Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    18-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zal mei 2014 dan toch het einde van de belgische dictatuur zijn??
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik de taal van het NVA goed begrijp zal er na de verkiezingen van mei 2014 eindelijk een onafhankelijk Vlaanderen komen als het NVA maar genoeg Vlaamse stemmen scoort. Ik hoop uit de grond van mijn hart, dat dit werkelijkheid mag worden. Wat het Vlaams Belang tot nu toe niet kon, schijnt het NVA wel te kunnen, maar dat zal dan ook maar lukken wanneer het NVA eindelijk hand in hand zal gaan met het Vlaams Belang.
    Ik ben wel voorstander van een onafhankelijk Vlaanderen, maar niet van een Vlaamse republiek, ik heb iets tegen republieken omdat er al zovele banananrepublieken zijn, ik pleit voor een Graafschap Vlaanderen omdat het onafhankelijke Vlaanderen nooit een banananrepubliek mag worden. In een volgend artikel wil ik verduidelijken hoe ik dit onafhankelijke Graafschap Vlaanderen zie, het is een oude droom van mij, die ik als twaalfjarige koesterde.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    16-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pluk de dag......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niettegenstaande de winterse-maartse buien en de koude nachten, wens ik alle bezoekers van mijn blog een aangenaam, prettig en warm weekeinde. De politiek en het hele miserabele wereldgebeuren wil ik vandaag even terzijde laten want dat zou voor ons allen het weekeinde verderven. Maar eerlijkheitsalve wil ik toch nog vermelden, dat ook voor mij, afgezien van de gebruikelijke roddelverhaaltjes, de nieuwe paus een totale verassing is, hij kookt zelfs, zoals ik, zijn potje zelf, of hij dat nu verder in het Vaticaan ook zal doen dat weet ik niet, voor alle zekerheid zou ik het hem aanraden, het is gezonder en men leeft langer.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    14-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nuchter en neutraal bekeken.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Katholieke Kerk heeft een nieuwe paus, ik heb geen behoefte daarop commentaar te leveren, noch pro, noch contra. Deze blog is bedoeld om alle Vlaams-Nationalisten samen aan één zeel te krijgen en er zijn nu eenmaal ook nog Vlaams-Nationalisten die nog gelovige Katholieken zijn. Men kan ook kritiek op het Vaticaan en de Kerk uiten, zonder in hatelijkheden te vervallen die pijn doen in de harten der gelovigen aan zulke hatelijkheden heeft Ray van Angeltjes zich nooit schuldig gemaakt. De bisschoppen en de priesters der Katholieke Kerk dragen geen rokje, maar een soutane, zoals ook de rechters een toga dragen bij de uitoefening van hun amt, dat maar even terloops, wie de schoen past kan hem aantrekken!
    Wat mij wel opgevallen is, aan Frans I., is zijn eenvoud en nederigheid, ik hoop dat deze echt zijn en dat zijn pontificaat een zege mag worden voor de gelovige Katholieken en ook voor de niet gelovigen. Het is echter wel éénmalig in de kerkgeschiedenis, dat er in het Vaticaan, zolang Benedictus XVI. nog leeft, twee pausen zullen wonen, een zichtbare en een onzichtbare. Hoe het nu verder zal gaan met het Vaticaan moeten we maar afwachten.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie op de laatste reactie van Victor.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, Victor, ook hier in ostbelgistan is de winter teruggekeerd. Gelukkig heb ik vandaag nog voor de sneeuwstorm begon mijn boodschappen voor de hele week in huis gehaald. Daar ik nog 14 flessen Trappist heb staan, is dat voldoende voor 14 dagen, omdat ik er maar één per dag drink.
    Wat de verwarming betreft, hoef ik mij ook geen zorgen te maken, ik heb vorige week nog een lading van 2000 Kg. houtbriketten gekregen, daar ik ze nu met een heel palet tegelijk koop, 1000 Kg. krijg ik ze voor 275 euro per duizend Kg. Ik heb nu 2.500 Kg. voorraad en bij deze koude temperatuur heb ik 20 Kg. per dag nodig om het huis aangenaam warm te houden, dat is dus 5,50 euro per dag. Het enige wat ik daarvoor doen moet, is regelmatig de as uit de kachel halen en deze as is zeer goede meststof voor de tuin, daar die briketten een zuiver natuurproduct zijn zonder enige toevoeging. Er zijn geloof ik maar weinig mensen die hun huis voor 5,50 Btw inbegrepen per dag kunnen verwarmen, ik mag dus echt niet klagen. Het is echter wel zo, dat ik als er tweeduizend Kg. geleverd worden, die 550 euro in baar moet betalen, en daar hapert het geloof ik bij gezinnen die hun gasrekeningen niet kunnen betalen omdat ze niet vooruit kijken en hun geld aan dingen besteden die ze helemaal niet nodig hebben om normaal te kunnen leven. Er is wel een heleboel mis in dit land, maar niemand hoeft hier tot nu toe honger te lijden, ik hoop, dat het zo mag blijven. Het is echter wel schandalig, dat men op levensnoodzakelijke producten zoals gas, electriciteit en stookolie 21% Btw. moet betalen.
    Wat de winter betreft, ik woon hier nu bijna 24 jaar, maar een zo koude winter als deze laatste heb ik hier al die vorige jaren nog niet meegemaakt, maar dat komt natuurlijk door de globale opwarming van de aarde, of zie ik dat verkeerd?

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte bemerkingen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag en zondag voelde ik mij niet goed, ik kon de moed niet opbrengen mij voor de computer te zetten, daarvoor mijn oprechte verontschuldiging.
    Maar nu enkele korte bemerkingen:
    Er gaat geen week voorbij of er wordt wel ergens een babylijkje gevonden, ze worden gewoon bij het huisvuil gezet, alsof het oude stofdoeken waren.
    Er gaat ook geen week voorbij of ergens een moeder vermoordt haar kind bzw. kinderen.
    Kan iemand van de lezers van mijn blog mij verklaren wat daavan de oorzaak is? Wordt het niet hoog tijd dat wij de noodklok gaan luiden?

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    07-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn bescheiden mening......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Men zegt wel eens over een notoire leugenaar, dat hij liegt dat hij zwart ziet. Als alle politieke leugenaars zwart zouden uitslaan, zouden er heel wat politiekers met zwarte gezichten rondlopen, beter zou nog zijn, dat ze bij de eerste leugen zouden barsten.

    Er zijn nogal wat politieke partijen met de C van Christelijk in hun partijnaam, niet alleen in ons belgenland is er zo een, maar ook in Duitsland en in sommige andere landen. Als de partijleiders en de leden van deze partijen echte Christenen zouden zijn zou dat een zegen zijn voor de burgers. Het tegendeel is echter waar, er wordt door deze zogenaamde Christenen gelogen, bedrogen en gestolen op grote schaal, van de Christelijke normen blijft niets meer over. Het zou eerlijker zijn als ze die C uit hun naam zouden verwijderen en hun ware rood-groene gezicht zouden tonen.

    In de Vlaamse regering, is de verdeeldheid groter als ooit, ook daar wordt gehuicheld. Dat is niet goed voor Vlaanderen en het Vlaamse Volk. Ik hoop, dat de Vlamingen voor mei 2014 wakker worden en dan aan die partij hun stem zullen geven die Vlaanderen onafhankelijk wil maken. Alléén een vrij onafhankelijk Vlaanderen kan de welstand van het Vlaamse Volk garanderen.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    04-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christelijke waarden en normen..Godsdienstvrijheid.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Europa is opgebouwd op de Christelijke waarden en normen. Voor mij zijn de Christelijke deugden niet op de eerste plaats een geloofsovertuiging maar een levensfilosofie. Gij zult uw naaste steeds zo behandelen zoals je zelf wil behandeld worden, gij zult niet liegen en bedriegen, gij zult de vrouw en het goed van uw naaste niet begeren, gij zult niet moorden. Kinderen zullen vader en moeder eeren, maar dan moeten vader en moeder ook erenswaardig zijn, gelukkige kinderen die zulke ouders hebben. Kinderen hebben nood aan een echte voorbeeldige vader en aan een liefdevolle moeder, met twee vaders of twee moeders weten zij niets aan te vangen omdat het tegen de natuurlijke orde is. Het huwelijk tussen man en vrouw is de natuurlijkste zaak van de wereld, het is bedoeld voor de voortplanting, sex binnen het huwelijk kan nooit zonde zijn, het is een natuurlijke behoefte, daar het echter fout is meer kinderen te verwekken als men verantwoorden kan, is het gebruik van een condoom niet verwerpelijk. Sinds het bestaan van het menselijke ras heeft homosexualiteit ook altijd bestaan, men wordt zo geboren en men kan er niets tegen doen, wanneer twee mensen van hetzelfde geslacht elkaar lief hebben en sex met elkaar hebben, mag dat, maar een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is potsierlijk en tegen de natuurlijke orde.
    Over de Godsdienstvrijheid wordt de laatste tijd vooral door de moslims tamelijk veel gelamenteerd. Natuurlijk mag elke mens geloven wat hij of zij wil en, men mag ook het bestaan van een god in twijfel trekken. Wanneer ik aan de God van de bijbel geloof, mag ik dat, maar ik mag het niet in mijn hoofd halen te verwachten dat alle andere mensen ook aan deze God geloven en ik heb zeker niet het recht dezen die niet aan de God van de bijbel geloven te vervloeken als ongelovigen. Zelfs dan als ik katholiek ben heb ik het recht aan zogenaamde geloofswaarheden te twijfelen en ze te verwerpen, dat is Godsdienstvrijheid.
    Anders is het met de moslims, zij verwachten dat de hele mensheid vijfmaal dagelijks op een matje knielt om hun god te aanbidden, dezen die dat niet willen veroordelen zij als ongelovige honden, Christenen worden in de moslimlanden op vreselijke wijze afgeslacht. Dat heeft met godsdienvrijheid niets meer te maken. De islam is trouwens helemaal geen godsdienst maar een afschuwelijke ideologie omhangen met een godsdienstig mantelje, het is de plicht van elke vrijheidslievende mens tegen deze schijngodsdienst ten strijde te trekken.

    Kartuizer.


    >> Reageer (8)
    03-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Allereerst wil ik mij bij de bezoekers van mijn blog verontschuldigen voor het feit dat ik hen geen aangenaam weekeinde heb toegewenst. Ik was aan ontspanning toe en ik heb heerlijk genoten van de orgelmuziek van Johann Sebastiaan Bach, bij een glaasje wijn. Maar ik wens alle bezoekers toch nog een vredige en gezellige zondag.
    Er is nog veel waarover ik de komende dagen wil schrijven, de  godsdienstvrijheid waarop de islamaanhangers zich steeds weer beroepen, voor hun zogenaamde godsdienst die helemaal geen godsdienst is maar een ideologie omhangen met een godsdienstig manteltje, de schijnheiligheid van de zogenaamde Christelijke politiekers die helemaal geen Christenen zijn. De echte waarden van het echt geleefde Christendom en het feit, dat er maar zeer weinig echte Christenen zijn. En nog veel meer.
    Het is echter niet mijn bedoeling in deze blog Godsdienstonderricht te verkondigen, maar wel het politieke en ook het kerkelijke theater op de korrel te nemen en aan te klagen.
    Mijn goede vriend Marnix beloof ik morgen zijn vraag te beantwoorden in een persoonlijke mail.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    01-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat liederen horen, de lent is geboren......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk, de lente is geboren, de krokussen en de sneeuwklokjes tonen reeds hun kopjes. Het heeft nu lang genoeg geduurd met deze afgrijselijke vrieskou, nu komt de lente en daarna de zomer. Of er in de politiek ook een lente en een zomer zal komen geloof ik niet, integendeel, daar kunnen we jammer genoeg geen vrolijke liederen laten horen, het ergste moet nog komen, en onze portemonees worden steeds leger, de schatkist raakt leeg en de staatschulden stijgen van dag tot dag terwijl de EU met gulle handen miljoenen aan Griekenland geeft om moskeeën te bouwen, miljoenen van het zuurverdiende geld van de belastingbetaler.

    Hartelijk dank Marnix voor je reactie op de ene kartuizer is de andere niet. Je hebt gelijk, de man in het wit die nu de kluizenaar gaat spelen is een marionet zonder vrije wil. Het hele theater dat daar werd opgevoerd is oogverblinding, de volgende man in het wit gaat zeker geen zegen worden voor de goedgelovige katholieken.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ene kartuizer is de andere niet.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benedictus XVI. gaat nu ook als een kartuizer leven, maar dan wel in een luxuele kluis voorzien van alle comfort en de nodige lakeien. Ik geloof niet dat hij zelf zijn potje zal moeten koken en zijn kluis met houtbriketten zal moeten verwarmen. Maar ik benijd het hem niet en ik zou ook niet met hem willen ruilen want dan zou ik een slecht geweten hebben, ik wil trouw blijven aan de leer van Jezus van Nazareth. De ene kartuizer is de andere niet.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    26-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartelijk dank......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmiddag mocht ik de 100.000. bezoeker op mijn blog ontvangen en nu enkele uren later zijn het er al 100023. Hartelijk dank lieve vrienden en vriendinnen, het geeft mij de moed om verder te gaan, ik doe mijn best. Hartelijk dank Marnix voor je gelukwensen en voor het prachtige geschenk.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vlaams-Natonale bloggenweb.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar de berichtgeving in onze roodgroen gekleurde kranten totaal onbetrouwbaar is, is het inderdaad goed, zoals mijn oude vriend (bij wijze van spreken) André, gisteren in zijn blog digithalys schreef, over het hele land een web van gelijkgezinde Vlaamse blogs te spinnen. Bloggers, die alle naar een onafhankelijk Vlaanderen streven en gemeenzaam de strijd aangaan tegen het toenemende onverdraagzame islamisme. Ik hoop uit de grond van mijn hart, dat deze bloggers niet alléén senioren zullen zijn, maar dat ook de jongeren(ik meen natuurlijk de echte jongeren) zich daarbij zullen aansluiten want het gaat om hun toekomst. Bij digithalys vindt men een lijst van deze blogs en hopelijk worden het er steeds meer.
    Het zal de bezoekers van mijn blog al opgevallen zijn, dat ik ons Vlaams-Nationaal wapen met de gravenkroon gebruik, daarover wil ik later nog wel eens meer vertellen, vooraf beken ik, dat ik reeds als twaalfjarige droomde van een onafhankelijk graafschap Vlaanderen en dat doe ik nog steeds, maar daarover later meer.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    24-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn bescheiden mening.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alvorens mijn mening te zeggen, wil ik eerst mijn vriend Victor bedanken voor zijn reactie; ook hier in ostbelgistan waait deze gure oostwind, en het is buiten bitterkoud. Maar dank zij mijn grote voorraad aan houtbriketten zit ik hier lekker warm. Ik ga natuurlijk niet in de tuin zitten, dat zou trouwens zeer gevaarlijk zijn, er ligt nog een dikke laag bevroren sneeuw, als ik daar zou uitglijden zou het wel eens een week kunnen duren voor iemand mij daar vind.

    Het was in feite niet mijn bedoeling vandaag een artikeltje te schrijven, maar ik heb nog eens de reacties van de laatste maand doorgelezen en stootte daarbij op de meningsverschillen tussen Gina en Lucky9. Als pontifex, en dat ben ik, is het mijn taak bruggen te bouwen. Natuurlijk mag men over bepaalde zaken verschillende meningen hebben, maar dat moet men dan wel op een beschaafde en vriendelijke manier tot uiting brengen. Ik zelf heb steeds alle Vlaamsgezinde blogs gerespecteerd, ook dan als er soms meningen in verkondigd werden die met mijn mening niet strookte, bij Angeltjes las ik soms meningen die met mijn geloofsovertuiging in botsing kwamen, maar toch bleef Angeltjes mijn favoriet en zo is dat ook met de verschillende andere blogs, één zaak hebben we alle gemeen, een onafhankelijk Vlaanderen. En daar ik bruggen wil bouwen, bezoek ik alle Vlaamsgezinde blogs, ook dan als ik over bepaalde zaken een afwijkende mening heb, ik heb tenslotte ook het recht een eigen mening te hebben. Ik wens bij deze NOPOCO nogmaals veel succes toe. En, ik heb persoonlijk niets tegen Gina of tegen Lucky9 maar ik keur wel de methode af waarop zij elkaar dachten te moeten bekampen en daarvoor ook nog mijn blog misbruikten.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    23-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Vlaamse roddelkranten......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerstkomende weken worden hoogdagen voor de roddeljournalisten. We weten nu al dat Wilfried Martens nog enkele keren per week zijn Miet "Beglückt" en dat Dutroux loodgieter of garagist wil worden, en dat Kim De Gelder in zijn cel zat te roken en drie aanstekers bezit. Nu echter komen de grote berichten; tante Bea doet troonsafstand en Willem-Alexander wordt de koning der Nederlanden, het proses De Gelder is begonnen. Benedictus XVI. doet ook afstand van de stoel van Petrus,ik ben beslist geen vriend van Josef Ratzinger, maar men mag de man ook geen onrecht aandoen en nu allerlei roddelverhaaltjes gaan vertellen, de man is bijna tien jaar ouder als ik en ik begrijp zeer goed dat hij dat amt niet meer aankan, zijn beslissing is dus wel een wijze beslissing. En dan de verzinsels over de volgende paus, de linxe kerk zou het liefst een figuur zoals Obama op de stoel van Petrus zien, maar dat wordt niets, volgens de voorspellingen van Malachias zal de volgende paus een Romein zijn, Petrus Romanus. Daar tot nu toe de profetieën van Malachias zeer precies zijn uitgekomen geloof ik dus dat de volgende paus een Italiaan zal zijn, over enkele weken zullen we het weten.

    Daar er nu geen allochtonen meer zijn, is dat probleem ook opgelost, nu zijn er alléén nog maar Marokkaans-Antwerpse, Gentse enzv. kettingtrekkers, handtasdieven en autoslopers.
    De komende dagen zullen dus onze kranten weer bol staan met allerlei roddels, leugens en halve waarheden, de ware berichten zoeken we dus zoals steeds in de blogs.

    Ik wens alle bezoekers van mijn blog een warm en gemoedelijk weekeinde en de volgende week zal ik mijn best doen enkele persoonlijke mails te beantwoorden en op de vorige reacties te reageren.
    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    19-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanalles en nog wat.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar het kattengejank en het hondengeblaf de laatste tijd op de radio soms niet meer om aan te horen is, grijp ik steeds meer op mijn platen- en cd verzameling terug. Dat heb ik dan het voorbije weekeinde ook gedaan, want de boog moest echt eens ontspannen worden.
    Ik heb deze ontspanning gevonden bij de vijf konzerten van Beethoven, ook Finlandia van Sibelius en de Moldau hebben daarbij geholpen. Bij de Moldau moet ik steeds onwillekeurig terugdenken aan mijn studietijd bij de late roepingen in Kortrijk, we kregen toen regelmatig les van Anton Van der Plaatse, en ik vergeet nooit de dag toen hij door de deur van het oratorium binnenkwam al zingend:"ik zag Cecilia komen al aan de waterkant, ik zag Cecilia komen met bloempkes in haar hand," dat was dan zijn begin over de Moldau.
    Maar ook de preluden van Lizt wekken in mij herinneringen, herinneringen aan de film Das Boot en herinneringen aan de bange oorlogsjaren 40-45 toen deze preluden door de nazipropaganda misbruikt werden en regelmatig op de radio te horen waren. Wat hebben wij toch een geweldige schat aan klasieke muziek en wat is het jammer, onze hedendaagse jeugd van deze schat verstoken blijft!

    De Antwerpenaren hebben twee echte burgervaders gekend, Jan Van Rijswijck, die geen groten der wereld vleide en geen vreemden tot meesters in het land dulde.
    Dan hadden zij nog Lode Craybeks, hem heb ik tweemaal mogen ontmoeten in het kerkske van Oosterweel, waar de socialist Craybeks soms naar de mis kwam, maar hij was dan wel nog een echte socialist en geen papenvreter. De eerste keer dat ik mijn stem mocht uitbrengen bij de gemeenteraadsverkiezingen, heeft hij mijn stem gekregen.
    De huidige Antwerpse burgemeester kan van deze twee nog veel leren, want tot nu toe heeft hij er nog niet veel van terrecht gebracht. De Sinjoren willen een burgemeester, maar geen jankende kater die zich steeds bedreigd voelt.

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    15-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de nacht van donderdag op vrijdag heb ik heerlijk genoten van de Pastorale, de zesde symphonie van Beethoven, niet op CD, maar op plaat, mijn inmiddels 40 jaar oude Dual1226 doet het nog steeds perfect, waarom niet? Ik doe het na 76 jaren toch ook nog perfect! De klank van de plaat is veel voller en dieper als de klank van de CD. Daar ik in een alleenstaand huis woon, kan ik het geluid zo instellen hoe ik wil, en volle luidsterkte is bij Beethoven wel gewenst, anders hoort men de fijne tonen niet.
    Beethoven maakt dus een wandeling op de Brocken, plots steekt er een hevig onweer op, dat herinnerde mij aan de strijd tussen Vlaamse blogs, de donderslagen zijn geweldig, maar daarna komt dan weer de stilte na de storm, de vogeltjes fluiten weer en alles is weer rustig. Fantastisch, hoe Beethoven dit in muziek omgezet heeft. Alhoewel ik nog enkele mails te beantwoorden heb, besloot ik, eerst maar voor ontspanning te zorgen want dat is ook zeer belangrijk. De boog mag niet konstant gespannen staan, anders verliert hij zijn veerkracht, en deze veerkracht wil ik nog enkele jaren behouden.
    Ik wens alle bezoekers van mijn blog een ontspannen weekeinde toe zonder kommer en zorg en wie een paardenstaek wil eten, kan dat gerust doen, men wordt er niet ziek van, daar echter paarden mijn vrienden zijn eet ik het niet, men eet toch zijn vrienden niet! Alleen de Vlamingen schijnen elkaar soms te verslinden, zij kunnen wel een voorbeeld nemen aan de Walen, die trekken tenminste steeds aan één zeel.

    Groetjes
    Kartuizer.




    >> Reageer (3)
    13-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De maat is vol......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een goede trouwe bezoekster van mijn blog maakte mij er op attent, dat mijn blog de laatste tijd een verzamelbekken werd van rivalizerende strijdhanen. Zij gaf mij de raad, mijn blog niet langer voor zulke hatelijkheden te laten misbruiken, en zij heeft gelijk. Tot nu toe heb ik deze meningsverschillen bewust toegelaten, om aan de bezoekers van mijn blog aan te tonen hoe groot de verdeeldheid onder de Vlamingen is, geen wonder dus, dat we nooit tot een onafhankelijk Vlaanderen zullen komen. Nu echter is de maat vol, in mijn vorig bericht schreef ik reeds, dat ik op deze blog geen hatelijkheden zou dulden. Alleen reacties op mijn berichten zal ik van nu aan nog op deze blog toelaten, ongeacht of deze reacties met mijn mening overeenstemmen of niet. Als er strijdhanen zijn die meningsverschillen hebben, moeten zij dat maar onder elkaar uitvechten, maar niet op mijn blog.

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (5)
    12-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn mening......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toen ik het bericht kreeg, dat Nageltjes als navolger van Angeltjes het werk van Ray wilde voortzetten, was ik zeer verheugd. Lucky9 is voor mij geen onbekende en ik trouw hem dat werk ook toe.
    Maar dan ontving ik het bericht dat er een tweede navolger van Angeltjes geboren was, Golfbrekers, alhoewel de hoofdredacteur van deze blog voor mij een onbekende is, heb ik echter wel, zoals ik dat bij Nageltjes ook gedaan heb, deze nieuwe blog succes toegewenst en hem bij mijn favoriten geplaatst.
    Ik bezoek nu dagelijks beide blogs, zoals ik ook vele andere politiek-incorrecte blogs bezoek.
    Ik heb in de loop der jaren, Ray als een zachtmoedige man leren kennen, maar wel als een man met een vlijmscherpe pen die echter nooit verdeeldheid in de Vlaams-Nationale rijen zou geduld hebben, ik hoop in beide blogs deze geest van Ray te mogen terugvinden.

    Kartuizer.

    NB: Zoals ik reeds eenmaal vermeld heb, keur ik alle reacties op mijn blog goed, ook dan als ik het er niet mee eens ben, zolang er geen hatelijkheden in staan en zij niet tegen het goede fatsoen verstoten. De meningsvrijheid is voor mij heilig. 


    >> Reageer (1)
    10-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn avendgebed voor vandaag en de komende dagen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heer, laat ons Vlaamse Volk niet ondergaan in haat, in broedertwist en schande.

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    09-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een geboorteaankondiging......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na de geboorte van nageltjes wordt ons nu de geboorte van http://www.golfbrekers.be gemeldt als opvolger van angeltjes.
    Geheel in de geest van Ray, die zeker geen verdeeldheid in de Vlaams-Nationale rijen zou gewenst hebben, wens ik ook deze nieuwe blog veel succes toe. Hij staat reeds bij mijn favoriten en ik zal nu dagelijks naast nageltjes ook golfbrekers lezen.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fedde2005
    blog.seniorennet.be/fedde20
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maria1951_gerard
    blog.seniorennet.be/maria19
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!