Foto
Foto
Foto
Zoeken in blog

Foto
Foto
Foto
Foto
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn naam is Jempie, kok van carriere.
Verplicht op rust gesteld en nog steeds grote liefde voor gastronomie.
Gezien ik bij de pioniers behoor van seniorennet is het maar normaal dat ik hier een blog aan maak. ( heb wel reeds één, maar ga het naar hier brengen.)
Hopelijk krijg ik hier ook veel bezoekers.
Wat er op gaat komen zijn natuurlijk gerechten en weetjes over gastronomie.
Tot lees

Lag in een knoop van het lachen.
Enkele jaren terug vroeg ik aan één van mijn leerlingen om volgende te doen::
4 aardappels schillen en koken?
Tot mijn verbazing zag ik iets later:
 4 aardappelschillen aan het koken op het fornuis.

Basis van de keuken BRUINE FONDS
Dit is wel iets werk, maar u resultaat is prachtig en je kan er lang mee verder. Kalfs en rundsbeenderen kleuren in de oven. Na 20 min er wortels, ui en tomatenpuree bij doen.Verder kleuren. Na nog eens 20 min, uit de oven nemen en in een kom doen zonder de vetstof. Bevochtig met water en doe er thijm, laurier,perperbollen bij. Laat nu rustig zeker 12 uur inkoken. Zeef door, ontvet en kook nog eens in tot 3/4. Zeef nogmaals door. Laat afkoelen en schep eventueel het overige vet weg. doe dit nu in van die plastiek zakjes voor ijsblokjes te maken en vries in. Telkens als je dan kookt heb je maar en blokje te nemen. Dus: één maal werk en voor enkele maanden rustig. Veel beter als blokjes.
KEUKEN TERMEN.
Blancheren: groenten even in kokend water en dan in koud
Pezo: peper en zout
Ciseleren: Fijn snijden van bladgroenten
Pocheren: Zacht garen in kookvocht
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Startpagina !
Zoeken in blog

Enkele antwoorden op examen keukenpraktijk.

Vraag: Wat is een Pont Pont Neuf
Antw: Een gefruite aardappel van 6 cm op 4cm op 4 cm
Antw leerling: Brug , Brug Nieuwe aardappel

Vraag: Wat is een Tournedos Henry IV.
Antw: Runds steak gegrild met Béarnaise saus
Antw leerling:
Op zijn rug gedraaide Henderik de Vierde
Foto
Foto
Foto
JEMPIE'S GERECHTEN
Alles over gastronomie
Zelf ontworpen gerechten
26-08-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho met maatjes en selder
Schil een komkommer, snij de rode paprika, ui, knoflook en tomaten in stukken.
Mix alles met een grote scheut olijf olie en water.
Zeef door en plaats in de koelkast.
Vergeet niet te kruiden.
Strijk de gelazen randen even in met citroen en dompel in de cayennepeper.
Vul de gelazen met de gazpacho.
Snij enkele maatjes in dobbelsteentjes en voeg bij in het glas.
Stop er enkel fiijn stengels selder in.
Serveer met een lepel er bij.
Plaats eventueel worschter saus apart bij op tafel.
Variant: serveer er een klein glaasje Wodka bij.
 

26-08-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rauwe mossels op een bedje van gebakken knolselder
Open een 12 tal mossels per persoon.
Verwijder ze uit hun schelp en van ook het sap op.
Kuis een kleine knolselder en snij ij zeer dunne ronde schijfjes.
Bak deze in olie krokant en leg ze op een koffie tas.
Draai deze kuipjes om en schik op bord.
Kook een ei per persoon en hak fijn.
Meng olijf olie met citroensap en wat mostard.
Kruiden met pezo.
Hak peterselie, basilicum en munt blaadjes fijn.
Meng nu de vinaigrette met de rauwe mossels, eieren en kruiden.
Vul nu de knolselder cupje met de samenstelling.
Kan worden geserveerd als voorgerecht of aperitief hapjes.
Dit gerecht kan men ook met oesters toepassen.
Neem dan wel diepe oesters, die hebben een meer uitgesproken smaak.
Men kan zelfs werken met verse noordzee garnalen.

26-08-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met vogelnestjes
Maak een klassieke tomatensoep.
Kook kwarteleitjes en pel ze.
Meng gehakt met fijn gesneden sjalot, gehakte peterselie en basilicum.
Voeg er paneermeel bij.
Rol het gehakt rond de kwartel eitjes en kook kort in een wienig gekruid water.
Serveer de soep in borden en leg hier in de doorgesneden vogelnestjes.
Bestrooi met gesnipperde basilicum blaadjes.
Werk af met een streep room.

26-08-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-06-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mossels à la Nage
Maak de mossels natuur klaar.
Dus enkel met uien en selder en peper.
Haal ze uit de schelp.
Snij wortel, selder, uien en prei zeer fijn.
Kook beetgaar in visbouillon en voeg er het gezeefde sap van de mossels bij.
Veredel nu met wat witte wijn en een scheutje Pernod.
Lichtjes binden en er de mossels inleggen.
Serveer in een diep bord met stokbrood.
Leg er eventueel dobbelsteentjes van tomaat bij.
Deze bereiding kan je ook in rammequins doen en er gemalen kaas bij doen en gratineren.

24-06-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-06-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sorbet ( eenvoudig)
Dit is een vrij eenvoudige manier om Sorbet te maken.
Neem 1 liter water en voeg er 600 gr suiker bij, laat een 10 min koken.
Laat afkoelen en deel door vier.
Mix nu naar keuze het fruit dat je wenst.
V.B= aardbeien, mango,citroensap,vanilleextract.
Doe in kleine platte vormpjes en stop in de diepvries.
Roer met een vork om het 1/2 uur alles door.
Na enkele uren is de sorbet perfect.
Serveer in een halve meloen of cocosnoot of glas.

20-06-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-06-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien fantasie
Neem een 8-tal aardbeien per persoon.
Was ze met de steel aan.
Dep ze droog op keuken papier.
Smelt fondant chocolade en dep er twee aardbeien in, leg op folie en laat koud worden.
Maak en frituurdeeg en dep er twee aardbeien in, bak kort af in de friteuze.
Mix twee aardbeien met slagroom en suiker, tot het gebonden is, doe in klein glaasje.
Neem een ring en steek er een ronde van bisquit uit.
Snij de twee overige aardbeien in zeer fijne reepjes en leg trapsgewijze op de bisquit.
Bestrooi overvloeidig met bloemsuiker en plaats onder de grill tot er een korstje op is.
Schik nu de soorten op een bord en serveer er een lepel aardbeien ijsroom bij.

04-06-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-05-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiwi Cocktail
KIWI - Cocktail:
-4 pers ( zonder alcohol)


2 appels/2 kiwi's/ijsblokjes/kaneel/muntblaadjes/
30 cl perensap/
30cl appelsap
Schil de appels en de kiwi en snij in blokjes
Doe in een karaf met veel ijsblokjes
Parfumeer met kaneel en muntblaadjes.
Giet appel en perensap erbij en plaats in de koelkast.
Serveer in gekoeld glas en versier met munt blaadje

30-05-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis Lasagne
 VIS LASAGNE Lasagne bladen
Vis ( kabeljauw, wijting, leng ) enz Visboullion Melk boter bloem gemalen kaas eventueel garnalen of en mossels tomatenpuree room
De lasagnebladen weken
De vis licht koken en gezouten water
De vis pletten met weinig room en kruiden
Afwisselend de lasagnebladen en bestrijken met de vis
Stooi er garnalen en of mossels op
Afsluiten met een lasagne blad
Neem 2/3 visbouillon en 1/3 melk en tomateer licht.
Binden met roux en eventuel een klein scheutje pernond toevoegen
Doe de helft van de gemalen kaas bij
Overgiet de lasagne met de saus en bestrooi met de rest van de kaas.
In de oven plaatsen en laten gratineren

30-05-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puree van uien en aardappels met zacht gekookte eitjes
 Puree van uien en aardappels met zacht gekookte eitjes
Neem ongeveer de half uien en aardappels.
De uien kuisen en nogal fijn snijden.
De uien in boter stoven tot ze beginnen kleuren.
Voeg er nu de in blokjes gesneden aardappels bij en giet er melk op en wat water.
Laat dit rustig garen.
Maak er nu puree van.
P.S:Let op met melk en water, je kan er steeds bij doen
Kook eitjes zacht en pel ze en hou warm.
Maak een nestjes van de uienstoemp en leg in het midden twee eitjes (of wat je zelf wil)
Bestrooi de eitjes gul met gemalen kaas en plaats onder de grill.
Het is wel een noodzaak dat het geel van de eitjes lopend blijven.

30-05-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartel met druiven
 KWARTEL MET DRUIVEN OP BEDJE VAN SOYASCHEUTEN.
De kwartel braden in een kom.
Bij halve gaartijd het sap van een blik druiven op sap bij doen.
Tevens een scheut room.
Laat verder garen,
Neem de kwartel eruit, hou warm.
De saus inkoken en eventuel binden.
Doe er nu de druiven bij en warme even.
Bak de soyascheuten kort en schik op bord. Leg er een doorgesneden kwartel op en doe er de saus over.
Leg er een tuiltjes rode koolscheuten bij.

30-05-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeetong filets met asperges en radijzen sausje
Zeetong filets met asperges en rode koolscheuten en een radijzen sausje
Rol de zeetong filets op, maar zorg er voor de in het midden en opening is van ongeveer 3 cm.
Stoom ze gaar. ( als je geen stomer heb, neem dan een kom met water en plaats daar en vergiet op en deksel) zo kan je ook stomen.
Kuis de asperges en kook gaar.
Snij ze in lange slierten en schik ze op bord.
Leg er de filets op en vul deze met de rode koolscheuten.
Snij nu radijsjes in fijne schijfjes en bak even in de boter.
Voeg een weinig room bij en wat citroensap.
Oversaus nu de asperges, niet de filets.

30-05-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mossels met zeekraal
Mossels met zeekraal
Maak de mossels natuur klaar ( dus enkel met selder en uien)
Haal de mossels uit de schelp.
Kook de zeekraal beetgaar.
Leg de zeekraal in een vuurvaste schotel of een diep bord.
Doe hier over de mossels.
Kuis en snij venkel in dobbelsteentjes en kook gaar.
Strooi over het bord. Sap van de mossels en visbouillon aan de kook brengen en binden.
Voeg een weinig room of melk bij.
Smaak af met pezo en wat Pernod.
Roer er wat gemalen kaas onder.
Doe de saus nu over de samenstelling en gratineer in de oven.
Kan als voorgerecht en hoofdschotel.

30-05-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met zuurkool
Ovenschotel van zuurkool en knackworst
Maak eerst puree.
Neem nu zuurkool uit blik of in vacuumzakjes en zet aan de kook met weinig water, witte wijn en jeneverbessen, doe er ook een laurier blad bij.
Laat koken tot bijna droog.
Neem vuurvaste schotel en boter in.
Plaats nu een laag puree.
Daarop een laag zuurkool.
Daarop een laag niet te dik gesneden knackworst. ( liefst licht gerookt)
Je kan er ook sneden gebakken varkens gebraad bijleggen.
Dan terug puree, zuurkool en zo tot de schotel vol is.
Stop wel als laatst met puree. Bestrooi met paneermeel en leg er enkele klontjes boter op.
Plaats in de oven en gratineer.

30-05-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rogvleugel met boursin
Benodigheden voor 4 personen:4 rogvleugels van ongeveer 250 gr1 boursin1 bakje waterkers1/2 l room500 gr aardappelsZout en peperBereiding:Zet water met wat zout aan de kook en verlaag het vuur.Leg er de rog in en laat garen.Warm de room op en los er de boursin onder.Kook de aardappels gaar.Was de waterkers.Leg de rog op warm bord en doe er de saus over.Leg aardappel en waterkers bij.

30-05-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maatjes Met appel
Snij één maatje per persoon in dobbelsteentjes.
Snij nu 1/4 van een appel na schillen in dobbelsteentjes.
Snij een tomaat zonder vel in dobbelsteentjes.
Was een bakje preischeuten en leg op bord.
Neem een koffie tas en leg er en laag tomaat in, daarna een laag maatjes en dan een laag appel.
Vul verder tot de tas vol is, druk aan en stort op de preischeuten.
Maak een dressing van mayonaise met wat room en currypoeder en een scheutje frambozen azijn.
Giet een weing rond de preischeuten.Serveer met een toast en boter.

30-05-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-05-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noorder krieken met Sabayon
 Neem een bokaal noorderkrieken en warm ze op in hun sap.
Leg ze in platte kommetjes, zonder sap.
(Vries het sap in voor andere bereidingen)
Klop een eigel per persoon met een eierdopje witte wijn en dopje suiker in bain-marie op.
De massa mag niet meer lopend zijn.
Giet over de krieken.Plaats onder de grill.

24-05-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde peer met ijsroom
 Neem malse en sappige peren en schil ze.
Snij ze door, verwijder klokhuis en met een parisienne lepel haal je meer vruchtvlees eruit
Vul nu beide helften liefst met praliné ijsroom
Plaats in de helften terug tegen elkander
Zet nu een 5 min in de diepvries
Plaats de peren op een rooster en overgiet met gesmolten fondant chocolade
Klop room met suiker op, maar moet nog lopend blijven
Maak nu een spiegel op een koud bord van de room en plaats er de peer op
Strooi er nu geroosterde amandelschilfers rond.

24-05-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde aardappel of tomaat met ei en zalmeitjes
 Neem een tomaat per persoon
Snij er het kopje af en maak leeg.
Plaats deze tomaten in een geboterde vuurvaste schotel
Breek nu een ei per persoon in elke tomaat
Leg er het deksel terug op
Mix nu de tomaten pulp en doe er munt, mpeterselie en salie bij
Warm licht op met wat room
bij kruiden en warm houden.
Plaast nu de tomaten 5 min in de oven
Leg de tomaten op bord en verwijder deksel
vul nu de boven zijde met zalmeitjes
Doe er de lauwe saus rond
Leg er een tofje rode kool scheuten bij

24-05-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade Ganache
 Breng 1/2 l room (40°) aan de kook en neem van het vuur
Doe er 250 gr fijn gesnipperde fondant chocloade bij
Roer alles goed onderen
Plaats in de koelkast gedurende 3 uur
Breng 1/4 l water met 150gr suiker aan de kook en doe er 2 à 3 koffielepels oploskoffie bij
Meng alles en roer er één gelatine blad onder en een scheut amaretto
Giet in elk glas een bodem
Neem nu de ganache en doe met een ijsrooomlepel enkele bollen in de gelazen
Warm 1/4 liter melk op ' niet koken)
Neem van het vuur en doe er één eiwit in
Met de staaf mixer hevig mixen tot men schuim heeft
Lepel het schuim op de ganache
Bestrooi met enkele geroosterde pijnboompitten

24-05-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-05-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sierstuk als aperitief hapje
Sierstuk, kan ook als aperitief hapje
Snij radijsjes in bloempjes en prik ze op brochette stokjes. Doe ze in een klein vaasje en plaats er wat bieslook, platte peterselie en franse selder bij. Plaats dit per persoon op tafel met wat zout. Geef ondertussen nog enkele ander hapjes tijdens het aperitief

13-05-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto

Archief
  • Gefruite aardappel
  • Haas Filet met witloofflan
  • Nage van kreeft
  • Gegrilde ananas
  • Mossels in 't groen
  • Mossels in looksaus
  • Mossel Gratin
  • Mossel mousse
  • Mosselsoep
  • Aardappelmandje met mossels
  • Americain met aardappelsla
  • TOMATENROOMIJS
  • CITROEN PARFAIT
  • Zomers kippenboutje met kerrie
  • Tilapia Bouché met kaaskoekje
  • Gegrilde zalmmoot met boursin saus en mandarijntjes
  • Zoete maïs flan en witte chocolade
  • Tagliatelli van hazenrug met schuimige rode wijn saus
  • Kokommersoepje met gerookte zalm
  • Soja scheuten flensjes met rivierkreeftjes
  • Peren Bavarois
  • Veel kleurige tilapia
  • Kwartel crapaudine
  • Kuipje van Frituurdeeg
  • Tulpje van Knolselder
  • Aardappel en appel kroket
  • Soepje van scampi
  • Gevulde tompoes voor bij wild bereidingen
  • Asperges met gerookte zalm en boursinsaus.
  • Waterzooi van vissoorten
  • Gevulde tomaat met wijting en een spinazie stoemp
  • Hamrolletjes Bolognaise
  • Kastanje Kroketten
  • Fazant in roomsaus
  • Stoofvlees van everzwijn
  • Huwelijk tussen Haasfilet en rivierkreeftjes
  • Gevulde Timbal met gehakt en savooi
  • Kalfstong op een bed van champinons puree
  • Nage van kreeft op mijn wijze
  • Wijngaard Slakken in een groenten soepje
  • Gevulde kalkoen
  • Hazen stoofpotje - Civet de liévre
  • Palmhart op Vlaamse wijze
  • Paëlla
  • Gevulde tomaat met zacht eitje en zalm eitjes.
  • Roquefort roomijs met madareintjes
  • Gegratineerde baby-ananas
  • Gerookte eendenborst met sinaaspudding
  • Veenbessen Flan
  • Croque-Monsieur met een wildsmaakje
  • Wijngaardslakken in rode wijn boter.
  • Oester op vlaamse wijze
  • Gevulde schelp met krab gegratineerd
  • Gevuld witloof met kip en krab
  • Venkelsoepje met gerookte zalm
  • Aardappelkoekje met maïs
  • Stoofpot van gemarineerd varkensgebraad
  • Toast met morilles
  • Spruitenroomsoep met gerookte paling
  • Tartaar van zalm, vergezeld van zalmeitjes en preischeuten
  • Hoorentje met ijsroom en seizoenfruit
  • Lamsrib met duxelles
  • Zeetong met radijsschubben
  • Mossels per persoon gegaard in de oven.
  • Oesters eens anders
  • Kreeft met een vanille blanke boter
  • Rode kool taart met bloedworst
  • Gevuld vleesbrood
  • Gevuld wiltoof met pikkels saus
  • Bounty beignets
  • Schorsenerensoep
  • Snijbonen spaghetti
  • Knolselderkuipje met bloemkool
  • Gazpacho met maatjes en selder
  • Rauwe mossels op een bedje van gebakken knolselder
  • Tomatensoep met vogelnestjes
  • Mossels à la Nage
  • Sorbet ( eenvoudig)
  • Aardbeien fantasie
  • Kiwi Cocktail
  • Vis Lasagne
  • Puree van uien en aardappels met zacht gekookte eitjes
  • Kwartel met druiven
  • Zeetong filets met asperges en radijzen sausje
  • Mossels met zeekraal
  • Ovenschotel met zuurkool
  • Rogvleugel met boursin
  • Maatjes Met appel
  • Noorder krieken met Sabayon
  • Gevulde peer met ijsroom
  • Gevulde aardappel of tomaat met ei en zalmeitjes
  • Chocolade Ganache
  • Sierstuk als aperitief hapje
  • Flan van witloof
  • Jempie's kreeft
  • Anynsoppe
  • Hopscheuten met gerookte zalm
  • Soepje van hopscheuten

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    GEZEGDEN
    ZEG ME WAT GE EET EN IK ZAL ZEGGEN WIE GE ZIJT.( Brillat-Savarin)
    IEDEREEN VULT ZIJN BUIK, DOCH WEINIGEN HUN GEEST. ( Jean de Boissin)
    DE MENS IS, WAT HIJ EET. ( Ludwig Feverbach)
    KOKEN KAN JE LEREN, MAAR ALS KOK MOET JE GEBOREN WORDEN. ( Brillat-Savarin)
    DE TAFEL IS DE PLAATS WAAR DE MAN ZICH HET EERSTE UUR NOOIT VERVEELT
    ER IS GEEN OPRECHTERE LIEFDE DAN DE LIEFDE VOOR LEKKER ETEN ( SHAW)

    ETYMOLOGIE
    ARGENTEUIL
    Zijn steeds bereidingen met asperges
    BECHAMEL
    Samenstelling van boter, bloem en melk
    FLORENTINE
    Steeds met spinazie
    VICHY
    Steeds met wortelen

    Startpagina !

    Ga ook eens naar
  • Voor Nierpatiënten
  • Vriendenkring
  • jempie_dagschotels

  • Foto

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!