Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • Cannabis NB
  • reefer
  • https://herbapproach.com/product-category/Blueberry-Pancakes/
  • https://buylowgreen.com/product/obama-kush/
  • ghg

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    05-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerstand tegen Homans groeit:

    Weerstand tegen Homans groeit: "Ze zou haar bevoegdheden beter afstaan"

    WEG MET DE NVA ROT OP


    Groen heeft aan Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans gevraagd om het parlement uit reces te roepen, maar aangezien er geen meerderheid voor is, gaat die daar niet op in. Mercedes Van Volcem, Vlaams parlementslid van Open Vld, roept Vlaams minister van Inburgering Liesbeth Homans (N-VA) intussen op om haar bevoegdheid van inburgering en integratie af te staan.

    Groen-fractieleider Bjorn Rzoska: "Een minister kan niet zomaar kwistig met leugens strooien"©Photo News

    Oppositiepartij Groen heeft gisteravond in een brief aan Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) gevraagd om het parlement deze week bijeen te roepen naar aanleiding van de uitspraken van Homans. "Een minister kan niet zomaar kwistig met leugens strooien", verklaart Groen-fractieleider Bjorn Rzoska. "Zij provoceert zonder dat zij daar veel beleidsdaden tegenover kan stellen. Dat kan het parlement niet over zijn kant laten gaan." 

    Ook sp.a-fractieleider Joris Vandenbroucke eist snel duidelijkheid van de meerderheid. Hij wijst naar Open Vld-parlementslid Mercedes Van Volcem, die Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) op Twitter vraagt om de bevoegdheden in zijn regering te herschikken. Aanleiding zijn de uitlatingen van Homans dat Unia "niet neutraal en niet objectief" is en alleen "de mensen van allochtone origine" verdedigt.

    Sp.a-voorzitter John Crombez schrijft op Twitter dat Bourgeois dringend moet ingrijpen. "Vanaf nu zal men twijfelen of de Vlaamse regering correct is en de waarheid vertelt", merkt hij op. "Ook de meerderheid vraagt dat nu." In de brief aan Peumans wordt niet enkel Homans ter verantwoording geroepen, maar ook de vice-minister-presidenten van de andere regeringspartijen. 

    Kritiek vanuit Open Vld

    "Van Volcem ziet als voorzitter van de commissie Binnenlands Bestuur elke week hoe minister Homans functioneert. Zij heeft nu ernstige vragen bij haar functioneren. Toch een duidelijk signaal van niet zomaar iemand van de Open Vld-fractie", zegt Vandenbroucke. "We moeten meteen weten van de regering waar ze staat." Sp.a steunt officieel de vraag om het parlement deze week nog te laten samenkomen. 


    "Minister Homans heeft zeven bevoegdheden, maar als minister van Integratie en Inburgering vind ik niet dat ze de integratie bevordert", verduidelijkt Van Volcem, die in het Vlaams Parlement ook de commissie voorzit bevoegd voor Inburgering, aan Belga. "Ze doet niets anders dan polariseren en dan nog op basis van foute cijfers. Ze doet haar taak echt niet goed."

    Open Vld-fractieleider Bart Somers benadrukt dat Van Volcem in eigen naam spreekt. "Dit is niet het partijstandpunt, noch dat van onze fractie", zegt hij. "Wat Mercedes voorstelt is niet aan de orde. We zullen een grondig debat voeren over de feiten en dat waar het hoort: in het parlement." Of dat nog deze week moet gebeuren of pas na de krokusvakantie laat hij nog in het midden. "Dat zullen we bekijken."

    Gefronste wenkbrauwen bij CD&V

    De andere coalitiepartner CD&V houdt voorlopig de boot af. "Het is goed dat we dit debat grondig voeren", zegt fractieleider Koen Van den Heuvel. "De uitlatingen van de minister heeft ook bij ons de wenkbrauwen doen fronsen. Als partij van het midden passen wij voor polarisering. Maar ook over de rol van Unia kan er gediscussieerd worden." Maar voor CD&V kan het debat perfect ook volgende week.

     

    De uitlatingen van de minister heeft bij ons ook de wenkbrauwen doen fronsen

    KOEN VAN DEN HEUVEL, CD&V-FRACTIELEIDER

    En de uitval van Van Volcem? Zijn partijgenoot Robrecht Bothuyne vult aan: "Het moet gaan over hoe de bevoegdheden worden uitgevoerd, niet door wie", zegt hij. "Maar dit is wel een teken aan de wand voor de minister dat ze goed moet nadenken vooraleer ze bepaalde uitspraken doet."

    N-VA voelt zich niet in het nauw. "Het is niet de eerste keer dat Van Volcem zoiets doet", reageert N-VA-fractieleider Matthias Diependaele. "Ik hecht meer waarde aan de woorden van Bart Somers, die heeft meer geloofwaardigheid." Diependaele ziet er geen meerwaarde in om het parlement uit vakantie terug te roepen om deze week al te debatteren.

     "Wij zijn absoluut vragende partij voor een debat over de rol van Unia in onze samenleving, maar dat kan gerust ook volgende week. Ik heb nog maar zelden een debat goed weten gaan als het door steekvlampolitiek is ingegeven." Parlementsvoorzitter Peumans heeft intussen al laten weten dat hij het parlement niet bijeenroept. Er komt deze week dus geen debat.

    05-03-2017 om 19:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    04-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruzie in helft van flatgebouwen: één oorzaak steekt er met kop en schouders bovenuit

    Ruzie in helft van flatgebouwen: één oorzaak steekt er met kop en schouders bovenuit

    Enkele blokken op het Antwerpse Eilandje.Voor alle duidelijkheid: de genoemde problemen stellen zich niet per se daar, de geciteerde percentages zijn algemeen. © photo news.

    In de helft van alle flatgebouwen in Vlaanderen zijn er conflicten tussen de bewoners. Eén oorzaak steekt er met kop en schouders bovenuit: geld. In niet minder dan 25 procent van de appartementen waar geruzied wordt, moet de oorzaak gezocht worden bij een financieel geschil. Meestal gaat het om bedragen groter dan 2.500 euro. Dat blijkt uit een marktonderzoek van Jalo Beheer, één van de grootste syndici van Vlaanderen. Het bedrijf baseert zich daarvoor op een analyse van 7.500 appartementen.

    De meest voorkomende discussies zijn die tussen eigenaars die zelf in hun appartement wonen en eigenaars die verhuren. "Zij hebben totaal andere belangen", klinkt het. "Eigenaars die effectief in hun appartement wonen, zijn bereid om meer te investeren. Verhuurders daarentegen zijn in eerste instantie bezig met het rendement van hun investering en willen zo weinig mogelijk geld uitgeven. Vooral bij renovaties is dat het geval: verhuurders vinden dat de gevel er nog wel een zomer tegen kan, of vinden het niet nodig om een nieuw dak te leggen of de verwarming te vernieuwen."

    Geluidshinder en geurtjes
    Ook geluidshinder (in 15% van de gevallen) en vervelende geurtjes (12%) zijn geregeld bronnen van conflict. Sinds enkele jaren is het in veel gebouwen verplicht om centrale afzuigsystemen te installeren en dat zorgt voor veel klachten. "Op de slaapkamer van het gelijkvloers ruiken ze dan opeens de vis die ze in het dakappartement aan het bakken zijn", klinkt het.

    04-03-2017 om 19:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    03-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook het Witte Huis zoekt naar de mol (en gaat daarbij drastisch te werk)

    Ook het Witte Huis zoekt naar de mol (en gaat daarbij drastisch te werk)

    Door zijn personeel voortdurend te controleren hoopt Donald Trump te ontdekken wie de mol is in zijn entourage. De Amerikaanse president blijft immers geconfronteerd worden met lekken en pikt dat niet langer.

    Amerikaanse media staan de jongste weken vol van de primeurs over Trump en zijn regering. De bronnen van die nieuwsverhalen zijn al te vaak anoniem, wat vaak betekent dat mensen uit de entourage van de president de informatie gelekt hebben.

    Dat kan zo niet meer, vinden Trump en zijn perschef Sean Spicer. Die laatste had vorige week een vergadering met de andere personeelsleden die instaan voor de - officiële - communicatie vanuit het Witte Huis. Een spoedvergadering, volgens een van de aanwezigen, waarop ze allemaal verplicht werden om hun gsm even af te geven om te bewijzen dat ze niets te verbergen hadden.

    Controles

    Spicer waarschuwde hen dat het gebruik van beveiligde applicaties als Confide en Signal - waarmee je berichten kan sturen zonder dat ze na te trekken zijn - in conflict zijn met de Presidential Records Act. Met andere woorden: al hun communicatie moet openbaar zijn, zodat ze continu gecontroleerd kunnen worden.

    Tijdens de vergadering werden ook andere elektronische toestellen die ze bij zich hadden gecontroleerd. Ook privé-telefoons werden gecontroleerd op de daaropvolgende vergadering.

    Meer problemen

    Daar blijft het niet bij, waarschuwde Spicer, want er zouden nog meer problemen komen als het nieuws van de vergaderingen en de controles zou uitlekken naar de pers. Tevergeefs, zo blijkt, want The Washington Post bracht het nieuws al snel naar buiten. Zelfs de memo waarin te lezen is hoe de personeelsleden gecontroleerd zullen worden, werd in zijn totaliteit gepubliceerd door The Washington Post.

    Daarmee is de sfeer op de communicatiedienst van Trump naar een dieptepunt gezakt.

    03-03-2017 om 20:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    02-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Trump tekent woensdag nieuw inreisverbod"

    De grooooootste lul Trump

    Volgens persagentschap Associated Press (AP) zal Amerikaans president Donald Trump overmorgen een nieuw inreisverbod ondertekenen. Dit nadat zijn zogenaamde 'moslimban' voor vluchtelingen en mensen uit zeven moslimbanden vorige maand juridisch werd geblokkeerd.

    Een hooggeplaatste bron in de Trump-administratie verklaarde op voorwaarde van anonimiteit tegenover AP dat het nieuwe decreet over immigratie en vluchtelingen deze week zal uitgerold worden. 

    "Vlekkeloos"
    Verwacht werd dat Trump het nieuwe inreisverbod vorige week al zou hebben ondertekend, maar volgens woordvoerder van het Witte Huis Sean Spicer stelde de president het uit "om ons ervan te vergewissen dat we dit kunnen uitvoeren en dat alles vlekkeloos verloopt".

    Federale rechters blokkeerden het oorspronkelijke decreet waarmee Trump het vluchtelingenprogramma van de VS met drie maanden ophief en Syrische vluchtelingen voor onbeperkte tijd de toegang tot de VS ontzegde. Daarnaast verbood het decreet tijdelijk de toegang tot de VS aan mensen uit zeven landen: Irak, Iran, Syrië, Libië, Somalië, Soedan en Jemen.

    Die moslimban leidde tot protestacties in luchthavens in heel de VS.  Mensen werden door de douane na aankomst in de VS aangehouden of mochten niet inschepen op vluchten naar de VS.

    "Meer gestroomlijnd"
    Het nieuwe decreet werd door minister van Binnenlandse Veiligheid John Kelly omschreven als "een meer gestroomlijnde" versie van het inreisverbod. 

    Stephen Miller, adviseur van het Witte Huis, verklaarde vorige week tegenover Fox News dat het nieuwe decreet "kleine technische aanpassingen" zou aanbrengen aan het oorspronkelijke decreet en dat het "hetzelfde beleidsresultaat" zal hebben. Hij voegde er aan toe dat het nieuwe decreet "rekening zal houden met de rechterlijke beslisssing" die het oorspronkelijke decreet deed ontsporen.

    02-03-2017 om 21:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    01-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA KRIJGT VOLLE LADING NA AANVAL UNIA

    N-VA KRIJGT VOLLE LADING NA AANVAL UNIA

    De gijt van de NVA

    N-VA ligt zwaar onder vuur door kritiek op Unia, het vroegere centrum voor Gelijke Kansen. Oppositiepartij sp.a meent dat N-VA "een bewuste beschadigingsoperatie” uitvoert. Volgens Groen zijn Demir en Homans dan weer hypocriet. De gloednieuwe staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) en Vlaams minister voor Gelijke Kansen en Armoedebestrijding Liesbeth Homans (N-VA) hebben de afgelopen dagen fel uitgehaald naar Unia.

    De kritiek komt echter niet alleen uit de hoek van de oppositie. Ook meerderheidspartij CD&V is het niet eens met zijn coalitiepartner. “N-VA wil soms graag een electorale groep bedienen die het moeilijk heeft met het discours rond antidiscriminatie. De partij wil daarom graag laten verstaan dat ze Unia liever kwijt dan rijk is”, klinkt het voorzichtig.

    Open Vld, de andere Vlaamse coalitiepartner van N-VA, haalt ook uit over de uitspattingen van Homans en Demir. "Ze polariseert liever dan op een constructieve manier uit te zoeken hoe de gelijke kansen van alle mensen kunnen worden gegarandeerd. Liesbeth Homans is minister van Inburgering en Integratie, dan doe je dit niet. Dit komt in de buurt van toogpraat."

    Sp.a: “Dit is een bewuste beschadigingsoperatie”
    “De tactiek die N-VA nu gebruikt, past Vlaams Belang al langer toe. Ze willen een kritische instelling tegen discriminatie ondermijnen om zo hun rechtse achterban te dienen.” Dat zegt Yasmine Kherbache, Vlaams parlementslid voor sp.a aan VTM NIEUWS.

    “Maar als we dan kijken naar hun argumenten, zien we dat zowel Demir als Homans alternatieve feiten geven”, voegt ze daar aan toe. “Demir meent dat Unia zich bezighoudt met de Zwartepietendiscussie, maar dat was het Minderhedenforum. Homans meent dat Unia bepaalde cijfers niet deelt om de waarheid te verbloemen, maar de cijfers zijn allemaal terug te vinden op hun website. Dit is duidelijk een bewuste beschadigingsoperatie.”

    Groen: "N-VA blinkt uit in hypocrisie"
    "N-VA blinkt deze week uit in hypocrisie. De afgelopen jaren hebben ze geen prioriteit gemaakt van discriminatiebestrijding, ook al leveren ze de Vlaamse minister en de federale staatssecretaris voor Gelijke Kansen. Maar ze staan wel op de eerste rij om te schieten op één van de toonaangevende instituten die discriminatie helpt bestrijden in onze samenleving." Dat stelt Groen.

    "Zuhal Demir had zich beter gehouden aan haar belofte om zich eerst twintig dagen in te werken. Dan zou ze merken dat Unia een cruciale partner is in de strijd tegen discriminatie, die verzoenend te werk gaat en voor veel mensen al het verschil gemaakt heeft", zegt Groen-parlementslid Evita Willaert. "De discriminatieproblematiek leent zich niet tot dergelijke losse flodders."

    Vlaams parlementslid voor Groen Imade Annouri stelt dat Homans ofwel haar dossiers niet kent ofwel informatie bewust verdraait. "Haar bewering dat Unia bepaalde cijfers niet publiceert over hoe migrantenouders tegenover relaties staan, klopt gewoonweg niet. De cijfers zijn wél gepubliceerd en tonen bovendien andere cijfers dan degene waar minister Homans mee uitpakt."

    CD&V: "N-VA heeft andere kijk op kritische organisaties"
    "Er bestaat al langer ongenoegen over Unia bij N-VA. Ten gronde heeft de partij een andere kijk op het middenveld en kritische organisaties." Dat zegt Vlaams parlementslid Ward Kennes (CD&V).

    "Wij vinden het goed dat er naast de politiek ook instellingen bestaan die het beleid uitdagen en bij de les houden, een tegengewicht vormen voor de waan van de dag", voegt Kennes daar aan toe. "Maar ik heb de indruk dat dit niet de traditie is van N-VA. Als er een meerderheid is, vinden zij dat iedereen in dezelfde richting moet marcheren."

    De CD&V'er betreurt de uitspraak van Zuhal Demir dat Unia zich niet bezighoudt met discriminatie op de arbeidsmarkt, terwijl het centrum daar vorige week nog een studie over publiceerde. "Het enige thema waar Unia zich niet mee bezighoudt, is het communautaire."

    "N-VA wil soms graag een electorale groep bedienen die het moeilijk heeft met het discours rond antidiscriminatie. De partij wil daarom graag laten verstaan dat ze Unia liever kwijt dan rijk is", besluit het parlementslid.

    Open Vld: "Dit is vintage-Homans"
    "Homans laat zich heel kort door de bocht en kwetsend uit door discriminatie te minimaliseren", zegt Vlaams parlementslid Bart Somers van Open Vld. "Maar ook Unia maakt fouten door te veel te polariseren", vindt hij.

    "Dit is vintage-Homans", reageert Bart Somers. "Ze polariseert liever dan op een constructieve manier uit te zoeken hoe de gelijke kansen van alle mensen kunnen worden gegarandeerd. Liesbeth Homans is minister van Inburgering en Integratie, dan doe je dit niet. Dit komt in de buurt van toogpraat."

    Maar ook Unia heeft boter op het hoofd, vindt de Open Vld'er. "Zij ondergraven de legitimiteit van hun eigen instelling." Somers haalt het voorbeeld aan van de Brusselse schepen Alain Courtois, die verschillende huwelijken weigerde omdat de bruid zijn hand niet wou schudden omwille van haar geloofsovertuiging. Unia vond dat getuigen van etnocentrisme. "Ze hebben dat niet benaderd vanuit de gelijkheid van man en vrouw, wat minstens het beeld creëert dat niet iedereen op dezelfde manier wordt behandeld", zegt Somers. "Zo bouw je geen draagvlak voor een samenleving die sterker inzet op diversiteit."

    01-03-2017 om 20:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    28-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekende opent vuur en werpt molotovcocktails naar appartement in Sint-Job-in't-Goor

    Onbekende opent vuur en werpt molotovcocktails naar appartement in Sint-Job-in't-Goor

    Rond kwart voor vijf vannacht heeft een onbekende een appartementsblok op de Schotensesteenweg in Sint-Job-in't-Goor (Brecht) in brand proberen steken. Daarbij zijn twee molotovcocktails gebruikt en het gebouw is ook meermaals beschoten.

    In de muren van de inkomhal zijn kogelinslagen gevonden van een zwaar kaliber. Verschillende getuigen hebben na de feiten één dader zien wegvluchten die volledig in het zwart gekleed was. De Federale Gerechtelijke Politie voert het onderzoek naar de omstandigheden en motieven van de feiten. Het parket kan in het belang van het onderzoek nog geen verdere details geven. 

    Een buurtbewoner meldt dat er vijf kogelinslagen in de voordeur zijn gevonden en dat er verschillende kogelhulzen in het grasperk lagen. Het gebroken glas van de voordeur is intussen al vervangen.

    28-02-2017 om 20:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    27-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landen met vliegtuig van Trump op Zaventem? Dat is dan 10.000 euro boete wegens te luid

    Landen met vliegtuig van Trump op Zaventem? Dat is dan 10.000 euro boete wegens te luid

    Landen met vliegtuig van Trump op Zaventem? Dat is dan 10.000 euro boete wegens te luid


    Voor de economie en het toerisme is het meestal goed als een staatshoofd onze hoofdstad bezoekt. Handelaars en horeca in de ‘Capital of Europe’ hebben sinds de aanslagen hun omzet zien slinken en zouden zo’n economische boost goed kunnen gebruiken.

    “We gaan heel het land organiseren in functie van de veiligheid van de Amerikaanse president, maar het Brussels Gewest zal het vliegtuig waarmee hij landt, een boete van misschien 10.000 euro opleggen”, stelde de voorzitter, “dan maken we ons onsterfelijk belachelijk.”

    Verder pleit hij voor een duurzaam compromis. “Men heeft gepraat over de verlenging van de pistes, spreiding van de vliegtuigroutes, stopzetting van routes. Op een bepaald moment moeten al die parameters op een tijdlijn worden geplaatst, voor de volgende vijf jaar misschien, om te komen tot een optimaal evenwicht”, aldus Descheemaecker

    27-02-2017 om 20:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    26-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Als ik op werk naar toilet wil, moet ik dat drie dagen op voorhand aanvragen. En het kost me 5 euro per keer"

     

    Dorien Meulenijzer uit Leuven is door een spierziekte aan haar rolstoel gekluisterd en heeft hulp nodig voor bijna elke handeling. De 27-jarige vrouw heeft meer dan 50 hulpverleners, maar ze gaan gebukt onder veel stress en zijn allen even gejaagd. "Elk greintje menselijkheid is weg uit de zorgverlening", klaagt Dorien aan. "Het is bandwerk geworden."

    Samen met Bieke Verlinden, Leuvens schepen van Sociale Zaken, trekt Dorien aan de alarmbel en heeft ze de campagne #ookmijnzorg gelanceerd.

    Ze vinden dat de zorg is overgenomen door managers die zich bekommeren om kostenefficiëntie, en niet om mensen. Het hele systeem loopt ook vast in starre regels en procedures. 

    Dorien, tevens toegankelijkheidsambtenaar en OCMW-raadslid in Leuven, ondervindt het elke dag aan den lijve. Urenlang in het donker zitten omdat 'gordijnen opendoen' niet in het takenpakket zit. Gewassen worden door iemand van wie je de voornaam niet eens kent. Met natte haren moeten wachten op de volgende hulpverlener. Voor haar is het quasi dagelijkse kost.

    Indien Dorien op de werkvloer iemand nodig heeft om haar te helpen bij het toiletbezoek, moet ze dat drie dagen op voorhand aanvragen. Het kost haar bovendien 5 euro per keer. 

    "Geen marge"
    Zelf krijgt ze meer dan 50 verschillende hulpverleners over de vloer die allemaal een overvol schema moeten afwerken. "Er is nul marge", legt ze uit aan Het Nieuwsblad. "Ik denk niet dat velen beseffen hoe erg het is. Tot je er zelf mee te maken krijgt, natuurlijk, dan wordt het ook je eigen zorg." 

    Bieke en Dorien zijn ervan overtuigd dat wie efficiëntie najaagt, inboet aan effectiviteit en kwaliteit. En dat is bij de zorg niet anders. "Van haren kammen tot steunkousen aandoen, elke zorghandeling moet tegenwoordig als prestatie afgevinkt worden in een vastgelegde procedure", schrijven ze in een opinie op de website van Knack. "Standaardbehandelingen in de zorg worden afgewerkt met de chronometer in de hand: 60 seconden om een patiënt uit bed te halen, twee minuten om te douchen."

    Maar zorgen voor is geen bandwerk, wel bindwerk. Wat eens een roeping was voor verplegend personeel, mondt door al die checklists en registraties uit in gelatenheid en vervreemding. "En dat is net wat we niet willen."

    Bieke en Dorien hopen dat nog meer mensen hun schrijnende verhalen delen zodat op termijn die broodnodige menselijkheid in de zorg kan terugkomen, want het is #ookmijnzorg.


     

    26-02-2017 om 20:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    25-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STRAKS OOK HUISVUILZAK NAAR CONTAINERPARK

    STRAKS OOK HUISVUILZAK NAAR CONTAINERPARK

    Vuilniszakken met restafval en gft (groente-, fruit- en tuinafval) kunnen binnenkort ook worden toegelaten in Vlaamse containerparken. Dat bevestigt de Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM.

    Tot nu toe was het verboden om restafval en gft naar het containerpark te brengen. Maar in het 'Uitvoeringsplan voor huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval', dat al in september 2016 gepubliceerd werd, is aangekondigd dat er werk wordt gemaakt van een aanpassing van die regel. "Het verbod om gft en/of huisvuil in te zamelen in een (mini)recyclagepark geldt niet langer, maar mag onder strikte voorwaarden doorgang vinden", zo vermeldt het rapport.

    Geen verplichting
    "Die mogelijkheid wordt voorzien, maar het gaat niet om een verplichting", bevestigt Jan Verheyen, de woordvoerder van OVAM. "Dat dit tot nu toe niet was toegelaten, had onder meer te maken met hygiëne en met het feit dat de afvoer van het afval niet gegarandeerd kon worden. Die problemen kunnen nu opgelost worden, maar daarvoor is wel een wijziging nodig van VLAREM (Vlaams Reglement betreffende de Milieuvergunning)."

    Volgens Verheyen kan de aanpassing "op relatief korte termijn" worden doorgevoerd. "Maar daarna moeten de containerparken wel nog hun milieuvergunning laten aanpassen en de nodige maatregelen treffen", zo klinkt het.

    Meer recyclage
    Door restafval en gft in containerparken toe te laten, hoopt de Vlaamse overheid de mensen nog meer tot recycleren aan te zetten. "De bedoeling is dat er meer en beter gerecycleerd wordt. We moeten het voor de Vlamingen dan ook makkelijker maken om dat goed te doen", besluit Verheyen.

    25-02-2017 om 18:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    24-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Weyts wordt onwel in Vlaams Parlement

    HET ZOU BETER ZIJN DAT GANS DE PLOG VAN DE NVA ZIEK WORD EN NOOIT MEER TERUG KOMT BENDE DIEVEN

     Vlaams Minister Ben Weyts (N-VA) is vanmiddag tijdens het vragenuurtje in het Vlaams Parlement onwel geworden. Weyts was een vraag van collega Annick De Ridder aan het beantwoorden, toen hij het plots moeilijk kreeg en zei dat hij zich niet goed voelde. De minister moest even gaan zitten en verliet vervolgens, ondersteund door enkele parlementsleden, het halfrond. De zitting werd geschorst.

    De minister is naar huis vertrokken. Onlangs werd minister van onderwijs Hilde Crevits ook onwel in het Vlaams Parlement. 

    24-02-2017 om 19:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    23-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen licht: lokale politie krijgt stroomstootwapens

    Groen licht: lokale politie krijgt stroomstootwapens

     

    De lokale politie krijgt binnenkort tasers of stroomstootwapens. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA), bekendgemaakt. 35 zones bijten de spits af en starten binnenkort de opleiding. Dat meldt De Morgen.

    Vorig jaar hadden de politiezones te kennen gegeven hun wapenarsenaal te willen uitbreiden met stroomstootwapens. Met zo'n taser worden de spieren van het lichaam tijdelijk verlamd door een elektrische schok. Het is sterker dan pepperspray en efficiënter dan een vuurwapen. De vraag kwam er na verschillende schietincidenten waarbij een verdachte geraakt werd door een politiekogel. "Met een taser kan men iemand onmiddellijk neutraliseren. Daarom willen we dat elke agent zo'n wapen bij zich heeft", klonk het toen.

    Minister Jambon stuurde de wapencommissie van de politie vorig jaar de opdracht om de vraag te onderzoeken. Hij zette het licht vandaag op groen. Alle 188 politiezones van ons land kregen een uitnodiging voor een testfase. 35 zones gingen akkoord. 

    "Tien van de 35 zones zullen in een eerste fase beginnen met de opleiding van het personeel", zegt Olivier Van Raemdonck, woordvoerder van minister Jambon. Onder meer in de zone Brussel-West zullen twintig agenten van de Brigade Anti-Banditisme het stroomstootwapen leren gebruiken.

    Intussen werkt Binnenlandse Zaken wel nog aan een kader die regels moet opstellen voor het gebruik van zo'n taser.

    23-02-2017 om 20:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    22-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TRUMP SUGGEREERT NU AANSLAG IN ZWEDEN

    TRUMP SUGGEREERT NU AANSLAG IN ZWEDEN

    De grootste lul van het jaar

    Photo published for Donald Trump Appears To Make Up Sweden Terror Attack

    Donald Trump heeft gisteren in een toespraak in Florida gesuggereerd dat er de avond voordien een terreuraanslag werd gepleegd in Zweden. Maar er is vrijdagavond niets bijzonders gebeurd in dat land. "Zweden? Terreuraanslag? Wat heeft hij gerookt?", reageerde de voormalige Zweedse premier Carl Bildt op Twitter. Het is niet de eerste keer dat er langs de kant van Trump gepraat wordt over fictieve aanslagen. Eerder deze maand had zijn topadviseur het nog over 'Bowling Green Massacre', een bloedbad dat nooit heeft plaatsgevonden.

    Trump sprak in zijn speech over nationale veiligheid. Hij zei dat het land sterke grenzen nodig heeft. Als illustratie van hoe het niet moet, noemde hij Zweden. "Kijk wat er gisteravond gebeurde in Zweden. Zweden! Wie kan dat geloven? Ze lieten grote hoeveelheden (migranten) binnen. Ze ondervinden problemen die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden", zei Trump, die meteen ook verwees naar Brussel, Nice en Parijs.

    #LastNightInSweden
    Al snel wezen media en Twittergebruikers erop dat er in Zweden geen aanslag is geweest vrijdagavond en dat het dus helemaal niet duidelijk is waarover Trump het dan wel had. De voormalige premier en buitenlandminister van Zweden Carl Bildt was niet de enige die er zich vrolijk over maakte. Onder de hashtag #LastNightInSweden verscheen grap na grap op Twitter.

    Nieuwssite The Huffington Post heeft een mogelijke verklaring. Vrijdagavond was er op de conservatieve Amerikaanse zender Fox News in het programma Tucker Carlson Tonight een item over de criminaliteitsstatistieken na de migratiegolf in Zweden. Misschien had president Trump daarnaar gekeken.

    Bowling Green Massacre
    Het is niet de eerste keer dat er uit het kamp van Trump berichten komen over fictieve aanslagen. Begin deze maand had zijn topadviseur Kellyanne Conway het over 'Bowling Green Massacre', een zogenaamd bloedbad gepleegd door twee Iraakse vluchtelingen in een poging het omstreden inreisverbod van Donald Trump te verdedigen.

    "Ik wed dat het voor de mensen compleet nieuw is dat president Obama een zes maanden durend verbod op het Iraaks vluchtelingenprogramma had ingevoerd, nadat twee Irakezen het land waren binnengekomen en radicaliseerden en de kopstukken waren achter het bloedbad van Bowling Green", zei ze een interview met nieuwszender MSNBC. Ze verontschuldigde zich achteraf wel.

    22-02-2017 om 20:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    21-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Geert Bourgeois: "Siegfried Bracke is beschadigd"

    .

    Vlaams minister-president en N-VA-kopstuk Geert Bourgeois houdt zich in VTM NIEUWS op de vlakte over zijn partijgenoot Kamervoorzitter Siegfried Bracke. "Siegfried gaat door zeer zwaar weer", is zowat het enige wat Bourgeois kwijt wil. "Hij is zwaar aangeslagen en is ook beschadigd."

    Siegfried Bracke kwam de afgelopen week in opspraak omdat hij in de adviesraad van Telenet zat en daar ook vergoedingen voor kreeg. Bracke was tegelijkertijd ook degene die het voortouw nam in de PubliPart-affaire, waarin de sp.a-schepen Tom Balthazar ontslag moest nemen. Na aanhoudende kritiek nam Bracke zelf ontslag bij Telenet. 

    "Er zijn naast Bracke nog andere mensen in beeld gekomen", zegt Bourgeois meermaals. "Ik ga niet focussen op wat bepaalde mensen wel of niet fout gedaan hebben." Ook de vragen of Bracke volgens Bourgeois de grenzen van de ethiek overschreden heeft en of hij lijsttrekker kan worden in Gent, ontwijkt de minister-president. "Hij heeft zijn conclusies genomen en zijn ontslag genomen. Ik wil vooruit kijken." En nog: "Over het lijsttrekkerschap zal de afdeling Gent moeten beslissen."

    21-02-2017 om 20:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    20-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Hij heeft deze crisis zelf georganiseerd"

    N-VA-toppers laten Bracke spartelen

    De lul van de NVA 

    N-VA-toppers laten Bracke spartelen

    Na zijn uitschuivers in de nasleep van het PubliPart-schandaal trekt de partijtop van N-VA haar handen af van Gents kopstuk Siegfried Bracke. Zijn macht binnen de partij wordt fors afgezwakt en hij zit niet langer in poleposition als kandidaat-burgemeester voor N-VA in Gent. “De toekomst van N-VA zal maar in geringe mate van een Bracke afhangen”, klinkt het bij de partijtop.

    “Bracke? Hij heeft het volledig over zichzelf afgeroepen.” Op veel medelijden van de partijtop hoeft Siegfried Bracke (N-VA) niet meer te rekenen na zijn blunders van de afgelopen dagen. Niemand, ook voorzitter Bart De Wever niet, voelde zich geroepen om zijn verdediging op te nemen. Meer nog, zijn lijsttrekkerschap in Gent én zijn positie binnen de partij krijgen een stevige klap.

    “Hij is op nationaal niveau niet het grote uithangbord van de partij”, nuanceerde de partijwoordvoerder van N-VA gisteren de impact van de blunders van Bracke. Volgens een andere partijtopper “hangt de toekomst van N-VA maar in geringe mate af van Bracke”. Het zijn pijnlijke uitspraken over de man die ooit werd aangezocht om de Vlaams-nationalisten in Gent op de kaart te zetten. Als Kamervoorzitter staat Bracke voor N-VA niet ter discussie, maar hij wordt nu wel stevig op zijn plaats gezet. En dat heeft hij volgens zijn partijgenoten dus volledig aan zichzelf te danken.

    ­eigenhandig voor dat ook N-VA na het PubliPart-schandaal in het oog van de storm kwam te staan. Onvergeeflijk voor een partij die zich juist wil afzetten tegen de oude politieke cultuur en de tradi­tionele partijen.

    Bracke als witte ridder? Dat kwam ook binnen zijn eigen partij niet erg geloofwaardig over. Een treffend beeld: toen gisteren bekend raakte dat Bracke een betaald mandaat bij de Universiteit Gent niet had aangegeven, reageerde de universiteit dat de N-VA’er nochtans altijd netjes aandrong op zijn zit­penningen. Ook al laten velen die aan zich voorbijgaan. Zijn Gentse partijgenoot ­Peter Dedecker (N-VA) reageerde fijntjes: “Ik heb Bracke daar drie keer vervangen. En de zitpenning? Die heb ik zelf nooit op­gevraagd.”

    Als Kamervoorzitter verdient Bracke overigens 16.000 euro netto per maand. Dat is op zich al een fraai bedrag, maar daar kwam nog een vergoeding als lid van de adviesraad bij Telenet bovenop. Bracke bleef dagenlang weigeren om dat bedrag bekend te maken. Tégen de goede raad van N-VA-voorzitter Bart De Wever in. “Op het moment dat de vraag komt over een ver­goeding of een mandaat, is het beter om gewoon te antwoorden in alle eerlijkheid. Er is bij ons niets dat het daglicht niet kan verdragen”, zegt partijwoordvoerder Joachim Pohlmann. “Bracke koos er zelf voor om dat bedrag niet bekend te maken en we kunnen hem daar ook niet toe dwingen.”

    “U bent geen mens”

    Het Gentse stads­bestuur nam Brackes blunder met beide handen aan en speelde die vervolgens magistraal uit op de speciaal bijeengeroepen gemeenteraad. Wat voor Bracke een glorie­moment had moeten worden, werd een pijnlijke vernedering. Eerst lekte de SP.A het specifieke bedrag dat Bracke bij Telenet verdient: jaarlijks zo’n 12.000 euro. En vervolgens benadrukte Termont dat hij de job bij Telenet zelf ooit had afgeslagen “omdat hij het niet deontologisch vond”.

    Terwijl het protest op de sociale media tegen “graaier” Bracke aanzwol, bleef het Gentse stadsbestuur op hem inbeuken. Tot hij, na een telefoontje met Bart De Wever, aangeslagen zijn ontslag uit Telenet aankondigde op Twitter.

    Burgemeester Termont duwde daarna nog even door: “Voelt u nu een beetje wat Tom (Balthazar, de Gentse schepen die ontslag nam, nvdr.) gevoeld heeft? Nee? Dan bent u geen mens.”

    “Heel die gemeenteraad ging alleen maar over Bracke, Bracke, Bracke”, zegt een topper bij N-VA. Hij begrijpt maar niet dat de gewezen VRT-journalist zich als een beginneling liet wegzetten door Termont en co. “Bij een communicatiestrategie moet je áltijd incalculeren wat de tegenpartij gaat doen. Hij heeft deze crisis zelf georganiseerd.”

    De partijwoordvoerder van N-VA blijft vriende­lijker: “Ze hebben hem perfect in de val gelokt.” Zelf hield Bracke het gisteravond via zijn woordvoerster bij een kort: “Achteraf is het makkelijk spreken.”

    Kansen op de sjerp“niet groter geworden”

    De officiële reactie van de partij is dat ze Bracke steunt, “zoals we al onze mensen steunen”. Maar in de praktijk hebben zijn uitschuivers grote gevolgen. In Gent was Bracke bijna een zekerheid als kandidaat-burgemeester voor N-VA. “Het kleinste kind ziet dat dit zijn kansen niet vergroot heeft”, klinkt het nu bij de top. N-VA-staats­secretaris Elke Sleurs neemt de poleposition over, met steun van veel gemeenteraadsleden van N-VA, die de “Bracke-show” wat overdreven vonden.

    Ook al geven velen toe dat de “ietwat grijze staats­secretaris” niet de allerbeste garantie is op succes, ze is wel geloofwaardiger dan Bracke. Of zoals een Gentse N-VA’er het verwoordt: “Bracke is nog niet afgeserveerd, maar hier komt hij niet ongeschonden uit. Dit blijft aan hem kleven.”

     

    20-02-2017 om 20:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    19-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. hln Nieuws Regio Sport Showbizz Nina meer hln Buitenland Donald Trump Melania Trump
    "Melania Trump voelt zich miserabel als First Lady"
    Die hare dollar begint stilaan te vallen. Echtgenoot Donald denkt dat hij het kan opnemen tegen de pers. Die zullen, zonder medelijden, graag de confrontatie aangaan zonder wroeging.
    Nog even en Trump zal aftreden wegens gezondheidsproblemen.
    Ja meiske, als je trouwt voor het geld...
     

    De Amerikaanse First Lady Melania Trump zou zich "miserabel" voelen sinds haar man Donald Trump het Witte Huis betrad. Omdat alle ogen meer dan ooit op haar gericht zijn, moet ze steeds vaker onderduiken in de Trump Tower. "Dit leven was niet haar droom, het was die van Donald", zegt een vriend van het koppel.

    Stylist en vriend van het paar Phillip Bloch vertelde aan Us Weekly dat Melania zich steeds vaker opsluit in de Trump Tower, waar ze samen met haar zoon Barron verblijft. Door de enorme media-aandacht zou ze zich rotslecht voelen.

    Melania Trump kende een niet al te beste start als First Lady. Toen Donald Trump de ambt van president opnam, werd ze er al meteen van beschuldigd haar positie te gebruiken om een merk rond haar persoon op te richten. Bovendien wees een poll uit dat ze de minst geliefde moderne First Lady ooit was.

    19-02-2017 om 17:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    18-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA'er haalt zwaar uit naar Bracke

    NVA'er haalt zwaar uit naar Bracke

    De PLoeg van de NVA

    ZIJN GANSTERS

    Gewezen Vlaams parlementslid Jan Hofkens (N-VA) is niet mals voor de rol van partijgenoot Siegfried Bracke in het Publipart-verhaal. "De N-VA heeft altijd geprobeerd op een andere manier aan politiek te doen en de partij doet dat ook. Maar dit doet daar afbreuk aan", zegt een ontgoochelde Hofkens aan persagentschap Belga.

    Kamervoorzitter en Gents N-VA-fractieleider Siegfried Bracke trok mee de discussie aan over de intercommunale Publipart, maar kwam zelf onder vuur te liggen voor de vergoedingen die hij kreeg voor zijn adviseursfunctie bij Telenet. Bracke, die eerst meermaals had geweigerd de hoogte van zijn Telenet-vergoeding bekend te maken, liet daarop gisterenavond via Twitter weten dat hij opstapt bij Telenet. Bracke krijgt niet enkel kritiek van andere partijen.

    Pot verwijt de ketel
    Ook in de eigen rangen is niet iedereen te spreken over zijn optreden. Zo tweette gewezen Vlaams parlementslid Jan Hofkens: "Pijnlijk, hoe een zogenaamde media specialist de pot de ketel verwijt, zich in de voet schiet en de geloofwaardigheid van N-VA besmeurt". "Ik sta volledig achter die tweet", legt Hofkens aan Belga uit. Hofkens zelf legde vorig jaar zijn mandaat als Vlaams volksvertegenwoordiger neer om zich volledig te kunnen concentreren op zijn advocatenpraktijk.

    "Ik heb geen enkel politiek mandaat meer en heb dus wat meer vrijheid om te spreken", legt hij uit. "Al dat gecumuleer is iets wat mij geweldig stoort. Ik heb zelf gemerkt dat die combinatie van parlementslid en advocatenpraktijk niet werkt. Daarom roep ik politici op om een keuze te maken. Al dat gecombineer is niet goed. Ik word daar ook op aangesproken door de mensen die ik spreek. Mensen raken hun geloof in de politiek kwijt", klinkt het.

    Goede voorbeeld
    Hofkens vindt dat Bracke zichzelf in de voet heeft geschoten en noemt dat ook schadelijk voor zijn partij. "Net de N-VA moet daar terughoudend in zijn. De N-VA moet daar het goede voorbeeld geven. Wij probeerden altijd op een andere manier aan politiek te doen, en wij doen dat ook. Maar dit doet daar echt afbreuk aan", aldus Hofkens.

    18-02-2017 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    17-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 4 blijft gehuwd voor de centen

    1 op 4 blijft gehuwd voor de centen

    17-02-2017 om 20:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    16-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 48u smaakt je eten al beter: dit zijn de effecten van stoppen met roken en zo snel zijn ze merkbaar

    Na 48u smaakt je eten al beter: dit zijn de effecten van stoppen met roken en zo snel zijn ze merkbaar

    Heb 60 jaar gerookt. Sinds 8 maand gestopt. Al dat geleuter over meer smaak in eten, gezondere lucht, zich beter voelen e.d. is zever. Het enige merkbare is de verdikking en toename in gewicht.

    Je krijgt er kanker en rimpels van, je tanden en handen worden geel en zo kunnen we nog wel even verder gaan. Iedereen weet dat roken slecht voor je is, en stoppen is altijd een goed idee. Maar wist je dat sommige effecten van stoppen ook al heel snel merkbaar zijn?

    In ons land rookt momenteel 18,3 procent van de bevolking. Een bijzonder hoog percentage, als je weet dat eveneens in ons land elke dag 40 mensen sterven aan de gevolgen van roken. Ondanks de gezondheidsrisico's lukt het veel rokers echter niet om (lang) te stoppen. Onlangs vroegen we nog aan tabakoloog Laura Jacobs hoe je het best stopt om het ook effectief vol te blijven houden. Dat interview kun je hier lezen.

     Heb je nog extra motivatie nodig? De eerste lichamelijke effecten zijn quasi meteen al merkbaar. Zo smaakt je eten al beter na 48 uur omdat het gevoel in je smaakpapillen terugkeert. 20 minuten na je laatste sigaret daalt je bloeddruk zelfs al. Binnen de 24 uur neemt ook het risico op een hartaanval af. Meer effecten van stoppen met roken weten die je razendsnel opmerkt? Bekijk dan de onderstaande video.


    5 concrete tips om te stoppen met roken van tabakoloog Laura Jacobs


    1. Schrijf je voordelen en nadelen van roken uit. Zet jouw huidige en lange termijn voor- en nadelen van roken op papier. Het zijn deze items die je zullen aanzetten om een rookstoppoging te ondernemen. Je kan het briefje eventueel op zak steken of uithangen ter herinnering.

    2. Zoek iemand die ook wil stoppen. Hierbij heb je het voordeel dat je elkaar kan steunen, aanmoedigen en begrijpen. Samen sterk!

    3. Bepaal een stopdatum. Plan deze niet te ver in de toekomst. Zoek een datum waarop je niet te veel blootgesteld zal zijn aan stress of risicosituaties. Denk na wat je ondertussen nog kan doen. Hoe kan je je motivatie verder verhogen? Hoe en door wie kan je jezelf (professioneel) laten ondersteunen? Wie zal je inlichten over je stoppoging? Hoe kan je jezelf belonen?

    4. Tracht jezelf bezig te houden of kies enkele nieuwe (gezonde) gewoontes. Focus je op de niet-rokers in je omgeving of op het werk. Hoe brengen zij hun pauze door? Wat doen zij ter ontspanning? Hoe gaan zij om met stressoren of onverwachte gebeurtenissen? Waarom vraag je het hem of haar niet gewoon?

    5. Er bestaat niet zoiets als "slechts één" sigaret. Ga je toch in de fout, probeer dan vooral kalm te blijven. Herval staat niet gelijk aan mislukking. Laat je niet te sterk ontmoedigen, het overkomt veel mensen die proberen stoppen met roken. Tracht er iets uit te leren en ga zo snel mogelijk terug door met je gezond voornemen

    16-02-2017 om 20:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    15-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U betaalt waarschijnlijk te veel voor uw energie

    U betaalt waarschijnlijk te veel voor uw energie

    Danku smeerlapen van de NVA rot op

    15-02-2017 om 21:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    14-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calvo: 'Parlementair loon De Wever is pure verspilling'

    Calvo: 'Parlementair loon De Wever is pure verspilling'

    Weg met de Wever rot op

    Calvo: 'Parlementair loon De Wever is pure verspilling'

    De partijen Groen en Ecolo willen een nieuwe, frisse wind zien waaien door het Belgische politieke landschap. Zo willen ze - in nasleep van de Publifin-affaire - enkele regels rond cumuls grondig aanpakken. En daarbij moet Antwerps burgemeester Bart De Wever het stevig ontgelden.

    'De democratie is een oud huis. Weliswaar in goede staat, maar wel toe aan een stevige renovatie. Maar als we nu niet starten, dan krijgen figuren zoals Donald Trump of Marine Le Pen vrij spel om onze democratie onderuit te halen', klinkt het woensdag bij beide partijen fors in La Libre Belgique.

    Een belangrijk strijdpunt is het inperken van de zogenaamde 'décumuls'. In ons land combineren politici vaak verschillende mandaten. Zo kan een politicus ook zetelen in de raad van bestuur van een bedrijf. Maar die kan net zo goed twee politieke mandaten met elkaar combineren.

    Burgemeesters

    Maar die regels zijn sinds kort in enkele delen van ons land strenger geworden. 'Het parlement van de Duitstalige gemeenschap was de eerste om niet langer meer burgemeesters te laten zetelen als parlementslid', zegt Kristof Calvo.

    'Ook in Wallonië en zelfs in Brussel bestaan al gelijkaardige regels. Maar in zowel het federaal als het Vlaams parlement kunnen beide mandaten nog perfect gecombineerd worden.'

    Calvo haalt daarbij fors uit naar de nederlandstalige burgemeesters, met in het bijzonder Bart De Wever. 'De meeste burgemeesters zitten niets te doen in het parlement. Het loon van Bart De Wever (die naast burgemeester van Antwerpen ook federaal parlementslid is, red.) is dus pure verspilling.'

    Federale kieskring

    Naast de decumul-inperking stellen de groenen ook voor om een gemengde parlementaire commissie, met Kamerleden en burgers, op te richten om te debatteren over een uitbreiding van het stemrecht voor vreemdelingen en de oprichting van een federale kieskring.

    14-02-2017 om 20:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!