Foto
Over mijzelf
Ik ben Erna, Germaine, Ludwina Van Craen
Ik ben een vrouw en woon in Betekom (België) en mijn beroep is verkoopster.
Ik ben geboren op 22/09/1959 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: schilderen met olieverf, glasgraveren, boetseren met klei, ytongstenen uithouwen, airbrushen, tekenen, alle soorten handwerk zoals breien, haken, borduren, naaien.
Ik ben medium, mijn tekeningen en schilderijen zijn als vensters naar de geestelijke wereld.
Foto
Categorieën
  • Beschermengelen (9)
  • Filosoferen (1)
  • Gestelde vragen (55)
  • Mijn boek (2)
  • Mijn kunst (4)
  • om even over na te denken (2)
  • Vervolg boek (20)
  • Foto
    Mijn favorieten
  • http://blog.seniorennet.be
  • http://www.ernavc.be
  • http://www.live-with-style.com
  • http://www.choufkes-wellness.be/
  • http://www.danjelspoppenblog.blogspot.be/
  • http://www.nieuwetijdskind.com/spirituele-betekenis-van-het-dierenrijk/
  • http://www.nieuwetijdskind.com/gnosis-gnostiek/
  • http://www.askrealjesus.nl/node/26
  • http://blog.seniorennet.be/hetbloggershoekje3
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    roosje
    blog.seniorennet.be/roosje
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    IK WIL IK KAN
    geestelijk evolueren door positief denken en de simpele woorden IK WIL IK KAN
    In dit blog ga ik verder schrijven en vertellen over zaken die ik mee gemaakt heb en vragen die mij gesteld werden na het uitgeven van mijn eerste boek, waardoor ik weer verdere inzichten over de geestelijke wereld verkreeg. Inzichten die ik graag met u wil delen. Hebt u ook vragen? Stel ze me gerust :-)
    22-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe kan je een negatieve persoon laten inzien dat hij niet goed bezig is?
    Hoe kan je een negatieve persoon laten inzien dat hij niet goed bezig is?

    Het is niet gemakkelijk om iemands gedachten en geloofswereld te door breken. Want als positieve mens mag en kan je niet in iemands gedachten komen. In iemand zijn gedachten komen is heiligschennis. Iets wat alleen maar negatieve mensen en wezens misbruik van maken. We kunnen wel voor hen “IK WIL IK KAN ik zal u helpen” zeggen, dan werken wij onbewust aan hun ziel hierdoor gaan zij vlugger inzicht krijgen in hun negatieve handelingen. Het enige dat wij bewust kunnen doen is op hen inspreken, hen met duidelijke vergelijkingen voorbeelden geven waardoor ze aan hun waangedachten gaan twijfelen. Op hen inwerken zodat ze een beter inzicht in alles krijgen. Hen op een zachte manier doen inzien wat ze allemaal aanrichten zowel voor zichzelf als voor de anderen die ze lief hebben rondom hen. Waardoor zij zich gaan schamen en zelf beslissen om er iets aan te doen. Alleen zijzelf kunnen de beslissing nemen om er iets aan te doen, dat kan niemand anders voor hen. Sommige mensen zijn zo koppig dat zij alleen maar kunnen leren uit zelfondervinding. Dan kan je ze alleen maar helpen door ze verder te laten doen, door ze het zelf te laten ontdekken. Want van onze fouten leren wij het meest. Zoals de wijsheden zeggen:”Al doende leert men”, “Wie niet luisteren wil moet maar voelen” en “Wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten”. Bijvoorbeeld bij een drankprobleem, als ze zoveel drinken dat zij een levercrisis krijgen. En door al die pijn dan zelf ondervinden en inzien hoe zij hun relatie en lichaam vergiftigt en verwaarloosd hebben in al die jaren. Of roekeloze mensen die een zwaar ongeval veroorzaken waardoor zijzelf en anderen lichamelijk zwaar gekwetst geraken. Hierdoor begint hun geweten te knagen en krijgen zij een schaamtegevoel over hun daden en beseffen dan maar eerst echt waarmee ze bezig waren. Door hun schuldgevoel gaan ze het inzien en er dan maar pas iets aan doen. We moeten steeds geestelijk het diepst zitten en het zelf ondervinden hoe iets aanvoelt voor wij beseffen wat wij een ander aandoen. Hierdoor zal je het de andere persoon besparen. Dan pas zal je in actie schieten om je gedrag te veranderen.

    22-10-2012 om 14:32 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gestelde vragen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan iemand in je gedachten of in je dromen komen bv mijn ex?
    Kan er iemand in je gedachten of in je dromen komen bijvoorbeeld mijn ex partner? Kan dat ook als je elkaar al jaren niet meer zag of contact had? En hoe is dat bij mijn kinderen?

    Dat kan inderdaad als die ex-partner er ook veel mee bezig is. Vooral als jij geestelijk niet sterk genoeg bent om die partner zijn gedachten tegen te houden. Gedachten kan je beschouwen als een soort van telepathie of radiogolven. Je zou kunnen zeggen dat wij allen radio’s zijn die vele zenders, anderen hun gedachten, ontvangen. Wij weten gewoon niet dat het zo werkt waardoor mensen vaak onwetend in onze, maar ook wij in hun gedachten kunnen komen. Wij denken gewoon dat het onze gedachten zijn. Wij hebben dan ook nooit geleerd hoe wij onze hersenen kunnen vrijmaken, of afschermen van andere hun gedachten of andere geestelijke negatieve ingevingen. Je kunt je gedachten vrij van anderen maken door de woorden IK WIL IK KAN steeds te herhalen, je moet ze niet hard op zeggen gewoon denken. Langzaam maar zeker leer jij onbewust je gedachten af te schermen voor anderen en negatieve invloeden. In onze dromen dat is iets anders, dan zitten ze niet in je gedachten. Als wij slapen, gaan wij onbewust met onze ziel naar de geestelijke wereld, onze echte thuis zoals ik al in mijn vorige boek vertelde. Om terug onze positieve energie op te laden. Ook daar komen wij de zielen van onze partners geestelijk tegen waardoor zij in onze dromen voorkomen. Geestelijk blijf je verbonden met je partner door seks. Of je nu getrouwd bent of samenwonend er is geen verschil. Zoals ik in mijn vorige boek al vertel over ons karma. Dat bij seks onze karma’s geestelijk samensmelten en wij een geestelijk contract tekenen waarmee we akkoord gaan dat we samen onze karma’s zullen proberen op te lossen. Is het nu door een huwelijk of ben je samenwonend, dat blijft geestelijk net hetzelfde. Geestelijk word daar geen rekening mee gehouden. Het is niet omdat je later uit elkaar bent dat je dan die geestelijke verbintenis kan sluiten. Je blijft geestelijk verder verbonden tot één van u twee overlijd. Dus meer partners, meer geestelijk werk. Dat geeft veel geestelijke onbreekbare verbindingen voor zolang je leeft. Maar ook nog daarna, want door deze onbreekbare geestelijke contracten belast jij je ziel met extra negatieve bagage die je mee sleurt van leven naar leven als je ze niet opgelost krijgt. Dus meer seks partners meer last en leed dat je moet positief proberen op te lossen. Krijg je het niet verwerkt in dit leven neem je het mee naar je volgende. Wat kinderen betreft, de andere partner blijft de vader of moeder van je kind. Dat zijn familiebanden voor het leven, die breken maar eerst als men sterft. Dus in de geestelijke wereld komen zij geestelijk samen door hun familieband die ze geestelijk aantrekt. Voor de geboorte hebben onze kinderen ons als ouders uitgekozen omdat wij hun de juiste talenten en omgeving bieden voor hun geestelijke groei. We proberen dan samen de geestelijke familie erfenis positief op te lossen. Krijgen we het niet opgelost dan erven onze kinderen en kleinkinderen het van ons ook weer terug over. Dus het is heel normaal dat wij samen komen in onze dromen.

    22-10-2012 om 14:31 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gestelde vragen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken indiaanse dromenvangers echt?
    Werken indiaanse dromenvangers echt?

    Ook hier moet ik u verwittigen, ben je geen indiaan, koop het dan niet. Jaren geleden had de man van een vriendin van mij zo een groot pracht exemplaar gekocht en boven hun bed gehangen. Sindsdien kreeg hij elke nacht vreselijke nachtmerries. Hij werd steeds als groot wild opgejaagd in zijn droom en bijna afgemaakt op gruwelijke wijze waarbij hij op dat moment steeds wakker schrok. Ik vertelde dit aan meneer Van Damme en hij zei:” Laat hem die dromenvanger zo vlug mogelijk weg gooien. Wij mensen weten dit niet, maar als je geen indiaan bent van bij geboorte kan je ziel onbewust niet rondlopen in hun geestelijke wereld. Bij het gebruiken van zo een dromenvanger kom je als je slaapt in die geestelijke wereld van de indianen terecht. En omdat wij daar niet thuishoren worden wij verjaagd uit hun wereld. Wij worden opgejaagd en vermoord omdat wij niet bij hen horen, wij worden beschouwd als een geestelijk groot gevaar. Deze geestelijke indiaanse wereld heeft een veel lager niveau dan de onze, daar is alles nog veel wilder, dierlijker, daar heerst nog de overlevingswet van de sterkste. Ons geestelijk niveau is veel hoger en heeft andere wetten. Er zijn natuurlijk mensen die er geen last van hebben. Waarschijnlijk zullen zij in één van hun vorig levens een indiaan geweest zijn of door die geestelijke wereld aanvaard worden door de één of andere reden. Misschien is hun beschermengel wel een indiaan? Mijn vriendin heeft toen die droomvanger onmiddellijk in de vuilbak gegooid en zijn nachtmerries waren verdwenen. Raar maar waar!

    22-10-2012 om 14:25 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gestelde vragen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zijn sommige mensen gehandicapt of leven als een plant? Kiezen zij daar ook zelf voor?
    Waarom zijn sommige mensen geestelijk gehandicapt of hebben een leven als plant sinds hun geboorte? Kiezen ook zij daar zelf voor?

    Mensen die leven als plant zijn heel jonge, prille zielen. Deze zielen zijn geestelijk nog zo zuiver, hebben nog geen negatieve bagage. Zij zijn nog maar pas het dier zijn ontgroeid. Maar nog niet geestelijk ver genoeg gevorderd, geëvolueerd om hun menselijk lichaam correct te creëren, maar ook niet om het te besturen. Deze zielen doorstaan dit leven om geestelijk verder te evolueren. Op deze manier leren zij onbewust hoe een lichaam werkt. Mentaal gehandicapte mensen zijn al iets verder. Zij kunnen al een lichaam onder controle houden, maar nog niet de volledige werking van hun hersenen beheersen. Zij zijn ook geestelijk nog zonder negatieve bagage. Daarom blijven zij zo naïef en eerlijk als een kind, zij gebruiken hun hersenen nog niet  voor 100 procent. Als ouder kies je geestelijk mee om deze zielen de kans te geven zodat ook zij kunnen leren om geestelijk te groeien. Dit is een zware taak, maar jullie geven hen de kans om hun leerschool, het besturen van een aards menselijk lichaam, te vervolledigen. Dankzij deze ouders kunnen deze zieltjes hun volgend leven reïncarneren in een normaal menslijk lichaam waardoor zij ook de kans krijgen om hoger te evolueren als menselijke ziel. Hierdoor worden jullie als ouders dan ook geestelijk heel rijkelijk beloond.

    22-10-2012 om 14:24 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gestelde vragen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kan ik niet in iedereen zijn ogen kijken?

    Waarom kan ik niet in iedereen zijn ogen kijken?

    Onze ogen weerkaatsen ons innerlijk, onze ziel. Zij laten anderen geestelijk voelen hoe wij geestelijk zijn, positief of negatief, geestelijk zwak of sterk. De ene mens is al positiever dan de andere. Als je geestelijk sterk genoeg bent, zijn je ogen en oren beschermd voor negatieve invloeden. Dan kan je in iedereen zijn ogen kijken zonder er last van te hebben. Ben je geestelijk niet sterk genoeg, dan ben je een open kanaal en kan iedereen recht binnen in uw ziel via uw ogen. Zij zijn de poorten van onze ziel. Hierdoor kan je iemand in uw ziel binnen laten komen om geestelijk samen te vloeien. Dit doen wij als we verliefd zijn waardoor wij vlinders in de buik krijgen. Daarom kan je wel bij positieve mensen in hun ogen kijken. Omdat deze het alleen maar goed met u bedoelen, dus geen gevaar. Zij misbruiken uw zwakte niet. Maar bij negatieve mensen kun je dat niet volhouden. Deze mensen kunnen dan zo in uw ziel binnen kijken, of zelfs geestelijk even binnen glippen, om zo je zwakheden te ontdekken. Waardoor zij geestelijk macht over u krijgen. Daarom zal je automatisch je ogen wegdraaien uit zelfbescherming. Normaal gezien zou iedereen sterk genoeg moeten zijn om alleen degene binnen te laten wie hij of zij zelf kiest. Maar helaas door de eeuwen heen is ons afweermechanisme, onze geestelijke sterkte, bescherming langzaam afgebroken door het materialisme. Je kan je ziel sterker maken met IK WIL IK KAN te zeggen. En beeld je in dat je een kristallen, beschermende stolp over uw hoofd zet waar geen negatieve impulsen door kunnen. Ik zal je daar bij helpen.

    22-10-2012 om 14:23 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gestelde vragen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe zit het met schizofrene mensen?

    Hoe zit het met schizofrene mensen?

    Volgens mij zijn dat zwakke zielen die door bepaalde omstandigheden in hun leven hun lichaam geestelijk openzetten. Waardoor één of meerdere sterke, verloren zielen of negatieve wezens hier misbruik van maken. Verloren zielen zijn mensen die geestelijk vast zitten aan de aarde. Die de weg terug niet meer vinden en denken dat zij verder kunnen evolueren door in een ander mens zijn lichaam te kruipen. Zij denken dat wat ze geestelijk nog nodig hebben voor hun groei, als nog te kunnen bereiken of verwerken op deze manier. Maar dat mag natuurlijk niet, zij mogen geen andere mensen verhinderen, zij moeten dat geestelijk zien op te lossen. Als verlorenen of negatieve wezens geestelijk openstaande kinderen vinden kunnen zij ze geestelijk snel overmeesteren. Omdat kinderen nog te jong zijn denken zij dat het zo hoort en geven hun lichaam spontaan af. Waardoor deze kinderen er later niet tegen vechten omdat zij dit dan als normaal ervaren. En hierdoor de stemmen in hun hoofd en de persoonsverwisselingen normaal vinden. Wat gebeurt er dan geestelijk? Het is een geestelijke strijd om het lichaam te gebruiken. Hier is de wet van de sterkste van toepassing. De zwakste ziel moet geestelijk steeds het onderspit delven voor de sterkste en  het lichaam gedwongen afgeven. De sterkste verloren ziel of negatief wezen glipt dan binnen en neemt het over waardoor wij dezelfde mens zien maar met een heel ander karakter en manier van doen. Maar geestelijk geeft die zwakste ziel het nooit op en vecht steeds terug om zijn of haar lichaam terug zelf onder controle te krijgen. Daarom lijkt het dat deze persoon twee of meerdere persoonlijkheden heeft. Dit blijft zo doorgaan tot de echte ziel geestelijk sterk genoeg is om die verlorene of dat negatief wezen dat te geven wat zij geestelijk nog nodig hebben voor hun geestelijke evolutie. Door ik wil ik kan te zeggen word jij geestelijk sterker en vind jij de geestelijke deur met de oplossing achter om die zielen of dat wezen verder te helpen zodat ze uiteindelijk uw lichaam verlaten.

    22-10-2012 om 14:22 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gestelde vragen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe zit het met lichtwerkers
    Hoe zit het met lichtwerkers?

    Jaren geleden op een beurs, waar ook ik met mijn kunstwerken stond, vroeg een nog al raar uitziende man of ik niet geïnteresseerd was en erover wou nadenken om ook lichtwerker te worden net zoals hij. De volgende keer dat ik op consultatie ging bij meneer Van Damme vertelde ik wat deze man mij vroeg. Meneer Van Damme zei:” Het is uw keuze, maar als ik u een goede raad mag geven, hou uw handen ervan af, deze mensen worden onbewust in het licht gezet. Je zou het kunnen vergelijken met een zanger die op het podium onder spots staat. Deze mensen willen anderen helpen, maar door dat licht is het veel te moeilijk. Ook de aandacht van negatieve wezens wordt door dit licht aangetrokken. Waardoor deze lichtwerkers steeds omringd worden door negatieve wezens. Wat het ook moeilijk maakt voor deze mensen om het verschil tussen positieve en negatieve invloeden te onderscheiden. Als jij dit moest doen zou je constant aangevallen worden en zou je continu moeten vechten om ze terug positief te krijgen. Dit is wel uw taak op aarde, maar er zijn er veel te veel om dit in je eentje te doen. Dat is onbegonnen werk. Daarom kunnen wij beter werken vanaf de zijlijn, in de schaduw. Wij zien onbewust de negatieve wezens, maar zij ons niet. Wij stralen ook licht af maar kunnen ons op deze manier onzichtbaar maken voor het negatieve.

    22-10-2012 om 14:21 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gestelde vragen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als wij een geestelijk probleem hebben opgelost bv drankprobleem kunnen wij onze kinderen dan helpen deze fout niet te maken?
    Als wij een geestelijk probleem opgelost hebben bijvoorbeeld een drankprobleem.  En wij zien onze kinderen dezelfde fout maken, kunnen wij ze dan geestelijk helpen? En hoe moeten we dat doen?

    Natuurlijk kan jij je kinderen onbewust aanleren hoe zij het moeten geestelijk oplossen. Maar zij moeten eerst zelf inzien hoe fout ze bezig zijn, en dat is niet altijd even gemakkelijk. Het is dan aan u om hen te verwittigen en te overtuigen op een rustige manier. Praat over uw slechte ervaringen en hoe jij erdoor bent geraakt. Wat de slechte gevolgen hier van zijn, wat er misliep, en hoeveel spijt je er later over had. Ik weet uit ondervinding dat als iemand iets fouts heeft meegemaakt en positief oplost, hij of zij het er heel moeilijk mee heeft en ook te verlegen voor is om er voor uit te komen. En dit uit een vernederend schuldgevoel. Niemand geeft graag zijn fouten toe want dan denk jij dat iedereen je met de vinger nawijst, zij op je neerkijken. Maar daar ligt nu net uw kracht om uw kinderen te helpen. Dat vernederend gevoel geeft het negatieve u in, zodat jij niets doet en je kinderen in hun negatief web blijven hangen. Deze negatieve wezens houden zo u en uw kinderen tegen in jullie groei. Wees geestelijk sterk en kom er voor uit, het geeft gemoedsrust.  Want door erover te praten geraak jij je schuldgevoel kwijt, blijf jij niet zitten met dat geheim en zo creëer jij een betere samenhorigheidsband met je kinderen.  Wees daarom niet verlegen en vertel het hen, geef je fouten toe en sta ze bij in de moeilijkste momenten door IK WIL IK KAN IK ZAL JE HELPEN te zeggen. Zo geef jij hen onbewust beter inzicht in hun probleem waardoor zij sneller uit deze negatieve greep geraken. Zo geef jij aan uw kinderen onbewust uw sleutel van uw geestelijke deur met daarachter de oplossing hoe zij er geestelijk iets kunnen aan doen.

    22-10-2012 om 14:21 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gestelde vragen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom verdikken wij als we stoppen met roken?
    Waarom verdikken wij als we stoppen met roken?

    Als wij geestelijk nog niet sterk genoeg zijn en plots stoppen met roken, verdwijnt dat rookgordijn. Dan verdwijnt onze geestelijke bescherming en worden wij aangevallen. Om dit niet te voelen gaan wij onbewust zorgen voor een andere bescherming. Wij maken geestelijk rond ons een soort van trampolineachtige matras zodat die wezens terug weg botsen. Maar dat uit zich ook in ons aardse lichaam in vetlagen. Op deze manier voelen wij hun aanvallen niet. Wij verstoppen onszelf dus achter deze lagen vet. Op het moment de rookgordijn verdwijnt krijgen we het geestelijk heel moeilijk. Dan krijgen we voor van alle lekkers zin en beginnen we meer te eten en worden dikker. Dit voelt niet goed voor onze fysiek dus gaan wij al het mogelijke doen om terug af te vallen. Maar omdat we geestelijk te zwak zijn hervallen wij steeds en komen zo in een jojo effect terecht. Maar, als wij met ik wil ik kan gaan beginnen werken, maken wij ons eerst geestelijk sterker. Waardoor wij met de tijd langzaam maar zeker onze negatieve problemen één voor één gaan oplossen. Hierdoor zullen wij automatisch na een bepaalde tijd minder gaan eten of de geestelijke sterkte hebben om een diëtiste te raadplegen waardoor wij langzaam maar zeker terug slanker worden. Het is beter dat het langzaam gaat zowel voor ons geestelijk als ons lichamelijk welzijn. Op die manier kan ons lichaam en onze geest zich beter aanpassen waardoor wij niet gemakkelijk terug hervallen.

    22-10-2012 om 14:13 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gestelde vragen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gebeurt er geestelijk bij een alcohol verslaving?
    Wat gebeurt er bij een alcohol verslaving?

    Als mensen problemen krijgen waar ze persoonlijk niet sterk genoeg voor zijn grijpen ze vaak naar sigaretten of alcohol. Maar alcohol is niet hetzelfde zoals bij roken. Bij een alcoholverslaving verstop jij niet je problemen achter een gordijn. Nee, dit is veel erger, alcoholische geesten die in sterke drank zitten nemen je lichaam over. Jij moet je geestelijk niet open zetten voor deze negatieve geesten, nee jij giet ze gewoon uw lichaam binnen door alcoholische dranken te drinken. Daarom noemen wij ze ook zonder het te beseffen “geestrijke dranken”. Deze negatieve geesten zitten vast in de alcohol die gebotteld is in al de flessen bier, wijn en likeur en zij roepen u onbewust toe: “Toe drink mij, drink mij, je zult je beter voelen”. Ben jij geestelijk niet sterk genoeg doen deze wezens je denken:”mm ik heb zin in een pintje of een borrel”. Ben je verslaafd doen ze je denken:” ik ga een glas drinken dan voel ik mij terug beter”. Je begint te drinken en glas na glas benevelen zij langzaam maar zeker uw geest. Zo nemen zij zonder jou weten uw gedachten over waardoor jij gewoon uw problemen even vergeet. Uw geest is zo beneveld dat jij op dat moment geestelijk te zwak bent om uw hersenen onder controle te houden, laat staan gebruiken. Hierdoor kunnen mensen als ze dronken zijn plots heel agressief worden en dingen doen die ze in nuchtere toestand nooit zouden doen omdat die wezens het dan geestelijk overnemen. Je geraakt eraan verslaafd omdat deze negatieve wezens in je gedachten blijven hangen, zij willen graag terug uw lichaam overnemen. In nuchtere toestand ben jij geestelijk te sterk, dan kunnen zij uw lichaam niet overnemen. Dus beïnvloeden zij u geestelijk en doen zij al het mogelijke waardoor jij terug begint te drinken. Hierdoor word jij geestelijk terug zwakker en geef jij toe aan hun opgedrongen, dwingende gedachten om verder te drinken. Daarom ook weer die ontwenningsverschijnselen bij alcohol. Het is een geestelijke strijd die jij dan levert tegen deze wezens om uw lichaam te ontgiften van die negatieve impulsen. Zij zullen het u niet gemakkelijk maken, want zij willen terug in uw gedachten geraken om uw lichaam verder te vergiftigen en te vernielen. Dat is hun duivelse taak om mensen hun lot tegen te werken. Want als jij steeds beneveld blijft rondlopen werk jij niet geestelijk verder aan uw problemen en blijf jij geestelijk zwak in een dronken roes. Maar vergeet niet, in dronken toestand ben jij ook een gemakkelijke prooi voor Lucifer en zijn gevolg! Wij mogen gerust een glas of twee alcoholische dranken drinken voor de smaak en de gezelligheid, zeker niet meer. Wij moeten leren onszelf in de hand te houden en weten wanneer te stoppen. Wij mogen niet verder toegeven aan die dwingende drankgeesten en moeten baas blijven in ons hoofd.

    22-10-2012 om 14:12 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gestelde vragen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gebeurt er geestelijk als wij roken?
    Wat gebeurt er geestelijk als wij roken?

    In mijn vorige boek vertelde ik er al iets over, maar ik zal het nog even in het kort vertellen. Roken is een lichamelijke maar ook een geestelijke verslaving. Daarom is het zo moeilijk om te stoppen met roken. Wat doet een sigaret nu juist geestelijk gezien? Het heeft geestelijk een goede en een slechte invloed op ons. Het goede aan roken is, als je een sigaret, sigaar of pijp rookt, jij ook geestelijk een rookgordijn rond uw ziel plaatst. Als jij veel geestelijke, negatieve problemen hebt is dat een goede verdediging om u geestelijk te beschermen tegen het negatieve. Want door dat rookgordijn kunnen deze negatieve wezens u niet zien of vinden. Hierdoor wordt jij geestelijk niet aangevallen en voel jij je gerust. Vervaagt dat rookgordijn, krijg jij het terug geestelijk moeilijk. Dit is de reden waarom wij zo slecht gehumeurd, zenuwachtig en krikkel worden bij de ontwenning. Daarom is die drang naar een sigaret zo groot, je voelt je geestelijk niet meer veilig. Want op dat moment zien die wezens u terug en word je geestelijk weer met uw negatieve problemen geconfronteerd waardoor je onrustig en angstig word. Roken is een teken van geestelijke zwakte, jij bent geestelijk niet sterk genoeg om uw negatieve problemen om te zetten in positieve energie. Dus rook jij terug een sigaret om ze niet meer te voelen. Maar roken heeft geestelijk gezien ook een slechte zijde want door dat dikke rookgordijn zie jij geestelijk je problemen niet meer staan. En omdat jij er geen last meer van hebt blijf jij gewoon verder doen en plaats jij al je negatieve problemen die er nog bij komen gewoon mee achter het gordijn, zonder ze op te lossen. Uw negatieve bagage word steeds groter tot ze niet meer te overzien is en jij niet meer weet welke eerst op te lossen. Hierdoor geraak jij in paniek als dat rookgordijn vervaagt. Dus rook je nog een sigaretje meer voor je geestelijke rust. Maar door te roken kan uw ziel zijn lot niet vervullen. Je leeft in een onwetende roes, jij lost je problemen niet op waardoor jij geestelijk niets bijleert. Zo blijf jij geestelijk zwak en het negatieve wint macht over uw ziel. Hierdoor moet jij terug alles meemaken in uw volgende leven om het toch maar opgelost te krijgen. Zo krijgt Lucifer terug de kans u nog dieper vast te ketenen in de materie, zijn negatieve aardse sfeer. Als je begint met ik wil ik kan te zeggen word jij langzaam maar zeker geestelijk sterker waardoor jij na een lange tijd automatisch zal stoppen met roken. Want als jij geestelijk sterker word en al je negatieve bagage één voor één oplost, dan heb jij dat beschermende geestelijke rookgordijn niet meer nodig. Alleen mensen die het geestelijk echt te moeilijk hebben kunnen voor hun geestelijke bescherming beter blijven roken totdat zij geestelijk sterk genoeg zijn om deze negatieve wereldsfeer aan te kunnen.

    22-10-2012 om 14:11 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gestelde vragen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan iedereen zonder ze het weten een negatieve geest in zijn lichaam en gedachten krijgen?
    Kan iedereen zonder ze het weten een negatieve geest in zijn lichaam en gedachten krijgen?

    Normaal gezien niet. Maar soms kan het gebeuren omdat er veel mensen tegenwoordig onwetend hun gedachten open houden. Door spirituele oefeningen, zoals ik vroeger, of gewoon omdat men niet beter weet. Onze gedachten zijn als een radio en het kan, dat negatieve wezens hier misbruik van maken. En via uw antennes zich zo in uw lichaam of gedachten vast hangen als parasieten. Sommige negatieve wezens zijn enkel uit op uw energie en zuigen u dan ook steeds leeg. Bijvoorbeeld: geestelijk gezien natuurlijk, het is zoals een bloedzuiger die zijn angel in uw lichaam steekt, zij blijven aan u vasthangen en zuigen wat ze willen tot ze voldaan zijn. Hierdoor voel jij je steeds moe en lusteloos zonder enige energie om iets te doen. Zelfs al heb je geslapen en uw energie terug opgeladen in de geestelijke wereld, je blijft bij het wakker worden even moe. Dit omdat dat wezen uw energie al opzuigt net voor je wakker word. Daarom dat iedereen de woorden ik wil ik kan zou moeten zeggen. Hierdoor sluit jij die antennes op je hoofd dicht en krijg je geestelijke bescherming. Zo leer jij onbewust uw lichaam te beschermen voor die wezens.

    22-10-2012 om 14:10 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gestelde vragen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als jij een beschermengel tekent, hoe doe je dat?

    Als jij beschermengelen tekent, hoe doe je dat? Zie jij ze dan?

    Als ik een beschermengel wil tekenen, dan vraag ik gewoon:” Graag had ik de beschermengel van ….. getekend”. Dan neem ik een leeg blad papier en mijn potlood. Terwijl ik wacht, wrijf ik over het papier met mijn handen en even later begin ik spontaan te tekenen, op het gevoel van ja en nee. Ik begin steeds met de ogen en de rest volgt automatisch. Ik kan ze niet zien met mijn aardse ogen of in een visioen. En weet nooit op voorhand hoe ze eruit zien. Ik word niet geleid door een andere energie of wezen. Ik kan beginnen, stoppen en terug verder tekenen wanneer ik het zelf wil. Ik kijk met mijn onbewuste geestelijke blik in die wereld. Met mijn aardse ogen zou ik ze nooit kunnen zien, alleen mijn geest kan in die engelenwereld binnen omdat die zuiver is van negatieve machten. Dus ik ga geestelijk naar hen en zij naar mij. Het is een geestelijke aantrekkingskracht van dezelfde energieën.

    22-10-2012 om 13:59 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gestelde vragen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan men contact maken met de beschermengel van een ander?

    Kan men contact maken met de beschermengel van een ander?

    Als mensen samen komen maken wij geestelijk contact. Zowel met de mensenziel als met hun beschermengel. Je kunt het als een gezellig onderonsje bekijken. Zowel hier op aarde onder de mensen als geestelijk wordt er veel gecommuniceerd, aangeleerd en energie uitgewisseld tussen onze zielen en beschermengelen. Maar van deze geestelijke activiteit van energie uitwisseling daarvan beseffen wij hier op aarde niet veel. Als je dan zoals ik medium bent en al geestelijk boven het negatieve uitgegroeid, dan kan je geestelijk contact maken met beschermengelen, andere engelen, goden en positieve wezens. Iedereen moet eerst zelf geestelijk die hoogte of gradatie bereiken voordat engelen echt geestelijk contact kunnen of mogen maken met de mensenziel. Ik kan door mijn geestelijke gradatie hun hemelse wereld betreden en hen daar geestelijk ontmoeten. Omdat ik geen negatieve bagage bij mij heb die me kan wegduwen. Mijn mensenziel heeft al een hoge engelenhoogte bereikt, mijn ziel hangt in die sfeer van pure liefde. Het is vanuit die sfeer dat ik mijn aardse lichaam bestuur en zo ook mijn tekeningen kan maken. Ik ben constant geestelijk in die hogere sfeer, al voel ik daar niet veel van hier op aarde en dit door mijn aardse lichaam en gekozen karma. Maar anderen rond mij voelen wel soms die positieve energie die hun negatieve energie oplost waardoor zij zich rustiger gaan voelen. Onze zielen hebben allemaal een bepaalde sfeerenergie bereikt vanwaar wij ons lichaam besturen. Hoe hoger je gradatie is, hoe hoger de sfeer. Hogere zielen kunnen geestelijk alle sferen onder hen zien. Maar de zielen uit lagere sferen kunnen geestelijk niet hoger kijken dan hun energiesfeer. Al die sferen vloeien door elkaar als één groot geheel. Het is daarom ook dat er zoveel mensen misleid worden door negatieve wezens die beweren engelen te zijn. Omdat deze mensen die geestelijke hoogte van engelen nog niet bereikt hebben en alleen maar contact kunnen maken met deze lagere sferen en hun wezens, die het niet altijd even goed bedoelen met de mensen. Om zelf contact met hogere wezens te kunnen maken moeten de energieën op dezelfde hoogte zijn, zijn ze dat niet vorm jij geestelijk een gevaar voor die hemelse sferen en word je geestelijk weggeduwd omdat de energieën botsen, dan mag en kan je er niet binnen. Daarom dat niet al de helderziende onze beschermengelen kunnen waarnemen en vaak denken dat de aanwezige zielen van overleden familieleden hun beschermengelen zijn. Maar zoals je al weet kunnen zij nooit onze beschermengel zijn omdat onze overledenen ook op aarde waren tijdens ons leven. Dus geestelijk ook niet dat contract met je konden ondertekenen voor je geboorte. Je kunt nooit geestelijk een beschermengelcontract tekenen terwijl je zelf een aards leven bezig bent. Niemand kan geestelijk twee leerscholen tegelijk afmaken, dat is onmogelijk! Een persoon kan enkel een beschermengel worden of zijn als hij geestelijk deze hemelse gradatie bereikt heeft.

    22-10-2012 om 13:57 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Beschermengelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebben onze beschermengelen ook kou, honger enz...
    Hebben onze beschermengelen ook kou, honger enz…?

    Nee, kou hebben ze niet, want zij vertoeven geestelijk in de warme sferen van goddelijke liefde, kou of te warm hebben, honger en dorst lijden, enz dat zijn aardse materialistische behoeften en kwellingen. Als we sterven komen wij in een tussensfeer terecht, een soort van ontwenningskliniek waar wij geestelijk moeten ontwennen aan deze aardse behoeften en gedachten willen wij de hemelse sferen terug normaal kunnen ervaren. Zoals ik al vertelde in mijn vorig boek.

    22-10-2012 om 13:56 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Beschermengelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen onze beschermengelen ook?

    Slapen onze beschermengelen ook?

    Engelen slapen niet zoals wij, zij rusten geestelijk heel anders, het is meer een soort positief opladen, zoals wij s’nachts doen als we slapen, dan verlaten wij ons aardse slapende lichaam, maar geestelijk zijn wij wel wakker en gaan naar de hogere sferen om ons terug positief op te laden.

    22-10-2012 om 13:55 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Beschermengelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe haal of verwijder je negatieve energie uit je huis?
    Hoe haal, of verwijder je negatieve energie uit je huis?

    Als je eenmaal bent begonnen met de woorden Ik wil Ik kan te zeggen begin je automatisch, onbewust tegen negatieve energieën te vechten. Je leert ze onbewust om te zetten in positieve energie. Je begint eerst bij jezelf en je familie. Dan begin je met kleine zaken op te lossen. Langzaam maar zeker word je huis opgeruimd van al de negatieve energieën die in je huis aanwezig zijn. Later werk je dan verder met de omgeving rond je woning. Je positieve energie groeit steeds verder om je heen. Tegenwoordig vind je in van die speciale winkeltjes flesjes of spuitbussen met vloeistoffen die zogezegd negatieve energieën oplossen of verjagen. Maar geloof mij, die helpen niets, ze doen het je geloven zodat je jezelf beter voelt, maar negatieve energieën verjagen doen ze niet! Dit zijn allemaal verkooptrucjes, alles is één grote leugen zodat goed gelovige mensen met geestelijke problemen deze spullen kopen. Je kunt wel geestelijke hulp krijgen van de positieve krachten die in edelstenen zitten. Als jij graag een steen zou hebben voor hulp moet je in een winkel, waar ze er verkopen natuurlijk, gaan staan vlak voor de stenen. Met in gedachten:” ik zoek hulp voor dit of dat”. Dan zal je merken dat er één is die je aandacht trekt, die je erg mooi vind. Het kan ook zijn dat je hem niet zo mooi vind maar je wel erg intrigeert, fascineert. Neem die dan mee, want op die manier uiten deze positieve krachten zichzelf voor ons, daar zij niet kunnen communiceren met de mens. Iedereen moet terug leren aanvoelen door onze intuïtie te volgen. Trekt geen enkele steen je aandacht of vind je geen enkele steen mooi of fascinerend, dan zal er geen edelsteen tussen liggen die de juiste energie voor u heeft. Dan is daar geen enkele steen goed voor uw persoonlijke uitstraling. Ga dan gewoon verder op zoek in een andere winkel met edelstenen.

    22-10-2012 om 13:55 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gestelde vragen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heeft onze Beschermengel iets te maken met ons hoger zelf
     Heeft onze beschermengel iets te maken met ons hoger zelf en draagt die onze geestelijke naam?

    Nee beschermengelen zijn niet een deel van ons hoger zelf. Het zijn aparte wezens met elk hun naam. Sommige zijn mensenzielen die hun gradatie behaald hebben en voor deze taak gekozen hebben. Anderen zijn natuurwezens die deze gradatie behaald hebben maar niet in een menselijk lichaam kunnen geboren worden en zo met ons samen de kans krijgen om mee hoger te evolueren. Het enige dat wij beide hetzelfde hebben is ons gezamenlijk, geestelijke doel of karma hier op aarde.

    22-10-2012 om 13:54 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Beschermengelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meest gestelde vraag
    Hoe werken de woorden IK WIL IK KAN nu feitelijk?

    De woorden IK WIL IK KAN zijn de sleutel tot al onze geestelijke problemen. Zij openen de geestelijke deuren waarachter wij mensen onbewust de oplossing vinden! Geestelijke oplossingen doorstaan en geplaatst door hoger positief denkende mensen op aard. Daar vinden wij geestelijk de oplossing die wij op dat moment nodig hebben om ons negatief probleem onbewust geestelijk te verwerken in positieve energie. Dus al wat ik geestelijk leerde en nog bijleer plaatste ook ik geestelijk achter een deur die jij ook mag en kan openen met de sleutel. Een sleutel die alleen maar werkt door uw positieve gedachten en energie. Gedachten van mensen die positief aan alles vrijwillig werken. Maar ook jij maakt positief zo een deur bij elk probleem of noem het een gevecht tegen het negatieve dat jij overwint. Een deur die ik, wie weet, later misschien ook wel eens zal nodig hebben. Zo helpen we elkaar geestelijk sneller te groeien op weg naar ons einddoel. Iedereen leert onbewust van elkaar met de woorden IK WIL IK KAN. Deze woorden kan je ook bezien als een geestelijk medicijn om die geestelijke problemen te genezen.

    22-10-2012 om 13:23 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gestelde vragen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het VOORWOORD van mijn boek om u een gedacht te geven waarover het gaat

    Ik weet, er zijn al zoveel boeken geschreven over de geestelijke wereld, het onderbewustzijn, helderziendheid, paranormaal zijn, het verhaal van mediums en noem maar op. Maar wat ik u te vertellen heb, is iets helemaal anders. Ik heb die geestelijke wereld heel anders ervaren, dan wat de meeste mediums in hun boeken vertellen over de geestelijke wereld. Zoals over hun contact  met geesten en krachten die door hun lichaam werken. Ik heb ook gezocht in die boeken naar antwoorden, of er nog mensen zijn zoals ik, met dezelfde ervaringen. Maar zo’n boek, ben ik tot nu toe, nog niet tegen gekomen. Daarom ook mijn beslissing om u mijn visie over de geestelijke wereld te vertellen. Ik heb lang getwijfeld om aan mijn verhaal te beginnen, omdat ik er te verlegen en beschaamd voor was. En ook om er voor uit te komen, wat ik geestelijk heb meegemaakt. Ik was bang voor de reactie van de mensen in mijn omgeving, hoe zij op dit alles zouden reageren. Maar ook omdat ik weet, dat ik mensen tegen het hoofd ga stoten. Vooral de mediums en mensen die met kosmische energieën en andere krachten werken via hun lichaam, omdat zij gaan beseffen waar zij echt mee bezig zijn. Omdat ik weet dat de waarheid kwetst.  

    Het antwoord op waarom ik dit geestelijke heb meegemaakt, heb ik gevonden in een boek van de filosoof Rudolf Steiner, en bevestigd door meneer Van Damme. Je zou hem mijn geestelijke begeleider of leraar hier op aarde kunnen noemen. In dit boek beweerde Steiner, dat er tussen de helft van de 19 de begin 20 ste eeuw, een grote groep, reeds hoog, geestelijk gegroeide mensenzielen, met verschillende soorten positieve krachten. Samen terug op aarde zouden komen. Dit om het gevecht aan te gaan, met al wat negatief geworden is. Om zo te proberen dat negatieve, terug om te zetten in iets positief. Zoals de aarde en de mensheid te redden van hun negatieve geestelijke ondergang. Hierbij willen ze de mensen terug doen geloven in iets geestelijks, iets heiligs, iets hoger liefdevols dat overal in de wereld, maar ook binnen in elke mens aanwezig is. En dat doet die groep mensenzielen, elk op hun manier. Wij doen het ook vooral voor de volgende generaties, onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, maar ook voor alle andere mensen in de verre toekomst. De meesten van ons, zullen door alle levens heen, al positief geestelijk hoger gegroeid zijn waardoor wij een ander, hoger, positief geestelijk niveau bereikt hebben. Een niveau dat niet echt kan passen in onze negatieve wereld zoals hij nu is. Ook onze lichamen zullen dan verder positief geëvolueerd zijn. Aangepast aan ons positief, geestelijk hoger niveau. Als er dan nog mensenzielen zijn, die op ons huidig geestelijk niveau zijn blijven hangen, zullen deze mensenzielen helaas geen lichaam meer kunnen vinden om in te reïncarneren. Want ons huidig geestelijke niveau, zal dan dat verder positief geëvolueerde lichaam niet kunnen besturen. Je kunt het vergelijken met bijvoorbeeld: stel dat een geest van een simpele oermens in ons huidige lichaam zou geboren worden. Hij zou er niet mee overweg kunnen, alleen al met de hoeveelheid hersenen die wij nu hebben, die zou hij niet onder controle kunnen krijgen. Waardoor hij geestelijk zou tilt slaan. Ons lichaam is nu veel meer verfijnd dan in de oertijd. Wat ook zal gebeuren in de verre toekomst, ons lichaam zal dan nog verder, fijner geëvolueerd zijn. Dan zal het te laat zijn voor alle zielen die nog vast zitten in deze negatieve wereld van Lucifer. Lucifer betekent letterlijk “Lichtwezen”, de gevallen engel die iedereen nu Satan of de duivel noemt. Ook hij was eerst de tweede in rang onder God en Christus. Maar door zijn onvrede groeide zijn haat tegenover Christus en kwam hij in opstand. Hij wilde Christus niet dienen, hij wilde zelf regeren over de engelen. Maar dit was tegen Gods wil en Lucifer en zijn gevolg werden hun goddelijke lichtkern ontnomen waardoor Lucifer zijn naam moest veranderen in Satan en zij allen de hemelse sferen moesten verlaten.   Als dat ooit zou gebeuren dan heeft Satan zijn doel bereikt, dan horen deze zielen hem toe, zij moeten dan zijn wil volgen waardoor deze zielen geen vrije wil meer kunnen uitoefenen. Dan zal het te laat zijn om nog uit het negatieve te kunnen groeien. Ook zullen wij in de verre toekomst op een andere manier de wereld en de mensen gaan aanvoelen. Dan zullen wij ons niet meer achter een masker kunnen verstoppen, zoals vele mensen nu wel doen. Hoeveel zijn er niet op aarde die zich lief, hulpvaardig en attent voordoen. Zij zien er mooi en lief uit, zoals een wolf in een schapenvacht, maar in werkelijkheid zijn ze slecht en sluw. En als ze er dan de kans toe krijgen, zullen zij er hun hand niet voor omdraaien, om uw goedheid te misbruiken of u een mes in de rug te steken. In die verre toekomst zullen wij dat aanvoelen, zien en weten of een menselijke ziel goed of slecht is.  

    Dit was ook de reden waarom ik geestelijk door demonen, handlangers van Lucifer aangevallen ben, om mijn al behaalde positieve energie naar de duistere kant te krijgen. Deze duistere wezens doen dan ook alles om zowel mij, als andere hogere mensenzielen stokken in de wielen te steken. Dit is echt een grote stap die ik nu neem om u alles te vertellen wat er in mijn ziel, lichaam en gedachten gebeurde. Ik doe het nu, omdat er op mijn tentoonstelling vraag naar was en mij erover deed nadenken, waarom ik niet een boek zou schrijven over mijn geestelijk gevecht. Over alles wat ik mee gemaakt heb en daardoor te weten gekomen ben. Misschien zijn er nog mensen, die ongeveer hetzelfde als ik meemaken, die hulp zoeken, en misschien, met het lezen van mijn verhaal een beetje troost, hulp en een bevestiging van hun belevingen zullen vinden. Weten dat ook zij niet waanzinnig of zot zijn. Dat ook zij er niet alleen voor staan. Nu is het tijd geworden dat ik mijn verhaal naar de mensen toe breng, nu ik geestelijk sterk genoeg ben, hoog boven het negatieve uitgegroeid. Hoog tijd dat onze positieve energie iedereen die nog in een roes leeft of boven zijn lichaam zweeft, eventjes goed wakker schudt. In ieder geval, bij het lezen van mijn verhaal, zal je misschien andere inzichten krijgen over het geestelijke en een andere, positievere manier van denken verkrijgen. Of je kunt mij krankzinnig noemen. Dan is mijn boodschap niet doorgedrongen door al je negatief denken en zit jij al veel te diep vast in de materie, de sferen van Lucifer. Maar met dit te lezen heb je er dan toch al iets van opgenomen en zal dit positieve vonkje wel verder nawerken in je ziel, in je gedachten en in je volgende leven. Zo bestaat er voor u dan toch ook nog hoop, om geestelijk uit deze negatieve sferen van Lucifer te geraken. Om persoonlijke redenen heb ik sommige van de echte namen een synoniem gegeven.  

    In dit boek ga ik u over mijn lot, mijn karma vertellen en over de gebeurtenissen die mij gemaakt hebben wie ik nu ben. Door al 21 jaar positief te denken, ben ik  een rechtvaardig, liefhebbende, positieve, geestelijk, hoog gegroeide mensenziel geworden. Met al mijn talenten zoals mijn kunst in al zijn categorieën, het medium zijn, de kracht om mensen onbewust, positief te helpen. Door de negatieve energie om te zetten in positieve energie. Dit alles is gekomen dankzij mijn gedrevenheid en mijn geestelijk gevecht, om mezelf niet over te geven aan die negatieve krachten. Men is veel sneller verleid om slecht te worden dan om goed te blijven of terug een goed mens te worden. Eens je in die negatieve spiraal zit, en je zit er vlugger in dan je denkt, geraak je er niet meer zo gemakkelijk uit. De reden dat ik dit alles meemaakte, volgens meneer Van Damme, is omdat ik een medium ben. Dit is iemand die in contact staat en kan communiceren met de geestelijke wereld. Dankzij meneer Van Damme, heb ik nu alles terug, normaal onder controle. Al mijn deuren zijn nu goed vergrendeld in mijn hoofd voor de negatieve machten. Ik alleen heb de sleutel, ik laat nu binnen wie ik wil. De demonische krachten zijn heel sterk, maar niet zo sterk als de positieve, goede krachten die ik dankzij deze gebeurtenissen en meneer Van Damme mocht voelen en ondervinden. Van hem heb ik dan ook de beschermende woorden IK WIL IK KAN gekregen, die ik heel vaak, dagelijks gebruik. Dankzij mijn geestelijke gebeurtenissen, en op aanbeveling van meneer Van Damme, ben ik de boeken van Rudolf Steiner zijn filosofie over de antroposofie beginnen lezen. In deze reeks van 62 boeken, die ik gelezen heb en er zijn er natuurlijk nog meer, heb ik veel antwoorden op mijn vragen gevonden. Zo voelde ik de positieve rust die eruit straalt, waardoor mijn gedachten stil waren bij het lezen ervan, al was de tekst niet altijd even gemakkelijk te verstaan. Soms was hij ook wel een beetje saai en ééntonig, maar heel interessant aangaande de geestelijke wereld. Ook door deze boeken, bekijk ik nu de wereld met andere ogen en heb ik er een heel andere denkwijze aan over gehouden. 

    Ik ben altijd iemand geweest, al van kindsbeen af, die erg benieuwd was naar mensen die geestelijk iets meer konden dan anderen. Ik wilde toch ook zo graag iemand speciaal zijn, iemand die anderen kon helpen. Het zou toch een fantastisch gevoel moeten geven, te weten dat je mensen echt kan helpen. Maar dat kon ik toen nog niet, ik wist nog niets over het bestaan van mijn gaven. Daarom keek ik echt op naar mensen met speciale gaven. Ik ben dan ook groot gebracht met de woorden van mijn vader in mijn achterhoofd:“Er is veel meer tussen hemel en aarde dan wij weten of zelf maar kunnen vermoeden”. Maar ook met de verhalen die mijn vader ons vertelde uit de Griekse mythologie, over Goden, Cyclopen, Medusa, de mensen en hun heldendaden, enz. waar mijn zus en ik als kind met volle aandacht naar luisterden en van genoten. Mijn ouders zijn katholiek groot gebracht, net als ik. Wij zijn gedoopt, hebben onze communies gekregen, zijn getrouwd en worden begraven door de katholieke kerk. Maar wij zijn nooit zomaar, op een zondag, gewoon naar de mis geweest. Een citaat van mijn moeder: “Het geloof moet je niet in de kerk zoeken meisje, je kunt het er niet vinden. Het geloof, dat vind je diep binnen in je hart. Ik weet nog dat toen ik klein was, mijn ouders mij verplichtten om naar de vroege zondagsmis te gaan. Dat hoorde zo in die tijd, daar kon je toen niet omheen. Toen waren er echt veel mensen die elke zondag trouw naar de misvieringen gingen, zonder er één te willen missen. Sommige mensen kenden we goed uit onze omgeving, mijn ouders vertelden dan, dat zij niet echt goede zielen waren, zij niet recht in hun schoenen stonden, ze logen en bedrogen erop los, ze dachten op die manier hun hemel te kunnen verdienen. Maar die verdien je niet door elke zondag naar de kerk te gaan. Goedheid zit van binnen, en zo verdien je de hemel, door goed te zijn voor iedereen, recht uit je hart.”  Hoe dikwijls heb ik dit mijn moeder niet horen vertellen. En ze had nog gelijk ook!  

    Even vertellen wie en wat ik ben, wat ik wel en niet kan. Dat ik ook maar een gewone normale vrouw ben, gelukkig gehuwd en drie volwassen kinderen heb. Ik ben niet helderziend, ik weet al heel veel over de geestelijke wereld, maar zeker nog niet alles, ik evolueer en leer nog elke dag bij. Ik kan niet in die geestelijke wereld kijken, ik voel alleen wat er rond mij geestelijk gebeurt. Of het goed of slecht aanvoelt. Ik ben een gevoelsmens. Daar leef ik dan ook naar, hoe ik mij bij een situatie voel. Ik kan onbewust een antwoord geven over uw geestelijke vragen. Waar ik spontaan op antwoord, door mijn onbewust weten. Alles is een weten, een aanvoelen. Zoals ik iets lees en dan besef, ja dat is waar, ik weet het gewoon. Zoals ik een tafel zie en weet, ja dat is een tafel. Ik ben een medium. Ik kan alleen die wereld zien via mijn schilderijen en tekeningen die ik mediamiek maak. Door met mijn onbewuste blik in die geestelijke wereld te kijken. Moest ik het bewust zien, zou ik het nooit zo mooi kunnen weergeven. Want onze menselijke ogen vervormen al het geestelijke naar de aardse normen. Zodat wij het beter kunnen begrijpen. Door mijn geestelijke groei is mijn onbewust geestelijk zicht in die wereld verscherpt. Zo zie en teken ik nu alles tot in de puntjes juist. Ik kan niet bewust in die geestelijke wereld zien, daarom ben ik blij dat ik meneer Van Damme altijd om raad kan vragen. Zonder hem wist ik ook niet wat er geestelijk rond mij gebeurde. Dankzij meneer Van Damme, ben ik heel veel te weten gekomen en heb ik heel veel geleerd over de immateriële wereld. Maar ik heb het meeste geleerd, door zelf alles te ondergaan en te ondervinden. Wat niet altijd even gemakkelijk was. Door mijn mediamieke gave kan ik contact hebben met overleden personen, die mij berichten voor hun familie doorgeven via een brief. Ik kan mensen geestelijk helpen door een negatieve energie of een negatief wezen, terug om te zetten in een positieve energie. In mijn boek schrijf ik, datgene waarvan ik zeker weet wat echt is, wat voor mij als echte waarheid aanvoelt, wat ik echt heb meegemaakt. Voor de mensen, die voor de eerste maal in contact komen of nog niet veel weten over dit alles, heb ik geprobeerd om zo duidelijk mogelijk te zijn.

    22-10-2012 om 13:02 geschreven door Erna

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Mijn boek
    >> Reageer (0)


    Foto

    Gastenboek
  • Lieve groetjes Nikki
  • Kiekeboe
  • goeiemorgen Erna
  • kiekeboe
  • kiekeboe

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


     Welkom bij Het Bloggershoekje

    Welkom bij Het Bloggershoekje

    U kan mij vinden op blogplaats 126


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012

    Foto

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek
  • Lieve groetjes Nikki
  • Kiekeboe
  • goeiemorgen Erna
  • kiekeboe
  • kiekeboe

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!