BIERSCHOTEL ----------------- - 2 grote uien. - 150 gr.gerookt spek in blokjes. - 150 gr.jonge kaas in blokjes. -10 gewassen aardappelen in schijfjes. - 2 flesjes jupiler. - Muskaatnoot. - Broodkruim. - 3 klontjes suiker. - 50 gr. boter. BEREIDING ------------- - Snij de uien grof in ringen, laat lichtjes frituren en strooi er een beetje suiker over. - Laat nog even in de pan bruin worden. - Giet daarover een flesje bier en laat (niet te lang) koken. - Voeg hierbij het voorgebakken spek en de aardappelschijfjes. - Laat weer enige tijd koken en voeg het tweede flesje bier en nootmuskaat toe. - Doe alles in een ovenschotel met blokjes kaas bovenop. - Daarover broodkruim en enkele klontjes boter. - Laat 1/2 tot 3/4 uur in de oven bakken.
Probeer dit recept en laat mij eens weten of het jou ook zo smaakt als mijzelf.
|