In onze hedendaagse samenleving is het nu eenmaal zo dat zowel de mamas als de papas uitwerken gaan. De omas en de opas zijn dan ook meestal de geschikte opvang. Maar wat moet de pot dan altijd schaffen? Misschien eens volgend gerechtje uitproberen. Aardappelen schillen, koken en purée van maken. Bloemkool van groene bladeren ontdoen, spoelen en koken. Mager rundsgehakt, kort aanbakken in de pan. Verzamel in een vuurvaste schotel, achtereenvolgens: de aardappelpurée de gekookte bloemkool het voorgebakken rundsvlees overgiet het geheel met een kaassaus, bestrooi met gemalen kaas, overgiet met een weinig gesmolten boter en gratineer.
Ja mamas en papas, de examens staan voor de deur. Tussen het blokken in, onze studenten eventjes verwennen kan zeker geen kwaad. Trakteer ze eens op een gestoofde appel. De appel rondom eventjes inkerven en het klokhuis verwijderen. De vrijgekomen holte opvullen met een mengsel van zachte boter en bruine suiker. In een vuurvaste schotel zetten en in de oven laten garen. Succes aan de ouders met hun bereiding en aan de kids met hun examens.
men moet de smaak van een ander aanvaarden. Smaken verschillen nu eenmaal van mens tot mens, maar toch had ik graag eens geweten naar welke bereidingswijze van kreeft voor velen onder jullie de voorkeur gaat. Is dit, belle-vue, thermidor of américaine? Dit is geen wedstrijd maar een nieuwsgierigheidsvraagje. Zin in een culinaire kwis? Daag.