Paassalade met avocado en asperge
Benodigdheden: 1 bosje korte dunne groene asperges, 4 hardgekookte eieren, 1 blikje mini maïskolfjes, 2 rijpe avocado's, sap van 1 citroen, 1 theel. suiker, zout en peper, 2 eetl. olijfolie, 4 plakken rauwe ham, blaadjes sla, 6 zwarte olijven
Snij de asperges zonodig op gelijke lengte en kook ze in circa vijf minuten beetgaar. Laat ze afkoelen en uitlekken. Houd er acht apart en snij de rest in stukjes. Doe ze in een kom. Laat vervolgens de maïskolfjes uitlekken. Houd er vier apart en snij de rest in stukjes. Voeg de stukjes asperges en stukjes maïskolf bij elkaar. Halveer de avocado's in de lengte, wip er de pitten uit en trek de schil van het vruchtvlees. Snij het vruchtvlees van de avocado's in blokjes en doe ze in een kom. Roer de suiker en wat zout en peper door het citroensap en schep het meteen door de avocadosalade om verkleuren te voorkomen. Schep de olie erdoor en zet de salade tot gebruik afgedekt in de koelkast. Verdeel de achtergehouden asperges over de plakjes ham. Zorg dat de punten er uit steken en rol ze op. Bekleed een platte ronde schaal met blaadjes sla. Schep in het midden een bergje van de avocadosalade. Leg om en om de hamrolletjes en de achtergehouden maïskolfjes op de schaal met de punten naar het midden. Garneer de rand met plakjes hardgekookt ei en plakjes ontpitten olijven. Eet smakelijk!
|