Ingrediƫnten: ------------- 2,5 dl visfumet laurier tijm 2,5 dl culinaire room (speciale room voor sausen en soepen, is te verkrijgen in elk warenhuis) 1 mespunt groene pesto enkele blaadjes koningskruid (= basilicum) peper en zout blanke roux (of een ander dikkingsmiddel) 1 dl droge witte wijn
Bereiding --------- -Doe de visfumet in een steelpan en voeg laurier, tijm en pesto toe -Breng al roerend aan de kook -Voeg de culinaire room toe en laat zachtjes al roerend koken. -Voeg de witte droge wijn toe -Proef en voeg eventueel peper en zout toe (opgelet niet veel zout) -Laat nogmaals koken en voeg blanke roux toe tot sausdikte -Zeef de saus en voeg slechts juist voor het opdienen de fijngesneden basilicum toe.
Bereiding --------- -Pel de scampi en geef een sneetje met een scherp mes om het darmkanaal te verwijderen ( het darmkanaal geeft een zeer slechte smaak. -Doe boter (eventueel olijfolie) in een pan, voeg een koffielepel pesto toe en bak de scampi. -Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes. -Laat de witte wijnsaus koken en voeg curry toe (naar believen) -bak de appelblokjes licht aan met wat suiker (carameliseren)
Presentatie ----------- -Schik 6 scampi op een bord -Schik de appelblokjes in het midden -Verdeel de saus tussen de scampi -Dien op met stokbrood.
Als beroepskok heb ik mijn recepten steeds geheim gehouden. Daar komt nu een einde aan. Heel binnenkort bied ik U mijn gerechten aan. U kan me steeds E-mailen indien U vragen hebt over koken met kruiden. Tot heel binnenkort en alvast bedankt voor Uw bezoek