Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    08-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe jaar al negen dagen oud.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het nieuwe jaar is inmiddels negen dagen oud, hoogste tijd dat  ik weer eens aan mijn blog denk, daar het hier in ostbelgistan tamelijk koud is, had ik de laatste dagen andere zorgen, ik woon in een 106 jaar oud huis, zonder centrale verwarming en verwarm het huis nog met antraciet 20/30 en daar ik niet zoals de grote broer Angeltjes over een jufrouw Ellen beschik, voor een kartuizer streng verboden, moet ik voor alles alleen zorgen. Maar, voor alle duidelijkheid, ik heb ook geen Alexander, God beware mij, ik wil niet bij de overname van de macht door de moslims van het hoogste gebouw naar beneden geworpen worden en met de Vaticaanse klub ben ik niet in éénheid!
    Maar natuurlijk heb ik het reilen en zeilen in de politiek in dit belgenland en in Nederland goed in de gaten gehouden.
    De echte mestkever De Gucht is in Congo persona non grata, hopelijk komt de Vlaamse regering eens tot hetzelfde besluit.
    En De Crem is weer eens in woede uitgebarsten, de tyran kreeg zijn zin niet.De Vlaamse minister voor onderwijs, kan van de bruine loper, Di Rupo, nog veel leren, die heeft niet een zo hoge hoed op van de Islam, en hij weet ook wel waarom!
    De voorzitter van het Vlaamse parlement, die volgens eigen zeggen teveel poen verdient maar er ook geen afstand van doet, heeft weer eens als een ouderwetse schoolmeester de partlementsleden  op hun plichten gewezen. De huichelaar zit daar in dat ondemocratische parlement op de hoogste stoel.Dit parlement blijft ondemocratisch zolang de tweede grootste partij, het Vlaams Belang, uitgesloten wordt!
    Flitspalen, ik lees regelmatig klachten van Vlamingen, omdat er in Vlaanderen zoveel flitspalen staan en in het Waalse land maar enkele, natuurlijk denken de de Walen "eigen volk eerst" en wie kan ze ongelijk geven? De Vlamingen schijnen echter te vergeten, dat niet de Walen deze flitspalen in Vlaanderen neerplanten, maar de eigen Vlaamse regering.
    De burgemeester van Amsterdam raadt de bewoners aan een haakje op hun deur te monteren om ongewenste bezoekers de toegang onmogelijk te maken. Ik meen, dat een grote scherpe bijl naast de deur veel zinvoller is om de ongewenste bezoekers sneller bij hun 72 maagden te bevorderen, met of zonder gimpies.
    Zoals ik reeds vroeger in mijn blog schreef, de situatie wordt van dag tot dag erger, Europa staat kort voor een algemene burgeroorlog, we hebben tenslotte nog het recht ons eigendom en goed te verdedigen tegen het vreemde gespuis.


    >> Reageer (1)
    01-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij het begin van het nieuwe jaar gaan mijn gedachten, hoe kan het anders, op de eerste plaats uit naar Vlaanderen.
    Het gaat niet goed in Vlaanderen, er is een begrotingstekort van anderhalf miljard Euro en dat is volgens de huidige regering de schuld van de vorige regering. Zijn er eigenlijk wel politiekers in de correct democratische klub, die de schuld niet steeds op anderen schuiven? Ook de werkeloosheid stijgt en er zullen steeds meer gezinnen financieel in de problemen komen. Het geloof en het vertrouwen van vele Vlamingen in de politieke elite is diep gezonken. Ook in het nieuwe jaar zullen we weer veel leugens en halve waarheden in de pers te lezen krijgen.
    Er is in Vlaanderen maar één partij, die het belang van Vlaanderen op het oog heeft en dat is het Vlaams Belang. De andere partijtjes,die Vlaams doen, zijn in werkelijkheid tegenstrevers van de Vlaamse belangen. Wie het met Vlaanderen goed meent, begint geen eigen partijtje, maar trekt samen aan één zeel met de grootste Vlaams Nationale partij, het Vlaams belang, en zaait geen verdeeldheid. Dat geldt zowel voor de barstende belg (De Wever) als voor de norse Nervier ( Dedecker). Alleen een vrij en onafhankelijk Vlaanderen kan voor Vlaanderen de redding zijn.
    Dat het Vlaams Belang zich tegen de toenemende dwingelandij van de Islam keert is evident, wie nu nog niet begrepen heeft dat de Islam een gevaar voor Vlaanderen en voor heel Europa is, moet wel stekeblind zijn, met vreemdelingenhaat heeft dat niets te doen. Een volk dat door een vreemde macht bedreigt wordt moet zich daartegen weren, dat is vaderlandsplicht. Wie nog twijfelt aan de realiteit van dit gevaar, raad ik aan een exemplaar van de Koran te kopen en te lezen. Als ik in de Bijbel zou lezen, dat alle niet Christenen ongelovige honden zijn die men op bevel van God moet uitroeien, zou ik zeggen dat de Bijbel een gevaarlijk boek is dat verboden moet worden! Gelukkig lees ik dat niet in de Bijbel.
    Sommige Vlamingen zijn een beetje verbolgen omdat Geert Wilders zich van het Vlaams Belang afzijdig houdt. Zou het kunnen zijn, dat Geert Wilders meent dat de Vlamingen eerst maar eens in eigen huis moeten opruimen terwijl hij in Nederland opruimt? 
    Nadat Vlaanderen vrij en onafhankelijk geworden is, kan er gedacht worden aan een confederatie met het vrije opgeruimde Nederland van Geert Wilders. Ik hoop dat ik het nog mag meemaken!
     


    >> Reageer (3)
    25-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeslag voor Victor van Vosselaer

    Hoi Victor
    Hartelijk dank voor Uw reactie, tenminste één die reageert!
    Ja, die ezel was ik helemaal vergeten, maar hij was er wel want  men had hem aansluitend nodig voor de vlucht naar Egypte.
    Ook een prettig joelfeest, de overwinning van het licht op de duisternis, voor U en allen die U lief zijn.
    Hopelijk brengt de toenemde islamisering ons niet in de totale duisternis.
    We weten allemaal wel, dat ook het Christendom een mooi sprookje is, maar de leer van Jesus van Nazareth, het nieuwe testament, is het navolgen waard.
    Aan deze leer moeten wij vasthouden als we het licht op de duisternis willen laten overwinnen.




    >> Reageer (1)
    23-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Jesuiet en logebruder Van Rompay heeft het weer eens gezegd....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Jezuiet en logebroeder, die niet van de eerste leugen gebarsten is en die gisteren van Albert de touwtjestrekker, het grootlind in de Leopoldsorde kreeg,(van mij zou hij de orde van " de graaiende rat"  gekregen hebben) want ook aan die "orde van het grootlind en etc. zijn financiele vergoedingen verbonden. Er is maar één Leopold waarvoor ik respect kan opbrengen, en dat was de derde, omdat hij onze soldaten voor veel onnodig bloedvergieten heeft bewaard en dat, tegen de wil van Frankrijk en Engeland, wat hem uiteindelijk de troon heeft gekost. Als opperbevelhebber van het leger bleef hij trouw bij zijn soldaten.
    De logebroeder Van Rompuy probeert ons nu wijs te maken,dat de conflictgebieden de oorzaak zijn van de enorme toestroom van vreemden , maar de overgrote meerderheid der toegestroomden zijn Turken en Marokkanen en deze landen zijn helemaal geen conflictgebieden, wat doen zij dan hier? Iedereen kent wel het antwoord daarop. "soebsiedies" "kientjesgeld", elk jaar een, die zij in Turkije en Marokko niet krijgen, daar moet men nog werken om geld te verdienen en zelf voor de "Kientjes" zorgen.
    De pseudopresident meent nu dat Europa, lees, de onverkozene Europese commisarissen, wat een verdekte naam is voor Europese ministers, de zaak in hun vrijmetselaarshanden nemen om te voorkomen dat de lidstaten de touwtjes in handen zouden nemen, wat natuurlijk niet in overeenstemming is met de plannen der logenbroeders.
    Vlaanderen ontwaak eindelijk uit de winterslaap were dich.

     


    >> Reageer (0)
    21-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan alle bezoekers van mijn blog.

    Vrede op aarde aan de mensen die van goede wil zijn !
    Daar mijn blog alleen maar bezocht wordt door vreedzame mensen van goede wil, wens ik hen een vredig en bezinningsrijk kerstfeest.
    Ik wens hen veel geluk, moed, daadkracht, een goede gezondheid en weerstandvermogen om de stormen van het komende jaar 2010 in hun strijd voor een  onafhankelijk en vrij Vlaanderen te kunnen trotseren.
    Wij zijn vredelievende mensen van goede wil, maar als vreemden in ons huis willen indringen, en ons hun wil willen opdringen weren wij ons.
    Het kruis is het symbool van onze Christelijke waarden en normen, ofschoon dit verheven symbool in de vergangenheid, en nog vaak, door wolven in schaapskleren schromelijk misbruikt werd en wordt.
    Wie het kruis uit Vlaanderen wil verbannen trapt op de Vlaamse ziel.
    "Eens velde de vijand het kruisbeeld te neer,
     toen grepen ons jongens naar vaders geweer."









    >> Reageer (1)
    20-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft dan toch geholpen

    Moeder Natuur is zich te barsten geschrokken van al die dreigementen van de kakelende kippen in Kopenhagen en heeft onmiddellijk de thermometer enkele graden lager gedraait.







    En met de minaretten wordt nu ook korte metten gemaakt, maar dat heeft niets met moeder Natuur te doen!


    >> Reageer (0)
    18-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik had vannacht een mooie droom....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nadat ik gisteren in de kranten de berichten had gelezen over de vele mensen die bij deze ijzige temperaturen de nacht op de straat moeten doorbrengen had ik vannacht een mooie droom, ik droomde:
    < dat de koning der belgen op één na al zijn paleizen ter beschikking van de daklozen had gesteld.
    <dat tante Fabiola alle ongebruikte kamers van haar optrekje ter beschkking stelde en zo aan twintig daklozen een warm onderkomen bood, terwijl zij hoogst persoonlijk in de keuken voor warme maaltijden zogde.
    <dat Danneels en de overige bischoppen elk twintig daklozen in hun bischoppelijke paleizen opnamen die vervolgens mee mochten tafelen aan de rijkelijk gedekte bischoppelijke tafels.
    <dat de koning en al zijn familieleden één jaardodatie ter beschikking stelden van de minderbedeelden.
    <dat alle ministers, en parlementariers één maandloon ter beschikking stelden om de grootste nood te lenigen.
    <dat Leterme ter gelegenheid van kerstmis twee verwarmde geitenstallen ter beschikking stelde voor gezinnen met zuigelingen  en dagelijks voor verse warme geitenmelk zorgde.
    <dat alle ministers hun dienstwagens ter beschikking stelden voor het vervoer van daklozen naar de leegstaande kazernes.
    <dat El Di Pupo vier jonge mannelijke vluchtelingen in zijn privaatwoning had opgenomen na ze eerst zorgvuldig eigenhandig gewassen te hebben.
    Toen dan eindelijk alle problemen opgelost waren en iedereen geholpen was, werd ik wakker en stelde ik vast dat het maar een droom was. De droevige realiteit ziet er helemaal anders uit. De potentaten die de chaos veroorzaakt hebben verwachten nu dat Jan met de pet het probleem wel zal oplossen en zij wassen hun handen in onschuld hypocrieter kan het niet!


    >> Reageer (0)
    14-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pers en Berlusconi....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nadat ik in HLN de reakties gelezen heb op de aanslag op Berlusconi, stel ik vast dat de haatcampanges in de linkse pers ook hier bij ons kwalijke vruchten dragen.
    Ik wist niet dat er in Vlaanderen nog zoveel domme klootzakken zijn, die deze mensonwaardige daad goedkeuren en toejuichen. Wie een gewelddaad tegen een mens goedkeurt kan alleen maar een onderontwikkeld mens zijn met tiranieke trekjes, dat zijn de ware kleine Hitlertjes. Maar nu begrijp ik ook hoe het komt dat de zogenaamde democratische partijen in Vlaanderen immer nog zovele stemmen krijgen, die kunnen alleen maar van dezelfde domme klootzakken komen.
    Men mag over Berlusconi denken zoals men wil, maar men moet hem wel steeds als mens behandelen. Als we het privaatleven van onze politiekers zouden doorlichten zouden we al heel snel vaststellen dat niet alleen Berlusconi af en toe eens scheve schaats heeft gereden maar dat is nog geen grond om ze kreupel te slagen. Maar dat is typisch voor de linkse kerk, als ze het met woorden niet meer kunnen halen grijpen ze naar geweld.


    >> Reageer (0)
    06-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duivels bestaan toch !

    Als kind geloofde ik aan de hel en de duivels.
    Ook als jongeman geloofde ik er nog aan.
    Toen ik ouder werd en gedeeltelijk tot de jaren van verstand was gekomen verwees ik de hel en de duivels tot het rijk der fabelen. Dat was echter een vergissing want nu weet ik dat ze, de duivels, toch bestaan, ze zijn midden onder ons! Met hele horden zijn ze op ons losgelaten.  Om die te verdrijven zullen we andere wapens als wijwater moeten gebruiken!



    Europa 2009
    Deze zweedse vrouw werd door enkele duivels zo toegetakeld.
     



    Weerloze burgers worden op open straat gewoon gemolestreerd




    Brandstichting en vernieling is voor deze duivels een waar hobby.


    >> Reageer (1)
    05-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donkere wolken over Europa

    Het ziet ernaar uit dat het sluwe oude mannetje met zijn jesuitenmanieren niet veel plezier zal beleven aan zijn presidentenpostje.
    De weerstand der Europese bevolking tegen de volgelingen van Mohammed wordt van dag tot dag groter. Natuurlijk lezen we dat niet in onze politiekcorrecte kranten die steeds meer en meer het uiterlijk van pornobladen krijgen en vol staan met onbenullige sensatieberichten onder het motto van geef het volk brood en spelen. Als men zich echter de moeite getroost enkele uurtjes in de blogwereld te verwijlen krijgt men een totaal ander beeld als dat van de schijnwereld der desorienteerde politiekers die ons hun despotisme willen opdringen. De overgrote meerderheid der Europeanen geloofd niet meer aan de fabeltjes van deze politieke onbenullen. Het gevaar, dat in heel Europa een burgeroorlog dreigt uit te breken is niet denkbeeldig maar werkelijkheid. Men kan alleen maar hopen dat er toch nog enkele verantwoordelijke politiekers tijdig wakker worden voor de bom barst.






    >> Reageer (0)
    03-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt roken impotent ???
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik verbaas mij steeds weer over de waarschuwigen op de sigaretten en tabaks pakjes. Regelelmatig lees ik daar "Roken maakt impotent"
    Onze grootvaders en overgroovaders rookten alle hun pijpje, in vele huiskamers hing een spreuk: "het is geen man die niet roken kan!"
    Had men toen in die tijd in elk dorp en in elke stad een dorpsstier en een stadsstier die niet rookte om voor de kroostrijke gezinnen van soms dertien kinderen te zorgen?
    Ik zelf rook sinds mijn zestiende levensjaar en ben nu drieenzeventig en nog steeds kerngezond, hoe het met mijn potentie gesteld is, weet ik niet daar ik mij door gelofte tot het celibaat verplicht heb. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik soms in sommige omstandigheden vooral als ik de dagelijkse kranten lees last heb van erecties.
    Onze eigen grootvader, die bij ons woonde rookte immer ziin pijpje en ons vader zijn goedkope sigarillos en mijn twee broers en ik zijn daarvan niet ziek geworden en we hebben zeker geen longkanker gekregen.
    Wat het roken in cafees betreft, is het toch heel eenvoudig op te lossen, elke cafeebaas hangt op zijn deur: "hier mag gerookt worden" of "hier mag niet gerookt worden" Zo is het probleem op een zeer eenvoudige manier opgelost.


    >> Reageer (5)
    01-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Antwerpse pseudo sint en daaronder de echte....

    Foto boven de Antwerpse pseudo sint, zelfs van de stola heeft men het kruis verwijderd. Op de foto daaronder de echte.
    Ook de kroon van hare majesteit is nog echt, het kruis staat er nog steeds op.







    >> Reageer (0)
    27-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebed voor het Vaderland 2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gebed voor het Vaderland
    2009
    ******

    Van koninklijke profiteurs en leugenaars en ander adelijk gespuis
    verlos ons Heer

    Van onnozele leugenachtige politiekers
    verlos ons Heer

    Van machtgeile ministers, burgemeesters en andere potentaten
    verlos ons Heer

    Van Europese comisarissen die zich op kosten van de belastingbetaler bezig houden met de lengte van bananen en andere onnozelheden
    verlos ons Heer

    Van gekken die ons hun belachelijke middeleeuwse religieuze dogma´s willen opdringen
    verlos ons Heer

    Van haatpredikers die kinderen tot moordenaars opleiden
    verlos ons Heer

    Van rechters en journalisten die van een moord een incident maken
    verlos ons Heer

    Van machthebbers die geloven in Uw naam oorlogen te moeten voeren
    verlos ons Heer

    Heer,
    Geef ons Volk leiders waarvoor het respect hebben kan
    wij bidden U verhoor ons

    Geef dat ons Volk eindelijk begrijpt dat het door de pers en TV gemanipuleerd en bedrogen wordt
    wij bidden U verhoor ons

    Geef, dat wij weer zonder angst voor overvallen en voor ons leven met bus, tram en trein kunnen rijden en op straat kunnen komen
    wij bidden U verhoor ons

    Geef dat ons Volk bij de volgende verkiezingen de juiste keuze maakt en toont dat het Volk de soeverein is van wie alle macht uitgaat
    wij bidden U verhoor ons

    **********


    >> Reageer (0)
    25-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ditjes en datjes......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Denkend aan,

    Het het koninklijk federale cirkus vind ik dat de artisten langzaam overjarig worden zoals trouwens het cirkus zelf ook. Het zou beter zijn de tent definitief te sluiten want het publiek wil deze oude smoelentrekkers liever niet meer zien.

    Denkend aan,

    de kleine Younes, wiens dood mij zeer diep geschokt heeft, vind ik dat alles erop duidt dat de kleine jongen nadat hij vermoord was in een auto naar de Leie werd gebracht en daar in het water werd geworpen. Ik ben er echter van overtuigd dat de Marokkaanse politie de ware toedracht aan het licht zal brengen. Figuren, die tot zulke gruwelijke daden in staat zijn, zijn de naam mens niet waard. Wie ons wil doen geloven, dat een of andere onverlaat in het verlaten nest Komen midden in de nacht op de jongen stond te wachten is volgens mij niet goed snik.







    >> Reageer (0)
    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denkend aan de eerste zogenaamde president van de Europese superstaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Denkend aan,

    De eerste zogenaamde  president van de Europese superstaat stel ik vast, dat het om een kleurloos egocentrisch ouder wordend mannetje gaat dat omwille van de macht en de daaraan verbondene zilverlingen bereit is zijn eigen volk te verraden. Een tjeef blijft altijd een tjeef, vals, leugenachtig en volkomen onbetrouwbaar, omwille der macht verloochend hij ook het kruis en kiest hij voor de halve maan.
    Vlamingen, let op uw zaak!
     


    >> Reageer (1)
    22-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denkend aan Europa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Denkend aan Europa,

    Maak ik mij, nadat ik gisteren nog eens op bezoek was bij Akte Islam, Politically Incorrect en enkele andere buitenlandse blogs, geen illusies meer.
    Een groen virus, dat zich razendsnel vermenigvuldigd, is in Europa binnengeslopen en dreigt het hele continent te verpesten.
    Het is niet alleen in Brussel zo dat de politie zich niet meer in bepaalde wijken waagt, maar in alle grote Europese steden zijn er wijken waar de ordehandhavers zich niet meer durven te vertonen uit angst aangestoken te worden door het levensgevaarlijke virus.
    Het  Europese gedrocht, dat verdwaasde illusionisten in elkaar geflanst hebben herinnert mij aan de reus op lemen voeten van het Babylonische rijk uit het bijbelse boek Daniel.
    Dit Europa is gedoemd om vroeg of laat uit elkaar te spatten. De overgrote meerderheid der Europeanen zal het niet blijven dulden door een groepje graaiende gewetenloze politiekers die ze niet eens gekozen hebben, op dictatoriale wijze behandeld te worden. De gestadige toestroom van vreemdelingen en de algemene ontevredenheid zal uiteindelijk op een burgeroorlog uitdraaien. De burgers der verschillende lidstaten willen uiteindelijk weer baas zijn in eigen land en elke vreemde middeleeuwse cultuur uit hun midden verbannen. Het volk wil wel een Europese Unie, maar geen Europese dictatuur. Het volk wil zijn eigen waarden en normen behouden en deze waarden en normen zijn Joods-Christelijk. En, het Volk zijn wij! Wie deze normen en waarden met de voeten treedt, trapt op de ziel van het volk. 


    >> Reageer (2)
    20-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denkend aan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Denkend aan het Vlaams Belang,

    Hoop ik, dat de mandatarissen der partij als één blok pal blijven staan.
    Meningsverschillen zijn er in de beste families maar de buitenwereld heeft daar niets mee te maken, het moet in de familie blijven.
    Elke mandataris der partij draagt een zeer grote verantwoordelijkheid tegenover de mensen die hem of haar hun stem hebben gegeven. Deze mensen hebben op de eerste plaats voor het Vlaams Belang gekozen en niet voor een individuele persoon. Voor zeer vele Vlamingen is het Vlaams belang de laatste hoop op noodzakelijke veranderingen en een onafhankelijk Vlaanderen. Persoonlijke belangen mogen daarbij echt niet meetellen. Alléén het algemeen Vlaams belang telt.


    >> Reageer (1)
    18-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachten 1.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Denkend aan Antwerpen,

    Rijzen voor mijn geestesoog de beelden uit mijn jeugd.
    Het rustige Zurenborg waar we toen woonden, de vele prachtige winkels op de Turnhoutsebaan, de boerentrams die toen nog door de stad reden en er veel robuster uitzagen als de stadstrams, de joodse bakker in de provinciestraat waar we de lekkere kummelbroodjes kochten, de Groenplaats waar we in het Rubenshof graag een bolleke dronken, de Piet Pot waar nog gezongen werd met echte klavierbegeleiding, het Sint Andrieskwartier waar ik chiroleider was voor ik naar de Blauwvoetvendels overstapte, de vele winkels op de keizerlei en de cafees waar de kakmadammen zaten die hun voornaamheid niet verder ging als hun pelsmantel, de Vlaamse Klub op de eerste verdieping in de statiestraat waar ik verschillende gesprekken had met Ward Hermans, de bruine, de witte en de zwarte paters die men overal in de stad ontmoette, de pastoors en onderpastoors, allemaal in toog, de verschillende kloosterzusters en de vliegende nonnen met hun brede witte kappen, de politieagenten met hun witte kartonnen helmen, de rijkswachters met hun hoge petten.
    Antwerpen was toen een bruisende gezellige stad, waar men ook ´snachts veilig kon rondlopen. Ik woon er nu als lang niet meer, maar dat Antwerpen van toen, waar mijn vader en mijn grootvader geboren waren, heeft nu nog een grote plaats in mijn hart. Maar mijn hart bloedde toen ik de stad bij mijn laatste bezoek terug zag, inplaats van de bruine, de witte en de zwarte paters en de pastoors en de onderpastoors in toog, lopen er nu grimmige baardmannen rond in witte nachthemden. Zurenborg, Borgerhout, de Seefhoek en de omgeving van de Veldstraat waar we wekelijks gingen zwemmen, zijn totaal verloederd, er lopen meer vreemdelingen rond als Antwerpenaren. Het geheel maakte op mij een beangstigend beeld. Dat is niet meer mijn Antwerpen. Het begint er op te lijken dat de volgelingen van Mohammed, die overal moskeeen neerplanten, de stad nu al veroverd hebben. Zij schijnen de plaats ingenomen te hebben van de Christelijke klerus. En niemand doet er wat tegen. Geef mij dan maar terug die paters die pastoors en de nonnen, die konden ook wel eens lastig zijn maar ze deden ook veel goede werken. Als tienjarige jongen ben ik in het jongenstehuis van de E.H. Ivo Cornelis in Niel gekomen, die voor mij als een goede vader was.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachten......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Denkend aan God,

    Stel ik mij de vraag waar Hij was toen een paar miljoen van Zijn uitverkoren volk door de nazis vermoord werden.
    Waar Hij was toen in de eerste en de tweede wereldoorlog Christelijke volkeren elkaar uitmoordden.
    Waar Hij nu is, terwijl miljoenen mensen honger en vervolging lijden en enkele rijken in pracht en praal leven.

    Denkend aan de bijbel,

    stel ik vast dat er maar weinige mensen zijn die dit boek ooit gelezen hebben. Er staat veel wijsheid in maar het is wel door mensen geschreven die zich een god naar hun beeld en gelijkenis geschapen hebben.

    Denkend aan Jezus van Nazareth,

    stel ik vast dat er maar weinig Christenen zijn die volgens Zijn leer leven. Als alle Christenen volgens de leer van Jezus zouden leven, zouden alle Christelijke landen ware paradijzen zijn.

    Denkend aan het kruis,

    zie ik een verheven symbool van de lijdende Christus, de lijdende mens, die telkens weer gekruisigt wordt zolang er op deze wereld mensen zijn die uitgebuit, vernederd en bestolen worden door de machtigen.

    Denkend aan de islam,

    stel ik vast dat de volgelingen van Mohammed een veroveringsslag voeren tegen de Joods-Christelijke beschaving. De islam is geen godsdienst maar een wereldvreemde middeleeuwse cultuur omhangen met een godsdienstig mantelje, die haat en verderf predikt tegen alles wat Joods en Christelijk is. De haatsouren in de koran liegen er niet om. In Europa proberen zij alle Christelijke symbolen uit de openbaarheid te verbannen en zij worden daarbij vlijtig geholpen door een stel ideote politiekers die voor geld en macht zelfs hun eigen ouders, vrouw en kinderen zouden verkopen. Daarom moeten wij vasthouden aan het kruis en het niet uit de openbaarheid laten verbannen. Het hoort bij onze cultuur als symbool van de lijdende mens.

    Denkend aan de politiek,

    ben ik steeds verbaasd dat zovele mensen steeds weer hun stem geven aan dezelfde leugenaars, dieven en hete lucht verkopers. Zouden er dan toch nog zoveel onderontwikkelden zijn in onze westerse samenleving?






     


    >> Reageer (1)
    17-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pest anno 2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Paniek in de Oekraine meldt HLN vandaag.
    Een coctail van drie virussen heeft zich gemuteerd in één enkele.
    Reeds 189 mensen zijn er aan gestorven en meer als één miljoen zijn geinfecteerd. De dokters staan voor een raadsel want ze weten niets over deze nieuwe mutatie. In de middeleeuwen decimeerde de pest half Europa en het lijkt erop dat we een nieuwe variante van de zwarte dood, zoals men de pest toen noemde, hebben. Bij de autopsie van twee overledenen stelde men vast dat hun longen als houtskool waren, totaal verbrand.
    Het zou dom zijn te geloven, dat deze raadselachtige mutatie zou stoppen bij de grens van de Oekraine. De rest van Europa en ook van Rusland mag zich nu echt op het ergste voorbereiden.


    >> Reageer (0)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fleurtje
    blog.seniorennet.be/fleurtj
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    peeters
    blog.seniorennet.be/peeters
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!