeld brood en vleesafval dat ik buiten moet opeten”, zei hij. “Mijn behoefte doe ik in het bos.”

    Oud brood voor de paarden

    Op 17 juni 2014 volgde een nieuwe huiszoeking. De man waste zich toen nog altijd met regenwater. Hij kreeg naar eigen zeggen oud brood dat bestemd was voor de paarden, waar hij een maand mee moest toekomen.

    De rechter in Turnhout veroordeelde Taja D. gisteren voor de onmenselijke behandeling van haar echtgenoot. “De vaststellingen van de verbalisanten laten niets aan de verbeelding over”, sprak rechter Willemijn Verhoeve. “De beklaagde is agressief en hoogbegaafd. Een machotype.”

    28-01-2016 om 22:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen zijn wereldkampioen bonnen sparen

    Het leven is al duur genoeg door die smeerlappen van de NVA

    28-01-2016 om 14:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    27-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weyts: “Vlaanderen laten betalen voor Brusselse tunnels? Kan niet”

    Weyts: “Vlaanderen laten betalen voor Brusselse tunnels? Kan niet”

    Weyts jou ploeg van de lul De Wever doet niets anders dan geld stelen van de werk mens

    Weyts: “Vlaanderen laten betalen voor Brusselse tunnels? Kan niet”


    Als het van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) afhangt, zal het Vlaams Gewest niet meebetalen aan de renovatie van de Brusselse tunnels. “Als je bevoegd bent, dan ben je ook verantwoordelijk en niet alleen voor de lusten, ook voor de lasten. Als men vaststelt dat de Brusselse regering in heden en verleden niet gedaan heeft wat moest of wat moet, ook dan ben je verantwoordelijk en kan je toch niet de factuur of een deel ervan doorsturen naar anderen”, aldus Weyts.

    Een aantal Franstalige politici wil dat de federale regering en de gewesten samenwerken om de Brusselse mobiliteitsproblemen op te lossen nu er problemen blijken met de Brusselse tunnels. “Er zijn investeringen nodig. Op Belgisch niveau moeten de federale regering en de Brusselse, Waalse en Vlaamse regering samen rond de tafel gaan zitten om een oplossing te vinden’, zei Onkelinx op de RTBF-radio. MR-vicepremier Didier Reynders zit op dezelfde golflengte. “Federaal en gewesten moeten samenwerken over hoe we het Gewestelijk Expresnet (GEN), de metro en de renovatie van de tunnels moeten aanpakken”, zei hij op Bel-RTL

    Maar volgens Vlaams minister Ben Weyts kan het niet dat Vlaanderen mee zou opdraaien voor de renovatiekosten van de Brusselse tunnels. Brussel moet zijn verantwoordelijkheid opnemen en de factuur niet doorsturen, is de boodschap van Weyts. Weyts: “Dat de Vlamingen gebruik maken van de Brusselse infrastructuur doet niet ter zake. Ik vraag toch ook geen geld aan het Waals en Brussels gewest voor pakweg het onderhoud van de E40 omdat Walen en Brusselaars in groten getale naar de kust rijden. Tot slot, werd op basis van de vermeende last van de pendel, in de zesde staatshervorming, 500 miljoen extra voorzien voor het Brussels Hoofdstedelijk gewest.”

     

    27-01-2016 om 21:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    26-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud genoeg voor seks, maar te jong voor sigaretten? Allez, allez

    "Oud genoeg voor seks, maar te jong voor sigaretten? Allez, allez" 

    Zijn jully op jully kop gevallen en blijven bonken

    Minister van Volksgezondheid Maggie De Block is niet geneigd de minimumleeftijd om sigaretten te mogen kopen op te trekken tot 18 jaar. Dat herhaalt ze nog eens in een interview met Het Laatste Nieuws. "Als je met 16 oud ­genoeg bent voor seks, ben je dan te jong om ­sigaretten te ­kopen?"

    N-VA, CD&V, de Hoge Gezondheidsraad en zelfs de tabaksfabrikanten ... Allemaal kunnen ze zich vinden in het voorstel om de leeftijd waarop het toegestaan is om tabak te kopen op te trekken van 16 naar 18 jaar - net zoals in de meeste andere EU-landen al het geval is. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block is echter minder overtuigd.

    "Onze administratie is momenteel bezig met de overzetting van de EU-richtlijn van 3 april 2014 over tabak", zei ze vorige week. "Die richtlijn bevat ook maatregelen die het gebruik van tabak ontmoedigen: foto’s met de schadelijke gevolgen moeten groter op het pakje komen. Op het pakje moet de tekst ‘roken doodt-stop nu’ komen. En vanaf 2020 moeten aroma’s worden verboden. Zodra er ruimte is, onderzoeken we deze voorstellen", zegt De Block.

    Een standpunt dat ze dit weekend in Het Laatste Nieuws nog eens herhaalt. Als ­liberale minister van Volksgezondheid gunt ze iedereen de ­vrijheid om zijn ­eigen keuze te maken, ook al is het de verkeerde. "Als je met 16 oud ­genoeg bent voor seks, ben je dan te jong om ­sigaretten te ­kopen? Allez allez. Op 16 ben je ­volwassen", is haar redenering.

    Een vergelijking die alvast CD&V-voorzitter Wouter Beke de wenkbrauwen deed fronsen.

    26-01-2016 om 22:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    25-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt er een referendum over het Gentse mobiliteitsplan?

    Komt er een referendum over het Gentse mobiliteitsplan?

    De lul van de NVA

    Komt er een referendum over het Gentse mobiliteitsplan?

    Gent - De Gentse N-VA wil dat er een referendum komt over het Gentse mobiliteitsplan. Fractieleider Siegfried Bracke kondigt aan in februari een voorstel te zullen doen in de gemeenteraad om een referendum te organiseren. Welke vraag er gesteld zou moeten worden in het gevraagd referendum, laat Bracke in het midden. 'Maar 'vindt u ook niet dat het mobiliteitsplan moet worden ingetrokken. Dat wordt het niet', zegt Bracke

    Het nieuwe mobiliteitsplan van Gent is in september al formeel goedgekeurd door de Gentse gemeenteraad. Maar door de lancering van het circulatieplan, een cruciaal onderdeel van het mobiliteitsplan, is het debat opnieuw opgewakkerd. In een blogpost op zijn website kondigt de Gentse N-VA-fractieleider Siegfried Bracke vrijdag onder de titel An offer they can't refuse aan dat hij wil proberen om een referendum te organiseren.

    Een referendum kan enkel gehouden worden als 10 procent van de inwoners van een stad of gemeente dat vraagt. In Gent betekent dat 25.000 handtekeningen. De tweede optie is dat de gemeenteraad de opdracht geeft tot een referendum. Er moet één vraag gesteld worden, die beantwoord kan worden met ja of neen. Iedereen ouder dan zestien jaar mag stemmen. De uitslag is niet bindend.

    Bracke wil op de gemeenteraad van februari een voorstel indienen dat de organisatie van een referendum in gang te zetten. 'Niet bedoeld als vertraging of zelfs obstructie. Het kan perfect binnen de timing van het stadsbestuur: het circulatieplan wordt in praktijk gebracht in april 2017… Een referendum is bovendien niet bindend: paarsgroen kan vinden dat de mensen zich vergissen, en er toch mee doorgaan', schrijft Bracke.

    Stadshal

    Het laatste referendum in Gent dateert van 1997 over de toekomst van het Emile Braunplein. Er was toen een parkeergarage gepland onder het Braunplein, het sluitstuk van het mobiliteitsplan dat Sas van Rouveroij op 3 november 1997 had gelanceerd. Er kwam fel protest, onder andere van Agalev (nu Groen) en CVP (nu CD&V), en een volksraadpleging werd afgedwongen. Filip Watteeuw (nu schepen van Mobiliteit) was samen met Dirk Holemans (nu gemeenteraadslid) een van de gangmakers van het protest.

    Vld en de toenmalige PS riepen in 1997 de Gentenaars op om niet te stemmen. Maar op 14 december kwam er iets meer dan 40 procent van de kiezers opdagen, waardoor er kon worden geteld. De parkeergarage werd massaal afgewezen. Het college besloot zich neer te leggen bij het resultaat, hoewel de volksraadpleging ook toen niet-bindend was. De parking kwam er nooit.

    Wat er dan op het eventuele nieuwe referendum-biljet moet komen, laat Bracke in het midden. 'Ik kan al zeggen wat het beslist niet wordt: vindt u ook niet dat het mobiliteitsplan moet worden ingetrokken? Dat wordt het dus niet.'

     

    25-01-2016 om 22:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    24-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Militairen blijven nog tot 1 maart op straat

    Militairen blijven nog tot 1 maart op straat

    Natuurlijk als ze al het gespuis laten vrij rondlopen zijn de grote heren zelf bang

    De ministerraad heeft beslist de inzet van militairen op straat te verlengen tot 1 maart. Het gaat om duizend militairen, van wie er maximaal 700 op straat worden ingezet voor bewakingsopdrachten.

    Het is ondertussen al een jaar geleden dat de militairen in het straatbeeld verschenen. Dat was op 17 januari, twee dagen na de antiterreuroperatie in Verviers. Vrijdag besliste de regering de inzet van militairen ter ondersteuning van de politie te behouden en te verlengen. Dat gebeurt na advies van het Strategisch Comité voor Inlichting en Veiligheid en als gevolg van het algemene dreigingsniveau 3, op een schaal van 4.

    Voor aanvang van het kernkabinet liet MR-vicepremier Didier Reynders al horen dat het dreigingsniveau nog steeds de aanwezigheid van de militairen vereist. Niettemin opperde hij een reeks aanpassingen aan de modaliteiten. Reynders citeerde daarbij de keuze van de gepantserde voertuigen en de keuze van de uniformen, maar die zaken moeten progressief worden bekeken, aldus de Franstalige liberaal. In regeringskringen valt te horen dat een specifieke uitrusting voor militairen die bewakingsopdrachten uitvoeren wordt onderzocht.

     

    24-01-2016 om 22:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    23-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peumans vraagt Bourgeois om minister Weyts op de vingers te tikken

    Peumans vraagt Bourgeois om minister Weyts op de vingers te tikken

    De NVA een bende lullen

     Peumans vraagt Bourgeois om minister Weyts op de vingers te tikken

    Uit een gelekte brief van Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) aan Vlaams minster-president Geert Bourgeois blijkt dat partijgenoot en minister Ben Weyts zijn rol in het parlement niet naar behoren invult. Peumans vraagt aan Bourgeois om Weyts op de vingers te tikken.

    Om de werking tussen het parlement en de regering te stroomlijnen, zitten Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans en regeringsleider Geert Bourgeois op geregelde tijdstippen samen. Bedoeling is dan vooral om wederzijdse werkafspraken te maken.

    Dat gebeurde ook na een gesprek op woensdag 13 januari. In een brief van Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans aan Bourgeois van 18 januari staan de toen gemaakte afspraken netjes opgelijst. Persagenschap Belga kon die brief inkijken. In de brief staat ook opvallende kritiek van Peumans aan het adres van N-VA-minister Ben Weyts.

    “Weyts moet vragen respecteren”

    Zo kan het voor Peumans bijvoorbeeld niet door de beugel dat Weyts zelf communiceert over zaken die zijn opgevraagd door parlementsleden. Peumans suggereert ook dat Weyts niet alle parlementsleden op dezelfde manier informeert.

    ‘U (Bourgeois, red.) zal minister Weyts er nogmaals op wijzen dat hij het initiatiefrecht van een vraagsteller moet respecteren tot het embargo op de verspreiding van het antwoord is verstreken en dat hij alle volksvertegenwoordigers, zowel van meerderheid als van oppositie, op dezelfde manier moet informeren.’

    Opvallende voorstellen

    Naast een reeks kleinere praktische en technische afspraken is er ook sprake van enkele opvallende voorstellen. Zo blijkt dat Bourgeois heeft voorgesteld om de formule van de traditionele 11 juliviering in Brussel bij te sturen. De traditie wil dat het Vlaams Parlement een viering organiseert in het Brusselse stadhuis. Naast een toespraak van de parlementsvoorzitter neemt dan ook een schepen van de stad Brussel het woord.

    Bourgeois heeft nu voorgesteld de viering mee te laten organiseren door de regering en om het Brusselse stadhuis in te ruilen voor een andere locatie, bijvoorbeeld de KVS. Die piste is niet helemaal nieuw, maar omwille van het symbolische karakter van de locatie heeft men in het verleden vastgehouden aan het Brusselse stadhuis. Het voorstel van Bourgeois zal worden voorgelegd aan het Uitgebreid Bureau van het parlement, zeg maar het orgaan dat verantwoordelijk is voor het politieke bestuur van het parlement.

    Fiscale hervormingen

    Peumans hamert er in de brief aan Bourgeois ook nog eens op dat ‘grondige fiscale en andere hervormingen’ niet meer mogen afgehandeld worden via het programmadecreet, het decreet dat de begroting begeleidt. Het is een nagel waar Peumans al langer op klopt. Bij het laatste programmadecreet ging het dan vooral over de hervorming van de verkeersfiscaliteit en de invoering van de Vlaamse energieheffing of ‘Turteltaks’.

    In de brief staat tot slot nog te lezen dat het geactualiseerde samenwerkingsakkoord tussen Vlaanderen en de Duitstalige Gemeenschap zal ondertekend worden op 24 februari in het Errerahuis, de ambtswoning van de Vlaamse regering.

     

    23-01-2016 om 23:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!