Inhoud blog
  • Paling in de room met Noilly-Prat
  • Witte wijnsaus
  • Scampi met jonagold en curry
  • Welkom op "Koken met kruiden"
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Koken met kruiden
    De chef geeft zijn geheimen prijs
    22-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling in de room met Noilly-Prat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten voor 4 personen als voorgerecht
    ---------------------------------------------
    - 600 gram rivierpaling (netto gewicht)
    - 2 tomaten
    - 2 teentjes knoflook
    4 dl culinaire room (in alle warenhuizen te koop)
    1 glas Noilly-Prat (= een Franse vermouth)
    boter, peper en zout
    verse basilicum en peterselie

    Bereiding
    ----------
    -Verwijder met een scherp mes de vinnen van de paling (van staart naar kop afsnijden of afritsen)
    -Snij de palingen in stukken van ongeveer 5 cm
    - De palingen veelvuldig wassen in koud water: alle bloedresten verwijderen ( bloed geeft een zeer
       slechte smaak)
    -Dompel te tomaten een 5-tal seconden in kokend water en pel de tomaten.Verwijder de pitjes en
      versnij de tomaten in niet te kleine stukjes/
    -Doe boter in een braadpan en bak de palingen tot ze ongeveer gaar zijn.
    -Strooi er de geperste knoflook over en voeg peper en zout toe (weinig zout)
    -Giet de Noilly-Prat en de culinaire room over de palingen en laat op een zacht vuurtje sudderen;
    -Voorzichtig omroeren zodat onze bereiding niet aanbakt.
    -Voeg op het laatst de tomatenreepjes toe en de gehakte peterselie.
    -Strooi net voor het opdienen de fijngehakte basilicum toe.
    -Serveer met stokbrood of ciabatta

    Opmerking: Deze bereiding kan eveneens als hoofdgerecht. Verdubbel dan wel de ingrediënten.
                       Serveer dan met stokbrood, ciabatta, krielaardappeltjes of een of andere pasta.

    22-10-2005 om 00:00 geschreven door koenbauwens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (76 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte wijnsaus
    Ingrediënten:
    -------------
    2,5 dl visfumet
    laurier
    tijm
    2,5 dl culinaire room (speciale room voor sausen en soepen, is te verkrijgen in elk warenhuis)
    1 mespunt groene pesto
    enkele blaadjes koningskruid (= basilicum)
    peper en zout
    blanke roux (of een ander dikkingsmiddel)
    1 dl droge witte wijn

    Bereiding
    ---------
    -Doe de visfumet in een steelpan en voeg laurier, tijm en pesto toe
    -Breng al roerend aan de kook
    -Voeg de culinaire room toe en laat zachtjes al roerend koken.
    -Voeg de witte droge wijn toe
    -Proef en voeg eventueel peper en zout toe (opgelet niet veel zout)
    -Laat nogmaals koken en voeg blanke roux toe tot sausdikte
    -Zeef de saus en voeg slechts juist voor het opdienen de fijngesneden basilicum toe.

    Verwijzing
    -----------
    Visfumet      zie   "visfumet"

    04-10-2005 om 18:04 geschreven door koenbauwens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi met jonagold en curry
    Ingrediënten (voor 4 personen)
    -------------------------------
    24 scampi (maat 16/20
    4 dl witte wijnsaus
    pesto
    curry
    1 jonagoldappel
    bakboter
    peper en zout

    Bereiding
    ---------
    -Pel de scampi en geef een sneetje met een scherp mes om het darmkanaal te verwijderen ( het darmkanaal geeft een zeer slechte smaak.
    -Doe boter (eventueel olijfolie) in een pan, voeg een koffielepel pesto toe en bak de scampi.
    -Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes.
    -Laat de witte wijnsaus koken en voeg curry toe (naar believen)
    -bak de appelblokjes licht aan met wat suiker (carameliseren)

    Presentatie
    -----------
    -Schik 6 scampi op een bord
    -Schik de appelblokjes in het midden
    -Verdeel de saus tussen de scampi
    -Dien op met stokbrood.

    Verwijzing
    ----------
    -Witte wijnsaus  zie "witte wijnsaus"

    04-10-2005 om 17:54 geschreven door koenbauwens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op "Koken met kruiden"

    Als beroepskok heb ik mijn recepten steeds geheim gehouden.
    Daar komt nu een einde aan.
    Heel binnenkort bied ik U mijn gerechten aan.
    U kan me steeds E-mailen indien U vragen hebt over koken met kruiden.
    Tot heel binnenkort en alvast bedankt voor Uw bezoek

    04-10-2005 om 17:30 geschreven door koenbauwens  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (31 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/10-23/10 2005
  • 03/10-09/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Gastenboek
  • prettig weekend !!
  • Vanille
  • Groetjes uit Tessenderlo.
  • Groetjes uit Tessenderlo.
  • Lentekriebels...

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Startpagina !

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!