Reden van deze site is dat onze dochter op Mauritius is getrouwd      op 20 mei 2005 dus 20052005

Foto
Inhoud blog
  • Beschrijving van het Hotel.
  • 20 MEI 2005 (20052005) TROUWDAG
  • DONDERDAG 19 MEI
  • WOENSDAG 18 MEI
  • DINSDAG 17 MEI
  • MAANDAG 16 mei
  • ZATERDAG 14 EN ZONDAG 15 MEI
  • Iets over Mauritius
  • Geschiedenis van Mauritius
  • Enkele plaatsen en streken
  • Mogelijke excursies
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    MAURITIUS EEN BOUNTY EILAND

    Allo qui manière! Welkom in Mauritius
    20-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets over Mauritius
    Allo qui manière!
    Welkom in Mauritius
     
    Tijdsverschil
    Op Mauritius is het tijdens de wintertijd drie uur later dan in Nederland en tijdens de zomermaanden is het tijdsverschil 2 uur.

    munt: Rupee (MR)

    Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan. Het ligt ca. 855 km ten oosten van Madagaskar en ca. 1800 km ten oosten van het vasteland van Afrika. Mauritius wordt gerekend tot de Afrikaanse landen.

    Mauritius is van vulkanische oorsprong en ontstond 13 miljoen jaar geleden. De vulkanen op het eiland werken al niet meer sinds 200.000 jaar, hoewel er 10.000 jaar geleden nog lava uitgestroomd is. Dat het land van vulkanische oorsprong is, is nog te zien aan de miljoenen vulkanische stenen die op de grond liggen.

    Er zijn aanwijzingen dat de Arabieren rond het jaar 1000 al van het bestaan van het eiland wisten. Maar de Portugezen krijgen de eer van de eerste landing op Mauritius, begin 16e eeuw; ze noemden het 'Cirne' (= Zwaan). De hoofdstad is Port Louis, dat in 1736 door de Fransen gesticht was en wellicht de naam kreeg van de Franse koning Lodewijk XV.

    Toerisme

    Na textiel en suikerriet is het toerisme de derde bron van inkomsten voor Mauritius. Ongeveer 15.000 Mauritianen verdienen hun geld in de toeristische sector.

    De eerste vijftig toeristen arriveerden in 1952 op Mauritius. Het aantal toeristen dat jaarlijks naar Mauritius komt bedraagt op dit moment ongeveer 500.000. De toeristen komen vooral uit Frankrijk (160.000), Réunion (83.000), Groot-Brittannië (51.000), Zuid-Afrika (50.000), en Duitsland (43.000).

    Het aantal Nederlanders dat naar Mauritius reist is nog beperkt, ca. 2500 per jaar. Voor de Europeanen zijn de maanden december en januari het populairst. De overheid voert een toeristenbeleid dat meer geïnteresseerd is in kwaliteit dan in kwantiteit. Voor de "backpacker" heeft Mauritius dan ook niet zoveel te bieden.

    Eten & Drinken
    Je kunt op Mauritius heerlijk eten, in de restaurants, of gewoon bij de karretjes op straat. De Mauritiaanse keuken is een smakelijke mix van Indiase curry's, Chinese mie, Franse haute cuisine en Engelse bacon & eggs... Kortom, je kunt hier alles vinden waar je maar zin in hebt. Specialiteiten van het eiland zijn octopus, camarons (zoetwatergarnalen), ananas en pittige curry's met rijst. Verse kokosmelk, vanille-thee, rum, lokaal gebrouwen bier, en aloude (amandeldrankje) zijn de nationale drankjes.

    Vervoer
    Mauritius heeft ruim 2.000 kilometer verharde, drukke wegen, er wordt links gereden!
    De wegen zijn over het algemeen goed, maar de verkeersborden ontbreken vaak. Toch is het goed mogelijk om een auto te huren en zelf enkele dagen over het eiland te rijden. Wij raden u aan een goede en nauwkeurige landkaart te kopen.
    Taxi
    Voordelig en overal beschikbaar en voorzien van een registratieplaat met zwarte letters op een witte achtergrond. De taxi's hebben een meter, de prijs is over het algemeen incl. tip, dit kunt u het beste zelf beoordelen naar de service die verleend wordt.
    Trein
    Mauritius heeft geen spoornet.
    Bus
    De busservice op het eiland is uitstekend, echter soms wel wat langzaam. De belangrijkste knooppunten zijn Port Louis en Curepipe. Houd altijd uw ticket bij de hand, er wordt regelmatig gecontroleerd! Diensten van 05.30 uur tot 19.00 uur. Zeer redelijke tarieven
    Autohuur
    Vanwege de zeer drukke wegen en de afwijkende verkeersregels niet aan te raden. Wilt u toch per auto het land verkennen dan kunt u beter een auto met prive-chauffeur huren.
    Fiets- en bromfietshuur
    Dit begint een beetje in trek te komen. De receptie van uw hotel kan u hiermee verder helpen. Blijf wel afzijdig van de grote wegen!

    De dode dodo
    De Dodo was een soort kalkoen-achtige vogel, die niet kon vliegen, en die alléén op Mauritius voorkwam. De Dodo was zó vriendelijk, dat hij zich gemakkelijk liet vangen, en binnen honderd jaar waren alle Dodo's opgegeten door de Hollandse zeelui. Ook de reuzenschildpad overleefde de hongerige zeelieden niet....

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)




    LINKS
  • Het Weer in Mauritius
  • Vliegveld
  • Mauritius
  • De Tijd in Mauritius
  • Indonesie
  • Pelgrimstocht

  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Archief per jaar
  • 2005


    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Pelgrimstocht

  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    stonetours
    blog.seniorennet.be/stoneto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!