Inhoud blog
  • Pampus
  • Fonsie 420
  • Henri5
  • Henri5
  • Fonsie420

    Welkom in deze lessenreeks. Het is de bedoeling dat je, bij het nemen van een foto voor deze lessenreeks, rekening houd met alles wat je in vorige lessen leerde.

    Waarschijnlijk ken je de uitdrukking: ‘Fotograferen is spelen met licht’. Dat is zeker zo en hier gaan we, in deze lessenreeks, verder op in. Het einddoel is een perfect belichte foto kunnen afgeven.

    Enkele spelregels:

    -          Gebruik steeds recent gemaakte foto’s.

    -          Geef een korte toelichting bij de foto bv. gebruikte instellingen en waarom je die gebruikte.

    -          Foto’s mogen niet bewerkt worden, ook niet uitgesneden. Het is de bedoeling dat je op voorhand leert ‘zien’.

    -          Ik probeer eenmaal per week je foto te bespreken. Aangezien ik een zeer drukke agenda heb kan dit al eens uitlopen. Hou hier dus rekening mee.

    -          De opgaven die ik geef zijn volgens het kunnen van de leerling. Zij die reeds verder gevorderd zijn zullen ‘zwaardere’ opgaven krijgen dan ‘minder’ gevorderden.

    -          Neem geen foto’s op voorhand. Hou steeds rekening met de gekregen commentaren voor je een nieuwe foto maakt.

    Enkele raadgevingen:

    -          Bij het nemen van een foto noteer dan steeds je instellingen en een kleine commentaar. Bekijk bij je thuiskomst de foto’s en neem er die commentaar bij. Zo leer je bij. Zelfs gevorderde fotografen  doen dit nog steeds.

    -          Wees niet te snel tevreden. Bekijk je foto’s, laat ze dan enkele dagen liggen en bekijk ze opnieuw. Als je ze dan nog goed vind geef ze dan pas in. Wees kritisch op je zelf.

    -          Zet je toestel niet op automatisch. Gebruik verschillende instellingen en bekijk welke het beste resultaat geven.

    -          Heb je vragen, aarzel niet om me te contacteren. Ik zal je graag helpen.

    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Licht
    Bespreking licht
    22-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luikenaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een mooie foto. Mooie compo en scherp. Het licht zit in de foto. Toch enkele bemerkingen. Zoals je schrijft valt het licht op het snuitje van de leeuw maar de rest van de leeuw is meer in de schaduw. Het licht valt volledig op de laurierstruik en de stam en die trekken daardoor volledig de aandacht terwijl het leeuwke eigenlijk het onderwerp is. In ieder geval is dit een verdienstelijke poging en ik kijk al uit naar je volgend inzending.
    Succes,
    Digiwill

    22-05-2010 om 09:17 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Goede foto. Speels licht op de frele bloempjes en op de bladeren op de achtergrond. Ik gaf je een speciale opdracht en je hebt die goed uitgevoerd. Je stuurde me persoonlijk nog enkele foto's ter beoordeling. Ook deze waren goed (heb er een van hier bijgevoegd). ook deze foto's waren elk op zich goed en je overtuigde me van je kunnen. Je mag je dus als geslaagd beschouwen in deze lessenreeks en doorgaan naar Portret.



    21-05-2010 om 10:42 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jerome
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een goede foto. Misschien dat het blad rechts iets teveel de aandacht vraagt, maar de foto is exelent belicht. Je schrijft dat je rekening hielt met de commentaar die ik aan Roxannakimba gaf. Ik vroeg haar om met een zo klein mogelijk diafragma te werken (f8 of kleiner). Dit was speciaal voor haar bedoeld omdat we haar kamera wilden testen. Normaal werk ik met een groter diafragma ( kleiner getal) om meer met de scherptediepte te kunnen werken. Bij haar wilde ik alles haarscherp hebben. Bij deze foto zit je goed met scherpte en licht en compo. Goed gedaan dus en ik kijk al uit naar je volgende inzending.
    Succes,
    Digiwill.

    21-05-2010 om 10:20 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everdina
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een voor dit thema goede foto. Op SN heb ik een aantal zeer mooie foto's met hetzelfde thema zien passeren. Stuk voor stuk goede foto's waar het licht mooi in speelde en een meerwaarde aan de foto gaf. Ook in deze foto speelt het licht een grote rol. Het zchte licht op de frele roze bloempjes en het speelse licht op de bladeren geven deze foto een gevoel van lente. Misschien een iets betere uitsnede...
    Dit maakt dat ik je als geslaagd in deze lessenreeks beschouw. Je mag dus door naar Portret.
    Succes,
    Digiwill

    21-05-2010 om 10:12 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roxannekimba
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik zal je moeten teleurstellen, maar deze foto is niet goed. Scherpte zit ook hier verkeerd (op het blad boven de bloementros) De seringen zelf zijn onscherp. Er zijn diverse uitgebrande delen op de bladeren en ook de compo is niet ok. Op zich was er licht in de foto, maar door de uitgebrande delen wordt de aandacht van het onderwerp weggetrokken. Je hebt de belichting manueel op 1/400e met
    f6.3 gezet en je gebruikte spotmeting. Normaal met deze snelheid moet je foto haarscherp zijn (live vieuw gebruikt?).
    Ik geef je een opdracht. Hier bij mij staan de seringen nog steeds in bloei dus ik vermoed bij u ook. Ik wil dat je dezelfde foto maakt met scherpstelling op de seringen. Veel dieper ingezoemd zodat de seringen de foto bijna volledig vullen. Gebruik een statief en maak een foto met diaframa F8 of kleiner (f11 is kleiner). De vraag om een statief te gebruiken stel ik omdat al je ingegeven foto's foutieve scherpte hebben. Maak een aantal foto's met verschillende witbalansen (automatisch, zon en bewolkt) Zefs als het zon is durf ik mijn witbalans op bewolkt zetten (geeft warmere tinten). Kies uit die reeks foto's je beste uit om opnieuw in te geven.
    Succes en vooral de moed niet laten zakken! Je komt er wel.
    Digiwill.

    11-05-2010 om 10:37 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luikenaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een foto die je bij les 'licht' niet verwacht. Een nachtopname.Ik mis scherpte en ook de kleuren zijn niet ok (heb je meer verzadiging gegeven of was dit standaard zo?). Je hebt je toestel op nachtopname gezet en het ding zijn werk laten doen. En toch zit er licht in de foto. Het speelt op de muren en op het gazon. Goed gezien dus. Het licht dat door de ramen schijnt hinderd niet. Al bij al dus een goede poging maar geen heel goede foto.
    Wil je meer weten over nachtopnames kijk dan hier maar eens:
    http://forum.belgiumdigital.com/f9/voorkeurinstellingen-in-duistere-ruimtes-bv-grot-223137.html#post1929168
    Op dus naar de volgende. Ik kijk er al naar uit.
    Succes,
    Digiwill

    11-05-2010 om 10:05 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everdina
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een mooie, knappe foto. Goed gedaan! Hier maakt het licht volledig de foto. Zo eenvoudig is het. Wat lucht, wat water wat land en een zitbank en een perfecte belichting en je hebt een knaller van een foto. Ik heb lang op deze foto zitten kijken en heb ervan genoten. Je hebt lichtjes onderbelicht en dat is hier perfect gedaan. Dit bewijst dat je weet waar je mee bezig bent. Goed zo!
    Ik ben benieuwd of je jezelf met een volgende inzending kan overtreffen. Kijk er al naar uit.
    Succes,
    Digiwill.

    11-05-2010 om 09:23 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeromme
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Je speelt hier met sterk licht. Op zich is dit geen probleem. De foto op zich is ok. Er is een mooi lijnenspel en ook de compo is ok. De scherpte zit wel verkeerdelijk op de planken muur. Doordat je met een redelijk groot diafragma werkte (F4) zijn de pinnen van de eg (hoe moem je die dingen eigenlijk?) onscherp. Zo te zien had je licht genoeg om met een kleiner diafragma te werken. Ik zou hier minstens F8 gebruiken.
    Wat het licht betreft, want hier gaat het om in deze les; je hebt een mooi spel van licht en schaduw. Het ruitpatroon van de eg en de dito schaduw samen met de schaduwen in de voegen en een aantal nerven maken dat de foto aantrekkelijk wordt.
    Ik zit wel met een grote vraag. Waarom +2EV? Je foto wordt nu
    overbelicht. Er zijn een aantal uitgebrande delen op de eg waardoor de houtstructuur op bepaalde plaatsen gewoon niet meer te zien is. Dat is zonde. Dat trekt de kwaliteit van deze foto naar omlaag.
    De moed niet laten zakken! Ik merk dat je 'zicht' hebt op dit thema. Bezorg me een nieuwe foto. Ik kijk er al naar uit.
    Succes,
    Digiwill

    11-05-2010 om 09:10 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luikenaar
    Mooie foto, mooie compo. In eerste instantie dacht ik aan een zweem, maar deze foto is zo. Misschien een tikkeltje..., maar dan ben ik aan het muggenziften.
    Thema is licht en dit zit zeker in deze foto. lekker speels op de bladeren van de bomen, op de grond en in en rond het water. Over hat water heb je plots schaduw maar daarachter, in de verte tussen de bomen is er opnieuw, een subtiel, licht. Dit maakt de foto ineens veel interessanter. Je krijgt daardoor een mooie diepte in je foto.
    Een beetje meer contrast en scherpte en je hebt een zeer goede foto.
    Je moet de foto eens spiegelen. Naar mijn gevoel nog veel beter...
    Ben benieuwd naar je volgende inzending...
    Succes,
    Digiwill



    05-05-2010 om 10:45 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roxannekimba
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Qua compo is dit een goede foto. De bladeren lopen mooi van de hoeken naar het onderwerp in de foto (het nieuwe blad). Ook qua licht is dit ok. Het spel van licht en schaduw op de nerven van de bladeren maakt het speels. Spijtig dat de kern van de foto, het nieuwe blad niet helemaal verlicht is. Een aantal minuten vroeger of later had een andere lichtinval gegeven. Dit is gewoon leerschool.
     Je schrijft dat de scherpte op de onderste linker lijn ligt. Het spijt me, maar ik zie ze niet. De foto mist algemene scherpte. Ik dacht eerst aan bewegingsonscherpte, maar omdat je met een 320e en f13 werkte kan dit bijna niet. Je hebt die foto door Adobe Elements gehaald. is er daar iets gebeurd? Of heb je gewoon niet correct scherpgesteld? Het kan ook zijn dat je in live vieuw mode werkt. Dit is je foto op het schermpje achteraan je kamera richten voor je afdrukt en niet door de zoeker. Dit laatste geeft meestal nooit scherpe foto's.
    In iedeer geval de moed niet opgeven. Je bent op goede weg en hebt nog enkel dat kleine duwtje nodig. Bezorg me dus een volgende foto. Ik kijk er al naar uit.
    Succes,
    Digiwill.

    05-05-2010 om 10:06 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everdina
    Dit is een goede poging. Mooie foto, scherpte is zeker ok met een mooie achtergrond. Als ik enkel het 'licht' zou beoordelen is dit zeker geslaagd. Het licht speeld lekker op en door de bladeren, boven op de gebroken hartjes. Zowel via de bladeren bovenaan als onderaan leidt het licht ons naar het middelpunt van de foto. Voor 'licht' dus 10/10.
    Wat de foto in het algemeen betreft is er een minpuntje. De rechterkant van de foto is te 'doods' alles speelt zich af op de linkerkant van de foto. Daardoor ontstaat er een onevenwicht. Een foutje in de compo dus. Ik heb ze eens anders uitgesneden waardoor de foto veel sterker wordt. Beoordeel zelf maar.
    Deze foto beloofd in ieder geval veel voor de toekomst en ik kijk dus al uit naar je volgend inzending.
    Succes,
    Digiwill



    05-05-2010 om 09:36 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeromme
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bloesem is er nu volop. Het is een hele uitdaging om deze bloemenpracht mooi in beeld te brengen. Ik zie er op SN zeer veel passeren, en er zijn er goede bij, maar ook minder goede. Deze foto moet ik spijtig genoeg bij dezer laatsten rekenen. Het opzet was goed, maar het licht op de achtergrond boveaan overheerst volledig de foto. Ze is nochthans lekker scherp en een heeft goede compo. De onderste helft is prima. Ik heb de indruk dat je iets teveel contrast gegeven hebt waardoor het wit achteraan uitgebrand wordt..
    Als ik deze foto zou nemen, met een zulk sterk tegenlicht, dan zou ik of inflitsen (indirect) en indien mogelijk met de flits schuin naast de camera ipv er op. Een andere manier is een reflector gebruiken.
    Ik ben er van overtuigd dat je volgende inzending een goede zal zijn. Ik kijk er al naar uit.
    Succes,
    Digiwill.

    27-04-2010 om 10:19 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roxannekimba
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier heb je terug licht in de foto. Er is een mooi spel van licht op de witte bloemen. Geen echt wit uitgebrande delen. Goed dus.
    Toch een opmerking; de hebt verkeerd scherpgesteld. Je scherpstellingt is op de achterste bloemenkern waardoor de voorste, die het meest in het oog springt, onscherp is. Hou rekening met de regel 1/3 voor en 2/3 achter het scherpstelpunt. Je kon natuurlijk ook een kleiner diafragma genomen hebben, maar dan ga je waarschijnlijk niet het mooie bokeh krijgen achteraan dat je nu hebt.
    Op naar de volgende foto! Ik kijk er al naar uit.
    Succes,
    Digiwill

    27-04-2010 om 10:02 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luikenaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Knappe intro. Mooie compo, mooi belicht, nergens geen overbelichte delen. Je ziet mooi de structuur van het materiaal. De kleuren van de bladeren en de tekening op de vaas zijn ok. Eigenlijk een goede foto waarop ik in dit stadium van deze lessenreeks geen opmerkingen hoef te maken.
    Toch ga ik een stapje verder. Wat is zou wegclonen is het wite rechthoekje, links naast de bolle kant van de grote fles. Dit trekt teveel de aandacht.
    Dit beloofd voor je volgende inzendingen. Ik kijk er al benieuwd naar uit.
    Succes,
    Digiwill

    27-04-2010 om 09:48 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everdina
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als eerste inzending is deze foto niet slecht. Je laat blijken dat je zicht hebt op 'licht'. Het onderwerp is goed gekozen. Het spel tussen licht en schaduw is ok.
    Eigenlijk heb ik met deze foto 2 problemen:
    1.  het kleine vlekje schaduw rechts bovenaan, maar dit is in deze fase geen ramp en je kan daar in de toekomst rekening mee houden en/of het wegclonen.
    2. en dit is wel belangrijk. De scherpte is niet ok. Je hebt een probleem met de scherptediepte. Het is een mooie foto en de schuine buis van de fiets leid het oog naar de bloemenmand en die is onscherp. Een kleiner diafragma had hier dus beter geweest.  Normaal loopt de scherptediepte van voor naar achter ttz. van onder aan de foto naar boven. Hier lijkt het alsof de foto rechts scherp is en links niet. Je ziet dit vooral op de ondergrond. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het kan gaan van bewerking van de foto tot een fout in de lens. Het kan natuurlijk ook toeval zijn dat de ondergrond nu eenmaal zo is.
    In ieder geval kijk ik al nieuwsgierig uit naar je volgend inzending.

    Succes,
    Digiwill

    27-04-2010 om 09:38 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roxannekimba
    Dit is geen slechte foto maar er zit veel meer in. Bedoeling van deze lessenreeks is licht in de foto te brengen en alzo de foto aantrekkelijk te maken.
    Deze foto heeft een fantastisch mooie lucht met heel veel lichtspeling. Je ziet de lichtstralen, mooie schakkeringen in de wolken. Het gevaar van dergelijke foto's is wel dat bepaalde delen mogelijk minder goed belicht worden. In deze foto is dit de grondpartij. Die is wel zichtbaar maar 'valt dood' tov. de mooie lucht. Er is teveel van de grond te zien waardoor de foto minder attaktief wordt. Er mag links zeker een derde van de foto af.  Ik heb een uitsnede gemaakt waardoor je foto veel interessanter wordt. Dit is eigenlijk weer een samenspel tussen compositie en licht. Door een juistere compo te kiezen krijg je hier beter licht in je foto.
    Je bent goed bezig. Voor je volgende inzending wil ik je een opdracht geven. Er is nu volop bloesem. Ik wil dat je een detailfoto maakt van een witte bloesempartij met tegenlicht. Let op de bloesem moet mooi belicht zijn en ik wil het licht van achter de bloesem zien komen. Let ook op dat de zon niet recht in je lens schijnt want dit kan je lens beschadigen. Succes.





    20-04-2010 om 09:14 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROXANNEKIMBA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze foto is op zich, qua compo, niet slecht, maar als foto kan ze niet dienen voor deze les. Licht moet je foto opbeuren, doen leven. Bij deze foto heb ik niet die indruk. Ok er zit weerkaatsing op de draden en de lichtjes achteraan zijn er, maar deze foto heeft naar mijn gevoel geen helderheid, ze geeft me een doodse indruk.
    Ik heb veel betere werken van u zien passeren. Je kan veel beter. Verras me met je volgende ingave!

    Groetjes,
    Digiwill

    12-04-2010 om 09:18 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roxannekimba
    Hallo,

    Welkom in deze lessenreeks. Hier leggen we de lat weer ietsje hoger. Hou rekening met wat je in vorige lessen allemaal hebt geleerd.
    Dit is een mooie om mee te beginnen. Compo is goed. Er zit diepte in de foto. Een mooie diagonaal met de schuine tak en de schaduw er onder. Dit zijn allemaal zaken die je hiervoor werden uitgelegd. Wat het licht betreft (hier gaat het dus in deze les over...); het zit wel degelijk in de foto.  Je voelt het prille zonlicht op de tak. Het licht/schaduwspel neemt je mee naar de verte en nodigt je uit om mee te wandelen. Goed dus.
    Ik zit wel met een probleempje. Helemaal links is een lichte vlek die uitloopt. De rand van de boom valt er weg. Heb je daar iets weggecloond? Of is de foto bewerkt?
    Ben al benieuwd naar je volgende inzending.



    07-04-2010 om 09:46 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lynne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De bespreking van deze foto is door mijn eigen geklungel de mist in gegaan. Ik zal ze opnieuw bespreken.
    Ik schreef dat dit opnieuw een zeer mooie foto is met een mooie compo en lekker scherp. Het licht maakt ook deze foto. Je vorige inzendingen samen met deze overtuigen me van je kunnen en ik bescvhouw je als geslaagd voor deze lessenreeks. Op dus naar de volgende. Veel succes

    Groeten,
    Digiwill.

    23-01-2010 om 11:39 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janeolive
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In deze foto zit opnieuw licht. Je hebt mijn opmerkingen ter harte genomen. Het licht zit op de bomen en neemt je mee op het pad naar achter in de foto.
    Ik beschouw je daarom als geslaagd en je mag door naar de volgende lessenreeks.
    Proficiat.

    Groeten,
    Digiwill.

    22-01-2010 om 20:03 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!