Ik ben De Crock Godelieve, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Lieve.
Ik ben een vrouw en woon in Bissegem (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 22/01/1942 en ben nu dus 82 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: tennissen, zwemmen, fietsen gastronomisch eten,kaarten en wandelen.
Gehuwd met Dany -
-Lid Aktivia & WSK Marke
-Lid Neos
Start in de sporthal De Strooien Hane, landelijke en rustige wegen doorheen het domein Merkenveld, de Pierlapont, het gemeentepark met zijn prachtig kasteel en doolhof.
Wandeltocht ingericht door A.T.B. De Natuurvrienden Deinze start in de zaal De Engel in Sint-Martens-Leerne wandelend door de schilderachtige dorpen Deurle en Sint-Martens-Latem met zijn mooie villa's en een prachtig golf terrein. Een streek met zijn vele landschapsschilders.
Wandeling ingericht door W.S.V. De Stormvogels VZW Oostende De start, vanuit de Einsteinschool in de Einsteinlaan, in De Haan merk men nog dat de gemeente iets met die beroemde geleerde had. We volgden de 15km, we wandelen door de concessiewijk met zijn talrijke geklasseerde villa's. In de Normandielaan ontmoeten we die beroemde geleerde. Over de zeedijk keerden we terug naar de startplaats voor een eerste conlrole. Na een korte rust pauze gingen we links af door enkele rustige villa wijken, door het bos naar de wijk Vosseslag waar in het wijkschooltje een rustpost was voorzien. De 24km moesten dan een lus maken richting Bredene. Na een rust en een drankje keerden we terug langs een verhard bospad naar de startzaal.
Deze morgen beslisten we om eens naar Lebbeke te aan stappen De wandeling was ingericht door W.J.C.Denderklokjes Lebbeke. Het was ook een wisselbekertocht, het moet niet altijd rond de deur zijn (Kortrijk) daar we tijdens het verlof te samen stappen kozen we voor de 12km maar in werkelijkheid waren het er 13,780 km. Het parcour liep voor 75% over veldwegels naar Wieze waar er een controlepost was, dan een lus van 3,600km en terug naar de controle.
4de Zomerwandeling ingericht door vzw Omloop Kluisbergen start: Oud gemeentehuis Kluisbergen Parcours door de 3 provincies mooie bospaden en veel natuur schoon
Staden is als kleine entiteit - en voor zo ver ons bekend - ontstaan rond de jaren 1100 aan de Loobeek (of Luikebeek). Het was een zeer bosrijk gebied en in het leenroerig tijdperk hing het af van de Zale van Ieper en voor een klein gedeelte (richting Stroveldkruis) van het Brugse Vrije. De Heren van Staden bekleedden in de streek een belangrijke functie in het bestuur binnen de Zale van Ieper, en zij hadden als rechter het hoog-, middel- en laagrecht. Ze installeerden in Staden ook een schepenbank.
Het kasteelleven kende sinds de middeleeuwen veel hoogtepunten, maar ook perioden van zwaar verval. Het kasteel van Staden werd op 13 juli 1917 door Engels geschut vernietigd. In 1916 werd het kasteel nog gebruikt als opperbevel voor het Duitse leger in Vlaanderen, oa. veldmaarschalk von Hindenburg verbleef er een tijdje. Thans blijft er enkel nog een gedeelte van de wal over en een rustbank gemaakt uit de oude stenen van het kasteel.
Door Staden heen liep de heirbaan Ieper-Brugge, en over de heuvelkam liep een oude heirbaan van Menen naar Oudenburg. Deze wegen hebben waarschijnlijk in de oude tijden de eerste missionarissen, later de forestiers van de graven, en nog later de cultuurbeschaving van de middeleeuwen naar onze streken geleid. In de loop der tijden werd het gebied praktisch geheel ontbost en in landbouwcultuur gebracht. De land- en tuinbouw, samen met para-agrarische bedrijven (olieslagerijen, molens, slachthuis), vormden de hoofdmoot van de economische bedrijvigheid. In de 20-ste eeuw kwamen er allerlei andere aktiviteiten bij (houtbewerking, metaalnijverheid, constructie, bouwondernemigen, veevoederbedrijven, diepvriesbedrijven, enzovoort).
Rond de Sint-Jansput (gelegen achter het kerkhof) ontstond de eerste nederzetting. Later kwam er een echte parochiekerk, gewijd aan Sint Jan de Doper. In de 16e en 17e eeuw werd deze kerk door geuzen en brand verwoest. Ook in de beide wereldoorlogen werd de kerk zwaar getroffen door bombardementen en brand. Ze werd altijd opnieuw weer heropgetrokken.
De schrijfwijze en betekenis van de naam : 1115 Staten, 1127 Stathan, 1149 Stades, 1185 Staden. Staden betekent wellicht "nederzetting" of "woonplaats". (info:toerisme Oostnieuwkerke-Staden)
Start vanuit 't Portaal in de Kruisekestraat we volgen de 30km
Kruisekemolen, een houten staakmolen. Sinds 1979 in het bezit van de stad Wervik. De molen, afkomstig van de Lauweberg, zou gebouwd zijn ter vervanging van de molen die vernield werd tijdens de eerste wereldoorlog.
Ice Moutain in Komen, de grote piste is 210m lang 30m breed en een hoogte verschil van 40m, langs beide kanten is er een sleeplift voorzien. De kleine piste, speciaal voor beginners en kinderen, beschikt zowel over een roltapijt als een sleeplift. De beide pistes zijn bedekt met een laag sneeuw van 40 à 60cm dik. De temperatuur op de piste bedraagt -6°C.
Soetes-molen genaamd naar de molenaar Jean Baptiste Soete in Komen ten Brielen de grootste nog werkende standaard molen
Rustpost in Zandvoorde hier kan men de roots van Jacques Brel terugvinden
de lachende Sam een honden pensioen
Bizon kwekerij in Zandvoorde
Gasthuisbossen
terug naar de startplaats
Een driebeukige neogotische kerk dateert uit 1923-1925 De oude kerk werd vernield in de eerste wereldoorlog
23ste voettocht te Lauwe start: Gemeentelijke Basisschool Hospitaalstraat, Lauwe Een afwisselend parcours, rustige wegen door de bloeiende vlasstreek mooie vergezichten
De Waterhoekstappers Heestert zaterdag 26 juni start vanuit de basisschool " De Toekomst" in Avelgem De zon was van de partij We volgden het parcours van de 21 km (19,5 km)
Van uit de sporthal in Langemark vatten we de wandeltocht van 28 km aan Langemark-Poelkapelle wordt vaak geassocieerd met verschillende veldslagen uit de e-Eerste Wereldoorlog. Zo vond op 22 april 1915 er de eerste (Duitse) gasaanval uit de geschiedenis plaats. Tot op vandaag zijn de sporen van de Eerste Wereldoorlog duidelijk zichtbaar in Langemark-Poelkapelle. Er bevindt zich een Duitse militaire begraafplaats en talrijke Britse begraafplaatsen. In het gehucht Sint-Juliaan bevindt zich ook een Canadees ooorlogsmonument.
Start in de sporthal Den Tap
wandel parcours
kerk van Langemark
waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men zijn sluikstortingen tegen
Het bord is aan vernieuwing toe
St-Juliaan Canadees monument
rustpost 1ste & 2de controle
Kerk van Sint-Juliaan
klaproos symbool 1ste wereld oorlog (red poppy)
In Flanders fields the poppies blow Between the crosses, row on row, That mark our place; and in the sky The larks, still bravely singing, fly Scarce heard amid the guns below.
We are the Dead. Short days ago We lived, felt dawn, saw sunset glow, Loved and were loved, and now we lie In Flanders fields.
Take up our quarrel with the foe: To you from failing hands we throw The torch; be yours to hold it high. If ye break faith with us who die We shall not sleep, though poppies grow In Flanders fields.
John McCrae
Klaproos als symbool In de eerste wereldoorlog verschenen en bloeiden de klaprozen massaal op de door granaten omgewoelde en vervuilde akkers. De soldaten dachten dat de klaprozen tevoorschijn kwamen op de akkers waar bloed van gesneuvelde soldaten had gevloeid. Ze dachten dit omdat de klaprozen weelderig groeiden en bloeiden net op die velden waar er zich het jaar voordien een zware veldslag had voorgedaan. Tegenwoordig kennen we daarvoor een logische verklaring. Op de door de loopgraven en door bommen omgesmeten en verstoorde grond, kan het zaad van de klaproos dat al jaren in de grond ligt te wachten tot het boven wordt gewoeld, perfect gedijen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een strijdperk na enige tijd veranderde in een rode klaprozengloed.
Midweektocht Start O.C. St-Idesbald de Zilten Roeselare naar Hooglede- Gits- Hooglede terug O.C.St-Idesbald Geen regen de zon was van de partij. De bedoeling was om 21 km te stappen maar wegens een verkeerd geplaatste pijl werden er het 27 km
Bus reis naar Diest wandeling georganiseerd door v.z.w.Sporton
De wandelingrondom Diest vertrektin de kantine van het Warandestadion gelegen langs de Leopoldvestin Diest. Via het Begijnhof en een gedeelte van het Diestse binnenstad komen we al vlug aan het station waar we Diest een tijdje zullen verlaten.
Via HuizeMartine Van Camp wandelen we verder richting Grasbos. Op deze weg is er een prachtig zicht op de Demervallei van Diest. Wanneer je de beklimming van Grasbos achter de rug is kom je terecht in de residentiële wijk van Grasbos, maar zit je al vlug terug in de volle natuur van de Blaasberg. Na de afdaling komen we terecht op de controlepost die gelegen in het ontmoetingscentrum te Molenstede. Hier maken we een lus richting Okselaar. Smalle bospaadjes en verschillende stukjes natuurgebied zijn de ingrediënten van deze lus, langs het Zwart Water wandelen we terug naar de controlepost. Na een welverdiende rust vertrekken we langs het jeugdopleidingcentrum van voetbalclub F.C.Diest en wandelen dan verder naar de Lange Berg na een eindje wandelen wisten we direct waarom deze berg zo genoemd wordt. Het einddoel was in zichtnog even de Lazerijberg om van hieruitvia Ford Leopolden een gedeelte van de stadswallen terug naar de aankomstplaats.
inschrijving
Begijnhof Diest
Molenheide
wandelaaar, die 1000 km aflegd op blote voeten ten voordele van de daklozen
Ik ben Thery Dany
Ik ben een man en woon in Bissegem (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 01/01/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, fietsen, gastronomisch eten, kaarten en fotografie.
ik ben gehuwd met Lieve
-Lid van Aktivia en WSK Marke
-Lid Neos
-Lid ANPCV Tiegem
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek