Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    23-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze zaterdag geen zaterdaggroeten bij gebrek een inspiratie, ik wil niet ook nog eens schrijven wat de bevriende blogs reeds geschreven hebben over Vladiga enzv.

    Het is bitterkoud in ostbelgistan, 30 kg. houtbriketten per dag zijn op het ogenblik nodig om het huis warm te houden, gelukkig heb ik nog een grote voorraad. Ik kom bij deze ijzige temperaturen zo weinig mogelijk buiten en gelukkig start mijn auto als ik boodschappen moet halen perfect en doet de verwarming het zeer goed. Mijn recept tegen griep en verkoudheid, zuurkool met aardappelen en rookworst, van zuurkool en rookworst kan men een grote voorraad in huis halen, de houdbaarheids datum is twee tot drie maanden en de trappist en de wijn blijven nog veel langer goed. Maar ik heb ook nog vele andere lekkere winterrecepten en niet te vergeten, elke dag een heet kopje kippenbouillon!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (8)
    16-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede gezonde start in de nieuwe week!

    Als oude sinjoor ben ik er trots op, dat Pegida Vlaanderen, Vladiga, in Antwerpen geboren is! Dit was boven mijn verwachtingen. Het rode en groene gespuis staat echter ook al klaar om tegen te betogen, ik wens Vladiga veel sterkte en moed en ik raad de organisatoren aan geen politiekers te laten binnensluipen en politiek-neutraal te blijven! Ik ben wel benieuwd hoe Bartje zal reageren!

    Ik kan niet nalaten de politie voor het krachtdadig optreden in Verviers te feliciteren, dat is de enige juiste manier om met moordenaars om te gaan zij hebben hun verdiende loon gekregen! Ik ben wel verbaasd dat deze teruggekeerde Syriebandieten over zware wapens beschikten, hebben ze die bij hun terugkeer in hun reisgepak meegebracht of kan men die in belgistan vrij kopen?

    De definitieve strijd voor de uitroeing van het islamfanatisme in Europa is nu begonnen en ik ben er meer dan ooit van overtuigd dat Gerald Celente gelijk zal krijgen en dat Europa einde 2016 van dit religeuze onkruid zal gezuiverd zijn, de maat was meer dan overvol!

    Ik heb nu mijn Pegidakaars omgedoopt in Vladigakaars, ik ben tenslotte een Vlaming!

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    09-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuiser........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals steeds wens ik alle bezoekers van mijn blog Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de nieuwe week.

    In mijn vorige berichten voorspelde ik, dat het jaar 2015 een zeer heet jaar zou worden, het jaar is nu pas 9 dagen oud en de storm is reeds ontbrandt. Na de Duitsers zijn nu ook de Fransen wakker geworden, er werden reeds verschillende moskees bestormt en enkelen in brand gestoken en het zullen gewis de laatsten niet zijn. De pocopolitiekers doen echter weer hun best te verkondigen dat de gebeurtenissen in Frankrijk der laatste dagen het werk is van enkele gekken en met de islam niets te maken heeft! Gelukkig geloven steeds meer burgers deze onzin niet meer daar zij dagelijks het moorddadige karakter van de islam kunnen vaststellen. Het is wel merkwaardig, dat ik 1962 als 26 jarige na een grondige studie van de koran kon vaststellen dat de islam geen godsdienst is maar een wreedaardige mensonterende ideologie omhangen met een godsdienstig mantelje. Ik was dan ook zeer verbaasd en verontwaardigd dat enkele jaren later door de politiekers de islam als godsdienst erkend werd en de moskees als paddenstoelen uit de grond rezen. Onkruid moet men met de wortel uitrukken en verbranden, het islamonkruid is verankerd in de koran, wie de koran als een heilig boek betracht is een potentielle moordenaar daar dit boek ertoe aanspoord alle niet islamisten te vermoorden. De politiekers die dit moordlustige gespuis in Europa hebben binnengehaald en nu schijnheilig de aktuele gebeurtenissen in Frankrijk beklagen zijn de schudigen zij hadden net als ik na een studie van de koran het ware gezicht van de islam kunnen erkennen. En nu de gerechte volkswoede overal in Europa losbarst omdat de maat vol is, trachten dezelfde politiekers deze gerechte volkswoede als rasistisch te bestempelen nietwaar FDJ-Angela? Nietwaar pseudobisschoppen? Nietwaar Kölner Dompropst die de lichten liet doven voor Pegida? Gelukkig laten de verontwaardigde Burgers zich door deze volksverraders niet ontmoedigen, het verzet wordt steeds groter en uiteindelijk zal het licht der verlichting in Europa weer schijnen.

    Ik ontsteek nu elke avond mijn Pegidakaars als symbool van dat licht, als U op bovenstaande foto met links klikt krijgt U een mooie vergroting en gaat de kaars branden zoals ze bij mij thuis brandt.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    04-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoortje op maandag......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de discutie tussen Jean en Marnix in mijn vorig bericht vraagt Marnix naar mijn mening.

    Ik geloof ook niet, dat de Vlamingen massaal op straat zullen komen, dat is ook wel mijn wensdroom maar de realiteit ziet er helemaal anders uit. Jean zegt steeds weer dat hij wil vechten voor de vrijheid van zijn kinderen en kleinkinderen en dat siert hem als vader en grootvader, de bezorgdheid voor zijn kinderen en kleinkinderen, ik meen echter dat deze kinderen en kleinkinderen zelf voor hun vrijheid moeten vechten. De grote meerderheid van de Vlaamse jeugd is met andere dingen bezig en velen van hen zijn door de leugenachtige persberichten en de TV zodanig gehersenspoeld dat zij de Vlaamse leeuwenvlag verachten. Als de voorspelling van Gerald Celente zou uitkomen, dat er einde 2016 geen enkele moslim nog in Europa zal wonen, wat ook mijn wensdroom is, zal dat zeker niet aan de Vlamingen te danken zijn, daar zullen dan andere voor gevochten hebben.

    Na mijn 17 jarig verblijf in Nederland ben ik niet naar Vlaanderen teruggetrokken maar naar de keine Duitstalige Gemeenschap waar ik nu al meer als 25 jaar woon. Hier in deze kleine gemeenschap hebben de mensen gevochten voor het behoud van hun eigen taal en gebruiken en daar heb ik als Vlaming respect voor, eigennestbevuilers zijn hier niet gewenst en daarom voel ik mij hier thuis! Zo had het in Vlaanderen ook moeten zijn maar helaas het is niet zo!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    02-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op deze eerste zaterdag van 2015 wens ik alle bezoekers van mijn blog Vrede, Heil en Zegen en een goede start in het nieuwe jaar in goede gezondheid en zonder zorgen!

    Het ziet er wel naar uit dat het een gloedheet jaar zal worden, de Europeanen zijn eindelijk wakker geworden, ze zijn het moslimgezeik spuugzat, de deelnemers van de Pegida wandelingen worden steeds talrijker in heel Duitsland. Hopelijk zullen ook bij ons de mensen op straat komen om openlijk hun mening te zeggen en om de koranaanhangers duidelijk te maken dat zij hier niet gewenst zijn en dat zij best met hun koraan terug naar hun zandbakken vertrekken om daar hun middeleeuwse pseudogod te vragen hen kiendjesgeld en openbare onderstand te verlenen, de "almachtige" allah die toch de grootste is zal hen dat zeker niet weigeren. Wij echter zijn niet gewild voor hen nog langer belastinggeld te betalen terwijl onze pensioenen steeds maar gekort worden. De poltiekers die deze vreemde luizen hier binnengehaald hebben mag men met hen mee naar de zandbakken sturen, daar worden ze dan wel een kopje kleiner gemaakt dan hoeven wij onze handen daar niet aan vuil te maken!

    In Antwerpen zit er een bisschop die de katholieke leer in zijn voordeel wil veranderen, het is niet zo, dat een bisschop omwille van zijn geaardheid de katholieke leer kan veranderen. Wat deze man wil doen is niet Katholiek, maar met die gekke Frans in het vatikaan weet men maar nooit, is hij nog wel Katholiek?

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    31-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn laatste tussendoortje voor 2014......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn oprechte dank voor de reacties op mijn vorig bericht!

    Ja, Lieve je meent het wel goed met mij, maar tot nu toe moest ik dit luxueuse leventje betalen met 948,21 Euro per maand en dat wordt vanaf 2015 verminderd met 13 Euro want mijn Nederlands pensioen wordt met 13 Euro per maand verminderd,13 Euro, dat is eigenlijk voor een alleenstaande het brood voor een hele maand! Ook in Nederland moeten de vreemde luizen die er nooit gewerkt hebben onderhouden worden! Mijn kerstmenu was boerenkool met een rookworst met een glaasje rode wijn van Aldi, 6,99 Euro voor drie liter zie bovenstaande foto en geloof mij, het heeft heerlijk gesmaakt. Ik ben er trots op, dat ik met het weinige geld dat ik heb nog zeer goed kan rondkomen. Vandaag heb ik het nu wel eens luxsueus gedaan, daar ik de normale staek amper nog kan bijten met mijn derde tanden heb ik een flinke portie fritten gegeten met een filé pur van 200 gr. ook weer met een glaasje rode wijn van Aldi.

    Hallo Marnix,

    Elke normale mens vindt het wel fijn af en toe eens geloofd te worden, maar nu doe je mij toch teveel eer aan, ik doe mijn best om mijn blog verstaanbaar te maken zo dat de lezers begrijpen wat ik bedoel. Deze blog is het enige middel dat ik nog heb om mijn mening bekend te maken en ik hoop inderdaad dat sommige lezers er een les uit trekken, jammer genoeg zijn vele ouderen totaal vastgeroest en de jongeren leven er maar op los alsof er niets aan de hand is, zij schijnen het islamgevaar dat op ons toekomt niet te zien maar deze jongeren lezen deze blog niet en dat is jammer.

    Het was hier de laatste dagen in ostbelgistan bitter koud maar het ergste schijnt nu wel voorbij te zijn, de temperaturen stijgen weer een beetje.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    26-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de laatste keer in 2014 wens ik alle bezoekers van mijn blog Vrede, Heil en Zegen en een goede start in het jaar 2015.

    Nog enkele dagen en dan is het jaar 2014 voltooid verleden tijd, het komt nooit meer terug! Ik heb dat jaar, afgezien van een paar ouderdomsverschijnselen in goede gezondheid mogen doorbrengen, zonder doktersbezoeken, zonder pillen en zalfjes, zonder financiele problemen zonder auto-ongelukken en in rust en vrede. Ik had genoeg te eten en te drinken en ook als het buiten koud is, zoals nu, zit ik hier lekker warm en geniet ik van de klanken van klasieke en ook lichtere muziek bij het licht van een kaars met een trappist of een glaasje wijn en denk ik soms met heimwee terug aan mijn jeugdjaren, ook die komen nooit meer terug en men moet, of men dat nu wil of niet, toegeven dat men een oude man geworden is. Maar ook dat heeft voordelen, ik hoef geen wekker meer, ik mag slapen zo lang ik wil, er is niemand meer daar die op mij wacht.

    Dat zijn zo de gedachten die mij op het einde van 2014 door het hoofd gaan en ik hoop, dat ik op het einde van 2015 hetzelfde zal kunnen zeggen.

    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    21-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrede op aarde aan alle mensen die van goede wil zijn!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Traditiegetrouw wens ik alle trouwe bezoekers van mijn blog een zalig en gelukkig kerstfeest. Moge de duisternis uit Europa verdreven worden zo dat het licht weer in volle pracht kan schijnen!

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    19-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de derde week van december!

    Enkele weken geleden schreef ik, dat het jaar 2015 een heet jaar zal worden een jaar waarin de strijd tegen de islamisering van Europa zal beginnen en drie jaar geleden schreef ik, dat einde 2016 Europa zal gezuiverd zijn van de verderfelijke islam zoals Gerald Celente het voorspeld heeft. Zelfs mijn goede vriend Ray van Angeljes hield dat toen niet voor mogelijk, nu echter is de strijd begonnen. In duitsland komen op het ogenblik wekelijks duizende mensen op straat onder de naam Pegida,( Patriotische Europäer gegen islamisierung des Abendlandes) en het worden er steeds meer, de meerderheid van het duitse volk is de islamwaanzin spuug zat. De kreet wij zijn het volk wordt steeds luider. Tijdens mijn zes jarig verblijf in duitsland heb ik de duitse ziel grondig leren kennen, de traditiegetrouwheid zit hen in de genen en de duitser is trouw als hij je éénmaal zijn woord heeft gegeven blijft hij trouw tot het uiterste. Dat heb ik mogen ervaren toen ik van 1962 tot 1966 als Vlaming leider was van een eenheid van de Bund Deutscher Pfadfinder. Dat ik Vlaming was, was voor hen geen probleem, ik sprak hun taal zoals het een Vlaming in een vreemd land betaamd en ik was zoals zij Germaan dus van het gelijke bloed!

    Ik ben ervan overtuigd dat Pegida naar Nederland en Frankrijk zal overwaaien en hopelijk ook naar ons belgenland en ik ben er ook van overtuigd dat Garald Celente gelijk zal krijgen, de Europese bodem zal eindelijk grondig gezuiverd worden van het islamonkruid, er is bij ons geen plaats voor moskeén die broedplaatsen zijn van haat en geweld! Ook bij ons moet de kreet Wij zijn het Volk steeds luider worden, de regerenden zijn dienaren van het Volk en zij worden door het Volk betaald voor hun diensten, minister is een latijns woord en heet in het Nederlands dienaar, het moet hen eindelijk eens duidelijk worden dat zij door het Volk niet betaald worden om vreemden te dienen maar wel het eigen Volk, wanneer wij met hun diensten niet tevreden zijn moeten wij ze onvoorwaardelijk uit hun dienst ontslaan!

    Vrienden, als 78 jarige ben ik niet meer in staat om op de barikaden te gaan maar ik verwacht van onze jongeren dat zij met alle middelen die hen ter beschikking staan onze vrijheden en onze tradities zullen verdedigen, het is hun plicht!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    12-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer..........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede gezonde start in de tweede week van deze donkere december.

    Ik had diensdag of woensdag een tussendoortje willen schrijven maar ik ben niet daartoe gekomen daarom wil ik nu mijn mening zeggen over de godsdiensten waar mijn vriend Victor om vroeg;

    Alle godsdiensten zijn menselijke uitvindingen, de mensen schiepen zich steeds weer een god naar hun beeld en gelijkenis! In tegenstelling tot de god der ortodoxe joden, oude testament, en de god van de moslims is de christelijke god van het nieuwe testament een menslievende god, hij schrijft ons niet voor hoe we ons moeten kleden en wat we al dan niet mogen eten en drinken. Christenen mogen alles eten wat ze lekker vinden, ook schelpdieren en varkenvlees want niet wat in de mond gaat veronreinigt de mens, maar elk hatelijk leugenachtig woord dat er uit komt! In de plaats van de besnijding kwam in het nieuwe testament het doopsel want de besnijding is een verminking van het menselijke lichaam en een beetje water kan het kind geen schade toevoegen. In ons avondland hebben wij de christelijke normen tot de onzen gemaakt omdat ze vredelievend en humaan zijn, het is onbelangrijk of Jezus echt bestaan heeft en of hij alles wat in het nieuwe testament geschreven staat werkelijk gezegt en gedaan heeft, het kan een sprookje zijn, maar het is wel een mooi sprookje. De eucharistie is een verheven symbool, gelijkgezinde mensen die samen eten en drinken, maar brood blijft brood en wijn blijft wijn! Wie de leer van het nieuwe testament begrepen heeft, laat zich geen dogma's voorschrijven, hij is vrij en tracht met alle mensen die van goede wil zijn in vrede te leven. De leer van het nieuwe testament was en is voor mij het sterkse wapen tegen de verderfelijke islam.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (8)
    05-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de tweede week van december.

    Ik ben blij dat ik mijn bericht toch nog tijdig kan schrijven, ik had sinds woensdag plots geen internetverbinding meer. Ik nam contact op met Belgacom, nu Proximus, men beloofde mij de volgende dag een technieker te sturen ik heb dan de hele donderdag op deze technieker gewacht maar die kwam niet! Vrijdagmorgen heb ik dan weer Proximus gebeld en hen gezegd dat ik mij door hen flink in de steek gelaten voelde en dat ik er aan dacht mijn abonnement op te zeggen, men zei mij dan dat men onmiddelijk een technieker zou sturen en inderdaad, reeds een half uur later was de man hier. Zoals gebruikelijk hier bij Belgacom, sorry, Proximus verstand deze man geen woord duits maar dat was ook niet nodig hij was wel een goede vakman, hij stelde vast dat de fout in het modem b-box 2 zat, hij installeerde een nieuw modem en een uur later was mijn verbinding weer perfekt. Ik kan dus nu rechttijdig mijn bericht schrijven.

    Ik hat mij voorgenomen als sacerdos in aeternum op de uitdaging van mijn vriend Victor in zijn reactie op Marnix te reageren maar dat is er dus niet van gekomen, ik zal dat echter alsnog doen in een tussendoortje dinsdag of woensdag.

    Op de dood van koningin Fabiola, dat nieuws heb ik vandaag eerst door de panne van internet vernomen, wens ik niet te reageren, mijn blog is geen roddelkrantje.

    Koning winter doet langzaam zijn intrede hier in ostbelgistan, de nachten worden steeds kouder, gelukkig zit ik hier lekker warm en als er dan toch nog stroomuitvallen zouden komen, kan ik tenminste mijn potje nog op de houtkachel koken en mijn koffie op de ouderwetse manier opgieten. Voor mensen die van de centrale verwarming afhankelijk zijn wordt het dan wel vervelend want die funktioneerd ook zonder stroom niet. Er wordt wel steeds meer hout en houtbriketten in de supermarkten aangeboden maar de moderne woningen hebben geen schoorsteen meer.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    01-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoortje op maandag......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De muziek van Jammes Last gaat langzaam ten einde en ook de kaars heeft dadelijk haar laatste licht gegeven dus ga ik dan maar naar bed toe in de hoop op een droom die mij de ellende van deze hopelose wereld helpt vergeten! Hoelang moeten wij nog dromen van een wereld zonder haat en geweld? Hoelang moeten wij nog dromen van een wereld zonder godsdienstwaanzin? Hoelang moeten wij nog leven in een wereld van verloochene politieke potentaten die zoals in de EUSR op eigen macht uit zijn? Hoelang moeten wij nog leven in een systeem van pocojournalisten die de waarheid verdraaien en ons alleen maar leugens trachten wijs te maken? Hoelang nog moeten wij nog dromen van een rechtvaardige vrije wereld? Hoe lang nog?

    Ik vrees dat mijn droom niet in vervulling zal gaan als niet allen die hetzelfde dromen als ik niet in opstand zullen komen tegen deze waanzin!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    28-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de eerste week van december.

    Nog 31 dagen, dan is 2014 voltooid verleden tijd. We hebben heel wat meegemaakt in dit nu bijna voorbije jaar, voor het eerst sinds bijna 40 jaar kregen de rooie rakkers geen kans om in de nieuwe regering te geraken. Nu zetten ze het hele land op stelten omdat ze niet meer in de vetpotten kunnen graaien en, het verbaasd mij niet, heel wat private graaiers dansen naar hun pijpen ze leggen bedrijven plat die voor dit land noodzakelijk zijn, deze leeghoofden begrijpen niet dat er noodzakelijk op alles en nog wat moet bespaard worden om de bijna bodemloze schuldputten die de rooie nietsnutten gemaakt hebben te vullen. Ik heb de beelden bekeken van de stakende havenarbeiders in Antwerpen, de ene nog volgevretener als de andere van de menselijke waardigheid blijft daarbij niets meer over.

    In heel Europa is het aan het gisten, de weerstand tegen de islamwaanzin wordt steeds groter en de weerstand tegen de liegende politiekers en journalisten was nog nooit zo groot, de Europeanen geloven hun politiekers niet meer. Ik geloof, dat 2015 een zeer heet jaar zal worden, het zal mij niet verbazen dat er moskeeén zullen branden, de meerderheid van het Europese Volk wil deze godsdienstwaanzin niet meer in Europa en de meerderheid van de Europeanen wil ook de EUSSR en hun nazibonzen weg. Het gist van alle kanten in heel Europa. Ik vrees dat 2015 een bloedig jaar zal worden teneinde al het het onkruid met de wortel uit te roeien en te verbranden.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    22-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede en gezonde start in de laatste week van november, hopelijk met veel zon.

    Er zijn zo van die dagen, dat men niet weet wat men schrijven zal,vandaag is het zo een dag. Van het hele politieke gebeuren heb ik de buik vol, de hoop op een vrij onafhankelijk Vlaanderen wordt steeds kleiner. Het hele wereldgebeuren is ontaard in één grote moordpartij, moord en doodslag overal waar de islam de hand in het spel heeft en nog zijn er ideoten die ons de islam als een vredelievende "godsdienst" willen verkopen. Europa is één grote puinhoop geworden, we beleven nu de ondergang van het avondland en de politiekers liegen en liegen, ze blijven steeds meer en meer aanhangers van de zogenaamde "vredelievende godsdienst " binnensluizen en onze eigen normen, waarden en gebruiken worden stelselmatig vervangen door de wereldvreemde moslimcultuur, wat vroeger Kerkstraat heete zal binnenkort Moskeestraat worden als het naar de wil van de eigennestbevuilers gaat. Ik hoop, dat Gerald Celente gelijk zal krijgen en dat het Europese Volk luid zal roepen wij zijn het Volk en het hele moslimgespuis en de volksverraders uit Europa zal verdrijven, het is genoeg geweest en de maat is vol!

    Zo, nu heb ik dan toch weer eens mijn mening gezegd.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    15-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede en gezonde start in de nieuwe week.

    Gisteren, vrijdag, zat ik voor de eerste keer van de voorbije week weer eens voor mijn computer, het was voor mij een drukke week, de schoorsteen moest schoongemaakt worden, zo dat de knecht van de Sint 6 dezember niet al te zwart wordt, het was een vuile karwei, gelukkig heb ik daar een speciale stofzuiger voor, maar daarna moest alles weer schoon gemaakt worden, tussendoor ook nog eten klaarmaken en boodschappen halen, een poetsvrouw kan ik niet betalen! Nu is alles weer netjes en staat alles weer op zijn vaste plaats. Het is echter goed voor de gezondheid eens een week lang geen nieuwsberichten en geen blogs te lezen, men slaapt beter. Bovendien heb ik niets verpast, in de nieuwsberichten van gisteren stond nog steeds dezelfde flauwe kul als vorige week en nog meer sensatieberichten, de stoute pastoors waren weer eens aan de beurt.

    Om nog eens op die schoorsteen terug te komen, sinds begin september tot nu toe zijn daar 600 kg. briketten doorgegaan van de 8000 kg. die ik besteld had, ik houd dat nauwkeurig bij, zo dat ik weet hoeveel ik volgend jaar moet bestellen, dat zal dan wel geen 8000 kg. zijn. Ik zit hier lekker warm en het hele huis blijft op temperatuur.

    Vorige week schreef ik dat ik gehaktballen met krieken gegegeten had, nu heb ik ervaren dat krieken een linderend effekt hebben tegen reuma, zij zijn wel geen geneesmiddel, maar zij verzachten de pijn en dat heb ik ook gemerkt, dus zondag maar weer eens gehaktballen met krieken, trouwens, een glas krieken kost bij Aldi 0,99 cent, daarvoor kan men niet sukkelen! En vandaag wordt weer eens een lekkere pot tomatensoep met balletjes klaargemaakt met veel verse groenten. Zo goed kan het leven nog zijn, ook met een klein pensioen. Straks zegt Jean weer dat mijn blog op een kookboek begint te lijken, maar dat zijn nu eenmaal dingen uit het dagelijkse leven en ik wil hiermee aantonen dat wij het hier in dit belgenland nog niet zo slecht hebben als je niet drie keer per jaar met vakantie gaat.

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    08-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle trouwe bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede start in de tweede week van november. Hoe schoon het weer met allerheiligen ook was, nu wordt het wel tijd de warme winterkleding weer aan te trekken, de zomer is echt voorbij!

    Dat er van alle kanten moet gespaard worden heeft de nieuwe regering begrepen. De enorme schuldenputten die de rode en de groene graaiers gemaakt hebben moeten gevuld worden, maar men kan ook besparen zonder het eigen volk pijn te doen. De autochtone bewoners van dit land, dus de echte belgen hebben doorgaans hoogsten drie kinderen dus kan men het kindergeld tot hoogstens drie kinderen beperken. Als de moslims er echter meer willen hebben, moeten ze daarvoor maar gaan werken. Mischien zou dit ook een stimulans kunnen zijn dat de baardmannen en hun baarmachienen eindelijk ons land vrijwillig zouden verlaten omdat er niets meer te rapen valt. Er valt beslist nog meer te besparen zonder het eigen volk pijn te doen, mischien hebben de lezers van mijn blog nog meer sugesties!

    De voorbije week heb ik weer eens echt Breugelliaans gegegeten, gehaktballen met gestoofde krieken, heerlijk!

    Groetjes,

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    04-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms..........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soms heb ik de neiging, als ik de nieuwsberichten en de bevriende blogs lees, mij helemaal van deze totaal gek geworden wereld af te sluiten en mijn internet abonnement op te zeggen. De rode bandieten zetten het hele land in rep en roer omdat zij in de nieuwe regering niet meer in de vetpotten kunnen graaien. De islamisten tonen hun waar gezicht, hun moordzucht kent geen grenzen. Moord en doodslag zijn ook in onze kontreien dagelijkse kost geworden, het wordt teveel voor een gevoelige ziel om dat nog langer verdragen te kunnen! Maar ik ben geen struisvogel, die bij gevaar de kop in het zand steekt, dus moet ik er tegen heug en meug mee doorgaan! Maar, ik klaag aan....

    Ik klaag aan, diezelfde rode bandieten die nu het land in rep en roer zetten, die destijds de islam als godsdienst erkenden. Deze rode gekken, die dachten daardoor stemmen voor hun partij te winnen, zijn nu wel van een koude kermis thuisgekomen, die islamisten hebben reeds hun eigen partijen. Als die rode onbenullen toen een koran gelezen hadden, hadden ze beter moeten weten. Niet IS is het probleem maar de koran, gematigde islamisten zijn er niet, de islam is geen godsdienst maar een moorddadige ideologie! Wie dat nu nog niet begrepen heeft zal het nooit begrijpen.

    En zo ga ik dan maar door met mijn blog alhoewel ik betwijfel of mijn schrijven nog enig nut heeft, maar ik wil geen struisvogel zijn!

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (3)
    31-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer.........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle gelijkgezinde bezoekers van mijn blog wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede en gezonde start in de maand november.

    November 2014

    Gedurende deze maand november weilen mijn gedachten bij die mensen die in mijn kinderjaren een mijlpaal in de goede richting voor mijn verder leven waren;

    Op de eerste plaats denk ik met een dankbaar hart terug aan de eerwaarde heer Ivo Cornelis 1887-1958(zie bovenstaande foto), die na de dood van mijn moeder ( 6 juni 1946) van mijn tiende tot mijn twaalfde jaar voor mij een liefdevolle, zorgsame vader was. Mijn biologische vader verrichte toen dwangarbeid in de kolenmijn van Eisden omdat hij tijdens de bezettingsjaren fabriekswachter was geweest. Goede eerbiedwaardige priesters zijn er altijd geweest, Ivo Cornelis was één van hen!

    Eveneens met een dankbaar hart denk ik terug aan de Antwerpse kinderrechter Dhr. Vermeire die het wijze besluit nam mij als twaalfjarige in het Rijksopvoedingsgesticht van Ruiselede te plaatsen. Het toenmalige Rijksopvoedingsgesicht mag men niet verwarren met de huidige gesloten inrichting, wij waren geen boefjes. De jongens die daar toen geplaatst werden waren kinderen van gezinnen die als gevolg van de oorlogsjaren ontwicht waren, ik was één van hen. Wij waren daar niet opgesloten!

    Met een hart vol heimwee denk ik terug aan Dhr.'t Kindt die van mijn dertiende tot mijn veertiende levensjaar onze leraar was in Ruiselede. Hij ontflamde diep in mijn hart mijn liefde voor het Dietse Vaderland en voor Vlaanderen door de gedichten van Wies Moens( torens van Dietsland) en van Karel Vertommen ( het galgenveld). Hij onstak ook in mij mijn passie voor de klasieke muziek, elke donderdagnamiddag speelde hij ons op zijn toonband een werk van één van de grote meesters voor en verklaarde hij ons ook wat de componist daarmee bedoelde. Of er nu nog zulke leraars zijn betwijfel ik!

    Ook dankbaar denk ik terug aan de Heer Demunter, eveneens leraar in Ruiselede, die mij opnam bij de twaalf voorzangers en die ons de liefde voor de Gregoriaanse gezangen bij bracht.

    Als ik nu de nieuwsberichten lees, stel ik vast dat de jongeren van nu later niet met dankbaarheid aan hun huidige leraren zullen terugdenken, men heeft er een complete puinhoop van gemaakt!

    Groetjes,

    Kartuizer.

     


    >> Reageer (2)
    22-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hartelijk dank voor de reacties op mijn vorige berichten:

    Hallo Victor,

    je hebt wel gelijk, oud worden is inderdaad geen zegen maar een vloek is het nu ook weer niet. Ik geniet nog in volle teugen van al de lekkere en goede dingen die er nog zijn. Het gaat wel allemaal een beetje moeizamer als vroeger maar de wil om alles in orde te houden is er nog, alléén de kracht ontbreekt soms. Mijn potje kook ik nog steeds zelf, veel verse groenten, een lekkere tomatensoep met balletjes en zoals enkele dagen geleden een echte Vlaamse erwtensoep met gerookt spek en prei en zoals vandaag, verse koolraap in roomsaus met een varkenslapje, die twee aardapellen daartoe zijn gouw geschilt al zijn de vingers een beetje stram. Het hoogtepunt van de dag is steeds mijn avondlijke trappist bij het beluisteren van klasieke muziek. Zalfjes en pillen heb ik niet, alléén maar af en toe een aspirientje.

    Hallo Jean,

    enkele jaren geleden schreef ik reeds in deze blog, dat Gerald Celente voorspelde dat eind 2016 Europa zou gezuiverd zijn van de islamisten, de weerstand zou beginnen 2012 schreef hij toen en hij krijgt gelijk, de weerstand in heel Europa was nog nooit zo groot als nu, en dat is eerst het begin!

    Hallo Lieve,

    Ik hoop, dat ik in oktober 2017 nog de kracht zal hebben mijn antivirus pragram nog eens voor drie jaar te verlengen.

    Groetjes,

    Kartuizer.

     

     


    >> Reageer (3)
    18-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdaggroeten van Kartuizer........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie botst, moet tegen de weerbots kunnen, hoe zit dat met de Waalse collaborateure? Zie ook mijn vorig bericht. Is er dan niemand in het parlement die het smoelwerk van die giftslang Onkelinx kan stoppen?

    Alle gelijkgezinde bezoekers wens ik Vrede, Heil en Zegen en een goede gezonde start in de nieuwe week.

    Voor vandaag wil ik het kort houden op de bevriende blogs vindt U meer actueel nieuws.

    Groetjes, Druk op de foto voor een vergroting!

    Kartuizer.


    >> Reageer (1)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    postduif
    blog.seniorennet.be/postdui
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gazetteprovencal
    blog.seniorennet.be/gazette
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!