Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.org/product/tom-ford/
  • https://herbapproach.org/product-category/flowers/100mg-of-thc/
  • Cannabis NB

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    01-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Straks werkt niemand nog op woensdagnamiddag”

    “Straks werkt niemand nog op woensdagnamiddag”

    ouder

    Steeds meer werknemers nemen ouderschapsverlof en een nieuwe regeling maakt dat nog gemakkelijker. “Dat is een ramp voor kleine bedrijfjes”, klinkt het bij het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).

    In 2016 betaalde de RVA per maand gemiddeld 60.576 uitkeringen voor ouderschapsverlof. Dat zijn er 4% meer dan in 2015 en 15% meer dan vijf jaar eerder, zo blijkt uit een analyse die NSZ maakte op basis van gegevens van de RVA. In ruim 83% van de gevallen ging het om deeltijds verlof.

    Rekening houden met kleine spelers

    “Zo’n deeltijdse regeling is al niet gemakkelijk op te vangen voor kleinere ondernemingen”, reageert Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. Ze is er dan ook niet over te spreken dat de sociale partners beslist hebben om het ouderschapsverlof binnenkort ook per halve dag mogelijk te maken.

    “Wie voor dat regime kiest, zal ongetwijfeld kiezen om de woensdagnamiddag vrij te nemen. Op de duur zal er in de kleine bedrijven haast niemand meer werken op woensdagnamiddag”, stelt Mattheeuws. “Gevolg van die nieuwe regeling is dat een vlotte werking in heel wat kleine bedrijven met een handvol medewerkers in dienst in het gedrang komt, want de zaakvoerder en de nog aanwezige collega’s kunnen niet elke woensdag een tandje bijsteken.”

    Volgens het NSZ houden de vakbonden en de grote ondernemingen te weinig rekening met de specifieke noden van kleinere spelers.

    01-02-2017 om 20:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    31-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francken heeft twee bedenkingen bij inreisbeperkingen Trump

    Francken heeft twee bedenkingen bij inreisbeperkingen Trump

    Bedenkingen of niet, Trump is een misdadiger.

    Theo: wordt eens wakker man, ga je nu echt meehuilen met de wolven omdat je het niet begrijpt?

     

    Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA in Lubbeek, de thuishaven van Theo Francken, had de staatssecretaris voor Asiel en Migratie twee bedenkingen bij het recente decreet van Trump.

    "Ten eerste is de selectie van de zeven moslimlanden die 90 dagen de VS niet binnen mogen nogal arbitrair. Het zijn moslimlanden, dat is juist. Maar Saoedi-Arabië is dat ook, Qatar is dat ook, de Verenigde Arabische Emiraten is dat ook. Tuurlijk dat zijn hun vrienden in het Midden-Oosten en dat is geopolitiek allemaal belangrijk. Maar daar niet. Je kunt veel beweren maar niet dat de Saoedi's geen invloed hebben op de verspreiding van het salafisme in de wereld. Dat is op zijn minst arbitrair. Heel veel vragen bij te stellen", aldus Francken.

    Een tweede bedenking maakte de staatssecretaris bij mensen met een green card. "Iemand uit Iran die al vijf jaar in de VS woont, die al gescreend is geweest, want anders krijg je nooit als Iraniër een green card, die mag nu ook niet meer opnieuw binnen. Stel dat die een week op vakantie gaat naar Parijs de Eiffeltoren bezoeken en hij wilt terug. Die persoon kan niet meer binnen. Ik denk persoonlijk dat dat juridisch heel moeilijk houdbaar is. Dat lijkt me een serieuze brug te ver", zegt Francken.

    Het is volgens Francken wel een soeverein recht van Trump om alle visa's te gaan screenen. "Hij is een democratisch verkozen president. Trump neemt grondige stevige strakke beslissingen. Als je kijkt wat er juist beslist is, valt het wel te nuanceren. De zaken worden in Europa vaak opgeklopt. Ik ben absoluut geen grote fan van Trump maar ik huil niet mee in het bos als zou hij de duivel op aarde zijn in alles wat hij doet."

    Verder had de staatssecretaris het nog over resettlement, het binnenvliegen van vluchtelingen uit het Midden-Oosten, Afghanistan, Azië, Amerika, Canada etc. "Elk land doet dat, België ook. Maar wij doen nog extra aan resettlement. Christenen uit Aleppo en andere religieuze minderheden die we binnenvliegen. Amerika doet dat ook en ze zullen dat blijven doen. Onder Obama ging dat om 70.000 personen, bij Trump gaat dat om 50.000. Daar gaat het over. Dat is niet naar nul. Bij die 50.000 komt een focus op religieuze minderheden. Dat is zijn goed recht denk ik."

    Moslimban

    Wat de moslimban betreft moeten we de zaken goed onderscheiden volgens Francken. "Trump zegt we moeten een extra screening doen voor alle landen, ook voor België. Er komt een screening voor ons land dat is niks nieuw, we zijn daar al een hele tijd mee bezig. We hebben een heel soepel visaregime op de VS. Dat wordt bekeken of dat nog wel terecht is. Een van de basiselementen daar is dat er genoeg basisinformatie moet komen van ons naar hun inlichtingendiensten. We zijn daar mee bezig zodat gemakkelijk visumreizen naar de VS wel houdt. Dat is heel belangrijk voor onze economie en ons toerisme."

    31-01-2017 om 20:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    30-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gorbatsjov:

    Gorbatsjov: "Het lijkt alsof de wereld zich voorbereidt op oorlog

    Die heeft ook al angst gekregen van Trump en wil in Rusland een kernaanval voorkomen. . Trump veegt zijn laars aan al die verdragen en doet gewoon wat bij hem opkomt, dus de dreiging blijft.

    Met trump en zijn lange tenen vrees ik het ergste. zijn geheim plan ivm IS ? atoombommeke gooien ? hij is ertoe in staat . hopelijk binden ze trump aan zo n bom vasm

     

    Mikhail Gorbatsjov, de voormalige leider van de Sovjet-Unie, heeft een opmerkelijk opiniestuk geschreven in Time Magazine. Daarin roept hij op om de nieuwe wapenwedloop stop te zetten.

    "De wereld wordt vandaag overspoeld met problemen. Beleidsmakers lijken verward en verloren. Maar geen enkel probleem vandaag is prangender dan de militarisering van de politiek en de nieuwe wapenwedloop. Het stoppen en omkeren van deze vernietigende race moet onze topprioriteit zijn", begint Gorbatsjov zijn opiniestuk. "De huidige situatie is te gevaarlijk."

    Hij wijst op de opbouw van militair materieel in Europa, en de groeiende spanningen tussen de Navo en Rusland. Gorbatsjov klaagt ook de toenemende militaire budgetten aan. "Terwijl staten moeite hebben om de belangrijkste sociale noden van hun bevolking te bekostigen, nemen de defensieuitgaven toe", hekelt hij. Bovendien gaat dat geld naar steeds destructievere massavernietigingswapens. 

    Opruiende taal
    Ook spreken steeds meer politici en militaire leiders opruiende taal, die bovendien lustig wordt overgenomen door commentatoren en tv-persoonlijkheden, klinkt het. "Het lijkt erop dat de wereld zich voorbereidt op oorlog", aldus Gorbatsjov.

    De voormalige leider van Sovjet-Unie roept de VN-Veiligheidsraad op om een resolutie te stemmen waarin de belofte om nooit een nucleaire oorlog uit te vechten, hernieuwd wordt. Het is dan aan Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische collega Vladimir Poetin om het voortouw te nemen, aangezien hun beider landen verantwoordelijk zijn voor meer dan 90 procent van het kernwapenarsenaal. 


    Zwaard
    Mensen verlossen van het nucleaire zwaard van Damocles zal een van hun grootste angsten wegnemen, stelt Gorbatsjov. "Veel andere problemen zullen dan gemakkelijker opgelost kunnen worden."

    30-01-2017 om 20:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    29-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen plannen mars tegen Trump

    29-01-2017 om 11:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    28-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lanjri: ‘Jambon is erg selectief’ met informatie over audit dienst repatriëring

    Lanjri: ‘Jambon is erg selectief’ met informatie over audit dienst repatriëring

    Lanjri: ‘Jambon is erg selectief’ met informatie over audit dienst repatriëring

    Het gelekt rapport over misbruiken binnen de dienst uitwijzingen doet de vraag rijzen of minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) informatie heeft achtergehouden in de Kamer. De minister zelf ontkent, maar parlementslid Nahima Lanjri (CD&V) zegt dat de minister een ‘selectief’ antwoord heeft gegeven.

    Via het VTM Nieuws lekte gisteren een rapport uit over mistoestanden binnen de politiedienst die instaat voor de repatriëring van uitgewezen vreemdelingen. Er is sprake van een graaicultuur. Sommige agenten zouden zichzelf uitgebreid getrakteerd hebben op luxueuze hotelovernachtingen, soms zelfs inclusief prostitueebezoek. De kosten werden doorgespeeld aan de Dienst Vreemdelingenzaken.

    Lanjri vroeg het rapport al in december op, maar kreeg niet meteen antwoord op haar vraag. Vorige week herhaalde ze haar vraag, net op het moment dat in De Standaard de reeks Exit België liep over hoe de uitzettingen in ons land gebeuren.

     

    Bedekte termen

    Jambon gaf toen in de Kamer wel een korte toelichting over het rapport, zij het in erg bedekte termen. ‘De luchtvaartpolitie dient haar interne werking te versterken en op een hoger organisatieniveau te brengen. Een gedeelde organisatiecultuur als voedingsbodem voor een sterke organisatie met leidinggevenden die de toon zetten, zeker op het vlak van integriteit, deontologie, people management en sterk leiderschap, is onontbeerlijk’, zei Jambon.

    De misbruiken werden echter niet expliciet vernoemd. ‘Het stoort mij dat de minister het rapport had en dat hij de inhoud ervan selectief heeft weergegeven, om het vriendelijk te zeggen’, zegt Lanjri in een reactie in De Ochtend op Radio 1.

    ‘Deel van het parlement’

    Uit de notulen blijkt dat Lanjri later ook de volledige vrijgave van het rapport vraagt. Jambon antwoordde daarop dat hij dat zou doen ‘indien het parlement erom verzoekt’. Lanjri vroeg dat dan ook expliciet, maar Jambon wees erop dat zij slechts ‘een deel van het parlement’ is.

    Daarop vroeg Lanjri een verspreiding onder de leden van de bevoegde commissie. Volgens Jambon is er dan ook geen sprake van het achterhouden van informatie. Het lijkt erop dat het dit rapport is dat nu door een nog onbekende bron doorgespeeld is aan de redactie van VTM Nieuws.

    ‘Cultureel probleem’

    Dat er bij sommige escorteurs sprake is van misbruik, was al langer bekend. Zo gaf professor Stephan Parmentier, tweevoudig rapporteur in de commissie over gedwongen terugkeerbeleid, vorige week in De Standaard nog aan dat er een ‘cultureel probleem is’ op de dienst verwijderingen.

    ‘Er is een harde kern van verwijderaars die heel sterk weegt op de beslissing wie welke opdracht naar welk land mag uitvoeren’, zegt Parmentier. ‘Die harde kern heeft er belang bij dat een kleine groep de escorte-opdrachten in handen houdt. Dat belang is vooral financieel. Zeker voor langere vluchten krijgen de agenten een premie.’

    28-01-2017 om 18:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    27-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trump duwt Brusselse beurs in het rood

    Trump duwt Brusselse beurs in het rood

    Trump is een grote lul

    De Brusselse beurs is de nieuwe handelsweek met verlies begonnen. De Bel20-index zakte 0,73 procent tot 3.562,43 punten. De beleggers maken zich ongerust over het voornemen van de Amerikaanse president Donald Trump om hoge invoertaksen te heffen.


    Galapagos kende eveneens een mindere dag. De biotechwaarde werd 1,65 procent bijgeknipt tot 61,48 euro. Het bedrijf kent 150.000 warrants toe aan Walid Abi-Saab, die vanaf 1 maart chief medical officer wordt. Ze bieden hem het recht om tussen het derde en achtste jaar aandelen te kopen van het bedrijf tegen 62,50 euro per stuk.

    Tik van jewelste
    Op de brede markt kreeg Opportunity Investment Management een tik van 42,86 procent om af te sluiten op 0,04 euro. De erfgenaam van Algovision bekijkt de mogelijkheid om alle activa via een veiling aan een opkoper over te laten en daarna in liquidatie te gaan.

    Recticel moest 3,23 procent inbinden bij een slotkoers van 6,66 euro. De productie van auto-interieurs in het Tsjechische Most ligt stil na een grote brand vorig weekend. Over de eventuele schade kan het bedrijf nog geen raming geven.

    De schaarse winnaars bij de grote waarden werden aangevoerd door Bekaert, dat 0,46 procent aandikte tot 39,98 euro. Op de tweede rij steeg Agfa-Gevaert 3,72 procent tot 3,74 euro. Picanol verdapperde 3,05 procent tot 83,57 euro.

    27-01-2017 om 20:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    26-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taliban bedreigt Trump: “Meer Amerikaanse soldaten zullen sterven”

    Taliban bedreigt Trump: “Meer Amerikaanse soldaten zullen sterven”

    Weg met deze LUL

    Taliban bedreigt Trump: “Meer Amerikaanse soldaten zullen sterven”

    De Taliban heeft de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump gewaarschuwd “niet in de sporen van George Bush en Barack Obama te treden”. De terreurbeweging wil dat Trump het beleid voor Afghanistan herziet.

    Trump heeft al aan de Amerikaanse troepen in Afghanistan laten verstaan dat hij ze steunt. Welk beleid de nieuwe president rond Afghanistan wil voeren, blijft echter nog onduidelijk. Nog ongeveer 10.000 Amerikaanse soldaten bevinden zich in Afghanistan in het kader van de Navo-missie Resolute Support.

     

    26-01-2017 om 20:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    25-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit doet president Trump met je geld

    Dit doet president Trump met je geld

    Trump verdient geen respect. Hij behandelt mensen als slijk als ze niet naar zijn pijpen dansen.

    Machtigste man op aarde niet overdrijven hij is god niet

     

    Sinds gisteren is Donald Trump officieel de 45ste president van de Verenigde Staten. Maar al sinds zijn verkiezing, nu twee en een halve maand geleden, beroert hij de financiële markten. Vooralsnog was de verkiezing van Trump een feest voor beleggers, maar wat betekent de machtigste man op aarde de komende maanden en jaren voor je geld?

    Hoe controversieel de nieuwe Amerikaanse president ook is en hoe hard de tegenstand ook moge zijn, de financiële wereld trok zich de voorbije maanden op aan zijn economische beloftes. Een combinatie van meer investeringen (vooral in de Amerikaanse infrastructuur) en verlaging van de belastingen (waardoor het beschikbaar inkomen zou stijgen en er meer kan worden uitgegeven) heeft de beurzen een stevige Trump-rally bezorgd. Maar in de aanloop naar zijn eedaflegging dook de voorbije weken ook steeds meer onzekerheid op. Zo wil Trump maatregelen nemen om de Amerikaanse bedrijven beter te beschermen tegen buitenlandse concurrentie. Hoe zwaar zal dat protectionisme doorwegen voor bedrijven die invoeren naar de Verenigde Staten? Met enkele welgemikte tweets slaagde Trump er bovendien in de koers van onder meer vliegtuigbouwers, biotechbedrijven en autobouwers naar beneden te duwen.

    De komende weken komt er hopelijk meer duidelijkheid over wat de plannen van president Trump nu concreet zullen inhouden. In elk geval zal dat beleid een impact hebben op de financiële markten over de hele wereld. Ook wie hier belegt, zal de komende jaren de nieuwe Amerikaanse president dus zien opduiken.

    Wat met je aandelen?

    Wie in aandelen belegt, heeft de voorbije maanden al gemerkt dat de beurzen zich optrokken aan de economische plannen van Trump: Wall Street is sinds zijn verkiezing met ruim 10% gestegen, maar ook de beurzen in Europa gingen door de euforie met 5 tot 10% vooruit. Als Trump zijn investeringsplannen ook effectief waarmaakt, is dat in principe goed nieuws voor de aandelenmarkten, zelfs voor de Amerikaanse beurzen die vandaag op het hoogste niveau ooit pieken, tot 'Trump Tower-hoogte'.

    In dat geval wordt vooral naar cyclische aandelen gekeken. Dat zijn aandelen die afhankelijk zijn van de staat van de economie. Op het moment van groei zijn dat de aandelen die de sterkste winsten laten zien, maar het zijn ook de aandelen die het eerst dalen wanneer de economie achteruit gaat.

    25-01-2017 om 21:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    24-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang:

    Vlaams Belang: "Wat begon met Trump zal uitmonden in patriottische golf in Europa"

    En dat is precies Poetin's natte droom. Mensen: kijk en luister!

     

    "Wat begon met Trump en brexit zal uitmonden in een patriottische golf in heel Europa." Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vandaag op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. "Trump geeft een verloren bevolkingsgroep weer een stem, dat willen wij ook doen", duidt partijgenoot Filip Dewinter.

    "Overal in Europa is een politieke klimaatverandering bezig. Overal in Europa komt de bevolking in opstand tegen de politiek correcte elite", zegt Tom Van Grieken. "En in heel Europa vinden er verkiezingen plaats."

    Vlaams Belang voelt zich gesterkt door het succes van de extreemrechtse partijen in Nederland, Frankrijk en Duitsland, maar het is toch vooral de nieuwe Amerikaanse president die over de tongen gaat op de receptie. "Net als hem willen we volks en sociaal zijn in plaats van liberaal en elitair", stelt Dewinter. "Gisteren zei hij: 'You will never be ignored again', dat vond ik fantastisch. Trump is een kapitalist, maar zeker geen liberaal."

    Sociale punten 
    Ook Vlaams Belang profileert zich vandaag, naast het obligate migratiethema, nadrukkelijk op de sociale onderwerpen. "Het is ronduit wrang wanneer we de N-VA horen pleiten voor nog meer besparingen in de sociale zekerheid. Zeker wanneer men weet dat ondertussen één op de zeven landgenoten de eindjes niet meer aan elkaar kan knopen", aldus Van Grieken in zijn speech. "Nu al staat vast dat u ook dit jaar de pineut bent en opnieuw in uw portemonnee zal mogen tasten om het gat in de begroting dicht te rijden."

    Meer jongeren bereiken
    Voor de verkiezingen in 2018 mikt de partij op 10 procent of meer, genoeg om opnieuw een partijstructuur te kunnen uitbouwen, volgens Van Grieken. De strategie voor de lokale verkiezingen ligt nog niet vast. Dewinter wil concentreren op enkele focusgemeenten als Antwerpen, Denderleeuw en Ninove. Van Grieken wil breder gaan en vooral de gemeenten rond de grote steden aanspreken. Voorlopig kon de partij enkel in Antwerpen een jong nieuw gezicht voorstellen, maar de andere lijsten volgen nog. "We spreken opnieuw veel meer jonge mensen aan, dat merken we op de sociale media", maakt Van Grieken zich sterk.

    Opvallende afwezige op de nieuwjaarsreceptie is Gerolf Annemans. Hij vertegenwoordigt de partij in het Duitse Koblenz, waar de kopstukken van alle Europese extreemrechtse partijen verzamelen. Het samenvallen van die vergadering met het nieuwjaarsfeest van de partij wordt 'ietwat ongelukkig' genoemd.

    24-01-2017 om 20:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    23-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw doodt man

    Vrouw doodt man "van wie ik meer slaag dan eten kreeg" en zoekt geld via Facebook om proces te financieren

    Een scheiding was goedkoper geweest :)

    Rijp voor een psychiater.

     

    Een Brusselse moeder van vier die volgende week voor het hof van assisen moet verschijnen voor moord op haar echtgenoot, doet een hoogst opmerkelijke oproep. Via Facebook zoekt ze geldschieters om haar advocaten en gerechtskosten te kunnen betalen.

    Mireille De Lauw (48) doodde in augustus 2013 haar toen 57-jarige man Agim Recica in hun appartement in de De Greeflaan in Jette. Nadat ze eerst geprobeerd had hem te vergiftigen en te verstikken, stak ze de man uiteindelijk dood met een mes. De moeder van 3 zonen en een dochter belde daarna zelf naar de politie en wond er geen doekjes om: "Ik heb dit gedaan omdat ik mishandeld werd door mijn man", verklaarde ze aan de agenten. Ze werd in voorhechtenis genomen, maar 3,5 maand later onder voorwaarden weer vrijgelaten in afwachting van haar proces. De jury wordt maandag samengesteld, het eigenlijke proces start op 26 januari.

    De beschuldigde doet nu op haar Facebookpagina 'Sauvez Mireille' (Red Mireille) het moordmotief uit de doeken en vraagt ook geld om de proceskosten te kunnen betalen.

    (sic) "Na 25 jaar getrouwd geweest te zijn met een man van wie ik meer slaag dan eten kreeg, waardoor ik seksueel misbruikt werd, vernederd, getreiterd en bedreigd, nadat hij gedreigd had mijn eigen vlees en bloed te ontvoeren naar zijn land, nadat hij me wilde vermoorden om mijn dochter te kunnen meenemen, heb ik een fout gemaakt... Als moeder die haar instinct volgde heb ik het onherstelbare begaan, het ergste van het ergste, maar het was hem of ik."

    "Mijn proces zal 8.000 euro kosten, geld dat ik spijtig genoeg niet heb. Dit bedrag is voor mijn advocaten en gerechtskosten te betalen. Mijn advocaten doen er dan ook alles aan om me uit de greep van de gevangenis te houden en ik wil een eerlijk proces. Daarom wil ik u vragen om een kleine bijdrage te leveren. Elke cent is welkom en zal uitsluitend aan advocatenkosten besteed worden. Mijn toekomst ligt in jullie handen. Mag ik vragen dit bericht zoveel mogelijk te delen. Dank voor de moeite." De vrouw vermeldt ook haar rekeningnummer.

    Haar advocaten zullen op het proces allicht het wetsartikel 71 over de "onweerstaanbare dwang" inroepen, waardoor de vrouw vrijgesproken kan worden omdat ze naar eigen zeggen handelde uit een aandrang waaraan ze niet kon weerstaan.

    23-01-2017 om 20:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    22-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo

    Di Rupo "diep geschokt" over Publifin-schandaal, pleit voor decumul

    PS-voorzitter Elio Di Rupo zegt 'diep geschokt' te zijn over het schandaal bij intercommunale Publifin. Hij liet op Bel-RTL weten snel met maatregelen te zullen komen om de werking van de intercommunales gezonder te maken. Di Rupo herbevestigt het vertrouwen in Waals minister van Lokale Besturen Paul Furlan (PS).

    22-01-2017 om 19:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    21-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhofstadt trekt zich terug uit race om voorzitterschap EU-parlement

    Verhofstadt trekt zich terug uit race om voorzitterschap EU-parlement

    Dat is nu eens echt goed nieuws. Mijn dag kan niet meer stuk. Ik kijk uit naar het moment dat ik Verhofstadt zijn gezicht op televisie niet meer zie. Als ik de commentaren lees ben ik niet alleen die dolenthousiast is dat Verhofstadt zich terugtrekt uit de race der elitaire geldgraaiers in dit EU-circus.

    Natuurlijk; Het kwam te warm onder zijn voeten.

    In één woord samen te vatten: geld

    Das mooi nieuws se.

    Nu hebben ze een koekje van spa-deeg gekregen.

     

    Guy Verhofstadt trekt zich terug als kandidaat-voorzitter van het Europees Parlement. De liberale fractie van Verhofstadt heeft met de EVP een "pro-Europees akkoord" gesloten en steunt de christendemocratische kandidaat Antonio Tajani in de race om het voorzitterschap.

    De opvolger van de sociaaldemocraat Martin Schulz als voorzitter van het Europees Parlement wordt vandaag verkozen in Straatsburg. Tajani en zijn socialistische uitdager Gianni Pittella (S&D) gelden als de twee topfavorieten. Het akkoord met de liberalen lijken de kansen van Tajani alleen maar vergroot te hebben

    In een e-mail aan de 751 parlementsleden legt Verhofstadt uit dat het akkoord "een eerste belangrijke stap is in de bouw van een pro-Europese coalitie om onze Unie te hervormen en te versterken". Dat is ook dringend nodig, want "met Trump, Poetin en de vele andere uitdagingen waar Europa voor staat, is het cruciaal dat we samenwerken om onze Unie te hervormen".

    EVP en ALDE verbinden zich ertoe te werken aan een echte Defensie-Unie en beter economisch bestuur in de EU en de eurozone in het bijzonder. Ze willen ook dat het Europees Parlement ten volle betrokken wordt bij de onderhandelingen over de Brexit - zoals bekend coördineert Verhofstadt de werkzaamheden daarover in het parlement.

    Verhofstadt benadrukt dat de nieuwe coalitie, die de ten grave gedragen 'grote coalitie' van EVP en S&D moet vervangen, open staat voor "alle pro-Europese fracties". Volgens sommigen is ook de conservatieve ECR-fractie bij het

    akkoord betrokken, maar haar kandidaat-voorzitter, de Belgische Helga Stevens (N-VA), zegt van niets op de hoogte te zijn. Zij nam om 9 uur in ieder geval nog aan de eerste stemronde deel.

    Bij de sociaaldemocraten wordt ontstemd gereageerd op het akkoord tussen Tajani en Verhofstadt. "In amper een week tijd van flirten met Beppe Grillo naar steun geven aan Berlusconi. Faut le faire", tweette Kathleen Van Brempt (sp.a). Ze spreekt van "achterkamerpolitiek" en een "gebrek aan openheid en transparantie".

    21-01-2017 om 20:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    20-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Minister Weyts oogst wat hij gezaaid heeft met Oosterweel’

    ‘Minister Weyts oogst wat hij gezaaid heeft met Oosterweel’

    ‘Minister Weyts oogst wat hij gezaaid heeft met Oosterweel’

    ‘Minister van Mobiliteit Ben Weyts was gewaarschuwd dat er juridische problemen zouden zijn, maar hij blijft hardnekkig vasthouden aan Oosterweel’, reageert Vlaams parlementslid Yasmine Kherbache (SP.A) op het kritische advies van de auditeurs van de Raad van State over het milieueffectenrapport (MER) van de Oosterweelverbinding.

    De auditeurs hebben fundamentele kritiek op de manier waarop het milieueffectenrapport (MER) van Oosterweel tot stand kwam. Dat staat in De Standaard. Als de auditeurs worden gevolgd, dan wordt het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) vernietigd en wacht het hele project een ‘setback’ van verscheidene jaren.

    Volgens sp.a-politica Yasmine Kherbache komt de kritiek niet onverwacht. ‘De minister was meermaals gewaarschuwd over de mogelijke juridische problemen, maar hij heeft niet willen luisteren. Daardoor dreigt een oplossing nog verder van huis te geraken’, aldus Kherbache.

    Binnen de Vlaamse regering wordt gesproken van een ‘pyrrusoverwinning’ omdat ook alternatieven zoals de overkapping of Ringland niet meteen gerealiseerd kunnen worden. Kherbache reageert geprikkeld op die reactie. ‘Het is manifest onwaar dat Oosterweel de beste garantie is op een overkapping. Meer zelfs, met de Oosterweel is de overkapping verder weg dan ooit. Men zou beter de alternatieven voor de Oosterweel bekijken en daarbij de overkapping van meet af aan integreren’.

    Kherbache: ‘Men kan trouwens niet overkappen zonder eerst meer verkeer van de weg te halen. Zonder een modale shift is een overkapping dus onmogelijk. Waarom maakt minister Weyts dan geen werk van een reeks beloofde tramprojecten? Waarom gaat de schop daar niet in de grond?’.

    20-01-2017 om 20:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    19-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francken behandelt kinderen als criminelen, laakt Groen

    Francken behandelt kinderen als criminelen, laakt Groen

    Francken is zelf een crimininneel weg met die zak

    Kamerlid Wouter De Vriendt (Ecolo-Groen) reageert ontstemd op de uitwijzing van gezinnen met kinderen via militaire vluchten. “Soms zijn uitwijzingen nodig. Maar als het om kinderen gaat, doe je dat met de grootst mogelijke zorg. Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) behandelt hen als criminelen”, aldus De Vriendt. Hij wil in het parlement tekst en uitleg over de vluchten. Onderzoek door De Standaard van de inspectieverslagen van repatriëringen onder politiebegeleiding toont aan dat minstens 23 minderjarigen met hun families de voorbije jaren met special flights naar hun land zijn teruggestuurd.

    Volgens staatssecretaris van Asiel en Migratie Francken gaat het om een praktijk die ook de vorige legislatuur al plaatsvond en betreft het een zeer uitzonderlijke situatie. “Met zeven gezinnen op vier of vijf jaar tijd kan je niet zeggen dat het om een standaardpraktijk gaat. Ik sta daar niet om te springen. Het gebeurt enkel als het echt niet anders kan”, luidde het in De Ochtend.

    Francken benadrukt dat de uitwijzing niet gebeurt met een C-130 en dat steeds sprake is van de aanwezigheid van een maatschappelijk assistent en een psycholoog. Hij relativeert ook de aanwezigheid van criminelen op dezelfde vlucht. Zo gebeurt de aanwezigheid onder politiebegeleiding en duren de vluchten slechts een beperkt aantal uren. Bovendien, aldus Francken, is de kans groot dat er ook kinderen aanwezig zijn op het vliegtuig indien je een crimineel uitwijst met een commerciële vlucht.

    “Militaire deportaties van kinderen staan haaks op de normen en waarden van een Westerse democratie”, reageert het groene Kamerlid De Vriendt. “Dit bewijst dat Francken niet zachtaardig, maar hardvochtig omgaat met de meest kwetsbaren”. Hij tilt er zwaar aan dat de kinderen samen met criminelen op die militaire vlucht zitten, “omkaderd door politie en in een militaire context. Qua trauma voor die kwetsbare kinderen, die op zich al in een moeilijke situatie zitten, kan dat tellen”, aldus De Vriendt.

    Hij wil duidelijkheid van de staatssecretaris over de vluchten. “Het is niet normaal dat een krant jarenlang moet procederen om informatie te bekomen. De geheimzinnigheid moet stoppen”, luidt het.

    19-01-2017 om 21:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    18-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maggie De Block mikpunt van haatberichten:

    Maggie De Block mikpunt van haatberichten: "Ik wens u een ziekte toe die u fataal wordt"

    Als dit stemmenkanon faalt is het gedaan met de vld 

    Daar moet je tegen kunnen he Maggie !

    Ik denk niet dat het zomaar haatberichten zijn, denk dat vele mensen haar en haar regering echt haten.

     

    Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) roept op om te stoppen met haatberichten aan haar adres. Die kwamen er na een 'ludieke' actie van de PVDA en PTB. De Block krijgt het zo hard te verduren dat ze een bericht op haar Facebookpagina heeft geplaatst.

    "Maggie, je bent een nazi". "Ik hoop dat je wilt sterven". "Maggie, ik wil dat je ziek wordt en geen recht hebt op de nodige zorgen". Of "die vreemdelingen zullen je sneller lynchen dan je denkt". Het is maar een greep uit de bedreigingen die minister van Volksgezondheid Maggie De Block de laatste weken ontving.

    De Block is verontwaardigd en vraagt op haar Facebookpagina om ermee te stoppen. "We vragen jullie geen haatberichten meer te posten. Niet op deze pagina en nergens anders. Tegen niemand. Wij houden van vrijheid van meningsuiting, staan open voor debat en voor kritiek en geven jullie antwoord waar mogelijk. Schofferende en beledigende posts of berichten die aanzetten tot schadelijke acties, zetten ook aan tot haat. En daar willen wij niet aan meewerken, op geen enkele manier, op geen enkel forum."

    De haatberichten komen er na enkele recente besluiten van De Block, zoals het verminderen van de vergoeding van bepaalde antibiotica of het inkrimpen van de terugbetaling van kinesitherapiesessies.

    Kerstwensen
    "Begin dit jaar liepen er zowel op onze Facebookpagina als via mail dergelijke zaken binnen", zegt persattaché Audrey Dorigo aan de Waalse krant 'La Dernière Heure'. "De berichten bleken verstuurd vanaf de websites van PTB en haar Vlaamse tegenhanger PVDA."

    Hoe dat kan? Dankzij een 'ludieke' actie van de partijen. Tijdens de kerstdagen was het immers mogelijk om een digitale 'wens' te versturen naar het kabinet van de minister, zodat hun partijleden hun ongenoegen konden uiten over het beleid van De Block. Maar dat ongenoegen ontspoorde al snel. "Zowat 10 procent van de Nederlandstalige en 35 procent van de Franstalige berichten zijn extreem negatief", meldt het kabinet. "We hopen dat het nu ophoudt."

    18-01-2017 om 20:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    17-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJskoude dagen in zicht: hele week gladde wegen en mogelijk zelfs stroomtekort

    IJskoude dagen in zicht: hele week gladde wegen en mogelijk zelfs stroomtekort

    Het wordt bitter koud de komende dagen: tot -7 graden in Vlaanderen en -10 in de Ardennen, waar ook nog eens een halve meter sneeuw ligt. Dat zorgt een week lang voor gladde wegen en heeft mogelijk ook gevolgen voor de stoormvoorziening. De zoveelste extreme gril van het klimaat? Niets van, zeggen experts. "De voorbije zachte winters, dié waren abnormaal."

    Zijn wij vertrokken voor de koudste en langste winter sinds jaren? Volgens weerman Frank Duboccage bestaat die kans. "Het valt inderdaad niet elk jaar voor dat het koudefront boven Oost-Europa ook zo diep tot in het zuiden doordringt en er voor langere tijd blijft kamperen. In landen als Servië, Roemenië of Bulgarije zijn ze temperaturen van -20 graden 'gewoon', maar als het ook gaat vriezen op de Griekse eilanden en in Zuid-Frankrijk, en er tot een meter sneeuw ligt op de stranden van Kreta en Zuid-Italië, dan kan je wel degelijk van een ferme winterprik spreken."

    Gladde wegen
    Het wordt in elk geval een ijskoude week. Met het kwik elke dag rond of beneden de nul en 's nachts fikse vriestemperaturen. "Automobilisten zijn dus gewaarschuwd, want er is de hele week risico op gladde wegen. Zeker dinsdag, maar wellicht ook woensdag, wordt een zogenaamde 'ijsdag', waarbij de temperatuur ook overdag niet boven de nul uitstijgt. Daarna zouden de mist en lage bewolking de bijtende vrieskou van 's nachts wat kunnen temperen. Maar een dikke winterjas en handschoenen komen zeker nog een hele week goed van pas." Aan strooizout is er overigens geen tekort. Er ligt een voorraad van nog zeker 80.000 ton. Tot nu toe heeft het Agentschap Wegen en Verkeer deze winter zowat 25.000 ton gestrooid.

    Stroomtekort
    Het winteroffensief van deze week heeft mogelijk ook gevolgen voor de stroomvoorziening. Hoogspanningsbeheerder Elia houdt er rekening mee dat het de twee gascentrales, in Vilvoorde en Seraing, voor het eerst in de geschiedenis zal moeten opstarten om een eventueel stroomtekort op te vangen. "Bij stevig vriesweer kopen wij elektriciteit in de buurlanden", zegt Kathleen Iwens van Elia. "Maar omdat het in Frankrijk nu ook behoorlijk wintert en zij bij dezelfde leveranciers aankopen, dreigt er een tekort op de markt en moeten wij mogelijk ons noodplan in werking zetten."

    17-01-2017 om 20:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    16-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maggie De Block doet emotionele oproep na stroom van haatberichten

    Maggie De Block doet emotionele oproep na stroom van haatberichten

    Maggie De Block doet emotionele oproep na stroom van haatberichten

    Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block heeft op haar Facebookpagina een opvallende oproep gedaan. “Stop de haatberichten”, vraagt ze. Aanleiding zijn de tientallen haatberichten die de minister werden toegestuurd na een oproep op de websites van PVDA en PTB.

    “Vlak voor Kerstmis kregen we op het kabinet zo’n 410 standaardmails die verzonden waren op aansporen van de Facebookpagina van PS-voorzitter Elio Di Rupo. Het overgrote deel van die mails was correct, slechts enkelingen voegden een ongepaste en beledigende boodschap toe”, laat haar woordvoerster Els Cleemput weten.

     

    De echte haatberichten moesten nog komen, toen PVDA en haar Franstalige tegenhanger PTB begin dit jaar een oproep lanceerden om via hun websites e-mails te verzenden naar het kabinet van de minister.

    Van de 113 mails die binnenliepen, waren er meer dan 30 naar eigen zeggen ‘ontoelaatbaar’. “Het waren zeer negatieve, beledigende mails waarin sommige mensen de minister een ziekte of de dood toewensen”, aldus de woordvoerster. Ze voegde enkele voorbeelden toe van e-mails die op haar kabinet belandden. De ergste houdt ze bewust achterwege, maar zinnen als “ik hoop dat je heel ziek wordt” laten weinig aan de verbeelding over.

    Maggie De Block doet emotionele oproep na stroom van haatberichten
    Maggie De Block doet emotionele oproep na stroom van haatberichten

    Facebook-oproep

    Om de negatieve berichtenstroom een halt toe te roepen, lanceert De Block nu een opvallende oproep op haar Facebookpagina: “Beste mensen, Als beheerders van de fanpagina van Maggie De Block vragen we jullie geen haatberichten meer te posten. (...) Schofferende en grof beledigende posts of berichten die aanzetten tot schadelijke acties, zetten ook aan tot haat. En daaraan willen wij niet meewerken, op geen enkele manier, op geen enkel forum”, staat er te lezen.

    16-01-2017 om 20:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    15-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 procent meer klachten door duurdere elektriciteitsfactuur

    30 procent meer klachten door duurdere elektriciteitsfactuur

    Het zijn grote dieven

    te danken aan de NVA

    Er zijn vorig jaar meer dan 5.500 klachten binnengelopen bij de federale ombudsdienst voor Energie. Dat is een derde meer dan in 2015, zo meldt de VRT. De sterke stijging is volgens de ombudsdienst te wijten aan de stijging van de elektriciteitsfactuur. 

    Er werden het voorbije jaar een aantal maatregelen doorgevoerd die de elektriciteitsfactuur aanzienlijk hebben doen stijgen. Zo waren er onder meer een btw-verhoging van 6 tot 21 procent en de befaamde Turteltaks. 

    Daarnaast is er ook sprake van de jaarlijks terugkerende klachten, zoals meterproblemen, transparantie over de aangeboden prijzen, facturatieproblemen, betalingsproblemen en verkoop- en marktpraktijken. Vooral het laatstgenoemde baart ombudsman Eric Houtman zorgen: "Dat heeft waarschijnlijk te maken met de verhoogde concurrentie op de energiemarkt, waardoor energieleveranciers steeds actiever en soms agressiever naar klanten toegaan."

    Consumentenakkoord

    In het bestaande consumentenakkoord staat al dat energieleveranciers hun klanten minstens één maal per jaar moeten wijzen op het goedkoopste tarief in hun portefeuille. Maar vandaag gebeurt dat veel te onduidelijk. "Sommige leveranciers houden hun eigen lezing van het consumentenakkoord er op na, waardoor klanten uiteindelijk toch in een duurder tarief terecht komen", aldus ombudsman Eric Houtman.

    Daarom adviseert de ombudsdienst leveranciers om die aanbeveling over het laagste tarief in een afzonderlijk schrijven naar hun klanten te sturen. "Nu staat het vaak gewoon in de factuur, ergens op pagina zeven", zegt Houtman.

    De ombudsdienst adviseert voorts om het consumentenakkoord uit te breiden naar kmo's, zodat ook kleinere zelfstandigen een betere bescherming genieten.

    15-01-2017 om 20:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    14-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telenet verhoogt prijzen op 19 februari

    Telenet verhoogt prijzen op 19 februari

    de geldwolven slaan weer toe,waarom blijven we dit slikken.

    En dan komt de NVA nog zegen dat we 100 euro meer overhouden.En zeg me wat is er nog niet opgeslagen ik denk dat we 500 euro toe leggen.

    mijn contract wordt weldra opgezegd, gedaan met de geldwolven.

    Telenet verhoogt op 19 februari de prijzen van een reeks diensten. De prijzen van de populaire bundels Whop en Whoppa gaan bijvoorbeeld met 1,99 procent (of respectievelijk 1,35 en 1,55 euro per maand) omhoog. Dat staat vandaag op de website van Telenet.

    Ook de prijzen van de bundels voor zakenklanten (Fluo en Fluo Home) gaan omhoog, net als de tarieven van apart aangeboden internetproducten (met maximaal 1,29 procent), aldus Telenet.

    De prijzen van andere producten blijven ongewijzigd, zoals die van het all-inaanbod WIGO en de entertainmentpakketten Play, Play More en Play Sports.

    Volgens Telenet is de prijsverhoging nodig om te kunnen blijven investeren in zijn netwerk. De vraag naar snellere verbindingen, meer keuzemogelijkheden, meer mobiel internet en meer capaciteit blijft immers toenemen, klinkt het. Het bedrijf benadrukt dat "de inflatie als leidraad werd genomen" bij de tariefaanpassingen.

    De tarieven bij Base, waarvan de overname door Telenet begin vorig jaar werd afgerond, veranderen niet, zegt een woordvoerster van Telenet.

    Proximus

    Bij concurrent Proximus was er op 1 januari een prijsverhoging. Het bedrijf maakte een reeks oude producten duurder, waarvan de meeste niet meer worden verkocht sinds de lancering van een nieuw aanbod in oktober vorig jaar. Toen werden onder meer Tuttimus, Mobilus en Familus op de markt gebracht.

    Bij Orange (ex-Mobistar) was niet onmiddellijk iemand bereikbaar voor informatie.

     

    14-01-2017 om 20:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    13-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen 5 cm sneeuw? 10 tips om veilig te rijden

    Morgen 5 cm sneeuw? 10 tips om veilig te rijden

    Hoop vooral dat je geen idioot met winterbanden tegenkomt. Er zijn er veel die denken dat ze met winterbanden hun rijstijl niet moeten aanpassen.

    Winterbanden zijn nutteloos, een goeie regenband en rijstijl aanpassen

    Beste tip van allen: blijf gewoon thuis...

     

    Er is sneeuw op komst en doorgaans maakt dat rijden een stuk gevaarlijker. Weerman Frank Deboosere spreekt zelfs van vijf centimeter sneeuw. Wie kan, vermijdt best onnodige verplaatsingen. Maar voor wie geen keuze heeft, heeft het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) enkele cruciale rijtips, die het verschil kunnen maken tussen leven en dood.

    Vanavond trekt er een storing over ons land, met vrij veel wind en neerslag, zo meldt het KMI. In het noordwesten en aan de kust is dit eerst regen, later smeltende sneeuw. In het centrum en in Limburg is er kans op sneeuw, met de vorming van een sneeuwlaag van enkele centimeters op sommige plaatsen. In de Ardennen gaat het om smeltende sneeuw, gevolgd door sneeuw, met lokaal in de Hoge Ardennen en de Hoge Venen een verse sneeuwlaag van meer dan 20 cm. Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt dan ook voor gladde wegen vannacht.

    Ook morgen voorspelt men regen of smeltende sneeuw in het westen, sneeuw in de Ardennen en smeltende sneeuw of sneeuw elders, waardoor ook de ochtendspits moeilijk kan verlopen. De strooidiensten zullen de toestand op de weg opvolgen en strooien wanneer mogelijk, maar het zal niet evident zijn om de wegen sneeuw- en ijsvrij te houden, klinkt het. De neerslag van vannacht zal het eventueel preventief gestrooide zout namelijk wegspoelen. Bovendien is het tijdens de ochtendspits niet evident om te strooien, dus het kan gevaarlijk glad zijn, met mogelijk extra fileleed tot gevolg.

    Zichtbaarheid

    Omdat je bij sneeuw de neiging hebt minder snel te rijden, zijn er 15 procent minder dodelijke ongevallen. Maar de kans op een ongeval met materiële schade stijgt met meer dan 75 procent, zo waarschuwt het BIVV.

    Een goede zichtbaarheid is cruciaal om veilig rond te rijden. Controleer daarom voor je vertrekt of je nog voldoende vriesbestendige ruitenwisservloeistof. Maak je voor- en achterruit ijsvrij en vergeet zeker ook de achteruitkijkspiegels niet.

    Reflexen

    Bovendien kunnen enkele reflexen tijdens het rijden je voor een ernstig ongeval behoeden. Het BIVV formuleert op zijn website 10 belangrijke tips:

    1. Draag gemakkelijke kledij en comfortabele schoenen: rijden met een dikke winterjas en/of met sneeuwlaarzen zorgt ervoor dat je rit oncomfortabel wordt. Het kan zelfs gevaarlijk zijn, omdat je bewegingen beperkt worden.

    2. Blijf kalm onder alle omstandigheden: niemand is echt op zijn gemak op besneeuwde wegen, maar paniek leidt tot niets en zorgt ervoor dat je minder goed gaat rijden.

    3. Bij het optrekken moet je geleidelijk versnellen, zeker op een helling. Vertrek in eerste versnelling als er niet te veel sneeuw ligt of als de weg vrijgemaakt is. Als er een laag sneeuw ligt, is het beter om in tweede versnelling te vertrekken.

    4. Rijden op sneeuw vereist dat je voorzichtig rijdt: bruuske versnellingen, plotse richtingsveranderingen of plots remmen zijn te vermijden. Elke handeling moet goed gedoseerd verlopen.

    5. Verminder je snelheid en probeer een veilige afstand te bewaren met de andere voertuigen, zelfs als je stilstaat. Op besneeuwde wegen is je remafstand drie keer groter als je nog met zomerbanden rijdt (wat niet aan te bevelen is).

    6. Anticipeer op de staat van de weg en de onverwachte manoeuvres van de andere voertuigen. Dat is de beste manier om veilig op je bestemming aan te komen.

    7. Wees extra voorzichtig op open ruimtes zoals bruggen. Daar is de temperatuur nog lager dan op andere plaatsen.

    8. Rem op de motor als je bergaf rijdt, in plaats van met het rempedaal. Zeker in afdalingen is het belangrijk om voldoende afstand te bewaren.

    9. Steek de strooiwagens niet voorbij. Door in hun spoor te blijven, verminder je de kans op slippen.

    10. Wees extra voorzichtig in bochten. Verminder snelheid vooraleer je ze aansnijdt. Een keer in de bocht, moet je je snelheid aanhouden om de wagen zo weinig mogelijk uit evenwicht te brengen.

    Ook wie winterbanden heeft, past zijn rijstijl beter aan, zo waarschuwt het BIVV. Mocht je wagen toch beginnen te slippen, panikeer je best niet. Remmen of gas geven zijn te mijden. Probeer je wagen stabiel te houden en kijk goed welke richting je uit wil gaan.

    13-01-2017 om 20:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!