Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    26-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De menselijke natuur en de menselijke zwakten....

    In mijn vorige bijdrag heb ik reeds kort mijn mening gezegd over het geval van de Brugse bisschop, vandaag wil ik daar nog eens op terugkomen en daarmee dat kapitel defintief afsluiten.
    Het is nu eenmaal zo, dat er in het sexuele gedrag zowel van mensen en dieren afwijkingen zijn. Het normale sexuele gedrag is de heterosexualiteit, zij zorgt voor de voortplanting, elk sexueel gedrag dat daarvan  afwijkt hoort niet tot het normale. Deze vaststelling is natuurlijk niet politiek correct, maar wat niet normaal is, is nu eenmaal abnormaal hoe de politiekcorrecten dat ook willen keren of draaien. Dat wil echter niet zeggen, dat ook maar één mens het recht heeft een homoxesuele medemens te veroordelen, ook hij of zij heeft het recht de hem of haar aangeboren sexuele gevoelens met gelijkgezinden uit te leven. Anders is dat met pedofielen, pedofielen zijn mensen, zowel mannen als vrouwen, die zich vergrijpen aan zeer jonge kinderen die zich daartegen niet kunnen weren, het is logisch dat dat verwerpelijk is. Anders is het weer met pederasten, ook dat is een aangeboren sexuele nijging, de pederast voelt zich sexueel aangetrokken tot puberterende jongens tussen 12 en 18 jaar. De Brugse bisschop is dus geen pedofiel maar een pederast. Nu zijn twaalfjarigen en ouderen doorgaans in staat zich daartegen weren te kunnen, en duidelijk te maken, dat zij dat niet willen. Mij kon in elk geval als twaalfjarige niemand dwingen iets toe te laten wat ik niet wou! En daar zit volgens mij het probleem in het geval van bisschop Vangheluwe, de knaap heeft het verschillende jaren toegelaten waarschijnlijk tot hij in het huwelijk trad. En nu, bijna twintig jaar later komt er opeens een klacht, aanschijnend omdat hij wou dat de bisschop zou terugtreden, enkele maanden voor de bisschop met pensioen zou gaan. En dat vind ik zeer bedenkelijk.
    Het ligt niet in mijn bedoeling Vangheluwe te verdedigen, hij heeft de gangbare wetten overtreden en dat is fout. Anderzijds heb ik begrip voor fouten die begaan worden uit menselijke zwakte.
    We hebben zelfs een koning, die eens uit menselijke zwakte een kind verwekte bij een barones, nu hebben we ook een bisschop die eveneens uit menselijke zwakte verliefd werd op een twaalfjarige knaap die zich dan toch ook verschillende jaren welwillend liet gebruiken. Waar is het verschil?
    Gisteren las ik in het Laatste Nieuws dat ergens in een moslimland een twaalfjarig meisje de toestemming kreeg te scheiden van haar tachtigjarige echtgenoot.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (5)

    29-04-2010
    DE TEMPELIERS
    De tempeliers beweerden dat al wat op aarde macht heeft dat die macht door de duivel gegeven wordt. De Paus incluis. De kerk heeft deze sekte? dan ook uitgemoord. Dikke knuffel Kartuizer

    29-04-2010 om 09:31 geschreven door LIES


    28-04-2010
    De geilige vaders.
    Het koningshuis-- De kerk--- en de B.politiek, een bestseller voor Dan Brown?

    28-04-2010 om 08:46 geschreven door Gina


    27-04-2010
    Belgische kerk?
    Rome kan de Belgische kerk niet redden omdat die niet bestaat. Een Vlaamse, Waalse en desnoods Brusselse kerk, tot daar aan toe. Maar een Belgische? Komaan! Overigens is het geheel van misbruiken verbonden aan machtsmisbruik. Pederasten en pedofielen vindt men zeker ook buiten de kerk. Weigeren om de slachtoffers tijdig te beschermen of weigeren om klachten nuttige gevolgen te geven vind ik nog oneindig veel slechter dan die daden zelf. Overigens is er iets fout met gans het controlesysteem. Het is er wel en zou naar behoren moeten werken als het niet zou lam gelegd of gesaboteerd worden zonder de minste reactie van alle verantwoordelijken. Dit geldt echter niet alleen voor de Belgische justitie die naar mijn mening even corrupt is als het regime zelf. Een voorbeeld: In de zogenaamde 'Blue Lagoon Murders' werden de daders uiteindelijk wel veroordeeld tot "levenslang" en mededaders gestraft met samen 96 jaar gevangenis. Correct zou U kunnen zeggen, tot men het ganse verhaal leest! Ik raad het gevoelige mensen niet aan want dit stelt de gruwel aangericht door onmens Dutroux misschien wel in de schaduw en pleit voor herinvoering van de doodstraf. De daders hadden geen van allen één enkele dag gewerkt en de politie was op de hoogte van hun systematisch wangedrag. Toch werden ze gerust gelaten en konden ongestoord hun perversies botvieren tot de dood van het slachtoffer er op volgde. De tollerantie tegenover machtsmisbruik is verkeerd en de straffeloosheid van elke eenvoudige overtreding ligt principieel aan de basis van erger. Het is soms zelfs de vraag of we dat erger, wel ooit te weten komen. Ik dacht van niet. Gedurende de geschiedenis van de menheid werden individuën met "criminele genen" als die al zouden bestaan quasi zeker zelf het eerder vroeg dan laat slachtoffer van een gewelddadig levenseinde. Maar heden lijkt voortplanting zelfs beschouwd te worden als een fundamenteel recht voor opgesloten criminelen. De maatschappij zou zich beter moeten beschermen door eerst en vooral de bestaande mechanismen werkzaam te maken en te houden. Het centrale strafregister (zonder mogelijkheid tot schrapping van misdrijf tegen personen of hun goederen) is daar slechts een voorbeeld van. Daadwerkelijke uitvoering van al de opgelegde straffen een tweede voorbeeld. En definitieve castratie bij recidive van seksueel geweld met verzwarende omstandigheden een derde.

    27-04-2010 om 22:09 geschreven door Lucky9


    Lees eens ...
    het erg interessante artikel van Alexandra Colen ! Ontluisterende waarheid. De duivel in de kerk. Lees hier: http://www.brusselsjournal.com/node/4409

    27-04-2010 om 21:02 geschreven door expat


    26-04-2010
    Bezoek
    Terwijl mijn vrouw even weg is, van geprofiteerd om de computer aan te zetten en op ronde te gaan bij mijn blogvrienden. Het ergert mij dat gans de kerk zo aangevallen wordt met al die plots opduikende pedofiliegevallen. Niet dat ik dat goedkeur of wil minimaliseren, zeker niet. Er komen pedofielen voor in alle lagen van de bevolking, maar dat zijn alleenstaande gevallen die dan even in het nieuws komen en daarme uit. Omdat het nu uitkomt dat er ook geestelijken zich hieraan bezondigd hebben, valt men heel de kerk aan. Ook komen er nu langs alle kanten beschuldigingen van feiten die zoveel jaren geleden zouden gebeurd zijn dat het helemaal niet meer te controleren is of het wel zo was zoals nu wordt voorgesteld. Er zullen misschien nog zoveel meer andere gevallen zijn die nooit aangegeven werden en die gepleegd werden door de anonieme man uit de omgeving. Gaat men dan heel de wijk waar die man woont beschuldigen? Voor die misdrijven moet men persoon per persoon aanpakken en niet een ganse groep of gemeenschap er voor met de vinger wijzen. Al die andere personen hebben daar niets mee te maken en zijn daar niet mee verantwoordelijk voor. Groeten, R.A.A. coollogocom2970123971aa.gif een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit en tussendoor ook eens iets anders met momenteel meer dan 1100 artikels en berichten, coollogocom298195970cm.gif mijn reeks over grenspalen op de Belgisch-Nederlandse grens, van nr 1 tot Baarle; coollogocom298195970cm.gif vervolg van reeks over grenspalen, vanaf grenspaal nr 218 tot aan de Schelde. coollogocom298195970cm.gif vervolg van reeks over grenspalen, vanaf de Schelde (LO) tot aan de kust. coollogocom2970123971aa.gif met oudere artikels, naar hier afgevoerd,

    26-04-2010 om 12:07 geschreven door R.A.A.




    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mare
    blog.seniorennet.be/mare
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    polux
    blog.seniorennet.be/polux
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!