Foto
Over mijzelf
Ik ben Erna, Germaine, Ludwina Van Craen
Ik ben een vrouw en woon in Betekom (België) en mijn beroep is verkoopster.
Ik ben geboren op 22/09/1959 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: schilderen met olieverf, glasgraveren, boetseren met klei, ytongstenen uithouwen, airbrushen, tekenen, alle soorten handwerk zoals breien, haken, borduren, naaien.
Ik ben medium, mijn tekeningen en schilderijen zijn als vensters naar de geestelijke wereld.
Foto
Categorieën
  • Beschermengelen (9)
  • Filosoferen (1)
  • Gestelde vragen (55)
  • Mijn boek (2)
  • Mijn kunst (4)
  • om even over na te denken (2)
  • Vervolg boek (20)
  • Foto
    Mijn favorieten
  • http://blog.seniorennet.be
  • http://www.ernavc.be
  • http://www.live-with-style.com
  • http://www.choufkes-wellness.be/
  • http://www.danjelspoppenblog.blogspot.be/
  • http://www.nieuwetijdskind.com/spirituele-betekenis-van-het-dierenrijk/
  • http://www.nieuwetijdskind.com/gnosis-gnostiek/
  • http://www.askrealjesus.nl/node/26
  • http://blog.seniorennet.be/hetbloggershoekje3
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    getand
    blog.seniorennet.be/getand
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    IK WIL IK KAN
    geestelijk evolueren door positief denken en de simpele woorden IK WIL IK KAN
    In dit blog ga ik verder schrijven en vertellen over zaken die ik mee gemaakt heb en vragen die mij gesteld werden na het uitgeven van mijn eerste boek, waardoor ik weer verdere inzichten over de geestelijke wereld verkreeg. Inzichten die ik graag met u wil delen. Hebt u ook vragen? Stel ze me gerust :-)
    27-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog enkele vragen

    Mag ik mij een paar vraagjes veroorloven?
    Waarom zou zwarte magie per definitie negatieve energie zijn?
    Zijn zielen die niet 'kunnen' overgaan niet eerder zielen die niet 'mogen' overgaan?
    En waarom zou de geestelijke wereld niet meer zoals vroeger werken?
     
    Natuurlijk mag u mij vraagjes stellen, graag zelfs  Smile
    Ik zal er zo duidelijk mogelijk op antwoorden. Het is altijd gemakkelijker als u mijn boek had gelezen zodat u iets meer over mijn geestelijke ondervindingen wist. Daarin heb ik uitvoerig uitgelegd waarom ik er zo over denk. Maar toch ga ik het proberen u verder te helpen.
    Positieve groetjes Erna.

    Vraag 1)Waarom zou zwarte magie per definitie negatieve energie zijn?

    De woorden spreken duidelijk voor zichzelf, zwarte = duistere en magie = energiekrachten dus duistere energiekrachten. Bij mijn weten is dat nog altijd negatief.
    Alleen heksen, tovenaars, magiërs enz… werken met deze magie en rituelen. Deze mensen hebben onbewust zonder zij het beseffen een geestelijk contract getekend met de duivel tijdens hun inwijding om met zijn energie te mogen werken. Maar hierdoor leren zij zelf geestelijks niets en maken alleen maar de duivel sterker. En zoals ik al in mijn boek vertel kan je alleen maar voor goed of kwaad kiezen, er is geen middenweg. En de grens tussen goed en kwaad is flinterdun, wij zijn vlugger negatief dan wij mensen denken. Positieve mensen houden zich niet bezig met magie en rituelen, alleen maar met anderen te helpen met hun eigen zelf opgebouwde energie. Die hebben geen magie nodig. En zoals ik ook in mijn boek vertel zijn rituelen opgelegd door het negatieve. Iets moeten doen is negatief. Het positieve geeft de vrije keus en moeit zich niet met de mens.

    Vraag 2)
    Zijn zielen die niet 'kunnen' overgaan niet eerder zielen die niet 'mogen' overgaan?

    Niet mogen overgaan is een zware beschuldiging. Wij moeten mededogen hebben of anders gezegd, triestig zijn voor deze zielen omdat zij vast zitten in de negatieve energie hier op aarde. En dit door hun negatief denkpatroon. De meeste zielen die niet zijn over gegaan, zijn mensen die veel te vast zitten in de materie dankzij de invloed van Ahriman en Lucifer. Deze zielen willen dat leven niet opgeven voor de één of andere reden en doen al het mogelijke om dat terug te krijgen, maar helaas gaat dat niet. Zij willen niet inzien dat zij het verleden moeten los laten en geestelijk verder moeten gaan, verder evolueren. En zo zitten zij geestelijk vast hier op aarde in de macht van het negatieve.
    Dan zijn er ook nog de zielen die zelfmoord gepleegd hebben en als straf ronddwalen op aarde tot de tijd gekomen is dat ze normaal moesten sterven.
    Iedereen mag overgaan die het zelf wil en aanvaard. Maar eerst kom je voor de wachter aan de engelenpoort te staan en die laat je door in de hemelse sferen als uw ziel zuiver en rein is van negatieve energie, anders stuurt hij u terug om te reïncarneren.

    Vraag 3) En waarom zou de geestelijke wereld niet meer zoals vroeger werken?


    Op mijn blog praat ik over mediums, dus over de helderziendheid die niet meer hetzelfde is als vroeger, niet de geestelijke wereld, die is nog hetzelfde. Om meer hierover te weten en om mij het gemakkelijk te maken, alles staat duidelijk verteld hieronder in de tekst van Hans Stolp.

    Leer onderscheiden tussen oude en nieuwe helderziendheid.

    Van oorsprong was de mens helderziend. Hij kon tot ver in de geestelijke wereld schouwen.
    Langzamerhand begon hij dat vermogen te verliezen, omdat hij steeds materialistischer werd. Het ging alleen nog maar om de aarde, om dit leven.
    Gelukkig waren er toen nog ingewijden, enkelingen, die wel helderziend waren en konden bemiddelen tussen de aardse en de geestelijke wereld. Toen ook zij uitstierven, verloor de mens uiteindelijk elke verbinding met de geestelijke wereld.
    Je zou kunnen zeggen dat sindsdien de mens ronddoolde, zich niet bewust van de zoveel grotere wereld om hem heen.
    In onze tijd begint de mens opnieuw helderziende vermogens te ontwikkelen. Het is in beperkte mate, maar het is een ontwikkeling die niet meer tegen te houden is.
    Er is verschil tussen de oude vorm van helderziendheid en de helderziendheid die we in deze tijd beginnen te ontwikkelen.

    Oude helderziendheid
    De oude helderziendheid was verbonden met de groepsziel.
    Bij volken die in de oerwouden leven en bij nomadische volken vinden we daar nog voorbeelden van.
    De Aboriginals konden uit hun lichaam treden om een stamgenoot te volgen die een bijzondere boodschap aan een andere stam moest brengen. Dit oude helderziende vermogen was mogelijk omdat de Aboriginals op een bepaalde manier nog een eenheid vormden. Ze leefden in de sfeer van een groepsziel. Gedurende de tijd ontwikkelde de mens zich steeds meer tot een individu, een wezen die vanuit eigen kracht leven kan. Hoe meer de mens ‘ik’ leerde zeggen, hoe meer hij die oude helderziende vermogens verloor.
    De oude helderziendheid is dus nauw verbonden met de mens als groepswezen.
    Zo ontleende in oude tijden de mens leiding aan de geestelijke wereld, omdat hij nog niet op eigen benen kon staan.
    Oude helderziendheid was ook gericht op de toekomst: wat gaat de toekomst brengen en wat moet de mens doen om zich op die toekomst voor te bereiden?
    De engelen, de meesters, de ingewijden gaven zo leiding aan het leven op aarde.

    Nieuwe helderziendheid

    De nieuwe helderziendheid respecteert onze vrijheid en doet geen toekomstvoorspellingen.
    Wij zijn geen groepswezens meer, en we hebben ons zover ontwikkeld dat we in staat zijn zelf de nodige beslissingen te nemen.
    We zijn in staat onze beslissingen te nemen door na te denken en ons te bezinnen wat we werkelijk willen en door onze innerlijke stem serieus te nemen. Dat betekent dat de toekomst niet langer voor de volle honderd procent vaststaat: onze toekomst hangt niet alleen af van de geestelijke wereld, maar ook van onze eigen beslissingen.
    Wie dus in onze tijd toekomstvoorspellingen doet, houdt geen rekening met de beginnende vrijheid die de mens zich tegenwoordig eigen maakt.
    Daarnaast nemen toekomstvoorspellingen onze onbevangenheid weg om onze eigen weg te gaan, en beperken ons dus op die manier in onze vrijheid. Overal waar helderziende boodschappen tot een autoriteit worden die iemand verleiden uit zichzelf weg te gaan, in plaats van iemand te helpen naar het diepste zelf te luisteren, behoren tot de oude vorm van helderziendheid en zijn voor deze tijd niet meer passend.
    We moeten in deze tijd leren om met het eigen weten in verbinding te komen en leren al die uiterlijke autoriteiten los te laten. In de huidige tijd mogen en willen de engelen van het Licht ons niet meer op die manier leiden: voor alles respecteren zij onze vrijheid en geven ons daarmee de kans om met vallen en opstaan van onze fouten te leren en zelfstandig te worden.
    En dus beoefenen de engelen van het Licht de kunst van terughoudendheid. Dit helpt ons om in onze tijd de stap van materialistisch denken naar spiritueel denken te maken. Helderziende ervaringen worden steeds vanzelfsprekender en worden meer serieus genomen.
    Er voltrekt zich momenteel een geestelijke revolutie. Steeds meer mensen kijken totaal anders naar het leven dan dertig jaar geleden.
    Ze krijgen weer een innerlijk besef van de geestelijke wereld en worden zich de wereld van hun herkomst meer bewust.

    De essentie van de nieuwe helderziendheid

    De essentie van de nieuwe helderziendheid heeft te maken met het kijken naar je eigen leven en je af te vragen: waarom overkomen mij de dingen die gebeuren? Welke boodschap ligt er verborgen achter alles wat mij van dag tot dag overkomt?
    Helderziendheid betekent in deze tijd helder de verborgen achterkant van je leven leren zien.
    Zicht krijgen op je eigen karakter, op je eigen biografie, op de karmische patronen die je daarin tegenkomt en op de opdracht die je hebt meegenomen naar de aarde toe.
    Dat is het waar het bij de nieuwe helderziendheid om gaat. Zo ontwikkelt zich dus de nieuwe vorm van helderziendheid: het stille, geduldige en onafgebroken werken aan jezelf.
    Het is de voorwaarde voor elke verdere groei en ontwikkeling op dit gebied.
    Dat stille werk loopt uiteindelijk uit op de geboorte van het hoger zelf in ons.

    Hans Stolp



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Gastenboek
  • Lieve groetjes Nikki
  • Kiekeboe
  • goeiemorgen Erna
  • kiekeboe
  • kiekeboe

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


     Welkom bij Het Bloggershoekje

    Welkom bij Het Bloggershoekje

    U kan mij vinden op blogplaats 126


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012

    Foto

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek
  • Lieve groetjes Nikki
  • Kiekeboe
  • goeiemorgen Erna
  • kiekeboe
  • kiekeboe

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!