Ingrediƫnten voor 4 personen als voorgerecht --------------------------------------------- - 600 gram rivierpaling (netto gewicht) - 2 tomaten - 2 teentjes knoflook 4 dl culinaire room (in alle warenhuizen te koop) 1 glas Noilly-Prat (= een Franse vermouth) boter, peper en zout verse basilicum en peterselie
Bereiding ---------- -Verwijder met een scherp mes de vinnen van de paling (van staart naar kop afsnijden of afritsen) -Snij de palingen in stukken van ongeveer 5 cm - De palingen veelvuldig wassen in koud water: alle bloedresten verwijderen ( bloed geeft een zeer slechte smaak) -Dompel te tomaten een 5-tal seconden in kokend water en pel de tomaten.Verwijder de pitjes en versnij de tomaten in niet te kleine stukjes/ -Doe boter in een braadpan en bak de palingen tot ze ongeveer gaar zijn. -Strooi er de geperste knoflook over en voeg peper en zout toe (weinig zout) -Giet de Noilly-Prat en de culinaire room over de palingen en laat op een zacht vuurtje sudderen; -Voorzichtig omroeren zodat onze bereiding niet aanbakt. -Voeg op het laatst de tomatenreepjes toe en de gehakte peterselie. -Strooi net voor het opdienen de fijngehakte basilicum toe. -Serveer met stokbrood of ciabatta
Opmerking: Deze bereiding kan eveneens als hoofdgerecht. Verdubbel dan wel de ingrediƫnten. Serveer dan met stokbrood, ciabatta, krielaardappeltjes of een of andere pasta.