Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    27-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staking cipiers gaat voort: Sint-Gillis verwerpt akkoord

    Staking cipiers gaat voort: Sint-Gillis verwerpt akkoord

    In de gevangenis van Sint-Gillis hebben de cipiers het voorakkoord met minister van Justitie Koen Geens verworpen. Dat bevestigt ACOD-vakbondsafgevaardigde Kurt Sissau aan de redactie van VTM NIEUWS. De cipiersstaking die nu al meer dan vier weken duurt, blijft dus doorgaan.

    Gisteren maakten de vakbonden bekend dat een voorstel van minister Koen Geens zou worden voorgelegd aan de achterban. Enkel in Sint-Gillis zou dat nog voor het weekend gebeuren, in de andere gevangenissen werd sowieso gestaakt tot maandag.

    Het nieuwe voorstel van de minister voorziet erin dat er met de 480 extra aanwervingen tegen midden 2017 7.075 personeelsleden zullen zijn in het Belgische gevangeniswezen. Tegen dan moet het aantal gevangenen gedaald zijn tot minder dan 10.000. De gevangenissen zullen op vrijwillige basis kunnen kiezen of ze hun manier van werken - rationalisering - zullen aanpassen. Indien hiervoor gekozen krijgen de gevangenisbewakers een flexibiliteitspremie, om het loonverlies te compenseren.

    Daarnaast belooft de minister de verouderde infrastructuur aan te pakken. Koen Geens maakt hiervoor 56 miljoen euro vrij, 46 miljoen voor gewone aanpassingswerken en 10 miljoen euro voor urgente beveiligingswerken. De minister wil dit alles verwezenlijkingen tegen het midden van 2017. Dan vindt er een evaluatiemoment plaats van de ingeslagen koers.

    27-05-2016 om 15:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    26-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NMBS: 'Hinder staking kan in heel het land voelbaar zijn'

    NMBS: 'Hinder staking kan in heel het land voelbaar zijn'

    NMBS: 'Hinder staking kan in heel het land voelbaar zijn'

    De Franstalige spoorbonden CGSP en CSC leggen al woensdagavond om 22 uur het werk neer. De aankondiging volgt op een spontane actie die woensdagnamiddag uitbrak over extra recuperatiedagen en staat los van de spoorstaking op dinsdag 31 mei die al gepland was. Vanmiddag vond een overleg plaats tussen directie en vakbonden maar dat draaide op niets uit.

    Volgens Michel Abdissi, de voorzitter van het socialistische CSGP, zullen de belangrijke stations geblokkeerd worden, net als de werkplaatsen. De reden van de staking is de beslissing van HR Rail, de personeelsdienst van de NMBS, om het personeel een tot twee kredietdagen minder toe te kennen. Kredietdagen zijn extra recuperatiedagen die het personeelsleden kunnen opnemen als ze meer dan de voorziene 36 uur per week gewerkt hebben.

    ‘Vandaag hebben alle werkplaatsen het werk neergelegd. Treinbegeleiders en -bestuurders zullen de actie verderzetten, omdat de directie weigert naar de verzoeken van personeel te luisteren’, aldus Abdissi. Toch zijn niet alle bruggen opgeblazen. ‘Wij wachten op een nieuwe uitnodiging om met de directie rond de tafel te gaan zitten.’

    ‘Tot de finish’

    Het socialistische CSGP spreekt van een staking ‘tot de finish’, maar het meer gematigde CSC toont zich voorzichtiger. ‘Wij hopen dat de directie het debat snel opnieuw wil aangaan’, zegt Isabelle Bertrand van CSC.

    De staking van het gemeenschappelijk vakbondsfront begint om 22 uur woensdagavond. ‘Pendelaars moeten de kans krijgen om thuis te geraken’, vertelt een vertegenwoordiger van CSGP Brussel. Het is niet bekend wat de impact op het treinverkeer in Vlaanderen zal zijn.

    'Het treinverkeer zou vanaf woensdagavond 22.00 uur worden gehinderd', bevestigt de NMBS. 'Het is onmogelijk de exacte impact en de plaats van de stakingsacties te voorspellen: deze kan regionaal verschillen maar door de integratie van het Belgische spoorwegnetwerk kan de hinder in heel het land voelbaar zijn.'

    De spoorwegmaatschappij raadt daarom haar klanten aan de informatiekanalen van NMBS te volgen via de website, op Twitter en Facebook, de app en de aankondigingen in de stations.

    Overleg

    Eerder vandaag werd het werk al onderbroken in de werkplaatsen van Schaarbeek, Vorst, Kinkempois, Salzinnes, Cuesmes, Charleroi. Ook in Mechelen werd het werk neergelegd. 'De onvrede zit zo diep, dat we niets kunnen garanderen voor donderdag', verklaarde ACOD-vakbondsman Ludo Sempels eerder al.

    Om 13.00 uur was er een overleg tussen directie en vakbonden, die eisten dat de maatregelen van december werden ingetrokken. In dat geval waren ze bereid over de nodige productiviteitsverhogende maatregelen te praten, aldus Sempels. 'Voor de directies is het niet mogelijk om deze maatregelen opnieuw in te trekken zonder garanties op alternatieven die de oorsponkelijke doelstellingen even goed behalen', klonk het dan weer bij HR Rail. 

    'Voor de directies is het niet mogelijk om deze maatregelen opnieuw in te trekken zonder garanties op alternatieven die de oorsponkelijke doelstellingen even goed behalen', aldus HR Rail nog. Het wees er eerder op de dag al op dat de bonden vijf maanden de tijd hebben gehad om met alternatieven te komen, wat volgens HR Rail niet gebeurde. 'We hebben wel degelijk voorstellen gedaan, deze namiddag nog', stelde Sempels.

    Raad van State

    De maatregel maakt deel uit van de productiviteitsverhogingen die van het spoorpersoneel gevraagd worden en die in december door de spoordirectie werden goedgekeurd, verklaarde Isabelle Bertrand van de Franstalige vleugel van de christelijke spoorbond (CSC-Transcom). De bond trok tegen die beslissing overigens naar de Raad van State, die nog geen uitspraak deed.

    Maar de socialistische vakbond CGSP-Cheminots stelt dat HR-Rail niet heeft gewacht op die uitspraak om het aantal kredietdagen van de werknemers te verminderen. 

    26-05-2016 om 19:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    25-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie vergelijkt, kan op een jaar tot 240 euro besparen op de gsm-factuur

    Wie vergelijkt, kan op een jaar tot 240 euro besparen op de gsm-factuur

    Ja en toch zijn er klachten van mensen met lage lonen , betogen dat alles duurder wordt maar al hun kinderen zitten nen hele dag op de gsm te roefelen. Waar is de objectiviteit

     

    Consumenten met een gemiddeld verbruik die prepaid bellen met de gsm kunnen op een jaar tot 240 euro besparen. Dat is het verschil tussen de goedkoopste tariefplannen en promoties van de verschillende telecomoperatoren die het BIPT jaarlijks becijfert. Wie een gsm-abonnement heeft, kan tot 200 euro per jaar besparen, zo meldt de Belgische telecomregulator.

    Het BIPT keek voor de vergelijking dit jaar naar de tariefplannen die op 1 maart aanwezig waren op de vergelijkingswebsite www.bestetarief.be. Voor mobiele diensten (mobiel internet incluis), vaste telefonie, vast internet en bundels ('triple play') keek de telecomregulator naar de prijsverschillen tussen de goedkoopste tariefplannen van alle operatoren.

    Consumenten met een gemiddeld profiel kunnen zo ook tot 120 euro per jaar besparen op vaste telefonie, tot 480 euro per jaar voor internet en tot 240 euro per jaar bij een bundel met vaste telefonie, internet en televisie.

    Voor mobiele telefonie met een abonnement stelt het BIPT een gemiddeld gebruik gelijk aan 120 minuten, 100 sms'en en 50 mb data. Weliswaar dus een profiel met een zeer beperkt dataverbruik. De onderzochte formules variëren hier van 8 tot 25 euro per maand, of 17 euro verschil. Voor het profiel 'smartphone intensief gebruik' (300 minuten, 5.000 sms'en, 3 gb) varieert het maandelijks abonnement postpaid, inclusief promoties, zelfs van 23,75 tot 80,6 euro.

    "Samenvattend kan men stellen dat anno 2016 nog steeds belangrijke prijsverschillen merkbaar zijn tussen de goedkoopste aanbiedingen op de verschillende marktsegmenten van de Belgische telecomsector", klinkt het. Consumenten doen er daarom niet alleen best aan de prijzen te vergelijken en van tariefplan of operator te veranderen. Ook de factuur optimaliseren door goede opties te activeren valt aan te raden.

    25-05-2016 om 19:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    24-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbonden schieten voorstel Torfs af: 'We stoppen niet met staken'

    Vakbonden schieten voorstel Torfs af: 'We stoppen niet met staken'

    Torfs blijf jij maar bij je kerk daar  komt ook geen volk meer

    Vakbonden schieten voorstel Torfs af: 'We stoppen niet met staken'

    De oproep van KU Leuven-rector Rik Torfs aan de vakbonden om een half jaar tot een jaar niet te staken, wordt niet positief onthaald. 'Gaat de regering dan ook een tijdlang geen maatregelen nemen waardoor wij niet moeten staken', reageren de bonden in Het Laatste Nieuws.

    Opnieuw een staking. Zucht. Heel wat mensen reageerden vrijdag op die manier toen de spoorbonden een nieuwe stakingsdag aankondigden. Op 31 mei - pal in de examens - dan nog. Rik Torfs, rector van de KU Leuven, vindt het niet kunnen. “Iedereen kan wel iemand pijn doen, als hij of zij dat wil. Maar het is daar het moment niet voor”, zegt hij. 'Er waren de aanslagen, we zijn een broeihaard van terroristen, economisch wil het niet vlotten en Brussel is in slechte staat. Het zorgt ervoor dat het buitenland met veel medelijden naar ons landje kijkt.'

    En dus zou het volgens Torfs beter zijn om even niet te staken. 'Een halfjaar tot een jaar. Want ik denk dat we nu beter even solidair zijn en het collectieve belang op het eigenbelang laten primeren. We leven in tijden dat er veel jaloezie heerst. Dat is eigenlijk spijtig. In moeilijke momenten zou het anders moeten zijn. Solidariteit uit het hart: noem me naïef, noem me sentimenteel, maar ik geloof echt dat het kan.'

    De vakbonden hebben een duidelijk antwoord klaar voor Torfs: neen. 'Zal de regering dan een halfjaar tot een jaar geen maatregelen doorvoeren, zodat wij niet verplicht worden om te staken', vraagt ABVV-woordvoerster Gina Heyrman zich af. 'Zijn oproep is nobel, maar Torfs kijkt alleen naar ons. Terwijl wij net reageren op een beleid dat nefast is voor onze samenleving. Richt u dus ook tot het beleid, meneer Torfs.'

    De christelijke vakbond ACV denkt er net zo over. 'Torfs vergeet één essentieel element: staken gebeurt niet lichtzinnig. De mensen voelen zich bekocht door de regering en ze hebben het gevoel dat er niet naar hen wordt geluisterd.'

    24-05-2016 om 21:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (18)
    23-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V-burgemeester:

    CD&V-burgemeester: "Beke luistert niet naar partijbasis"

    Cdn-v kan de meubels nog redden maar daar is 5 minuten politieke moed voor nodig.de stekker uittrekken, fouten toegeven en verbeteren en vergeet niet dat de kleine man (werknemer) beter positief bejegend word dan agressief met bedreigingen van boetes van deze neo libs die niets anders doen dan belastingen ontduiken en rijkelijk leven

    CD&V was altijd de partij van het gezin, een sociale partij. Niet moeilijk dat hun kiezers zich van hen afkeren nu ze meedoen aan zo'n asociale regering. Vroeger was CD&V een typische centrumpartij, en de ruk naar rechts is hen zuur opgebroken.

    ik vrees dat de 13% nog veel is ... CD&V is verleden tijd. Ze hebben één keer teveel gekozen voor de postjes en de vetpotten . Ze hadden nooit met NVA en VLD in zee mogen gaan. Ze wisten dat ze gingen verliezen .. maar de vetpotten lonkten ze moesten en zouden mee hun zakken vullen.... arm vlaanderen.

    Ongelooflijk moedig van deze burgemeester! Chapeau! Hij heeft overschot van gelijk! CD&V moet terug evolueren naar de volkspartij die CVP was. Nu BDW/N-VA achterna hollen breekt hen zuur op. De stekker eruit, NU! Alleen zo kunnen ze nog hun vel (en dat van alle Belgen) redden! Het moet maar eens gedaan zijn met deze asociale regering van en voor de rijken. Het is tijd dat er terug een regering van het volk aan de macht komt!

     

    Wouter Beke op de CD&V-familiedag Plopsa De Panne. © belga.

    "Je luistert niet naar de echte partijbasis. Je laat je voeden door politiek personeel dat de voeling met de realiteit kwijt is." Dat zegt de CD&V-burgemeester van Kuurne op de sociale media aan het adres van voorzitter Wouter Beke. Die heeft de burgemeester onmiddellijk uitgenodigd voor een gesprek.

    "Ik ben inderdaad niet naar Plopsaland voor de CD&V-gezinsdag, beste Wouter Beke", zegt Francis Benoit, burgemeester van Kuurne, op Facebook. "Als CD&V-burgemeester maak ik me nochtans zorgen over onze partij. Ik vrees dat de peiling van 13 procent de waarheid is."

    De partijtop blijft volgens Benoit doof voor de ergernis in de rangen. "Het is tijd voor leiderschap en luisterbereidheid. Stop deze valse partijdemocratie. Stop het Plopgedoe, CD&V. Wees meer", stelt hij.

    Mails en interne opmerkingen blijven onbeantwoord, dixit de burgemeester. "Word wakker en ga tussen de echte mensen. Niet enkel de afdelingen met de meest trouwe leden", roept Benoit op. "Veel CD&V-politici en collega's zullen dit bericht niet durven liken en delen. Ook zij zijn gefrustreerd, maar durven niet want het establishment beslist en beschikt. Ik ben constructief bereid om intern verder te debatteren. Tegen de stroom in, maar voor het steeds armer wordende Vlaanderen."

    23-05-2016 om 21:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    22-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komiek Gaston Berghmans overleden

    Komiek Gaston Berghmans overleden

    Komiek Gaston Berghmans overleden

    De Antwerpse komiek Gaston Berghmans is zaterdagochtend overleden. Dat maakte zijn familie deze voormiddag bekend. De legendarische Antwerpse komiek werd 90, had een rijke carrière en werd onlangs nog gehuldigd, onder andere door burgemeester Bart De Wever. Berghmans woonde in Merksem maar verbleef al een tijd in een zorgcentrum in Schoten.

    Het was zender ATV die het nieuws bekend maakte, en daarna werd het bevestigd door de familie. Gaston - in Vlaanderen wereldberoemd met het duo ‘Gaston en Leo’- werd 90 jaar en kreeg daar onlangs nog een huldeprogramma voor op vtm. In 2010 kreeg hij een bronzen standbeeld in zijn gemeente Merksem, dat zijn bekende personage ‘Joske Vermeulen’ voorstelde.

    De betekenins van Gaston Berghmans voor het Vlaamse entertainment is enorm. Hij maakte als piepjonge komiek al furore op de Antwerpse theaterpodia en acteerde in komische films, die in de jaren 80 enorm succes kenden. Met zijn collega-komiek Leo Martin vormde hij een legendarisch showduo en hij realiseerde tot op hoge leeftijd ook een zeer succesvolle tv-carrière. 

    Gaston Berghmans was getrouwd met Jenny. Samen hebben ze een dochter, Chantal. Nog tot enkele maanden voor zijn dood zorgde zijn vrouw voor hem op hun appartement aan de Bredabaan in Merksem. Daarna verhuisde Berghmans naar een rust- en verzorgingstehuis in Schoten, waar hij op 21 mei 2016 overleed. Hij werd 90 jaar.

    22-05-2016 om 21:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    21-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling: N-VA krijgt forse klap, Vlaams Belang wint

    Peiling: N-VA krijgt forse klap, Vlaams BelanWijg wint

    willen nieuwe verkiezingen

    Er zijn er nog altijd die het niet begrepen hebben de socialistische familie is de grootste van het land.

    Als we deze regering laten doen tot volgende verkiezing dan zijn de gewone burgers alles al kwijt!! Met uitzondering van de 15% die elke minuut hierdoor rijker en rijker wordt. Stop deze terreur!!!Stop de sociale afbraak!!!

    om de N-va en Open Vld buiten spel te zetten bij de volgende verkiezingen moet de Spa de hoogste score halen een 25%, gaan dan samen gaan met CD&V, de Groenen en de pvda, om de meerderheid te halen, N-va zal 15% halen en Vlaams Belang 20%,

    Mochten het nu verkiezingen zijn, dan is N-VA de grote verliezer en Vlaams

    Belang de grote winnaar. N-VA zakt van ruim 32 naar iets meer dan 24 procent, vergeleken met de federale verkiezingen van 2 jaar geleden. Vlaams Belang stijgt van bijna 6 naar net geen 14 procent. Dat blijkt uit een enquête van Het Laatste Nieuws, VTM NIEUWS, RTL en Le Soir bij zo'n 1.000 Vlamingen.

    Ook CD&V krijgt klappen: de partij zakt van 16 naar 13,8 procent. Open Vld krabbelt wat overeind met 13,2 procent. Dat is iets beter dan in januari.
        
    Bij de oppositie niks dan winnaars: sp.a groeit door naar 15,6 procent. Groen zit aan 11,1 procent.
        
    Maar dé grote winnaar van de peiling is dus Vlaams Belang. Met 13,9 procent van de stemmen is ze de derde partij van Vlaanderen, groter dan CD&V. Ook PVDA+ stijgt, maar blijft hangen net onder 5 procent.
        
    In de lijst van de populairste politici is er op het eerste gezicht niets veranderd: Maggie De Block blijft op één, premier Charles Michel op twee en Bart De Wever op drie. Maar ze halen alle drie een veel lagere score dan bij de vorige peiling.

    Created with Raphaël 2.1.2
    PVDA+
    10.0
    4.8
    20.0
    30.0
    24.2
    N-VA
    15.6
    Sp.a
    13.9
    Vlaams Belang
    13.8
    CD&V
    13.2
    Open Vld
    11.1
    Groen
    4.8
    PVDA+
    Foutenmarge: 3,2 procent

    "Regering Michel gaat er fors op achteruit"

    Uit De Grote Peiling blijkt dat niet alleen de N-VA zwaar verlies lijdt. De regering Michel gaat er in haar geheel fors op achteruit. Ze haalt in de Kamer zelfs geen meerderheid meer, als er nu verkiezingen zouden komen. Volgens politicoloog Carl Devos moet de regering minder kibbelen.

    21-05-2016 om 22:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever kritisch voor eigen coalitie: “Straalt geen ambitie uit”

    De Wever kritisch voor eigen coalitie: “Straalt geen ambitie uit”

    WEG MET DE NVA U PLAATS IS IN DE ZOUT MIJN,EN NEEM GANS JE PLOEG MEE

    De Wever kritisch voor eigen coalitie: “Straalt geen ambitie uit”

    Bart De Wever heeft vrijdagavond forse kritiek geuit op de federale regering en de coalitie, waar de N-VA-voorzitter met zijn partij deel van uitmaakt. “Ze straalt geen collectieve ambitie uit”, aldus de Antwerpse burgemeester na een nieuwe woelige week.

    Het stormt binnen de federale regering. De rampzalige peiling van woensdag heeft nog eens pijnlijk duidelijk gemaakt wat al een hele tijd duidelijk is: zo kan het niet verder. Het onderlinge geruzie moet dringend stoppen, beseffen alle regeringspartijen.

    Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever is zich bewust van de benarde situatie. “De federale coalitie schiet op dit moment heel erg tekort”, zei de Antwerpse burgemeester vrijdagavond in De Afspraak op Canvas. “We zitten in een perfecte storm. Er zijn heel veel zaken die op hetzelfde moment opgelost moeten worden.”

    Geen geld

    “We moeten heel veel investeren, maar er is geen geld. We moeten het overheidsbeslag afbouwen, maar we mogen de belastingen niet verhogen. De competitiviteit moet ook omhoog, dat komt allemaal snel op ons af. De veiligheidscultuur moet opgebouwd worden vanuit het niets en Defensie was bijna dood, dat moet allemaal opnieuw opgebouwd worden. Mensen willen dat natuurlijk het liefst van vandaag op morgen, maar ze willen er zelf niet meer toe bijdragen. Dan wordt het moeilijk.”

    De Wever is ook het geruzie binnen de federale regering en de coalitie beu, waardoor de kritiek vanuit de bevolking er niet minder op wordt. “De realiteit is minder erg dan hoe het voorgesteld wordt, maar de federale coalitie straalt geen collectieve ambitie en geen eensgezindheid uit en dat is nu een van de grootste problemen. Ze falen in het schetsen van perspectief.”

    Een failed state is België overigens niet, vindt De Wever, wel een failed nation. “Het land bestaat uit twee democratieën, dus het kan allemaal efficiënter.” Daarbij pleit De Wever nog eens voor een confederale staat.

    21-05-2016 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    19-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling: N-VA krijgt forse klap, Vlaams Belang wint

    Peiling: N-VA krijgt forse klap, Vlaams Belang wint

    De meeste aangekondigde besparingen moeten zich nog laten voelen. . Graag nog een peilingske binnen enkele maanden. . CD&V , trek er nu de stekker uit vooraleer men de magische 5 % nadert. . De ongeveer 15 % zelfstandigen maken dat de Open VLD voor eeuwig en altijd rond dat percentage zal blijven draaien. . Nog 0,2 % en de PVDA mag meespelen en kan , samen met de waalse PTB een tegengewicht voor het rechtse asociale geheel vormen.

    Hopelijk het begin van het einde ... het gewone volk begint blijkbaar zijn verstand terug te krijgeH

    is normaal de grootse teleurstelling van de laatste 50 jaar den nva . de grote jan uithangen op de kosten van de kleine werkende mens dit word cash betaald bij de volgende verkiezingen , ik hoop dat de belg nu eens uit zijn vel schiet en de traditionele partijen afstraft

    Diegéne die zorgt dat de mensen méér en méér moeten betalen,voor van alles en nog wat,zullen de klappen wel krijgen! Mensen laten minder en minder met zich sollen! Wij zijn het beu !!!

    De bende rechtse dieven mogen nu al beginnen uitkijken naar een andere job. Ze denken toch niet dat de mensen hun leugens, de hogere pensioenleeftijd en de veelvuldige extra belastingen bij de volgende verkiezingen zullen vergeten zijn. Er zijn zaken gebeurd die niet in hun programma stonden en die voor de verkiezingen ten stelligste werden ontkend.

    Toch simpel. NVA heeft de hemel beloofd en de hel gegeven. Alle terug gewonnen stemmen van het VB vloeien nu terug en nog meer. Ik hoop dat ze nog meer taksen, belastingverhogingen, nieuwe belastingen uitschrijven zodat al die partijen onder de 5% gaan. Weg ermee. Leugenaars en dieven genoeg in Belgie.

    Hopelijk het begin van het einde ... het gewone volk begint blijkbaar zijn verstand terug te krijgeh

    Di Rupo werd vervangen door die Antwerpse rattenvanger en dat gaat ons land nog vele jaren zeer veel miljarden kosten, hopelijk zijn het zo vlug mogelijk terug verkiezingen en wil Di Rupo ons andermaal uit de achtergelaten rechtse vuiligheid trekken.

    Dat de wever met zijn rotte partij NVA maar op rot

    Mochten het nu verkiezingen zijn, dan is N-VA de grote verliezer en Vlaams Belang de grote winnaar. N-VA zakt van ruim 32 naar iets meer dan 24 procent, vergeleken met de federale verkiezingen van 2 jaar geleden. Vlaams Belang stijgt van bijna 6 naar net geen 14 procent. Dat blijkt uit een enquête van Het Laatste Nieuws, VTM NIEUWS, RTL en Le Soir bij zo'n 1.000 Vlamingen.

    Ook CD&V krijgt klappen: de partij zakt van 16 naar 13,8 procent. Open Vld krabbelt wat overeind met 13,2 procent. Dat is iets beter dan in januari.
        
    Bij de oppositie niks dan winnaars: sp.a groeit door naar 15,6 procent. Groen zit aan 11,1 procent.
        
    Maar dé grote winnaar van de peiling is dus Vlaams Belang. Met 13,9 procent van de stemmen is ze de derde partij van Vlaanderen, groter dan CD&V. Ook PVDA+ stijgt, maar blijft hangen net onder 5 procent.
        
    In de lijst van de populairste politici is er op het eerste gezicht niets veranderd: Maggie De Block blijft op één, premier Charles Michel op twee en Bart De Wever op drie. Maar ze halen alle drie een veel lagere score dan bij de vorige peiling.

    19-05-2016 om 22:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    18-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betogers zorgen voor ravage op kabinet Geens

    Betogers zorgen voor ravage op kabinet Geens

    Video: Video: Betogers zorgen voor ravage op kabinet Geens
     

    Deze voormiddag is een groep betogende cipiers en vakbondsmilitanten het kabinet van minister van Justitie Geens binnengedrongen. Ze sloegen een deur stuk en betraden het gebouw aan de Waterloolaan in Brussel. In de gang richtten ze ook vernielingen aan, de politie moest met traangas tussenkomen. De cipiers werden uiteindelijk verdrongen, maar de schade is aanzienlijk.

    De actie die hoofdzakelijk uitgaat van de Franstalige vakbonden, maar ondertussen steun krijgt uit alle sectoren, begon aan het hoofdkwartier van MR op de Brusselse Guldenvlieslaan. De cipiers bekogelden de gevel met honderden eieren en kleine voetzoekers. De actievoerders willen een duidelijk signaal sturen naar premier Charles Michel. "We zijn hier om te zeggen dat ze ons moeten geven wat we willen en dat is een terugkeer naar het personeelsplan van 2014.", aldus Michels Jacobs, verantwoordelijke voor Justitie bij de Franstalige vakbond CGSP.

    Vervolgens zakte de luide menigte af naar de FOD Financiën enkele tientallen meters verder op de Waterloolaan om ook bij minister van Justitie Koen Geens letterlijk stevig aan te kloppen op de deur en uiteindelijk ook binnen te vallen, nadat ze de ruit van de ingang hadden vernield. De betogers brachten in de inkomhal ook nog schade aan bloembakken aan, maar werden door de oproerpolitie rond 11.15 uur terug naar buiten verdreven. De deuren werden opnieuw gesloten.

    "Verontwaardigd, maar vastbesloten"
    Minister van Justitie Koen Geens uit zijn diepe verontwaardiging over het brute geweld dat gebruikt werd door de vakbondsmilitanten vanochtend. Dat meldt zijn kabinet in een persbericht. "Hoewel hij steeds bereid was met die delegatie te spreken, hebben de penitentiaire agenten het onderhoud geweigerd", staat er te lezen.

    De plannen voor vandaag blijven echter ongewijzigd. Vanmiddag om vier uur zit minister Geens opnieuw samen met de cipiersvakbonden. Volgens zijn kabinet is Geens meer dan ooit vastberaden om de penitentiaire hervorming waartoe hij zich geëngageerd heeft door te voeren.

    Zo groot is ravage kabinet Geens
    De ravage op het kabinet was groot. De inkomhal en hele ruiten sneuvelden. Overal lagen er documenten en zelfs een zware kopieermachine werd uit het raam gegooid. “ Het is zelfs verwonderlijk dat er geen gewonden zijn gevallen” zegt VTM NIEUWS journalist Faroek Özgünes.

    18-05-2016 om 21:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    17-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘België dreigt een schurkenstaat te worden’

    ‘België dreigt een schurkenstaat te worden’

    Groot gelijk 

    ‘België dreigt een schurkenstaat te worden’

    Het besparingsbeleid van de federale regering zet de administratie Justitie ertoe aan de wet niet na te leven en dreigt België om te vormen tot een schurkenstaat. ‘ Die scherpe taal sprak de eerste voorzitter van het Hof van Cassatie, Jean de Codt, zondag in Les Décodeurs op de Franstalige openbare omroep RTBF.

    ‘Welk respect verdient een staat die beknibbelt op zijn meest archaïsche functie, namelijk recht spreken? Die staat is niet langer een rechtsstaat, maar een schurkenstaat’, zei de Codt.

    Hij wijst erop dat de administratie Justitie zich voortaan het recht voorbehoudt niet langer vacante plaatsen te publiceren, en dus niet langer de wettelijk voorziene kaders op te vullen, zonder toelating van de administratie Financiën. ‘De wet wordt niet meer gerespecteerd’, aldus de Codt. Het Stabiliteitsplan heeft volgens de hoge magistraat tot gevolg dat het Justitieplan voortaan op ‘een groot sociaal plan’ lijkt.

    Dat het aantal geschillen toeneemt en er steeds minder gerechtelijk personeel is, maakt volgens de Codt dat de toegang tot de rechter - een mensenrecht - niet langer gegarandeerd dreigt te zijn. België kan een internationale veroordeling oplopen op het vlak van eerlijke rechtsbedeling en de redelijke termijn, maar ook voor de ‘barslechte detentievoorwaarden’ in de gevangenissen.

    De eerste voorzitter meent niettemin dat het vertrouwen met de regering niet verbroken is en dat de dialoog voortgaat, maar waarschuwt toch dat de justitiële wereld, indien nodig, de wettelijke wapens zal hanteren. Hij vindt overigens dat een rechter niet kan staken.

    17-05-2016 om 20:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    16-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weyts wil kilometerheffing voor auto's in Vlaanderen

    Weyts wil kilometerheffing voor auto's in Vlaanderen

    Weyts blijf van ons geld betaal zelf de kilometerheffing en laat ons met rust vuile dief , gans je ploeg van de NVA MAG VAN MIJ DOOD VALLEN ROTZAK

    Weyts: “Verbod op onverdoofd slachten moet in volgend regeerakkoord”

    Een kilometerheffing voor personenwagens is een idee dat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wel 'genegen' ligt. "Want dat kan leiden tot een belastingverlaging voor de Vlaming", aldus de N-VA'er zondag tijdens het middagnieuws op VTM. 

    "Nu zijn er zoveel buitenlandse chauffeurs die door Vlaanderen razen zonder dat ze 1 eurocent bijdragen aan de weginfrastructuur. Als we hen laten betalen, dan kunnen we de verkeersbelasting voor de Vlaming afschaffen, en de extra inkomsten van de buitenlanders gebruiken om te investeren in weginfrastructuur."

    Weyts verwees naar een "slimme kilometerheffing", met bijvoorbeeld andere tarieven 's nachts, maar wil die enkel "weloverwogen en bestudeerd" invoeren. Er staan twee proefprojecten op til, waarvan één over de theoretische onderbouw de komende weken aanvangt.

    De minister heeft al een eerste proefproject gepland voor een theoretische onderbouw, dat de komende weken al uitgevoerd wordt. "Het is in elk geval een totaal nieuw idee dat nergens in het buitenland al toegepast wordt", aldus Weyts.

    Ontsluiting bedrijventerreinen voor fietspendelaars

    De minister werkt ook aan maatregelen om bedrijventerreinen beter te ontsluiten voor fietsverkeer. Zo moet het mogelijk worden op randparkings fietsen te verhuren, zodat werknemers de laatste kilometers naar hun werk met de fiets kunnen afleggen.

    Om het fileleed aan te pakken, is er één toverwoord: namelijk investeren, stelde de minister. De prognoses van het Planbureau stellen tegen 2030 een toename van het vrachtverkeer met 44 procent en van het aantal personenwagens met 11 procent in het verschiet. "Dan weet je dat je alle alternatieven onder ogen moet zien", sprak Weyts.

    Het gaat daarbij niet alleen om investeringen in wegeninfrastructuur, maar ook bijvoorbeeld in het woon-werkverkeer. Specifiek om daar "antwoorden op maat" te kunnen bieden, maakt Weyts 11 miljoen euro vrij, bijvoorbeeld om de fietsverbindingen vanop de randparkings mogelijk te maken

     

    16-05-2016 om 19:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    15-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit land wérkt niet meer. Herteken het

    Dit land wérkt niet meer. Herteken het

    Wel, NVA en OVLD zijn reeds uitgegomd, zelfs als ze het niet willen beseffen. Bij de volgende verkiezingen, vervroegd of niet, liggen die leugenaars eruit.

    Het is de schuld van overheid uitsluitend en alleen ! Stel je voor dat er geen bonden waren ? Hoe leeg zou je portemonee dan zijn ? Als je gemiddeld de helft van je salaris belasting betaald (dat is wat je denkt) dan je heb je het pas echt mis, als je de accijnsen er bij opteld, de gemeentelijke belastingen betaal je ongeveer 90%!! van iedere euro die je verdiend hebt ! Vroeger was belasting om wegen aan te leggen, in 2016 om de bureaucraten te ondersteunen ?! Walgelijk.

    Tijd voor een revolutie, het KAN anders en het MOET anders. Dit land is niet meer leefbaar door de rotte partijpolitiek.

    Waar nationalisten en haatzaaiers aan de macht zijn werkt het nooit ... er zijn voorbeelden genoeg op de werelW

    Johnny Thijs (ex-bpost) ziet politici en overheidsvakbonden "dramatisch" falen

    Failed state? "Dit land wérkt niet meer", zegt Johnny Thijs. "Het staakt. Het staat stil. Herteken het." De ex-postbaas haalt uit naar de overheidsvakbonden. "Beperk hun macht." En naar de regering. "Ze mist moed. Ze heeft al twee jaar verloren."

    In een gesprek met onze krant luidt Johnny Thijs (64) de alarmbel. Zelf kneedde hij De Post om tot bpost, een modern, rendabel en klantvriendelijk overheidsbedrijf. Vandaag ziet Thijs die overheid in gebreke blijven. "Het algemeen belang is zoek. Bij de overheidsvakbonden primeert het eigenbelang. Dat is dramatisch. In de regering primeert het partijbelang. Dat is een schande. In beide gevallen is de burger de dupe. Hij verdient beter."

    Paal en perk
    De overheid is bezig met zichzelf, stelt Thijs, meer dan met de burger die ze hoort te dienen. Dat geldt voor de overheidsbedrijven én voor de politici, zegt hij. "De bonden hebben te veel macht en misbruiken die. Stel daar paal en perk aan. Treed op tegen wilde stakingen. Voer de minimale dienstverlening in." Privatiseren, ook de luchtverkeersleiding en het gevangeniswezen? "Waarom niet? Elders doet men dat al en het werkt."

    Ook de regering-Michel doet haar plicht niet, vindt Johnny Thijs. "Elke partij is bezig met haar marktpositie in functie van de verkiezingen." Ze krijgt de bevolking niet mee in haar verhaal van verandering, stelt hij vast. Een kwestie van eerlijke communicatie en van moed. "Helaas is deze regering geen toonbeeld van eendracht en besluitvaardigheid. Ik ben ten zeerste ontgoocheld."

    Partijsubsidies
    Gaan de partijen zo door, dan valt hun riante financiering door de belastingbetaler niet langer te verantwoorden, vindt hij. "Verminder de partijsubsidies met een kwart", stelt Thijs voor. "Symbolisch zou dat grote waarde hebben. Het zou een teken van goodwill zijn. En het zou de politici eindelijk wat respect opleveren."

    15-05-2016 om 22:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    14-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen slaat weer flater met parkeerborden

    Antwerpen slaat weer flater met parkeerborden

    Het wordt tijd dat De Wever zijn schup kuist , hij is de grootste dief van ons land

    Antwerpen slaat weer flater met parkeerborden


    De stad Antwerpen heeft donderdagochtend in allerijl de takeling van auto’s moeten organiseren op de Gedempte Zuiderdokken. Net als twee weken geleden waren borden met een tijdelijk parkeerverbod te laat geplaatst en zal de stad de kosten moeten dragen. De stad gaat ervoor zorgen dat dit nu écht niet meer gebeurt.

    Op de Gedempte Zuiderdokken vindt vandaag het evenement De Rommelmarkt plaats. De tijdelijke parkeerverbodsborden hiervoor werden gisteren rond de middag geplaatst. Om de markt van start te laten gaan, moesten vanmorgen een 40-tal wagens worden getakeld.

    De stad moet zélf betalen voor deze takelingen. Want de borden werden niet de vereiste 48u vooraf geplaatst. Antwerpen reageert in een persbericht. “De stad verontschuldigt zich oprecht en zal de interne processen auditen om dergelijke spijtige voorvallen in de toekomst te vermijden.”

    Amper een dikke week geleden moesten voor een evenement met oldtimers 250 wagens op last van de stad worden weggehaald. Ook toen was een interne fout gemaakt. Gazet van Antwerpen rekende uit dat dit de stadskas 65.000 euro heeft gekost. Omgerekend zou het vandaag dus om ongeveer 10.800 euro nodeloze kosten gaan.

    14-05-2016 om 19:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    13-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburgers bevatten DNA van mens en rat

    Hamburgers bevatten DNA van mens en rat

    Conclusie: gewoon niets meer eten, maar dan sterf je van de honger.

    En vanaf nu eet ik nooit nog een rotte hamburger se!

     

    Wie in een fastfoodrestaurant een hamburger bestelt, staat duidelijk niet bol van voedselbewustzijn. Maar dat die riskeert de tanden te zetten in het DNA van ratten en mensen, is wellicht moeilijk te slikken. Het Amerikaanse onafhankelijke onderzoeksbedrijf Clear Labs ontdekte na analyse van 258 burgers twee gevallen van vlees in vegetarische producten, drie burgers met ratten-DNA en één geval van menselijk DNA.

    "Wellicht is de aanwezigheid van menselijk DNA toe te schrijven aan haar, huid of een stuk vingernagel dat tijdens het productieproces per ongeluk in het vlees belandde", zo staat in het rapport.

    Wettelijk toegelaten
    "Wat veel consumenten niet weten, is dat beperkte hoeveelheden menselijk- en ratten-DNA in vlees wettelijk toegelaten zijn". Dat geldt overigens ook volgens Europese richtlijnen. Wist u dat ook alle graanproducten en dus ook brood en alles wat bloem bevat bepaalde maximumhoeveelheden uitwerpselen en DNA van insecten, muizen en andere knaagdieren mogen bevatten?

    Volgens Clear Labs legde het onderzoek mankementen bloot op het vlak van voedselveiligheid en kwaliteitsstandaarden, maar "over het algemeen heeft de rundvleesindustrie baat gehad bij de strikte reglementering en strenge testvereisten".

    Rundvlees in veggieburgers
    Maar nog verontrustender dan wat het rapport omschrijft als  "onaangename" bevindingen, is dat bijna een kwart van de vegetarische burgers andere ingrediënten bevatten dan wat op het etiket stond. Twee veggieburgers bevatten rundvlees, één burger van zwarte bonen bevatte hoegenaamd geen zwarte bonen.

    Ongeveer zes procent van de burgers bevatte ook ander vlees dan rundvlees. Doorgaans ging het om de toevoeging van kip of kalkoen.

    Ziekmakend
    Daarenboven bleek 4,3 proent van de burgers ziekmakend DNA bevatte, wat kan leiden tot voedselvergiftiging. Sommige aangetroffen bestanddelen kunnen symptomen van tuberculose veroorzaken, naast gastro-enteritis en E. coli. In vier vegetarische burgers werden ziekmakende stoffen aangetrodden.

    Tot slot bleken 12 van de onderzochte burgers minstens 100 calorieën meer te bevatten dan op het label werd vermeld.

    13-05-2016 om 21:18 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    12-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiscus controleert élke erfenis op fraude

    Fiscus controleert élke erfenis op fraude

    Een grotere dief bestaad niet als deze LUL

    Te beginnen bij de ministers AUB.

    Hij heeft geld nodig voor zijn zonnepanelen die hij als vb gata plaatsen op overheidsgebouwen. . . walgelijke regering.

    dat is echte diefstal wand op dit geld is reeds belastingen betaald zelf op de interesten waar de banken winsten hebben gemaakt en toch moet men nog een lasten betaald worden niettegenstaande het wit geld is en nietsis ontdoken nog ontweken juist op bestolen

    Misschien was Turtelboom beter gebleven.

     

    De fiscus zal vanaf nu alle erfenisdossiers binnen de tien maanden na het overlijden grondig controleren op fouten en fraude. Dat zegt Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld). De Vlaamse overheid hoopt zo op 130 miljoen extra inkomsten.

    Toen de federale overheid nog bevoegd was voor de inning, bleek er nauwelijks controle op het betalen van successierechten: een onderzoek van het Rekenhof wees uit dat er in 2014 slechts 58 van de ruim 111.000 aangiftes onderzocht zijn op fouten en fraude. Sinds begin dit jaar heeft de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) de controles opgevoerd: een eerste snelle check gaat na of de aangifte formeel in orde is, daarna volgt een grondige, inhoudelijke controle. Die zou in de toekomst voor iedere aangifte systematisch worden doorgevoerd, en wanneer daarvoor aanleiding is, zal er een grondige bijkomende controle komen. Die valt wel buiten de termijn van tien maanden.

    Onder meer met het opdrijven van de controles hoopt Tommelein om de inkomsten van 2015 te verhogen van 1,375 miljard euro naar 1,505 miljard. Ook de dossiers die het voorbije anderhalf jaar werden ingediend zullen systematisch gecontroleerd worden. Daar is nu nog een achterstand, maar die wordt weggewerkt. Voor wie geen aangifte indient, maakt VLABEL tien maanden na het overlijden zelf de berekening van de erfbelasting.

    12-05-2016 om 21:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    11-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PS:

    PS: "Staking is schuld regering"

    11-05-2016 om 21:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    10-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacqueline Galant keert terug in Waals parlement

    Jacqueline Galant keert terug in Waals parlement

    Dat is durven 

    Jacqueline Galant keert terug in Waals parlement

    Enkele weken na haar ontslag uit de federale regering heeft Jacqueline Galant (MR) maandag haar opwachting gemaakt in het Waals parlement. Ze werd er aangeduid als voorzitster van de commissie Landbouw en Toerisme.

    Galant nam halfweg april ontslag als minister van Mobiliteit nadat ze onder vuur lag over de controle op de veiligheid op de Belgische luchthavens. Ze werd in de regering-Michel opgevolgd door François Bellot. Galant neemt op haar beurt in Namen het commissievoorzitterschap van Bellot over. In de wandelgangen verklaarde Galant voor de camera’s 'sereen' terug te keren naar het Waals parlement, met 'haar blik op de toekomst gericht'. Ze wil zich in de eerste plaats integreren in de fractie van de Franstalige liberalen om er hun projecten te verdedigen.

    Binnen de MR-fractie zelf waren de voorbije weken vragen gerezen over de geloofwaardigheid van Galant als voorzitster van de commissie Toerisme, zeker als het gaat over luchthavendossiers. Die vallen onder de bevoegdheid van ‘haar’ commissie als gevolg van een reshuffle bij het cdH na het ontslag van Joëlle Milquet uit de regering van de Franse gemeenschap.

    'Het is materie waarover ik ervaring heb opgedaan wat betreft het beheer van luchthavens. Je moet uit elke ervaring positieve lessen trekken', reageerde Galant. Toch bleek er nog spanning voelbaar over het onderwerp. 'Het is de partij die me heeft aangeduid. Ik heb veel over mezelf gelezen en gehoord. Ik denk dat je op een bepaald moment de puntjes op de i moet zetten', aldus Galant. 'Ik denk dat ik genoeg heb gezegd', beëindigde ze het interview.

    10-05-2016 om 20:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    09-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering zet leger in om gevangenissen te bewaken

    Regering zet leger in om gevangenissen te bewaken

    Misschien de regering ook vervangen door militairen want daar scheelt ook wel het een en het ander aan de goede werking?!

    Binnenkort gaan de militairen alle luiaards (cipiers, treinbestuurders, luchtverkeersleiders ...) vervangen

    30 jaar besparen op het leger en nu moeten ze opeens mirakels oplossen.

    Ongelooflijk, deze regering is veel van haar geloofwaardigheid kwijt. Sorry, maar met Di Ruppo maakten we toch zulkz zaken niet mee.

    Typisch N-VA. Wat doen die militairen in een gevangenis? Zij hebben niets, maar dan ook niets ervaring in het werk van een cipier. N-VA maakt er alweer een soepje van.

     

     

    De regering vordert bijstand van het leger op voor "bijkomende humanitaire bijstand" in de Waalse en Brusselse gevangenissen, waar nu al twaalf dagen gestaakt wordt. Dat heeft het kernkabinet beslist. De beslissing moet toelaten om de situatie van de gevangenen op het vlak van basisrechten te garanderen.

    Door de staking in de gevangenissen - tegen de werkdruk die een nieuwe manier van werken met zich mee zou brengen - werden de taken van de stakende cipiers overgenomen door de politie, met de steun van het Rode Kruis en de Civiele Bescherming. Omdat de langdurige staking ook druk legt bij de werking van de politie, dreigden twee politiebonden (VSOA en NSPV) intussen al met een staking bij de politieagenten die in de gevangenissen werden ingezet.
        
    De Staat is intussen al zeker drie keer veroordeeld tot het betalen van dwangsommen aan gedetineerden, omdat hun basisrechten geschonden zijn. Veel gedetineerden moeten door de staking veel meer in hun cel blijven of kunnen al dagen niet meer douchen, of ze kunnen moeilijker bezoek ontvangen.
        
    Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en de cipiersvakbonden sloten vrijdag een voorakkoord en pas maandag, na raadpleging van de achterban, moesten de vakbonden laten weten of het voorstel aanvaard is. Op verschillende plaatsen is het voorakkoord echter al afgewezen, zodat het er niet naar uit ziet dat de staking snel voorbij zal zijn.

    Minister van Justitie Koen Geens zei vanmiddag al dat hij met de regering ging overleggen over de situatie. Nu is er dus een beslissing van het kernkabinet.
        
    "Deze beslissing is noodzakelijk omdat de directies, het werkwillig gevangenispersoneel, de politie, de civiele bescherming en het Rode Kruis reeds twaalf dagen stand houden in de uiterst moeilijke omstandigheden die door de algemene staking in de Brusselse en Waalse instellingen worden veroorzaakt. De steun moet met name toelaten om de situatie van de gedetineerden in de getroffen gevangenissen op het stuk van de basisrechten te verbeteren", luidt het in een mededeling van premier Charles Michel.
        
    Minister Geens zal samen met zijn collega's Jambon (Binnenlandse Zaken) en Vandeput (Defensie) de opvordering van het leger opvolgen om de inzet van de soldaten zo goed mogelijk te verdelen over de gevangenissen. In eerste instantie zou het gaan om zes pelotons van dertig personen.

    09-05-2016 om 18:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    08-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staking gevangenissen: ‘Dringend maatregelen nemen’

    Staking gevangenissen: ‘Dringend maatregelen nemen’

    Staking gevangenissen: ‘Dringend maatregelen nemen’

    Al acht dagen lang wordt er in verschillende gevangenissen in ons land gestaakt. De federale ombudsman vraagt om dringend maatregelen te nemen zodat er wordt voldaan aan de minimale voorwaarden.

    In verschillende Belgische gevangenissen leggen cipiers al acht dagen lang het werk neer. Door de stakingsacties van de cipiers komen de minimale voorwaarden voor de strafuitvoering van de gedetineerden in het gedrang.

    Die voorwaarden omvatten een minimum van drie maaltijden per dag, waarvan één warme maaltijd, één op de twee dagen toegang tot de douches, één op de twee dagen toegang tot het gebruik van de telefoon, twee bezoeken per week door familie en twee dagen per week de mogelijkheid tot een bezoek door advocaten en leden van de Commissie van Toezicht.

    Ombudsman

    Ook de federale ombudsman trekt aan de alarmbel. ‘Naar aanleiding van de stakingsacties in de gevangenissen in België, die intussen al meer dan acht dagen aan de gang zijn, vraagt de federale ombudsman om dringende maatregelen te nemen zodat de minimale voorwaarden voor opsluiting van toepassing zijn’, klinkt het in een persbericht.

    ‘De omstandigheden die wij hebben vastgesteld tijdens de staking in de gevangenis van Vorst in oktober 2015 waren al alarmerend en hebben ons doen besluiten om op 18 april 2016 een aanbeveling aan het Parlement te doen. In die aanbeveling vragen wij algemene en reglementaire maatregelen te nemen om de fundamentele rechten en noden van de gedetineerden en de openbare veiligheid te verzekeren tijdens een staking in de penitentiaire sector.’

    Dwangsom

    Dinsdagavond werd de Belgische Staat veroordeeld door de rechtbank van eerste aanleg van Nijvel om maatregelen te nemen om een gevangenisregime te herstellen dat overeenstemt met de menselijke waardigheid in de gevangenissen van Nijvel en Ittre. Indien de overheid er binnen de 24 uur niet in slaagt om aan deze eisen te voldoen, dan moet de staat 10.000 euro betalen per inbreuk die wordt vastgesteld.

    De onderzoeksrechtbanken laten beschuldigden vrij omdat ze de detentievoorwaarden niet langer humaan achten.

    08-05-2016 om 19:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!